Netflix op Groot Telefoonscherm

Netflix via een VPN kijken – Stap voor stap uitgelegd

Laatst bijgewerkt: 6 december 2018
Leestijd: 5 minuut, 21 seconden

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je het Netflix-aanbod van een ander land kan kijken (inclusief de Amerikaanse Netflix-versie, met een prachtig breed aanbod films en series). We illustreren elke stap met plaatjes, en hebben een van onze favoriete oplossingen gekozen om als voorbeeld te dienen. Deze oplossing is het gebruik van een VPN. Dit werkt heel simpel en we zullen het hieronder stap voor stap met je doornemen. Binnen 5 minuten ben je klaar om elke versie van Netflix te kijken!

Netflix ziet dat jij vanuit Nederland naar Netflix kijkt aan de hand van jouw IP-adres. Dit IP-adres is als het ware de ‘identiteitscode’ van jouw internetverbinding. Door dit IP-adres ziet Netflix dat jij je in Nederland bevindt, en daarom krijg je het Nederlandse Netflix-aanbod te zien. Echter, met onze oplossing kan je jouw IP-adres heel makkelijk veranderen. Je kan bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres kiezen. Netflix denkt dan dat jij vanuit Amerika hun dienst opvraagt. Vanaf dat moment krijg jij het veel bredere Amerikaanse Netflix-aanbod te zien. Je kan deze truc overigens ook gebruiken om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot de Nederlandse Netflix.


Extra voordelen van onze oplossing

De door ons gepresenteerde oplossing heeft trouwens nog meer voordelen. Ten eerste wordt jouw internetverkeer extra beveiligd, zodat je onbezorgd op openbare wifi-netwerken kan. Daarnaast wordt je met onze oplossing volledig anoniem op het internet. Niemand kan nog achterhalen welke websites jij bezoekt of wat je downloadt. Perfect dus om volledig anoniem te surfen, te streamen en te downloaden. Ook heb je overal ter wereld toegang tot Youtube, Facebook, WhatsApp en Skype, ook in landen waar dit geblokkeerd is. En je kan met onze oplossing vanuit het buitenland naar Nederlandse televisie kijken (bijvoorbeeld Nederlands voetbal vanaf je vakantieadres). Is je interesse gewekt? Dan laten we je nu stap voor stap zien hoe je dit voor elkaar krijgt!


Stap 1. Een VPN-abonnement afsluiten

Stap 1a. Je hebt eerst een VPN-abonnement nodig. Om je wat op weg te helpen hebben wij een gebruiksvriendelijke en goede Nederlandse VPN-aanbieder voor je uitgekozen, die we van harte kunnen aanbevelen. Je kan hun dienst eerst gratis een maand uitproberen, om te kijken of het iets voor je is.

Vul bij het aanmelden voor de gratis proefmaand de kortingscode PRIVACY in. Dan krijg je namelijk 30% korting voor het geval de dienst je bevalt en je lid wilt blijven. Klik op de oranje button of op deze link om hun website te bezoeken.

Bezoek GOOSE VPN

Stap 1b. Als je op de rode button geklikt hebt, kom je op de website van de aanbieder terecht. Als je op hun Engelse pagina terecht komt, kan je bovenin het Nederlandse vlaggetje aanklikken zodat de website Nederlands wordt. Vervolgens klik je op de groene button om je gratis maand aan te vragen. Met groene pijlen illustreren we deze stappen nog even in de volgende plaatjes (plaatje 1 is voor desktop, plaatje 2 is voor mobiel):

Plaatje 1. Desktop-versie van de website:
GOOSE Website Uitleg 1

Plaatje 2. Mobiele versie van de website:
GOOSE Website Mobiel

Stap 1c. Vul vervolgens je gegevens in (naam, emailadres en wachtwoord). Als je Netflix wilt gaan kijken wordt aangeraden om een Unlimited pakket te selecteren (€12,99 per maand, of €4,99 per maand als je voor een jaar betaalt). De Unlimited pakketten hebben geen datalimiet, en omdat je bij het streamen met Netflix veel data verbruikt, is een Unlimited pakket de juiste keuze (met onbeperkte data en bandbreedte!). Reminder: Door de promotiecode PRIVACY in te voeren bij je bestelling krijg je momenteel 30% korting op Unlimited GOOSE.

Ongeacht welk pakket je kiest, je eerste maand is altijd gratis. Zie hieronder een voorbeeld van het inschrijfscherm.
GOOSE Website account aanmaken korting

Stap 1d. Kies onderin een betaalmethode en rond je inschrijving af. Je moet eenmalig €0,45 betalen om je gegevens te verifiëren, maar deze €0,45 krijg je gewoon weer terug als je tijdens je proefmaand toch af wilt zien van een abonnement. Je zit dus nog nergens aan vast.


Stap 2. Je VPN installeren

Stap 2a. Je bent nu ingeschreven bij de VPN-aanbieder. Op hun website kan je nu bovenin inloggen met je e-mailadres en wachtwoord om zo toegang te krijgen tot het Dashboard:

GOOSE VPN Website Inloggen

Stap 2b. In het Dashboard kan je vervolgens jouw besturingssysteem kiezen en de VPN-applicatie downloaden. Je kunt er ook voor kiezen om de VPN op meerdere devices te installeren, dit is geen probleem (bijvoorbeeld op je computer, je tablet én je smartphone):

GOOSE VPN Website Account Tabbladen

Voorbeeld van het scherm waar je de applicatie kan downloaden voor Windows, Mac, iOS en Android

Stap 2c. Open het installatiebestand en doorloop de installatiewizard van GOOSE VPN:

GOOSE Installatiewizard Compleet


Stap 3. Je VPN aanzetten

Stap 3a. Je hebt de VPN gedownload, en bent nu klaar om deze te gebruiken. Als het goed is staat er een nieuw GOOSE VPN icoontje op je bureaublad of tussen je apps. Klik op dit icoontje om je VPN te starten. Op Windows krijg je het volgende scherm te zien, waarbij je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een Amerikaanse server kan selecteren (als je toegang wilt tot het riante Amerikaanse Netflix-aanbod).

Selecteer een GOOSE VPN USA Server

Stap 3b. Via instellingen kan je eventueel nog wat dingetjes aanpassen, zoals de taal van de applicatie (Nederlands of Engels) of het VPN protocol. Er zijn meerdere protocollen; IKEv2 is het snelste. We raden je aan om dit protocol daarom eerst te proberen met Netflix. Mocht dat niet werken, kies dan voor het OpenVPN protocol en probeer het opnieuw.

GOOSE VPN instellingen Netflix

 

Stap 3c. Maak verbinding met de VPN! Dit is in één simpele klik gebeurd!

GOOSE VPN Software verbonden


Stap 4. Ga naar Netflix en profiteer van het nieuwe aanbod series en films!

Vanaf dit moment heb jij een Amerikaans IP-adres. Als je nu naar de website of app van Netflix gaat, zal je toegang krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Het werkt overigens ook andersom! Als jij in het buitenland bent en je wilt de Nederlandse Netflix kijken, eventueel met Nederlandse ondertitels, dan verbindt je met een Nederlandse VPN server! Netflix zal je dan het Nederlandse aanbod laten zien! Je kan de Netflix versie van vrijwel elk land opvragen op deze manier!

Is je interesse gewekt?

Bezoek dan hier de website van GOOSE VPN en start je eerste gratis maand

Enjoy!

Hoofdauteur:

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
14
Reacties
 1. Kan dit ook op een smart TV

 2. Lukt dit ook op een smart tv?

 3. De situatie is dat ik reeds een (NL) Netflix abonnement heb en ik heb inmiddels een NordVPN dienst actief.

  Ga ik nu naar Netflix USA en log daar in met mijn NL account of moet ik daar een nieuw abonnement afsluiten?

  • Je kan gewoon met je eigen (Nederlandse) Netflix-abonnement inloggen. Je hoeft dus niet speciaal een ‘USA-Netflix’ abonnement af te sluiten. Door te verbinden met een Netflix-compatibele server van NordVPN kan je vervolgens de Amerikaanse Netflix kijken. Veel kijkplezier!

 4. Ik krijg het niet voor mekaar op mijn laptop. Ik krijg niet het amerikaanse aanbod te zien. Hoe kan ik dit oplossen.

  • Hallo Marleen,
   Het is lastig om te zeggen waar het aan zou kunnen liggen zonder extra informatie. Maar het zou moeten werken als je de volgende stappen doorloopt:
   1. Zet je VPN aan op een Amerikaanse server die Netflix ondersteunt.
   2. Start je browser, ga naar Netflix en log in.
   3. Kijk of je op de Amerikaanse Netflix zit en of je series kan kijken zonder foutmelding (een serie waaraan je het kan controleren is The Office US, deze is alleen nog beschikbaar op de Amerikaanse Netflix)
   Mochten er dan nog problemen zijn dan komt dit waarschijnlijk door één van de volgende zaken: het apparaat waarop je Netflix wil kijken is niet verbonden middels een VPN of de Amerikaanse server die je hebt gekozen ondersteunt geen Netflix (je krijgt dan een foutmelding als je een film of serie wil streamen). Mocht je er niet uit komen kan je ook altijd contact opnemen met jouw VPN-aanbieder.

 5. Heb net ExpressVPN geïnstalleerd, en ik krijg bij netflix de opmerking:
  Er is een fout opgetreden…Streamingfout
  Uit onze gegevens blijkt dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel dergelijke services uit en probeer het opnieuw. Ga naar netflix.com/proxy voor meer ondersteuning.
  Foutcode: U7111-1331-5059

  Dus hij ziet de unblocker. Wat nu?

  • Niet elke VPN server werkt met Netflix. Hoewel ExpressVPN veel werkende servers heeft voor Netflix, probeert Netflix actief het gebruik van VPN’s tegen te gaan. Hierdoor worden sommige servers dus regelmatig geblockt. Je kunt dan het beste een andere server van Express proberen. Vaak staat op de ExpressVPN website welke servers momenteel werken met Netflix. Mocht het dus niet werken, dan moet je een andere server kiezen om het probleem op te lossen.

 6. Ik heb net een uur op de chat gezeten met GOOSE VPN. Op welke manier kan ik nu films downloaden? Ik heb een beveiligde connectie met een server in NL. voorheen deed ik alles met Place2home en ik zoek eigenlijk zoiets. Het enige dat ik wil is af en toe een film en serie downloaden en kijken.
  Ik heb ook een account op Netflix maar die is niet van mijzelf. Ik ben nu maar een beetje aan het ronddwalen op internet om een film te zoeken. Met subtitles.org een ondertiteling erbij. Maar is er een overzichtelijke manier om te downloaden heb je tips?

  • Downloaden werkt met een VPN zoals altijd, je kunt dit doen via een Usenet of Torrent site. Het gebruik van een VPN doet hier niks aan af, het maakt je alleen anoniem en beveiligt je verbinding. Wij kunnen helaas geen uitspraken doen over geschikte Usenet of Torrent sites omdat we niet garant kunnen staan voor de inhoud van die sites. Dit heeft ook een juridische grondslag.

 7. hallo,
  ik heb net een VPN het werkt TOP. Nu wil ik Netflix USA aanschaffen maar ze vragen om een Billing Zip code maar mijn eigen postcode pikt hij niet. Wat nu???

  alvast bedankt.
  mvg J

  • Hallo Jeroen,
   Om Netflix USA te kijken hoef je niet een account aan te maken in de VS. Je kunt je account gewoon in Nederland aanmaken. Om toegang te krijgen tot het Netflix USA aanbod hoef je de VPN alleen aan te zetten als je daadwerkelijk Netflix opent om een film of serie te kijken.

Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past