Beste VPN’s voor Kodi

Beste VPN voor Kodi Jongen achter computer met VPN Trofee
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
In het kort: de beste VPN's voor Kodi

Met Kodi stream je gemakkelijk je favoriete films en series. Wil je dit op een veilige en anonieme manier doen? Dan heb je een VPN nodig. Daarmee omzeil je internetcensuur en heb je altijd de beste bescherming voor je data.

Een uitstekende VPN die werkt met Kodi én je de beste bescherming biedt, is ExpressVPN.

Ook NordVPN en IPVanish zijn fantastische opties die goed werken met Kodi.

Wil je meer weten over Kodi en welke VPN’s je het best kunt gebruiken tijdens het streamen? Lees dan het volledige artikel hieronder.

Kodi TV met VPNKodi is zonder twijfel een van de beste streamingdiensten van dit moment. Kodi is gratis, open-source en geeft je toegang tot een waanzinnig aanbod aan films, series en sportwedstrijden. Daarnaast heeft Kodi applicaties voor Windows, MacOS, Linux, Android, iOS en Raspberry Pi. Ook worden Apple TV, Google Nexus Player en Nvidia Shield ondersteund.

Het is mogelijk Kodi in combinatie met een VPN te gebruiken, met alle bijkomende voordelen. Je streamingsverkeer is anoniem en geo-restricties worden omzeild zodat je toegang hebt tot meer content. Bovendien beveiligd een VPN je internetverbinding tegen externe dreigingen. Het gebruik van een VPN voor Kodi wordt daarom ten zeerste aangeraden. Maar wat is de beste VPN om te streamen met Kodi? In dit artikel bespreken we de drie beste VPN’s voor Kodi.

Beste VPN’s voor Kodi: onze top 3

Hieronder volgt een overzicht van VPN-diensten die stuk voor stuk geschikt zijn voor gebruik met Kodi. Al deze diensten garanderen een veilige en anonieme verbinding.

1. ExpressVPN: ruim serveraanbod

ExpressVPN biedt goede klantenondersteuning en een ruim serveraanbod. Bovendien heb je met ExpressVPN de mogelijkheid om de VPN met drie mensen op verschillende apparaten tegelijk te gebruiken. ExpressVPN is goed beveiligd en over het algemeen een goede keus in combinatie met Kodi. In sommige externe speedtesten lijkt ExpressVPN wat minder goed te presteren, maar onze eigen ervaring is anders. Hoewel deze dienst aan de duurdere kant is, krijg je zeker waar voor je geld.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.47
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

2. NordVPN: uitstekende versleuteling

NordVPN is één van de meest veilige VPN’s op de markt. Als je echt zonder risico alle content van Kodi wilt streamen, is NordVPN waarschijnlijk de beste keuze. Daarnaast is NordVPN erg snel en beschikken de VPN-provider beschikt over veel servers in verschillende landen. De NordVPN-applicatie is erg gebruiksvriendelijk, dus je kunt NordVPN ook gebruiken als je wat minder bekend bent met VPN’s. Het mooiste van NordVPN is toch wel de prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je deze VPN eerst willen uitproberen, dan kan dat. NordVPN biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

3. IPVanish: zeer gebruiksvriendelijk

IPVanish is één van de snelste VPN-aanbieders en daarmee uitermate geschikt om video’s te streamen. Daarbovenop heeft IPVanish een overzichtelijke applicatie en goede versleuteling. Overigens hanteert IPVanish een soepel torrentbeleid. Je kunt dus zonder problemen torrents downloaden via Kodi – maar zorg wel dat je je ten alle tijden aan de wet houdt. Verder kun je IPVanish vrijblijvend een week lang uitproberen, want ze bieden een zeven dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

IPVanish
Actie:
Snelle VPN met goede prijs bij een jaarabonnement
Vanaf
€3.49
7.3
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Logs! En Netflix niet altijd werkend
Bezoek IPVanish

VPN voor Kodi: waar moet je op letten?

Er zijn meerdere VPN’s die werken in combinatie met Kodi. Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen al deze VPN’s. Waar moet je precies op letten? Snelheid is  in ieder geval erg belangrijk. Een trage internetverbinding is vervelend, zeker als je net met Kodi een film aan het streamen bent. Ook het privacybeleid van een VPN-provider is belangrijk om mee te nemen in jouw keuze. Sommige VPN-providers houden namelijk gegevens (logs) over jou bij. Een enkeling verkoopt deze gegevens zelfs door.

Een andere belangrijke factor is het serveraanbod. De meeste VPN’s hebben servers in meerdere landen. De locatie van deze servers is belangrijk voor het unblocken van online content. Wil je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix kijken en genieten van dat uitgebreidere aanbod aan series en films? Dan heb je een VPN-provider nodig die servers in de Verenigde Staten heeft.

Tot slot is het ook prettig als de VPN een mooie prijs-kwaliteitsverhouding en gebruiksvriendelijke applicaties heeft.

Op basis van bovenstaande punten raden we de drie eerder genoemde VPN’s aan.

Gratis VPN’s voor Kodi

Probeer Gratis VPNMisschien heb je ook gratis VPN’s voorbij zien komen in je zoektocht naar een goede VPN voor Kodi. Deze VPN’s klinken erg aantrekkelijk, maar vaak zijn ze niet veilig. Bovendien hebben veel van deze gratis opties een data- of snelheidslimiet. Dit zorgt voor een trage internetverbinding en haperende films.

Als je niet tegen deze limieten aan wilt lopen en liever onbezorgd gebruikmaakt van het internet, raden we aan om te kiezen voor een betaalde VPN. Kijk ook eens in dit artikel met onze beste goedkope premium VPN’s.

Wil je toch liever eerst een gratis VPN uitproberen? Zorg dan dat je een goede, gratis VPN gebruikt die je veiligheid niet in gevaar brengt.

Waarom zou ik een VPN gebruiken voor Kodi?

Kodi is een platform dat niet volledig veilig is. Het is daarom aan te raden om Kodi in combinatie met een VPN te gebruiken voor meer veiligheid. Hieronder lees je wat de voordelen zijn van het gebruik van een VPN met Kodi:

 • Met een VPN kun jij anoniem streamen en surfen. Niemand hoeft te zien welke films jij kijkt of wat jij doet op internet.
 • Een VPN geeft jou toegang tot servers over de hele wereld. Op die manier kun jij geoblokkades omzeilen zodat jij toegang hebt tot meer content. Je kunt bijvoorbeeld toegang krijgen tot YouTube-filmpjes die worden geblokkeerd. Ook geniet je met een VPN ook in het buitenland van Nederlandse tv.
 • Je internetverbinding wordt beveiligd tegen externe dreigingen, zoals hackers. Doordat zij geen zicht meer hebben op jouw gegevens, kunnen ze deze gegevens ook niet misbruiken.

VPN instellen voor Kodi

Meestal hoef je geen complexe stappen te ondernemen om middels een VPN-verbinding te streamen met Kodi. Zolang je een VPN-dienst tot je beschikking hebt en je verbonden bent met een externe server, wordt ook je streamingverkeer omgeleid via deze beveiligde VPN-verbinding.

Wil je streamen via je computer, tablet of smartphone? Zorg er dan voor dat je je VPN geactiveerd hebt en al je netwerkverkeer wordt automatisch omgeleid. Dit geldt ook voor mensen die de Kodi-applicatie voor Android gebruiken. Maak allereerst verbinding met de VPN-server. Start daarna de Kodi-applicatie op Android en je bent klaar om veilig te streamen.

Voor meer instructies en uitleg over hoe je veilig een VPN in kunt stellen voor Kodi, verwijzen we je naar dit artikel.

VPN instellen op je router

Misschien wil je Kodi gebruiken via een smart TV of in combinatie met een mediaspeler (zoals Google Chromecast of Amazon Fire TV Stick). In dat geval is het mogelijk de VPN-verbinding via de router te laten verlopen, zodat alle apparaten die met de router verbonden zijn, kunnen profiteren van de VPN-connectie. Je moet dan wel over een router beschikken die een VPN-verbinding ondersteunt. In dit artikel lees je meer over het instellen van een VPN-verbinding op je router.

VPN Verbinding op Router Illustratie

Conclusie: de beste VPN’s voor Kodi

Kodi is fantastische software voor het streamen van films en series op je laptop, computer, telefoon of televisie. Met een VPN weet je zeker dat je internetverbinding veilig is. Door gebruik te maken van ExpressVPN, NordVPN of IPVanish in combinatie met Kodi zit je dus altijd goed. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere VPN en je laten inspireren door ons artikel over de beste VPN’s van dit moment.

Met een VPN kun je geografische restricties omzeilen en toegang krijgen tot bijvoorbeeld het Netflix-aanbod van een ander land. Ook als je in alle anonimiteit gebruik wenst te maken van bepaalde archieven binnen Kodi, zoals Exodus, is een VPN-verbinding uitermate geschikt.

De beste VPN's voor Kodi: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Kodi en VPN’s? Wij helpen je graag. Klik op één van de vragen hieronder om het bijbehorende antwoord te lezen.

Wij raden voor Kodi-gebruikers ExpressVPN aan. ExpressVPN is zeer snel, goed beveiligd en heeft een ruim serveraanbod. Daarnaast heeft deze VPN-provider een uitstekende klantenservice. Wil je weten welke andere opties goed werken met Kodi? Bekijk dan onze top 3 beste VPN’s voor Kodi.

Installeer de VPN-software op je computer, tablet of smartphone. Activeer het en open daarna de Kodi-app. Al je netwerkverkeer wordt dan automatisch omgeleid. Wil je Kodi gebruiken via een smart tv of in combinatie met een mediaspeler (zoals Google Chromecast)? Stel de VPN dan in op je router.

 

Met een VPN kun je anoniem streamen en geo-restricties omzeilen, zodat je toegang krijgt tot meer content. Dit is ook op Kodi handig, omdat je zo meer films en series via het platform kan kijken. Bovendien beveiligt een VPN je internetverbinding tegen externe dreigingen, zoals hackers.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Jammer ik gebruik een addon voor kodi ( vpn manager ) mijn vpn pia en ik moet zeggen redelijk goed van de 200 mb krijg ik 70 mb snelheid kan er iemand iets meer zeggen over ExpressVPN snelheid , Goose staat niet in vpn manage maar een NLl vpn zal ik niet zo snel nemen

  • ExpressVPN is erg snel. Wij hebben zelf tientallen VPN’s om uit te kiezen voor dagelijks gebruik (we hebben overal testaccounts namelijk), en standaard gebruik ik op mijn eigen telefoon ExpressVPN. Ook op desktop gebruik ik de browserextensie van ExpressVPN. Het feit dat ik uit alle VPN’s die ik tot mijn beschikking heb doorgaans ExpressVPN gebruik geeft mogelijk een indicatie hoe deze VPN zich verhoudt tot de rest. Nu blijft dit een persoonlijke voorkeur, maar ook als professioneel reviewer kan ik ExpressVPN aanbevelen. PIA is doorgaans ook erg goed, maar qua snelheid loopt PIA iets achter op ExpressVPN. Eerlijkheidshalve is ExpressVPN ook een stukje duurder dan PIA, al krijg je via de links/buttons op onze sites extra korting op ExpressVPN mocht je daar geïnteresseerd in zijn (3 maanden gratis bij een jaarabonnement).

Een reactie plaatsen