Zo kijk je The Lord of the Rings en The Rings of Power online – overal vandaan

Gandalf-achtig karakter met een ring op een scherm naast een wereldbol en een afspeelknop
Klik hier voor een korte samenvatting
Zo kijk je The Lord of the Rings en The Rings of Power online: in het kort

De makkelijkste manier om The Lord of the Rings: the Rings of Power online te kijken is door je te abonneren op HBO Max. Deze dienst zendt de serie in de meeste regio’s ter wereld uit.

Als je de originele LoTR-trilogie of The Hobbit-trilogie wilt kijken, kun je niet alleen terecht op HBO. Deze films zijn verspreid over verschillende streamingdiensten. Zo kijk je op Videoland wel alles van The Hobbit, maar kijk je in Nederland The Lord of the Rings zelf via Netflix.

Als je pech hebt en de diensten of de films niet in jouw land beschikbaar zijn, kun je alles van de The Lord of the Rings nog steeds kijken door middel van een VPN.

Zo doe je dit stap-voor-stap:

 1. Abonneer je op een VPN-dienst. Wij raden NordVPN aan om The Lord of the Rings te streamen.
 2. Download de app van de site van NordVPN.
 3. Installeer de software op je apparaat.
 4. Maak verbinding met een server in bijvoorbeeld Nederland, België of Turkije.
 5. Log in op Netflix of een andere streamingdienst en zoek naar The Lord of the Rings.
 6. Beleef alle avonturen samen met het reisgenootschap van de ring!

Wil je meer weten over het kijken van The Lord of the Rings, The Hobbit en LotR: the Rings of Power online? Lees dan verder!

In een ideale wereld zou er een dienst bestaan die alle Lord of the Rings-films, Hobbit-films en de LotR-serie zou bundelen en overal ter wereld zou aanbieden. Maar helaas, die is er niet. Hoe krijg je dan wel toegang tot de gehele trilogie en meer?

Er zijn een heleboel platforms waarmee je onderdelen van The Lord of the Rings kunt streamen, waaronder Netflix, Amazon Prime, HBO Max en Videoland. LotR, The Hobbit én de nieuwe serie zijn echter niet in alle regio’s beschikbaar op deze platforms, dus je zult wat omwegen moeten zoeken om Mordor te bereiken.

Lord of the Rings: The Rings of Power kijken

Al in 2017 kocht Amazon de televisierechten van The Lord of the Rings. Het kondigde toen aan te werken aan een serie van vijf seizoenen in de wereld waarvan we allemaal zijn gaan houden. In januari 2020 werd bekend hoe de serie zou gaan heten: The Lord of the Rings: The Rings of Power.

De fantasy serie zal wereldwijd te streamen zijn via Amazon Prime Video. Het eerste seizoen zal bestaan uit 8 afleveringen, waarvan de eerste aflevering Shadow of the Past heet. Een tweede seizoen is al aangekondigd. Vanaf 2 september geniet je elke week van een nieuwe aflevering van LotR: The Rings of Power.

LotR: The Rings of Power samenvatting

J.R.R. Tolkien schreef niet alleen fantastische verhalen. De avonturen van Frodo (LotR) en Bilbo (The Hobbit) vinden plaats in een geheel uitgewerkte wereld: ‘Middle-earth’ (‘Midden-Aarde’). De gebeurtenissen in Lord of the Rings: The Rings of Power zijn gebaseerd op de geschiedenis van deze wereld.

We volgen onder andere Míriel, de koningin van het koninkrijk Númenor. Zij leefde gedurende de ‘Second Age’ van Midden-Aarde, duizenden jaren voordat Bilbo überhaupt geboren zal worden. In de serie zullen we belangrijke historische events zien, zoals het smeden van de Ringen van Macht, de opkomst van Sauron, de val van het koninkrijk Númenor en de laatste alliantie tussen mens en elf.

Wil je nu alvast in de stemming komen? Bekijk dan de trailer.

Waar kun je The Lord of the Rings online bekijken?

De hele Lord of the Rings-serie is beschikbaar op Netflix en HBO Max. Maar, in de woorden van J.R.R. Tolkien: “De wereld verandert en alles wat ooit sterk was, is nu onzeker.”

Zo heeft Netflix zijn eigen beperkingen en complicaties. Het aanbod is wisselend en verschilt per regio. In sommige landen is bijvoorbeeld alleen de eerste film (The Fellowship of the Ring, ofwel De Reisgenoten) beschikbaar via de streamingdienst.

Sinds maart 2022 is de nieuwe streamingdienst HBO Max beschikbaar in Nederland. Hier is dan ook de content van het voormalige HBO Go op te zien, waaronder de LotR- en Hobbit-films.

Ook zijn Amazon Prime Video en Videoland streamingdiensten waar je Tolkiens verhalen kunt volgen. Zo leef je op Videoland mee met de avonturen van Bilbo Baggins. Op Amazon Prime Video vind je alle films én de Lord of the Rings-serie.

Als de dienst niet beschikbaar is in jouw land, of als niet alle LotR-films worden aangeboden, kun je er toch toegang toe krijgen met behulp van een VPN. Met een VPN verander je met één druk op de knop je IP-adres, waardoor het lijkt alsof je vanuit een ander land het internet op gaat. Zo kun je regionale beperkingen omzeilen en alsnog van The Lord of the Rings-trilogie genieten, ongeacht waar je je bevindt.

The Lord of the Rings op Netflix kijken

Netflix logoHoewel het aanbod van Netflix per regio verschilt, is de volledige trilogie in verschillende regio’s van de wereld beschikbaar. Ook in Nederland kun je alle drie de delen via Netflix streamen. Als je naar het buitenland op vakantie gaat, verandert het Netflix-aanbod echter.

Ook zou het kunnen zijn dat het Netflix-aanbod is veranderd en dat The Lord of the Rings (tijdelijk) van de dienst is verwijderd. In deze landen wordt de trilogie momenteel volledig aangeboden op Netflix:

 • Nederland
 • België
 • Polen
 • Turkije
 • Tsjechië
 • Litouwen

Op vakantie en LotR staat niet op Netflix?

Wanneer je The Lord of the Rings op Netflix wilt kijken, maar de films niet beschikbaar zijn in het land waar je bent, kun je deze stappen volgen om ze te bekijken:

 1. Neem een VPN-abonnement. Wij raden NordVPN aan voor het kijken van LotR op Netflix. Dit is namelijk de beste VPN-aanbieder voor Netflix.
 2. CyberGhost
  Actie:
  Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
  Vanaf
  €2.03
  8.9
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
  Bezoek CyberGhost
 3. Download de VPN-app. Je wordt automatisch doorverwezen naar een downloadpagina, nadat je je succesvol hebt aangemeld bij NordVPN.
 4. Installeer de app. Volg hiervoor de instructies van de installatiewizard.
 5. Open de NordVPN-app en maak verbinding met een server uit bijvoorbeeld Nederland of Turkije. Je krijgt nu een Nederlands IP of Turks IP toegewezen.
 6. Ga naar Netflix.com en zoek naar ‘The Lord of the Rings’.

Bekijk ons artikel over het instellen van een VPN voor Netflix voor een uitgebreidere uitleg over het gebruik van Netflix met een VPN. Als je LotR op Netflix wilt bekijken is NordVPN de beste optie. Dit is waarom:

 • Het is een betrouwbare VPN-dienst.
 • NordVPN heeft een gebruiksvriendelijke interface.
 • Het heeft verbeterde beveiligingsfuncties.
 • Het is geschikt voor streaming.

Wanneer je geld wilt besparen, kun je zelfs de gratis proefversie van NordVPN gebruiken.

Let op! Het zou kunnen dat het niet lukt om The Lord of the Rings op Netflix via een VPN te kijken. Netflix treedt namelijk op tegen het gebruik van een VPN. Wegens rechten kan Netflix niet alle films en series wereldwijd aanbieden. Hierdoor verschilt het aanbod per land. Omdat de houders van auteursrechten benadeeld worden wanneer deze geografische beperkingen worden omzeild, probeert Netflix klanten te blokkeren die via een commerciële VPN toegang proberen te krijgen tot de dienst.

The Lord of the Rings en The Hobbit via HBO kijken

HBO Max LogoHBO Max biedt de meest betrouwbare manier om The Lord of the Rings te streamen. Als je in de Verenigde Staten, Nederland of België bent, biedt HBO Max de trilogie aan iedere gebruiker van zijn dienst aan. Ben je in een ander land, dan kun je minder geluk hebben. Mocht je tegen een geografische blokkade oplopen, kun je natuurlijk wel een VPN gebruiken.

Op HBO Max Amerika kijk je niet zomaar naar The Lord of the Rings, maar naar de extended edtions. Zo kun je nog langer van je favoriete fantasy-reeks genieten. Een ander voordeel van deze buitenlandse bibliotheek van HBO Max is dat deze ook twee delen van The Hobbit trilogie uitzendt. Op HBO Max USA kijk je naar An Unexpected Journey en The Battle of the Five Armies. Zo heb geniet je meer dan 16 uur van de epische reis op één streamingservice.

Beste VPN voor LotR en The Hobbit op HBO Max

We raden aan NordVPN te gebruiken wanneer je LotR én The Hobbit wilt kijken via HBO Max. NordVPN is onze gebruikelijke keuze voor het deblokkeren van films of tv-programma’s die regionaal beperkt beschikbaar zijn. De VPN is goed in het deblokkeren van de Amerikaanse versies van streamingplatforms, en het is een betrouwbare VPN met een hoge verbindingssnelheid.

Ook heeft NordVPN extra handige functies, zoals split-tunneling. Hiermee kun je je streamingdienst via de VPN-tunnel bezoeken en buitenlandse content bekijken. Tegelijkertijd kun je een website bezoeken die alleen in Nederland beschikbaar is.

The Lord of the Rings op Amazon Prime Video kijken

Amazon Prime Video LogoAlle drie de films over Frodo’s zoektocht naar Mount Doom zijn beschikbaar op Amazon Prime. De films zijn echter niet in alle regio’s beschikbaar. Zo zijn alle LotR-films en The Hobbit-films wel te zien in Amerika en Nederland. Als je van The Hobbit wilt genieten in België, dan zul je deze niet meer op Amazon Prime Video vinden. In dit land is deze filmreeks te huur via Apple TV.

Helaas blokkeert Amazon Prime Video ook soms VPN’s. Aangezien streamingdiensten alleen individuele IP-adressen kunnen blokkeren en geen hele VPN-dienst, kun je deze VPN-blokkade omzeilen door een andere server in hetzelfde land te kiezen. Ook kan het helpen om van encryptieprotocol te wisselen of multi-hop aan te zetten.

NordVPN: beste VPN voor Prime Video

Je hebt dus wel een VPN nodig die veel servers heeft. Ook moet de service de mogelijkheid bieden om van VPN-protocol te switchen en multi-hop te gebruiken. Multi-hop zorgt ervoor dat je internetverkeer via twee verschillende VPN-servers gaat.

De alleskunner op streaminggebied, NordVPN, heeft dit gelukkig allemaal. Daarom is deze VPN-provider ook uitermate geschikt voor het streamen op Amazon Prime Video.

Kijk The Hobbit via Videoland

Videoland LogoAls je een abonnement op Videoland hebt, kun je alle drie de films van The Hobbit ook op dit platform kijken. Ga bijvoorbeeld met Bilbo, Thorin Oakenshield en de andere dwergen mee naar de Eenzame berg in The Desolation of Smaug.

Als je op vakantie of zakenreis bent, zeker als je buiten Europa reist, krijg je echter niet zomaar toegang tot Videoland. Videoland heeft namelijk buiten de Europese Unie geen uitzendrechten. Om toch toegang te krijgen tot de films, zul je de geografische blokkade moeten omzeilen.

Beste Videoland VPN

Als je op vakantie toch wilt genieten van The Hobbit en andere series en films op Videoland, zul je je IP-adres moeten veranderen. De VPN die voor dit streamingplatform het beste werkt is Surfshark.

Surfshark is consistent een van de snelste VPN’s in onze tests. Daarnaast heeft de service vele servers, ook in Nederland. Helemaal mooi meegenomen is de prijs. Het is een van de goedkoopste premium VPN-aanbieders. Mocht je binnen een maand je geld terugvragen, dan gebruik je Surfshark zelfs helemaal gratis.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Waarom je een VPN nodig hebt om The Lord of the Rings te kijken

Een VPN is niet altijd nodig voor het kijken van de Lord of the Rings-trilogie. HBO Max, Netflix en Amazon Prime Video zijn in veel regio’s beschikbaar. De kans bestaat dus dat je alleen maar naar een van deze platforms hoeft te gaan, je aan te melden voor een account, en te genieten van Peter Jacksons meesterwerken.

Als de Lord of the Rings-trilogie echter niet beschikbaar is in jouw regio, komt dat door de distributierechten. Wanneer streamingdiensten je een film laten bekijken op hun site, dan distribueren ze inhoud naar jou. Dit betekent dat ze distributierechten nodig hebben voor jouw specifieke regio om je de film te laten bekijken. Het kan zijn dat een platform deze distributierechten niet heeft, omdat ze te duur zijn, of omdat iemand anders ze al heeft weggegrist.

Dat is waar een VPN in het spel komt. Als je een VPN gebruikt om je IP-adres te wijzigen, kun je streamingplatforms laten denken dat je surft vanuit een land waar ze een programma of film distribueren. Het stukje media wordt dan beschikbaar.

Unblocking met een VPN

Dus: je hebt een VPN nodig om The Lord of the Rings online te kijken, als je de films niet kunt vinden op je lokale versie van Netflix, Prime of HBO Max in jouw regio. Het helpt je bovendien toegang te krijgen tot alle Hobbit films.

The Lord of the Rings huren en kopen

Door de LotR-franchise te kopen of te huren kun je van deze legendarische films genieten wanneer je maar wilt, zonder je zorgen te hoeven maken over beschikbaarheid op specifieke streamingsites of maandelijkse abonnementskosten. Alle films die de avonturen van Frodo Baggins in Midden-Aarde volgen zijn beschikbaar op Amazon Prime, waar je ze kunt huren (€2,99 per film) of kopen (€8,99 per film). Ook de uitgebreide versies zijn hier verkrijgbaar. De extended editions kosten tussen de €7,99 en €8,99.

Bovendien kun je de gehele Lord of the Rings-trilogie kopen bij Google Play en op YouTube.

Meer informatie over de Lord of the Rings-trilogie

Peter Jacksons hervertelling van de boekenreeks The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien was een wereldwijd succes toen de film uitkwam en werd meteen een klassieker op fantasy-gebied.

De films volgen Frodo Baggins, Samwise Gamgee en zeven andere leden van het Reisgenootschap van de Ring, op hun zoektocht om de ring van Sauron te vernietigen. De inzet is hoog: als ze falen ontwaken de sluimerende duistere krachten van Sauron en wordt Midden-Aarde verwoest. Het is een meeslepend verhaal en het verkent een complexe fantasiewereld waar generaties mensen verliefd op zijn geworden.

Als je The Lord of the Rings nog nooit hebt gezien, kun je de trailer van de eerste film hier bekijken:

Goed nieuws voor alle binge-watchers: het duurt iets meer dan 11 uur om de extended editions van de drie films achter elkaar te bekijken. Dat is de perfecte lengte voor een volle dag met het spannendste verhaal van Midden-Aarde.

The Hobbit-trilogie

Als je de spanning wilt voelen van hoe Gandalf en de hobbits voor het eerst Moria binnentrekken, kun je ook naar de The Hobbit-trilogie kijken. The Hobbit volgt Bilbo Baggins (een verre neef van Frodo) terwijl hij zijn vredige leventje in de Gouw verlaat om aan een episch avontuur te beginnen.

Hoewel de originele versie van The Hobbit slechts één boek van 256 pagina’s is, zijn er drie films gemaakt. Zo geniet je 7 uur en 54 minuten lang van Bilbo’s avonturen. Dit zijn zelfs 8 uur en 52 minuten, als je kiest voor de uitgebreide versies van de filmreeks.

Wil je al in de stemming komen voor je volgende marathon? Kijk dan de trailer van de eerste film:

Tot slot

De fascinerende wereld van Midden-Aarde zit boordevol avontuur, magie en intrigerende verhalen. Als je het wonderlijke gevoel van het kijken naar The Fellowship of The Ring (De Reisgenoten), The Two Towers (De Twee Torens) of The Return of the King (De Terugkeer van de Koning) wilt herbeleven, dan kan dat via:

 • Netflix, al dan niet met een VPN
 • Amazon Prime in je eigen regio, of betaald met een VPN
 • HBO Max in Nederland en de EU, al dan niet met een VPN

Wil je de Hobbit-trilogie graag zien? Dus zowel Een Onverwachte Reis, als De Woestenij van Smaug en De Slag van Vijf Legers? Dan kun je ook terecht bij Videoland.

Lord of the Rings: The Rings of Power is een serie die alleen op Amazon Prime Video te zien zal zijn. Wel krijg je hier wereldwijd toegang toe.

Meer series en films kijken?

Bekijk ook eens onze andere artikelen over hoe je de populairste films en tv-series online kijkt:

Zo kijk je The Lord of the Rings online - Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken van alle avonturen in Midden-Aarde? Kijk dan in onze FAQ.

The Lord of the Rings: the Rings of Power wordt wereldwijd uitgezonden op HBO Max. Wil je ook alle films van LotR en The Hobbit kijken? Dan vind je die op andere streamingplatformen.

Om The Lord of the Rings online te kijken heb je een abonnement op Netflix, Amazon Prime of HBO Max nodig. Als de films niet beschikbaar zijn in jouw land, kun je nog steeds toegang krijgen met behulp van een VPN (Virtual Private Network).

Met een VPN kun je je IP-adres veranderen, zodat het lijkt alsof je uit een land komt waar de films wel op het platform beschikbaar zijn. Als je niet zeker weet hoe je een VPN moet gebruiken, lees dan ons artikel voor een uitleg over hoe je The Lord of the Rings online kijkt.

 

De The Hobbit-films kijk je op verschillende platformen:

De The Lord of the Rings-trilogie is beschikbaar op Netflix, maar niet in alle regio’s. Je kunt de trilogie op Netflix streamen als je in bijvoorbeeld Nederland, België of Turkije woont. Als je in een regio woont waar het niet beschikbaar is, kun je LotR nog steeds online bekijken op Netflix met een VPN.

Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen