Netflix op Groot Telefoonscherm

Netflix via een VPN kijken – Stap voor stap uitgelegd

Laatst bijgewerkt: 6 augustus 2020
Leestijd: 6 minuten, 2 seconden
Klik hier voor de samenvatting van het artikel
Netflix kijken via VPN: een kort stappenplan

Het Netflix-aanbod is per land verschillend. In bijvoorbeeld Amerika is het aanbod films en series veel uitgebreider. Er is een simpele oplossing om het aanbod van alle landen te zien: gebruik een VPN.

Met onderstaand stappenplan is het mogelijk om Netflix te kijken vanuit verschillende landen:

 1. Sluit een online abonnement af bij een goede VPN-provider.
 2. Download de VPN-software.
 3. maak verbinding met een VPN-server in een land naar keuze.
 4. Log in op Netflix en bekijk het Netflix-aanbod van het land dat je hebt geselecteerd.

Wij raden CyberGhost aan. Deze VPN-provider haalt hoge streamingsnelheden en er is erg gebruiksvriendelijk. Bovendien heeft CyberGhost een speciale server die is geoptimaliseerd om Amerikaanse Netflix te kunnen kijken.

Lees de rest van het artikel voor een gedetailleerd stappenplan inclusief screenshots.

Het Netflix-aanbod is per land verschillend. De Amerikaanse Netflix-versie biedt bijvoorbeeld een veel ruimer aanbod aan series en films. Ben jij benieuwd naar het Netflix-aanbod van verschillende landen? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je het Netflix-aanbod van een ander land kunt kijken.

De oplossing is namelijk heel simpel: gebruik een VPN. We nemen de stappen in dit artikel met je door. Binnen 10 minuten ben je klaar om elke versie van Netflix te kijken!

Vergroot Netflix-aanbod met een VPN?

Het gebruik van een VPN is de beste en eenvoudigste manier om het Netflix-aanbod van een ander land te kijken. Een VPN-verbinding versleutelt je internetverkeer, leidt het via een externe server om en verbergt je locatie (door je IP-adres te veranderen).

Netflix ziet dat jij vanuit Nederland naar Netflix kijkt aan de hand van jouw IP-adres. Dit IP-adres is als het ware de ‘identiteitscode’ van jouw internetverbinding. Door dit IP-adres ziet Netflix dat jij je in Nederland bevindt, en daarom krijg je het Nederlandse Netflix-aanbod te zien.

Als je verbinding met een VPN-server in bijvoorbeeld Amerika maakt, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten en krijg je een Amerikaans IP-adres. Netflix denkt dan dat jij vanuit Amerika hun dienst opvraagt. Vanaf dat moment krijg jij het veel bredere Amerikaanse Netflix-aanbod te zien. Je kan deze truc overigens ook gebruiken om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot de Nederlandse Netflix. Hetzelfde geldt overigens voor andere streaming diensten zoals Disney Plus, Hulu, en BBCiPlayer.

Extra voordelen van deze oplossing

Het gebruik van een VPN heeft trouwens nog meer voordelen. Ten eerste wordt jouw internetverkeer extra beveiligd, zodat je onbezorgd op openbare wifi-netwerken kan. Daarnaast kun je anoniemer het internet op. Het wordt met een VPN veel lastiger voor anderen om te achterhalen welke websites jij bezoekt of wat je downloadt. Perfect dus om anoniem te surfen, streamen en downloaden.

Ook heb je overal ter wereld toegang tot Youtube, Facebook, WhatsApp en Skype, ook in landen waar dit geblokkeerd is. Bovendien kan je met een VPN vanuit het buitenland naar Nederlandse televisie kijken (bijvoorbeeld Nederlands voetbal vanaf je vakantieadres). Is je interesse gewekt? Dan laten we je nu stap voor stap zien hoe je dit voor elkaar krijgt!

Stap 1. Een VPN-abonnement afsluiten

Stap 1a. allereerst heb je een VPN-abonnement nodig. Om je op weg te helpen hebben wij een gebruiksvriendelijke en goedkope VPN-aanbieder voor je uitgekozen, die we van harte kunnen aanbevelen. Deze dienst heeft een 45 dagen geld-terug-garantie zodat je hem eerst kan uitproberen voordat je definitief besluit of een VPN iets voor jou is.

Er zijn uiteraard nog meer goede VPN-aanbieders, maar in dit stappenplan nemen we CyberGhost als voorbeeld. Via de links op onze website krijg je extra korting op deze premium VPN. Klik op de oranje button  om de website van Cyberghost te bezoeken.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2,75 per maand!
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Stap 1b. Als je op de oranje button geklikt hebt, kom je op de website van de aanbieder terecht. Om verder te gaan dien je op de gele knop te klikken. Met groene pijlen illustreren we deze stappen nog even in de volgende plaatjes (plaatje 1 is voor desktop, plaatje 2 is voor mobiel):

Plaatje 1. Desktop-versie van de website:
CyberGhost Website Landingspagina Screenshot Goedkoop

Plaatje 2. Mobiele versie van de website:
CyberGhost Website Mobiel Screenshot Goedkoop

Stap 1c. Vervolgens kun je via de onderstaande stappen een abonnement en betaalmethode kiezen. Na het invullen van je e-mailadres ga je naar de volgende pagina waar je eigen gegevens en je betaalgegevens kunt invoeren. Dit scherm is afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gekozen.

Bij CyberGhost is elk abonnement geschikt om Netflix mee te kijken. Het 18 maanden abonnement is het meest voordelig, maar ook de andere abonnementen zijn uitermate geschikt voor Netflix. De abonnementen die langer duren dan een maand dienen in één keer betaald te worden. Mocht deze VPN je toch niet bevallen dan kun je binnen 45 dagen het gehele bedrag terugkrijgen.

Let op! De genoemde prijzen kunnen afwijken. Kijk op de website van CyberGhost voor de actuele prijzen.

Ongeacht welk pakket je kiest, je hebt altijd een 45 dagen geld-terug-garantie. Zie hieronder een voorbeeld van het inschrijfscherm.
CyberGhost Website account aanmaken gegevens en betaling

Stap 1d. Kies onderin een betaalmethode en ga door naar de volgende pagina. Op deze pagina dien je nog wat extra gegevens in te voeren en kun je je betaling afronden.

Stap 2. Je VPN installeren

Stap 2a. Je bent nu ingeschreven bij de VPN-aanbieder. Op hun website kan je nu bovenin inloggen met je e-mailadres en wachtwoord om zo toegang te krijgen tot het Dashboard. Dit doe je via de ‘My Account’ knop:

CyberGhost Website Inloggen

Stap 2b. In het Dashboard kan je vervolgens jouw besturingssysteem kiezen en de VPN-applicatie downloaden. Je kunt er ook voor kiezen om de VPN op meerdere devices te installeren, dit is geen probleem (bijvoorbeeld op je computer, je tablet én je smartphone):

CyberGhost Website software downloaden my devices tabblad

Stap 2c. Open het installatiebestand en doorloop de installatiewizard van CyberGhost:

CyberGhost Installatie Wizard

Stap 3. Je VPN aanzetten

Stap 3a. Je hebt de VPN gedownload en bent nu klaar om deze te gebruiken. Als het goed is staat er een nieuw CyberGhost-icoontje op je bureaublad of tussen je apps. Klik op dit icoontje om je VPN te starten. Op Windows krijg je het volgende scherm te zien.CyberGhost app

Via de Settings rechts bovenin kun je eventueel nog wat dingetjes aanpassen, zoals de taal van de applicatie of het VPN protocol. Links onderin zie je een geel tabblad. Wanneer je hier op klikt kom je in een menu waar je een server kan kiezen, specifiek voor jouw wensen.

Stap 3b. Aan de linkerzijde van het scherm kun je nu selecteren naar wat voor server je op zoek bent. Onder “All servers” vind je het gehele CyberGhost serveraanbod. Onder “For torrenting” vind je servers die ze specifiek voor het downloaden van torrents hebben ingericht.

Wanneer je op “For streaming” klikt, krijg je een lijst van hun speciale streaming servers te zien. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een server in een specifiek land die ook nog eens is geoptimaliseerd voor het kijken van Netflix. Op deze manier hoef je niet eindeloos verschillende servers te testen om uit te komen bij een server die goed werkt voor jouw streamingdienst.

CyberGhost streaming

Stap 3c. Nu kun je een keuze maken. en wanneer je vervolgens dubbelklikt op de server zet CyberGhost deze veilige verbinding voor jou op. Nu zit er nog maar een ding op!

Stap 4. Ga naar Netflix en profiteer van het nieuwe aanbod series en films!

Vanaf dit moment heb jij een Amerikaans IP-adres. Als je nu naar de website of app van Netflix gaat, zal je toegang krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Het werkt overigens ook andersom: als jij in het buitenland bent en je wilt de Nederlandse Netflix kijken, eventueel met Nederlandse ondertitels, dan verbind je met een Nederlandse VPN server. Netflix zal je dan het Nederlandse aanbod laten zien! Je kan de Netflix versie van vrijwel elk land opvragen op deze manier!

Let op: het kan sporadisch voorkomen dat Netflix een melding weergeeft doordat je een VPN gebruikt. Deze foutmeldingen kunnen de codes M7111-5059, W8106-154, N8106 154 5059, NQM.434, of C7037-1111 krijgen, waarbij wordt aangegeven dat je een proxy of unblocker zou gebruiken. Als dit gebeurt, selecteer dan een andere VPN-server in het land van jouw keuze en alles werkt weer zoals voorheen!

Netflix kijken via VPN: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Netflix kijken met een VPN? Kijk dan in het overzicht hieronder of jouw vraag er tussen staat. Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Met een VPN kun je verbinding maken met een server in een land van jouw keuze. Je krijgt dan het Netflix-aanbod van het betreffende land te zien. Als jij bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix wil kijken dan kun je verbinding maken met een Amerikaanse server. Netflix krijgt dan een Amerikaans IP-adres te zien in plaats van jouw Nederlandse IP-adres. vervolgens krijg jij toegang tot het uitgebreide Amerikaanse Netflix-aanbod.

In Nederland is VPN-gebruik volkomen legaal. Ook in andere landen waar het gebruik van een VPN is toegestaan, is het legaal.

In sommige landen is het gebruik van een VPN verboden en is het uiteraard wel illegaal om Netflix te kijken met een VPN.

Het Netflix-aanbod is per land verschillend. In Amerika is het aanbod series en films bijvoorbeeld veel uitgebreider. Door met een VPN verbinding te maken met een Amerikaanse server, kun jij doen alsof je in Amerika bent. Je kunt dan genieten van het ruime aanbod en films van de Amerikaanse Netflix.

Het gebruik van een VPN zorgt er ook voor dat jouw internetverkeer extra beveiligd wordt. Daarnaast is een VPN ook perfect als je anoniem wil streamen.

 

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
38
Reacties
 1. Als ik mijn VPN van Norton aanzet, krijg ik gelijk een foutmelding van Netflix; die weigert mijn account te erkennen en mij toe te laten tot Netflix. Weten jullie hoe dit komt? Dat zag ik niet bij de uitleg; Ik kon pas weer naar Netflix als ik mijn VPN uitgezet had. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  • Hallo Robin,

   Netflix weert veel VPN-servers door hun IP-adressen te blokkeren. Als je Netflix wilt kijken, heb je dus een VPN nodig met servers die wél geaccepteerd worden door Netflix. Norton heeft dit helaas niet. In plaats daarvan zou je een betrouwbare unblocking VPN zoals ExpressVPN kunnen gebruiken. Voor meer informatie kun je terecht in dit artikel, waar we de beste VPN’s voor Netflix voor je uitlichten.

 2. Hai,
  Ik heb een modem en een router en Chromecast op de tv. Als ik een VPN heb en via VPN op mijn telefoon via Chromecast naar de tv ga, signaleert Netflix direct dat ik een proxyserver gebruik.
  Komt dat door de Chromecast? Die gaat via het gewone netwerk via de router naar een Zweeds IP-adres en functioneert dus niet.

 3. Heeft iemand enig idee hoe het komt dat wanneer ik via VPN Netflix kijk op een Nederlandse server ik een ander aanbod krijg dan wanneer ik zonder VPN Netflix kijk?

  • Dat is inderdaad nogal vreemd. Ik neem aan dat je zelf in Nederland bent terwijl je dit uitprobeert? Het kan zijn dat je te dicht bij een landsgrens bent, waardoor Netflix je ‘echte’ IP als dat van een ander land ziet. Netflix is wel vaker in de war en weet IP-adressen dan niet bij de ‘juiste’ landen te plaatsen. Hierdoor krijg je vervolgens per ongeluk het aanbod van een ander land te zien. Je zou de locatie van zowel je echte IP als je VPN-server online kunnen checken op deze pagina. Wellicht kun je ook nog proberen je cookies te wissen en daarna opnieuw in te loggen bij Netflix.

   • Hoi Priscilla,
    Ik ben inderdaad in Nederland, en ik heb diverse VPN-servers geprobeerd, met gecontroleerde IP in NL, maar telkens krijg ik films/series te zien die ik niet zie of kan opzoeken wanneer ik zonder VPN kijk/zoek.
    Op zich niet erg, krijg zo een lekker gevarieerd aanbod maar ik vind het wel vreemd.

    • Dat is inderdaad erg vreemd. Zeker omdat je ook verschillende servers hebt geprobeerd. Maar je bekijkt het van de goede kant: meer en gevarieerd aanbod is natuurlijk altijd leuk! Geniet ervan.

 4. Bij mij lukte het om via VPN de Amerikaanse Netflix te bekijken. Alleen kan ik nu niet meer terug naar de Nederlandse ookal zet ik de VPN op Nederland…hoe kan ik het terugdraaien? Ik heb al geprobeerd om mijn VPN uit te zetten en weer aan. Maar het lukt niet.

  • Het kan helpen om je cookies te verwijderen. Afhankelijk van je browser, kun je dit meestal vinden bij je instellingen of geschiedenis. Als je je cookies hebt verwijderd, kan Netflix niet meer zien hoe je op je computer de laatste keer bent ingelogd en gaat hij weer gewoon uit van het Nederlandse IP-adres. Hopelijk werkt dit!

 5. Goedenavond,

  Ik krijg het niet voor mekaar op mijn pc. VPN staat aan, maar ik krijg niet het Amerikaanse aanbod te zien. Hoe kan ik dit oplossen? Heb een hele andere lay-out dan wat hier boven geshowd wordt. Kan nergens het Netflix USA aanbod aanvinken, of gaat het misschien vanzelf bij openen van mijn Netflix account?

  • Hallo Johan,
   Je zou het aanbod van het land waar je VPN-server vanuit gehost wordt meteen moeten zien zodra je je Netflix-account opent. Als dat niet zo is, kan het zijn dat je even je cookies moet verwijderen. Dan, met je VPN aan, terug inloggen op Netflix. Nu zou je het juiste aanbod moeten zien. Houd er ook rekening mee dat niet iedere VPN-provider je toegang tot Netflix kan geven.

 6. Goedemiddag, Heb Express VPN gekocht maar t wil maar niet lukken. Cache geleegd, alle probleemoplossingstips van de site van Express VPN gevolgd maar ik kan krijg nog steeds foutmelding bij netflix (> ‘systeemfout’ of iets dergelijks); kan nog steeds geen Nederlandse netflix vanuit mijn vakantieadres in het buitenland bekijken. Hoe kan ik dit oplossen Quinten, enig idee? Alvast bedankt!

  • Als je alle probleemoplossingtips van de site van ExpressVPN al het geprobeerd kun je denk ik het beste contact opnemen met de support van ExpressVPN zelf via chat of e-mail. Wellicht dat ze problemen hebben met sommige Netflix-servers en dat ze je kunnen aanwijzen welke je nodig hebt om het werkend te laten krijgen.

 7. Kan ik dit ook per maand betalen en niet in 1 keer?

 8. Goose VPN werkt niet meer bij Netflix.

  • Wij hebben GOOSE VPN werkend weten te krijgen bij Netflix dus het werkt nog wel. Het kan wel zijn dat je je cookies moet verwijderen en cache moet legen voordat het werkt. Wij hadden, na contact met de GOOSE klantenservice, succes met de Denver streaming servers.

 9. hallo,
  ik heb net een VPN het werkt TOP. Nu wil ik Netflix USA aanschaffen maar ze vragen om een Billing Zip code maar mijn eigen postcode pikt hij niet. Wat nu???

  alvast bedankt.
  mvg J

  • Hallo Jeroen,
   Om Netflix USA te kijken hoef je niet een account aan te maken in de VS. Je kunt je account gewoon in Nederland aanmaken. Om toegang te krijgen tot het Netflix USA aanbod hoef je de VPN alleen aan te zetten als je daadwerkelijk Netflix opent om een film of serie te kijken.

 10. Ik heb net een uur op de chat gezeten met GOOSE VPN. Op welke manier kan ik nu films downloaden? Ik heb een beveiligde connectie met een server in NL. voorheen deed ik alles met Place2home en ik zoek eigenlijk zoiets. Het enige dat ik wil is af en toe een film en serie downloaden en kijken.
  Ik heb ook een account op Netflix maar die is niet van mijzelf. Ik ben nu maar een beetje aan het ronddwalen op internet om een film te zoeken. Met subtitles.org een ondertiteling erbij. Maar is er een overzichtelijke manier om te downloaden heb je tips?

  • Downloaden werkt met een VPN zoals altijd, je kunt dit doen via een Usenet of Torrent site. Het gebruik van een VPN doet hier niks aan af, het maakt je alleen anoniem en beveiligt je verbinding. Wij kunnen helaas geen uitspraken doen over geschikte Usenet of Torrent sites omdat we niet garant kunnen staan voor de inhoud van die sites. Dit heeft ook een juridische grondslag.

 11. Heb net ExpressVPN geïnstalleerd, en ik krijg bij netflix de opmerking:
  Er is een fout opgetreden…Streamingfout
  Uit onze gegevens blijkt dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel dergelijke services uit en probeer het opnieuw. Ga naar netflix.com/proxy voor meer ondersteuning.
  Foutcode: U7111-1331-5059

  Dus hij ziet de unblocker. Wat nu?

  • Niet elke VPN server werkt met Netflix. Hoewel ExpressVPN veel werkende servers heeft voor Netflix, probeert Netflix actief het gebruik van VPN’s tegen te gaan. Hierdoor worden sommige servers dus regelmatig geblockt. Je kunt dan het beste een andere server van Express proberen. Vaak staat op de ExpressVPN website welke servers momenteel werken met Netflix. Mocht het dus niet werken, dan moet je een andere server kiezen om het probleem op te lossen.

   • ik zit bij cybergohst vpn en ingelogd in us netflix. nu open ik een film bijv maar ik kan dan geen nederlandse ondertitels eronder krijgen. is dit in te stellen?

    • Als de juiste ondertiteling niet zichtbaar is binnen de serie of film die je kijkt, kun je dit aanpassen bij je instellingen. Ga hiervoor naar jouw account, dan naar ‘Taal’ onder ‘Mijn profiel’, en pas de gewenste taal aan naar Nederlands. Wellicht moet je de pagina dan even verversen, maar dan zou er Nederlandse ondertiteling moeten verschijnen. Het is trouwens ook zo dat niet iedere film ondertiteling in alle talen aanbiedt. Het zou dus ook zo kunnen zijn dat de titel die jij probeert te kijken, niet beschikbaar is met Nederlandse ondertiteling.

 12. Ik krijg het niet voor mekaar op mijn laptop. Ik krijg niet het amerikaanse aanbod te zien. Hoe kan ik dit oplossen.

  • Hallo Marleen,
   Het is lastig om te zeggen waar het aan zou kunnen liggen zonder extra informatie. Maar het zou moeten werken als je de volgende stappen doorloopt:
   1. Zet je VPN aan op een Amerikaanse server die Netflix ondersteunt.
   2. Start je browser, ga naar Netflix en log in.
   3. Kijk of je op de Amerikaanse Netflix zit en of je series kan kijken zonder foutmelding (een serie waaraan je het kan controleren is The Office US, deze is alleen nog beschikbaar op de Amerikaanse Netflix)
   Mochten er dan nog problemen zijn dan komt dit waarschijnlijk door één van de volgende zaken: het apparaat waarop je Netflix wil kijken is niet verbonden middels een VPN of de Amerikaanse server die je hebt gekozen ondersteunt geen Netflix (je krijgt dan een foutmelding als je een film of serie wil streamen). Mocht je er niet uit komen kan je ook altijd contact opnemen met jouw VPN-aanbieder.

  • Hoe kan ik Amerikaanse apps downloaden op mijn telefoon met een VPN?

   • Als je apps bedoelt die enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, dan kan dat door een Amerikaanse VPN-server te gebruiken. Ga op je telefoon naar je VPN-app en klik een server in, bijvoorbeeld, New York aan. Ga dan naar je App Store/Play Store en zoek naar de app, zodat je hem kunt downloaden. Overigens is de kans groot dat je ook een Amerikaanse VPN-server moet gebruiken elke keer dat je de app wilt gebruiken, omdat hij anders op basis van je locatie niet meer werkt. Dit hangt wel af van de app die je downloadt.

 13. De situatie is dat ik reeds een (NL) Netflix abonnement heb en ik heb inmiddels een NordVPN dienst actief.

  Ga ik nu naar Netflix USA en log daar in met mijn NL account of moet ik daar een nieuw abonnement afsluiten?

  • Je kan gewoon met je eigen (Nederlandse) Netflix-abonnement inloggen. Je hoeft dus niet speciaal een ‘USA-Netflix’ abonnement af te sluiten. Door te verbinden met een Netflix-compatibele server van NordVPN kan je vervolgens de Amerikaanse Netflix kijken. Veel kijkplezier!

 14. Lukt dit ook op een smart tv?

  • Bekijk ons artikel over de beste VPN mogelijkheden voor je Smart TV: https://www.vpngids.nl/beste-vpn/smart-tv-vpn/

  • Beste,
   Iemand van m’n familie is verhuisd naar Turkije (Antalya).
   Ik deel met haar mijn Netflix account maar nu is het probleem dat zij heel veel series gewoon niet kan zien omdat zij daar het Turkse aanbod krijgt.

   Ikzelf gebruik ExpressVPN (niet voor Netflix) en ik heb haar die ook laten installeren en mijn inloggegevens doorgespeeld (zodat zij er niet voor hoefde te betalen).

   Eenmaal alles klaar en alles leek te lukken met ExpressVPN, zette zij Netflix aan en kreeg zij hetzelfde aanbod als hier.
   MAAR eens ze een serie wilde opzetten die in het Nederlandse aanbod zat maar niet in het Turkse, kreeg ze een foutmelding in Netflix met de woorden: “U kunt deze niet afspelen want u gebruikt een proxyserver”.

   Hoe kan dit? En kan ik dit oplossen?

   • Dit is een bekend probleem. Het betekent dat Netflix het IP-adres van de specifieke VPN-server die je gebruikt, al geblokkeerd heeft. Gelukkig is dit ook heel gemakkelijk op te lossen. Je familielid hoeft enkel een andere VPN-server binnen ExpressVPN uit te kiezen. Dit kan door binnen de software naar de serverlocatie van jouw keus te gaan (waarschijnlijk Nederland of de VS) en op het pijltje erachter te klikken. Nu kan ze een andere locatie kiezen, die waarschijnlijk wél met Netflix werkt. Simpelweg opnieuw verbinden wil soms ook helpen. Succes!

 15. Kan dit ook op een smart TV

Een reactie plaatsen