Hoe krijg ik een Nederlands IP-adres (vanuit het buitenland)?

Kaart van Nederland met Nederlandse vlag
Klik hier voor de samenvatting van het artikel
In het kort: Nederlands IP-adres krijgen vanuit het buitenland

Wil je vanuit het buitenland genieten van Nederlandse televisie of andere Nederlandse content? Met een VPN kun jij jouw IP-adres aanpassen naar een Nederlands IP-adres. Op die manier kun jij toegang krijgen tot alle content uit Nederland.

Volg onderstaande stappen:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider. Wij raden ExpressVPN aan vanwege de snelle Nederlandse servers en de 30-dagen geld-terug-garantie.
 2. Download de VPN-software.
 3. Maak een account aan en activeer deze.
 4. Start je VPN-software, en kies een server in Nederland.
 5. Klik op de knop verbinden om jouw sessie te starten.
 6. Je hebt nu een Nederlands IP-adres.

Wil je meer informatie over het verkrijgen van een Nederlands IP-adres buiten Nederland? Lees dan het volledige artikel hieronder!

Krijg je in het buitenland geen toegang tot Nederlandse websites, accounts of je favoriete Nederlandse streamingdiensten? Dit heeft waarschijnlijk te maken met geoblokkades, waarbij de toegang wordt geblokkeerd op basis van je IP-adres. Als je in het buitenland wilt genieten van Nederlandse streams of van sportwedstrijden met Nederlands commentaar dan heb je soms een Nederlands IP-adres nodig.

Gelukkig kun je heel eenvoudig een Nederlands IP-adres krijgen in het buitenland met behulp van een VPN. Benieuwd hoe dit precies werkt? In dit artikel vertellen we je er alles over. Ook bespreken we de beste VPN-providers voor een Nederlands IP-adres.

Hoe krijg ik een Nederlands IP-adres in het buitenland?

Wanneer je probeert Nederlandse tv te kijken in het buitenland, dan loop je misschien tegen problemen aan. Wil je bijvoorbeeld NPO Start of Videoland kijken in het buitenland? Dan krijg je mogelijk geen toegang tot deze streams als je in een ander land bent, zelfs als je een abonnement hebt. Veel Nederlandse streamingservices zijn geblokkeerd buiten de Europese Unie.

Dit heeft te maken met uitzendrechten. Nederlandse streamingdiensten hebben niet de rechten om inhoud aan het buitenlandse publiek te tonen. Streamingsites gebruiken zogenaamde geoblokkades om bezoekers uit het buitenland tegen te houden. Een geoblokkade wordt gebruikt om bepaalde content of diensten alleen beschikbaar te maken voor gebruikers in een bepaald gebied. Voorbeelden van websites die gebruik maken van geoblokkades zijn NPO gemist, Netflix, RTL XL.

Streamingdiensten en websites gebruiken jouw IP-adres om jouw locatie te bepalen. Jouw IP-adres is een uniek adres dat automatisch wordt toegewezen door je netwerk en laat zien vanuit welk land jij surft. Is dit IP-adres afkomstig van een plek waar je geen kijkrechten hebt? Dan krijg je een melding dat de video niet mag worden bekeken vanaf jouw locatie.

Met behulp van een VPN kun je eenvoudig je IP-adres veranderen. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server in een land naar keuze, wordt je IP-adres veranderd. Kies je bijvoorbeeld voor een Nederlandse server, dan lijkt het voor websites en streamingdiensten alsof jij in Nederland bent. Op die manier heb je geen last meer van geoblokkades!

Unblocking met een VPN

Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan voor het installeren van een VPN en het verkrijgen van een Nederlands IP-adres. Verderop in dit artikel vind je ook een lijst met de beste VPN’s om je te helpen beslissen welke VPN-provider je het beste kunt gebruiken om een Nederlands IP-adres te krijgen.

Krijg overal ter wereld een Nederlands IP-adres: een stappenplan

Volg onderstaande stappen en krijg binnen no-time een Nederlands IP-adres:

 1. Abonneer je op een betrouwbare VPN-provider met Nederlandse servers. ExpressVPN is wat ons betreft echt een aanrader vanwege de snelle en stabiele servers.
 2. ExpressVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Forse korting op jaarpakket + 30 dagen geld-terug-garantie
  Vanaf
  €5.90
  9.5
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download de software en installeer de VPN.
 4. Log in met het account dat je eerder hebt aangemaakt.
 5. Maak verbinding met een server in Nederland.
 6. Je hebt nu een Nederlands IP-adres en krijgt toegang tot Nederlandse content die anders geblokkeerd zou zijn buiten Nederland.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om een Nederlands IP-adres te krijgen?

Wij raden aan om altijd een betaalde VPN te gebruiken. Een gratis VPN klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar deze gratis VPN’s hebben vaak nadelen:

 • Beperkt serveraanbod. Gratis VPN’s hebben over het algemeen minder servers dan premium aanbieders. Deze servers zijn vaak in minder landen aanwezig. Je hebt een Nederlandse server nodig om toegang te kunnen krijgen tot content in Nederland.
 • Databeperkingen. Veel gratis VPN’s hebben databeperkingen. Je zit natuurlijk niet te wachten op haperingen tijdens het kijken van een Nederlandse stream of spannende sportwedstrijd.
 • Tragere internetsnelheid. Gratis VPN’s hebben vaak een klein aantal servers. Deze servers worden door veel mensen gebruikt. Je snelheid kan hieronder lijden en het laden van een stream kan langer duren.
 • Snelheidslimieten. Veel gratis VPN-providers hebben snelheidslimieten (zelfs als servers niet overvol zijn).
 • Jouw gegevens worden mogelijk gelogd en in sommige gevallen zelfs doorverkocht aan derde partijen zoals reclamebureaus.

In verband met de vele nadelen van gratis VPN’s adviseren we je om een premium VPN te kiezen. Wil je de VPN eerst gratis uitproberen? Veel VPN-providers bieden gratis proefperiodes aan. ExpressVPN, onze favoriete VPN-aanbieder voor het verkrijgen van een Nederlands IP-adres, biedt bijvoorbeeld een 30-dagen geld-terug-garantie. Je kunt ExpressVPN dus een maand risicoloos gebruiken. Dit is perfect voor Nederlanders die toegang willen tot hun gebruikelijke diensten terwijl ze op vakantie zijn in het buitenland. Zo geniet je in het buitenland zonder problemen van je favoriete Nederlandse serie of van een spannende voetbalwedstrijd met Nederlands commentaar.

Is het legaal om een VPN te gebruiken om een Nederlands IP-adres te krijgen?

Vraag je je af of het gebruik van een VPN legaal is? In Nederland is het gebruik van een VPN volkomen legaal. Je hoeft je alleen zorgen te maken over de legaliteit van het gebruik van een VPN, als je in een land verblijft dat VPN-gebruik illegaal heeft gemaakt. Gelukkig zijn er niet veel landen waar het gebruik van een VPN illegaal is. Om je gerust te stellen, kun je ons artikel “Is het gebruik van een VPN legaal?” lezen.

Is het veilig om een VPN te gebruiken om een Nederlands IP-adres te krijgen?

Wanneer je een VPN gebruikt om online te surfen ben je veel veiliger dan zonder VPN. Hieronder lees je een aantal voordelen die het gebruik van een VPN biedt:

 • Jouw IP-adres wordt gemaskeerd en is niet langer gekoppeld aan jouw echte identiteit. Je bent dus anoniemer online met een VPN.
 • Niemand zal in staat zijn om jouw echte IP te zien. In plaats daarvan is alleen jouw “nieuwe” Nederlandse IP-adres zichtbaar.
 • Je gegevens worden gecodeerd, waardoor je persoonlijke informatie en privacy beter beschermd is. Dit betekent dat alles wat je doet met je Nederlandse IP-adres veel anoniemer en veiliger blijft.
 • Je kunt veilig en anoniem bestanden downloaden.
 • Je kunt overheidscensuur omzeilen, bijvoorbeeld in Rusland of Belarus, en toegang krijgen tot streams, nieuwswebsites, sociale media en andere online pagina’s van over de hele wereld, inclusief Nederland.

Kortom, het gebruik van een VPN heeft veel meer voordelen dan nadelen. Zolang je een goede, betrouwbare VPN-dienst gebruikt, zal een VPN je online ervaring veel veiliger maken. We hebben hieronder een aantal betrouwbare VPN-providers voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen aan de slag kunt.

Wat is de beste VPN voor een Nederlands IP-adres?

Kun je wat hulp gebruiken bij het selecteren van de beste VPN-provider voor het verkrijgen van een Nederlands IP-adres in het buitenland? Er zijn een heleboel VPN’s die IP-adressen in Nederland aanbieden. Ze zijn echter niet allemaal even veilig en snel.

Onderstaande VPN’s hebben veel servers in Nederland, zijn veilig en snel. Deze VPN-providers zijn daardoor erg geschikt voor het verkrijgen van een Nederlands IP-adres als je in het buitenland op vakantie bent.

ExpressVPN: snelle Nederlandse servers

ExpressVPN staat al lange tijd bovenaan ons lijstje van favoriete VPN-providers. ExpressVPN is snel en heeft stabiele verbindingen. Deze VPN-provider is daarom erg geschikt voor het deblokkeren van content. Met servers verspreid over de hele wereld, waaronder veel servers in Nederland, is deze VPN erg geschikt voor het verkrijgen van een Nederlands IP-adres. Ideaal voor Nederlanders die op vakantie zijn in het buitenland of Nederlanders die als expat in het buitenland wonen.

Nederlandse televisie en streams bekijken in het buitenland is met ExpressVPN geen probleem!

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Forse korting op jaarpakket + 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€5.90
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN: veilige VPN voor Nederlandse IP-addressen

NordVPN is een uitstekende VPN voor Nederlands IP-adressen. Deze VPN-provider heeft een uitgebreid en uitstekend beveiligd servernetwerk. Met meer dan 200 servers in Nederland hoef je geen zorgen te hebben dat servers overbelast raken doordat veel gebruikers tegelijkertijd verbinding maken. Ook over je privacy hoef jij je geen zorgen te maken met deze VPN. NordVPN heeft een strict no-logbeleid.

NordVPN heeft een 30-dagen geld-terug garantie die je kunt gebruiken om de service uit te proberen.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.92 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.92
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: goedkoop een Nederlands IP-adres verkrijgen

Surfshark is een erg betaalbare VPN-provider die zeker niet onder doet voor premium VPN’s met een hoger prijskaartje.

Surfshark geeft toegang tot meer dan 3.200 servers in meer dan 65 landen wereldwijd, waaronder Nederland. Met deze VPN kun je zonder problemen Nederlandse streams bekijken zoals RTLXL en Ziggo GO terwijl je op vakantie bent.  Bovendien krijg je voor een zeer scherpe prijs veel extra’s zoals split-tunneling en een adblocker. Daarnaast is Surfshark erg gebruiksvriendelijk.

Als je Surfshark gratis wilt uitproberen, kun je gebruikmaken van hun 30-dagen geld-teruggarantie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,21 per maand
Vanaf
€1.96
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Waarom zou ik een VPN met een Nederlands IP-adres gebruiken?

Zonder een VPN heb je geen toegang tot een groot aantal Nederlandse websites en accounts vanuit het buitenland. Wanneer je bijvoorbeeld voor lange tijd in het buitenland verblijft dan heb je in sommige landen mogelijk geen toegang tot Netflix Nederland. Dit heeft te maken met geoblokkades en restricties van Netflix. Een VPN kan in dit geval helpen om je toegang te geven tot Netflix.

Als je in het buitenland bent, maak je waarschijnlijk meer gebruik van openbare wifi-netwerken. Openbare wifi-netwerken zijn van nature minder veilig dan jouw wifi-netwerk thuis. Het is voor cybercriminelen niet moeilijk om een openbaar netwerk af te luisteren en de gegevens te onderscheppen die via het netwerk worden verzonden. Vertrouwelijke informatie zoals jouw e-mailcontacten en belangrijke wachtwoorden kunnen hierdoor in verkeerde handen vallen.

Door een VPN met een Nederlands IP-adres te gebruiken, verdwijnen deze problemen. Jouw gegevens worden versleuteld, en je kunt er zeker van zijn dat jouw accounts en je persoonlijke gegevens veel veiliger zijn.

Met een VPN profiteer je bovendien ook van:

 • Meer vrijheid, omdat je geografische beperkingen kunt omzeilen.
 • Meer anonimiteit online.
 • Extra bescherming tegen ad-trackers en phishing-aanvallen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN?

Als je een VPN wilt gebruiken om een Nederlands IP-adres te krijgen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van een VPN.

 • Serverlocaties: Om een Nederlands IP te krijgen, heb je een VPN met Nederlandse servers nodig. NordVPN biedt bijvoorbeeld alleen al honderden servers in Nederland. Het volume van de servers is ook belangrijk, omdat de toegenomen vraag je verbinding kan vertragen als veel gebruikers tegelijk verbinding maken met een enkele server.
 • Deblokkeer mogelijkheden: Afhankelijk van waar je je Nederlandse VPN voor wilt gebruiken, heb je misschien verschillende providers nodig. ExpressVPN en Surfshark zijn goede VPN’s voor streaming. ExpressVPN heeft uitstekende verbindingssnelheden, terwijl CyberGhost speciale VPN-servers heeft voor streaming.
 • No-log beleid: ExpressVPN en NordVPN zijn twee voorbeelden van VPN’s die absoluut geen gebruikerslogs bijhouden. Als je een VPN gebruikt, verwacht je privacy, maar van veel gratis VPN’s is bekend dat ze logs bijhouden en zelfs aan derden overhandigen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een Nederlands IP krijgt met een VPN die een “no logging” beleid heeft.
 • Verbindingssnelheden en stabiliteit: kies voor een snelle VPN, zodat je geen last hebt van programma’s die haperen of stilvallen. Gratis VPN’s zijn over het algemeen langzamer dan betaalde VPN’s.

Conclusie: hoe krijg ik een Nederlands IP-adres in het buitenland

Met een VPN kun jij jouw IP-adres aanpassen naar een Nederlands IP-adres. Met dit nieuwe Nederlandse IP-adres krijg jij toegang  tot alle content uit Nederland. Van geblokkeerde Nederlandse websites en streamingdiensten tot sportwedstrijden met Nederlands commentaar.

Met een VPN profiteer je ook van meer veiligheid en privacy online. Onze keuze voor de beste VPN voor een Nederlands IP is ExpressVPN, maar je kunt ook onze lijst van beste VPN-providers bekijken.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen