Beste VPN voor Google Chromecast

Google Chromecast naast een VPN-schild en een trofee
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: de beste VPN voor Google Chromecast

Streamen naar je televisie gaat gemakkelijk met Google Chromecast. Het is echter nóg beter als je ook een VPN gebruikt voor je Chromecast. Wij hebben er een hele hoop getest en dit is onze top 3:

Een uitstekende en goedkope VPN die je kunt gebruiken voor zowel je gewone internetverkeer als je Chromecast, is Surfshark.

Wil je meer weten over hoe een VPN je Chromecast beschermt, wat de voordelen zijn en wat je allemaal kunt met een VPN op deze dongle? Lees dan de rest van ons artikel door verder naar beneden te scrollen.

Google Chromecast is een handige mediaplayer waarmee je gemakkelijk films, series, muziek en andere online content op je tv kunt streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop. Heb je een Chromecast dongle en wil je hier meer voordeel uit halen? Dat kan door middel van een VPN. Kort samengevat: een VPN maakt je Chromecast veiliger, meer privé en geeft je ook nog eens toegang tot meer content.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het gebruik van een VPN in combinatie met Google Chromecast. We geven een overzicht van de beste VPN’s voor Chromecast, bespreken de voordelen en leggen je uit hoe je een VPN instelt voor Chromecast.

De beste VPN’s voor Google Chromecast

Google Chromecast naast een VPN-schild en trofeeEen goede VPN voor Chromecast is snel, gebruiksvriendelijk en veilig. Bovendien is het belangrijk dat de VPN online content kan unblocken. Na uitgebreid testen zijn we uitgekomen op drie VPN’s die het beste zijn voor Chromecast.

Surfshark: de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Surfshark heeft bewezen een zeer betrouwbare en betaalbare service te zijn. De VPN-provider heeft een van de goedkoopste abonnementen die je kunt krijgen. Toch biedt het een stabiel en uitgebreid servernetwerk en werkt de dienst perfect. Je zult niet veel programma’s tegenkomen die je niet kan streamen met Surfshark.

Ook met de encryptie en gebruiksgemak is het dik in orde. Eveneens is de klantenservice erg effectief in het beantwoorden van vragen. Kortom, Surfshark is een fantastische en goedkope keuze voor Chromecast.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN: veilig films en series streamen

Een ander VPN-alternatief met een goede prijs-kwaliteitsverhouding is NordVPN. NordVPN staat bekend om zijn sterke beveiligingsopties. Daarnaast heeft de VPN-provider het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in snelheden en advertentiebeleid. NordVPN is dan ook een prima VPN voor het streamen van Netflix en vele andere platformen.

Met name het degelijke prijskaartje maakt NordVPN een interessante VPN. NordVPN heeft een zeer uitgebreid servernetwerk. Hierdoor kun je de meeste online pagina’s bereiken met NordVPN. Met andere woorden, NordVPN is een erg degelijke keus als je op zoek bent naar een goede VPN voor je Google Chromecast.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Private Internet Access (PIA): uitgebreid serveraanbod

Private Internet Access (PIA) is een van de beste VPN’s. Het team achter PIA zorgt er elke dag voor dat je toegang hebt tot duizenden servers in talloze landen. Hierdoor zul je vrijwel nooit last hebben van geografische blokkades.

Daarbovenop heeft PIA sterke protocollen en worden er geen logs bijgehouden van jouw activiteit. Dit maakt PIA een goede keuze voor zowel je Chromecast als voor elk ander apparaat dat je wilt beschermen.

PIA biedt hoge snelheden, zodat het streamen van films, series en muziek geen probleem is. Daarnaast heeft PIA een uitstekende klantenservice en eenvoudig te gebruiken software. Op de website van PIA staan meerdere handleidingen met uitleg over het instellen van de VPN op verschillende apparaten.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN voor Google Chromecast?

Net als bij andere hardware zoals je Smart TV of de Amazon Fire TV Stick is het ook voor Google Chromecast belangrijk dat de snelheid van de VPN-provider hoog is. Je hebt er namelijk niets aan als je een film wilt kijken, maar deze constant hapert of blijft bufferen. Sommige VPN-providers vertragen je internetverbinding vanwege de vele lagen encryptie die ze gebruiken. Er zijn echter ook providers die zowel hoge snelheden als een goede bescherming kunnen bieden.

Een tweede belangrijke factor is de grootte van het servernetwerk. De meeste VPN’s hebben servers in meerdere landen. De locatie van deze servers is belangrijk voor het unblocken van online content. Het is dus belangrijk dat de VPN-provider toegang geeft tot de geografische locatie die jij nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld Duitse streams kijken, dan heb je een VPN-provider nodig die servers in Duitsland biedt.

Tot slot is ook de kwaliteit van de VPN zeer belangrijk voor een goede ervaring. De beste VPN-providers hebben gebruiksvriendelijke applicaties en een bereikbare klantenservice. Het liefst wil je natuurlijk dat ze dit alles aanbieden voor een degelijk prijsje.

Op basis van deze belangrijke criteria raden we je bovenstaande VPN’s aan voor Google Chromecast. Wil je meer weten over hoe verschillende VPN’s scoren op al deze factoren? Lees dan onze VPN-reviews.

Gratis VPN’s voor Google Chromecast

Google Chromecast naast VPN-schild met het label "Gratis"Misschien kies je liever voor een gratis VPN dan voor één van de hierboven genoemde premium providers. Als je echter content op je Chromecast wilt deblokkeren of beschermen, zal een gratis VPN niet veel nut hebben. De meeste gratis VPN-aanbieders beperken namelijk de hoeveelheid data die u elke maand kunt gebruiken. Meestal is deze limiet niet eens genoeg om een complete film te streamen.

Sommige gratis VPN’s werken ook met snelheidslimieten. Dit betekent dat het eeuwen kan duren om een video of liedje te laden. Daarbij geven veel gratis VPN’s je geen toegang tot streamingdiensten zoals Netflix.

Als je enkel anoniem wilt surfen op het internet, kan een gratis VPN een oplossing bieden. Zelfs dan moet je echter voorzichtig zijn. Veel ‘gratis VPN’s’ op het internet zijn namelijk helemaal niet veilig. Bekijk ons artikel over de beste gratis VPN-diensten om alles te weten te komen over de beste opties.

Waarom Google Chromecast via VPN?

Met Chromecast kun je gemakkelijk media streamen naar jouw tv. Door dit te combineren met een VPN heb je nog meer mogelijkheden. Zo kun je met een VPN toegang krijgen tot geografische geblokkeerde content en ben je beschermd tegen pottenkijkers. Hieronder lichten we de voordelen kort toe.

Geografische blokkades omzeilen met een VPN

De belangrijkste reden voor veel mensen mensen om een VPN voor hun Google Chromecast te gebruiken, is het omzeilen van geografische blokkades. Zo krijgen ze toegang tot meer content. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een YouTube-video niet mag kijken vanwege je locatie. Met een VPN kun je dit soort blokkades omzeilen.

Een VPN staat je toe het internet op te gaan alsof je op een andere locatie bent. Wil je bijvoorbeeld genieten van het uitgebreide aanbod van series en films op de Amerikaanse Netflix? Maak dan verbinding met Amerikaanse server. Ook BBC iPlayer en Hulu kijk je op deze manier vanuit Nederland.

Je kunt met een VPN ook Nederlandse televisie vanuit het buitenland kijken. Neem je Chromecast mee op vakantie en geniet van Nederlandse televisie in het buitenland, door een Nederlandse VPN-server te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld NLZiet of NPO Start, waar je ook bent.

Veilig online op je Chromecast

Laptop Met SlotEen VPN versleutelt je dataverkeer, beveiligt je verbinding en zorgt ervoor dat je online anoniem bent. Hierdoor kunnen overheden, hackers, adverteerders, internetproviders en bedrijven niet langer meekijken met wat je doet. Zo kunnen ze geen persoonlijk profiel van je opbouwen aan de hand van je surfgedrag. Je krijgt je online privacy weer terug.

Wellicht denk je dat je niets te verbergen hebt op je Google Chromecast. Toch gebruiken bedrijven de informatie die ze uit je kijkgedrag kunnen afleiden om je te bombarderen met gepersonaliseerde advertenties. Zo beslissen ze wat jij wel en niet te zien krijgt, waardoor een deel van je online vrijheid wordt afgenomen.

Veilig Kodi gebruiken

Kodi is een populaire, open-source streamingdienst. Het geeft je toegang tot allerlei online content, inclusief sportwedstrijden en televisiekanalen zoals CNN. Toch kan het zijn dat je toegang op basis van je geografische locatie wordt geblokkeerd. Als je een VPN instelt op je Chromecast en een locatie kiest in een ander land, zul je hier geen last van hebben. Zo kan je toch die Amerikaanse sportwedstrijd kijken.

In tegenstelling tot Popcorn Time is de meeste content op Kodi legaal om te streamen. Dit betekent echter niet dat er geen veiligheidsrisico’s aan verbonden zitten. Wil je zeker weten dat je veilig bent met het gebruik van Kodi? Zorg dan dat je een VPN gebruikt. Zo blijf je anoniem en is je privacy gewaarborgd.

VPN Instellen op Chromecast

Er zijn meerdere methoden om een VPN op je Chromecast te installeren. Het is helaas niet mogelijk om direct een app op het apparaat te installeren. Wel kun je via je Chromecast gemakkelijk verbinding maken met een VPN-router of een virtuele router in de vorm van een hotspot op je Windows PC, Mac of smartphone. Als je de VPN op deze router of het apparaat dat de hotspot uitzendt, installeert, is je Google Chromecast dan alsnog beschermd.

Illstratie van welke verbinding beveiligd is als je een Google Chromecast verbindt middels VPN-router met het internet

In onze uitgebreide handleiding vind je de verschillende manieren waarop je een VPN kunt instellen op je Chromecast.

Conclusie

Als je jouw Chromecast verbindt via een VPN, kijk je zonder problemen streams uit het buitenland. Ook blijven je browsergegevens beschermd en loop je geen risico bij gebruik van streamingdiensten, zoals Kodi. Ondanks dat Chromecast het niet mogelijk maakt om direct een VPN te installeren, is een VPN instellen relatief makkelijk.

Er zijn genoeg goede VPN’s voor Chromecast. De beste drie zijn, zonder twijfel Surfshark, NordVPN en PIA. Deze providers bieden allemaal goede snelheden en hebben veel verschillende servers. Zo kun je kijken wat je wilt, wanneer je wilt. Kortom: met een VPN haal je gemakkelijk nog meer plezier uit je Google Chromecast.

Beste VPN voor Chromecast: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over de beste VPN voor Chromecast? Kijk in het overzicht met veelgestelde vragen hieronder. Klik op de vraag om het antwoord te zien!

Surfshark behoort tot de top van de VPN-providers, ook voor Chromecast. Met Surfshark heb je toegang tot duizenden servers in tientallen landen. Geografische blokkades omzeilen is met deze VPN dus geen probleem. Surfshark is bovendien erg snel, gebruiksvriendelijk en goedkoop.

We raden het gebruik van gratis VPN’s in combinatie met Chromecast af. Veel gratis VPN’s zijn onveilig of hebben data- en snelheidslimieten. Het is erg frustrerend als je een film wilt kijken die steeds moet laden of halverwege uitvalt.

Een gratis VPN is wel ideaal als je wilt kijken of een VPN iets voor jou is. Zorg er in dat geval voor dat je een betrouwbare en goede gratis VPN kiest.

Als je jouw Chromecast verbindt via een VPN, krijg je toegang tot geografisch geblokkeerde content en stream je veiliger en anoniemer. Een VPN zorgt ervoor dat je browsergegevens beter beschermd zijn tegen hackers, overheden of bedrijven die op jouw data uit zijn. Daarnaast kun je met een VPN veilig gebruikmaken van Kodi.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Als ik een Google Chromecast in Frankrijk gebruik, hoe moet ik dat dan instellen?

  • Om een VPN op je Chromecast in te stellen, moet je de VPN op je router hebben staan of via een VPN-beveiligde hotspot op je PC werken. Hiervoor zul je dus eerst je VPN aan moeten schaffen en die vervolgens óf op je computer, óf op je router moeten installeren. Hoe je dat doet, leggen we uit in het volgende artikel: https://www.vpngids.nl/instellen/vpn-instellen-google-chromecast/ Hopelijk beantwoordt dit je vraag.

Een reactie plaatsen