Zakenman achter laptop met VPN Trofee

De beste zakelijke VPN’s

Laatst bijgewerkt: 19 december 2019
Leestijd: 8 minuten, 2 seconden
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste zakelijke VPN

VPN’s zijn ontzettend belangrijk in het bedrijfsleven. Ze beschermen je gegevens niet alleen tegen hackers en internetcriminelen, maar zorgen er ook voor dat je een intern netwerk op kunt zetten waar alleen werknemers toegang tot krijgen, ook als ze niet op kantoor zijn. Maar welke VPN is nu het beste voor jouw bedrijf? Wij deden onderzoek en stelden een lijst met fantastische VPN’s voor zakelijk gebruik op.

Een top VPN die goede beveiliging biedt en je ook in staat stelt een dedicated IP aan te maken, is NordVPN. Klik op de knop hieronder om een kijkje te nemen bij deze provider.

NordVPN is niet de enige VPN die goed is voor zakelijk gebruik. Scrol verder om het volledige artikel met de beste zakelijke VPN’s te lezen.

Voor bedrijven is een VPN tegenwoordig onmisbaar. De dreiging van hackers en de eisen omtrent de bescherming van belangrijke data maken het veilig stellen van je netwerk erg belangrijk. Denk maar aan de wet omtrent de bescherming van persoonsgegevens. Verder zorgt een VPN ervoor dat thuiswerken een stuk makkelijker gaat. De toenemende globalisering maken een VPN voor bedrijven bijna verplicht. Zonder VPN kun je veel sites en zakelijke toepassingen namelijk niet openen in landen als China. Een VPN beschermt je bedrijfsnetwerk en vergroot de mogelijkheden omtrent zaken doen buiten het kantoor.

Zakelijk worden VPN’s al veel langer gebruikt dan particulier. Dit komt doordat bedrijven eerder het nut hebben ingezien van een VPN. Bedrijven moeten er tenslotte goed op letten dat hun bedrijfsgeheimen niet op straat komen te liggen. Maar welke bedrijven hebben daadwerkelijk baat bij een VPN? Wat zijn de voordelen? En wat is belangrijk bij het selecteren van een VPN voor jouw organisatie? Je leest het in dit artikel.

Voor welke bedrijven is een VPN interessant?

VPN’s zijn nuttig voor alle bedrijven waar medewerkers buiten het kantoor online werken. Bijvoorbeeld in verband met thuiswerken, maar ook in het geval van internationale zaken.

Een VPN is zelfs bijna noodzakelijk voor bedrijven waarvan de medewerkers regelmatig gevoelige informatie met elkaar uitwisselen. Daarnaast is een VPN handig wanneer medewerkers toegang moeten hebben tot een specifiek IP-adres om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van een intranet. Met de VPN kun je namelijk instellen dat je met een specifiek IP-adres gebruik maakt van het internet. Zo kun je thuis of op zakenreis toch toegang krijgen tot dit intranet.

Een VPN is dus eigenlijk voor vrijwel elk bedrijf nuttig om te hebben. Het zorgt er ten slotte voor dat je bedrijfsgeheimen geheim blijven en dat belangrijke data ook buiten het kantoor veilig blijven. Hierdoor is een VPN geschikt voor elk soort bedrijf: ZZP’ers, MKB’ers en grotere “corporate” bedrijven.

De VPN’s die in dit artikel worden genoemd zijn met name interessant voor de MKB’ers onder ons. ZZP’ers kunnen wellicht uit de voeten met een particuliere VPN, terwijl de grotere organisaties een eigen netwerk hebben met toegewezen netwerkbeheerders die gaan over dit soort zaken.

Waar moet een zakelijke VPN aan voldoen?

Een goede zakelijke VPN is afgestemd op de wensen van het bedrijf. Belangrijke punten kunnen zijn:

 • De veiligheid van de VPN-verbinding.
 • Alle medewerkers moeten gebruik kunnen maken van één specifiek IP-adres (Dedicated IP)
 • Medewerkers moeten toegang hebben tot de bedrijfscloud (een specifieke server waar de bestanden vaneen bedrijf op staan).
 • Het gemak waarmee een nieuwe medewerker toegang kan krijgen of een oude medewerker de toegang kan worden ontzegd.
 • Het gemak waarmee het VPN-netwerk kan worden opgezet en onderhouden (vooral de netwerkbeheerder zal hier blij mee zijn).
 • De klantenondersteuning en reactiesnelheid van de VPN-aanbieder.
 • De mogelijkheid om buiten het kantoor (of zelfs in het buitenland) toegang te hebben tot bedrijfsbestanden.
 • En niet te vergeten; de prijs. VPN’s zijn helaas niet gratis.

Beste zakelijke VPN services

Aan de hand van de mogelijkheden voor zakelijke gebruikers, prijzen en veiligheid hebben we de volgende VPN-services op een rijtje gezet die wij het beste achten voor zakelijk gebruik. We hebben deze in een tabel gezet om een handig overzicht te geven. Onder de tabel staan de VPN’s verder uitgewerkt.

VPN Eigenschappen Link naar VPN
Perimeter81 Logo Beeldmerk Klein

Perimeter 81

 • ‘Business’ pakket voor kleinere bedrijven
 • ‘Enterprise’ pakket voor grotere bedrijven
 • 24/7 klantenservice
 • $10 per maand voor ‘Business’ pakket
 • Maatwerk prijs voor ‘Enterprise’ pakket
Perimeter81
NordVPN Logo Beeldmerk Klein

NordVPN

 • Dedicated IP mogelijk
 • 24/7 prioriteitssupport
 • Dedicated account manager
 • Eenvoudig gebruikersbeheer
 • Maatwerk prijs afhankelijk van bedrijfsformaat
NordVPN
VyprVPN Logo Beeldmerk Klein

VyprVPN

 • Richt zich op international zakendoen
 • Extra maatregel om VPN-blokkering tegen te gaan
 • Extra mogelijkheden m.b.t. business cloud
 • Dedicated account manager
 • Eenvoudig gebruikersbeheer
 • Vanaf €239,99 per jaar voor Bedrijven
 • Vanaf €329,99 per jaar voor Business Cloud
VyprVPN

Perimeter 81

Perimeter81 Logo Beeldmerk KleinSaferVPN heeft tegenwoordig zijn eigen zakelijke VPN-dienst gelanceerd: Perimeter 81. Met haar twee business-pakketten: “Business” en “Enterprise” voorzien ze zowel kleine als grote bedrijven in al hun VPN-wensen. Ze bieden dedicated IP servers aan maar je kunt ook gebruik maken van hun gedeelde VPN-servers. Zowel ‘Business’ als ‘Enterprise’ hebben een handige manier om gebruikers te beheren, hebben rapportagemogelijkheden en geven je toegang tot een bedrijfscloud. Met het Enterprise pakket krijg je meerdere configuratiemogelijkheden, kun je de VPN servers monitoren en krijg je toegang tot een API waarmee je verschillende gegevens kunt koppelen aan je eigen systeem.

Perimeter 81 is een uiterst sterk beveiligde VPN. Daarbij bieden de zakelijke pakketten verschillende mogelijkheden om servers en accounts te beheren. Dit alles maakt Perimeter 81 een van de beste zakelijke VPN-aanbieders.

Bezoek Perimeter 81

NordVPN

NordVPN biedt de mogelijkheid om zowel een dedicated IP-adres als een dedicated server aan te vragen. Je kunt met Nord dus opschalen als je uiteindelijk behoefte hebt aan een dedicated IP-adres of een eigen server. NordVPN is zeer gebruiksvriendelijk en dat is ook terug te zien in hun zakelijke pakket. Je krijgt een dedicated account manager, toegang tot een handig dashboard waarmee je gebruikers kunt beheren en de mogelijkheid om de totale kosten in één factuur te ontvangen.

NordVPN is daarnaast een zeer veilige VPN met uiterst intuïtieve software. Dit maakt NordVPN zeer geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven die op zoek zijn naar een VPN. Een zakelijk VPN-abonnement bij NordVPN geeft je daarnaast toegang tot 24/7 support.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Vyprvpn

VyprVPN heeft een zeer handig dashboard voor het beheren van de VPN accounts. De netwerkbeheerder zal hiermee gemakkelijk uit de voeten kunnen, waardoor je zeker weet dat de juiste mensen toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. VyprVPN richt zich met name op het internationale zakendoen. Door hun Chameleon-functionaliteit lijkt het VPN-verkeer van je medewerkers op regulier internetverkeer. Hierdoor zul in je landen als China niet zo snel geblokkeerd worden van diensten als Gmail en andere sites die vaak gebruikt worden voor zaken.

Deze zeer veilige VPN-aanbieder heeft daarnaast verschillende  VPN-pakketten voor bedrijven. “VPN voor Bedrijven” geeft je toegang tot business servers wereldwijd, een dedicated accountmanager en toegang tot een handig dashboard met verschillende gegevens. Met het “VPN voor Business Cloud” pakket krijg je ook nog eens een eigen toegewezen server en een dedicated IP-adres.

VyprVPN
8.0
 • Veel servers tegen goede prijzen
 • Netflix en torrenting mogelijk
 • Speciale "Chameleon" technologie om je data te maskeren
Bezoek VyprVPN

Voordelen van een zakelijke VPN

Zowel de eigenaar als de medewerkers van een bedrijf hebben baat bij een VPN. Niet alleen zorgt het voor een hogere mate van veiligheid, het biedt ook enkele mogelijkheden die interessant kunnen zijn. Hieronder vind je een kort overzicht van enkele voordelen.

Wereldwijd zakendoen, wereldwijd testen

VPN wereldwijdAls je buiten Nederland zaken doet dan kan het zijn dat je locatie-specifieke prijzen of diensten aanbiedt. In plaats van een team of medewerker in elk land kun je een VPN gebruiken om lokale functies en prijzen te testen. Door middel van een VPN kun je namelijk virtueel je locatie aanpassen naar een ander land. Zo kun je zien of die locatiespecifieke prijs of dienst daadwerkelijk goed werkt.

Zaken doen in China en Turkije met een VPN

Als je bedrijf zaken doet in het buitenland, en dan met name landen waar veel websites worden geblokkeerd (zoals in China) dan is een VPN een must-have. Zonder VPN maak je namelijk gebruik van servers in het land waar je je bevindt. In het geval van China betekent dit dat je bijvoorbeeld geen gebruik kunt maken van Google (bijv. Gmail of Google Drive).

Een zakelijke VPN biedt de optie om als bedrijf je eigen server op te zetten. Met de VPN-software kun je vervolgens verbinding maken met die server. Dit betekent ook dat je het IP-adres van die server aanneemt. In dit IP-adres zit een locatiecode verwerkt, waardoor het voor websites lijkt alsof je vanaf die locatie gebruik maakt van het internet. Hierdoor omzeil je de blokkades die zijn opgelegd door bijvoorbeeld landen als China of Turkije.

Toegang tot bedrijfsbestanden, waar je ook bent

Doordat je bij zakelijke VPN’s een eigen server kunt aanvragen voor je bedrijf is het mogelijk om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot bestanden die je nodig hebt om je werk te doen. Dit betekent dat thuiswerkers en collega’s die regelmatig op zakenreis zijn toch bij die bestanden kunnen die ze nodig hebben. Met een dergelijke server heb je dus als het ware een beveiligde bedrijfscloud.

Veilig gebruik van Wifi

Als je regelmatig gebruik maakt van openbare Wifi-netwerken om werkgerelateerde zaken te regelen, dan is het belangrijk dat je je internetverbinding goed beveiligt. Bij openbare netwerken weet je nooit helemaal zeker wie de netwerkbeheerder is, en het kan zelfs zo zijn dat er een hacker het netwerk heeft gekaapt. Hierdoor is het vaak onduidelijk of je bestanden wel veilig blijven.

Met een VPN beveilig je al jouw internetverkeer, waardoor zelfs de netwerkbeheerder (of hacker die het publieke-netwerk heeft gekaapt) geen inzicht krijgt in jouw bestanden of netwerkactiviteit.

Conclusie: wat is de beste zakelijke VPN

Zakelijke VPN’s zijn voor vrijwel elk bedrijf geschikt. Van freelancers tot grote organisaties, voor elk bedrijfsformaat zijn er VPN-pakketten die goed passen. Een VPN houdt je data veilig, geeft je meer mogelijkheden voor thuiswerken en is bijna onmisbaar voor elke organisatie waar medewerkers vertrouwelijke bestanden met elkaar uitwisselen. Daarbovenop biedt een zakelijke VPN meerdere mogelijkheden die jouw bedrijfsvoering gemakkelijker maker. Ben je dus op zoek naar extra netwerkveiligheid en een betere bescherming voor jouw bedrijfsdata, gebruik dan een VPN. De drie opties die we in dit artikel hebben genoemd: Perimeter 81, NordVPN en VyprVPN zijn allen geschikt als zakelijke VPN’s. Van deze drie is er niet echt een ‘beste’ aan te wijzen, omdat het volledig afhankelijk is van de wensen van jouw organisatie.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen