Avast review: hoe compleet is dit antiviruspakket?

Avast logo met een vergrootglas en een ster met daarin de score 7,6

Avast logoAvast is het antivirusprogramma van één van de grootste cybersecuritybedrijven ter wereld. De ontwikkelaar, AVAST Software, is gevestigd in Praag en werkt aan verschillende soorten beveiligingsprogrammatuur. Ze zetten vooral in op hun (gratis) antivirusservice, die wereldwijd wordt gebruikt door wel 400 miljoen mensen. Ook AVG is een antivirusprogramma van dit bedrijf.

Een groot gebruikersaantal betekent echter niet altijd dat de sofware ook daadwerkelijk goed is. Beschermt Avast wel tegen de meeste malware? Vertraagt het je computer? Hoe gaat het om met de privacy van zijn gebruikers? In deze review zullen we deze en veel meer andere vragen beantwoorden. Wij stelden zowel Avast Free als Avast Premium Security op de proef. Uiteindelijk geven we het hele aanbod een eindcijfer, zodat je het aanbod kunt vergelijken met providers als Avira, Kaspersky of Bitdefender.

Waar moet een goede virusscanner aan voldoen?

Een goed antivirusprogramma helpt je je online privacy en veiligheid te beschermen. Veel bedrijven bieden elk hun eigen virusscanner aan. Hoe weet je nu welke je moet aanschaffen? Je kunt het best op een aantal belangrijke factoren letten, die we ook in elke antivirusreview aanhalen. Het gaat hier over de pakketten en functies, de beveiliging, het gebruiksgemak, de snelheid en systeembelasting, en de klantenservice.

Ook bij Avast Antivirus hebben we speciaal gekeken naar al deze factoren. Lees de rest van onze review om erachter te komen wat ons oordeel is.

De opties van Avast

Avast Antivirus is meer dan alleen een programma dat virussen van je computer verwijdert. Het heeft veel verschillende opties die je helpen jouw apparaten veilig te houden. De gratis versie van Avast heeft niet zo veel functies als Avast Premium Security. Toch leek het ons handig alle beschikbare features hier kort te noemen.

Ben je op zoek naar een specifieke optie of beveiligingsmaatregel? Bekijk dan even de lijst hieronder. Staat jouw gewenste optie er niet in? Dan is Avast waarschijnlijk niet de juiste virusscanner voor jou.

Basisfuncties (Avast Free)Avast Premium Security (extra functies)
Real-time virus- en malwarebeschermingGeavanceerde bescherming tegen ransomware
VirusscanfunctieBescherming tegen nepwebsites en phishing
Geavanceerde firewall tegen hackers
Webcambescherming
Beveiliging van wachtwoorden die opgeslagen zijn in de browser
Detectie van zwakke plekken in wifi-netwerken
Bescherming van je telefoon en foto’s bij diefstal (Android)
Effectief gegevens verwijderen en versnipperen
Automatische updates van apps en andere software

Doordat Avast Premium Security een resultaat is van het samenvoegen van eerdere producten van Avast, heeft het een compleet pakket aan opties. Hoewel de oudere virusscanner van Avast nog anti-ransomware miste, heeft Premium Security wel bescherming tegen dit soort dreigingen.

Wil je direct een abonnement op Avast bestellen, nu je weet welke functies deze provider aanbiedt? Klik dan op onderstaande button en ga naar de website van Avast.

Bezoek Avast

Gebruiksgemak: Hoe gemakkelijk is Avast om mee te werken?

Avast is één van de bekendste antivirusprogramma’s in de wereld. Vanwege zijn gratis versie, downloaden veel mensen de software om hun computer te beschermen. Avast werkt op zowel Windows en Mac als Android en iOS. We vertellen je meer over de gebruiksvriendelijkheid van de Avast website, het installatieproces en de software.

De Avast Website

De website van Avast is beschikbaar in meer dan 50 talen, inclusief Nederlands. Avast biedt verschillende producten aan. Deze verschillende producten zijn te vinden in de menu’s bovenaan.
De hoofdpagina van de Avast website maakt vooral reclame voor Avast’s gratis antivirussoftware. Je ziet meteen een knop om deze te downloaden. De betaalde versie en Avast’s andere producten zijn pas te vinden als je in de menu’s gaat kijken of verder naar beneden scrolt.

Avast Website

De website van Avast is erg overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren. De verschillende producten die ze aanbieden, worden stuk voor stuk geïntroduceerd met korte informatieve teksten, downloadknoppen en prijsindicaties. Ook zijn er aparte secties voor particulieren (de standaard website), bedrijven en partners, zodat iedere bezoeker van de website snel weet waar die moet zijn.

Installatieproces

Het installeren van Avast Antivirus is erg gemakkelijk. Deze installatie werkt hetzelfde voor de betaalde als voor de gratis versie. Je kunt hun premiumservice voor 30 dagen gratis uitproberen. Met een druk op de downloadknop wordt het installatiebestand meteen gedownload. Ook krijg je een scherm te zien met de stappen die je uit moet voeren om de installatie te doorlopen.

Uitleg installatie Avast

We leggen het installatieproces voor Windows stap-voor-stap aan je uit:

 1. Ga vanaf de hoofdpagina van de Avast website naar “Beveiliging” en kies voor “Premium Security”. Als je liever enkel de (gelimiteerde) gratis versie wilt hebben, kies je “Free Antivirus”.
 2. Klik bovenaan op de knop “Probeer deze versie 30 dagen gratis”. Het installatiebestand wordt automatisch gedownload. Voor de gratis versie klik je simpelweg op “Gratis downloaden”.
 3. Klik op het installatiebestand om het te openen en klik vervolgens op “Ja” om de installatie te beginnen. Wacht tot het programma is geladen en het Avast Premium Security Setup scherm verschijnt.
 4. Klik op “Install”. Mocht je de extra Avast Secure Browser niet willen downloaden, dan kun je de hokjes onderaan afvinken. Het programma zal op de achtergrond installeren. Dit kan enkele minuten duren.
  Installatiescherm Avast Premium Security
 5. Klik op “Get started” om door te gaan.
 6. Heb je al een abonnement? Klik dan op “Activate” om je activatiecode in te voeren. Als je de gratis proefperiode van 30 dagen wilt proberen, klik je op “Start free trial”.
 7. Je kunt nu je eerste scan uitvoeren om je systeem te controleren op mogelijke malware. Klik hiervoor op “Run first scan”.

Bij ons duurde het installeren van de software langer dan verwacht. In plaats van de gebruikelijke één tot twee minuten, waren wij minstens 20 minuten bezig. Dit kwam onder andere doordat wij de installatie verschillende malen moest herhalen, omdat het programma eerst niet opende en het proces niet voltooid werd.

Avast’s antivirus software

Na het uitvoeren van de eerste scan bij installatie, kregen wij het dashboard te zien. Wij hebben Avast Premium Security getest op een Windows-computer, maar de software is ook beschikbaar voor Mac, Android en iOS. Op het eerste gezicht heeft het dashboard een rustige en overzichtelijk uiterlijk.

Na het downloaden was de software van Avast bij ons geheel in het Engels. De software is verkrijgbaar in talloze talen, al zul je deze talen wel eerst moeten installeren. Ook Nederlands is op deze manier beschikbaar. Om dit te doen, ga je naar “Menu” en dan naar “Settings”. Hier voeg je onder “Languages” de taal “Nederlands” toe.

Avast Antivirus Software Dashboard

Op het dashboard van Avast Premium Security zie je aan de linkerkant verschillende tabbladen. Het belangrijkste blad is “Status”, waar de software standaard op opent. Zolang je computer veilig is, krijg je daarbij het bovenstaande scherm te zien.

De andere tabs zijn “Bescherming”, “Privacy” en “Prestaties”. Elke tab geeft verschillende opties voor het beveiligen van je systeem en het verbeteren van je prestaties. Zo kun je hier virusscans uit laten voeren, je software bij laten werken, of het webcamschild aan- of uitschakelen. Enige overige opties kun je vinden onder “Menu”. Het verschil met de gratis versie van Avast is vooral de beschikbaarheid van de verschillende opties.

Veel opties binnen de Avast-software

Avast heeft veel verschillende functies en opties die allemaal binnen de software te vinden zijn. Hoewel dit een fijn alles-in-één-pakket geeft, betekent dit helaas ook dat het dashboard vrij onoverzichtelijk is. Voor je een bepaalde functie kunt inschakelen, moet je je eerst bedenken waar deze optie waarschijnlijk verborgen zal staan. Hoewel de basisfuncties dus gemakkelijk in één keer op het scherm “Status” te zien zijn, zijn extra opties moeilijker te bereiken. Een beginnende gebruiker zal hier wat moeite mee hebben.

Een ander nadeel is dat je zoveel opties hebt voor scans en tests, dat je door de bomen het bos haast niet meer ziet. Na de ene scan kun je je problemen oplossen, waarna je meteen wordt geadviseerd de volgende scan te beginnen. Voor je het weet, kom je terecht bij een scherm dat je vraag te kiezen tussen verschillende betaalde abonnementen voor diensten die niet bij Avast Premium Security zijn inbegrepen. Het gaat hier bijvoorbeeld over AntiTrack Premium, Cleanup Premium en Driver Updater. Om al deze producten in één keer aan te schaffen, heb je de Avast Ultimate-bundel nodig.

De installatie en website van Avast zijn gemakkelijk te overzien. Het dashboard biedt veel opties en is hierdoor ietwat onoverzichtelijk. Alsnog geven wij Avast een 8,0 voor gebruiksgemak vanwege zijn vele features en uitgebreide en geautomatiseerde software.

Beveiliging: Hoe veilig is Avast?

Uiteraard is veiligheid de belangrijkste functie van een virusscanner. Kan Avast jouw computer veilig houden tegen Trojaanse paarden, malware-aanvallen en spyware? Hoe effectief is de virusscanner? Dat zijn de vragen waar we ons in deze sectie over buigen.

Het grootste verschil tussen de gratis en premiumversie van Avast is dat de gratis versie je enkel beveiligt tegen virussen, spyware en andere soortgelijke dreigingen. Andere vormen van online gevaren, zoals ransomware, phishing en hackers, hebben met de gratis versie dus nog wél een kans. Als je voor de optimale beveiliging wilt gaan, ben je dus beter af met de betaalde optie van Avast.

Talloze veiligheidsopties

Avast Premium Security biedt allerlei scans, schilden en inspecties aan om jouw systeem veilig te houden tijdens het internetten. Naast verschillende virusscans, heeft Avast ook verschillende schilden om je bestanden veilig te houden en cyberaanvallen tegen te houden. Alle gevonden virussen worden opgeslagen in een kluis, waar ze geen schade kunnen aanrichten.

Opties bescherming Avast Antivirus

Ook biedt Avast een sterke firewall. Deze firewall zorgt ervoor dat er geen schadelijke programma’s vanuit het internet jouw computer binnen kunnen dringen. Hackers zullen het een stuk lastiger hebben om toegang te krijgen tot jouw systemen.

Naast deze bescherming tegen malware biedt Avast ook andere opties. Zo heeft het een webcamschild dat zorgt dat criminelen je niet kunnen bespioneren via je webcam. Ook kun je je gegevens extra laten beschermen en oude documenten laten “versnipperen” om ze zo veilig te vernietigen. Kortom: Avast biedt een volledig pakket dat je op vrijwel alle mogelijke manieren beschermt tegen online dreigingen.

Real-time veiligheidsnetwerk

Avast heeft een netwerk met meer dan 400 miljoen gebruikers. Naar eigen zeggen houdt hun software dagelijks zo’n 66 miljoen dreigingen tegen. De populariteit van Avast is tegelijkertijd ook één van hun grote pluspunten. Dit gigantische netwerk wisselt namelijk constant informatie over de nieuwste dreigingen en virussen uit. Zo blijven alle Avast-gebruikers beschermd tegen de malware die slechts één van hen tegen is gekomen.

Beveiligingsscore

Lijst met VergrootglasOm de veiligheid van Avast te testen, zijn wij uitgegaan van de officiële onderzoeken van AV-comparatives. Dit platform onderzoekt de beveiliging van verschillende antivirusoplossingen. Hun resultaten voor Avast waren erg positief.

AV-comparatives testte Avast op verschillende fronten. Deze factoren waren: het percentage malware dat geblokkeerd werd, het percentage dat het systeem wist de comprimeren en het aantal false positives (‘schone’ bestanden die door de virusscanner als risicovol worden gezien).

Avast deed het erg goed in deze tests. De virusscanner wist 99,7% van alle malware die in de test werd gebruikt, te blokkeren. Slechts 0,3% van de malware wist langs de virusscanner te komen. Gemiddeld is zo’n 0,48% in staat langs virusscanners te komen, waardoor Avast bovengemiddeld scoort. Ook gaf Avast slechts 8 false positives. Dit is iets onder het gemiddelde van 8,28.

Al met al doet Avast het dus heel goed op het gebied van beveiliging. De software biedt talloze opties en werkt effectief tegen virussen. Omdat daarnaast helaas wel is gebleken dat Avast gegevens doorverkocht aan derden, voelen we ons gedwongen om de uiteindelijke score voor veiligheid van een 9,0 omlaag te halen naar een 8,0.

Privacy en Avast

Avast Antivirus (zowel de gratis als de betaalde versie) verzamelt verschillende soorten informatie over gebruikers. Sommige van deze gegevens zijn nodig om de software naar behoren te kunnen laten werken, terwijl andere data wordt verzameld voor analyse of toekomstige ontwikkeling van producten.

De persoonsgegevens die Avast zegt te verzamelen, worden onderverdeeld in servicegegevens en apparaatgegevens. Het privacybeleid van Avast vermeldt de volgende data:

Servicegegevens:

 • Identificator van geleverde inhoud
 • IP-adres
 • Malware-monsters
 • Detecties
 • URL’s en referrers
 • Gebeurtenissen en productgebruik

Apparaatgegevens:

 • Internet online-identificatoren (inclusief je apparaat-ID)
 • Informatie over je computer of apparaat
 • Locatie
 • Applicaties (inclusief andere beveiligingssoftware en overige Avast-producten)
 • Internet en verbinding (inclusief netwerkgegevens en aantal apparaten op het netwerk)
 • Browsers

Veel van de verzamelde gegevens worden gebruikt voor de werking van de dienst. Zo worden malware-monsters en detecties van virussen bijvoorbeeld gebruikt om de antivirussoftware zo effectief mogelijk te maken. Enige problemen die worden ondervonden bij één persoon, kunnen zo bij andere gebruikers voorkomen worden.

Toch zijn andere soorten informatie minder vitaal. Zo beweert Avast dat ze je locatie nodig hebben om te weten in welke taal ze hun software moeten laten zien. Toch moesten wij apart de Nederlandse taal installeren en instellen om deze te gebruiken.

Avast verkocht gegevens aan derden

In januari 2020 bleek dat Avast indirect gebruikersdata doorverkocht aan andere partijen. Onderzoek van PCMag en Motherboard liet zien dat een dochterbedrijf van Avast, genaamd Jumpshot, deze gegevens doorverkocht aan grote bedrijven zoald Google, Yelp en Microsoft.

Op deze manier gaf Avast veel specifieke informatie door aan andere partijen. Deze informatie includeerde onder andere Google-zoekopdrachten, locaties van gebruikers, en bekeken YouTube-video’s, LinkedIn-pagina’s en pornowebsites. Deze gevoelige informatie werd verzameld van meer dan 100 miljoen apparaten. Vervolgens werd dit doorverkocht.

Je kon in je instellingen aangeven of je wel of niet mee wilde doen met deze gegevensverzameling. Toch wisten veel Avast-gebruikers niet dat deze gegevens vervolgens verkocht werden. Met andere woorden: Avast wat niet transparant over de processen en bewaakte de privacy van gebruikers niet voldoende.

Ondertussen heeft Avast aangegeven niet langer gebruikersdata te verkopen. Alsnog is het vertrouwen in Avast flink aangetast. Veel gebruikers reageerden geshockt op dit nieuws. Ook wij voelen ons gedwongen dit voorval serieus effect te laten hebben op onze score, waardoor we Avast een 3 geven voor privacy.

Snelheid & performance: Hoe goed functioneert Avast?

Virusscanners kunnen je computer flink vertragen. Deze programma’s moeten je systeem veilig houden, wat veel energie kan kosten. Daarom is het belangrijk van tevoren een idee te hebben van het effect dat je antivirus gaat hebben op je snelheid.

Avast geeft je de mogelijkheid verschillende soorten scans uit te voeren. We hebben hier specifiek gekeken naar de ‘slimme’, snelle virusscan en de volledige virusscan. Ook bekeken we wat het effect van Avast Antivirus is wanneer het programma op de achtergrond draait.

Systeembelasting Avast

Avast Antivirus neemt tijdens het draaien op de achtergrond tussen de 0 en 0.5% van het CPU in. Tijdens het browsen gaat dit bij activiteit soms omhoog naar 2-3%. Met andere woorden: je zult weinig last hebben van Avast als je je normale, dagelijkse online activiteiten onderneemt.

Bij een snelle scan, door Avast ook wel de ‘slimme scan’ genoemd, gaat het CPU-gebruik van de software omhoog naar zo’n 20-30%. Een slimme scan kost je slechts een paar minuten, dus zal ook het effect van deze scan op je snelheid minimaal zijn. Dit ligt echter meer aan de korte duur van de scan dan aan het CPU-gebruik.

De systeembelasting is bij de volledige scan een stuk hoger. Hoewel de scan vrij snel ging en bij ons ongeveer een kwartier in beslag nam, ging het CPU-gebruik flink omhoog. Het proces “Avast Service” nam zo’n 30-40% van het CPU in. Tijdens het begin van de scan was dit iets minder en bleef het steken rond de 20%. Op een later moment in de scan reikte het eerder naar de 45% en bleef het daar schommelen. Het effect was dat de algemene systeembelasting vaak rond de 70 of 80% van het CPU zat, met regelmatige pieken naar de 100%.

CPU-gebruik volledige scan Avast Antivirus

Avast heeft een flinke impact op de snelheid van je systeem. De belasting van deze software is niet mis. De scans gaan relatief snel. Dit is echter wel afhankelijk van het aantal bestanden op je computer. Omdat Avast geen overzicht geeft van het aantal bestanden dat gecheckt is, is dit lastig te vergelijken. Wij kregen na afloop van de scan enkel de melding “Geen malware gevonden”.

Na deze snelheidstest besloten wij Avast een 6,5 voor snelheid en performance te geven.

Prijs

Avast heeft twee verschillende abonnementen: Avast Free en Avast Premium Security. De gratis versie, Avast Free, kost je niets. Deze versie kun je op deze pagina downloaden. Als je de volledige bescherming en extra mogelijkheden van de betaalde versie wil, heb je keuze tussen twee pakketten.

Prijzen Avast Antivirus Premium Security

Het eerste pakket kost je €69,99 per jaar en is goed voor één apparaat. Je kunt deze versie voor 30 dagen gratis uitproberen.

Het tweede pakket kost €89,99 per jaar en werkt op maximaal tien apparaten tegelijkertijd. In tegenstelling tot het abonnement voor één apparaat, hoef je hier niet aan te geven wat voor besturingssysteem je gebruikt. Je kunt dit abonnement gebruiken op pc, Mac, Android en iOS.

Overigens betekent het kiezen van het volledige pakket niet dat je alle diensten van Avast kunt gebruiken. Het gebruik van Avast Secureline VPN, Cleanup Premium en Driver Updater kost allemaal extra, zelfs met het Premium Security-pakket. Als je al deze opties in één keer wilt, is er het Avast Ultimate-pakket, dat beschikbaar is vanaf €99,00 per jaar.

Verschil gratis en betaalde versie

Er zitten behoorlijk wat verschillen tussen de gratis en de betaalde versie van Avast. Avast Premium Security geeft je meer opties, waardoor je een meer complete beveiliging hebt. Bij beide versies krijg je de bescherming van realtime scans en software die virussen, spyware en veel andere dreigingen kan blokkeren.

Avast Premium Security heeft daarnaast echter nog veel meer te bieden. Al deze extra opties, zoals bescherming tegen ransomware, nepwebsites en phishing, een geavanceerde firewall, webcambescherming, wachtwoordbeveiliging, wifi-netwerkprotectie en automatische updates zitten niet inbegrepen bij de gratis versie.

Hoewel de gratis versie van Avast dus werkt als een degelijke standaard virusscanner die verschillende dreigingen stopt, biedt de premiumversie veel meer geavanceerde opties. Zo is je computer niet alleen beveiligd tegen virussen en malware, maar zijn ook je webcam, wachtwoorden en andere software niet langer zo kwetsbaar.

Avast’s klantenservice

Avast heeft verschillende manieren om je te helpen als je een probleem ondervindt. Op de officiële website klik je bovenaan op ‘ondersteuning’ om bij het juiste deel van de website te komen. Hier kun je talloze FAQ’s en andere tekstuele ondersteuning vinden.

Net als bij de software zijn ook hier weer veel opties waar je uit kunt kiezen, wat de pagina wat onoverzichtelijk maakt. Allereerst kun je kiezen tussen vier verschillende onderwerpen waar je probleem mee te maken zou kunnen hebben: “Installatie en activering”, “Verzoek om terugbetaling”, “Afmelden” en “Verkoop en facturering”. Als je op één van deze onderwerpen klikt, kom je terecht op een FAQ-pagina over dat onderwerp.

Klantenservice Avast

Onderaan de ondersteuningpagina vind je ook nog informatie over alle verschillende producten van Avast. Klik simpelweg op jouw product en je vindt meer veelgestelde vragen en handleidingen.

Als je er nog steeds niet aan uit komt, kun je contact opnemen met het supportteam. Helaas biedt Avast hier geen ondersteuning in het Nederlands.

Hier geef je aan wat voor product je gebruikt en of je via chat of e-mail geholpen wilt worden. Vul je gegevens in – inclusief je voor- en achternaam, e-mail en order ID – en je vraag wordt verstuurd. Op het moment van testen was de chatfunctie niet beschikbaar. We werden erop geattendeerd dat we een e-mail met antwoord zouden verwachten, ook al hadden we de chatfunctie aangevinkt.

Na meerdere dagen wachten, kregen wij een antwoord. Hierin vroegen ze verder bewijs dat wij de betaalde versie van Avast gebruikten. Voor gebruikers van Avast Free zal het dus nog lastiger zijn om de klantenservice te bereiken en antwoorden op hun vragen te krijgen. Om deze reden geven wij Avast een 6,5 voor hun klantenservice.

Beoordeling: onze ervaring met Avast Antivirus

VoordelenNadelen
Avast biedt een volledig pakket met veel verschillende opties.Zelfs met de ‘premium security’-versie moet je voor sommige extra features nog betalen.
De gratis versie geeft erg degelijke bescherming.Avast verkocht gebruikersdata door aan andere partijen.
Het installeren van Avast spreekt voor zich en is erg gemakkelijk.De klantenservice laat lang op zich wachten, vooral bij gratis gebruikers.

Wij berekenden een uiteindelijke score door te kijken naar de beveiliging, snelheid, software en features en klantenservice van Avast Premium Security en Avast Free Antivirus. Ook namen we hierin de geschiedenis van Avast mee. Beveiliging telt in onze score het sterkst (met een weging van 0,5), aangezien dit het hoofddoel van de service is. Daarna weegt snelheid het zwaarst met een weging van 0,2. Zowel de klantenservice, privacy als de software en features volgen met een weging van 0,1.

Hier zijn de scores voor Avast per onderdeel:

 • Beveiliging: 8,0
 • Snelheid en systeembelasting: 6,5
 • Privacy: 3
 • Software en features: 8,0
 • Klantenservice: 6,5
 • Uiteindelijke score: 7.6

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van Avast en wil je dus direct een abonnement afsluiten? Of wil je gewoon meer informatie? Klik dan op onderstaande button en bezoek de Avast-website.

Bezoek Avast
Avast Antivirus - Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Avast Free of Avast Premium Security? Hieronder behandelen we de veelgestelde vragen over deze virusscanner. Klik simpelweg op een vraag om het antwoord te lezen.

Avast biedt twee verschillende abonnementen aan: Avast Free en Avast Premium Security. Avast Free is de gratis versie, dus deze kost je niets. Avast Premium Security is wél betaald. Hiervoor kun je kiezen tussen twee pakketten. Een pakket voor één computer kost €69,99 euro per jaar. Een pakket voor meerdere apparaten (tot wel 10) kost €89,99 per jaar.

Je kunt Avast verwijderen door de volgende stappen te volgen:

 • Ga naar je instellingen en open je programmalijst. In Windows klik je hiervoor op het Windows-pictogram linksonder in je scherm, dan op het tandwieltje, en vervolgens op “Apps”.
 • Zoek Avast Antivirus op in de lijst met programma’s en klik op “verwijderen”.
 • Klik nogmaals op “verwijderen” wanneer de bevestigingspop-up verschijnt.
 • Volg de stappen om nogmaals te bevestigen dat je het programma wilt verwijderen.

De deïnstallatie van Avast kan enkele minuten duren. Werkt dit niet? Dan kun je er ook nog voor kiezen om avastclear te gebruiken. Dit is het deïnstallatieprogramma van Avast.

Avast Antivirus heeft, naast zijn betaalde versie (Avast Premium Security) ook een gratis versie. Deze gratis versie, Avast Free, heeft veel minder opties dan de betaalde versie, maar is een prima standaard virusscanner die veel online dreigingen kan stoppen. Lees hier meer over zowel de gratis als de betaalde versie van Avast Antivirus.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Heb een betaalde versie van 69 euro maar als er problemen aan gegeven worden, kunnen deze niet verwijderd worden, wordt aangegeven dat ik weer een abonnement moet nemen, dus bij deze zou ik graag mijn 69 euro terug gestort hebben en mijn abonnement hierbij opzeggen.
  Met vriendelijke groet Nico.

  • Beste Nico, wij zijn niet van Avast, wij hebben enkel hun software gereviewd. Mocht je een abonnement hebben dat je wil opzeggen, dan dien je daarvoor contact op te nemen met Avast zelf via hun website.

Een reactie plaatsen