Beste zakelijke VPN’s

Zakenman achter laptop met VPN Trofee
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste zakelijke VPN

VPN’s zijn ontzettend belangrijk in het bedrijfsleven. Ze beschermen je gegevens niet alleen tegen hackers en internetcriminelen, maar zorgen er ook voor dat je een intern netwerk op kunt zetten waar alleen werknemers toegang tot hebben, ook als ze niet op kantoor zijn.

Maar welke VPN is nu het beste voor jouw bedrijf? Wij deden onderzoek en stelden een lijst met fantastische VPN’s voor zakelijk gebruik op.

Een top VPN die goede beveiliging biedt en je ook in staat stelt een dedicated IP aan te maken, is NordVPN Teams. Klik op de knop hieronder om een kijkje te nemen bij deze provider.

NordVPN Teams is niet de enige VPN die goed is voor zakelijk gebruik. Scrol verder om ons volledige artikel over de beste zakelijke VPN’s te lezen.

Voor bedrijven is een VPN tegenwoordig onmisbaar. De dreiging van hackers en de eisen die vaak gesteld worden met betrekking tot databescherming maken het veiligstellen van je netwerk belangrijk. Denk maar aan de wet omtrent de bescherming van persoonsgegevens. Een VPN helpt hierbij.

Verder zorgt een VPN ervoor dat thuiswerken een stuk makkelijker gaat. De toenemende globalisering maakt een VPN voor bedrijven bijna verplicht. Zonder VPN kun je veel sites en zakelijke toepassingen namelijk niet gebruiken in landen zoals China. Een VPN beschermt je bedrijfsnetwerk en vergroot je mogelijkheden buiten kantoor.

Maar welke VPN’s zijn eigenlijk het beste voor zakelijk gebruik? Wat zijn de voordelen? En wat is belangrijk bij het selecteren van een VPN voor jouw organisatie? Je leest het in dit artikel.

Beste zakelijke VPN-services

Aan de hand van de prijs, veiligheid en mogelijkheden voor zakelijke gebruikers, hebben wij drie VPN-providers gekozen die wij het beste achten voor zakelijk gebruik. Onder het overzicht in deze tabel staan de VPN’s verder uitgewerkt.

VPNEigenschappenLink naar VPN
Perimeter81 Logo Beeldmerk Klein

Perimeter 81

 • “Essentials”-pakket voor alleen de essentiële functionaliteiten
 • “Premium”-pakket voor geavanceerde opties
 • “Enterprise”-pakket voor maatwerk
 • 24/7 klantenservice
Perimeter81
NordVPN Logo Beeldmerk Klein

NordVPN Teams

 • Dedicated IP mogelijk
 • 24/7 prioriteitssupport
 • Dedicated account manager
 • Eenvoudig gebruikersbeheer
 • Prijs afhankelijk van bedrijfsformaat
NordVPN Teams
VyprVPN Logo Beeldmerk Klein

VyprVPN

 • Richt zich op internationaal zakendoen
 • Mogelijkheid om VPN-blokkering tegen te gaan
 • Extra mogelijkheden bij het ‘Business Cloud’-pakket
 • Dedicated account manager
 • Eenvoudig gebruikersbeheer
VyprVPN

Perimeter 81

Perimeter81 Logo Beeldmerk KleinPerimeter 81 is een zakelijke VPN-dienst van het voormalige SaferVPN, nu onderdeel van StrongVPN. Hoewel SaferVPN niet meer bestaat, biedt Perimeter nog steeds meerdere businesspakketten, namelijk “Essentials”, “Premium” en “Enterprise”. Zo voorzien ze zowel kleine als grote bedrijven in al hun VPN-wensen. Ze bieden dedicated IP servers aan, maar je kunt ook gebruik maken van hun gedeelde VPN-servers.

Alle pakketten van Perimeter 81 hebben rapportagemogelijkheden en een handige manier om gebruikers te beheren. Daarnaast geven ze je toegang tot een bedrijfscloud. Overige opties hangen af van je pakketkeuze, dus we raden je aan om de website van Perimeter 81 te bekijken voor de specifieke features.

Perimeter 81 is een uiterst sterk beveiligde VPN. Daarbij bieden de zakelijke pakketten verschillende mogelijkheden om servers en accounts te beheren. Dit alles maakt Perimeter 81 één van de beste zakelijke VPN-aanbieders.

Bezoek Perimeter 81

NordVPN Teams

NordVPN Teams biedt de mogelijkheid om zowel een dedicated IP-adres als een dedicated server aan te vragen. Je kunt met NordVPN Teams dus opschalen als je uiteindelijk behoefte hebt aan een dedicated IP-adres of een eigen server. NordVPN is zeer gebruiksvriendelijk en dat is ook terug te zien in hun zakelijke pakket. Je krijgt een dedicated account manager, toegang tot een handig dashboard waarmee je gebruikers kunt beheren en de mogelijkheid om de totale kosten in één factuur te ontvangen.

NordVPN Teams is daarnaast een erg veilige VPN met intuïtieve software. Dit maakt NordVPN Teams geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven die op zoek zijn naar een VPN. Een zakelijk VPN-abonnement bij NordVPN Teams geeft je daarnaast toegang tot 24/7 support.

Bezoek NordVPN Teams

VyprVPN

VyprVPN heeft een handig dashboard voor het beheren van VPN-accounts. De netwerkbeheerder zal hiermee gemakkelijk uit de voeten kunnen, waardoor je zeker weet dat enkel de juiste mensen toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. VyprVPN richt zich met name op het internationale zakendoen. Door hun Chameleon-functionaliteit lijkt het VPN-verkeer van je medewerkers op regulier internetverkeer. Hierdoor zullen diensten die je vaak voor zaken gebruikt, zoals Gmail, ook blijven werken in landen zoals China.

VyprVPN heeft daarnaast verschillende VPN-pakketten voor bedrijven. “VPN voor Bedrijven” geeft je toegang tot business servers wereldwijd, een dedicated accountmanager en een handig dashboard met verschillende gegevens. Met het “VPN voor Business Cloud”-pakket krijg je ook nog eens een eigen toegewezen server en dedicated IP-adres.

Bezoek VyprVPN

Voor welke bedrijven is een VPN interessant?

Een VPN is bijna noodzakelijk voor bedrijven waarvan de medewerkers regelmatig gevoelige informatie met elkaar uitwisselen. Daarnaast is een VPN handig wanneer medewerkers toegang moeten hebben tot een specifiek IP-adres om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van een intranet. De VPN stelt je namelijk in staat met een specifiek IP-adres online te gaan. Zo krijg je thuis of op zakenreis toch toegang tot dit intranet.

VPN’s zijn dus erg nuttig voor alle bedrijven waar medewerkers buiten het kantoor online werken. Dit geldt voor mensen die thuiswerken, maar ook in het geval van internationale zaken.

Ten slotte zorgt een VPN ervoor dat je bedrijfsgeheimen geheim blijven en dat belangrijke data ook buiten kantoor veilig blijft. Hierdoor is een VPN geschikt voor elk soort bedrijf, of het nu gaat om zzp’ers, mkb’ers of grotere “corporate” bedrijven. Zeker vandaag de dag, met sterk toenemende cybercriminaliteit, is dit soort bescherming onmisbaar.

De VPN’s die in dit artikel worden genoemd, zijn met name interessant voor de mkb’ers onder ons. zzp’ers kunnen wellicht uit de voeten met een particuliere VPN, terwijl grotere organisaties vaak een eigen netwerk hebben met toegewezen netwerkbeheerders die gaan over dit soort zaken.

Waar moet een zakelijke VPN aan voldoen?

Een goede zakelijke VPN is afgestemd op de wensen van het bedrijf. Je kunt hierbij denken aan de volgende factoren:

 • De veiligheid van de VPN-verbinding.
 • De mogelijkheid van het gebruiken van een dedicated IP, zodat alle medewerkers gebruik kunnen maken van één IP-adres.
 • Toegang tot een bedrijfscloud (een specifieke server waar de bestanden van een bedrijf op staan).
 • Het gemak waarmee een nieuwe medewerker toegang kan krijgen of een oude medewerker de toegang kan worden ontzegd.
 • Het gemak waarmee het VPN-netwerk kan worden opgezet en onderhouden.
 • De klantenondersteuning en reactiesnelheid van de VPN-aanbieder.
 • De mogelijkheid om buiten het kantoor (of zelfs in het buitenland) toegang te hebben tot bedrijfsbestanden.
 • En niet te vergeten; de prijs. De beste VPN’s zijn helaas niet gratis.

Gratis versus betaalde VPN’s voor zakelijk gebruik

Om bedrijfskosten te beperken, kan het verleidelijk zijn een gratis VPN te gebruiken. Dit is echter geen goed idee. Gratis VPN’s hebben vaak data- of snelheidslimieten. Daarbovenop komt een groot deel van de gratis VPN’s met ernstige veiligheidsimplicaties.

Ten slotte hebben gratis VPN’s veel minder mogelijkheden dan betaalde services. Zo zul je met een gratis VPN geen dedicated IP aan kunnen vragen, wat zakelijk gebruik een stuk lastiger maakt. We raden je daarom aan om altijd te gaan voor een betrouwbare, betaalde VPN.

Voordelen van een zakelijke VPN

Zowel de eigenaar als de medewerkers van een bedrijf hebben baat bij een VPN. Niet alleen zorgt het voor een hogere mate van veiligheid, het biedt ook enkele interessante mogelijkheden. Hieronder vind je een kort overzicht van deze voordelen.

Wereldwijd zakendoen, wereldwijd testen

Als je buiten Nederland zaken doet, kan het zijn dat je locatiespecifieke prijzen of diensten aanbiedt. In plaats van een team of medewerker in elk land te hebben, kun je een VPN gebruiken om lokale functies en prijzen te testen. Door middel van een VPN pas je namelijk virtueel je locatie aan naar een ander land. Zo kun je zien of die locatiespecifieke prijs of dienst daadwerkelijk goed werkt.

Zakendoen in China en Turkije met een VPN

Wereldbol met vliegtuig

Als je bedrijf ook in het buitenland actief is, en dan met name landen waar veel websites worden geblokkeerd (zoals in China), is een VPN een must-have. Zonder VPN maak je namelijk gebruik van servers in het land waar je je bevindt. In het geval van China betekent dit dat je bijvoorbeeld geen toegang zult hebben tot Google (inclusief Gmail en Google Drive).

Een zakelijke VPN biedt de optie om als bedrijf je eigen server op te zetten. Met de VPN-software kun je vervolgens verbinding maken met die server. Dit betekent ook dat je het IP-adres van die server aanneemt. In dit IP-adres zit een locatiecode verwerkt, waardoor het voor websites lijkt alsof je vanaf die locatie het internet betreedt. Hierdoor omzeil je de blokkades die zijn opgelegd door landen als China of Turkije.

Toegang tot bedrijfsbestanden, waar je ook bent

Doordat je bij zakelijke VPN’s een eigen server voor je bedrijf kunt aanvragen, is het mogelijk om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot bestanden die je nodig hebt om je werk te doen. Dit betekent dat thuiswerkers en collega’s op zakenreis toch bij die bestanden kunnen. Met een dergelijke server heb je dus als het ware een beveiligde bedrijfscloud.

Veilig gebruik van wifi

Smartphone met Wifi symboolAls je regelmatig gebruik maakt van openbare wifi-netwerken om werkgerelateerde zaken te regelen, is het belangrijk dat je je internetverbinding goed beveiligt. Bij openbare netwerken weet je nooit zeker wie de netwerkbeheerder is. Mogelijk heeft een hacker zelfs het netwerk gekaapt. Hierdoor is het vaak onduidelijk of je bestanden wel veilig blijven.

Met een VPN beveilig je al jouw internetverkeer, waardoor zelfs de netwerkbeheerder (of hacker die het publieke netwerk heeft gekaapt) geen inzicht krijgt in jouw bestanden of netwerkactiviteit.

AVG en VPN

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is in mei 2018 ingegaan. Dit betekent dat de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming met de wet moet zijn. Een korte samenvatting van wat dat precies betekent kun je hier vinden. Het komt erop neer dat je toestemming moet hebben om persoonsgegevens te verwerken op de manier waarop je dat wilt doen en dat je deze ook goed moet beschermen. Hoewel een VPN niet verplicht is met betrekking tot de AVG, zorgt het wel voor extra bescherming. Je beschermt de data die via het internet wordt verstuurd middels encryptie. Hierdoor kan eventueel onderschepte data niet worden gekraakt en gebruikt. Dit is met name goed wanneer je als zzp’er persoonsgegevens uitwisselt en regelmatig gebruikmaakt van openbare wifi-netwerken.

Conclusie: wat is de beste zakelijke VPN

Zakelijke VPN’s zijn geschikt voor vrijwel elk bedrijf. Van freelancers tot grote organisaties: voor elk bedrijfsformaat zijn er VPN-pakketten die goed passen. Een VPN houdt je data veilig, geeft je meer mogelijkheden voor thuiswerken en is bijna onmisbaar voor elke organisatie waar medewerkers vertrouwelijke bestanden met elkaar uitwisselen. Daarbovenop biedt een zakelijke VPN meerdere mogelijkheden die jouw bedrijfsvoering gemakkelijker maken.

Ben je dus op zoek naar extra netwerkveiligheid en een betere bescherming voor jouw bedrijfsdata? Gebruik dan een VPN. De drie opties die we in dit artikel hebben genoemd zijn Perimeter 81, NordVPN Teams en VyprVPN. Deze zijn alle drie geschikt als zakelijke VPN’s. Welke voor jou het best is, hangt af van de specifieke wensen van jouw organisatie.

Wat is de beste zakelijke VPN: veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag en ben je op zoek naar het antwoord? Kijk dan hieronder voor enkele veelgestelde vragen over de beste zakelijke VPN’s.

Zakelijke VPN’s zijn er in veel soorten en maten. Voor grote bedrijven raden wij aan om de systeembeheerder dit te laten onderzoeken. Voor kleinere bedrijven een zzp’ers raden we de volgende drie VPN’s aan:

 • Perimeter 81
 • NordVPN Teams
 • VyprVPN

Voor meer informatie over deze diensten lees je ons artikel over de beste zakelijke VPN’s.

Een VPN voor zakelijk gebruik is op dezelfde manier te installeren als een VPN voor persoonlijk gebruik. Je installeert een VPN door een abonnement af te sluiten bij een goede VPN-provider, de software te downloaden en deze vervolgens te installeren op je device.

Kijk bij onze artikelen over het instellen van een VPN voor installatiehandleidingen voor verschillende apparaten.

Een VPN beveiligt de internetverbinding van je apparaten. Hierdoor wordt verstuurde data versleuteld, zodat hackers deze niet kunnen inzien. Dit geldt ook voor persoonsgegevens, die met een VPN extra goed beveiligd zullen zijn indien ze worden gedeeld via een internetverbinding.

Ook worden VPN’s gebruikt om op afstand verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk. Hierdoor kunnen werkenden op afstand toch veilig toegang krijgen tot bijvoorbeeld een intranet.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen