Avast SecureLine Logo PNG

Avast SecureLine VPN Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Erg snelle Nederlandse servers
 • Logt deel van IP-adres en andere gegevens
 • Relatief dure abonnementen
Score
6.0

Onze Avast SecureLine VPN score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  4.0
 • Gebruiksvriendelijkheid
  6.0
 • Servers
  6.0

Avast SecureLine VPN Review (2021) – Snel, maar houdt logs bij

Avast is vooral bekend van hun antivirussoftware. Deze software is gratis en wordt wereldwijd door meer dan 400 miljoen mensen gebruikt. Naast antivirusprogramma’s, biedt Avast nu ook een VPN-service aan: Avast SecureLine VPN. Waar Avast’s focus eerst lag op het beveiligen van computers tegen malware en cybercriminaliteit, richt het bedrijf zich nu dus ook op het waarborgen van de privacy van gebruikers. Het is maar de vraag in hoeverre dit daadwerkelijk lukt.

Avast is één van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. Hun hoofdkwartier zit in Praag (Tsjechië). Hun VPN is snel en heeft simpele, overzichtelijke software. Ook werkt de Amerikaanse Netflix en kun je veilig torrents downloaden met Avast SecureLine. Helaas is hun servernetwerk erg klein, werkt de Nederlandse Netflix niet en schort er heel wat aan de veiligheid en privacy die de VPN biedt. In onderstaande review bespreken we al deze aspecten en meer.

Specificaties Avast SecureLine VPN
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
Gelijktijdige verbindingen
 • 5
Torrents
 • Torrents toegestaan
Netflix
 • Werkt met Netflix
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Netflix
 • Torrent

Snelheid – Hoe snel is Avast SecureLine VPN?

Een snelle VPN zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten tot webpagina’s geladen zijn. Je wilt immers niet dat je Netflix constant moet bufferen vanwege je VPN-verbinding. We hebben Avast SecureLine VPN dan ook op snelheid getest, zodat jij weet wat je van deze VPN kunt verwachten.

Speedtest resultaten Avast SecureLine VPN

Om de feitelijke snelheid van Avast SecureLine vast te stellen, hebben wij deze VPN getest via Speedtest.net. Hieronder zie je de resultaten van onze internetverbinding tijdens het testen van Avast SecureLine. Deze tests zijn uitgevoerd vanuit Nederland en hebben betrekking op zowel Avast SecureLine’s Nederlandse als Amerikaanse servers. Bij wijze van blanco proef hebben wij ook onze internetsnelheid zonder VPN getest.

Snelheidsmeting zonder VPN (speedtest.net)

Speedtest Avast Secureline zonder VPN

Dit zijn de speedtestresultaten van onze eigen verbinding zonder VPN. Deze gegevens gebruiken wij om de resultaten van de Avast SecureLine servers mee te vergelijken.

Snelheidsmeting met een Nederlandse Avast SecureLine VPN-server (speedtest.net)

speedtest Avast SecureLine Nederlandse server

Onze verbinding bereikte bovenstaande snelheden terwijl wij verbonden waren met een Nederlandse Avast SecureLine VPN-server. Dit was eveneens onze meest optimale locatie. De ping is gestegen, maar zowel de download- als uploadsnelheid is nagenoeg gelijk gebleven. Dit is een erg goed resultaat. De Nederlandse server van Avast SecureLine lijkt de snelheid van onze internetverbinding nauwelijks te beïnvloeden.

Snelheidsmeting met een Amerikaanse Avast SecureLine VPN-server (speedtest.net)

Speedtest Avast SecureLine Amerikaanse Server

De speedtestresultaten van een Amerikaanse Avast SecureLine server vertellen een ander verhaal. Het is niet ongewoon dat de internetsnelheid afneemt zodra je vanuit Nederland een Amerikaanse VPN-server gebruikt. Je data moet dan immers een stuk verder omgeleid worden. Toch is de ping in dit geval wel erg gestegen. De downloadsnelheid is met meer dan de helft verminderd. De uploadsnelheid lijkt wel enigszins stabiel. Hoewel deze snelheden niet dramatisch slecht zijn, zijn ze ook niet heel goed.

Snelheid in alledaags gebruik

De resultaten van de speedtest zijn natuurlijk alleen relevant als ze ook werkelijk overeenkomen met de gebruikerservaring. Daarom hebben wij Avast SecureLine voor langere tijd in de praktijk uitgeprobeerd.

Tijdens het browsen ondervonden wij geen merkbare problemen. Webpagina’s laadden snel en zonder problemen. Ook streamen ging in de meeste gevallen goed. Spotify werkte zonder enige haperingen en ook op YouTube hoefden video’s nauwelijks te laden. Hoewel de Nederlandse Netflix niet werkt, doet de Amerikaanse Netflix het wél. Dit werkt naar behoren, al moesten video’s wel enige tijd laden.

Downloaden ging ook redelijk gemakkelijk met de speciale P2P-servers. Bestanden uit e-mails binnenhalen ging binnen een oogwenk. Ook torrents downloaden gaat goed met deze VPN. Hoewel de Nederlandse server ons geen toegang gaf tot The Pirate Bay, konden we met een Amerikaanse server snel downloaden. Online gamen werkte eveneens goed en zonder verschil met onze normale internetervaring.

Conclusie snelheid Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine is een VPN met goede snelheden.
 • De up- en downloadsnelheden worden door de Nederlandse servers nauwelijks beïnvloed.
 • De Amerikaanse servers van Avast SecureLine zijn voor ons een stuk trager dan de Nederlandse.
 • Tijdens het browsen, downloaden, gamen en streamen merkten wij weinig snelheidsverschil, al duurde het wel langer om video’s op de Amerikaanse Netflix te laden.

Veiligheid – Hoe veilig is Avast SecureLine VPN?

Over het algemeen is de vuistregel: een veilige VPN is een goede VPN. Veel mensen maken immers gebruik van een VPN om hun online veiligheid en privacy te beschermen. Vandaar dat we alle aanbieders die wij testen ook op hun veiligheid controleren. We kijken onder andere naar de gebruikte protocollen en het logbeleid. Dit zijn onze bevindingen over Avast SecureLine.

Protocollen

Avast SecureLine VPN gebruikt ijzersterke AES 256-bit encryptie. Daarnaast werkt Avast SecureLine met verschillende protocollen, zoals OpenVPN, IPsec en IKEv2. Het protocol dat voor jouw verbinding gebruikt wordt, hangt af van jouw besturingssysteem:

BesturingssysteemGebruikte protocol
WindowsOpenVPN (UDP)
MacIPsec
AndroidOpenVPN (UDP)
iOSIPsec/IKEv2

Iets om wel op te letten bij het gebruik van Avast SecureLine VPN op Mac, is dat het IPSec protocol hier niet i.c.m. L2TP wordt gebruikt. Meestal is dit wel het geval, omdat dit het protocol een stuk veiliger maakt. Echter, “het IPSec-deel” van deze combinatie is het deel dat verantwoordelijk is voor de encryptie, dus je kunt er wel van op aan dat je verbinding in ieder geval versleuteld is. Toch is dit iets om je bewust van te zijn.

Logbeleid en privacy

Over het logbeleid van Avast SecureLine en de manier waarop moederbedrijf Avast met privacy omgaat, valt veel te zeggen. Allereerst onderzochten wij wat er feitelijk in het privacybeleid van de VPN-service staat. Helemaal bovenaan dit beleid staat een verontrustende statement: “While we respect your privacy and take strenuous measures to protect it, it does not mean that you are totally anonymous to us”. Met andere woorden, Avast SecureLine geeft aan dat ze hun gebruikers niet volledig anoniem maken, in ieder geval niet voor het bedrijf zelf. Ze verzamelen informatie om hun service te laten werken, maar dit gaat verder dan bij de meeste goede VPN-services.

Avast belooft nooit je complete IP-adres, DNS-aanvragen of activiteitenlogs op te slaan. Toch zijn er veel andere zaken die wél actief bijgehouden worden. Allereerst heeft Avast bepaalde informatie nodig om een account voor je aan te maken. Denk hierbij aan een e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord en betaalmethode. Daarnaast slaat Avast nog meer informatie over jou op als je hun SecureLine-service gebruikt:

 • De tijden waarop je verbinding hebt gemaakt
 • Het ‘subnet’ van je echte IP-adres (dit is bijna je hele IP, behalve de laatste paar cijfers)
 • Het IP-adres van de gebruikte VPN-server
 • De hoeveelheid gebruikte data

Deze informatie kan erg gevoelig zijn. Hoewel Avast niet je hele IP-adres opslaat, weet het wel het grootste gedeelte van je IP. Enkel de laatste paar cijfers worden geanonimiseerd. Dit betekent dat ze ongeveer weten waar je bent. De bovenstaande data wordt voor dertig dagen opgeslagen. Informatie over je besturingssysteem, de versie van de VPN-software die je gebruikt en opties die je binnen de software aanpast (zoals bijvoorbeeld het activeren van de kill switch) wordt zelfs voor twee jaar opgeslagen.

Avast werkt bovendien samen met derden. Vooral voor iOS en Android is dit mogelijk problematisch. SecureLine informatie verzameld via deze besturingssystemen wordt gedeeld met Google Firebase Analytics (geanonimiseerd), Google Fabric Crashlytics (niet persoonlijk traceerbaar) en AppsFlyer Analytics (voor het volgen van marketingcampagnes).

Onderaan zijn privacy policy laat Avast SecureLine weten dat ze jouw persoonlijke data mogelijk met andere partijen delen, mochten daar legale verplichtingen voor zijn. Al met al is het duidelijk dat Avast SecureLine je geen anonimiteit kan bieden.

Avast verkocht persoonlijke gegevens door

Hoewel Avast SecureLine VPN niet met dezelfde privacyregelingen werkt als de rest van Avast’s miljoenenbedrijf, is het toch de moeite waard om te kijken hoe het moederbedrijf omgaat met de privacy van zijn gebruikers. Een dochteronderneming van Avast verkocht namelijk de browsergeschiedenis van gratis gebruikers van het antivirusprogramma van Avast aan andere partijen door aan externe partijen. Hoewel deze gegevens niet van Avast’s VPN-gebruikers zijn, is deze ontdekking toch zorgwekkend. Dit geeft het bedrijf geen pluspunten als het op privacy en veiligheid aankomt.

Kill switch

Avast SecureLine heeft een ingebouwde kill switch. Deze kun je activeren binnen de instellingen van de software. Hiervoor klik je op “Menu” en dan op “Instellingen”. Vervolgens ga je naar het tabje “Netwerkbeveiliging”. Klik op het vakje vóór “Activeer Kill Switch” om de kill switch te activeren. Een kill switch zorgt ervoor dat je hele internetverbinding wordt stopgezet zodra je VPN-verbinding wegvalt. Hierdoor lek je nooit per ongeluk persoonlijke of gevoelige informatie.

Welke gegevens heeft Avast SecureLine VPN nodig?

Als je een account bij Avast SecureLine aanmaakt, moet je meerdere gegevens opgeven. Ook krijg je verschillende ID-tags mee die aan jouw account gekoppeld zitten. We hebben het hier bijvoorbeeld over:

 • E-mail (voor communicatie en facturen)
 • Gebruikersnaam
 • Licentiesleutel om je abonnement te activeren
 • Datum van het aflopen van je abonnement
 • Informatie over proefperiodes

Bovenstaande data wordt bewaard zolang je de service gebruikt. In veel gevallen is dit om de service naar behoren te laten werken. Je kunt een geanonimiseerd e-mailadres en een anonieme gebruikersnaam gebruiken om je privacy te beschermen.

Conclusie veiligheid Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN gebruikt de protocollen OpenVPN (UDP), IPSec en IKEv2, afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt.
 • Het logbeleid van Avast SecureLine is problematisch: IP-adressen worden deels opgeslagen, net als veel andere informatie.
 • Avast SecureLine houdt geen browseractiviteiten en DNS-aanvragen van gebruikers bij.
 • De browsergegevens van gratis gebruikers van Avast zijn in het verleden aan derden verkocht.
 • Avast SecureLine heeft een ingebouwde kill switch.
 • Voor het aanmaken van een account heeft Avast SecureLine een e-mailadres en gebruikersnaam nodig.

De gebruiksvriendelijkheid van Avast SecureLine VPN

Om een VPN goed en gemakkelijk te kunnen gebruiken, moet de service gebruiksvriendelijk zijn. In deze sectie kijken we naar de gebruiksvriendelijkheid van de website, de installatie, software en de algemene service van Avast SecureLine.

De Avast SecureLine VPN website

Avast’s VPN heeft geen aparte website. In plaats daarvan is er een informerende pagina over SecureLine op de algemene Avast website. Dit betekent dat je alle informatie handig op één pagina hebt, maar helaas ook dat deze informatie erg beperkt is.

Avast SecureLine VPN homepage website

De pagina ziet er overzichtelijk uit. Je komt uitleg tegen over de functies van de VPN, de verschillende servers, prijzen en extra opties. Elke kleine sectie heeft een klein pijltje waar je op kunt klikken voor meer gedetailleerde informatie. Echter zijn ook dit slechts een paar zinnen. Hoewel de website er gestructureerd uitziet, wordt er niet zo diep op de verschillende facetten van de VPN ingegaan als we zouden willen.

Installatieprocedure

Het installeren van Avast SecureLine gaat vrij gemakkelijk. Wij probeerden het uit op onze Windows-computer, maar er zijn ook mogelijkheden voor Android, iOS en Mac. De downloadknop op de website verandert afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt om de website te bezoeken. Het installeerproces gaat als volgt:

 1. Klik op de officiële Avast SecureLine-pagina op “Downloaden voor PC”. Er wordt automatisch een bestand gedownload.
 2. Klik op de download en vervolgens op “Run”.
  Installatiescherm Avast SecureLine VPN
 3. Kies de taal van jouw voorkeur (waarschijnlijk Nederlands) en klik op “Oké”.
 4. Doorloop de stappen en klik op “Installeren”. Wacht terwijl het bestand geïnstalleerd wordt.
 5. Klik op “Voltooien”. De software opent automatisch en kan direct worden gebruikt. Klik op de aan-knop en log in met je account of kies voor de gratis proefperiode.

Het aanmaken van een account gaat eveneens heel gemakkelijk. Je kunt dit op twee manieren doen. Allereerst is er de mogelijkheid om meteen een abonnement af te sluiten. Je krijgt in dit geval een Avast-account waarmee je kunt inloggen. De andere optie is het gebruiken van de gratis proefperiode van zeven dagen.

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid Avast SecureLine VPN software

De software van Avast SecureLine is erg simpel en overzichtelijk. Je werkt, zoals bij de meeste aanbieders, binnen een dashboard met een grote ‘aan’-knop. Als je hierop klikt zonder een locatie uit te hebben gekozen, word je automatisch verbonden met de meest optimale (meestal de dichtstbijzijnde) locatie. Een nadeel van de software van Avast is dat het installeren in het Nederlands mogelijk is, maar de software zelf toch automatisch in het Engels ingesteld staat. Dit kun je veranderen door onder “Menu” naar “Settings” te gaan.

Avast SecureLine Software

 

Op het dashboard zie je je eigen, echte IP-adres, het IP-adres van de VPN-server en de duur van je sessie. Ook kun je de locatie aanpassen door op “Locatie wijzigen” te klikken. Je komt dan bij de serverlijst terecht.

De software laat vrij veel popups zien tijdens het verbinden. Gelukkig kun je deze uitzetten door naar “Menu” te gaan en de instellingen te veranderen. Binnen je instellingen kun je onder het tabje “Netwerkbeveiliging” de kill switch activeren en onder “Browserintegratie” de browserextensies voor Firefox, Chrome en de Avast Secure Browser vinden.

De software van Avast SecureLine werkt naar behoren. Toch zijn er wat kleine nadelen. Ons grootste struikelblok was de kleine hoeveelheid aan opties binnen de software. Dit hoeft geen probleem te zijn voor de beginnende gebruiker, maar is wellicht onhandig voor de meer gevorderde gebruiker.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Avast SecureLine VPN hanteert een ongebruikelijk prijssysteem vergeleken met andere providers. Waar andere, premium aanbieders, zoals ExpressVPN en Surfshark de prijs van hun abonnement af laten hangen van de lengte van het contract, heeft Avast vaste prijzen. Deze prijzen zijn enkel afhankelijk van het aantal en het soort apparaten dat je wilt beschermen.

Als je de VPN op PC of Mac wilt gebruiken, kost dit €59,99 per jaar (€5,00/maand). Wil je de VPN voor op je Android-telefoon of iPhone/iPad? Dan is het slechts €19,99 per jaar (€1,67/maand). Als je verschillende apparaten in één keer wilt beschermen, betaal je €79,99 per jaar (€6,67/maand). Dit laatste abonnement, dat voor meer dan één apparaat is en zowel smartphone als computer ondersteunt, is ongeveer gelijk aan een abonnement op ExpressVPN.

Prijzen Avast SecureLine VPN

De abonnementen van Avast SecureLine hebben een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Bovendien is er een proefperiode van een week. Zo kun je de service eerst uitproberen voor je vastzit aan een jaarabonnement.

Je kunt op verschillende manieren betalen voor je abonnement:

 • Creditcard (VISA, MasterCard, Discover, American Express en meer)
 • iDeal
 • Bankoverschrijving
 • PayPal

Er is dus geen volledig anonieme optie om te betalen, zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Wel zijn er opties die landspecifiek zijn, zoals iDeal in Nederland.

Klantenservice

De klantenservice van Avast SecureLine is niet beschikbaar in het Nederlands en is enkel toegankelijk voor betalende klanten. Er is eventueel een kennisbank waar Nederlandse vragen over SecureLine worden beantwoord, maar als je echt tegen problemen aanloopt, zul je in het Engels moeten communiceren.

Als je als gratis gebruiker contact met de klantenservice probeert op te nemen, word je meerdere malen gewezen op de kennisbank en het Avast Forum. Verder kregen wij niet de kans om onze vragen in een livechat of via e-mail aan een medewerker te stellen.

Klantenservice Avast SecureLine

Wij konden uiteindelijk onze vragen niet stellen aan Avast’s klantenservice. Dit viel ons erg op: er is blijkbaar geen mogelijkheid gebruik te maken van de klantenservice als je een gratis gebruiker bent.

Conclusie gebruiksgemak Avast SecureLine VPN

 • De website van Avast SecureLine bestaat uit één pagina die wel overzichtelijk, maar niet diepgaand is.
 • Het installeren van de software is gemakkelijk en vrij intuïtief.
 • De Avast SecureLine software is duidelijk, maar geeft wel weinig opties.
 • De prijs van Avast SecureLine voor beveiliging van meerdere apparaten is erg hoog.
 • Avast SecureLine biedt verschillende betaalmogelijkheden aan, waaronder iDeal en PayPal.
 • Avast SecureLine heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.
 • Deze VPN heeft een FAQ-sectie en een forum. De klantensupport werkt via e-mail of chat en is enkel voor betalende klanten.

Servernetwerk Avast SecureLine

Het servernetwerk van Avast SecureLine biedt verschillende opties. Er zijn 55 servers op evenveel locaties in 34 landen. Ook biedt Avast SecureLine gespecialiseerde P2P-servers en servers voor het streamen van video. In deze sectie leggen we je meer uit over de servers, serverlocaties en servermogelijkheden van Avast.

Aantal servers en locaties

Avast SecureLine heeft met 34 landen en 55 servers geen gigantisch servernetwerk, zeker niet als je het vergelijkt met de duizenden servers van bijvoorbeeld CyberGhost en NordVPN. Alsnog biedt Avast SecureLine de nodige opties. Zo is Nederland, specifiek Amsterdam, als serverlocatie beschikbaar. Als je in Nederland bent, is de kans groot dat je hier automatisch mee verbonden wordt zodra je de VPN de eerste keer aanzet, aangezien dat de dichtstbijzijnde en daardoor meest optimale locatie is.

Avast SecureLine VPN Serverlocaties

Een overzicht van alle serverlocaties van Avast SecureLine VPN vind je hieronder:

 • Australië (Melbourne)
 • België (Brussel)
 • Brazilië (São Paulo)
 • Canada (Montreal, Toronto)
 • China (Hongkong)
 • Denemarken (Kopenhagen)
 • Duitsland (Berlijn, Frankfurt)
 • Finland (Helsinki)
 • Frankrijk (Parijs)
 • Hongarije (Boedapest)
 • Israël (Petach Tikwa)
 • Italië (Milaan)
 • Japan (Tokio)
 • Luxemburg (Luxemburg)
 • Maleisië (Johor Bahru)
 • Mexico (Mexico-Stad)
 • Nederland (Amsterdam)
 • Nieuw-Zeeland (Auckland)
 • Noorwegen (Oslo)
 • Oostenrijk (Wenen)
 • Polen (Warschau)
 • Portugal (Leiria)
 • Rusland (Moskou, Sint-Petersburg)
 • Singapore (Singapore)
 • Spanje (Barcelona, Madrid)
 • Taiwan (Taipei)
 • Tsjechië (Praag)
 • Turkije (Istanbul)
 • Verenigd Koninkrijk (Glasgow, Londen, Wonderland)
 • Verenigde Staten (Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Gotham City, Honolulu, Jacksonville, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Washington DC)
 • Zuid-Afrika (Johannesburg)
 • Zuid-Korea (Seoul)
 • Zweden (Stockholm)
 • Zwitserland (Zürich)

Zoals je ziet, biedt Avast SecureLine een aantal ongewone locaties. Wonderland, in het Verenigd Koninkrijk, en Gotham City, in de Verenigde Staten, zijn fictieve locaties uit respectievelijk Alice in Wonderland en de Batman-comics. Als je één van deze locaties uitkiest, geeft de software de volgende tekst weer:

Avast SecureLine VPN serverlocatie Gotham City

Ze claimen dus dat jouw locatie, voor andere mensen online, ‘Gotham City, USA’ is. Omdat deze plek niet bestaat, kan dat natuurlijk niet. In plaats daarvan krijg je een IP-adres in New York toegeschreven (en een IP-adres in Londen als je ‘Wonderland’ uitkiest).

Avast SecureLine heeft speciale servers voor P2P en streaming. Deze servers helpen je anoniem te downloaden en snel en gemakkelijk vrij online te streamen.

Functie:Beschikbare serverlocaties:
P2P-verkeerDuitsland (Frankfurt), Frankrijk, Nederland, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Londen), Verenigde Staten (Miami, New York, Seattle)
StreamenDuitsland (Frankfurt), Verenigd Koninkrijk (Wonderland), Verenigde Staten (Gotham City, Miami, New York)

Dedicated IP-adres

Het is op dit moment niet mogelijk om bij Avast SecureLine een dedicated IP-adres aan te vragen.

Conclusie servernetwerk en locaties

 • Avast SecureLine heeft een klein servernetwerk met 55 servers in 34 landen.
 • Er zijn speciale servers voor streamen en downloaden.
 • Twee fictieve servers, Gotham City en Wonderland, zijn onderdeel van het serveraanbod.
 • Het is niet mogelijk een dedicated IP-adres aan te vragen bij Avast SecureLine.

Mogelijkheden Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine biedt, net als veel andere VPN’s, meerdere browserextensies aan. Ook hebben ze een kill switch en verschillende opties die je helpen gemakkelijker met de VPN te werken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de VPN meteen verbindt zodra er een internetverbinding tot stand is gekomen. Naast deze opties heeft Avast SecureLine niet veel extra’s te bieden, al werkt deze VPN wél voor de Amerikaanse Netflix en tijdens het downloaden van torrents.

Avast SecureLine VPN en Netflix

Avast SecureLine biedt speciale streamingservers aan. Hiermee kun je ook gebruikmaken van de Amerikaanse Netflix. De Nederlandse Netflix was op het moment van testen niet beschikbaar met de VPN. Als wij via een Nederlandse Avast SecureLine een film of serie op Netflix probeerden te kijken, kregen wij een error te zien.

Avast SecureLine Netflix Error Popup

Geen Nederlandse Netflix, dus. Gelukkig kun je met de juiste servers wel buitenlandse content unblocken. De servers die met Avast SecureLine beschikbaar zijn voor streaming, staan in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Je kunt dus met deze VPN bijvoorbeeld ook BBC iPlayer kijken. Wij hebben de Amerikaanse Netflix getest met een server in ‘Gotham City’ (New York) en dit werkte perfect. Af en toe duurde het laden wel langer dan we gewend waren, wat door de snelheidsafname van de Amerikaanse servers komt.

Avast SecureLine VPN en torrents

Met Avast SecureLine kun je eveneens torrents downloaden. De VPN biedt speciale servers aan voor P2P-gebruik. Deze servers staan in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hoewel de Nederlandse server je geen toegang tot The Pirate Bay geeft, werken de servers verder wel goed. Ze staan je toe om snel en veilig te downloaden.

Conclusies – Onze ervaring met Avast SecureLine VPN

PLUSPUNTENMINPUNTEN
Snelle Nederlandse serversHoudt connectielogs en delen van IP-adres bij
Veilige protocollen – wees wel bedacht op het gebruik van IPSEC (zonder L2TP) op MacKlantenservice alleen beschikbaar voor betalende klanten
Gemakkelijke softwareKlein servernetwerk
Gemakkelijk te installerenMoederbedrijf niet privacyvriendelijk
Speciale P2P- en streamingserversStreamen soms wat traag
Werkt met NetflixRelatief duur
30 dagen niet-goed-geld-terug-garantieGeen Nederlandse Netflix
Goedkoop abonnement voor smartphone

Avast SecureLine VPN is een snelle VPN die steken laat liggen als het aankomt op veiligheid. Ze hebben een klein servernetwerk met slechts 55 servers en hebben een klantenservice die alleen beschikbaar is voor betalende klanten. Ook zijn hun abonnementen erg duur als je de VPN op meer dan één apparaat tegelijkertijd wilt gebruiken.

Met zijn goede snelheidsresultaten, vooral bij de Nederlandse server, en de speciale servers voor zowel P2P als streamen (waaronder Netflix), heeft Avast SecureLine ook zijn goede kanten. De software is erg simpel te bedienen en de technologie achter de verbinding is redelijk veilig. Dit brengt ons echter bij het grootste probleem van deze VPN: de manier waarop ze met verzamelde gegevens omgaan.

Avast SecureLine houdt logs van klanten bij. Ze bekennen dat hun gebruikers nooit volledig anoniem zullen zijn. Zo worden er onder andere connectielogs en zelfs (delen van) IP-adressen gelogd. Een andere zorgwekkende factor is het feit dat de browsergeschiedenis van zo’n honderd miljoen gebruikers van Avast antivirus zonder pardon aan andere partijen is verkocht. Vanwege deze privacy- en veiligheidsproblemen, raden wij Avast SecureLine niet aan als je een VPN wilt gebruiken om anoniem mee te internetten. In plaats daarvan kun je beter voor een goed beveiligde VPN zoals ExpressVPN of PIA gaan.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Snelle en gemakkelijke VPN die helaas redelijk duur is en meer logt dan nodig is.”
Onze score
6.0
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Avast SecureLine VPN