Online WK voetbal kijken in het buitenland

WK Voetbal Kijken Vanaf de bank op Mobiele Telefoon Online
Klik hier om snel het WK voetbal in het buitenland te kijken
Kijk het WK voetbal (FIFA) met een VPN: een korte samenvatting

Wil je het WK voetbal live volgen? Veel Nederlandse FIFA-streams zijn niet wereldwijd beschikbaar. Toch kun je toegang krijgen als je deze stappen volgt:

 1. Maak een VPN-account aan, bijvoorbeeld bij NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat.
 3. Maak verbinding met een server in Nederland.
 4. Ga naar je Nederlandse stream en geniet van de wedstrijd!

Als je op zoek bent naar een goede VPN om te proberen, raden we NordVPN aan:

Voor meer informatie over VPN’s, streams die je kunt gebruiken om het WK te kijken, en een gedetailleerd stappenplan om je te helpen live voetbal te kijken, lees je ons volledige artikel hieronder.

In de zomer van 2019 hebben we kunnen genieten van het WK vrouwenvoetbal. Nu leven we toe naar het WK voor de heren in 2022 in Qatar. We kunnen nu wel alvast genieten van de kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK 2022. De kwalificatiewedstrijden zijn begonnen op 24 maart 2021 en lopen door tot 16 november 2021.

Hoewel het WK een wereldwijd evenement is, zullen veel mensen het niet kunnen volgen, bijvoorbeeld omdat ze op vakantie zijn en daardoor hun gebruikelijke stream niet kunnen kijken. Het zou natuurlijk jammer zijn als je deze spannende voetbalwedstrijden moet missen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige oplossingen die dit wél mogelijk maken. De handigste is een VPN. Hieronder lees je hoe je de FIFA World Cup (met Nederlands commentaar) kunt kijken, waar ter wereld je ook bent.

Hoe kijk je overal ter wereld online het WK voetbal?

voetbalspelersAls je een FIFA-bekerwedstrijd wilt kijken, maar niet weet hoe je dit kunt doen, heb je drie opties.

 • Gebruik een (lokale) online stream. Ben je op vakantie in het buitenland? Dan is de kans groot dat je vakantieland de wedstrijden uitzendt via een online stream. Wellicht kun je zelfs een gratis stream vinden om de WK-wedstrijd mee te kijken! Scrol vooral even naar beneden voor een lijst met streams om er één te zoeken die voor jou werkt.
 • Kijk via lokale televisie. Naast online streams, zenden veel netwerken de WK-wedstrijden ook uit op lokale zenders. In Nederland wordt voetbal bijvoorbeeld op NPO 1 of 3 en op Ziggo Sport uitgezonden. Enkele voorbeelden uit het buitenland zijn Sky Sport in Duitsland, BBC en ITV in het Verenigd Koninkrijk en Fox in de VS. De kans is groot dat je de wedstrijd live kunt zien door simpelweg je tv aan te zetten of naar een plaatselijke kroeg te gaan.
 • Gebruik een VPN om je gebruikelijke Nederlandse stream in het buitenland te kijken. Soms is de FIFA stream die je wilt bekijken, niet beschikbaar op jouw locatie. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een lopend abonnement op een Nederlandse dienst hebt, maar in het buitenland bent. Ook als je in Nederland een (gratis) stream uit een ander land wilt kijken, kan dit lastig zijn. Hier kan een VPN je helpen.

Waarom zou je voetbal kijken met een VPN?

Over de hele wereld zijn er talloze televisiekanalen en online streams die de WK-wedstrijden live uitzenden. Niet iedereen heeft echter toegang tot al die opties. Vanwege licenties heeft elk netwerk alleen de rechten om wedstrijden uit te zenden op specifieke locaties. Dit betekent dat de streams die je kunt bekijken, afhankelijk zijn van je locatie. Een VPN helpt je om deze geografische beperkingen te omzeilen.

Er zijn verschillende situaties waarin je een VPN nodig hebt om de wedstrijden van het WK te bekijken. Dit zijn de voornaamste:

 • Je bent in een land dat niet de juiste uitzendrechten heeft voor de wedstrijd die je wilt kijken, waardoor het niet uit wordt gezonden.
 • Je bevindt je op een plek waar voetbalstreams volledig geblokkeerd worden.
 • Je wilt een wedstrijd kijken met Nederlands commentaar terwijl je in het buitenland bent.

Live WK-wedstrijden met een VPN: stap-voor-stap uitleg

Als je je in een van de bovengenoemde situaties bevindt en FIFA-wedstrijden wilt kijken, moet je een VPN aanschaffen, de software installeren en de juiste serverlocatie kiezen. Moeilijk? Helemaal niet. Hier is een eenvoudige stap-voor-stap handleiding die je binnen een paar minuten het WK laat kijken.

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

 1. Kies een goede VPN-provider en maak een account aan op hun website. Voor live WK kijken raden we NordVPN aan. Deze VPN is relatief goedkoop, werkt geweldig voor streaming en biedt een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie, waarmee je de VPN een maand lang gratis kunt uitproberen.
 2. Download de software van je gekozen VPN op je computer of smartphone. Kijk je voetbalwedstrijden liever op je smart tv of een ander apparaat? Bekijk dan onze installatiesectie voor specifieke instructies per apparaat of installeer een VPN op je router.
 3. Installeer de VPN-software. De meeste providers hebben een installatiewizard die je helpt de stappen te doorlopen.
 4. Open de VPN-app en log in met het account dat je in stap 1 hebt aangemaakt.
 5. Maak verbinding met een VPN-server in het juiste land. De meeste VPN’s laten een lijst met locaties binnen hun software zien. Wil je een Nederlandse stream kijken? Kies dan een Nederlandse server. Voor andere FIFA livestreams kun je een andere passende server kiezen. Onderaan dit artikel vind je een lijst met streams die werken in Nederland en het buitenland.
 6. Zet de VPN aan door op “verbinden” te klikken. Sommige VPN’s maken automatisch verbinding zodra je een VPN-server hebt gekozen. Open je favoriete streamingapplicatie of website, zoals NPO, NOS of de Ziggo Go-app. Je hebt nu overal ter wereld toegang, omdat je internetverkeer wordt omgeleid via Nederland. Veel plezier!

Met de VPN’s die in dit artikel worden voorgesteld, zou je geen problemen moeten ondervinden, zolang je de juiste serverlocatie kiest. Werkt het toch niet? Probeer dan verbinding te maken met een andere server op dezelfde locatie en verwijder de cookies van je browser.

De beste VPN-aanbieders voor het WK voetbal

In ons stappenplan hebben we je al een goede VPN-dienst aangeraden. Natuurlijk zij er nog veel meer goede VPN-aanbieders. Als je zelf op zoek gaat naar een provider, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Voor het kijken van WK-wedstrijden wil je een VPN met:

 • Servers in het land waar de stream die je wilt kijken, wordt uitgezonden (dus Nederlandse servers voor een stream met Nederlands commentaar).
 • Een snelle en stabiele verbinding om ervoor te zorgen dat je stream niet constant moet bufferen.
 • Een goedkoop abonnement, zodat het niet te veel kost. We hebben een lijst van een aantal degelijke gratis VPN-diensten, maar helaas werken deze vaak niet goed voor streaming.

Op basis van bovenstaande factoren hebben we drie suggesties voor je. Als je het ons vraagt, zijn dit de allerbeste VPN-providers om te gebruiken voor het streamen van het WK voetbal. Natuurlijk kun je deze suggesties ook gebruiken om andere belangrijke voetbalwedstrijden of EK voetbal te kijken.

1. NordVPN: Snel en stabiel FIFA streamen

NordVPN is één van de populairste VPN’s ter wereld, en dat is niet voor niets. Deze VPN biedt snelle servers, stabiele verbindingen en geweldige opties voor streaming. Met een servernetwerk dat zich uitstrekt over talloze landen wereldwijd, is er voor bijna elke FIFA-stream wel een goede serverlocatie te vinden. Ook in Nederland heeft deze provider meer dan genoeg servers.

Daar komt nog bij dat NordVPN eenvoudig te gebruiken is, ook voor beginnende VPN-gebruikers. Als je wilt, kun je NordVPN zelfs gebruiken op je PlayStation, Xbox One of Nintendo Switch door het op je router te installeren, zodat je ook op die apparaten gemakkelijk elke WK-wedstrijd kunt bekijken.

NordVPN heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding, wat wij willen belonen door het uit te roepen als de beste VPN voor FIFA. Vergeet niet om hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie gebruiken, zodat je hun service kunt testen.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.89
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

2. ExpressVPN: Gemakkelijk live voetbal kijken

Als het op resultaten aankomt, is ExpressVPN onze absolute favoriete VPN-provider. Deze dienst heeft servers over de hele wereld, inclusief meerdere serverlocaties in Nederland, wat betekent dat je het WK vanuit vrijwel elk land kunt bekijken. De ExpressVPN-servers zijn stabiel en bereiken geweldige verbindingssnelheden. De software werkt erg intuïtief, waardoor het gemakkelijk in te stellen is, en het werkt op alle populaire apparaten en besturingssystemen. Dit maakt ExpressVPN een ideale VPN-provider voor het kijken van FIFA World Cup-wedstrijden.

De enige reden dat ExpressVPN niet onze nummer 1 VPN voor WK-streaming is, is de abonnementsprijs. ExpressVPN is een relatief dure provider, terwijl andere opties, zoals NordVPN, vrij goedkoop zijn, vooral als je een langer abonnement kiest. Ben je toch nieuwsgierig? Dan kun je ExpressVPN voor beperkte tijd uitproberen zonder geld uit te geven. Gebruik simpelweg hun geld-terug-garantie om een 30 dagen gratis proefperiode te krijgen.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.33
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

3. CyberGhost: Goedkoop live het WK kijken

Net als onze nummers één en twee is CyberGhost een geweldige VPN-provider die je snel zal helpen bij het streamen van WK-wedstrijden. Deze provider heeft duizenden servers over de hele wereld, inclusief een locatie in Nederland, en erg goede verbindingssnelheden, hoewel het net onder NordVPN en ExpressVPN scoort als het gaat om langeafstandsservers. CyberGhost is een erg goede keuze als je wilt gaan voor gebruiksvriendelijkheid: de stijl en opzet van de software is aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen. Net als NordVPN heeft ook CyberGhost speciale opties voor streaming, wat handig is als je voetbal probeert te kijken.

Het grootste voordeel van CyberGhost is de lage prijs: het is de goedkoopste optie in onze top drie. Hoewel deze VPN misschien niet altijd even stabiel is als andere premium VPN-diensten, is het nog steeds een fantastische keuze die je helpt de beste wedstrijden te bekijken. CyberGhost biedt eveneens een niet-goed-geld-terug-garantie die je kunt gebruiken voor een gratis proefperiode.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.99 per maand!
Vanaf
€1.99
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Disclaimer: Controleer altijd de gebruikersovereenkomst

Voordat je je VPN aanzet en gebruikt om je favoriete WK-stream te kijken, is het belangrijk altijd de gebruikersovereenkomst te controleren. Sommige online streams zeggen namelijk iets over VPN-gebruik in hun algemene voorwaarden. Ze kunnen bijvoorbeeld voorschrijven dat hun service niet mag worden gebruikt in combinatie met een VPN-verbinding.

Hoewel VPN-gebruik volkomen legaal is in Nederland en het gebruik zelfs wordt aangemoedigd door veel instanties, beslist de gebruikersovereenkomst hoe je een dienst mag gebruiken. Als een dienst streaming met een VPN afraadt of zelfs verbiedt en je dan toch een VPN gebruikt, kan het zijn dat je geen toegang meer krijgt tot de dienst. Daarom is het altijd belangrijk om het officiële beleid van een streamingdienst te controleren en daarnaar te handelen.

Hoe werken VPN’s?

Een VPN helpt je geografische beperkingen te omzeilen, zodat je overal ter wereld WK-wedstrijden kunt kijken. Of je nu je Nederlandse stream op vakantie wilt kijken, of een buitenlandse stream wilt zien vanuit thuis – een VPN maakt het mogelijk. Een VPN (Virtual Private Network) geeft je een versleutelde verbinding met het internet. Dit betekent dat je meer online vrijheid, privacy en veiligheid hebt.

Omdat al je gegevens versleuteld worden, kunnen andere partijen niet langer zien wat je online doet. je bent daardoor beter beschermd tegen hackers, overheden en andere nieuwsgierige toeschouwers. Daarnaast verandert een VPN je IP-adres. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server, neem je het IP-adres van die server over, wat betekent dat het lijkt alsof je het internet opgaat vanaf de locatie van die server.

Unblocking met een VPN

Dit is waarom het kijken naar WK-wedstrijden op Nederlandse streams met een VPN werkt: de online streamingdienst denkt dat je in Nederland bent, ook al ben je op vakantie. Als gevolg krijg je toegang zoals je dat normaal binnen de landsgrenzen ook zou krijgen.

Een VPN werkt niet alleen voor voetbalwedstrijden. Je hebt in feite toegang tot alle streamingdiensten in Nederland én het buitenland. Dit geldt voor sport, maar ook voor shows, films en zelfs sommige games met beperkte vroege toegang. Wil je bijvoorbeeld Netflix kijken met Nederlandse content, terwijl je in het buitenland zit? Of juist vanuit Nederland toegang krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix?  Dan kun je jouw VPN gebruiken om jouw favoriete serie te streamen. Ook het terugkijken van een uitzending via NPO Start gaat gemakkelijk als je in het buitenland bent en een VPN hebt.

Als je meer wilt weten over VPN’s en de talloze mogelijkheden die deze verbindingen bieden, lees dan in ons “Wat is een VPN”-artikel.

Voetbalzenders en websites om live het WK voetbal te kijken

Hieronder vind je een overzicht van de Nederlandse zenders en websites waarop voetbal wordt uitgezonden. Sommige van deze opties zijn gratis, maar er zijn ook platformen waar je een abonnement voor nodig hebt. Heb je een betaal abonnement voor bijvoorbeeld Ziggo Sport? Dan kun je binnen de hele EU WK-wedstrijden bekijken.

Internationale WK-streams

Wil je juist geen Nederlandse stream bekijken of heb je geen toegang tot de bovenstaande streams? Dan kun je een platform uit het buitenland gebruiken. Er zijn veel sportkanalen over de hele wereld die het WK voetbal uitzenden. Hier volgen een aantal bekende streams, inclusief gratis opties, die Engelstalig commentaar verzorgen.

LandStreamingplatform
AustraliëOptus Sports
CanadaTSN
Verenigd KoninkrijkBBC iPlayer (gratis), ITV Hub
Verenigde StatenHULU + Live TV (één week gratis uitproberen), YouTubeTV (twee weken gratis uitproberen), FuboTV, ESPN+

Natuurlijk zijn er nog veel meer streams die gratis of betaald toegang bieden tot de wedstrijden. Als je een FIFA-wedstrijd met commentaar in een specifieke taal wilt bekijken, zijn er lokale mogelijkheden die wereldwijd beschikbaar worden wanneer je een VPN gebruikt. Zoek gewoon de stream, maak verbinding met een VPN-server in het land waar die stream beschikbaar is, en begin met streamen.

WK voetbal kalender

De officiële FIFA World Cup zal pas eind 2022 beginnen. Het toernooi vindt dat jaar plaats van 21 november tot 18 december. Op dat moment zullen de beste teams in Qatar tegen elkaar strijden. Het volledige speelschema vind je hieronder:

WK voetbal 2022Datum
Groepsfase21 november – 2 december 2022
Ronde van 163 – 6 december 2022
Kwartfinale9 – 10 december 2022
Halve finale13 – 14 december 2022
Play-off voor derde plaats17 december 2022
Finale18 december 2022

Dit betekent echter niet dat je tot die tijd moet wachten om wat goede FIFA-wedstrijden te kunnen kijken. De kwalificaties zijn namelijk al in volle gang. De kwalificatiewedstrijden bepalen welke 10 groepswinnaars zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK in Qatar. Op basis van de kwalificaties zullen de 10 nummers twee ook deelnemen aan de play-offs. Hiervan zullen ook drie landen zich plaatsen voor het WK in 2022.

Sommige kwalificatiewedstrijden en kwalificatierondes zijn echter al meerdere keren uitgesteld vanwege de aanhoudende coronacrisis. De data kunnen dus nog veranderen. Momenteel zijn de plannen voor de kwalificaties in de verschillende regio’s als volgt:

 • Europa: maart tot november 2021
 • Zuid-Amerika: onbekend (uitgesteld vanwege de wereldwijde pandemie)
 • Noord-Amerika, Midden-Amerika, Caribisch gebied: september 2021 tot maart 2022
 • Afrika: mei tot november 2021
 • Azië: juni 2019 tot juni 2022
 • Oceanië: januari 2022 tot juni 2022
 • Intercontinentale play-offs: juni 2022

Het Nederlands elftal heeft al drie kwalificatiewedstrijden gespeeld. Nederland heeft de eerste kwalificatiewedstrijd verloren tegen Turkije. De wedstrijden tegen Letland en Gibraltar heeft Nederland gewonnen. Hiermee staat Nederland nu op plek twee in Groep G van de WK-kwalificatie voor het WK 2022. In september speelt Oranje de volgende kwalificatiewestrijd tegen Noorwegen.

Wil je de gaten in je kijkschema opvullen? Dan zijn er gelukkig genoeg andere voetbalevenementen om van te genieten. Zo is de Champions League in volle gang en kun je natuurlijk ook het Europees kampioenschap van de UEFA volgen.

Wereldwijd online het WK voetbal kijken: Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken van FIFA-bekerwedstrijden? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over dit onderwerp verzameld. Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Het WK voetbal 2022 wordt uitgezonden op verschillende kanalen en streams in Nederland en over de hele wereld. In Nederland kun je de wedstrijden bijvoorbeeld volgen via NPO, Ziggo Sport of NLZIET. Ook in het buitenland zijn er veel livestreams en kanalen beschikbaar die het WK uitzenden. Sommige online streams zijn zelfs gratis. Als je een VPN gebruikt, krijg je toegang tot al deze streams, of je nu in Nederland of op vakantie in het buitenland bent.

De zenders en websites die licenties hebben gekocht om FIFA 2022-wedstrijden uit te zenden, werken meestal alleen in specifieke landen. Dit betekent dat je gebruikelijke Nederlandse stream niet meer werkt als je in het buitenland (buiten de EU) bent. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dit te omzeilen. Gebruik gewoon een lokaal alternatief of bekijk je Nederlandse stream met een VPN.

Ja, er zijn verschillende online livestreams die wedstrijden gratis uitzenden. NPO is er daar één van. Ook zijn er platformen die gratis proefperiodes aanbieden, waarmee je het WK voetbal kunt kijken. Je leest hier meer over verschillende online FIFA-streams en hoe je er toegang tot krijgt.

NordVPN is één van de beste VPN’s om voetbal mee te kijken. Dit geldt voor de FIFA World Cup, maar ook voor andere internationale competities, zoals de Champions League. NordVPN staat bekend om zijn stabiele verbindingen en vele mogelijkheden voor streamen en deblokkeren. Je kunt er bijna elke stream mee bekijken, of je nu in Nederland of in het buitenland bent.

Het volgende WK voetbal vindt plaats in 2022. Voorlopig staat de finale gepland voor 18 december 2022, waarbij de groepsfases een maand eerder beginnen op 21 november. De kwalificaties voor de wereldbeker zijn echter al aan de gang. Door de coronacrisis moeten deze kwalificaties echter mogelijk verder worden uitgesteld, wat tot een ander tijdschema kan leiden.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen