Een VPN downloaden in 3 eenvoudige stappen

VPN-downloaden

Een VPN staat voor Virtual Private Network. De VPN-software versleutelt je internetverkeer en stuurt jouw data via een beveiligde verbinding naar een externe server. Vanuit daar wordt het dataverkeer weer het internet op gestuurd. Hierdoor verandert het IP-adres dat zichtbaar is voor de rest van het internet. Je internetverkeer is op deze manier beveiligd én geanonimiseerd. Wil jij veiliger en anoniemer internetten en ben je benieuwd waar je een VPN kunt downloaden? De eerste stap is het kiezen van een betrouwbare VPN-provider. In dit artikel helpen we je met deze keuze en bespreken we een aantal uitstekende VPN-providers. Zowel gratis als betaalde VPN’s komen aan bod.

De volgende stap is het downloaden van de software van de provider. Dit kun je doen via de officiële website van je gekozen VPN-provider. Je kunt een VPN niet alleen voor je laptop of computer downloaden, maar het is ook mogelijk om een VPN te downloaden voor je smartphone. In dit artikel geven we een instructie over hoe en waar je de verschillende VPN’s kunt downloaden. Ben je geïnteresseerd om ook je VPN zelf geheel anoniem te downloaden? Neem dan een kijkje op de pagina waarin we uitleggen hoe je anoniem een VPN koopt.

Een VPN downloaden in 3 stappen

Wil je snel aan de slag met een VPN? Volg onderstaand stappenplan om een VPN te downloaden.

 1. Kies een betrouwbare VPN-provider.
 2. Ga naar de officiële website van de VPN-provider van jouw keuze. Zorg dat je altijd een betrouwbare website bezoekt en geen gekraakte VPN downloadt.
 3. Download de VPN app: nadat je de VPN hebt gedownload hoef je de app alleen nog te activeren en daarna kun je vrij, online surfen.

Kies een betrouwbare VPN-provider

Voordat je een VPN gaat downloaden, is het belangrijk om uit te zoeken welke VPN het beste bij jou past. Factoren als veiligheid, snelheid, gebruiksgemak en prijs/kwaliteit kun je meenemen in deze keuze.  Er zijn een aantal betrouwbare VPN-providers die we van harte kunnen aanbevelen. We bespreken hieronder eerst vier van onze favoriete, premium VPN-providers en bekijken daarna een goede, gratis VPN-aanbieder.

ExpressVPN downloaden

ExpressVPN is wat ons betreft de beste VPN van dit moment. Deze VPN-provider met stabiele verbindingen is erg geschikt voor anoniem en veilig surfen. Daarnaast kun je met ExpressVPN eenvoudig downloaden en streamen. ExpressVPN is ook erg gemakkelijk in gebruik en heeft een betrouwbare niet-goed-geld-terug-garantie.

Deze provider registreert geen loggegevens waarmee je internetgeschiedenis achterhaald kan worden. ExpressVPN is dus een goede keuze als je waarde hecht aan je privacy en anonimiteit. Het enige minpunt is de prijs, die in vergelijking met andere VPN-providers iets hoger ligt. Voor deze prijs krijg je echter wel de beste kwaliteit.

Via de officiële website kun je de ExpressVPN apps in drie eenvoudige stappen downloaden:

Expressvpn stappenplan download

ExpressVPN is niet alleen een VPN voor computers, maar je kunt deze VPN ook downloaden voor Android. Net als op een computer, heeft een VPN ook op je Android-telefoon veel voordelen. Al je online verkeer wordt in één keer beschermd. Hierdoor heb je meer privacy. De Android VPN is in vier eenvoudige stappen te downloaden voor Android:

 1. Meld je aan voor een ExpressVPN abonnement via de officiële website.
 2. Download en installeer de VPN app voor Android op je telefoon of tablet.
 3. Maak verbinding met een van de servers. Kies een gepaste serverlocatie, afhankelijk van wat je online wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld een Amerikaanse server kiezen om de Amerikaanse Netflix te kijken.
 4. Zet de VPN aan en gebruik het internet vrijer, veiliger en anoniemer.

Je kunt ExpressVPN downloaden voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Met één abonnement kun je op vijf ondersteunde apparaten tegelijkertijd verbinding maken. Je kunt de app installeren op zoveel apparaten als je maar wilt.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN downloaden

NordVPN is een zeer snelle en veilige VPN. Als je veel waarde hecht aan je (online) privacy, dan is deze betrouwbare VPN-aanbieder erg geschikt. NordVPN heeft uitstekende beveiliging en een uitgebreid servernetwerk. Bovendien is NordVPN erg gebruiksvriendelijk en daarmee geschikt voor beginnende VPN-gebruikers. Als je wilt, kun je zelfs NordVPN’s niet-goed-geld-terug-garantie gebruiken om de service voor een paar weken gratis uit te proberen.

Via je accountpagina kun je de verschillende software downloaden voor alle besturingssystemen en devices. Je hoeft daarna alleen nog maar in te loggen. Op mobiele devices en tablets kun je de NordVPN app downloaden uit de app store.

NordVPN_download_alle_apparaten

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark downloaden

Surfshark is een goede en voordelige VPN. Bovendien is de VPN-provider erg snel en je hebt keuze uit een ruim serveraanbod in diverse landen. Ook is de VPN erg gemakkelijk in gebruik. Over de beveiliging van Surfshark zijn we erg te spreken.

De VPN-provider houdt geen logs bij. Daarnaast werkt Surfshark uitstekend met de Amerikaanse en Nederlandse Netflix. Ook is het met deze VPN mogelijk om torrents te downloaden. De lage prijs en de hoge mate van gebruiksgemak maken Surfshark een uitstekende VPN.

Twijfel je nog? Je kunt Surfshark  30 dagen lang uitproberen, want er geldt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Surfshark is te downloaden voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux via de officiële website. Op het ‘My Account’-gedeelte heb je enkele knoppen om software voor specifieke apparaten en besturingssystemen te downloaden.

Surfshark Screenshot Account Pagina

Wil je de Surfshark VPN downloaden op je Android-telefoon? Dat kan in enkele stappen. Op mobiele apparaten vind je de VPN-app in de App Store of op Google Play. Wil je de VPN downloaden op Mac of op je PC? Ga dan naar de officiële website van Surfshark en klik op het desbetreffende icoontje om de Surfshark-software te downloaden:

Iconen besturingssystemen Surfshark

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,14 per maand
Vanaf
€2.14
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost downloaden

CyberGhost staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Deze VPN is dus ideaal voor beginnende VPN-gebruikers. Daarnaast zijn we ook tevreden over de snelheid van CyberGhost. Met een snelle VPN geniet je van alle voordelen van een VPN, zonder dat je last krijgt van vertragingen en bufferen tijdens het internetten.

Ook over de veiligheid van deze VPN-provider zijn we erg te spreken. CyberGhost heeft diverse maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat gegevens van gebruikers veilig blijven.

Je kunt de VPN downloaden voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Voor je laptop of PC download je de VPN-software vanaf de website van CyberGhost.

CyberGhost Windows

Wil je de VPN liever of je tablet of smartphone downloaden? Ga dan naar de App of Play Store en download de officiële app.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Gratis VPN downloaden

Als je een gratis VPN wilt downloaden is het belangrijk om erg kritisch te zijn. Veel gratis VPN’s zijn namelijk onveilig en hebben data- of snelheidslimieten. Gelukkig hebben niet alle gratis VPN’s beperkingen. Er zijn een aantal betrouwbare opties die we kunnen aanraden. Hieronder bespreken we een betrouwbare, gratis VPN.

ProtonVPN downloaden

ProtonVPN is één van onze favoriete gratis VPN-providers. Het grootste voordeel aan ProtonVPN is dat de provider geen datalimiet heeft. Het aantal servers voor gratis gebruikers is helaas wel zeer beperkt. Als veel ProtonVPN-gebruikers allemaal via de beperkt beschikbare gratis servers online zijn, kan de snelheid erg afnemen. ProtonVPN heeft een zeer goede beveiliging.

De gratis versie van ProtonVPN is te downloaden via de officiële website. Je kunt ProtonVPN downloaden voor Windows en Linux.

ProtonVPnFree_download_Windows_Mac

ProtonVPNFree_download_desktop

ProtonVPN is niet alleen beschikbaar voor de PC, maar er is ook een mobiele versie die jouw internetactiviteiten kan versleutelen en anonimiseren. Je kunt de VPN downloaden voor Android en iOS.

ProtonVPNFree_download_mobile

ProtonVPN Gratis
Actie:
Deze versie van Proton is ongelimiteerd gratis te gebruiken
Vanaf
€0.00
7.0
 • Gratis servers in Nederland, Japan en de VS
 • Geen datalimiet
 • Snelheden beperkt bij gratis abonnement
Bezoek ProtonVPN Gratis

Conclusie: VPN downloaden

Het downloaden van een VPN is erg eenvoudig. In een handomdraai is je internetverkeer beveiligd met een VPN. Het begint natuurlijk bij de keuze van een betrouwbare VPN. ExpressVPN, NordVPN, Surfshark en CyberGhost zijn wat ons betreft de beste opties. Hieronder vind je nogmaals een overzicht en de links waar je de verschillende VPN’s kunt downloaden:

Al deze providers scoren goed op snelheid en veiligheid. Bovendien hebben al deze providers uitstekende Android-software en zijn ze zowel op computer als op je smartphone te downloaden. Naast betaalde VPN’s bestaan er ook gratis varianten. Hoewel veel gratis VPN’s niet veilig zijn, bestaan er ook een aantal goede opties. Over de gratis versie van ProtonVPN zijn we bijvoorbeeld erg te spreken.

Tech blogger
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen