TunnelBear PNG Logo

TunnelBear Review 2022

Update: 29 december 2021
Hoogtepunten
 • Mooie, intuïtieve software
 • Perfect voor de beginnende VPN-gebruiker
 • Geen Netflix en Torrents mogelijk
Score
8.0

Onze TunnelBear score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Servers
  7.0

TunnelBear review 2022 – Mooi, gebruiksvriendelijk maar geen Netflix en torrents

TunnelBear is een van de mooiste VPN’s op de markt. De meeste mensen kennen TunnelBear als een beregoede gratis VPN. Omdat de gratis variant van TunnelBear bijna net zo goed werkt als de betaalde, is het een goede VPN voor nieuwe VPN-gebruikers. Zij kunnen de gebruiksvriendelijke VPN op hun gemak gratis testen.

Het TunnelBear hoofdkantoor zit in Toronto, Canada. In 2018 is deze VPN overgenomen door internetveiligheidsbedrijf McAfee. TunnelBear geeft je toegang tot meer dan 49 locaties, maar ze geven niet aan hoeveel servers ze precies hebben. Je moet daarnaast goed tegen woordgrappen kunnen met betrekking tot beren, want daarin is TunnelBear het neusje van de zalm.

TunnelBear review: in het kort

PluspuntenMinpunten
Erg mooie en gebruiksvriendelijke softwareGeen Netflix
Makkelijk te installerenGeen torrents
Redelijk goedkoopGeen software in het Nederlands
Ingebouwde kill switchGeen dedicated IP
Gratis variant met 500MB datalimietKlantenservice lastiger te bereiken dan andere VPN’s
Goed zakelijk pakket
GhostBear werkt goed tegen censuur en snelheidsbeperkingen
TunnelBear is open en eerlijk over hun logbeleid
100% meer beer-gerelateerde woordgrappen dan andere VPN’s

TunnelBear scoort over het algemeen goed op de meeste VPN-aspecten. De snelheden zijn hoog, de servers zijn stabiel en ze bieden een goede mate van veiligheid en privacy. Ook is het verfrissend dat deze VPN-dienst open en eerlijk is over de gegevens die ze nodig hebben en waarom ze die verzamelen. Toch zijn er VPN’s die veiliger zijn en meer privacy bieden.

TunnelBear is een uitstekende VPN voor de ‘gewone man’. Dit houdt in dat de software simpel is in het gebruik, de beveiliging voldoende is en dat het er gelikt uitziet. Daarnaast maakt TunnelBear VPN’s toegankelijk. Net als wat Apple heeft gedaan met PC’s, probeert TunnelBear dit (in minder innovatieve mate) te doen op het gebied van VPN’s.

Helaas ondersteunt Tunnel geen Netflix en torrents. Ook is het serveraanbod vergeleken met andere grote VPN-providers niet groot.

Hieronder vind je uitgebreide informatie over alle features van TunnelBear

Specificaties TunnelBear
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
Gelijktijdige verbindingen
 • 5
Logbeleid
 • Zero logs
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • Wireguard
Betaalmethoden
 • Creditcard
 • ,
 • Bitcoin
Werkt ook met
 • HBO

Snelheid – Hoe snel is TunnelBear?

De snelheid van een VPN is zeer belangrijk als je naast het normale browsen ook wil gamen of films wil kijken. Als de VPN-verbinding namelijk niet snel genoeg is zul je last hebben van haperingen en lag. Om dit te testen hebben we TunnelBear uitvoerig gebruikt en hebben we speedtests gedaan. Dit zijn onze conclusies over de snelheid van TunnelBear:

 • TunnelBear haalt fantastische snelheden
 • Tijdens dagelijks gebruik was er geen merkbaar verschil in snelheid
 • TunnelBear kiest automatisch de snelste beschikbare server

Speedtest resultaten TunnelBear

We beginnen met de speedtest-resultaten van TunnelBear. We hebben TunnelBear vanuit Nederland getest op een Nederlandse server en een server in de VS. Afhankelijk van je eigen internetsnelheid en locatie kan je snelheid dus verschillen.

Deze speedtests zijn uitgevoerd vanuit Nederland. Daarbij hebben we eerst, als nulmeting, onze internetsnelheid zonder TunnelBear VPN getest. Daarna hebben we enkele Nederlandse en Amerikaanse VPN-servers van TunnelBear getest en het gemiddelde berekend. Vervolgens hebben we gekeken naar het procentuele verlies in de downloadsnelheid ten opzichte van onze internetverbinding zonder VPN.

VerbindingPingDownloadsnelheid (MBPS)Uploadsnelheid (MBPS)% Downloadsnelheid
Zonder VPN535,6242,69100%
Nederlandse TunnelBear server633,1835,9193%
Amerikaanse TunnelBear server8625,1916,6171%

Wanneer we verbinding maakten met een server in Nederland namen de download- en uploadsnelheid een beetje af. Bij het verbinden met de snelste server in de VS is de ping flink toegenomen. Zowel de download- als uploadsnelheid is afgenomen. De prestaties zijn echter nog acceptabel voor het gros van het internetgebruik.

Snelheid in alledaags gebruik

TunnelBear is zeer snel. Tijdens het reguliere surfen en het downloaden van bestanden was er geen merkbaar snelheidsverlies. Hoewel onze lag en ping bij het gamen iets toenam, konden we met TunnelBear prima onze favoriete shooters en RPG’s spelen. Ook het bekijken van filmpjes op YouTube was geen probleem.

TunnelBear kiest automatisch de snelste server voor je uit wanneer je verbindt. Selecteer je de optie ‘auto’ dan wordt er automatisch verbonden met de dichtstbijzijnde server. Kies je een andere locatie, dan zorgt TunnelBear dat je verbonden wordt met het snelste netwerk wat ze hebben uit die regio. Dit maakt TunnelBear een bere-snelle VPN.

Het enige jammere is dat we Netflix en torrenting niet konden testen. TunnelBear staat dit namelijk helaas niet meer toe. Vroeger kon dit met TunnelBear wel.

Veiligheid – Hoe veilig is TunnelBear?

Misschien wel het belangrijkste aspect van een VPN is veiligheid. Je wil namelijk dat je data veilig blijft en dat je anoniem gebruik kunt maken van het internet. Dit zit bij TunnelBear wel snor. Ze houden zich aan de hoogste internationale standaard van encryptie en bieden enkel de veiligste VPN-protocollen aan.

TunnelBear is in 2018 overgenomen door McAfee. Dit hoeft op zich geen negatieve gevolgen te hebben, maar sommige mensen vinden het een nadeel dat deze VPN-dienst in handen is gekomen van een Amerikaanse partij. Dit zijn onze conclusies over de veiligheid van TunnelBear:

 • Net als de meeste VPN’s heeft TunnelBear een sterke 256-bit encryptie.
 • TunnelBear heeft sterke veiligheidsprotocollen voor elk apparaat (OpenVPN, IKEv2 en IPSec).
 • TunnelBear houdt geen IP- en traffic-logs bij en is eerlijk over de data die ze wel bijhouden.
 • Het hoofdkantoor van TunnelBear zit helaas in een 5 Eyes land.
 • TunnelBear laat zich controleren door een onafhankelijke partij en verbetert haar veiligheid gebaseerd op deze feedback.
 • TunnelBear heeft een kill switch-optie genaamd VigilantBear.
 • Om een account aan te maken heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig.

Protocollen

TunnelBear heeft een sterke 256-bit encryptie, de industriestandaard voor VPN’s tegenwoordig. Op de meeste devices maakt TunnelBear gebruik van het OpenVPN of IKEv2 protocol. Op iOS 9 en de daaropvolgende versies maakt TunnelBear gebruik van het IPSec of IKEv2 protocol.

In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende apparaten en protocollen die TunnelBear aanhoudt:

ApparaatProtocolData encryptie
WindowsOpenVPN/IKEv2AES-256-CBC
AndroidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN/IKEv2AES-256-GCM
iOS 9 en laterIPSec/IKEv2AES-256-GCM

Logbeleid en Privacy

Dat TunnelBear in een van de 5 Eyes landen zit is niet ideaal voor privacydoeleinden, maar vooralsnog hanteert TunnelBear een no-log beleid wat betreft IP- of traffic-logs. Wel houdt TunnelBear enkele andere zaken bij. Hier zijn ze zeer open over. Als je precies wilt zien wat ze wel of niet bijhouden kun je dat het beste teruglezen op hun eigen privacypagina.

TunnelBear Logbeleid

Hoewel de meeste VPN’s aangeven helemaal niks te loggen, houden ze vaak enigszins dezelfde informatie bij als bijvoorbeeld TunnelBear. Het is dan ook verfrissend om te lezen dat TunnelBear dit niet onder stoelen of banken steekt. Het belangrijkste is dat TunnelBear geen traffic en IP-logs bijhoudt. Dit betekent dat ze niet kunnen zien wat jij doet als je hun VPN gebruikt.

TunnelBear heeft daarnaast een veiligheidsonderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijke partij. In dit gepubliceerde onderzoek is te zien hoe een deze partij heeft gekeken naar de veiligheidsrisico’s van de software van TunnelBear. Op basis van de analyse van deze partij heeft TunnelBear de nodige aanpassingen gemaakt.

Kill switch – VigilantBear

VigilantBearTunnelBear heeft haar eigen kill switch optie genaamd VigilantBear. Hoewel ze de naam wat hebben opgeleukt, werkt het vrijwel hetzelfde als een reguliere VPN kill switch. VigilantBear is een veiligheidsoptie van TunnelBear die ervoor zorgt dat je data wordt beschermd terwijl de VPN reconnect met het internet. Als je VPN dus even geen verbinding heeft met het internet, zorgt VigilantBear ervoor dat je data niet op straat komt te liggen.

Welke gegevens heeft TunnelBear nodig?

Om een account aan te maken heeft TunnelBear in principe alleen een e-mailadres en een wachtwoord nodig. Qua betaalmogelijkheden kun je kiezen uit Bitcoin, wat het afsluiten van een abonnement zeer anoniem maakt. Let wel op dat als je voor een andere betaalmethode kiest zoals creditcard, er veel meer persoonlijke gegevens van je worden opgeslagen dan bij het gebruik van Bitcoin.

Hoe gebruiksvriendelijk is TunnelBear?

Nu de doelgroep voor VPN’s steeds groter wordt is het belangrijk dat de TunnelBear software gebruiksvriendelijk is en makkelijk te installeren. Daarbij moet het aanmaken van een account en het contact met de klantenservice laagdrempelig en gemakkelijk zijn. Hieronder lees je onze conclusie over de gebruiksvriendelijkheid van TunnelBear.

 • De website van TunnelBear is overzichtelijk en duidelijk.
 • Je kunt TunnelBear gemakkelijk installeren op elk apparaat.
 • De software van TunnelBear ziet er fantastisch uit en is erg simpel in het gebruik.
 • Betalen kun je bij TunnelBear alleen met creditcard of Bitcoin.
 • De klantenservice van TunnelBear is vriendelijk, maar veel te lastig te bereiken.

Screenshot van de "Bear-owse" pagina van TunnelBear

De TunnelBear website

De TunnelBear website is zeer overzichtelijk en erg duidelijk, zonder al te veel poespas (of beerpas als we het in het TunnelBear-thema willen houden). Je kunt gemakkelijk een account aanmaken of informatie inwinnen over TunnelBear en haar diensten. Om de site ‘clean’ te houden hebben ze de meeste pagina’s verwerkt in de footer. Ben je dus op zoek naar extra informatie, kijk dan onderaan TunnelBear’s pagina’s.

TunnelBear Footer Informatie

De account-pagina is ook zeer overzichtelijk. In drie tabjes wordt alle interessante informatie gegeven; wat je account-info is, je abonnement, de factuurgeschiedenis en de mogelijkheid om alle over jou beschikbare data te downloaden. Wat dat betreft is TunnelBear een sterke voorstander van ‘minder is meer’ en dit komt terug in al hun software.

Het nadeel hiervan is wel dat veel informatie zit weggestopt in de footer. Om de menu’s bovenaan de pagina’s rustig te houden moet je vaak in de footer kijken naar meer informatie. Op zich niet erg, maar je moet het natuurlijk wel weten.

Installatieprocedure

TunnelBear installeren is een koud kunstje. Je kunt de software downloaden van de website op je desktop pc, en uit de verschillende app stores op je iOS of Android devices. Installatie duurt even, maar hier hoef je zelf niks aan te doen.

Screenshot van het Installatieproces van TunnelBear

Het enige wat je nog moet doen als je de software hebt gedownload en geïnstalleerd is deze openen en inloggen. Vervolgens ben je er helemaal klaar voor om beveiligd online te gaan. Je kunt TunnelBear installeren op Windows, Mac, iPhone, iPad en Android. Tevens heeft TunnelBear een handige browserextensie.

TunnelBear Installatiemethoden Screenshot

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid TunnelBear software

De uitstraling van de software van TunnelBear is fantastisch. Visueel hebben ze op elk detail gelet en hebben het zo leuk mogelijk proberen te maken voor de gebruiker. Deze aandacht voor details maakt TunnelBear een zeer mooie en duidelijke VPN. Doordat de software speels en beeldend is wordt het ook leuker om de software te gebruiken. Al met al spreekt de illustratiestijl van TunnelBear ons zeer aan.

Ook de gebruiksvriendelijkheid van TunnelBear is zeer goed. Als gebruiker word je niet overladen met opties en instellingen. Het kiezen van een serverlocatie en het verbinden met de VPN-server is geregeld met één druk op de knop.

TunnelBear Settings en Map Screenshot

Zoals je hierboven kunt zien is de software van TunnelBear zeer overzichtelijk. Meer is er eigenlijk ook niet. Naast wat extra instellingen kun je alles doen vanuit de schermen zoals je ze hierboven ziet.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Wat betreft de prijs is de betaalde variant van TunnelBear niet de goedkoopste maar ook niet de duurste. TunnelBear heeft een redelijk prijskaartje van $3,33 per maand. Daarnaast biedt TunnelBear ook een gratis optie aan. Het nadeel hiervan is alleen dat je maar 500MB data krijgt. Deze MB’s zijn snel op en het is bijvoorbeeld niet genoeg om een gemiddelde film of serie mee te kijken online.

Prijzen en abonnementen van TunnelBear VPN

Zoals je hierboven kunt zien hanteert TunnelBear de volgende prijzen:

 • Een gratis abonnement met 500MB datalimiet
 • Een maandelijks abonnement voor $3,33 per maand
 • Een zakelijk abonnement genaamd Teams voor $5,75 per maand.

Qua betaalmogelijkheden biedt TunnelBear alleen aan om te betalen met creditcard of Bitcoin. Ze bieden hierbij wel de mogelijkheid aan om met verschillende soorten creditcard te betalen. Om zo anoniem mogelijk te blijven raden we je aan om met Bitcoin te betalen. Als je namelijk met creditcard betaalt heeft TunnelBear best veel persoonlijke gegevens van je. Dit is met Bitcoin niet zo. Wij hopen dat TunnelBear in de toekomst het ook mogelijk maakt om bijvoorbeeld met Paypal en iDeal te betalen, omdat het een prima VPN is voor de gemiddelde consument.

TunnelBear Betalingsmethoden

Vooralsnog biedt TunnelBear geen standaard niet-goed-geld-terug-garantie. Ze kijken per situatie of je je geld terug kunt krijgen. Erg jammer voor een VPN die zich richt op de nieuwe VPN-gebruiker.

Klantenservice

TunnelBear Klantenservice SupportBearDe klantenservice van TunnelBear kan helaas beter. Hoewel we goed en vriendelijk geholpen werden met al onze vragen, was het niet mogelijk om vragen in te sturen zonder account. Zelfs met een account kun je niet direct contact opnemen. Je stuurt een vraag in via een standaard support-formulier en krijgt dan hoogstwaarschijnlijk binnen 24 uur reactie. Het insturen van meer dan 1 vraag per uur is niet mogelijk.

TunnelBear Klantenservice Verzoek

Wat dat betreft zijn we niet zo te spreken over de klantenservice van TunnelBear. Hoewel het support-team zich niet als een ongelikte beer gedraagt en je vrij snel reactie krijgt, heb je niet de mogelijkheid om live te chatten. Daarnaast kan je dus niet zo makkelijk contact opnemen met de klantenservice. Al met al maakt dit de klantenservice van TunnelBear niet verschrikkelijk, maar ook niet echt goed.

Servernetwerk TunnelBear

Om geografische blokkades te kunnen omzeilen is het belangrijk dat een VPN-dienst servers heeft staan in verschillende landen. Wil je bijvoorbeeld Duitse tv in Nederland kijken, of Nederlandse tv buiten Europa, dan moet een VPN servers hebben in Nederland en Duitsland. Daarnaast kun je met een VPN ook censuur omzeilen. Hieronder vind je onze conclusie over het  servernetwerk van TunnelBear.

 • TunnelBear heeft snelle servers op meer dan 49 locaties.
 • De precieze serveraantallen houdt TunnelBear geheim vanwege veiligheidsredenen.
 • TunnelBear biedt geen dedicated IP-adres optie aan.
 • TunnelBear verbindt je automatisch met de snelste server die ze voor je kunnen vinden.

Aantal servers en locaties

TunnelBear heeft servers op meer dan 49 locaties. De precieze hoeveelheid servers geeft TunnelBear niet prijs. Bij navraag kregen we te horen dat ze dit niet aangeven vanwege veiligheidsredenen. Je kunt alleen zien in welk land ze servers hebben, maar niet hoeveel dit er precies zijn.

Screenshot van de serverlocaties van TunnelBear

Serverlocaties van Tunnelbear VPN

TunnelBear maakt het wel makkelijk om te verbinden met de server die de hoogste snelheden haalt. Als je met TunnelBear verbindt, dan wordt je automatisch verbonden met de snelste server.

Wat betreft serveraantallen heeft TunnelBear dus niet een heel groot aanbod. Maar ze hebben wel goede servers op de meest gebruikelijke locaties voor VPN’s. Daarnaast zijn de servers zeer stabiel.

Dedicated IP-adres

TunnelBear biedt helaas niet dedicated IP-adressen aan. In de toekomst willen ze dit wel gaan doen voor hun zakelijke aanbod: TunnelBear for Teams. Maar voor nu is dit in zijn geheel niet mogelijk. Of TunnelBear dit ooit wil aanbieden aan particulieren gebruikers is niet duidelijk.

Mogelijkheden TunnelBear

Niet alle VPN-diensten bieden dezelfde opties aan. Toch kunnen deze opties net datgene zijn wat je als VPN-gebruiker nodig hebt. Zo werken niet alle VPN-diensten met Netflix of torrents. Hieronder geven we een conclusie van de opties van TunnelBear:

 • TunnelBear ondersteunt geen Netflix
 • Met TunnelBear kun je geen Torrents downloaden
 • De extra functie Ghostbear biedt zorgt dat jouw versleutelde data lijkt op normale data
 • TunnelBear heeft een speciale browserextensie voor Opera en Chrome
 • Eigen adblocker voor blokkeren van advertenties

TunnelBear en Netflix

TunnelBear ondersteunt helaas geen Netflix. Dit betekent dat je TunnelBear niet aan kunt laten staan als je Netflix wil gebruiken. Ook kun je met TunnelBear geen toegang krijgen tot het Amerikaanse aanbod van Netflix. Kijk je dus graag Netflix of wil je per se toegang krijgen tot het ruimere Amerikaanse aanbod van Netflix, dan kun je beter andere VPN-diensten bekijken zoals ExpressVPN of CyberGhost.

TunnelBear en torrents

TunnelBear staat P2P verkeer niet toe. Dit betekent dat je geen torrents kunt up- of downloaden terwijl TunnelBear aanstaat. TunnelBear doet haar best om aan alle wetten en regels te voldoen, en wil dus ook niet dat mensen films of andere bestanden illegaal downloaden. Voor VPN’s die torrents wel toestaan kun je beter gaan voor bijvoorbeeld NordVPN of IPVanish.

GhostBear – Een extra wapen tegen censuur en snelheidsbeperking

GhostBearGhostBear is een extra functie van TunnelBear. Deze functie zorgt ervoor dat je versleutelde data meer lijkt op normale data. Soms kan het zijn dat internetproviders, bedrijven of overheden zien dat je data versleuteld is. Daarom verlagen ze je internetsnelheid of ontzeggen ze je de toegang tot sommige websites of diensten. Door GhostBear lijkt je versleutelde data eerder op normale data. Hierdoor zullen bedrijven, overheden of internetproviders geen actie ondernemen op het feit dat je een VPN gebruikt.

De TunnelBear browserextensie voor Chrome en Opera

TunnelBear heeft voor zowel Chrome als Opera een speciale browserextensie. Deze werkt hetzelfde als hun reguliere VPN, maar is dus alleen van toepassing op je browser. Dit is handig voor iedereen die niet al zijn verkeer via de VPN wil laten lopen. Het is tevens een zeer gebruiksvriendelijke manier om geografische blokkades te omzeilen, ook als je bijvoorbeeld van Linux gebruikmaakt.

TunnelBear Blocker voor Chrome

TunnelBear heeft voor het blokkeren van advertenties haar eigen adblocker ontwikkeld. TunnelBears Blocker voor Chrome houdt niet alleen advertenties tegen maar let ook op andere zaken. Zo blokkeert Blocker e-mail tracking, zodat tracking-pixels in marketing e-mails worden uitgeschakeld. Ook ‘ultrasonic tracking’ wordt tegengehouden. Dit betekent dat de geluiden die worden opgepikt door de microfoon van je apparaat niet zomaar gebruikt kunnen worden voor tracking. Daarnaast beschermt de blocker je tegen Adobe Flash, cookies, scripts, malware en browser fingerprinting. Dit alles verhoogt zowel de veiligheid als privacy van je browser.

TunnelBear Blocker

TunnelBear for Teams

TunnelBear ZakelijkTunnelBear richt zich naast de particuliere VPN-gebruiker ook steeds meer op de zakelijke VPN-gebruiker. Hiervoor hebben ze TunnelBear for Teams in het leven geroepen. TunnelBear for Teams werkt eigenlijk hetzelfde als de reguliere TunnelBear, maar dan met enkele handigheidjes speciaal voor de zakelijke markt. Denk hierbij aan eenvoudige administratiemogelijkheden, prioriteitssupport en de mogelijkheid om teamleden toe te voegen. Wat betreft een zakelijke VPN is TunnelBear dik in orde. Omdat ze geen torrents en Netflix toestaan zullen ze wellicht meer gezien worden als een geschikte zakelijke VPN door grotere bedrijven.

Conclusies – Onze ervaring met TunnelBear

TunnelBear is snel, de servers zijn stabiel en ook over de veiligheid en privacy zijn we te spreken. De gebruiksvriendelijke software is uitermate geschikt voor beginnende VPN-gebruikers. De meer gevorderde VPN-gebruikers zullen echter niet genoeg hebben aan TunnelBear. Want het grote nadeel is wel dat TunnelBear geen Netflix en torrents ondersteunt. Daarbovenop heeft TunnelBear servers op maar 49 locaties. Hoewel dit snelle servers zijn, heb je dus niet veel keuze.

TunnelBear richt zich dan ook vooral op encryptie van je data en een toename in privacy, maar niet op zaken als het omzeilen van geografische blokkades. Toch proberen ze dit deels te ondersteunen met GhostBear. Dit is echter voornamelijk gericht op het omzeilen van censuur, en niet op het omzeilen van Netflix-blokkades en het voorkomen van downloadboetes.

Al met al zouden wij TunnelBear aanraden aan de gebruiker die nieuw is in de VPN’s en vooral op zoek is naar een beetje extra veiligheid en privacy, zonder daar veel moeite voor te hoeven doen.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Tunnelbear is een beregoede VPN. Ze bieden zowel een uitstekende gratis VPN-service aan als een deugdelijke betaalde VPN-dienst.”
Onze score
8.0
David Janssen
David Janssen
Tunnelbear is vooral visueel een erg plezierige VPN om te gebruiken. Verbinden werkt gemakkelijk en intuïtief. Een gemis vind ik de afwezigheid van een directe chatfunctie, als je de klantenservice snel een vraag wilt stellen bijvoorbeeld. Daarnaast is het slechts mogelijk met een 'land' te verbinden, en heb je daarin geen vrijheid om zelf een server te kiezen. Er is duidelijk gekozen voor een simplistische opzet met weinig poespas. Veel gebruikers zullen dit als prettig ervaren.
Tunnelbear is vooral visueel een erg plezierige VPN om te gebruiken. Verbinden werkt gemakkelijk en intuïtief. Een gemis vind ik de afwezigheid van een directe chatfunctie, als je de klantenservice snel een vraag wilt stellen bijvoorbeeld. Daarnaast is het slechts mogelijk met een 'land' te verbinden, en heb je daarin geen vrijheid om zelf een server te kiezen. Er is duidelijk gekozen voor een simplistische opzet met weinig poespas. Veel gebruikers zullen dit als prettig ervaren.
Tove Marks
Tove Marks
De stijl van de TunnelBear apps sprak me gelijk erg aan. Het terugkerende beertje maakt VPN’s toch plots een stuk speelser dan je zou verwachten. Alleen hierom al zou ik TunnelBear graag gebruiken. Maar de woordgrappen en illustraties moeten niet afleiden van zaken die er bij een VPN echt toe doen. Ik vind het erg jammer dat TunnelBear zowel Netflix als torrents downloaden niet ondersteunt. Ook laat het serveraanbod nog het een en ander te wensen over.
De stijl van de TunnelBear apps sprak me gelijk erg aan. Het terugkerende beertje maakt VPN’s toch plots een stuk speelser dan je zou verwachten. Alleen hierom al zou ik TunnelBear graag gebruiken. Maar de woordgrappen en illustraties moeten niet afleiden van zaken die er bij een VPN echt toe doen. Ik vind het erg jammer dat TunnelBear zowel Netflix als torrents downloaden niet ondersteunt. Ook laat het serveraanbod nog het een en ander te wensen over.
Quinten van Kastel
Quinten van Kastel
TunnelBear zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben als de eerste VPN die ik heb uitgeprobeerd. Dat gezegd hebbende, ik zou TunnelBear nu niet meer zo snel gebruiken omdat er veel betere opties zijn in de VPN-branche. Ik zou TunnelBear nu vooral nog aanraden aan iedereen die nog nooit een VPN heeft gebruikt of alleen een klein beetje extra bescherming en privacy wil.
TunnelBear zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben als de eerste VPN die ik heb uitgeprobeerd. Dat gezegd hebbende, ik zou TunnelBear nu niet meer zo snel gebruiken omdat er veel betere opties zijn in de VPN-branche. Ik zou TunnelBear nu vooral nog aanraden aan iedereen die nog nooit een VPN heeft gebruikt of alleen een klein beetje extra bescherming en privacy wil.
8
Reacties
Plaats een reactie
 1. Hoi, ik gebruik tunnelbear sinds kort. Zijn mijn gegevens nu echt anoniem?

  • Alles wat je online doet is inderdaad niet direct meer naar jouw IP-adres en zo naar jou te herleiden. Ook worden je acties versleuteld, zodat niemand mee kan kijken. Dit maakt je anoniem online. Als je persoonlijke informatie deelt, bijvoorbeeld je naam op social media, dan komt dit natuurlijk wel online. En als je ingelogd bent op bijvoorbeeld Google, dan worden je acties op het internet alsnog gekoppeld aan je Google account.
   Dus ja, TunnelBear zorgt ervoor dat je online kunt surfen op het internet. Het is wel belangrijk zelf nog steeds geen persoonlijke informatie te delen, als je echt anoniem wilt blijven.

 2. Ik weet niet maar bij mijn werkt Netflix gewoon als hij aanstaat en als ik vs doe zegt hij ook deze staat in vs op nummer .. ook is aanbod anders dan. Misschien nog is na kijken bij mijn werkt gewoon to nu toe

  • Het kan inderdaad zijn dat TunnelBear af en toe werkt met Netflix. Echter geeft TunnelBear aan dat ze zich niet richten op gebruikers die Netflix willen kijken of willen downloaden via torrent-netwerken. Mochten de servers van TunnelBear dus geblokkeerd worden door Netflix, dan zal TunnelBear niet hun best doen om alsnog servers beschikbaar te stellen die met Netflix werken. Als het werkt is het fijn, maar ze werken niet zo consistent met Netflix als andere providers die zich expliciet richten op het unblocken van Netflix.

 3. Beste meneer / mevrouw, complimenten voor jullie website. Ziet er mooi, overzichtelijk en strak uit. Echter twee opmerkingen over VPN en TunnelBear. Jullie schrijven niet over the 5 eyes. De landen die met elkaar samenwerken. Ik meen dat Nord VPN er niet aan mee doet. Misschien iets over te melden. TunnelBear is bijvoorbeeld gevestigd in Canada. NordVPN in Panama.
  Met vriendelijke groet, Lucas D.

  • Hallo Lucas, hartelijk dank voor de complimenten! We hebben in deze review genoemd dat TunnelBear in een 5-eyes land zit, maar verdere informatie over deze landen hebben we verwerkt in een ander artikel: “Alles over 5 Eyes, 9 Eyes en 14 Eyes“. Mocht je daar meer over willen lezen kan dat daar, maar dit kan inderdaad belangrijk zijn bij het kiezen van een VPN.

 4. Jammer dat BBC iPlayer niet werkt. Deze content provider ziet blijkbaar dat je met een VPN werkt en dan krijg je geen toegang.
  Zal met andere VPN-providers niet anders zijn?

  • Het klopt inderdaad dat veel VPN-servers niet werken met BBC iPlayer. Gelukkig zijn er ook providers die je wél toegang kunnen geven. We hebben hier een heel artikel aan gewijd, dat je hier kunt lezen. Als je liever gelijk aan de slag wilt, raden we je aan om NordVPN te gebruiken. Deze dienst heeft specifieke servers voor het kijken van BBC iPlayer.

Een reactie plaatsen

Bezoek TunnelBear