Hoe krijg ik een Duits IP-adres in Nederland en het buitenland?

Afbeelding van Duitsland op kaart van Europa en telefoon met IP-symbool
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel!
Hoe krijg ik een Duits IP-adres?

Ben jij één van de vele Nederlanders die de taal van onze Oosterburen niet schuwt en kijk je graag Duitse TV? Dan loop je vaak, zoals je weet, tegen vervelende blokkades aan omdat je niet in Duitsland bent.

De Duitse website of streamingdienst blokkeert je in dit geval op basis van je IP-adres. Gelukkig is er een makkelijke manier om een Duits IP-adres te verkrijgen en alle Duitse content te bekijken: met een VPN! Hieronder lees je hoe je dat doet in 5 simpele stappen!

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider. Wij raden Surfshark aan. Dit is namelijk een uitstekende doch zeer voordelige VPN-provider.
 2. Download de juiste Surfshark-app voor jouw apparaat en doorloop de installatie.
 3. Open de VPN-app en selecteer een Duitse server om je mee te verbinden.
 4. Ga naar jouw favoriete streamingdienst en navigeer naar de video van jouw keuze.
 5. Geniet van jouw favoriete Duitse film, serie of omroep!

Wil je meer informatie over het verkrijgen van een Duits IP-adres en een uitgebreider stappenplan? Lees dan ons volledige artikel hieronder.

Probeer je je favoriete Duitse serie te volgen op ProSieben? Of wil je een concert terugkijken op één van Europa’s grootse cultuurzenders, Arte? Grote kans dat je hierbij tegen een zogenoemde geografische blokkade aanloopt en een melding krijgt dat dit niet mogelijk is.

Dit komt doordat Duitse streamingdiensten en websites kunnen zien dat je hun website bezoekt vanuit Nederland of een ander land buiten Duitsland. Ze zien dit namelijk aan je IP-adres.

Gelukkig is het makkelijk om een Duits IP-adres te verkrijgen en zodoende deze blokkades te omzeilen. In dit artikel leggen we je precies uit hoe dit werkt. Zo behandelen we de programma’s die je hiervoor het beste kunt gebruiken (VPN’s), de legaliteit en de veiligheid hiervan en natuurlijk een simpel stappenplan om deze te installeren en een Duits IP-adres te krijgen. We beginnen met een korte uitleg over waarom Duitse streams eigenlijk Nederlanders blokkeren.

Waarom blokkeren Duitse streamingdiensten mij?

Het blokkeren van mensen in Nederland en in andere landen buiten Duitsland heeft alles te maken met uitzendrechten. Net als tv-zenders betalen streamingdiensten namelijk voor alle programma’s, films en andere content die ze uitzenden. Ze doen dit doorgaans per land of regio. In hoe meer landen ze dus een programma uit willen zenden, hoe meer ze moeten betalen.

Screenshot van geoblokkade ProSieben

Dit is precies waarom Duitse streamingdiensten, zoals ProSieben, gebruikers uit andere landen blokkeren. Toegegeven is het zo dat steeds meer Duitse streams binnen de hele EU beschikbaar zijn en sommigen, zoals Das Erste, zelfs wereldwijd. Er zijn echter nog altijd streams, zoals ProSieben en veel programma’s op Arte, die alleen met een Duits IP-adres bereikbaar zijn. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Duitse versie van Netflix.

Hieronder vind je een kort stappenplan om zo’n IP-adres te verkrijgen. Dit is namelijk een fluitje van een Pfennig met een VPN (Virtueel Privé Netwerk). De VPN die wij aanraden voor dit stappenplan is Surfshark (maar de meeste stappen zijn ook van toepassing op andere VPN’s). Surfshark is namelijk een enorm snelle VPN met goede en stabiele Duitse servers en een 30 dagen geld-terug-garantie.

Verkrijg een Duits IP-adres met Surfshark: simpel stappenplan

 1. Sluit een Surfshark-abonnement af.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
  Vanaf
  €2.05
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de juiste Surfshark-app voor jouw apparaat. Dit is erg eenvoudig een levert doorgaans geen problemen op. Klik simpelweg op de oranje knop hierboven en volg de stappen.
 4. Open de Surfshark-app en log in met je gegevens.
 5. Selecteer een Duitse server. Ga hiervoor simpelweg naar het tabje “locations” en scroll naar beneden totdat je “Germany” ziet staan. Er zijn twee opties. Klik op één van de opties en je wordt meteen met de snelste Duitse server verbonden.
 6. Je hebt nu een Duits IP-adres en kunt vrijwel alle Duitse content bekijken die je wilt. Navigeer simpelweg naar je favoriete Duitse stream en geniet van je programma!

De beste VPN’s om Duitse content te bekijken

Als je besluit een Duits IP-adres te verkrijgen met behulp van een VPN, is het belangrijk om de juiste VPN te kiezen. De kwaliteit van de VPN bepaalt namelijk voor een groot deel de mogelijkheid om van je favoriete Duitse content te genieten. Daarom zetten we hieronder drie van de beste VPN’s van dit moment op een rijtje.

Surfshark: de nummer één (budget)optie voor een Duits IP-adres

Surfshark is onze nummer 1 VPN op het gebied van Duitse content bekijken. Deze VPN beschikt namelijk over Duitse servers met stabiele en razendsnelle verbindingen. Sterker nog, volgens onze snelheidstest is Surfshark de snelste VPN op onze website. Daarnaast hebben we Surfsharks compatibiliteit met twee zeer populaire Duitse streamingdiensten, ProSieben en Arte, getest en dit werkte uitstekend. In beide gevallen gaf Surfshark ons toegang tot de content die we wilden bekijken.

Unblocking met een VPN

Wat ook mooi meegenomen is, is dat Surfshark zeer voordelig is. Het is één van de goedkoopste VPN’s op onze website en biedt, naar onze mening, de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast kun je Surfshark op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken, met slechts één abonnement. Dit is uitstekend nieuws als meerdere mensen in je gezin of familie graag Duitse series, films of andere content bekijken.

Tot slot biedt Surfshark een 30 dagen geld-terug-garantie.

CyberGhost: een uitstekende VPN met geoptimaliseerde streamingservers

Als je je Duitse IP-adres wilt inzetten voor ultiem streaminggemak van Duitse content, is CyberGhost een echte aanrader. CyberGhost biedt namelijk, naast uitstekende Duitse servers en goede snelheden, speciale streamingservers voor (Duitse) videocontent.

Zo biedt CyberGhost servers speciaal voor de Duitse versie van Netflix, 7TV, Zattoo DE, ARD, ZDF en nog veel meer Duitse streamingplatformen. Zo hoef je nooit meer eindeloos opnieuw te verbinden of handmatig een VPN-server te zoeken die werkt met jouw Duitse streamingdienst.

CyberGhost biedt overigens niet alleen geoptimaliseerde servers voor Duitse content, maar ook voor de Amerikaanse Netflix, Hulu, HBO Max, BBC iPlayer en nog veel meer streamingdiensten.

Daarnaast kun je CyberGhost op wel zeven apparaten tegelijk gebruiken en biedt de provider een zeer ruime geld-terug-garantie van wel 45 dagen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

ExpressVPN: de beste allround VPN (voor een Duits IP-adres)

ExpressVPN is naar onze mening de beste allround VPN op dit moment: de stabiliteit van de verbindingen is top, de VPN biedt een enorm aantal servers (uiteraard ook in Duitsland), en de geboden veiligheid en privacy zijn uitstekend.

Als je een Duits IP-adres wilt verkrijgen en tegelijk wilt genieten van het beste dat een VPN te bieden heeft, dan raden we de nummer 1 VPN-provider op onze website aan: ExpressVPN.

ExpressVPN is op vijf apparaten tegelijk te gebruiken en biedt een 30 dagen geld-terug-garantie. Het enige nadeel wat betreft ExpressVPN is dat de prijs wat aan de hoge kant is. Maar je krijgt hier wel een hoop voor terug. ExpressVPN is immers niet voor niets al jaren de nummer 1 VPN op onze website.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.91
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

Kan ik een gratis VPN gebruiken om een Duits IP-adres te verkrijgen?

Je kunt prima een gratis VPN gebruiken om een Duits IP-adres te verkrijgen. Het probleem is alleen dat je bij veel gratis VPN’s vervolgens niet zoveel met dit IP-adres kunt. Om Duitse video’s te streamen heb je namelijk een redelijke hoeveelheid bandbreedte en een redelijke downloadsnelheid nodig. Dit is nu net waar de meeste gratis VPN’s tekort schieten. We zetten hieronder de nadelen van gratis VPN’s voor je op een rijtje.

Nadelen van veel gratis VPN’s

– Beperkt serveraanbod: Om een Duits IP-adres te verkrijgen heb je, je raadt het al, een Duitse VPN-server nodig. Het probleem met gratis VPN’s is dat ze meestal (veel) minder servers aanbieden dan betaalde VPN’s. Ook zijn deze servers doorgaans verspreid over veel minder locaties. Het is dus maar de vraag of jouw gratis VPN wel servers in Duitsland aanbiedt. En zelfs als dit het geval is, dan is het maar de vraag of deze Duitse server wel goed genoeg is om Duitse content mee te streamen.

– Databeperkingen: Veel gratis VPN’s kampen, behalve met een bepekt serveraanbod, ook met data- of bandbreedtebeperkingen. Dit wil zeggen dat jouw verbinding automatisch wordt verbroken zodra je een bepaalde hoeveelheid data hebt verbruikt. Stel je voor dat dit gebeurt terwijl je net helemaal opgaat in je favoriete Duitse programma. Dat zou erg jammer zijn.

– Lagere snelheden: Het hierboven genoemde veelal beperkte serveraanbod van gratis VPN’s betekent ook dat de snelheden doorgaans veel lager liggen dan bij betaalde VPN’s. Het is immers, omdat er minder servers zijn, gebruikelijk dat de beschikbare servers bomvol zitten. Hierdoor nemen de snelheden vaak fors af.

– Snelheidslimieten: Behalve kleine serveraantallen, is er nog een andere reden waarom gratis VPN’s vaak te langzaam zijn om mee te streamen: snelheidslimieten. Veel gratis VPN’s handhaven een relatief lage snelheidslimiet, wat in de praktijk vaak betekent dat je verbinding te langzaam is om zonder haperen en constant bufferen van je favoriete Duitse programma te genieten.

– Gelogde gegevens: Natuurlijk klinkt alles met het woord “gratis” ervoor een stuk beter. Maar vraag je je wel eens af hoe gratis VPN’s hun diensten gratis aan kunnen bieden? Ook gratis VPN’s moeten bepaalde kosten dekken, al helemaal als ze ook nog eens wat winst willen maken. In het verleden zijn sommige gratis VPN’s erop betrapt dat ze gebruikersgegevens verzamelden en zelfs doorverkochten.

Is het legaal om een VPN met een Duits IP-adres te gebruiken?

Vrouwe JustitiaJe hoeft je meestal geen zorgen te maken over de legaliteit van een VPN. Vooral niet als je gewoon vanuit Nederland het Duitse nieuws of je favoriete Duitse serie wilt volgen. Er zijn slechts een aantal landen waar een VPN strikt verboden is. Dit zijn landen als Noord-Korea, Irak, Iran (alleen bepaalde VPN’s), Wit-Rusland en Oman. Wil je toch iets meer weten over de legaliteit van VPN’s? Lees dan ons uitgebreide artikel hierover.

Is het veilig om een VPN te gebruiken?

Het gebruik van een VPN om een Duits IP-adres te verkrijgen is volledig veilig. Sterker nog, surfen met een VPN is zelfs veel veiliger dan zonder. Een VPN biedt namelijk, behalve de mogelijkheid om een Duits IP-adres te verkrijgen, ook privacy- en databeveiligingsvoordelen. Deze lichten we hieronder kort uit.

Partijen die je online willen volgen, zoals reclamebureaus, website en overheidsinstellingen, gebruiken hier verschillende methodes voor. Eén hiervan is het registreren van je IP-adres wanneer jij bepaalde websites bezoekt of bepaalde online handelingen verricht. Op deze manier kunnen ze jouw internetgedrag aan jouw identiteit koppelen.

Door een VPN te gebruiken voorkom je dit. Een VPN verandert namelijk je IP-adres in het IP-adres van de server waarmee je verbindt. Iedere keer dat je met een andere server verbindt, krijg je een nieuw IP-adres.

Daarnaast worden deze “VPN IP-adressen” door een groot aantal mensen gebruikt, en niet alleen door jou. Zodoende blijf je dus anoniem online: partijen die jouw online volgen kunnen jou niet langer aan één IP-adres koppelen.

Wel gaat het bovenstaande alleen op als je ook een aantal andere maatregelen neemt, zoals het regelmatig wissen van je cookies en ervoor zorgen dat je niet inlogt met bijvoorbeeld je Google account. Lees voor meer informatie ons volledige artikel over anoniem surfen.

VPN Uitgelegd EncryptieWellicht nog belangrijker is dat een VPN je internetverkeer versleutelt en onleesbaar maakt dankzij encryptie. Dit is een uitstekende manier om te zorgen dat cybercriminelen, zoals hackers, niets met jouw data kunnen doen, mochten ze deze bemachtigen. Dit is helaas makkelijker dan je denkt, vooral als je gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk, bijvoorbeeld op vakantie.

Samengevat is VPN-gebruik dus zeer veilig, zelfs veiliger dan het web afstruinen zonder VPN.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN met een Duits IP-adres?

Om een goede VPN te kiezen, moet je op een aantal dingen letten. Zoals reeds benoemd, bepaalt de kwaliteit van de VPN namelijk de kwaliteit van jouw streamingervaring (van Duitse content). Daarom zetten we hieronder een aantal zaken voor je op een rijtje waar je op moet letten bij de aanschaf van een VPN.

Serverlocaties: Om een Duits IP-adres te verkrijgen heb je een Duitse VPN-server nodig. Let er bij het kiezen van jouw VPN dus op dat de VPN ook daadwerkelijk Duitse servers biedt. Ook is het goed om je ervan te verzekeren dat het aantal Duitse servers voldoende is. Als er te weinig Duitse servers zijn, is de kans groot dat je verbinding (enorm) vertraagt, omdat er te veel gebruikers op één server zitten.

– Deblokkeermogelijkheden: De ene VPN biedt meer deblokkeermogelijkheden dan de andere. Zo bieden sommigen VPN’s, zoals NordVPN en CyberGhost, dedicated IP-adressen (unieke, niet gedeelde IP-adressen) die het mogelijk maken Duitse content te bekijken op sites die normaal gesproken VPN-gebruikers blokkeren. Daarbij biedt CyberGhost bijvoorbeeld streamingservers die bedoeld zijn om specifieke Duitse streams te bereiken vanuit Nederland en elders.

– Verbindingssnelheden en stabiliteit: De snelheid en stabiliteit van de servers van een provider zijn zeer belangrijk als je met een VPN een Duits IP-adres wilt verkrijgen. Immers, als de snelheid te laag is om fatsoenlijk je favoriete Duitse programma te streamen, heb je niet zo veel aan de VPN. Daarom is het belangrijk om een snelle VPN met stabiele verbindingen te kiezen. De VPN die het best uit onze snelheidstest is gekomen is Surfshark.

– No-logbeleid: Als je waarde hecht aan je privacy, is het belangrijk om een provider te kiezen met een no-logbeleid. Dit houdt in dat de VPN die je gebruikt om een Duits IP-adres te verkrijgen niet bijhoudt wat je online doet. Alle providers genoemd in dit artikel en in onze top 5 hebben een no-logbeleid.

Conclusie: verkrijg een Duits IP-adres waar je ook bent

Veel Duitse websites en streamingdiensten blokkeren helaas gebruikers buiten Duitsland. Gelukkig is dit probleem makkelijk te omzeilen door een Duits IP-adres te gebruiken. De beste en makkelijkste manier om een Duits IP-adres te verkrijgen, in Nederland of in het buitenland, is door een VPN te gebruiken.

Een uitstekende en zeer voordelige optie om een Duits IP-adres te verkrijgen is Surfshark, maar CyberGhost en ExpressVPN zijn ook zeer goede opties met hun eigen voordelen. Vergelijk je liever zelf de beste VPN’s voor een Duits IP-adres? Lees dan ons artikel over de beste VPN’s van dit moment.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen