Home - Pagina - Welke VPN service is geschikt voor mij?

Welke VPN service is geschikt voor mij?

Wat is de beste VPN service voor mij?

Hoe bepaal je precies wat de beste VPN-service is? Het antwoord hangt mede af van waar je een VPN voor wilt gebruiken. De ideale VPN wordt ons inziens gekenmerkt door:

  • Een ruim internationaal aanbod van snelle en stabiele servers
  • Een beleid waarbij geen logs worden bijgehouden
  • Solide encryptiemogelijkheden
  • Een eerlijke prijs
  • Ondersteuning van P2P-netwerken
  • Compatibiliteit met streamingdiensten als Netflix
  • Een goede klantenservice

Wil je snel aan de slag met een goede VPN, werp dan een blik op ons overzicht met de betrouwbaarste en beste VPN-aanbieders van dit moment:

Bekijk beste VPN’s

Ruim internationaal aanbod van goede servers

Ruim VPN-serveraanbodEen goede VPN-aanbieder heeft een grote diversiteit aan snelle, stabiele servers. Een ruim servernetwerk betekent dat je als klant de mogelijkheid hebt te verbinden met servers wereldwijd. Dit betekent ook dat er altijd een server bij jouw locatie in de buurt is, wat de verbindingssnelheid ten goede komt. En natuurlijk is het belangrijk dat de servers stabiel zijn, en de verbindingen vlot.

Geen logs

Een goede VPN-aanbieder houdt geen logs bij. Logs zijn databestanden met informatie over het internetgedrag van klanten. Sommige VPN-aanbieders moeten juridisch gezien dergelijke logs bijhouden. Dit betekent ook dat als het nodig is de VPN-aanbieder kan gaan graven in jouw internetgedrag. Soms gebeurt dit ook, bijvoorbeeld als autoriteiten verhaal komen halen omdat er illegale activiteiten zijn waargenomen door een VPN-gebruiker. Met het oog op vertrouwelijkheid zou een VPN-aanbieder de anonimiteit en privacy van diens klanten altijd prioriteit moeten geven. De beste VPN-aanbieder houdt in onze optiek dus geen logs bij.

P2P-netwerken en streamingdiensten

Sommige VPN-aanbieders accepteren niet dat er torrents gedownload worden via hun netwerk. Deze VPN-aanbieders vrezen bijvoorbeeld dat excessief downloadverkeer het netwerk overbelast. Daarnaast zijn VPN-aanbieders soms huiverig dat gebruikers toch bestanden downloaden uit illegale bronnen, hetgeen de VPN-provider juridisch in de problemen kan brengen. Daarom is het beleid bij sommige VPN-aanbieders dat ze zelfs het abonnement kunnen ontbinden als gebruikers bestanden uitwisselen via P2P-netwerken. Heb je interesse in het downloaden van legale torrents, dan is het belangrijk dat een VPN-aanbieder hier geen problemen over maakt. Feit is dat er genoeg goede aanbieders zijn die het downloaden van torrents via P2P-netwerken ondersteunen. Let er daarbij wel altijd op dat je geen auteursrechten schendt op het moment dat je bestanden downloadt.

Daarnaast steekt een goede VPN-aanbieder moeite in het compatibel houden van hun VPN-dienst met streamingdiensten als Netflix. Dit betekent dat je als klant bijvoorbeeld ook vanuit het buitenland toegang houdt tot het Nederlandse Netflix-aanbod.
Goede klantenservice

Klantenservice

Wij vinden ook dat een VPN-provider een excellente klantenservice moet hebben. Een goede klantenservice is responsief, makkelijk te bereiken, behulpzaam en bereid veel moeite en concessies te doen om klanten op een adequate manier te helpen. Voor Nederlanders is het wellicht ook fijn dat er een Nederlandstalige klantenservice is.

Wat is dan uiteindelijk de beste VPN-service?

We kunnen uiteindelijk geen volledig objectief antwoord geven op de vraag wat de beste VPN is. Dit blijft tot op zekere hoogte een subjectieve interpretatie. Wat we wel kunnen doen is een overzicht presenteren van VPN-aanbieders die uitstekend scoorden in onze tests en reviews. Alle aanbieders die worden genoemd in ons overzicht van de beste VPN-diensten kunnen wij van harte aanbevelen. Maar wees ook vooral kritisch en bepaal zelf wat je zoekt in een VPN-service. En kijk vooral ook eens bij de goede gratis VPN-opties.

Duitse versie

in Algemene VPN informatie

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *