Zo kijk je het hele aanbod van Amazon Prime Video

Streaming platform op tablet met daaromheen een wereldbol en iconen die te maken hebben met films
Klik hier voor de samenvatting
In het kort: krijg toegang tot alles van Amazon Prime Video

Amazon Prime Video’s aanbod van films en series in Nederland is beperkter dan in andere landen. Om toegang te krijgen tot alle bibliotheken ter wereld volg je de volgende stappen:

 1. Maak een Amazon Prime-account aan.
 2. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider, zoals NordVPN.
 3. Download en installeer de VPN-software.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Selecteer een server in het land waar Amazon de content uitzendt die jij wilt zien.
 6. Ga naar Amazon Prime Video en log in.
 7. Zoek naar de film of serie die je wilt bekijken.
 8. Geniet!

Als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van een VPN voor Prime Video, lees dan hieronder verder. Je leest hier bovendien onze top 3 beste VPN’s voor Amazon én de beste films en series op deze streamingdienst.

Amazon heeft in iedere sector wel een vinger in de pap. Uiteraard heeft het bedrijf ook een streamingdienst.

Je kunt op Amazon Prime Video terecht voor films met lovende kritieken, zoals Hustlers met Constance Wu en Jennifer Lopez. Ook de prachtige animatieserie Undone, van de man achter BoJack Horseman, volg je via de Prime Video-app.

Helaas krijg je vanuit Nederland niet het hele aanbod films en series op het platform te zien. Als echte filmfanaat wil je natuurlijk wel toegang tot alles van het wereldwijde aanbod. Wij leggen je in dit artikel uit hoe je dat doet.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video LogoAmazon Prime video is een videodienst die wordt beheerd door Amazon. Het maakt deel uit van het Prime-abonnement van Amazon, maar in sommige landen kun je ook een abonnement nemen op alleen Prime Video.

Het platform zendt naast de Amazon Originals, Amazon Studios’ eigen content, films en series van andere bedrijven uit.

Ook biedt Amazon Prime Video je de mogelijkheid om binnen het platform abonnementen af te sluiten bij andere streamingdiensten. Zo kun je Amazon Prime Video uitbreiden met een Film1- of HBO-abonnement.

Je kijkt Amazon Prime Video via je browser of op je Smart TV. Ook op je smartphone of tablet kun je de Amazon Prime Video-app downloaden om zo van je favoriete films en series te genieten.

Heb ik een Amazon Prime Video-abonnement nodig?

Het korte antwoord is: ja, je hebt een account nodig voor Amazon Prime Video. Op de website staat dat je sommige films en series ook kunt huren of kopen. Wanneer je hierop klikt, word je echter alsnog naar een inlogpagina gestuurd.

Gelukkig heb je in Nederland al vanaf €2,99 per maand een Amazon Prime-abonnement. Je krijgt hiermee toegang tot Prime Video, Prime Gaming, Twitch en snellere gratis bezorging.

Als je in de VS een account zou afsluiten, kost dit echter $12,99. Vanuit Nederland ben je dus een stuk goedkoper uit. Wees bovendien niet bang dat je met een Nederlands account geen toegang krijgt tot de Amerikaanse bibliotheek. Hoe je hiertoe toegang krijgt, leggen we later in het artikel uit.

Waarom kan ik niet alle content op Amazon Prime Video kijken?

De voornaamste reden waarom jij niet alle content van Amazon Prime Video kunt bekijken vanuit Nederland is dat Amazon de uitzendrechten in Nederland niet voor iedere film of serie heeft. TV-zenders en streamingdiensten moeten de rechten tot uitzending in specifieke landen en regio’s namelijk kopen.

De veelgeprezen dramaserie Outlander mag Amazon Prime Video bijvoorbeeld niet uitzenden in Nederland. Wel heeft de streamingdienst het recht de serie in het Verenigd Koninkrijk uit te zenden. Deze specifieke serie staat gelukkig wel op de Nederlandse Netflix.

In het geval dat je een film of serie niet via andere Nederlandse streamingdiensten kunt bekijken, hoef je niet bij de pakken neer te zitten. Er is een manier waarop je toch (legaal) toegang krijgt tot het gehele internationale aanbod van Amazon Prime Video.

Hoe krijg ik toegang tot alle content?

De Nederlandse bibliotheek van Amazon Prime Video geeft je toegang tot een paar parels, zoals The Lighthouse. Als je echter een James Bond-marathon wilt houden voordat je de nieuwe No Time to Die gaat kijken, heb je toegang tot de Amerikaanse bibliotheek nodig. Ben je meer een Star Trek-fan? Star Trek: Picard met Patrick Steward zie je alleen via Prime Video UK.

Om toegang te krijgen tot alle internationale bibliotheken heb je een Virtual Private Network (VPN) nodig. Een VPN leidt je internetverkeer via een externe server. Hierdoor verandert je IP-adres in het IP-adres van deze server.

IP-adressen geven informatie over, onder andere, je locatie. Dus wanneer je verbinding maakt met een Britse VPN-server, krijg je een Brits IP-adres toegewezen. Websites, waaronder Prime Video UK, zullen denken dat je in het Verenigd Koninkrijk bent.

Maak dus verbinding met een server in het land dat je gewenste film of serie uitzendt. Het hele proces leggen we hieronder uit in een stappenplan.

Stappenplan: Amazon Prime Video US kijken vanuit Nederland

Als je een film of serie op Amazon Prime Video wilt bekijken die niet in jouw land beschikbaar is, volg je deze stappen. In het voorbeeld gebruiken we de film James Bond: Quantum of Solace, die je bekijkt via Prime Amerika.

 1. Maak een Amazon Prime-account aan.
 2. Ga naar de website van een VPN-provider naar keuze en sluit een abonnement af. Wij raden voor Amazon Prime Video NordVPN aan.
 3. Screenshot van de NordVPN website met logo
 4. Download en installeer de VPN-software. Kies uiteraard de download die correspondeert met je besturingssysteem.
 5. Screenshot van de verschillende besturingssystemen waarop je NordVPN kunt installeren
 6. Open de VPN-app en log in met je account dat je hebt aangemaakt bij het afsluiten van je abonnement.
 7. Screenshot van het login scherm van de NordVPN software
 8. Selecteer een Amerikaanse server. Kies dus ‘Verenigde Staten’ in de lijst aan de linkerkant van de app. Je kunt ook een server kiezen in het kaartje.
 9. Screenshot van de NordVPN Interface waarbij "United States" is uitgelicht
 10. Ga naar Amazon Prime Video en log in.
 11. Amazon Prime Sign in Screenshot
 12. Zoek naar Quantum of Solace.
 13. Quantum of Solace Zoekresultaten Amazon Prime Video
 14. Geniet van de film!

Soms werkt het niet direct. Amazon Prime Video herkent bijvoorbeeld dat je een VPN-server gebruikt of registreert alsnog dat je in Nederland bent door cookies. Verwijder in dat geval de cookies en start daarna zowel de VPN als Amazon opnieuw op.

Let er bovendien op dat je via Amazon.com/amazon-video/ de website bezoekt. Als je via primevideo.com zoekt, verraad je dat je niet vanuit de VS zoekt.

Beste VPN’s om alle content mee te kijken op Amazon Prime Video

Net als Netflix en Disney Plus, blokkeert Amazon Prime Video IP-adressen van meerdere VPN-providers. Voor gebruikers is het dus lastig om veilig en anoniem te internetten én te genieten van hun favoriete serie op Prime Video.

Gelukkig zijn er nog steeds providers die wél servers aanbieden waarmee je toegang krijgt tot de streamingdienst. Wij hebben ze uitgetest en de top 3 hieronder op een rij gezet.

NordVPN

NordVPN is een sterke en goed beveiligde VPN-dienst. Voornamelijk als het gaat om geoblokkades opheffen is dit een top dienst. Met meer dan 5.200 servers verdeeld over 60 landen krijg je zeker toegang tot je favoriete series.

Wij testten deze VPN-provider met Prime Video en konden de films op hoge kwaliteit afspelen zonder eeuwig gebuffer. Samengenomen met de overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de app, vinden we NordVPN de beste provider voor Amazon Prime Video.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

CyberGhost

Voor een goedkopere, maar zeker niet mindere service kun je het beste terecht bij CyberGhost. Deze dienst heeft meer dan 7.200 servers in 91 landen.

De reden dat deze provider toch op plek 2 staat is omdat de speciale streamingservers geen verbinding maken met Amazon Prime Video. Ook is de software helaas niet in het Nederlands beschikbaar.

Desalniettemin konden we met Cyberghost prima gebruikmaken van Prime Video. De beeldkwaliteit is zoals het hoort en de film laadt erg snel.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Private Internet Access

Private Internet Access (PIA) focust zich meer op privacy en veiligheid. De provider hanteert een strikt ‘no log’-beleid en heeft dit al vaker in de praktijk bewezen.

Met meer dan 29.000 servers in 78 landen geniet je ook van de meeste (Amerikaanse) series op Amazon Prime Video. Tijdens onze tests bleef de filmkwaliteit uitstekend. Helaas hangt dit wel af van de server die je gebruikt. Snelheden kunnen bij deze provider wel eens wisselen.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Het Amazon Prime Video aanbod dat je niet mag missen

Heb je een Amazon-account en weet je niet welke films en series er allemaal op Prime Video te streamen zijn? Wij helpen je alvast een handje met uitkiezen door 10 van de beste titels uit te lichten.


Back to the Future

Screenshot van "Back to the Future" op de Amazon Prime Video website

We trappen de lijst af met de jaren ’80 classic Back to the Future. Alle drie de delen zijn te streamen via Amazon Prime Video.

In deze films gaan scholier Marty McFly (Michael J. Fox) en gekke wetenschapper Emmet ‘Doc’ Brown (Christopher Lloyd) naar het verleden, de toekomst en het heden. Hierdoor raakt het tijdcontinuüm van slag en veroorzaken ze problemen die ze weer moeten oplossen.


Carnival Row

Screenshot van "Carnival Row" op de Amazon Prime Video website

Carnival Row is een neo-noir fantasieserie die op dit moment één seizoen heeft. In 2022 wordt het tweede seizoen verwacht.

Het verhaal van mythische figuren, waaronder de (half-)feeën gespeeld door Orlando Bloom en Cara Delevingne, die door de mens zijn verjaagd uit hun eigen land. De spanningen tussen deze wezens en mensen groeit naarmate het aantal mythische immigranten toeneemt. Wanneer er ook doden vallen zorgt dit voor paniek bij de bevolking.


Goliath

Screenshot van "Goliath" op de Amazon Prime Video website

Goliath (Reus in het Nederlands) volgt een aan lager wal geraakte, alcoholverslaafde advocaat. De advocaat Billy McBride, gespeeld door Billy Bob Thornton, raakt verwikkeld in een rechtszaak tegen een cliënt van het advocatenkantoor waarvan hij medeoprichter is.

Het vierde en laatste seizoen is uitgekomen op 24 september 2021. Tijd dus om de zaak tot op de bodem – of beter gezegd de top – uit te pluizen.


Good Omens

Screenshot van "Good Omens" op de Amazon Prime Video website

In deze miniserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett, volgen we een engel en een duivel die een verbond sluiten om het einde ter tijden te verhinderen.

Wie nog geen genoeg heeft van de acteerprestaties van David Tennant (de duivel Crowley) en Michael Sheen (Aziraphale) heeft geluk. Good Omens is in juni 2021 vernieuwd voor een tweede seizoen.


Grey’s Anatomy

Screenshot van "Grey's Anatomy" op de Amazon Prime Video website

De Amerikaanse ziekenhuisserie Grey’s Anatomy volgt de levens van assistent- en stagiairchirurgen in het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital. Grey’s Anatomy is momenteel bezig met zijn achttiende seizoen. Je kunt dus zeker nog een tijdje vooruit.

Als je verder wilt kijken dan seizoen 16 heb je wel toegang nodig tot de Amerikaanse bibliotheek.


La La Land

Screenshot van "La La Land" op de Amazon Prime Video website

Deze Amerikaanse romantische musicalfilm uit 2016 behaalde een recordaantal Oscarnominaties en mag je dus zeker niet missen.

In de film volgen we Mia Dolan (Emma Stone), een serveerster die ervan droomt actrice te worden. Wanneer ze Sebastian Wilder (Ryan Gosling) ontmoet, worden de twee verliefd en stijgen ze samen naar succes. Dit succes drijft hen echter ook uit elkaar.


Jurassic Park

Screenshot van "Jurassic Park" op de Amazon Prime Video website

De Jurassic Park franchise behoeft eigenlijk geen introductie. Deze filmreeks gaat over het pretpark met dinosauriërs waarbij van alles misgaat. Dino’s zijn immers geen knuffelige dieren.

De films Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park en Jurassic Park III kijk je gratis met een Amazon Prime Video-account. Als je wilt genieten van de nieuwe films, Jurassic World: Fallen Kingdom en Jurassic World: Dominion, zul je helaas bij moeten betalen.


The Lighthouse

Screenshot van "The Lighthouse" op de Amazon Prime Video website

The Lighthouse is een zwart-wit horrorfilm uit 2019. We volgen twee vuurtorenwachters, gespeeld door Willem Dafoe en Robert Pattinson, op een afgelegen eiland bij New England in de jaren 1890. Langzaamaan glijden deze twee mannen af naar waanzin.


The Lord of the Rings-trilogie

Screenshot van "The Lord of the Rings" op de Amazon Prime Video website

Als je het Reisgenootschap van de Ring Midden-Aarde wilt zien doorkruisen om de Ene Ring te vernietigen, dan ben je bij Amazon Prime Video aan het juiste adres. De gehele Lord of the Rings-trilogie vind je op dit platform.


The Marvelous Mrs. Maisel

Screenshot van "The Marvelous Mrs. Maisel" op de Amazon Prime Video website

De Amazon Original The Marvelous Mrs. Maisel gaat over Miriam ‘Midge’ Maisel (Rachel Brosnahan). Deze huisvrouw uit de jaren ’50/’60 ontdekt dat ze talent heeft voor stand-upcomedy en streeft naar een carrière hierin.

Momenteel staan er drie seizoenen van deze serie online. Ook een vierde seizoen is aangekondigd en zal naar alle waarschijnlijkheid eind 2021 of begin 2022 te streamen zijn.


The Office

Screenshot van "The Office" op de Amazon Prime Video website

Deze mockumentary sitcom is uiteraard wereldpopulair. Bijna iedereen kent de karakters gespeeld door Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski en Jenna Fischer wel.

Voor hen die de serie niet kennen: The Office US is gebaseerd op de originele versie uit Groot-Brittannië. In het verhaal volgt een documentairemaker het dagelijks leven van het kantoorpersoneel van de Dunder Mifflin Paper Company.

Via Amazon Prime Video US bekijk je de eerste twee seizoenen helemaal gratis.


Mr. Robot

Screenshot van "Mr. Robot" op de Amazon Prime Video website

Mr. Robot kan natuurlijk niet aan onze lijst ontbreken. We volgen de cyberbeveiligingsingenieur en hacker Elliot Alderson, gespeeld door Rami Malek. Elliot lijdt aan onder andere een sociale angststoornis.

Wanneer hij gerekruteerd wordt door een anarchist die bekend staat als Mr. Robot (Christian Slater) om zich aan te sluiten bij een groep hacktivisten genaamd ‘fsociety’ raakt Elliots leven in een stroomversnelling.

Alle vier seizoenen waarin fsociety de gegevens van een van de grootste bedrijven ter wereld, E Corp, hackt staan voor jou op het streamingplatform.


Tenet

Screenshot van "Tenet" op de Amazon Prime Video website

De sci-fi thriller van Christopher Nolan volgt een geheim agent die de wereld probeert te redden door tijdreizen.

Tenet uit 2020 is vanuit Nederland gratis te streamen op Prime Video, maar kost 15 dollar als je vanuit Amerika kijkt.


Undone

Screenshot van "Undone" op de Amazon Prime Video website

Undone is een geanimeerde psychologische en komische dramaserie uit 2019. Het is de eerste geanimeerde Amazon Original.

De serie volgt Alma die na een auto-ongeluk ontdekt dat ze tijd kan beïnvloeden. Ze gebruikt deze superkracht om uit te vinden hoe haar vader is overleden.


Upload

Screenshot van "Upload" op de Amazon Prime Video website

Het verhaal van Upload speelt zich af in 2033 wanneer mensen zichzelf kunnen ‘uploaden’ naar een virtueel hiernamaals.

Upload volgt app-ontwikkelaar Nathan Brown (Robbie Amell) die onder bizarre omstandigheden is komen te overlijden. Hij merkt dat het digitale hiernamaals, met bijvoorbeeld in-app-aankopen, niet het beloofde paradijs is.


Conclusie

Je favoriete Amazon Prime Video series kijk je sowieso met NordVPN, CyberGhost of PIA. Mocht je niet overtuigd zijn, doe dan vooral je eigen onderzoek. Wij hebben een uitgebreide pagina vol met reviews van verschillende providers om je op weg te helpen.

Zodra je een betaald abonnement bij Amazon Prime Video afsluit, accepteer je natuurlijk wel de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf. Op het moment van schrijven verbiedt de streamingdienst VPN’s niet, maar dit kan veranderen. Voor nu is het in ieder geval legaal.

Toegang tot het hele aanbod van Prime Video: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over hoe je gemakkelijk toegang krijgt tot Prime Video? Kijk dan of we deze beantwoorden in onze FAQ. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan in de reacties.

Er staan fantastische series op Amazon Prime Video. Enkele voorbeelden zijn:

 • Goliath
 • Mr. Robot
 • Upload

Meer series én een makkelijke manier om hier toegang toe te krijgen vind je in ons artikel ‘Zo kijk je het hele aanbod van Amazon Prime Video‘.

Amazon Prime Video heeft wereldwijd een uitgebreid filmaanbod. Een greep uit de titels die wij aanraden zijn:

 • Back to the Future
 • The Lighthouse
 • Tenet

Een uitgebreidere filmlijst én uitleg hoe je hier toegang toe krijgt, vind je in ons artikel ‘Zo kijk je het hele aanbod van Amazon Prime Video‘.

Om vanuit Nederland toegang te krijgen tot Amazon Prime Video UK moet je het streamingplatform wijsmaken dat je zelf in Groot-Brittannië bent. Dit doe je met behulp van een VPN. Wij raden hiervoor NordVPN aan.

Een handig stappenplan vind je in ons artikel over hoe je het gehele aanbod van Amazon Prime Video streamt.

Toegang tot Amazon Prime Video US krijg je door het platform wijs te maken dat je in de Verenigde Staten bent. Dit doe je met behulp van een VPN. Wij raden hiervoor NordVPN aan.

Hoe het precies werkt lees je in ons artikel over Amazon Prime Video. Je vindt hier een handig stappenplan om toegang te krijgen tot alle internationale content.

Ja, je hebt een account nodig voor Amazon Prime Video.

De prijs van zo’n account is niet in elk land hetzelfde. Lees in het artikel ‘Zo kijk je het hele aanbod van Amazon Prime Video‘ waar je het goedkoopste uit bent.

De top 3 beste VPN’s voor Prime Video zijn:

 1. NordVPN
 2. CyberGhost
 3. Private Internet Access

Benieuwd waarom? Lees dan hoe deze providers het doen op het streamingplatform.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen