Een VPN kopen, waar moet je dan op letten?

VPN icoon in webshop bij winkelwagen

Het kopen van een Virtual Private Network (VPN) wordt steeds belangrijker. Je hoort in toenemende mate verhalen over online criminaliteit. Tevens wordt het vrij en anoniem surfen op het internet moeilijker. Dit is wederom lastiger geworden met de sleepwet van 2018. Deze wetgeving geeft de overheid namelijk ruimere bevoegdheden om internetverbindingen te monitoren.

Met een VPN-verbinding kun je veilig, anoniem en vrij op het internet surfen. Hiermee voorkom je dat jij slachtoffer wordt van cybercriminaliteit en je zorgt ervoor dat andere organisaties niets van jouw internetgedrag ziet. Het is dus zeer verstandig om een VPN te kopen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een VPN-account? In dit artikel lees je een complete uitleg over het kopen van een VPN. We leggen je uit waar je precies op moet letten, zodat jij gegarandeerd de beste VPN krijgt!

We hebben een artikel waarin we je vertellen hoe je nóg anoniemer een VPN koopt. Misschien heb je echter geen behoefte aan het uitzoeken van een VPN en wil je gewoon een uitstekende en simpele VPN kopen? Neem dan een kijkje bij de VPN’s die wij aanraden.


Een VPN kopen, dit zijn de beste opties:

In dit overzicht zie je de VPN-aanbieders die momenteel het beste uit de test komen. Deze VPN’s werken uitstekend en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Natuurlijk voldoen deze VPN-aanbieders ruimschoots aan alle eisen die we later in dit artikel bespreken. Als je een van deze VPN-aanbieders kiest maak je gegarandeerd een goede keuze.


ExpressVPN: de beste VPN op de markt

ExpressVPN is simpelweg de beste VPN-aanbieder op dit moment. Deze VPN voldoet aan alle eisen die een gebruiker zich kan wensen. De ExpressVPN-app is zeer gebruiksvriendelijk en de VPN-verbinding is razendsnel. Dit is mede te danken aan het uitgebreide servernetwerk van deze VPN-provider. Ze hebben meer dan 2000 servers in 94 landen.

Verder gaat deze VPN-aanbieder zeer discreet om met jouw privacy en houden zij geen logs bij. Naast alle gebruikelijke betaalmethoden kun je zelfs geheel anoniem betalen met bijvoorbeeld Bitcoins. ExpressVPN is een wat duurdere VPN, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Je kunt deze VPN-provider rustig uitproberen voordat je deze definitief aanschaft. Ze bieden namelijk een 30 dagen geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.59
8.9
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN


NordVPN: een goedkope en veilige VPN

NordVPN biedt een fantastische VPN-verbinding en is zeer veilig. Deze VPN-aanbieder heeft één van de grootste servernetwerken van allemaal. Ze beschikken over duizenden servers in zo’n 60 landen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een goede VPN-verbinding zult hebben.

Bovendien krijgt NordVPN keer op keer de hoogst mogelijk beoordeling voor hun privacy- en logbeleid. Dit is absoluut een van de meest veilige VPN’s op de markt. Het mooiste aan NordVPN is toch wel de prijs, het is namelijk een premium VPN met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Als je een zeer veilige en relatief goedkope VPN wil, dan is NordVPN de perfecte keuze.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
Bezoek NordVPN


GOOSE VPN: een zeer gebruiksvriendelijke VPN

GOOSE VPN is in veel opzichten een erg goede VPN-aanbieder. Het is een goedkope provider die bovendien van Nederlandse bodem komt. De software van GOOSE is zeer gebruiksvriendelijk en ze bieden een volledig Nederlandse klantenservice. Daarnaast beschikt GOOSE over 114 servers verspreid over Europa, Amerika, Azië en Australië. Hiermee ben je wereldwijd verzekerd van een goede VPN-verbinding.

Verder is GOOSE een veilige VPN. Deze VPN-provider gebruikt een goede versleuteling en ze houden geen logs bij. Verder is een abonnement van GOOSE relatief goedkoop. Je kunt dit abonnement zelfs een maand lang gratis uitproberen. Dus wil je een gebruiksvriendelijke VPN die ook nog betaalbaar is? Dan is GOOSE VPN zeer geschikt.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
Vanaf
€1.80
6.6
  • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
  • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
  • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Andere opties voor het kopen van een VPN

Het kan natuurlijk dat geen van deze opties jou bevalt. Gelukkig zijn er nog veel meer VPN-providers. Wil je nog meer goede VPN-aanbieders vergelijken? Lees dan onze pagina met de beste providers van dit moment. Of wil je misschien specifieke details weten van een VPN? Dat kan, we bieden gedetailleerde informatie over verschillende providers in ons ruime aanbod van VPN-reviews.


Waar moet je op letten bij het kopen van een VPN?

Je kunt natuurlijk ook zelf een geschikte VPN-aanbieder zoeken die voldoet aan al jou wensen. Je moet dan wel rekening houden met een aantal zaken. Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden. We besteden aandacht aan  de snelheid, serverlocaties, prijs, functionaliteit, logbeleid en de gebruiksvriendelijkheid van een VPN. Zolang je rekening houdt met deze factoren koop je gegarandeerd een goede VPN!


Snelheid

Snelheid is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een VPN. Wanneer je een VPN gebruikt loopt jouw internetverkeer via een VPN-server. Dit is een extra omweg voor jouw internetverbinding, waardoor je internet langzamer kan worden. Bij een goede VPN-aanbieder merk je nauwelijks verschil, maar bij een slechte VPN-aanbieder wordt je internetsnelheid echt langzamer. Dit is natuurlijk erg vervelend als je afhankelijk bent van snel internet.

Het is daarom belangrijk dat je bij het kopen van een VPN goed kijkt naar de snelheden van een VPN-provider. Om te achterhalen of een VPN-provider snel genoeg zal zijn voor jou, is het goed om te checken of deze ook servers in jouw regio heeft. De snelheid van een VPN-aanbieder kun je terugvinden in onze VPN-reviews. De VPN-aanbieders die wij hiervoor hebben genoemd staan in ieder geval bekend om hun zeer snelle VPN-verbindingen.


Serverlocaties

Het tweede aandachtspunt is de locatie van de VPN-servers. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen heeft de locatie van servers invloed op de snelheid, maar dat is niet de enige reden. Deze serverlocaties zijn essentieel voor het omzeilen van geografische blokkades. Een geografische blokkade zorgt ervoor dat je een website enkel kan bezoeken vanuit bepaalde landen. Je kunt alleen op deze site komen als je een server gebruikt in het land van de betreffende website. Jouw VPN-aanbieder moet dus servers hebben in dat specifieke land.

Bij het kopen van een VPN-abonnement is het dus belangrijk dat je er een kiest die servers heeft in zo veel mogelijk landen. Hiermee kun je bijvoorbeeld NPO gemist kijken in het buitenland, of de Amerikaanse Netflix bekijken vanuit Nederland. Al met al moet je goed bekijken waar een VPN-aanbieder serverlocaties heeft.


Prijs

Een derde aandachtspunt betreft de prijs van een VPN. Je wil natuurlijk niet te veel betalen voor een VPN-verbinding. Wat betreft de prijs van een VPN-abonnement kun je het zo gek maken als je zelf wil. De prijzen lopen redelijk uiteen. ExpressVPN vraagt $6,67 per maand terwijl NordVPN al verkrijgbaar is vanaf $3,99 per maand. Als Nederlander moet je er daarnaast op letten dat een VPN-provider jouw gewenste betaaloptie aanbiedt. Sommige VPN-accounts kun je alleen kopen met een creditcard of PayPal account.

Naast goedkope VPN’s zijn er gratis VPN-aanbieders. Voorbeelden hiervan zijn: Hide.me, TunnelBear, Windscribe of ZoogVPN. Toch raden we gratis VPN-accounts af, omdat deze VPN-verbindingen vaak minder veilig zijn en omdat ze minder functionaliteiten bieden. Dan zou je beter een goedkope VPN kunnen aanschaffen.


Functionaliteiten

Natuurlijk zijn ook de functionaliteiten van belang bij het aanschaffen van een VPN. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een VPN koopt en deze dan niet werkt voor jouw doeleind. Je hoort weleens dat VPN-accounts niet werken in combinatie met Netflix of voor het downloaden van Torrents. Als je precies wilt weten welke VPN-aanbieders hiervoor wél geschikt zijn, dan kun je dit lezen in de VPN-reviews.


Logbeleid

Het belangrijk dat je aandacht besteedt aan het logbeleid van VPN-provider. Deze eigenschap is essentieel omdat het veel zegt over de veiligheid van een VPN. Doormiddel van deze logs is het mogelijk om jouw online handelingen te koppelen aan je ware identiteit. Een log houdt bijvoorbeeld bij wanneer en hoe lang jouw ware IP-adres verbonden is geweest met een VPN-server. Dit kan jouw privacy natuurlijk erg schaden.

Ons advies is dat je alle VPN-abonnementen moet mijden die logs bijhouden. Hiermee voorkom je dat een VPN-aanbieder jouw handelingen alsnog kan doorgeven aan andere partijen. Dus als je een VPN wilt kopen, zorg dan dat deze geen logs bijhoudt.


Gebruiksvriendelijkheid

Bij het kopen van een VPN vergt de gebruiksvriendelijkheid ook aandacht. Dit geldt zeker voor mensen die nog niet bekend zijn met het gebruik van een VPN. Tegenwoordig bieden de meeste VPN-abonnementen bijgeleverde software in de vorm van een app. Deze zijn al een stuk gemakkelijker in gebruik dan handmatig ingestelde software.

Toch moet je bij het kopen van een VPN-account kijken of de gebruiksvriendelijkheid goed beoordeeld wordt door andere klanten. Daarmee voorkom je dat je veel tijd kwijt bent aan het vinden van de juiste instellingen voor je VPN-verbinding. De gebruiksvriendelijkheid van elke VPN kun je terugvinden in de VPN-reviews. Vooral ExpressVPN is zeer gebruiksvriendelijk.


Hoe installeer je een VPN-account na aankoop?

Als je eenmaal een VPN koopt is het natuurlijk handig om te weten hoe je deze installeert. Het instellen van je VPN-account is vrij eenvoudig. Via onderstaande links kom je bij een gedetailleerde uitleg waarin duidelijk wordt hoe je een VPN kunt instellen op dit apparaat of besturingssysteem.

Staat jouw apparaat er niet tussen? Geen zorgen. We geven hierna een meer algemene uitleg voor het instellen van jouw VPN-verbinding. Met deze uitleg kun je snel en gemakkelijk gebruikmaken van jouw gekochte VPN-account.

Stap 1: Log in op de website van de VPN die je gekocht hebt. In de instellingen van je account vind je de VPN-client. Dit is software die je kunt downloaden voor het installeren van je VPN.

Stap 2: Download en installeer deze VPN-software. Sommige VPN-providers bieden een applicatie aan in de App Store, Google Play of Windows Appstore.

Stap 3: Start de geïnstalleerde software en log in met je VPN-account.

Stap 4: Kies een gewenste server.

Stap 5: Maak verbinding door op de connect/verbinden knop te klikken.

Stap 6: Je bent verbonden met het internet via een VPN-verbinding. Je kunt nu veilig, anoniem en vrij op het internet surfen!


Conclusie

Een VPN kopen wordt steeds belangrijker. Websites en organisaties volgen steeds gemakkelijker jouw handelingen op het internet. Met een VPN voorkom je dit. In dit artikel heb je alles kunnen lezen over het kopen van een VPN. Je moet letten op snelheid, serverlocaties, prijs, functionaliteiten, log-beleid en de gebruiksvriendelijkheid van een VPN. Je weet nu waar je op moet letten bij de aanschaf van een VPN. Tot slot heb je een uitleg kunnen vinden voor het instellen van een VPN-account.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen