Netflix op Groot Telefoonscherm

Netflix via een VPN kijken – Stap voor stap uitgelegd

Laatst bijgewerkt: 18 maart 2020
Leestijd: 5 minuten, 48 seconden

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je het Netflix-aanbod van een ander land kan kijken, inclusief de Amerikaanse Netflix-versie, met een prachtig breed aanbod films en series. We illustreren elke stap met plaatjes, en hebben een van onze favoriete oplossingen gekozen om als voorbeeld te dienen. Deze oplossing is het gebruik van een VPN. Dit werkt heel simpel en we zullen het hieronder stap voor stap met je doornemen. Binnen 10 minuten ben je klaar om elke versie van Netflix te kijken!

Hoe werk streamen met een VPN?

Netflix ziet dat jij vanuit Nederland naar Netflix kijkt aan de hand van jouw IP-adres. Dit IP-adres is als het ware de ‘identiteitscode’ van jouw internetverbinding. Door dit IP-adres ziet Netflix dat jij je in Nederland bevindt, en daarom krijg je het Nederlandse Netflix-aanbod te zien. Echter, met onze oplossing kan je jouw IP-adres heel makkelijk veranderen. Je kan bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres kiezen. Netflix denkt dan dat jij vanuit Amerika hun dienst opvraagt. Vanaf dat moment krijg jij het veel bredere Amerikaanse Netflix-aanbod te zien. Je kan deze truc overigens ook gebruiken om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot de Nederlandse Netflix. Hetzelfde geldt overigens voor andere streaming diensten zoals Disney Plus, Hulu, en BBCiPlayer.

Extra voordelen van deze oplossing

De door ons gepresenteerde oplossing heeft trouwens nog meer voordelen. Ten eerste wordt jouw internetverkeer extra beveiligd, zodat je onbezorgd op openbare wifi-netwerken kan. Daarnaast kun je met onze oplossing anoniemer het internet op. Het wordt met een VPN veel lastiger voor anderen om te achterhalen welke websites jij bezoekt of wat je downloadt. Perfect dus om anoniem te surfen, streamen en downloaden. Ook heb je overal ter wereld toegang tot Youtube, Facebook, WhatsApp en Skype, ook in landen waar dit geblokkeerd is. En je kan met onze oplossing vanuit het buitenland naar Nederlandse televisie kijken (bijvoorbeeld Nederlands voetbal vanaf je vakantieadres). Is je interesse gewekt? Dan laten we je nu stap voor stap zien hoe je dit voor elkaar krijgt!

Stap 1. Een VPN-abonnement afsluiten

Stap 1a. allereerst heb je een VPN-abonnement nodig. Om je wat op weg te helpen hebben wij een gebruiksvriendelijke en goedkope VPN-aanbieder voor je uitgekozen, die we van harte kunnen aanbevelen. Deze dienst heeft een 45 dagen geld-terug-garantie zodat je hem eerst kan uitproberen voordat je definitief besluit of een VPN iets voor jou is. Er zijn uiteraard nog meer goede VPN-aanbieders maar in dit stappenplan nemen we CyberGhost als voorbeeld. Via de links op onze website krijg je extra korting op deze premium VPN. Klik op de oranje button of op deze link om hun website te bezoeken.

Bezoek CyberGhost website

Stap 1b. Als je op de rode button geklikt hebt, kom je op de website van de aanbieder terecht. Om verder te gaan dien je op de gele knop te klikken. Met groene pijlen illustreren we deze stappen nog even in de volgende plaatjes (plaatje 1 is voor desktop, plaatje 2 is voor mobiel):

Plaatje 1. Desktop-versie van de website:
CyberGhost Website Landingspagina Screenshot Goedkoop

Plaatje 2. Mobiele versie van de website:
CyberGhost Website Mobiel Screenshot Goedkoop

Stap 1c. Vervolgens kun je via de onderstaande stappen een abonnement en betaalmethode kiezen. Na het invullen van je e-mailadres ga je naar de volgende pagina waar je eigen gegevens en je betaalgegevens kunt invoeren. Dit scherm is afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gekozen. Bij CyberGhost is elk abonnement geschikt om Netflix mee te kijken. Het 18 maanden abonnement is het meest voordelig ($63 totaal, omgerekend $3,50 per maand), maar ook de andere abonnementen zijn uitermate geschikt voor Netflix. De abonnementen die langer duren dan een maand dienen in één keer betaald te worden. Mocht deze VPN je toch niet bevallen dan kun je binnen 45 dagen het gehele bedrag terugkrijgen.

Ongeacht welk pakket je kiest, je hebt altijd een 45 dagen geld-terug-garantie. Zie hieronder een voorbeeld van het inschrijfscherm.
CyberGhost Website account aanmaken gegevens en betaling

Stap 1d. Kies onderin een betaalmethode en ga door naar de volgende pagina. Op deze pagina dien je nog wat extra gegevens in te voeren en kun je je betaling afronden.

Stap 2. Je VPN installeren

Stap 2a. Je bent nu ingeschreven bij de VPN-aanbieder. Op hun website kan je nu bovenin inloggen met je e-mailadres en wachtwoord om zo toegang te krijgen tot het Dashboard. Dit doe je via de ‘My Account’ knop:

CyberGhost Website Inloggen

Stap 2b. In het Dashboard kan je vervolgens jouw besturingssysteem kiezen en de VPN-applicatie downloaden. Je kunt er ook voor kiezen om de VPN op meerdere devices te installeren, dit is geen probleem (bijvoorbeeld op je computer, je tablet én je smartphone):

CyberGhost Website software downloaden my devices tabblad

Stap 2c. Open het installatiebestand en doorloop de installatiewizard van CyberGhost:

CyberGhost Installatie Wizard

Stap 3. Je VPN aanzetten

Stap 3a. Je hebt de VPN gedownload, en bent nu klaar om deze te gebruiken. Als het goed is staat er een nieuw CyberGhost icoontje op je bureaublad of tussen je apps. Klik op dit icoontje om je VPN te starten. Op Windows krijg je het volgende scherm te zien. Via de Settings rechts bovenin kun je eventueel nog wat dingetjes aanpassen, zoals de taal van de applicatie of het VPN protocol. Links onderin zie je een geel tabblad. Wanneer je hier op klikt kom je in een menu waar je een server kan kiezen, specifiek voor jouw wensen.CyberGhost app

Stap 3b. Aan de linkerzijde van het scherm kun je nu selecteren naar wat voor server je op zoek bent. Onder `All servers´ vind je het gehele CyberGhost serveraanbod. Onder ´For torrenting´vind je servers die ze specifiek voor het downloaden van torrents hebben ingericht. Wanneer je op ´For streaming´ klikt krijg je een lijst van hun speciale streaming servers te zien. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een server in een specifiek land die ook nog eens is geoptimaliseerd voor het kijken van Netflix. Op deze manier hoef je niet eindeloos verschillende servers te testen om uit te komen bij een server die goed werkt voor jouw streamingdienst.

CyberGhost streaming

 

Stap 3c. Nu kun je een keuze maken en wanneer je vervolgens dubbelklikt op de server zet CyberGhost deze veilige verbinding voor jou op. Nu zit er nog maar een ding op!

Stap 4. Ga naar Netflix en profiteer van het nieuwe aanbod series en films!

Vanaf dit moment heb jij een Amerikaans IP-adres. Als je nu naar de website of app van Netflix gaat, zal je toegang krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Het werkt overigens ook andersom! Als jij in het buitenland bent en je wilt de Nederlandse Netflix kijken, eventueel met Nederlandse ondertitels, dan verbindt je met een Nederlandse VPN server! Netflix zal je dan het Nederlandse aanbod laten zien! Je kan de Netflix versie van vrijwel elk land opvragen op deze manier!

Is je interesse gewekt?

Klik dan hier om naar CyberGhost te gaan
Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
32
Reacties
 1. Kan dit ook op een smart TV

 2. Lukt dit ook op een smart tv?

 3. De situatie is dat ik reeds een (NL) Netflix abonnement heb en ik heb inmiddels een NordVPN dienst actief.

  Ga ik nu naar Netflix USA en log daar in met mijn NL account of moet ik daar een nieuw abonnement afsluiten?

  • Je kan gewoon met je eigen (Nederlandse) Netflix-abonnement inloggen. Je hoeft dus niet speciaal een ‘USA-Netflix’ abonnement af te sluiten. Door te verbinden met een Netflix-compatibele server van NordVPN kan je vervolgens de Amerikaanse Netflix kijken. Veel kijkplezier!

 4. Ik krijg het niet voor mekaar op mijn laptop. Ik krijg niet het amerikaanse aanbod te zien. Hoe kan ik dit oplossen.

  • Hallo Marleen,
   Het is lastig om te zeggen waar het aan zou kunnen liggen zonder extra informatie. Maar het zou moeten werken als je de volgende stappen doorloopt:
   1. Zet je VPN aan op een Amerikaanse server die Netflix ondersteunt.
   2. Start je browser, ga naar Netflix en log in.
   3. Kijk of je op de Amerikaanse Netflix zit en of je series kan kijken zonder foutmelding (een serie waaraan je het kan controleren is The Office US, deze is alleen nog beschikbaar op de Amerikaanse Netflix)
   Mochten er dan nog problemen zijn dan komt dit waarschijnlijk door één van de volgende zaken: het apparaat waarop je Netflix wil kijken is niet verbonden middels een VPN of de Amerikaanse server die je hebt gekozen ondersteunt geen Netflix (je krijgt dan een foutmelding als je een film of serie wil streamen). Mocht je er niet uit komen kan je ook altijd contact opnemen met jouw VPN-aanbieder.

 5. Heb net ExpressVPN geïnstalleerd, en ik krijg bij netflix de opmerking:
  Er is een fout opgetreden…Streamingfout
  Uit onze gegevens blijkt dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel dergelijke services uit en probeer het opnieuw. Ga naar netflix.com/proxy voor meer ondersteuning.
  Foutcode: U7111-1331-5059

  Dus hij ziet de unblocker. Wat nu?

  • Niet elke VPN server werkt met Netflix. Hoewel ExpressVPN veel werkende servers heeft voor Netflix, probeert Netflix actief het gebruik van VPN’s tegen te gaan. Hierdoor worden sommige servers dus regelmatig geblockt. Je kunt dan het beste een andere server van Express proberen. Vaak staat op de ExpressVPN website welke servers momenteel werken met Netflix. Mocht het dus niet werken, dan moet je een andere server kiezen om het probleem op te lossen.

   • ik zit bij cybergohst vpn en ingelogd in us netflix. nu open ik een film bijv maar ik kan dan geen nederlandse ondertitels eronder krijgen. is dit in te stellen?

    • Als de juiste ondertiteling niet zichtbaar is binnen de serie of film die je kijkt, kun je dit aanpassen bij je instellingen. Ga hiervoor naar jouw account, dan naar ‘Taal’ onder ‘Mijn profiel’, en pas de gewenste taal aan naar Nederlands. Wellicht moet je de pagina dan even verversen, maar dan zou er Nederlandse ondertiteling moeten verschijnen. Het is trouwens ook zo dat niet iedere film ondertiteling in alle talen aanbiedt. Het zou dus ook zo kunnen zijn dat de titel die jij probeert te kijken, niet beschikbaar is met Nederlandse ondertiteling.

 6. Ik heb net een uur op de chat gezeten met GOOSE VPN. Op welke manier kan ik nu films downloaden? Ik heb een beveiligde connectie met een server in NL. voorheen deed ik alles met Place2home en ik zoek eigenlijk zoiets. Het enige dat ik wil is af en toe een film en serie downloaden en kijken.
  Ik heb ook een account op Netflix maar die is niet van mijzelf. Ik ben nu maar een beetje aan het ronddwalen op internet om een film te zoeken. Met subtitles.org een ondertiteling erbij. Maar is er een overzichtelijke manier om te downloaden heb je tips?

  • Downloaden werkt met een VPN zoals altijd, je kunt dit doen via een Usenet of Torrent site. Het gebruik van een VPN doet hier niks aan af, het maakt je alleen anoniem en beveiligt je verbinding. Wij kunnen helaas geen uitspraken doen over geschikte Usenet of Torrent sites omdat we niet garant kunnen staan voor de inhoud van die sites. Dit heeft ook een juridische grondslag.

 7. hallo,
  ik heb net een VPN het werkt TOP. Nu wil ik Netflix USA aanschaffen maar ze vragen om een Billing Zip code maar mijn eigen postcode pikt hij niet. Wat nu???

  alvast bedankt.
  mvg J

  • Hallo Jeroen,
   Om Netflix USA te kijken hoef je niet een account aan te maken in de VS. Je kunt je account gewoon in Nederland aanmaken. Om toegang te krijgen tot het Netflix USA aanbod hoef je de VPN alleen aan te zetten als je daadwerkelijk Netflix opent om een film of serie te kijken.

 8. Goose VPN werkt niet meer bij Netflix.

  • Wij hebben GOOSE VPN werkend weten te krijgen bij Netflix dus het werkt nog wel. Het kan wel zijn dat je je cookies moet verwijderen en cache moet legen voordat het werkt. Wij hadden, na contact met de GOOSE klantenservice, succes met de Denver streaming servers.

 9. Kan ik dit ook per maand betalen en niet in 1 keer?

 10. Goedemiddag, Heb Express VPN gekocht maar t wil maar niet lukken. Cache geleegd, alle probleemoplossingstips van de site van Express VPN gevolgd maar ik kan krijg nog steeds foutmelding bij netflix (> ‘systeemfout’ of iets dergelijks); kan nog steeds geen Nederlandse netflix vanuit mijn vakantieadres in het buitenland bekijken. Hoe kan ik dit oplossen Quinten, enig idee? Alvast bedankt!

  • Als je alle probleemoplossingtips van de site van ExpressVPN al het geprobeerd kun je denk ik het beste contact opnemen met de support van ExpressVPN zelf via chat of e-mail. Wellicht dat ze problemen hebben met sommige Netflix-servers en dat ze je kunnen aanwijzen welke je nodig hebt om het werkend te laten krijgen.

 11. Goedenavond,

  Ik krijg het niet voor mekaar op mijn pc. VPN staat aan, maar ik krijg niet het Amerikaanse aanbod te zien. Hoe kan ik dit oplossen? Heb een hele andere lay-out dan wat hier boven geshowd wordt. Kan nergens het Netflix USA aanbod aanvinken, of gaat het misschien vanzelf bij openen van mijn Netflix account?

  • Hallo Johan,
   Je zou het aanbod van het land waar je VPN-server vanuit gehost wordt meteen moeten zien zodra je je Netflix-account opent. Als dat niet zo is, kan het zijn dat je even je cookies moet verwijderen. Dan, met je VPN aan, terug inloggen op Netflix. Nu zou je het juiste aanbod moeten zien. Houd er ook rekening mee dat niet iedere VPN-provider je toegang tot Netflix kan geven.

 12. Bij mij lukte het om via VPN de Amerikaanse Netflix te bekijken. Alleen kan ik nu niet meer terug naar de Nederlandse ookal zet ik de VPN op Nederland…hoe kan ik het terugdraaien? Ik heb al geprobeerd om mijn VPN uit te zetten en weer aan. Maar het lukt niet.

  • Het kan helpen om je cookies te verwijderen. Afhankelijk van je browser, kun je dit meestal vinden bij je instellingen of geschiedenis. Als je je cookies hebt verwijderd, kan Netflix niet meer zien hoe je op je computer de laatste keer bent ingelogd en gaat hij weer gewoon uit van het Nederlandse IP-adres. Hopelijk werkt dit!

 13. Heeft iemand enig idee hoe het komt dat wanneer ik via VPN Netflix kijk op een Nederlandse server ik een ander aanbod krijg dan wanneer ik zonder VPN Netflix kijk?

  • Dat is inderdaad nogal vreemd. Ik neem aan dat je zelf in Nederland bent terwijl je dit uitprobeert? Het kan zijn dat je te dicht bij een landsgrens bent, waardoor Netflix je ‘echte’ IP als dat van een ander land ziet. Netflix is wel vaker in de war en weet IP-adressen dan niet bij de ‘juiste’ landen te plaatsen. Hierdoor krijg je vervolgens per ongeluk het aanbod van een ander land te zien. Je zou de locatie van zowel je echte IP als je VPN-server online kunnen checken op deze pagina. Wellicht kun je ook nog proberen je cookies te wissen en daarna opnieuw in te loggen bij Netflix.

   • Hoi Priscilla,
    Ik ben inderdaad in Nederland, en ik heb diverse VPN-servers geprobeerd, met gecontroleerde IP in NL, maar telkens krijg ik films/series te zien die ik niet zie of kan opzoeken wanneer ik zonder VPN kijk/zoek.
    Op zich niet erg, krijg zo een lekker gevarieerd aanbod maar ik vind het wel vreemd.

    • Dat is inderdaad erg vreemd. Zeker omdat je ook verschillende servers hebt geprobeerd. Maar je bekijkt het van de goede kant: meer en gevarieerd aanbod is natuurlijk altijd leuk! Geniet ervan.

 14. Hai,
  Ik heb een modem en een router en Chromecast op de tv. Als ik een VPN heb en via VPN op mijn telefoon via Chromecast naar de tv ga, signaleert Netflix direct dat ik een proxyserver gebruik.
  Komt dat door de Chromecast? Die gaat via het gewone netwerk via de router naar een Zweeds IP-adres en functioneert dus niet.

Een reactie plaatsen