Hoe koop ik anoniem een VPN?

Vrouw met VPN-schild in winkelwagen bij kassa
Klik hier voor een korte samenvatting
In het kort: geheel anoniem een VPN kopen

Je kunt een VPN op twee manieren anoniem kopen: door middel van gift cards of door een cryptocurrency, zoals Bitcoin.

Als je geheel anoniem wilt blijven tijdens het kopen van een VPN met gebruik van Bitcoin, moet je op de volgende dingen letten:

 • Zorg voor een beveiligde Bitcoin Wallet. In het ideale geval haal je een fysieke versie, zoals de Ledger Nano of Trezor One.
 • Koop Bitcoin van een cash-only Bitcoin-automaat. Je kunt natuurlijk een andere cryptocurrency gebruiken, maar Bitcoin is de meestvoorkomende.
 • Kies een VPN die Bitcoin accepteert, zoals ExpressVPN of Surfshark.
 • Gebruik een gratis VPN (zonder je te registreren) of de Tor-browser om je abonnement anoniem af te sluiten.
 • Maak een anoniem e-mailadres aan om in te loggen, bijvoorbeeld met ProtonMail.

Als je gift cards wilt gebruiken, moet je op deze dingen letten:

 • Koop je gift card in een fysieke winkel. Je kunt deze ook kopen in een appstore zonder je echte naam te gebruiken.
 • Kies een VPN die gift cards accepteert, zoals NordVPN.
 • Gebruik een gratis VPN of de Tor-browser om je abonnement anoniem af te sluiten.
 • Maak een anoniem e-mailadres aan om in te loggen.

Aangezien er niet veel VPN’s zijn die gift cards accepteren, raden wij je aan Bitcoin te gebruiken.

Wil je meer weten over hoe je anoniem een VPN kunt kopen? Lees dan de rest van het artikel.

Een Virtual Private Network (VPN) helpt je anoniem op het internet te surfen door je IP-adres te maskeren. Het netwerk leidt jouw internetverkeer eerst via een VPN-server die in een ander land gevestigd is, waardoor de locatie van je IP-adres verandert in dat van het land waar die server staat. Hierdoor worden je locatie en identiteit verborgen. Je kunt echter nóg anoniemer zijn op het internet.

Wanneer je online iets koopt, laat je altijd een spoor van betalingen achter. Zelfs wanneer de verkoopsite beveiligde betaalmogelijkheden biedt, worden je naam en betaalgegevens ergens opgeslagen. Er zijn echter manieren om dit te omzeilen.

Als je 100% anoniem online wilt zijn en helemaal geen sporen wilt nalaten, dan is het slim om zelfs de VPN geheel anoniem te kopen. Ja, dat is mogelijk. Er zijn twee manieren, namelijk met behulp van Bitcoin en met gift cards. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat moet doen.

Wil je eerst meer lezen over waarom je anoniem een VPN wilt kopen? Lees dan eerst deze sectie.

Hoe koop ik anoniem een VPN met behulp van Bitcoin?

computerscherm met vpn ero en geldzak ervoor

De eerste manier waarover we vertellen is door een VPN te kopen met Bitcoin. Als je anoniem een VPN wilt kopen met behulp van Bitcoin, of een andere cryptocurrency, moet je aan een paar dingen denken:

 • Ben je bewust van de diverse soorten cryptocurrency scams.
 • Zorg ervoor dat je een beveiligde en anonieme digital wallet (digitale portemonnee) gebruikt.
 • Koop je Bitcoins met cashgeld (hier vertellen we later meer over).
 • Gebruik een gratis VPN of de Tor-browser om te zoeken naar de betaalde VPN.
 • Gebruik Protonmail om een anoniem mailadres aan te maken. Hiermee kun je inloggen bij de VPN van jouw keuze.

Hoe krijg ik een beveiligde digital wallet voor Bitcoin?

Voordat je Bitcoin koopt, zul je een Bitcoin wallet moeten verkrijgen. Een Bitcoin wallet is, zoals de naam al suggereert, een digitale portemonnee om je Bitcoin in op te slaan voor later gebruik.

Een van de meest bekende “wallet-providers” is Coinbase. Het is een betrouwbaar bedrijf, maar vraagt je wel om persoonlijke informatie tijdens het aanmelden. Hierdoor ben je dus niet anoniem bij het gebruiken van je Bitcoin.

Aanmeldscherm Coinbase

Als je helemaal anoniem wilt blijven online, moet je een fysieke Bitcoin ledger kopen, zoals de Ledger Nano X. Zo’n ledger is niet alleen de meest anonieme manier om je Bitcoin te bewaren, het is ook de meest beveiligde. Je kunt stellen dat je een klein deel van de hele blockchain in je bezit hebt, waar jij jouw persoonlijke cryptocurrency opslaat. Deze manier van crypto bewaren kan echter tijdrovend en prijzig zijn. Er zijn gelukkig ook goedkopere alternatieven.

Mocht je niet willen investeren in een fysieke ledger, meld je dan aan voor services zoals The Samourai Wallet (voor Android). Het is niet hetzelfde, aangezien je een account hebt in een database, maar de service vraagt niet om je persoonlijke gegevens bij aanmelding.

Hoe krijg ik Bitcoin in mijn digital wallet?

bitcoin logo op computerscherm

Nu je jouw wallet hebt, zul je (delen) Bitcoin moeten kopen. Je kun dit elektronisch doen met behulp van services zoals Samourai Wallet. Als je volledig anoniem wilt blijven, doe je dit echter beter offline. Oftewel, koop je Bitcoins met cash geld.

Om Bitcoins te kopen met cash geld, heb je een speciale pinautomaat nodig. Op CoinATMRadar lees je waar je de dichtstbijzijnde automaat vindt. Om te checken of je Bitcoin kunt kopen met een specifieke automaat, kijk je of er een BTC-teken op staat. Als deze aanwezig is, is Bitcoin kopen mogelijk.

Eenmaal bij de automaat, moet je je digital wallet met ontvangstadres bij de hand houden en de transactie-instructies op het scherm volgen. De meeste BTC-automaten zullen je de stappen duidelijk laten doorlopen. Houd er wel rekening mee dat sommige Bitcoin pinautomaten tweestapsverificatie gebruiken. Als je helemaal anoniem wilt blijven, zul je een prepaid SIM klaar moeten hebben staan voor dat SMS’je.

Vóór het zoeken naar VPN’s: een gratis VPN of de Tor-browser gebruiken

We raden je aan een gratis VPN of de Tor-browser te gebruiken tijdens het kopen van je gewenste VPN. De Tor-browser is een beveiligde browser die jou anoniem op het internet laat surfen door middel van drielaagse encryptie. Het gebruik van deze browser of een VPN is de enige manier waarop je geheel anoniem blijft tijdens het koopproces.

Als je Tor niet wilt downloaden en gratis VPN-providers niet vertrouwt, kun je een openbaar wifinetwerk proberen. Dit is echter niet de beste keuze gezien de risico’s die verbonden zijn aan openbare wifinetwerken. Deze risico’s leggen we uit in het artikel “Veilig internetten op openbare wifi“.

Logo ProtonMail

Ook wanneer je verbinding maakt met je tijdelijke, gratis VPN-provider, is het slim om een anoniem e-mailadres te gebruiken. Natuurlijk log je ook in met een pseudoniem en hou je jouw overige persoonlijke gegevens privé. Als je een e-mailservice wilt gebruiken die jouw gegevens anoniem houdt, gebruik dan een veilige e-maildienst zoals ProtonMail. Deze e-mailprovider garandeert anonimiteit en jij kunt dus het gehele proces doorlopen zonder je identiteit vrij te geven.

Welke VPN’s kan ik kopen met Bitcoin?

Nu je (delen) Bitcoin in je bezit hebt, kun je jouw VPN kopen. Als je wilt weten welke aanbieder de beste is, lees dan ons artikel over de top 5 VPN’s. Aangezien niet elke VPN-provider Bitcoin accepteert, beperken we ons in dit artikel tot de top die dat wél doet.

ExpressVPN: de beste keuze

ExpressVPN is de beste VPN voor all-round gebruik. Het heeft een stabiele connectie, een grote hoeveelheid servers over de hele wereld en speciale services voor streaming. ExpressVPN is dus een goede VPN in het algemeen, maar nog beter: de provider accepteert betalingen in Bitcoin. Bovendien heeft ExpressVPN een strikt ‘no logs’-beleid en gebruikt het zogenaamde diskless servers en TrustedServer technology. Dit betekent dat ze alle data, inclusief die van jou, regelmatig automatisch deleten van hun servers. Het spreekt misschien voor zich, maar dat is super voor jouw privacy en anonimiteit.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.91
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

Surfshark: het budgetvriendelijke alternatief

Als je een fysieke ledger hebt gekocht voor je Bitcoin, is je budget voor een VPN misschien wat geslonken. Surfshark is dan ideaal. De aanbieder is misschien niet even luxe als de beste VPN, maar het is een veilige VPN die goed werkt. Bovendien accepteert ook Surfshark Bitcoin als betaling.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Andere VPN-providers die Bitcoin accepteren

ExpressVPN en Surfshark zijn de beste opties als het gaat om VPN-providers die je met Bitcoin kunt kopen. Als jij deze VPN-verbindingen niet ziet zitten of benieuwd bent naar andere opties, hebben we voor jou enkele andere goede VPN’s op een rijtje gezet:

Doel behaald: ik koop anoniem een VPN

Wanneer je de Bitcoin in je digital wallet hebt en een VPN-provider hebt uitgekozen, moet je deze software nog daadwerkelijk kopen. Het kopen van een VPN met Bitcoin zelf is heel eenvoudig. Je klikt gewoon “Bitcoin” aan als betalingsmiddel:

Betalingspagina

Normaal gesproken leidt deze keuze je naar een beveiligd Bitpay venster. Bitpay werkt op zich zoals iedere andere betaalprocessor, maar accepteert niet alle soorten Bitcoin wallets. Je kunt op deze website checken of jouw wallet ondersteund wordt. Samourai, die wij als voorbeeld gebruikten, wordt bijvoorbeeld maar gedeeltelijk ondersteund.

Mocht Bitpay jouw wallet niet ondersteunen, dan kun je een gratis VPN en anoniem ProtonMail account gebruiken om je aan te melden voor een Bitpay wallet. Je schrijft dan de Bitcoin van je eigen wallet over naar je nieuwe Bitpay wallet en gaat dan verder met het betalingsproces.

Als je niet al deze stappen wilt doorlopen om VPN-software te kopen, bestaat er een efficiëntere methode. Je kunt namelijk een VPN kopen met gift cards. Deze methode is echter niet even anoniem.

Hoe koop ik een VPN met gift cards?

Je hebt de optie om je VPN te kopen door middel van gift cards. Deze manier is vaak anoniem, maar garandeert dit niet. Om te beginnen bevelen we je verschillende VPN-providers aan die gift cards accepteren. Ze staan in dit lijstje:

Een VPN kopen met een gift card is gemakkelijk. Je gaat naar Apple of Google’s “gifting center”, kiest een gift card, betaalt ervoor en gebruikt het om een VPN te kopen.

Hoewel de VPN-provider geen toegang heeft tot jouw persoonlijke gegevens op deze manier, heeft het bedrijf achter de gift card dat wel. Als je bijvoorbeeld een gift card koopt bij Google, moet je een Google account gebruiken. Dit account kun je niet anoniem aanmaken. Om dit gebrek aan privacy op het internet te omzeilen, kun je gift cards in de winkel kopen met cash geld.

De groep VPN-servers waaruit je kunt kiezen is wel beperkt als je met cash betaalde gift cards wilt gebruiken. De populairdere opties zijn Private Internet Access, Black VPN en VPN Unlimited. Deze VPN-diensten zijn van goede kwaliteit, maar hebben een gelimiteerd aantal opties ten opzichte van de door ons aanbevolen providers. Bitcoin als betalingsmethode gebruiken is daarom een beter idee.

Waarom zou ik anoniem een VPN kopen?

In verschillende gevallen wil je op een anonieme manier een goede VPN-verbinding verkrijgen puur om anoniem te internetten. Als je denkt aan de constante datalekken en privacyproblemen bij grote tech diensten die jouw gegevens delen met derden, blijkt wel dat dit een valide reden is.

Er zijn ook andere redenen om volledig anoniem een VPN te kopen. Zo zijn er landen, zoals dictatoriale regimes, die internetvrijheid niet accepteren. In dit soort landen zijn VPN-diensten vaak verboden. Als je vrij en anoniem het internet wilt gebruiken, is het dus belangrijk om op een veilige en anonieme manier een VPN te kopen. Zelfs als het gebruik van een VPN niet verboden is, is het voor sommige mensen voordelig om deze wel anoniem te kopen. Journalisten en activisten doen dit bijvoorbeeld om informatie te verzamelen over overheden die hen anders tracken.

Een VPN slaat immers jouw gegevens op waardoor jouw identiteit te achterhalen is. Het gaat bovendien verder dan betalingsgegevens die de betalingsprocessor beveiligd opslaat. Afhankelijk van je cookie-instellingen en software-gebruik, betekent het kopen van een VPN-verbinding dat je online privacy in het geding komt. Je deelt dan de volgende gegevens:

 • Je IP-adres.
 • De datum en tijd van aankoop.
 • Je naam.
 • Je e-mailadres.
 • Details van je betaling.

Dus als je je afvraagt “waarom zou ik anoniem een VPN kopen?”: dat doe je om alle persoonlijke gegevens die hierboven genoemd zijn privé te houden. Er zitten dus veel voordelen aan het anoniem kopen van een VPN. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan.

Wat zijn de nadelen van anoniem VPN’s kopen?

Als je niet in een land woont waar de overheid je online in de gaten houdt en niet actief gevolgd wordt door een andere instantie, wil je rekening houden met de nadelen van het anoniem kopen van een VPN.

Het eerste nadeel is dat het een overweldigend proces is. Het is niet zo simpel als een online privacy instelling veranderen en dan “add to cart” klikken. Je moet eerst zorgen dat je jouw privacy beschermt voordat je begint aan het koopproces. Dit doe je door bijvoorbeeld verbonden te zijn met een gratis VPN-server. Dan moet je een BTC wallet regelen en deze vullen bij een fysieke pinautomaat (waar die ook moge zijn bij jou in de buurt).

We hebben het dan nog niet eens over het opzetten van alle anonieme accounts die je nodig hebt, het kopen van een prepaid SIM-kaart voor je twee-factorauthentificatie en het daadwerkelijk kiezen van een VPN-provider. Dit is tijdrovend en als je je niet per direct druk maakt om het feit dat iemand jouw identiteit kan achterhalen, wil je dit proces misschien niet doorlopen.

Bovendien kunnen Bitcointransacties niet omgekeerd worden. Dus als je een VPN koopt via Bitcoin, krijg je bij klachten je geld niet terug. Banken en betalingsprocessors hebben daarentegen vaak maatregelen genomen om consumenten tevreden te houden. Als je niet tevreden bent met een product, kun je in de meeste gevallen je geld terugvragen.

Conclusie

Een VPN-verbinding is een geweldig hulpmiddel om anoniem te internetten. Als je ook de VPN zelf op een anonieme manier wilt kopen, zul je echter enkele extra stappen moeten zetten.

Kort samengevat moet je de volgende dingen doen:

 • Maak verbinding met een gratis VPN of de Tor-browser om het gehele proces anoniem te doorlopen.
 • Verkrijg een Bitcoin wallet die geaccepteerd wordt door BitPay of een door de provider ondersteunde gift card.
 • Koop je Bitcoin (of gift card) offline bij een BTC pinautomaat (of in de winkel).
 • Log in bij je gewenste VPN-provider met een anoniem e-mailadres en prepaid SIM-kaart.
Veelgestelde vragen over anoniem een VPN kopen

Antwoord op vragen die je hebt over dit artikel vind je hoogstwaarschijnlijk hier. Mocht je niet vinden wat je zoekt, vraag het ons dan in de reacties!

Om een VPN geheel anoniem te kopen, moet je de volgende stappen zetten:

 • Een Bitcoin wallet verkrijgen.
 • Bitcoin kopen met cash geld.
 • Een ProtonMailadres aanmaken om je aan te melden bij je gewenste VPN-provider. Let er natuurlijk wel op dat deze provider Bitcoin accepteert.

Er zijn echter nog extra stappen die je kunt zetten om helemaal anoniem een VPN te kopen. We vertellen je daar alles over in ons artikel.

Mensen kopen hun VPN op een anonieme manier, zodat geen van hun persoonlijke informatie op straat komt te liggen. Hun IP-adres, naam, e-mailadres en betaalgegevens blijven zo beschermd.
Sommigen doen dit om anoniem te blijven op het internet, maar er zijn ook mensen die anoniem een VPN kopen wegens specifieke risico’s die ze anders lopen. Zo zijn er activisten of journalisten onder dictatoriale regimes die niet willen dat hun online activiteit openbaar is.

Als je in een land woont waar de overheid rekening houdt met je privacy en als je gemak belangrijk vindt, is het misschien niet de beste keuze om anoniem een VPN te kopen. Het kost namelijk best wel wat tijd om op deze manier een VPN aan te schaffen. Bovendien kan het meer kosten én is het waarschijnlijk niet mogelijk om geld terug te krijgen bij klachten.
Kom meer te weten over het proces op Hoe koop ik anoniem een VPN?

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen