The Walking Dead kijken in Nederland én in het buitenland

Laptopscherm met daarop een scene uit The Walking Dead
Klik hier voor een korte samenvatting
Kijk direct de nieuwe aflevering van The Walking Dead: een stappenplan

The Walking Dead loopt met seizoen 11 op zijn eind. Wil jij nu alle spoilers voorkomen, dan kun je natuurlijk niet wachten tot de afleveringen op Netflix of Disney+ verschijnen. Live kijken is echter alleen weggelegd voor Amerikanen. En voor mensen die gebruik maken van een VPN!

Zo kijk jij ook vanuit Nederland direct alle nieuwe episodes:

 1. Neem een abonnement op een goede, snelle VPN-provider. Je zit altijd goed als je kiest voor NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-software.
 3. Log in en verbind met een Amerikaanse server.
 4. Kijk live op AMC naar elke nieuwe aflevering van The Walking Dead.

Lees snel verder als je wilt weten wanneer de tweede helft van seizoen 11 precies uitkomt. We leggen je per streamingplatform uit hoe je niets mist van je favoriete serie.

Alan Kirkman publiceerde in 2003 de zwart-wit comic book-serie The Walking Dead, in het Nederlands soms vertaald naar De levende doden. De comics waren succesvol, maar publicatie werd in 2019 onverwacht tot een halt gebracht.

Gelukkig voor ons is het populaire verhaal over de zombie apocalyps geadapteerd tot een tv-serie. De serie begon in oktober 2010, en loopt nu in 2022 op een einde. Zeker als je de avonturen van de overlevenden van de zombie apocalyps al die jaren hebt gevolgd, wil je niet missen hoe het allemaal eindigt.

Het tweede deel van The Walking Dead seizoen 11 begint op 20 februari in Amerika op AMC. Je kunt natuurlijk wachten tot de serie in zijn geheel op Netflix verschijnt. We denken dan aan augustus 2022 voor de Amerikaanse en Canadese Netflix. In Nederland zullen we nog langer moeten wachten. Grote kans dat je dan al veel spoilers hebt gezien.

Gelukkig is er een manier waarop je direct alle nieuwe afleveringen kunt volgen. Hoe dat kan leggen we je in dit artikel uit. Ook gaan we uiteraard even na op welke streamingdiensten je The Walking Dead kunt kijken.

Waar kan ik het elfde seizoen van The Walking Dead kijken?

Het tweede en laatste deel van The Walking Dead seizoen 11 begint 20 februari 2022. Deze zondag zendt AMC de aflevering ‘No Other Way’ uit om 21:00 uur Eastern Time. Als je dus live mee wilt kijken, moet je om drie uur ’s nachts klaarzitten in Nederland. Dit is voor de echte fan natuurlijk geen probleem. AMC kijken vanuit Nederland kan echter wel voor problemen zorgen.

De website blokkeert namelijk je toegang als je niet in de Verenigde Staten bent. Gelukkig kun je deze zogenaamde geoblokkade gemakkelijk omzeilen met een VPN. Hoe dat precies werkt, leggen we later in dit artikel uit.

Andere streamingdiensten waarop je The Walking Dead kunt kijken zijn:

 • Amazon Prime Video. In principe kun je The Walking Dead kijken op Amazon Prime Video. Op dit platform moet je echter betalen voor losse afleveringen of alsnog een abonnement afsluiten bij AMC. Seizoen 11 kun je dus net zo goed direct via AMC+ volgen.
 • Disney Plus. De afleveringen verschijnen een dag na de originele uitzending van AMC op Disney+. Dit geldt voor alle varianten van de streamingdienst, dus The Walking Dead is met een dag vertraging gewoon te zien op de Nederlandse Disney+.
 • Netflix. Als je veel geduld hebt en het hele seizoen in één keer wilt bingen, dan kun je tot de zomer 2022 wachten. Dan zal het hele elfde seizoen van The Walking Dead op de Amerikaanse en Canadese Netflix verschijnen. Op de Nederlandse Netflix verwachten we het seizoen pas in december 2022.

Kijk The Walking Dead op Disney+

Disney Plus logoAls je een abonnement hebt op Disney Plus is het erg gemakkelijk om The Walking Dead te kijken. De afleveringen komen wereldwijd één dag na de originele uitzending op AMC online. Aangezien de originele uitzending telkens om 3 uur ’s nachts is in Nederlandse tijd, betekent dat dat je 22 februari al kunt genieten van ‘No Other Way’.

The Walking Dead kijken op Amazon Prime Video en AMC+

Amazon Prime Video LogoDe online streamingdienst van de Amerikaanse zender AMC, AMC Plus, is geïntegreerd in Amazon Prime Video. Zo kun je met hetzelfde account op Amazon Prime gebruikmaken van AMC. Dit betekent echter niet dat AMC+ direct toegankelijk is voor Amazon-leden uit Nederland.

Op de eerste plaats moet je een aanvullend Amazon-abonnement afsluiten voor AMC, ook wanneer je al een abonnement op Amazon Prime hebt. Je kunt de service zeven dagen gratis uitproberen, en betaalt daarna direct voor een heel jaarabonnement van iets meer dan 83 dollar. Dit is omgerekend 6,99 dollar per maand (ongeveer 6,10 euro per maand).

Daarnaast is AMC+, ook wanneer het is geïntegreerd in Amazon, alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten. Als je het geld ervoor over hebt om een abonnement af te sluiten, is deze regioblokkade echter makkelijk te omzeilen. Met een VPN maak je websites namelijk eenvoudig wijs dat je vanuit de VS het internet opgaat. Hoe dit precies werkt leggen we later in dit artikel uit. Hier volgt eerst een kort en makkelijk stappenplan om The Walking Dead direct live op AMC te kijken:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider met snelle servers in Amerika. Neem bijvoorbeeld NordVPN. Met zijn 5.300+ servers in 60 landen heb je er altijd een in de VS te pakken die supersnel internet levert.
 2. Download en installeer de VPN-software.
 3. Log in bij de NordVPN-app en verbind met een Amerikaanse server.
 4. Log in bij AMC+ of op Amazon Prime Video en kijk direct live de nieuwe episodes van The Walking Dead.

The Walking Dead op Netflix

Netflix logoDe eerste 10 seizoenen zijn al te zien op Netflix, ook in Nederland. Naar verwachting verschijnt The Walking Dead seizoen 11 hier eind 2022 ook. Wil je net wat eerder zijn dan de rest, dan kun je in augustus al terecht op de Amerikaanse en Canadese Netflix. Je krijgt echter niet vanuit Nederland direct toegang tot deze bibliotheken. Daarvoor zul je een Amerikaans IP-adres nodig hebben. Gelukkig is dit erg gemakkelijk:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider met snelle Amerikaanse servers. Voor bijna gegarandeerde toegang tot de Amerikaanse Netflix zit je met een van onze beste Netflix-VPN’s wel goed. Kies bijvoorbeeld NordVPN, waarover we je in de volgende paragraaf meer zullen vertellen.
 2. Download de VPN-software van de officiële site. Open het .exe-bestand en installeer de software door de installatiewizard te volgen.
 3. Log in op de app en verbind met een Amerikaanse server. Sommige VPN-aanbieders hebben speciale Netflix-servers die je hiervoor kunt proberen.
 4. Log in op je Netflix-account en begin met het bingen van The Walking Dead seizoen 11.

Waarom zou ik een VPN gebruiken om The Walking Dead te kijken?

Als je niet kunt wachten met het kijken van The Walking Dead, moet je via AMC naar het programma kijken. Dit gaat helaas alleen vanuit Amerika. Ook als je een beetje geduld hebt om te wachten tot je het hele seizoen kunt bingen op Netflix, komen de afleveringen in Amerika eerder uit dan in Nederland. Grote kans dus dat je al veel spoilers hebt gezien voor je eindelijk zelf kunt kijken.

Een locatiemarker met een "refresh" symbooltjeVanuit Nederland krijg je echter niet zomaar toegang tot de Amerikaanse Netflix of AMC. Deze diensten mogen hun programma’s alleen uitzenden binnen die landen waarvoor ze uitzendrechten hebben. In dit geval mogen ze The Walking Dead dus alleen in Amerika uitzenden. Ben jij in Nederland, dan krijg je geen toegang.

Websites zien dat jij in Nederland bent aan de hand van je IP-adres. Een Virtual Private Network (VPN) leidt je internetverkeer echter om via een VPN-server. Wanneer deze server in de VS staat, krijg jij hierdoor een Amerikaans IP-adres toegewezen. Websites denken dan dat jij vanuit Amerika de pagina bezoekt. Op deze manier krijg je dus gewoon toegang tot de meest recente afleveringen van The Walking Dead, zelfs voor ze in Nederland te zien zijn.

Beste VPN om The Walking Dead te kijken

Er zijn veel verschillende VPN-providers op de markt. Welke moet je nu kiezen en waar moet je op letten tijdens je selectieproces? Wij helpen je graag een handje. Als het gaat om streaming zijn de volgende aspecten belangrijk in een VPN:

 • Snelheid. Het is altijd vervelend als een video eeuwig blijft bufferen of tussendoor hapert. Een VPN die je internetverkeer sterk vertraagt is daarom niet handig. Wij hebben alle VPN’s die we op onze site bespreken aan een rigoureuze snelheidstest onderworpen. Zo kwamen we uit op deze lijst van snelste VPN-diensten.
 • Servernetwerk. Een groot servernetwerk is cruciaal om wereldwijde content te unblocken. Als je toegang wilt tot Duitse televisie, is het namelijk nodig dat er VPN-servers in Duitsland staan. Hetzelfde geldt voor het verkrijgen van een Brits IP-adres. Zonder servers in het Verenigd Koninkrijk is dit niet mogelijk.
 • Netflix compatibility. Veel streamingdiensten, voornamelijk Netflix, werken VPN-gebruik actief tegen. Niet zo gek als je ziet dat je abonnementen goedkoper kunt afsluiten in verschillende landen. Bovendien mag een dienst niet zomaar overal dezelfde content aanbieden. Als je een VPN uitkiest is het dus belangrijk dat de provider er alles aan doet om werkend te blijven op verschillende streamingdiensten.

Drie belangrijke aspecten van een VPN: veiligheid, snelheid en unblockingDaarnaast zijn er nog twee criteria die maken dat een VPN goed is. Op de eerste plaats heb je de veiligheid en privacy. Al je internetverkeer gaat via de servers van de VPN. Je wilt dus niet dat de provider constant meekijkt met wat je doet. Ook moet hij je gegevens goed beschermen tegen bijvoorbeeld hackers.

Op de tweede plaats moet de VPN-software gemakkelijk in gebruik zijn. Je moet bijvoorbeeld eenvoudig kunnen verbinden met een specifieke server. Als je ergens tegenaan loopt wil je bovendien dat je snel en kundig antwoord krijgt van de klantenservice.

Op basis van al deze criteria komen wij uit op deze beste VPN’s om The Walking Dead mee te kijken:

NordVPN: ontdek als eerste of Daryl, Elijah, Maggie en Negan de hwacha-aanval overleven

NordVPN is een van de beste VPN’s op de markt. Met meer dan 5.300 servers verdeeld over meer dan 60 landen kun je content over de hele wereld unblocken. Bovendien maakt de aanbieder gebruik van de veiligste protocollen, waaronder zijn eigen op WireGuard gebaseerde Lightway. Zo kun je snel streamen zonder je persoonlijke gegevens in gevaar te brengen. Veilig, vrij en anoniem op het internet; met NordVPN kan dit allemaal.

Wil je de dienst eerst eens uitproberen? Ook dat kan. Met de 30 dagen geld-terug-garantie probeer je NordVPN een hele maand gratis uit. Past deze VPN toch niet bij je, dan krijg je gewoon je geld terug. No questions asked.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: ervaar de luxes van de Commonwealth voor een budget prijs

Surfshark doet eigenlijk niet onder voor NordVPN, zeker niet als het gaat om het unblocken van Netflix-content. Het is een van de snelste VPN’s die we getest hebben en heeft meer dan 3.200 servers. Toch blijft Surfshark geheel betaalbaar voor slechts enkele euro’s per maand. Bovendien biedt deze provider een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Je kunt dus een hele maand gratis kijken naar The Walking Dead en alle andere functionaliteiten van Surfshark uittesten. Maak bijvoorbeeld gebruik van Surfshark Search, een geheel anonieme zoekmachine, zodat Google niet al je persoonlijke informatie in handen krijgt.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.30 per maand
Vanaf
€2.30
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Kan ik The Walking Dead kijken met een gratis VPN?

In theorie is het mogelijk om te streamen met een gratis VPN. In de praktijk zal dit echter lastig worden. Als je al een gratis VPN-dienst hebt gevonden die je gegevens goed beveiligt en je privacy waarborgt, loop je vaak nog tegen verschillende problemen aan. Zo hebben de meeste free VPN’s een limiet op de hoeveelheid data die je mag gebruiken, de snelheid die je kunt behalen en het aantal servers dat je mag gebruiken.

Zo heeft Tunnelbear vele servers om uit te kiezen, maar mag je slechts 500 MB data per maand gebruiken. Als je streamt op hele lage resolutie, ben je alsnog zo’n 5 MB per minuut kwijt. Met de gratis versie van Tunnelbear kun je dus slechts twee afleveringen van The Walking Dead bekijken.

ProtonVPN heeft hier de oplossing voor. Ook bij de gratis variant mag je onbeperkt data gebruiken. Daar staat tegenover dat er slechts drie servers zijn waar je gebruik van kunt maken. Door overbelasting wordt je internetverbinding een stuk trager, waardoor je aflevering kan blijven haperen.

Voor lezers van VPNGids.nl zou PrivadoVPN nog een goede optie zijn. Deze provider heeft een limiet van 10 GB per maand en speciaal voor onze lezers zorgt het dat je verbinding kunt maken met Netflix. Ben je geïnteresseerd? Bezoek PrivadoVPN dan via onderstaande button.

PrivadoVPN
Vanaf
€4.99
8.0
 • Veilige VPN met sterke encryptie
 • Houdt geen logs bij
 • Serveraanbod beperkt
Bezoek PrivadoVPN

Meer informatie over The Walking Dead

De serie loopt op zijn einde, maar dat wil niet zeggen dat iedereen precies weet waar het over gaat. Laten we dus een korte samenvatting geven over The Walking Dead.

Het verhaal speelt zich af nadat de wereld is vergaan door een zombie apocalyps. De zombies, die in de serie ‘walkers’ genoemd worden, komen achter mensen en dieren aan om ze op te eten. Mensen die worden gebeten of gekrabd, veranderen na hun dood zelf in zo’n walker. De enige manier waarop je de zombie kunt uitschakelen is door de hersenen of het gehele lichaam te vernietigen.

We volgen in The Walking Dead de sheriff Rick Grimes die het einde van de wereld niet heeft meegemaakt. Hij wordt wakker uit een coma en moet er maar mee dealen. Als leider van een groep overlevenden uit Atlanta proberen ze de zombie apocalyps te doorstaan. Hiervoor moeten ze zich verdedigen tegen de zombies én andere overlevenden.

De groep overlevenden in seizoen 11

In het elfde seizoen raakt het voedsel op en gaat een team, geleid door Maggie, naar Meridian. Onderweg komen ze een nieuwe groep overlevenden tegen: Afghaanse veteranen, de reapers. Overleven zij deze encounter? Tegelijkertijd komen Eugene, Ezekiel, Yumiko en Princess aan in de Commonwealth. Dit lijkt een paradijs op aarde, maar is dit ook zo?

The Walking Dead seizoen 11, deel 2 gaat zondag 20 februari om 21:00 uur EST van start op AMC.

Conclusie

The Walking Dead geniet wereldwijde populariteit. Je wilt de nieuwe afleveringen dan ook niet missen. Of je de serie nu op Netflix, Disney Plus of Amazon wilt bekijken, het is allemaal mogelijk. Met VPN-diensten Surfshark en NordVPN kijk je de afleveringen zelfs eerder dan anderen in Nederland.

Ook al loopt The Walking Dead op zijn einde, de franchise in zijn geheel zit er nog niet op. De spin-off serie Fear of the Walking Dead zit nog middenin het zevende seizoen. In april 2022 komt daarvan de nieuwste aflevering uit. Intussen is Fear of the Walking Dead ook vernieuwd voor een achtste seizoen.

Enthousiast geworden van de unblocking-mogelijkheden die je krijgt met een VPN? Kijk dan eens welke andere series en films je er probleemloos mee kunt streamen:

The Walking Dead kijken: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Kijk dan in onze FAQ. Als je jouw vraag stelt in de reacties, beantwoorden we die zo snel mogelijk.

The Walking Dead wordt gestreamd op de volgende platformen:

 • Netflix. Hier verschijnt het nieuwe seizoen pas in augustus op de Amerikaanse Netflix. In Nederland moet je nog langer wachten.
 • AMC+ (in combinatie met Amazon Prime Video). Dit is alleen voor inwoners van Amerika. Met een VPN krijg je echter alsnog toegang!
 • Disney+. Een dag na de live uitzending, verschijnt de aflevering op Disney+.

De eerste 10 seizoenen van The Walking Dead staan op Netflix. Seizoen 11 verschijnt in augustus op de Amerikaanse Netflix en Netflix Canada. In Nederland verschijnt deze pas veel later.

Kun je niet wachten? Lees hier hoe je toegang krijgt tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek.

Disney+ zendt alle afleveringen van The Walking Dead een dag na de originele verschijning uit. Je kunt The Walking Dead dus gewoon op Disney Plus kijken.

De eerste 10 seizoenen van The Walking Dead staan op Amazon Prime Video. Nieuwe afleveringen van seizoen 11 verschijnen in samenwerking met AMC ook op Amazon. Hiervoor heb je wel een AMC-account en Amerikaans IP-adres nodig.

Om direct alle nieuwe afleveringen van The Walking Dead te kijken heb je een account op AMC+ nodig en een Amerikaans IP-adres. In het artikel ‘The Walking Dead kijken in Nederland én het buitenland‘ leggen we precies uit hoe je dit doet.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen