Hoe krijg ik een Brits IP-adres in Nederland en in het buitenland?

Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel!
In het kort: verkrijg een Brits IP-adres

Wil jij toegang tot Britse streamingdiensten zoals BBC iPlayer, of wil je de Britse versie van Netflix bereiken vanuit Nederland? Dit kan alleen met een Brits IP-adres. Gelukkig is er een makkelijke manier om een Brits IP-adres te verkrijgen en Britse content te bekijken: met een VPN. Lees de stappen hieronder om te leren hoe dit werkt.

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare en snelle VPN-provider. Wij raden NordVPN aan vanwege hun snelle servers en uitstekende deblokkeermogelijkheden.
 2. Download en installeer de juiste VPN-app voor jouw apparaat.
 3. Open de VPN-app en log in met de gebruikersgegevens die je hebt ingevuld/gekregen tijdens het aanmeldproces.
 4. Selecteer een server in het Verenigd Koninkrijk en maak verbinding.
 5. Je hebt nu een Brits IP-adres. Surf nu simpelweg naar jouw favoriete Britse (streaming)site en geniet van je film, serie of andere content!

Wil je meer informatie over het verkrijgen van een Brits IP-adres (in Nederland)? Lees dan het volledige artikel hieronder.

Ben jij helemaal verslaafd aan het verslinden van populaire Britse shows als Ghosts en Celebrity Masterchef via de BBC iPlayer? Of wil je jouw favoriete sport volgen via www.freesportsplayer.tv? Dit wordt lastig als je in Nederland woont of je in een ander land bevindt dat niet het Verenigd Koninkrijk is. Je krijgt hoogstwaarschijnlijk een melding dat je jouw video alleen in het VK kunt bekijken.

De bovenstaande restricties heten geoblokkades. Gelukkig kun je dit soort blokkades eenvoudig omzeilen met een Brits IP-adres. De makkelijkste en veiligste manier om een Brits IP-adres te verkrijgen en Britse content te bekijken is met een VPN. In dit artikel vertellen we je hier alles over: waarom Britse content in Nederland en andere landen is geblokkeerd, hoe je een VPN gebruikt om deze blokkades te omzeilen, de beste VPN’s om hiervoor te gebruiken, en meer.

Waarom kan ik geen Britse series, films en sport kijken in Nederland?

Je denkt misschien: “Het internet is toch een wereldwijd fenomeen? Dus ik kan online toch alles kijken wat ik wil zien, waar ik ook ben?” Helaas is het niet zo simpel. Streamingdiensten moeten namelijk, net als TV zenders, betalen voor de programma’s die ze willen laten zien en doorgaans betalen ze extra voor elk land of gebied waar ze dit willen doen. Ofwel, er wordt vaak per land waar een programma wordt vertoond een prijs in rekening gebracht.

Zodoende blokkeren Britse streamingdiensten vaak bezoekers van buiten het Verenigd Koninkrijk. Ze doen dit op basis van het IP-adres van de gebruiker. Wat het nog lastiger maakt is dat sinds 1 januari 2021 veel Britse streams die voorheen binnen de hele EU beschikbaar waren, nu alleen nog maar in het VK te bekijken zijn vanwege Brexit.

Gelukkig is het makkelijk om een Brits IP-adres te verkrijgen en zo toch Britse content te bekijken, in Nederland en de rest van de wereld! Hieronder leggen we met een kort stappenplan uit hoe dit werkt.

Stappenplan: verkrijg een Brits IP-adres buiten het Verenigd Koninkrijk

Wij raden voor het verkrijgen van een Brits IP-adres NordVPN aan. Dit is een uitstekende VPN met snelle Britse servers en handige opties om Britse content te deblokkeren (hier later meer over). Daarnaast hebben we de toegang tot een aantal Britse streams getest met NordVPN, zoals de Britse versie van Netflix en de BBC iPlayer. Deze waren zonder problemen bereikbaar.

 1. Sluit een abonnement af bij NordVPN en maak een account aan.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.99
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de juiste NordVPN-app voor jouw apparaat en installeer deze. Dit is zeer eenvoudig. Klik simpelweg op de oranje button hierboven en volg de stappen.
 4. Open de NordVPN-app en log in met je gebruikersgegevens.
 5. Selecteer nu een Britse VPN-server. Je kunt dit eenvoudig doen via het kaartje in de NordVPN-app. Ook kun je op desktop handmatig een server selecteren.

Je bent nu verbonden met een Britse VPN-server en hebt dus een Brits IP-adres. Je kunt nu gemakkelijk wereldwijd Britse films, series, sportwedstrijden en andere content bekijken! Af en toe kun je nog tegen zogenoemde VPN-blokkades aanlopen, waarbij een streamingdienst je blokkeert juist omdat je een VPN gebruikt. NordVPN is een uitstekende VPN om deze blokkades te omzeilen. We leggen je verderop in dit artikel uit hoe dit werkt.

Wat is de beste VPN voor een Engels IP-adres?

Er zijn tegenwoordig ongelofelijk veel VPN-providers en de meeste VPN’s bieden ook Engelse IP-adressen. Hierdoor is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Daarom zetten we drie VPN’s voor je op een rijtje die allemaal uitstekende Britse IP-adressen aanbieden.

NordVPN: de beste en meest veelzijdige Britse IP-adressen

NordVPN is onze absolute favoriete VPN voor het verkrijgen van Britse IP-adressen. De provider biedt namelijk een groot aantal snelle en stabiele Britse servers en uitstekende opties voor het deblokkeren van Britse content.

We hebben de Engelse IP-adressen van NordVPN getest op een aantal zeer populaire Britse streams, zoals de BBC iPlayer en de Britse versie van Netflix en deze werkten zonder problemen.

Daarbij kun je NordVPN gebruiken op zes apparaten met slechts één abonnement. Dit betekent dat de hele familie kan genieten van hun favoriete Britse shows met slechts één abonnement. Extra voordeel: NordVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie.

NordVPN extra deblokkeer opties

Tegenwoordig blokkeren steeds meer streamingdiensten VPN-gebruikers. Dit omdat ze (vaak terecht) vermoeden dat mensen een VPN gebruiken om geoblokkades te omzeilen. Gelukkig bieden veel VPN’s, waaronder onze aanrader NordVPN, manieren om deze VPN-blokkades te omzeilen.

Unblocking met een VPN

Ten eerste biedt NordVPN een groot aantal servers per land, al helemaal in het Verenigd Koninkrijk. NordVPN heeft letterlijk honderden Britse servers, die je (via de desktop-app) handmatig kunt selecteren. Als een streamingdienst of website een VPN blokkeert, blokkeren ze slechts één server tegelijk. Ze blokkeren namelijk VPN-gebruikers aan de hand van hun IP-adres (elke server heeft één specifiek IP-adres).

Dit is goed nieuws. Immers, door één van de vele andere NordVPN-servers te kiezen in het VK, kun je waarschijnlijk de VPN-blokkade omzeilen.

Mocht dit niet werken, dan heeft NordVPN nog een andere manier om VPN-blokkades te omzeilen die vrijwel altijd werkt: het gebruik van een dedicated IP-adres. Een dedicated IP-adres is een uniek IP-adres dat alleen jij gebruikt. Als gebruiker is dit dus zeer gunstig.

Streamingdiensten blokkeren over het algemeen bepaalde VPN-servers als ze merken dat hier veel verkeer vandaan komt. Dit probleem zul je dus niet hebben met een dedicated IP-adres.

NordVPN biedt dedicated IP-adressen aan in het Verenigd Koninkrijk en in een paar andere landen tegen extra betaling. Wil je meer weten over dedicated IP-adressen, lees dan ons uitgebreide artikel hierover.

Surfshark: een perfect budget alternatief voor het streamen van Engelse shows

Surfshark is een uitstekend budget alternatief voor een VPN, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De provider biedt uitstekende snelheden en stabiele Britse servers. Sterker nog, volgens onze VPN snelheidstest, is Surfshark gemiddeld genomen de snelste VPN op onze site. Daar komt nog eens bij dat je met één Surfshark abonnement een onbeperkt (ja, je leest het goed) aantal apparaten voorziet van een Brits IP-adres. Dat wordt dus Britse content streamen voor de hele familie, al je kennissen en de hele straat met slechts één abonnement.

Je vraagt je nu vast af waarom je überhaupt een andere VPN-provider dan Surfshark zou gebruiken, als deze toch zo goedkoop is. Het antwoord zit hem, zoals meestal, in de details. Hoewel Surfshark een hoop handige extra opties biedt, zijn de opties voor het deblokkeren van content wat beperkt vergeleken met bijvoorbeeld NordVPN. In de praktijk betekent dit dat Surfshark prima werkt als een streamingdienst geen VPN-blokkades opwerpt. Als dit wel het geval is, kun je soms tegen problemen aanlopen.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: ultiem streaminggemak met super voordelige Engelse IP’s

CyberGhost heeft streamers (van Britse content) enorm veel te bieden: stabiele servers, goede snelheden en speciale streamingservers. Daarbij is het de goedkoopste VPN van deze lijst.

Met de streamingservers van CyberGhost kies je met één klik de beste server voor jouw doeleinde. Zo heeft CyberGhost een server specifiek voor het deblokkeren van de BBC iPlayer, Britse Netflix en vele andere streamingdiensten met Amerikaanse en internationale content, zoals Hulu, Fox en Fox Sports.

Daarbij kun je CyberGhost op zeven apparaten gebruiken met slechts één abonnement en biedt de VPN een geld-terug-garantie aan van 45 dagen op de meeste abonnementen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Kan ik een gratis VPN gebruiken om een Engels IP-adres te krijgen?

Wij raden het gebruik van een gratis VPN niet aan om een Brits IP-adres te verkrijgen, ook al is dit wel mogelijk. We snappen dat alles met het woord “gratis” er in verleidelijk klinkt. Echter, aan gratis VPN’s kleven meestal flink wat nadelen, vooral wat streaming betreft. En dit is waarschijnlijk juist de reden dat je een Brits IP-adres wilt. Hieronder vind je wat (potentiële) nadelen van gratis VPN’s.

Beperkingen van een gratis VPN

– Beperkt serveraanbod: Gratis VPN services hebben doorgaans minder servers dan betaalde (premium) VPN’s. Daar komt ook nog eens bij dat deze servers vaak in een klein groepje landen staan. Gelukkig bieden zelfs gratis VPN’s meestal Britse servers aan. Echter, dit geldt niet voor alle gratis VPN’s en het is maar de vraag hoe goed de aangeboden Britse server is. Om een Brits IP-adres te krijgen heb je een stabiele Britse VPN-server nodig.

– Datalimieten: Gratis VPN’s werken vaak met data- of bandbreedtelimieten. Dit betekent dat jouw verbinding verbroken wordt als je een bepaalde hoeveelheid data hebt verbruikt. Dit zal je maar net overkomen terwijl je jouw favoriete Britse serie, film of erger nog, live sportwedstrijd aan het streamen bent.

– Snelheidslimieten: Naast datalimieten hanteren veel gratis VPN’s ook snelheidslimieten. Dit om te zorgen dat niet één of een paar gebruikers het netwerk onbruikbaar maken voor anderen. Echter, dit betekent in de praktijk dat gratis VPN’s vaak ongeschikt zijn voor streamen. Om soepel en zonder al te veel laden te streamen heb je namelijk een redelijke downloadsnelheid nodig.

– Trage internetsnelheid (zelfs zonder limieten): Zelfs als een gratis VPN-provider geen snelheidslimieten hanteert (zoals Tunnelbear), dan resulteert dit nog niet automatisch in goede snelheden. Gratis VPN’s bieden over het algemeen, zoals hierboven benoemd, een kleiner servernetwerk. Dit betekent vaak dat elke server druk bezet is (al helemaal omdat ze gratis zijn), waardoor de snelheid op zijn beurt weer flink afneemt.

– Potentieel gelogde gegevens: Het is misschien een cliché, maar niets in deze wereld is echt gratis. Ook gratis VPN-providers hebben bepaalde kosten die ze moeten dekken. Als ze ook nog eens winst willen maken, dan moeten ze creatief zijn om aan inkomsten te komen. Dit is waarom in het verleden enkele gratis VPN’s er op zijn betrapt dat ze gebruikersgegevens logden (verzamelden) en zelfs doorverkochten.

Vanwege de bovengenoemde nadelen raden we je aan om voor een premium VPN te gaan. Op deze manier kom je op een veilige wijze aan een Engels IP-adres met voldoende snelheid en data en kun je zorgeloos je favoriete Britse content streamen.

Als je nog niet zeker weet of je geld uit wilt geven aan een VPN, vrees dan niet. Veel betaalde VPN’s en alle premium VPN’s genoemd in dit artikel, bieden een 30-dagen geld-terug-garantie. Dat wil zeggen dat je de eerste 30 dagen nog nergens aan vastzit en kunt kijken of jouw betaalde VPN aan je wensen voldoet. Zo kun je bijvoorbeeld uitproberen of je met jouw nieuwe Engelse IP-adres wel toegang krijgt tot jouw favoriete Britse series en films.

Is het legaal om een VPN te gebruiken om een Brits IP-adres te verkrijgen?

Vrouwe JustitiaAls je je zorgen maakt over de legaliteit van VPN’s, wees dan gerust dat het gebruik van een VPN in het overgrote deel van de wereld volledig legaal is. Als je vanuit Nederland (en andere Westerse landen) een VPN gebruikt om je favoriete Britse series te volgen is er dan ook niks aan de hand.

Er bestaat slechts een klein aantal landen waar het gebruik van een VPN strikt verboden is. Dit zijn landen als Irak, Iran (enkel bepaalde VPN’s), Noord-Korea, Oman en Wit-Rusland. Zoek je meer informatie over de legaliteit van VPN’s? Lees dan ons uitgebreide artikel hierover.

Is het veilig om een VPN met een Engels IP-adres te gebruiken?

Het is niet alleen veilig om een VPN te gebruiken, het is zelfs veel veiliger dan het bezoeken van websites zonder VPN. Behalve het deblokkeren van (Britse) websites en streams, biedt een VPN namelijk nog twee andere enorme voordelen: het anonimiseren van je internetverkeer (dankzij het wijzigen van je IP-adres) waardoor je privacy toeneemt en het beveiligen van je data dankzij encryptie (versleuteling).

Het veranderen van je IP-adres betekent dat online partijen die je willen volgen en bekijken wat jij allemaal online doet, zoals websites,  reclamebureaus, etc., niet meer zo makkelijk jouw online activiteit aan jouw identiteit kunnen koppelen. Je IP-adres wordt hier namelijk vaak voor gebruikt. Wel gaat het voorgaande alleen op als je ook wat andere maatregelen neemt, zoals het regelmatig wissen van cookies en surfen zonder dat je ingelogd bent op bijvoorbeeld je Google account. Lees dit artikel als je wilt leren hoe je volledig anoniem surft.

Het versleutelen van je internetverkeer, dankzij encryptie, is wellicht nog belangrijker. Dit zorgt er namelijk voor dat cybercriminelen die jouw dataverkeer onderscheppen (wat veel makkelijker is dan je denkt!) alleen maar onleesbare code zien mochten ze jouw data bemachtigen. Naar onze mening is het versleutelen van al je data de enige manier om jezelf echt te beveiligen tegen cybercriminelen. Vooral als je gebruikmaakt van openbare wifinetwerken, bijvoorbeeld op vakantie, is dit erg belangrijk.

In het kort raden we je altijd aan om een VPN te gebruiken, of je nu een Brits IP-adres wilt of niet, vanwege de veiligheid en anonimiteit.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN?

Bij het kiezen van een VPN voor het verkrijgen van een Brits IP-adres, moet je op een aantal belangrijke dingen letten. We zetten deze punten hieronder voor je op een rijtje.

– Serverlocaties: Voor het verkrijgen van een Brits IP-adres, heb je een server nodig die in het VK staat. Zorg er dus voor, welke VPN je ook kiest, dat jouw provider servers heeft staan in het VK. Ook het aantal (Britse) servers is van belang: hoe groter dit aantal, hoe kleiner de kans dat je tegen trage snelheden en VPN-blokkades aanloopt.

– Deblokkeer mogelijkheden: Het is belangrijk om te letten op de deblokkeermogelijkheden van de VPN-provider die je kiest. Deze bepalen namelijk tot welke (Britse) content je toegang zult hebben. Zo biedt NordVPN bijvoorbeeld IP-adressen aan die het haast onmogelijk maken om geblokkeerd te worden als VPN-gebruiker (dedicated IP-adressen). Daarnaast biedt CyberGhost ook specifieke servers voor het blokkeren van specifieke streamingdiensten, zoals de Britse versie van Netflix en de BBC iPlayer.

– Snelheden en stabiliteit: Dit is wellicht het belangrijkste om op te letten bij het kiezen van een VPN voor een Engels IP-adres. Immers, als je verbinding te traag is, blijft je favoriete Britse film of serie constant haperen en bufferen. Dat is natuurlijk niet prettig kijken. Is de stabiliteit van de verbinding slecht? Dan wordt je internetverbinding (regelmatig) onderbroken en krijg je waarschijnlijk een foutmelding, wat uiteraard erg storend is.

– No-log beleid: Tot slot raden we je sterk aan om een VPN-provider met een no-logbeleid te kiezen. Dit wil zeggen dat de VPN-provider die je kiest geen gegevens bijhoudt over welke websites je bezoekt en wat je online allemaal doet. Dit is erg belangrijk voor het beschermen van je privacy.

Conclusie: hoe krijg ik een Brits IP-adres?

De beste en makkelijkste manier om een Brits IP-adres te verkrijgen, in Nederland en in het buitenland, is door een VPN te gebruiken. Je verbindt je apparaat simpelweg met een VPN-server in het VK. Hierdoor wordt jouw Nederlandse of buitenlandse IP veranderd in een Brits IP-adres. Je hebt vervolgens toegang tot Britse content, bijvoorbeeld van de BBC iPlayer en de Britse versie van Netflix.

Onze keuze voor de beste VPN met Engelse IP-adressen is NordVPN. Wil je zelf graag een VPN uitkiezen? Dan raden we je aan om ons artikel over de beste VPN’s van dit moment te bekijken.

Hoe krijg ik een Brits IP-adres: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het verkrijgen van een Brits IP-adres? We behandelen hieronder een aantal veelvoorkomende vragen. Klik op een vraag om het antwoord te zien. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw vraag er niet bij staat. Laat dan vooral een reactie achter! Dan geven we zo snel mogelijk antwoord.

De makkelijkste en veiligste manier om dit te doen is met behulp van een VPN. Een VPN kan namelijk je dataverkeer omleiden via een Britse server. Hierdoor verkrijg je een Brits IP-adres en kun je Britse streamingdiensten bereiken, zoals de BBC iPlayer en de Britse versie van Netflix.

 

De beste VPN voor het verkrijgen van een Engels IP-adres is, naar onze mening, NordVPN. Dit is namelijk een uitstekende doch voordelige VPN met goede snelheden, een enorm aantal stabiele Britse servers (die je handmatig kunt selecteren) en goede extra content deblokkeer opties.

 

Wij raden het gebruik van een gratis VPN om Britse websites te bezoeken en content te bekijken af. Gratis VPN’s bieden namelijk vaak minder veiligheid dan premium VPN’s en hebben vaak snelheids- en databeperkingen die streamen erg onplezierig en moeilijk maken.

Wij raden je aan om in plaats van een gratis VPN een goede voordelige VPN te overwegen. In dit artikel vind je drie uitstekende voordelige VPN’s en leggen we je uit hoe je ze gebruikt om toegang te krijgen tot Britse websites en streams.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen