Beste zakelijke VPN’s

VPN-schild en trofee in een koffertje
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste zakelijke VPN

VPN’s zijn ontzettend belangrijk in het bedrijfsleven. VPN’s beschermen je gegevens tegen hackers en internetcriminelen. Ook zorgt een zakelijk VPN ervoor dat je een intern netwerk op kunt zetten waar alleen werknemers toegang tot hebben, ook als ze niet op kantoor zijn.

Maar welke VPN is nu het beste voor jouw bedrijf? Wij deden onderzoek en stelden een lijst met goede VPN’s voor zakelijk gebruik op.

Een goede dienst die naast een VPN ook beschermde e-mail, kalender en beveiliging biedt, is ProtonVPN. Klik op de knop hieronder om een kijkje te nemen bij deze provider.

ProtonVPN is niet de enige VPN die goed is voor zakelijk gebruik. Scrol verder om ons volledige artikel over de beste zakelijke VPN’s te lezen.

Voor bedrijven is een VPN tegenwoordig onmisbaar. Het veiligstellen van je netwerk is belangrijk om de dreiging van hackers tegen te gaan. Er zijn verschillende eisen met betrekking tot databescherming zoals de AVG. Ook een VPN helpt bij het beschermen van je gegevens. Een VPN versleutelt al je internetverkeer, waardoor persoonsgegevens niet zichtbaar zijn voor derden.

Verder zorgt een VPN ervoor dat thuiswerken een stuk makkelijker gaat. De toenemende globalisering maakt een VPN voor bedrijven bijna verplicht. Zonder VPN kun je veel sites en zakelijke toepassingen namelijk niet gebruiken in landen met veel censuur zoals China. Een VPN beschermt je bedrijfsnetwerk en vergroot je mogelijkheden buiten kantoor.

Maar welke VPN’s zijn eigenlijk het beste voor zakelijk gebruik? Wat zijn de voordelen? En wat is belangrijk bij het selecteren van een VPN voor jouw organisatie? Je leest het in dit artikel.

Beste zakelijke VPN-services

Aan de hand van de prijs, veiligheid en mogelijkheden voor zakelijke gebruikers, hebben wij vier VPN-providers gekozen die wij het beste achten voor zakelijk gebruik. Onder het overzicht in deze tabel geven we uitgebreidere informatie over deze zakelijke VPN’s.

VPNEigenschappenLink naar VPN
Proton VPN logo icoon

Proton

 • Pakket met VPN, mail, opslag en kalender
 • 24/7 klantenservice
 • Extra mogelijkheden bij het ‘Business Cloud’-pakket
 • Dedicated accountmanager
 • Eenvoudig gebruikersbeheer
Bezoek ProtonVPN
NordLayer Logo

NordLayer

 • Dedicated IP mogelijk
 • 24/7 prioriteitssupport
 • Dedicated accountmanager
 • Eenvoudig gebruikersbeheer
 • Prijs afhankelijk van bedrijfsformaat
Bezoek NordLayer
VyprVPN Logo Beeldmerk Klein

VyprVPN

 • Richt zich op internationaal zakendoen
 • Mogelijkheid om VPN-blokkering tegen te gaan
 • Extra mogelijkheden bij het ‘Business Cloud’-pakket
 • Dedicated accountmanager
 • Eenvoudig gebruikersbeheer
Bezoek VyprVPN

Perimeter81 Logo Beeldmerk KleinPerimeter 81

 • Essentials-pakket voor alleen de essentiële functionaliteiten
 • Premium-pakket voor geavanceerde opties
 • Enterprise-pakket voor maatwerk
 • 24/7 klantenservice bij premium abonnementen
Bezoek Perimeter81

 


Proton: veiligheid en privacy voor jouw bedrijf

Proton for Business website

Proton heeft onlangs alle diensten gebundeld in één privacygericht systeem. Als je een Proton-account aanmaakt, dan krijg je toegang tot het totaalpakket van Proton. Naast ProtonVPN krijg je ook toegang tot ProtonMail, Proton Calendar en Proton Drive. Dit is interessant voor kleine startups en mensen die voor zichzelf willen beginnen. Met het pakket van Proton bescherm je je communicatie met versleutelde e-mail en voorkom je dat onbevoegde derden toegang krijgen tot de agenda met waardevolle gegevens over het bedrijf.

ProtonVPN zorgt ervoor dat je anoniem kunt surfen en veilig blijft wanneer je buitenshuis werkt en gebruikmaakt van openbare wifi. Je kunt eenvoudige zakelijke communicatie en vergaderingen versleutelen met geavanceerde beveiligingsfuncties.

Via het beheerdersprofiel van Proton kun je medewerkers toevoegen aan Proton-producten. In de instellingen van de gebruikers kun je wachtwoorden resetten en opslagruimte toewijzen. Ook kun je abonnementsgegevens bijwerken.

Proton is een veilige dienst die is gevestigd in Zwitserland. Hierdoor profiteren gebruikers van de strenge privacywetten.

Bezoek ProtonVPN


NordLayer: gebruiksvriendelijke business VPN

NordLayer Website home

NordLayer (voorheen NordVPN Teams) is een VPN-gebaseerde oplossing voor beveiligde netwerktoegang. Deze dienst van de makers van NordVPN is erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt een dedicated accountmanager, toegang tot een handig dashboard waarmee je gebruikers kunt beheren en de mogelijkheid om de totale kosten in één factuur te ontvangen.

NordLayer is daarnaast een erg veilige VPN met intuïtieve software. Dit maakt de dienst geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven die op zoek zijn naar een VPN. Een zakelijk VPN-abonnement bij NordLayer geeft je daarnaast toegang tot 24/7 support.

NordLayer biedt een uitstekende VPN met meer dan 30 wereldwijde locaties en sterke AES-256 encryptie. Ook biedt de dienst een kill switch, ingebouwde malware-blokkering, en een auto-connect optie. Deze opties zorgen ervoor dat je internetverbinding altijd beschermd is. Alle teamleden kunnen de app installeren op maximaal zes eigen apparaten, zodat ze overal toegang hebben tot NordLayer.

Nordlayer biedt de mogelijkheid om zowel een dedicated IP-adres als een dedicated server aan te vragen. Je kunt met NordLayer dus opschalen als je uiteindelijk behoefte hebt aan een dedicated IP-adres of een eigen server.

Bezoek NordLayer


VyprVPN: veilige VPN voor internationaal zakendoen

VyprVPN for Business website

VyprVPN heeft een handig dashboard voor het beheren van VPN-accounts. De netwerkbeheerder zal hiermee gemakkelijk uit de voeten kunnen. Ook weet je zeker dat enkel de juiste mensen toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. VyprVPN richt zich met name op het internationale zakendoen. Door de Chameleon-functionaliteit lijkt het VPN-verkeer van je medewerkers op regulier internetverkeer. Hierdoor zullen diensten die je vaak voor zaken gebruikt, zoals Gmail, ook blijven werken in landen met censuur. VyprVPN is dus een goede VPN voor bijvoorbeeld China.

VyprVPN heeft daarnaast verschillende VPN-pakketten voor bedrijven. ‘VPN voor Bedrijven’ geeft je toegang tot business servers wereldwijd, een dedicated accountmanager en een handig dashboard met verschillende gegevens. Met het ‘VPN voor Business Cloud’-pakket krijg je ook nog eens een eigen toegewezen server en dedicated IP-adres.

VyprVPN heeft een strikt ‘no log’-beleid. Deze claim wordt ondersteund door een onafhankelijke audit die in 2018 is uitgevoerd. De dienst biedt meer dan 100 serverlocaties. Ook heeft VyperVPN een kill switch die automatisch het internetverkeer blokkeert wanneer de VPN-verbinding wegvalt. Twijfel je nog over deze VPN? De dienst biedt een handige proefperiode van 30 dagen waarmee je de VPN op je gemak kunt uitproberen.

Bezoek VyprVPN


Perimeter 81: zakelijke VPN met dedicated IP

Perimter81 website homepage

Perimeter 81 is een zakelijke VPN-dienst van het voormalige SaferVPN, nu onderdeel van StrongVPN, en biedt verschillende businesspakketten.

Met deze pakketten voorziet Perimeter 81 zowel kleine als grote bedrijven in al hun VPN-wensen. De dienst biedt dedicated IP-servers aan, maar je kunt ook gebruikmaken van de gedeelde VPN-servers.

Alle pakketten van Perimeter 81 hebben rapportagemogelijkheden en een handige manier om gebruikers te beheren. Daarnaast geven ze je toegang tot een bedrijfscloud. Overige opties hangen af van je pakketkeuze. Je kunt kiezen tussen basisbeveiliging ‘Essentials’ en meer geavanceerde netwerkbeveiliging met de pakketten ‘Premium’, ‘Premium Plus’ en ‘Enterprise’. We raden je aan om de website van Perimeter 81 te bekijken voor de specifieke features.

Perimeter 81 is een uiterst sterk beveiligde VPN met encryptieprotocollen van militair niveau. Daarbij bieden de zakelijke pakketten verschillende mogelijkheden om servers en accounts te beheren. Dit alles maakt Perimeter 81 één van de beste zakelijke VPN-aanbieders.

Bezoek Perimeter 81


Voor welke bedrijven is een VPN interessant?

Een VPN is bijna noodzakelijk voor bedrijven waarvan de medewerkers regelmatig gevoelige informatie met elkaar uitwisselen. Daarnaast is een VPN handig wanneer medewerkers toegang moeten hebben tot een specifiek IP-adres om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van een intranet. De VPN stelt je namelijk in staat met een specifiek IP-adres online te gaan. Zo krijg je thuis of op zakenreis toch toegang tot dit intranet.

VPN’s zijn dus erg nuttig voor alle bedrijven waar medewerkers buiten het kantoor online werken. Dit geldt voor mensen die thuiswerken, maar ook in het geval van internationale zaken.

Ten slotte zorgt een VPN ervoor dat je bedrijfsgeheimen geheim blijven en dat belangrijke data ook buiten kantoor veilig blijft. Hierdoor is een VPN geschikt voor elk soort bedrijf, of het nu gaat om zzp’ers, mkb’ers, middelgrote bedrijven of grotere “corporate” bedrijven. Zeker vandaag de dag, met sterk toenemende cybercriminaliteit, is dit soort bescherming onmisbaar.

De VPN’s die in dit artikel worden genoemd, zijn met name interessant voor de mkb’ers onder ons. Zzp’ers kunnen wellicht uit de voeten met een particuliere VPN, terwijl grotere organisaties vaak een eigen netwerk hebben met toegewezen netwerkbeheerders die gaan over dit soort zaken.

Waar moet een zakelijke VPN aan voldoen?

Een goede zakelijke VPN is afgestemd op de wensen van het bedrijf en moet uiteraard veilig en snel zijn. Onderstaande zaken zijn belangrijk om mee te nemen in de keuze voor een goede business VPN:

 • De veiligheid van de VPN-verbinding. Goede encryptie is erg belangrijk.
 • Een strikt ‘no log’-beleid.
 • De mogelijkheid van het gebruiken van een dedicated IP, zodat alle medewerkers gebruik kunnen maken van één IP-adres. Met een dedicated IP-adres kun je vertraging voorkomen.
 • Toegang tot een bedrijfscloud (een specifieke server waar de bestanden van een bedrijf op staan).
 • Het gemak waarmee een nieuwe medewerker toegang kan krijgen of een oude medewerker de toegang kan worden ontzegd.
 • Het gemak waarmee het VPN-netwerk kan worden opgezet en onderhouden.
 • De klantenondersteuning en reactiesnelheid van de VPN-aanbieder.
 • De mogelijkheid om buiten het kantoor (of zelfs in het buitenland) toegang te hebben tot bedrijfsbestanden.
 • En niet te vergeten: de prijs. De beste VPN’s zijn helaas niet gratis.

Gratis versus betaalde VPN’s voor zakelijk gebruik

VPN-schild met een label waarop "Gratis" staatOm bedrijfskosten te beperken, kan het verleidelijk zijn een gratis VPN te gebruiken. Dit is echter geen goed idee. Gratis VPN’s komen namelijk vaak met een aantal nadelen:

 • Data- of snelheidslimieten.
 • Ernstige veiligheidsimplicaties.
 • Veel minder mogelijkheden dan betaalde services. Zo zul je met een gratis VPN geen dedicated IP aan kunnen vragen, wat zakelijk gebruik een stuk lastiger maakt.

In verband met bovenstaande nadelen raden we je daarom aan om altijd te gaan voor betrouwbare, betaalde zakelijke VPN’s.

Voordelen van een zakelijke VPN

Zowel de eigenaar als de medewerkers van een bedrijf hebben baat bij een VPN. Niet alleen zorgt het voor een hogere mate van veiligheid, het biedt ook enkele interessante mogelijkheden. Hieronder vind je een kort overzicht van deze voordelen.

5 voordelen van het zakelijk gebruik van VPN's, met symbolen

Wereldwijd zakendoen, wereldwijd testen

Als je buiten Nederland zakendoet, kan het zijn dat je locatiespecifieke prijzen of diensten aanbiedt. In plaats van een team of medewerker in elk land te hebben, kun je een VPN gebruiken om lokale functies en prijzen te testen. Door middel van een VPN pas je namelijk virtueel je locatie aan naar een ander land. Zo kun je zien of die locatiespecifieke prijs of dienst daadwerkelijk goed werkt.

Als je bedrijf ook in het buitenland actief is, en dan met name landen waar veel internetcensuur is, dan is een VPN een must-have. In autoritaire landen zoals China en Cuba, waar internetcensuur is, worden bijvoorbeeld websites geblokkeerd.

Zonder VPN maak je gebruik van servers in het land waar je je bevindt en loop je mogelijk tegen blokkades aan. In het geval van China betekent dit dat je bijvoorbeeld geen toegang zult hebben tot Google (inclusief Gmail en Google Drive). Met behulp van een VPN kun je online censuur omzeilen.

Een zakelijke VPN biedt de optie om als bedrijf je eigen server op te zetten. Met de VPN-software kun je vervolgens verbinding maken met die server. Dit betekent ook dat je het IP-adres van die server aanneemt. In dit IP-adres zit een locatiecode verwerkt, waardoor het voor websites lijkt alsof je vanaf die locatie het internet betreedt. Hierdoor omzeil je de blokkades die zijn opgelegd door landen als Turkije of China.

Toegang tot bedrijfsbestanden, waar je ook bent

Veel zakelijke VPN’s bieden de mogelijkheid om een eigen server voor je bedrijf aan te vragen. Hierdoor is het mogelijk om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot bestanden die je nodig hebt om je werk te doen. Dit betekent dat thuiswerkers en collega’s op zakenreis toch bij die bestanden kunnen. Met een dergelijke server heb je dus als het ware een beveiligde bedrijfscloud.

Veilig op openbare wifi

Als je regelmatig gebruikmaakt van openbare wifi-netwerken om werkgerelateerde zaken te regelen, is het belangrijk dat je je internetverbinding goed beveiligt. Bij openbare netwerken van bijvoorbeeld restaurants of bibliotheken weet je nooit zeker wie de netwerkbeheerder is. Mogelijk heeft een hacker zelfs het netwerk gekaapt. Hierdoor is het vaak onduidelijk of je bestanden wel veilig blijven. Ook ben je kwetsbaarder voor man-in-the-middle-aanvallen.

Met een VPN beveilig je al jouw internetverkeer, waardoor zelfs de netwerkbeheerder (of hacker die het publieke netwerk heeft gekaapt) geen inzicht krijgt in jouw bestanden of netwerkactiviteit.

Extra databescherming ten behoeve van de AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is in mei 2018 ingegaan. Dit betekent dat de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming met de wet moet zijn. Een korte samenvatting van wat dat precies betekent kun je vinden in ons artikel over de ‘Vereisten van de AVG‘. Het komt erop neer dat je toestemming moet hebben om persoonsgegevens te verwerken op de manier waarop je dat wilt doen en dat je deze ook goed moet beschermen.

Hoewel een VPN niet verplicht is met betrekking tot de AVG, zorgt het wel voor extra bescherming. Je beschermt de data die via het internet wordt verstuurd middels encryptie. Hierdoor kan eventueel onderschepte data niet worden gekraakt en gebruikt. Dit is met name goed wanneer je als zzp’er persoonsgegevens uitwisselt en regelmatig gebruikmaakt van openbare wifi-netwerken.

Extra bescherming tegen datalekken

Cybercriminaliteit blijft toenemen en het is voor bedrijven dan ook erg belangrijk om alles te doen om datalekken te voorkomen. Als een bedrijf geen VPN gebruikt, dan loop je het risico dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie in handen valt van hackers of cybercriminelen. Het is daarom aan te raden om als bedrijf te investeren in een goede VPN.

Een VPN leidt je internetverkeer om via een beveiligde verbinding en biedt bescherming tegen cybercriminaliteit.

Bonusvoordeel: streamen

Een ander bijkomend voordeel van een VPN is dat je kunt streamen. Als je voor zaken in het buitenland bent en wilt genieten van Nederlandse televisie of Formule 1 wilt kijken dan is dat ook mogelijk met een zakelijke VPN. Ook als je werknemers hebt in het buitenland kan dit een plezierig voordeel zijn, zeker als ze in China zitten, waar veel westerse media zijn geblokkeerd. Dit is natuurlijk niet het voornaamste doel van een zakelijke VPN, maar wel een fijne bijkomstigheid!

Conclusie: wat is de beste zakelijke VPN?

Zakelijke VPN’s zijn geschikt voor vrijwel elk bedrijf. Van freelancers tot grote organisaties: voor elk bedrijfsformaat zijn er VPN-pakketten die goed passen. Een VPN houdt je data veilig, geeft je meer mogelijkheden voor thuiswerken en is bijna onmisbaar voor elke organisatie waar medewerkers vertrouwelijke bestanden met elkaar uitwisselen. Daarbovenop biedt een business VPN meerdere mogelijkheden die jouw bedrijfsvoering gemakkelijker maken.

Ben je dus op zoek naar extra netwerkveiligheid en een betere bescherming voor jouw bedrijfsdata? Gebruik dan een VPN. De vier opties die we in dit artikel hebben genoemd zijn NordLayer, VyprVPN, ProtonVPN en Perimeter 81. Deze zijn allemaal geschikt als zakelijke VPN’s. Welke voor jou het best is, hangt af van de specifieke wensen van jouw organisatie.

Wat is de beste zakelijke VPN? Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag en ben je op zoek naar het antwoord? Kijk dan hieronder voor enkele veelgestelde vragen over de beste zakelijke VPN’s.

Zakelijke VPN’s zijn er in veel soorten en maten. Voor grote bedrijven raden wij aan om de systeembeheerder dit te laten onderzoeken. Voor kleinere bedrijven en zzp’ers raden we de volgende vier VPN’s aan:

 • ProtonVPN
 • NordLayer
 • VyprVPN
 • Perimeter 81

Voor meer informatie over deze diensten lees je ons artikel over de beste zakelijke VPN’s.

Een VPN voor zakelijk gebruik is op dezelfde manier te installeren als een VPN voor persoonlijk gebruik. Je installeert een VPN door een abonnement af te sluiten bij een goede VPN-provider, de software te downloaden en deze vervolgens te installeren op je device.

Kijk bij onze artikelen over het instellen van een VPN voor installatiehandleidingen voor verschillende apparaten.

Een VPN beveiligt de internetverbinding van je apparaten. Hierdoor wordt verstuurde data versleuteld, zodat hackers deze niet kunnen inzien. Dit geldt ook voor persoonsgegevens, die met een VPN extra goed beveiligd zullen zijn indien ze worden gedeeld via een internetverbinding.

Ook worden VPN’s gebruikt om op afstand verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk. Hierdoor kunnen werkenden op afstand toch veilig toegang krijgen tot bijvoorbeeld een intranet.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen