Avast SecureLine Logo PNG

Avast SecureLine VPN Review 2022

Update: 11 januari 2022
Hoogtepunten
 • Erg snelle Nederlandse servers
 • Logt deel van IP-adres en andere gegevens
 • Relatief dure abonnementen
Score
6.0

Onze Avast SecureLine VPN score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  4.0
 • Gebruiksvriendelijkheid
  6.0
 • Servers
  6.0

Avast SecureLine VPN Review (2022) – Snel, maar houdt logs bij

Avast is vooral bekend van zijn antivirussoftware. Deze software is gratis en wordt wereldwijd door meer dan 400 miljoen mensen gebruikt. Naast antivirusprogramma’s, biedt Avast ook een VPN-service aan: Avast SecureLine VPN. Waar Avast’s focus eerst lag op het beveiligen van computers tegen malware en cybercriminaliteit, richt het bedrijf zich nu dus ook op het waarborgen van de privacy van gebruikers. Het is maar de vraag in hoeverre dit daadwerkelijk lukt.

Avast is één van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. Het hoofdkwartier zit in Praag (Tsjechië). De VPN van Avast is snel en heeft simpele, overzichtelijke software. Ook werkt de Amerikaanse Netflix en kun je veilig torrents downloaden met Avast SecureLine. Helaas is het servernetwerk erg klein en schort er heel wat aan de veiligheid en privacy die de VPN biedt. In onderstaande review bespreken we al deze aspecten en meer.

Specificaties Avast SecureLine VPN
Besturingssysteem
 • iOS
 • ,
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
Gelijktijdige verbindingen
 • 5
Torrents
 • Torrents toegestaan
Netflix
 • Werkt met Netflix
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Netflix
 • Torrent

Snelheid – Hoe snel is Avast SecureLine VPN?

Een snelle VPN zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten tot webpagina’s geladen zijn. Je wilt immers niet dat je Netflix constant moet bufferen vanwege je VPN-verbinding. We hebben Avast SecureLine VPN dan ook op snelheid getest, zodat jij weet wat je van deze VPN kunt verwachten.

Speedtest resultaten Avast SecureLine VPN

Om de feitelijke snelheid van Avast SecureLine vast te stellen, hebben wij deze VPN getest via Speedtest.net. Hieronder zie je de resultaten van onze internetverbinding tijdens het testen van Avast SecureLine. Deze tests zijn uitgevoerd vanuit Nederland en hebben betrekking op zowel Avast SecureLine’s Nederlandse als Amerikaanse servers. Bij wijze van blanco proef hebben wij ook onze internetsnelheid zonder VPN getest.

VerbindingPingDownloadsnelheid (Mbps)Uploadsnelheid (Mbps)
Zonder VPN2 ms203.31246.75
Nederlandse Avast SecureLine server4 ms196.83138.47
Amerikaanse Avast SecureLine server95 ms193.8837.72

Vergeleken met de nulmeting is de ping van de Nederlandse server iets gestegen, en zijn de downloadsnelheid en uploadsnelheid iets gedaald. Dit is echter minimaal; er is bijna geen snelheidsverschil te merken. Opvallend is dat ook de downloadsnelheid van de Amerikaanse server niet veel is afgenomen. Dit hadden we wel verwacht, aangezien het internetverkeer een grote afstand moet afleggen en over de Verenigde Staten wordt geleid.

De uploadsnelheid is wel flink afgenomen, maar dit is voor het dagelijks internetgebruik van weinig belang. De ping is sterk toegenomen, wat ook logisch is. Voor onder meer gamen is dit minder fijn.

Snelheid in alledaags gebruik

De resultaten van de speedtest zijn natuurlijk alleen relevant als ze ook werkelijk overeenkomen met de gebruikerservaring. Daarom hebben wij Avast SecureLine voor langere tijd in de praktijk uitgeprobeerd.

Tijdens het browsen ondervonden wij geen merkbare problemen. Webpagina’s laadden snel en zonder problemen. Ook streamen ging in de meeste gevallen goed. Spotify werkte zonder enige haperingen en ook op YouTube hoefden video’s nauwelijks te laden. Ook Netflix werkt prima met servers van Avast SecureLine.

Downloaden ging ook redelijk gemakkelijk met de speciale P2P-servers. Bestanden uit e-mails binnenhalen ging binnen een oogwenk. Ook torrents downloaden gaat goed met deze VPN. Hoewel de Nederlandse server ons geen toegang gaf tot The Pirate Bay, konden we met een Amerikaanse server snel downloaden. Online gamen werkte eveneens goed en zonder verschil met onze normale internetervaring.

Conclusie snelheid Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine is een VPN met erg goede snelheden.
 • De up- en downloadsnelheden worden door de Nederlandse én Amerikaanse servers nauwelijks beïnvloed.
 • Tijdens het browsen, downloaden, gamen en streamen merkten wij weinig snelheidsverschil.

Veiligheid – Hoe veilig is Avast SecureLine VPN?

Over het algemeen is de vuistregel: een veilige VPN is een goede VPN. Veel mensen maken immers gebruik van een VPN om hun online veiligheid en privacy te beschermen. Vandaar dat we alle aanbieders die wij testen ook op hun veiligheid controleren. We kijken onder andere naar de gebruikte protocollen en het logbeleid. Dit zijn onze bevindingen over Avast SecureLine.

Protocollen

Avast SecureLine VPN gebruikt ijzersterke AES 256-bit encryptie. Daarnaast werkt Avast SecureLine met verschillende protocollen, zoals OpenVPN, IPsec en IKEv2. Het protocol dat voor jouw verbinding gebruikt wordt, hangt af van jouw besturingssysteem:

BesturingssysteemGebruikte protocol
WindowsOpenVPN (UDP)
MacIPsec
AndroidOpenVPN (UDP)
iOSIPsec/IKEv2

Iets om wel op te letten bij het gebruik van Avast SecureLine VPN op Mac, is dat het IPSec protocol hier niet i.c.m. L2TP wordt gebruikt. Meestal is dit wel het geval, omdat dit het protocol een stuk veiliger maakt. Echter, ‘het IPSec-deel’ van deze combinatie is het deel dat verantwoordelijk is voor de encryptie, dus je kunt er wel van op aan dat je verbinding in ieder geval versleuteld is. Toch is dit iets om je bewust van te zijn.

Daarnaast kun je in de app ‘Avast Mimic’ selecteren. Dit is een experimenteel protocol dat door experts van Avast is ontwikkeld.

De protocollen zijn in de app niet direct te vinden. Hiervoor dien je te navigeren naar ‘Menu‘, vervolgens klik je op ‘Instellingen‘ en daarna ‘Experimenteel‘. Vervolgens kun je een VPN-protocol selecteren.

Logbeleid en privacy

Over het logbeleid van Avast SecureLine en de manier waarop moederbedrijf Avast met privacy omgaat, valt veel te zeggen. Allereerst onderzochten wij wat er feitelijk in het privacybeleid van de VPN-service staat. Avast belooft nooit je complete IP-adres, DNS-aanvragen of activiteitenlogs op te slaan, bijvoorbeeld je zoekgeschiedenis en overgebrachte gegevens zoals e-mails, foto’s en andere gegevens die je downloadt of uploadt via internet.

Wel verzamelt het bedrijf informatie om zijn service te laten werken. Dit gaat verder dan bij de meeste goede VPN-services. Allereerst heeft Avast bepaalde informatie nodig om een account voor je aan te maken. Denk hierbij aan een e-mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord en betaalmethode. Daarnaast slaat Avast nog meer informatie over jou op als je de SecureLine-service gebruikt:

 • De tijden waarop je verbinding hebt gemaakt
 • Het ‘subnet’ van je echte IP-adres (dit is bijna je hele IP, behalve de laatste paar cijfers)
 • Het IP-adres van de gebruikte VPN-server
 • De hoeveelheid gebruikte data

Deze informatie kan erg gevoelig zijn. Hoewel Avast niet je hele IP-adres opslaat, weet het wel het grootste gedeelte van je IP. Enkel de laatste paar cijfers worden geanonimiseerd. Dit betekent dat Avast ongeveer weet waar je bent. De bovenstaande data wordt voor dertig dagen opgeslagen. Informatie over je besturingssysteem, de versie van de VPN-software die je gebruikt en opties die je binnen de software aanpast (zoals bijvoorbeeld het activeren van de kill switch) wordt zelfs voor twee jaar opgeslagen.

Daarnaast werkt Avast SecureLine met veel externe partners. In zijn privacybeleid somt Avast de diensten op waarvoor een samenwerking met externe partners is aangegaan. Het bedrijf verwijst voor de verwerking van persoonsgegevens naar het privacybeleid van zijn partners. Avast heeft bijvoorbeeld een externe factureringspartner, die je IP-adres voor zijn factureringsproces verzamelt.

De informatie die SecureLine via Android en iOS verzamelt, deelt het bedrijf met Google Firebase Analytics (geanonimiseerd), Google Fabric Crashlytics (niet persoonlijk traceerbaar) en AppsFlyer Analytics (voor het volgen van marketingcampagnes).

Onderaan zijn privacy policy laat Avast SecureLine weten dat het jouw persoonlijke data mogelijk met andere partijen deelt, mochten daar legale verplichtingen voor zijn. Al met al is het duidelijk dat Avast SecureLine je geen anonimiteit kan bieden.

Avast verkocht persoonlijke gegevens door

Hoewel Avast SecureLine VPN niet met dezelfde privacyregelingen werkt als de rest van Avast’s miljoenenbedrijf, is het toch de moeite waard om te kijken hoe het moederbedrijf omgaat met de privacy van zijn gebruikers. Een dochteronderneming van Avast verkocht namelijk de browsergeschiedenis van gratis gebruikers van het antivirusprogramma van Avast aan andere partijen door aan externe partijen. Hoewel deze gegevens niet van Avast’s VPN-gebruikers zijn, is deze ontdekking zorgwekkend. Dit geeft het bedrijf geen pluspunten als het op privacy en veiligheid aankomt.

Kill switch

Avast SecureLine heeft een ingebouwde kill switch. Deze kun je activeren binnen de instellingen van de software. Hiervoor klik je op ‘Menu‘ en dan op ‘Instellingen‘. Vervolgens ga je naar het tabje ‘VPN-modus‘. Klik op het vakje vóór ‘Activeer Kill Switch‘ om de kill switch te activeren. Een kill switch zorgt ervoor dat je hele internetverbinding wordt stopgezet zodra je VPN-verbinding wegvalt. Hierdoor lek je nooit per ongeluk persoonlijke of gevoelige informatie.

Welke gegevens heeft Avast SecureLine VPN nodig?

Als je een account bij Avast SecureLine aanmaakt, moet je meerdere gegevens opgeven. Ook krijg je verschillende ID-tags mee die aan jouw account gekoppeld zitten. We hebben het hier bijvoorbeeld over:

 • E-mail (voor communicatie en facturen)
 • Gebruikersnaam
 • Licentiesleutel om je abonnement te activeren
 • Datum van het aflopen van je abonnement
 • Informatie over proefperiodes

Bovenstaande data wordt bewaard zolang je de service gebruikt, en vaak nog een aantal jaar daarna. In veel gevallen is dit om de service naar behoren te laten werken. Je kunt een geanonimiseerd e-mailadres en een anonieme gebruikersnaam gebruiken om je privacy te beschermen.

Conclusie veiligheid Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN gebruikt de protocollen OpenVPN (UDP), IPSec en IKEv2, afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt.
 • Het logbeleid van Avast SecureLine is problematisch: IP-adressen worden deels opgeslagen, net als veel andere informatie.
 • Avast SecureLine houdt geen browseractiviteiten en DNS-aanvragen van gebruikers bij.
 • De browsergegevens van gratis gebruikers van Avast zijn in het verleden aan derden verkocht.
 • Avast SecureLine heeft een ingebouwde kill switch.
 • Voor het aanmaken van een account heeft Avast SecureLine een e-mailadres en gebruikersnaam nodig.

De gebruiksvriendelijkheid van Avast SecureLine VPN

Om een VPN goed en gemakkelijk te kunnen gebruiken, moet de service gebruiksvriendelijk zijn. In deze sectie kijken we naar de gebruiksvriendelijkheid van de website, de installatie, software en de algemene service van Avast SecureLine.

De Avast SecureLine VPN website

Avast’s VPN heeft geen aparte website. In plaats daarvan is er een informerende pagina over SecureLine op de algemene Avast website. Dit betekent dat je alle informatie handig op één pagina hebt, maar helaas ook dat deze informatie erg beperkt is.

Avast SecureLine VPN homepage website

De pagina ziet er overzichtelijk uit. Je komt uitleg tegen over de functies van de VPN, de verschillende servers, prijzen en extra opties. Elke kleine sectie heeft een klein pijltje waar je op kunt klikken voor meer gedetailleerde informatie. Hoewel de website er gestructureerd uitziet, wordt er niet zo diep op de verschillende facetten van de VPN ingegaan als we zouden willen. De website is beschikbaar in erg veel talen.

Installatieprocedure

Het installeren van Avast SecureLine gaat heel gemakkelijk. Wij probeerden het uit op onze Windows-computer, maar de VPN is ook te gebruiken op Android, iOS en Mac. Het installeerproces gaat als volgt:

 1. Klik op de officiële Avast SecureLine-pagina op ‘Nu kopen‘ bij het abonnement van jouw keuze, of klik op ‘Probeer deze versie zeven dagen lang gratis uit’. Er wordt automatisch een bestand gedownload.
 2. Klik op het bestand, klik op ‘Ja’ en vervolgens op ‘Installeren‘.
 3. Nadat je het bestand hebt gedownload, geeft Avast SecureLine op de website instructies voor het installeren.

Avast SecureLine VPN installatieprocedure

Het aanmaken van een account gaat eveneens heel gemakkelijk. Je kunt dit op twee manieren doen. Allereerst is er de mogelijkheid om meteen een abonnement af te sluiten. Je krijgt in dit geval een Avast-account waarmee je kunt inloggen. De andere optie is het gebruiken van de gratis proefperiode van zeven dagen.

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid Avast SecureLine VPN software

De software van Avast SecureLine is erg simpel en overzichtelijk. Je werkt, zoals bij de meeste aanbieders, binnen een dashboard met een grote ‘aan’-knop. Als je hierop klikt zonder een locatie uit te hebben gekozen, word je automatisch verbonden met de meest optimale (meestal de dichtstbijzijnde) locatie. De software staat automatisch op ‘Nederlands’. Dit kun je veranderen door onder ‘Menu‘ naar ‘Algemeen‘ te gaan.

Avast SecureLine VPN App

Op het dashboard zie je je eigen, echte IP-adres, het IP-adres van de VPN-server en de duur van je sessie. Ook kun je de locatie aanpassen door op ‘Locatie wijzigen‘ te klikken. Je komt dan bij de serverlijst terecht.

De software laat vrij veel popups zien tijdens het verbinden. Gelukkig kun je deze uitzetten door naar ‘Menu‘ te gaan en de instellingen te veranderen. Binnen je instellingen kun je onder het tabje ‘VPN-modus‘ de kill switch activeren en onder ‘Browserintegratie‘ de browserextensies voor Firefox, Chrome en de Avast Secure Browser vinden.

De software van Avast SecureLine werkt naar behoren. Toch zijn er wat kleine nadelen. Ons grootste struikelblok was de kleine hoeveelheid aan opties binnen de software. Dit hoeft geen probleem te zijn voor de beginnende gebruiker, maar is wellicht onhandig voor de meer gevorderde gebruiker.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Net als bij andere premium VPN-aanbieders, zoals ExpressVPN en Surfshark, is de prijs van Avast SecureLine afhankelijk van de duur van het abonnement. Een jaarabonnement kost €59,88 (€4,99 per maand), een tweejarig abonnement kost €95,76 (€3,99 per maand) en een driejarig abonnement kost €143,64 (3,99 per maand).

Echter, we ontdekten dat de prijzen nogal verschillen per manier waarop je het abonnement afsluit. Zo kost een jaarabonnement via de website €59,88. Dit abonnement is te gebruiken op 10 apparaten tegelijk en op ieder besturingssysteem dat Avast SecureLine ondersteunt. Wanneer je hetzelfde abonnement via een Android-telefoon aanschaft, kost het nog maar €39,99. Als je eerst de free trial neemt, en via de VPN-app het jaarabonnement koopt, kost het €25,08.

Aangezien deze prijsverschillen erg groot zijn en we geen verschillen in het abonnement konden ontdekken, hebben we de klantenservice hierover gemaild. Zij konden ons vreemd genoeg geen antwoord geven, en gaven aan niet alle informatie over de prijzen te hebben, omdat de dienst met een externe betalingsdistributeur werkt.

Avast SecureLine VPN prijs op website

De abonnementen van Avast SecureLine hebben een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Bovendien is er een proefperiode van een week. Zo kun je de service eerst uitproberen voor je vastzit aan een jaarabonnement. De VPN is te gebruiken op Windows, Mac, je Android-telefoon of iPhone/iPad. De gratis proefperiode duurt 7 dagen. Hier hoef je geen gegevens voor in te vullen.

Je kunt op verschillende manieren betalen voor je abonnement:

 • Creditcard (VISA, MasterCard, Discover, American Express en meer)
 • iDeal
 • Bankoverschrijving
 • PayPal

Er is dus geen volledig anonieme optie om te betalen, zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Wel zijn er opties die landspecifiek zijn, zoals iDeal in Nederland.

Bij de gratis proefperiode kun je in de app alsnog een abonnement kopen. Opvallend is dat de prijzen van de abonnementen dus erg verschillen met de abonnementsprijzen op de website.

Avast SecureLine VPN prijs in app

Klantenservice

De klantenservice van Avast SecureLine is niet beschikbaar in het Nederlands en is enkel toegankelijk voor betalende klanten. Er is eventueel een kennisbank waar Nederlandse vragen over SecureLine worden beantwoord, maar als je echt tegen problemen aanloopt, zul je in het Engels moeten communiceren.

Als je als gratis gebruiker contact met de klantenservice probeert op te nemen, word je meerdere malen gewezen op de kennisbank en het Avast Forum. Verder kregen wij niet de kans om onze vragen in een livechat of via e-mail aan een medewerker te stellen.

Avast SecureLine VPN klantenservice formulier

Wij konden onze vragen niet stellen aan Avast’s klantenservice. Dit viel ons erg op: er is blijkbaar geen mogelijkheid gebruik te maken van de klantenservice als je een gratis gebruiker bent.

We hebben Avast SecureLine uiteindelijk een vraag gesteld over de prijzen. Dit leek wel te kunnen zonder betaald abonnement. Hiervoor dienden we de website eerst op Engels te zetten. Avast geeft aan binnen 48 uur te reageren, maar wij kregen pas reactie na een week en twee mailtjes van onze kant. Uiteindelijk kon de medewerker onze (ogenschijnlijk eenvoudige) vraag niet beantwoorden.

Conclusie gebruiksgemak Avast SecureLine VPN

 • De website van Avast SecureLine bestaat uit één pagina die wel overzichtelijk, maar niet diepgaand is.
 • Het installeren van de software is gemakkelijk en vrij intuïtief.
 • De Avast SecureLine software is duidelijk, maar geeft wel weinig opties.
 • Avast SecureLine biedt verschillende betaalmogelijkheden aan, waaronder iDeal en PayPal.
 • Avast SecureLine heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en een proefperiode van 7 dagen.
 • Deze VPN heeft een FAQ-sectie en een forum. De klantensupport werkt via e-mail of chat en is enkel voor betalende klanten.

Servernetwerk Avast SecureLine

Het servernetwerk van Avast SecureLine biedt verschillende opties. Er zijn 55 servers op evenveel locaties in 34 landen. Ook biedt Avast SecureLine gespecialiseerde P2P-servers en servers voor het streamen van video. In deze sectie leggen we je meer uit over de servers, serverlocaties en servermogelijkheden van Avast.

Aantal servers en locaties

Avast SecureLine heeft met 34 landen en 55 servers geen gigantisch servernetwerk, zeker niet als je het vergelijkt met de duizenden servers van bijvoorbeeld CyberGhost en NordVPN. Alsnog biedt Avast SecureLine de nodige opties. Zo is Nederland, specifiek Amsterdam, als serverlocatie beschikbaar. Als je in Nederland bent, is de kans groot dat je hier automatisch mee verbonden wordt zodra je de VPN de eerste keer aanzet, aangezien dat de dichtstbijzijnde en daardoor meest optimale locatie is.

Avast SecureLine VPN Servers

Een overzicht van alle serverlocaties van Avast SecureLine VPN vind je hieronder:

WerelddeelLand
AfrikaZuid-Afrika
Azië/Stille OceaanAustralië (2 servers), Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Zuid-Korea
EuropaBelgië, Denemarken, Duitsland (2 servers), Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland (2 servers), Spanje (2 servers), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (3 servers), Zweden, Zwitserland
Midden-OostenIsraël, Turkije
Noord-AmerikaCanada (3 servers), Mexico, Verenigde Staten (16 servers)
Zuid-AmerikaBrazilië

Zoals je ziet, biedt Avast SecureLine een aantal ongewone locaties. Wonderland, in het Verenigd Koninkrijk, en Gotham City, in de Verenigde Staten, zijn fictieve locaties uit respectievelijk Alice in Wonderland en de Batman-comics. Als je één van deze locaties uitkiest, geeft de software de volgende tekst weer:

Avast SecureLine VPN Gotham City server

De dienst claimt dus dat jouw locatie, voor andere mensen online, ‘Gotham City, USA’ is. Omdat deze plek niet bestaat, kan dat natuurlijk niet. In plaats daarvan krijg je een IP-adres in New York toegeschreven (en een IP-adres in Londen als je ‘Wonderland’ uitkiest).

Avast SecureLine heeft speciale servers voor torrents en streaming. Deze servers helpen je anoniem te downloaden en snel en gemakkelijk vrij online te streamen.

Functie:Beschikbare serverlocaties:
TorrentingDuitsland (Frankfurt), Frankrijk, Nederland, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Londen), Verenigde Staten (Miami, New York, Seattle)
StreamenDuitsland (Frankfurt), Verenigd Koninkrijk (Wonderland), Verenigde Staten (Gotham City, Miami, New York, Seattle)

Dedicated IP-adres

Het is op dit moment niet mogelijk om bij Avast SecureLine een dedicated IP-adres aan te vragen.

Conclusie servernetwerk en locaties

 • Avast SecureLine heeft een klein servernetwerk met 55 servers in 34 landen.
 • Er zijn speciale servers voor streamen en downloaden.
 • Twee fictieve servers, Gotham City en Wonderland, zijn onderdeel van het serveraanbod.
 • Het is niet mogelijk een dedicated IP-adres aan te vragen bij Avast SecureLine.

Mogelijkheden Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine biedt, net als veel andere VPN’s, meerdere browserextensies aan. Ook heeft de app een kill switch en verschillende opties die je helpen gemakkelijker met de VPN te werken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de VPN meteen verbindt zodra er een internetverbinding tot stand is gekomen. Naast deze opties heeft Avast SecureLine niet veel extra’s te bieden, al werkt deze VPN wél tijdens het downloaden van torrents.

Avast SecureLine VPN en Netflix

Avast SecureLine biedt speciale streamingservers aan. Hiermee kun je in theorie ook gebruikmaken van de Amerikaanse Netflix. Echter, wanneer we verbonden waren met de VPN, toonde Netflix ons alleen het internationale aanbod. Verschillende servers in de VS, waaronder servers die speciaal geschikt zijn voor streaming, slaagden er niet in het Amerikaanse Netflix-aanbod te unblocken. Ook de streaming servers in andere landen gaven ons geen toegang tot het aanbod in het desbetreffende land.

Ook de inhoud van de BBC iPlayer konden wij niet kijken. De website gaf aan dat we ons niet in het VK bevonden.

Avast SecureLine VPN en torrents

Met Avast SecureLine kun je eveneens torrents downloaden. De VPN biedt speciale servers aan voor P2P-gebruik. Deze servers staan in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hoewel de Nederlandse server je geen toegang tot The Pirate Bay geeft, werken de servers verder wel goed. Ze staan je toe om snel en veilig te downloaden.

Conclusies – Onze ervaring met Avast SecureLine VPN

PluspuntenMinpunten
Snelle Nederlandse serversHoudt connectielogs en delen van IP-adres bij
Veilige protocollen – wees wel bedacht op het gebruik van IPSEC (zonder L2TP) op MacKlantenservice alleen beschikbaar voor betalende klanten
Gemakkelijke softwareKlein servernetwerk
Gemakkelijk te installerenMoederbedrijf niet privacyvriendelijk
Speciale P2P- en streamingserversStreamen soms wat traag
Werkt met NetflixRelatief duur
30 dagen niet-goed-geld-terug-garantieWerkt niet met Netflix
Goedkoop abonnement voor smartphonePrijzen zijn verwarrend

Avast SecureLine VPN is een snelle VPN die steken laat liggen als het aankomt op veiligheid. De dienst heeft een klein servernetwerk met slechts 55 servers en heeft een klantenservice die alleen beschikbaar is voor betalende klanten. Ook zijn de abonnementen erg duur als je de VPN op meer dan één apparaat tegelijkertijd wilt gebruiken.

Met onder andere zijn goede snelheidsresultaten, vooral bij de Nederlandse server, heeft Avast SecureLine ook zijn goede kanten. De software is erg simpel te bedienen en de technologie achter de verbinding is redelijk veilig. Dit brengt ons echter bij het grootste probleem van deze VPN: de manier waarop de dienst met verzamelde gegevens omgaat.

Avast SecureLine houdt logs van klanten bij. De provider bekent dat zijn gebruikers nooit volledig anoniem zullen zijn. Zo worden er onder andere connectielogs en zelfs (delen van) IP-adressen gelogd. Een andere zorgwekkende factor is het feit dat de browsergeschiedenis van zo’n honderd miljoen gebruikers van Avast antivirus zonder pardon aan andere partijen is verkocht. Vanwege deze privacy- en veiligheidsproblemen, raden wij Avast SecureLine niet aan als je een VPN wilt gebruiken om anoniem mee te internetten. In plaats daarvan kun je beter voor een goed beveiligde VPN zoals ExpressVPN of PIA gaan.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Snelle en gemakkelijke VPN die helaas redelijk duur is en meer logt dan nodig is.”
Onze score
6.0
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Avast SecureLine VPN