Zo kijk je de Harry Potter-reünie in Nederland

Harry Potter Reunion op een laptop scherm
Klik hier voor een samenvatting
Zo kijk je de Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts in Nederland en België

Na de Friendsreünie komt er nu een Harry Potter-reünie! Vanaf Nieuwjaarsdag, 1 januari 2022, is de special te zien op HBO Max. Deze streamingdienst is sinds maart 2022 in Nederland beschikbaar, maar helaas nog niet in België. Toch kun je de reünie kijken met een VPN. Volg simpelweg onderstaande stappen:

 1. Neem een abonnement bij een VPN-provider. Wij raden NordVPN aan.
 2. Download de VPN en installeer de software.
 3. Open de software en log in.
 4. Verbind met een server in een land waar HBO Max beschikbaar is. In Europa zijn dit de volgende landen: Nederland, Noorwegen, Denemarken, Spanje, Andorra, Zweden en Finland. Ook in de Verenigde Staten kun je gebruikmaken van de dienst.
 5. Ga naar de website van HBO Max en maak een account aan. Betalen doe je met iDeal of PayPal (België).
 6. Zoek naar Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Veel plezier!

Wil je meer weten over de speciale Harry Potter-reünie? Lees dan het volledige artikel.

Het is alweer 20 jaar geleden dat de eerste Harry Potter-film Harry Potter and the Philosopher’s Stone voor het eerst in de bioscoop te zien was. Deze mijlpaal gaat niet ongemerkt voorbij. Er komt namelijk een speciale Harry Potter-reünie! Hierbij wordt ongeveer hetzelfde concept aangehouden als bij Friends: The Reunion die afgelopen mei op televisie kwam. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts is te zien op HBO Max en Sky NOW. De special verscheen op Nieuwjaarsdag, dus op 1 januari 2022.

Helaas zijn is Sky NOW niet beschikbaar in Nederland en is HBO Max nog niet beschikbaar in België. In dit artikel leggen we uit hoe je tóch de speciale reünie kunt kijken. Spoiler alert: je hebt hier een VPN en een HBO Max-abonnement voor nodig.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Hoewel de eerste film alweer 20 jaar geleden is uitgebracht, blijft de Harry Potter-reeks van J.K. Rowling immens populair. Wie heeft immers niet de Harry Potter-films gezien of de Harry Potter-boeken gelezen? Tegenwoordig is de reeks ook online op veel plaatsen te vinden. In totaal verschenen er maar liefst acht films over de tovenaarsleerling:

 • Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)
 • Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
 • Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
 • Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
 • Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)
 • Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)

De schrijfster zelf is overigens ook aanwezig op de reünie.

Tijdens de reünie, die onderdeel is van het twintigjarige jubileum van filmmaatschappij Warner Bros, bespreken de acteurs het maken van de films en behind the scenes-momenten. Bovendien blikken de leden van de originele cast terug op de gehele Harry Potter-periode, die 10 jaar duurde. Ook zullen er interviews komen. Je kunt de special dus absoluut niet missen! Hieronder bespreken we hoe je het buiten Nederland kunt zien.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts kijken via HBO Max

De Harry Potter-reünie wordt uitgezonden op HBO Max en Sky NOW. HBO Max is een Amerikaanse streamingdienst die bezig is met een uitrol naar andere landen. België valt hier helaas nog niet onder. De dienst is sinds maart 2022 in Nederland beschikbaar .

Toch kun je ook in België het aanbod van HBO Max kijken. Hiervoor heb je een VPN nodig. Met een VPN verander je je IP-adres naar een IP-adres in Nederland. Zo heb je alsnog toegang tot HBO Max. Wel moet je een abonnement bij de streamingdienst afsluiten.

Sky NOW is alleen in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Zelfs met een VPN is het niet mogelijk om hier toegang toe te krijgen. Je moet bij de registratie namelijk een postcode in het VK opgeven.

Reünie Harry Potter kijken met een VPN

Harry Potter achter een laptop met VPN schildVoor het kijken van de reünie heb je een abonnement op HBO Max nodig. Met behulp van een VPN kun je een abonnement afsluiten. Hiervoor dien je verbonden te zijn met een server uit één van de landen waar HBO Max beschikbaar is. In Europa zijn dit tot nu toe Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Spanje en Andorra.

In de genoemde Europese landen kun je ook met PayPal betalen. Wil je een abonnement bij de Amerikaanse HBO Max afsluiten? Dan heb je een Amerikaanse creditcard nodig.

Stap-voor-stap: de Harry Potter-Reunion kijken

Volg onderstaande stappen om Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts met een VPN via HBO Max te kijken:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider. NordVPN is erg snel en heeft servers in alle bovengenoemde landen. Bovendien biedt de provider een 30 dagen geld-terug-garantie. Zo kun je na het kijken van de reünie het volledige geldbedrag van je NordVPN-abonnement terugkrijgen, mocht je dit willen.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.99
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de software en loop het installatieproces door.
 4. Open de VPN en log in met de accountgegevens die je bij het afsluiten van het abonnement hebt ingevoerd.
 5. Verbind met een VPN-server in Nederland, VS, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Spanje of Andorra.
 6. Ga naar de website van HBO Max en maak een account aan bij de streamingdienst. Zoals gezegd heb je voor de Amerikaanse HBO Max een Amerikaanse creditcard nodig. In de andere landen kun je met PayPal betalen.
 7. Zoek Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts in het aanbod en geniet van de speciale reünie!

Let op! Wij hebben dit proces doorlopen en het lijkt er op dat HBO Max op sommige momenten een VPN-verbinding herkent en blokkeert. Als dit voorkomt, kun je proberen met een server in een ander land (waar HBO Max beschikbaar is) te verbinden.

Veel leden van de originele cast

De makers van de reünie hebben groots uitgepakt. Veel acteurs van de enorm populaire cast zijn in de special te zien. Uiteraard zijn de drie hoofdrolspelers Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermelien Griffel) en Rupert Grint (Ron Wemel) aanwezig.

Ook andere leden van de Harry Potter-cast zullen in de reünie te zien zijn, namelijk Tom Felton (Draco Malfidus), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Mark Williams (Arthur Wemel), Matthew Lewis (Marcel Lubbermans), Helena Bonham Carter (Bellatrix van Detta), Ralph Fiennes (Lord Voldemort), Jason Isaacs (Lucius Malfidus), Gary Oldman (Sirius Zwarts), James Phelps (Fred Wemel), Oliver Phelps (George Wemel), Bonnie Wright (Ginny Wemel), Alfred Enoch (Daan Tomas) en Evanna Lynch (Loena Leeflang). Bovendien zullen de schrijfster van de boeken, J.K. Rowling, en de regisseur van de eerste twee films, Chris Columbus, aan de special deelnemen.

Zit jij nog (of al) lekker in de kerstsfeer? Wij hebben uitgezocht waar je de beste kerstfilms kunt kijken dit jaar.

Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen