Zo kijk je Harry Potter online – waar je ook bent

Laptop scherm met video van Ron Wemel
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: zo kijk je Harry Potter online

De acht Harry Potter films vind je op Netflix, Amazon Prime Video en HBO Max. Je krijgt echter slechts vanuit specifieke landen toegang. Wat als je niet in een land bent met toegang tot deze magische wereld?

Gelukkig volg je de avonturen van Harry, Ron en Hermelien gewoon met een VPN. Als je via Netflix kijkt, raden we je hiervoor CyberGhost aan. Voor Prime Video en HBO raden we je ExpressVPN aan. Dit is hoe je een VPN gebruikt voor het streamen:

 1. Neem een abonnement op de VPN-dienst.
 2. Download de app en installeer de software.
 3. Selecteer een VPN-server in een land waar Harry Potter uitgezonden wordt.
 4. Open de streamingdienst en geniet van de films!

Wil je weten in welke landen de streamingdiensten Harry Potter vertonen? Of wil je een beter beeld van hoe je een VPN gebruikt om de films van J.K. Rowling te kijken? Lees dan de rest van dit artikel en voor je het weet bevind jij je in de magische tovenaarswereld.

Vanaf het moment dat Harry Potter en de Steen der Wijzen in 2001 in de bioscoop verscheen, zijn de films een enorm succes geweest. De films kunnen tot de klassiekers worden gerekend, en veel mensen houden ervan om zo nu en dan opnieuw in de fantasiewereld van J.K. Rowling te duiken.

Voor deze fans is er goed nieuws: de Harry Potter-cast komt eenmalig weer bij elkaar! Op 1 januari 2022 wordt er een ware Harry Potter-reünie georganiseerd. Natuurlijk hebben wij voor je uitgezocht hoe je deze het makkelijkst kunt bekijken.

Videotheken bestaan echter niet meer en niet iedereen ziet het zitten om een dvd-bundel op Amazon te kopen. Welke alternatieven heb je dan? Is Harry Potter te zien op Netflix? En zo niet, waar kun je de films dan bekijken? We hebben de opties hier voor je op een rijtje gezet.

Bekijk alle Harry Potter films online

Computerscherm met groene Gouden Snaai

Je kunt alle Harry Potter films online streamen op verschillende platformen (behalve platform 9¾). Jouw toegang tot de franchise, of zelfs tot de platformen, hangt af van je geografische locatie. De acht films vind je op:

 • Netflix, maar de beschikbaarheid varieert. Vooralsnog is Harry Potter alleen te zien op Netflix Turkije en Netflix Australië.
 • Amazon Prime Video. Hier kijk je de Harry Potter films alleen als je in Amerika of bepaalde delen van West-Europa bent, zoals Nederland of Spanje.
 • HBO Max, maar ook hier varieert de beschikbaarheid.

Als je een abonnement hebt op een van deze diensten en in een van deze regio’s bent, is het zeer waarschijnlijk dat je Harry Potter probleemloos online kunt kijken. Op Amazon Prime moet je echter wel betalen om alle Harry Potter films te kunnen kijken. Je betaalt €2,99 per film om deze te huren of €7,99 per film om deze te kopen.

Wanneer je niet in een van deze gebieden woont, kun je een VPN gebruiken om je IP-adres te veranderen. Zo lijkt het alsof je op het web surft vanuit een andere locatie. Dit maakt de hele filmserie voor jou toegankelijk, waar je ook woont. Hieronder leggen we uit hoe dit voor elk platform werkt.

Bekijk Harry Potter op Netflix

netflix-rond-logo

In de zomer van 2020 waren alle Harry Potter films voor alle gebruikers wereldwijd te zien op Netflix. Van Harry Potter en de Steen der Wijzen tot Harry Potter en de Relieken van de Dood 2, het platform bood alle films over de tovenaarswereld aan. Helaas is dit nu niet meer het geval. In feite konden we de beschikbaarheid nergens meer verifiëren, behalve in Turkije en Australië. Dit betekent dat alleen mensen in Turkije en Australië kunnen genieten van Harry Potter op Netflix.

De streamingdienst is voortdurend bezig met het veranderen van hun bibliotheek. Het platform voegt nieuwe titels toe en verwijdert oude. Sommige shows en franchises verschijnen en verdwijnen zelfs om de paar maanden op Netflix vanwege de beperkingen van distributierechten. Dit is waarschijnlijk ook met Harry Potter gebeurd. Netflix had niet meer het recht om de Harry Potter films in bepaalde landen te streamen, dus heeft het platform ze er af gehaald.

Er is echter wel een grote kans dat de Harry Potter films op enig punt terug zullen keren in verschillende Netflix-bibliotheken verspreid over de wereld. Zolang de films niet in Nederland te streamen zijn, kun je ze het beste bekijken met behulp van een VPN. Je kiest dan een server in het land waar Harry Potter wél beschikbaar is, bijvoorbeeld Turkije.

Hoe je een VPN moet gebruiken om Harry Potter op Netflix te kijken

Een Virtual Private Network (VPN) leidt jouw internetverbinding om via servers in verschillende landen. Hierdoor verandert jouw IP-adres in het adres van de server. Websites denken dan dat jij vanuit die server, en dus het land waarin deze staat, het internet bezoekt. Helaas werkt Netflix VPN-providers erg tegen door de toegang vanuit bepaalde servers te blokkeren.

De grootste kans dat je Netflix-toegang krijgt met een Turkse server is als je CyberGhost gebruikt. Deze provider heeft betrouwbare servers in Turkije en staat bovendien bekend om zijn goede streamingkwaliteit. CyberGhost garandeert de toegang tot Netflix echter niet. Je kunt dus beter genieten van Harry Potter op Amazon of HBO Max.

CyberGhost biedt een gratis proefperiode van 45 dagen aan. Je kunt dus best proberen alle Harry Potter films op Netflix te bekijken. Volg in dat geval deze stappen:

 1. Download de VPN-software.
 2. CyberGhost
  Actie:
  Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
  Vanaf
  €2.11
  8.9
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
  Bezoek CyberGhost
 3. Log in en maak verbinding met een Turkse of Australische server.
 4. Log in bij Netflix en geniet van the boy who lives.

Voor een uitgebreidere uitleg, lees je ons stappenplan over hoe je series op Netflix kijkt.

Harry Potter films kijken op Amazon Prime

Zoals we al vertelden, is Harry Potter beschikbaar op Prime Video. De films zijn in ieder geval te bekijken in Amerika en West-Europa. Als je dit artikel leest, woon je waarschijnlijk in Nederland of België. Je loopt thuis dus niet tegen problemen aan als je Harry Potter wilt kijken. Misschien wil je ze echter bekijken wanneer je op zakenreis of vakantie bent. In dat geval is het handig om met een VPN te verbinden.

We lopen op de zaken vooruit. Eerst heb je een Amazon Prime Video account nodig. Wil je hier niet voor betalen, dan maak je gebruik van hun gratis proefperiode. In deze dertig dagen onbeperkte toegang kun jij je filmmarathon wel houden.

Harry Potter films kijken op Amazon: een stappenplan

Als je dan vanuit het buitenland Harry’s schoolloopbaan wilt volgen, doe je dit met behulp van de volgende stappen:

 1. Kies een VPN-provider die goed werkt met streaming. Wij raden ExpressVPN aan, omdat deze de beste streamingservers heeft. Je kijkt alle Harry Potter films dan met stabiele en betrouwbare verbindingen.
 2. ExpressVPN
  Actie:
  3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
  Vanaf
  €6.59
  8.9
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 95 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download en installeer de VPN-software. Je vindt de downloadlink op de website.
 4. Kies een server in een land waar Amazon Harry Potter uitzendt. Als je er zeker van wilt zijn dat je Nederlandse ondertiteling hebt, verbind je natuurlijk met een Nederlandse server.
 5. Log in bij Amazon Prime Video op primevideo.com.
 6. Zoek Harry Potter op en geniet!

Maak je niet druk als een server niet meteen werkt. Verwijder dan je cookies, verbindt nogmaals met de VPN-server en probeer het opnieuw. Net als met de Patronus-betovering, moet je soms vaker proberen voor een VPN werkt. De kans dat het werkt is met ExpressVPN natuurlijk wel hoog.

Harry Potter op HBO Max

HBO Max Logo

HBO Max is een andere streamingdienst die alle Harry Potter films toont.  Een abonnement op HBO Max heb je al vanaf €3.99 per maand. Je hoeft dus geen enkele film van the Chosen One te missen.

Harry Potter films kijken op HBO Max: een stappenplan

Natuurlijk heb je wel een VPN nodig. Ook voor de beste Amerikaanse servers moet je bij ExpressVPN zijn. Als je hun gratis proefperiode gebruikt, ben je bovendien alleen het abonnementsgeld van HBO Max kwijt. Volg dus dit stappenplan en plan die magische Harry Potter marathon maar in.

 1. Download en installeer ExpressVPN.
 2. ExpressVPN
  Actie:
  3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
  Vanaf
  €6.59
  8.9
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 95 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Kies een server in de Verenigde Staten.
 4. Log in op HBO Max en zoek Harry Potter op.
 5. Geniet van het magische avontuur!

Heb je iets meer hulp nodig? Kijk dan naar onze handleiding “HBO Max kijken in Nederland“.

Waarom heb ik een VPN nodig om Harry Potter te kijken?

Harry Potter achter een laptop met VPN schild

Als je in Nederland woont, heb je geen VPN nodig om de avonturen van Harry, Ron en Hermelien te volgen. Alle Harry Potter films staan immers gewoon op Amazon Prime Video. Ook als je lekker op vakantie bent in Spanje, heb je geen problemen. Toch is zo’n service handig als het gaat om online privacy en veiligheid.

Een VPN versleutelt immers jouw gegevens, waardoor hackers deze niet kunnen lezen. Bovendien verandert het jouw IP-adres. Geen enkele site weet zo waar jij echt bent. Ook kan niemand jouw activiteit tot jouw persoon herleiden.

Als je in het buitenland bent, is het veranderen van je IP-adres sowieso nodig om Harry Potter te kijken. Deze films mogen namelijk niet in alle landen uitgezonden worden. Je zult je VPN dus moeten verbinden met een server in bijvoorbeeld Turkije om te genieten van het verhaal. De streamingdienst denkt dan immers dat je in Turkije bent. Het is alsof je een verdwijnsel-spreuk hebt uitgesproken over je internetverbinding.

Meer informatie over Harry Potter

Harry, Ron en Hermeliens reis om spreuken te leren, fabeldieren te temmen en Voldemort te bestrijden is magisch. Dit allemaal doen ze over acht films en zeven schooljaren.

In het onwaarschijnlijke geval dat je nog nooit een film uit de Harry Potter franchise hebt gezien, bekijk je de trailer van de eerste film hieronder.

Enthousiast over de films? Een Harry Potter marathon kost je maar iets minder dan 20 uur, namelijk 19 uur en 38 minuten.

Wil je jezelf nog meer verdiepen in de tovenaarswereld? Dan zijn er ook Fantastic Beasts and Where to Find Them en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Deze films spelen zich af binnen de Potter-wereld in de jaren 20. Je volgt hierin Newt Scamander (Eddie Redmayne) bij zijn zoektocht naar fabeldieren. Al snel verzeilt hij in internationale affaires rondom Perkamentus en Grindelwald. Deze films bekijk je bovendien gewoon op de Nederlandse Netflix of HULU.

Krijg toegang tot alle films en series

Helaas komt ook aan de gehele Harry Potter franchise een einde. Het plezier hoeft daar echter niet te stoppen. Als je jouw VPN eenmaal hebt, volg je alle internationale films en series die je maar wilt. Heb je bijvoorbeeld al aan deze (film)series gedacht?

Hoe kijk ik Harry Potter overal ter wereld online? Veelgestelde vragen

Wil je een snel antwoord op je vraag? Waarschijnlijk beantwoorden we hem al in de FAQ. Mocht je iets anders willen weten, vraag het gerust in de reacties.

De streamingdiensten die Harry Potter vertonen zijn:

 • Netflix, maar alleen in Turkije en Australië.
 • Amazon Prime Video. Zij vertonen de films alleen in de VS en West-Europa.
 • HBO Max.

Ben jij in een land waar Harry Potter niet op een van deze streamingdiensten staat? Dan kun je de films nog steeds kijken. Wij leggen je uit hoe in ons artikel “Zo kijk je Harry Potter waar je ook bent“.

Amazon Prime Video, HBO Max én Netflix vertonen de films van Harry Potter (en van Fantastic Beasts). Dit doen ze echter alleen in een beperkt aantal landen. Netflix laat de films bijvoorbeeld alleen in Turkije en Australië zien.

Vanuit Nederland heb je dan een VPN-verbinding nodig. Een VPN houdt Netflix voor de gek, zodat de dienst denkt dat jij bijvoorbeeld in Turkije bent. Hoe je dit precies doet, leggen we je natuurlijk haarfijn uit.

De hele Harry Potter franchise staat op Netflix Turkije en Netflix Australië. De Fantastic Beasts reeks staat bovendien op Netflix Nederland.

Wil jij alle films bekijken vanuit Nederland? Dan heb je een VPN nodig met servers in Turkije en Australië. Wij raden hiervoor CyberGhost aan.

Alle acht de Harry Potter films staan op Amazon Prime Video. Je betaalt hier €2,99 per film om deze te huren of €7,99 per film om deze te kopen.

Als je Amazon opent en de films niet ziet staan, ben je waarschijnlijk in een land waar de streamingdienst ze niet mag uitzenden. Dan heb je een VPN nodig om Harry Potter toch te kunnen kijken. Wij raden hiervoor ExpressVPN aan.

 1. Neem een abonnement op een streamingdienst die Harry Potter vertoont, zoals  Netflix of HBO Max.
 2. Abonneer je op een VPN-dienst. Wij raden ExpressVPN aan.
 3. Download en installeer de VPN-software.
 4. Open de VPN en selecteer een server in een land dat de uitzendrechten op Harry Potter heeft.
 5. Log in bij de streamingdienst en geniet van jouw magische marathon.
Auteur
Eindredacteur
Rachelle is al jaren bezig met internationale (cyber)security en heeft veel affiniteit met het schrijven en redigeren van artikelen. Ze is geïnteresseerd in onderwerpen zoals overheidscensuur en digitale vrijheid.
Auteur
Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen