Online WK voetbal kijken in het buitenland

Voetballer op tv-scherm houdt Fifa World Cup trofee vast en juicht
Klik hier om snel het WK voetbal in het buitenland te kijken
Kijk het WK voetbal (FIFA) met een VPN: in het kort

Wil je het WK voetbal live volgen? Veel Nederlandse FIFA-streams zijn niet wereldwijd beschikbaar. Toch kun je toegang krijgen als je deze stappen volgt:

 1. Maak een VPN-account aan, bijvoorbeeld bij NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat.
 3. Maak verbinding met een server in Nederland.
 4. Ga naar je Nederlandse stream en geniet van de wedstrijd!

Als je op zoek bent naar een goede VPN om te proberen, raden we NordVPN aan:

Voor meer informatie over VPN’s, streams die je kunt gebruiken om het WK te kijken, en een gedetailleerd stappenplan om je te helpen live voetbal te kijken, lees je ons volledige artikel hieronder.

We leven al een tijdje toe naar het WK 2022 in Qatar. Op 20 november 2022 is het eindelijk zover. Nu al is het WK anders dan andere, op verschillende gebieden. Er is nog nooit eerder een WK voetbal in een Arabisch land gehouden. Bovendien vindt het toernooi vanwege de hitte in Qatar pas in het najaar plaats. Ook was er veel kritiek op de schending van mensenrechten bij de opbouw van stadions en riepen veel partijen op tot een boycot. Daarnaast duurt het WK slechts 28 dagen; het kortste WK in 44 jaar. Het is nu dus al een bijzonder kampioenschap.

Hoewel het WK een wereldwijd evenement is, zullen veel mensen het niet kunnen volgen, bijvoorbeeld omdat ze op vakantie zijn en daardoor hun gebruikelijke stream niet kunnen kijken. Het zou natuurlijk jammer zijn als je deze spannende voetbalwedstrijden moet missen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige oplossingen die dit wél mogelijk maken. De handigste is een VPN. Hieronder lees je hoe je de FIFA World Cup (met Nederlands commentaar) kunt kijken, waar ter wereld je ook bent.

Hoe kijk je overal ter wereld online het WK voetbal?

Voetballer trapt tegen balAls je een FIFA World Cup-wedstrijd wilt kijken, maar niet weet hoe je dit doet, heb je drie opties:

 • Gebruik een (lokale) online stream. Ben je op vakantie in het buitenland? Dan is de kans groot dat je vakantieland de wedstrijden uitzendt via een online stream. Wellicht kun je zelfs een gratis stream vinden om de WK-wedstrijd mee te kijken! Scrol vooral even naar beneden voor een lijst met streams om er één te zoeken die voor jou werkt.
 • Kijk via lokale televisie. Naast online streams, zenden veel netwerken de WK-wedstrijden ook uit op lokale zenders. In Nederland wordt voetbal bijvoorbeeld bij de NOS uitgezonden. Enkele voorbeelden uit het buitenland zijn ARD en ZDF in Duitsland, BBC en ITV in het Verenigd Koninkrijk en Fox en Telemundo in de VS. De kans is groot dat je de wedstrijd live kunt zien door simpelweg je tv aan te zetten of naar een plaatselijke kroeg te gaan.
 • Gebruik een VPN om je gebruikelijke Nederlandse stream in het buitenland te kijken. Soms is de FIFA-stream die je wilt bekijken niet beschikbaar op jouw locatie. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een lopend abonnement op een Nederlandse dienst hebt, maar in het buitenland bent. Ook als je in Nederland een (gratis) stream uit een ander land wilt kijken, kan dit lastig zijn. Hier kan een VPN (Virtual Private Network) je helpen.

Waarom zou je voetbal kijken met een VPN?

Over de hele wereld zijn er talloze televisiekanalen en online streams die de WK-wedstrijden live uitzenden. Niet iedereen heeft echter toegang tot al die opties. Vanwege licenties heeft elk netwerk alleen de rechten om wedstrijden uit te zenden op specifieke locaties. Dit betekent dat de streams die je kunt bekijken afhankelijk zijn van je locatie. Een VPN helpt je om deze geografische beperkingen te omzeilen.

Er zijn verschillende situaties waarin je een VPN nodig hebt om de wedstrijden van het WK te bekijken. Dit zijn de voornaamste:

 • Je bent in een land dat niet de juiste uitzendrechten heeft voor de wedstrijd die je wilt kijken, waardoor het niet wordt uitgezonden.
 • Je bevindt je op een plek waar voetbalstreams volledig geblokkeerd zijn.
 • Je wilt een wedstrijd kijken met Nederlands commentaar terwijl je in het buitenland bent.

Live WK-wedstrijden met een VPN: stap-voor-stap uitleg

Als je je in een van de bovengenoemde situaties bevindt en FIFA-wedstrijden wilt kijken, moet je een VPN aanschaffen, de software installeren en de juiste serverlocatie kiezen. Moeilijk? Helemaal niet. Hier is een eenvoudige stap-voor-staphandleiding die je binnen een paar minuten het WK laat kijken.

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

 1. Kies een goede VPN-provider en maak een account aan op de officiële website. Voor live WK kijken raden we NordVPN aan. Deze VPN is relatief goedkoop, werkt geweldig voor streaming en biedt een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie, waarmee je de VPN een maand lang gratis kunt uitproberen.
 2. Download de software van je gekozen VPN op je computer of smartphone. Kijk je voetbalwedstrijden liever op je smart-tv of een ander apparaat? Bekijk dan onze installatiesectie voor specifieke instructies per apparaat of installeer een VPN op je router.
 3. Installeer de VPN-software. De meeste providers hebben een installatiewizard die je helpt de stappen te doorlopen.
 4. Open de VPN-app en log in met het account dat je in stap 1 hebt aangemaakt.
 5. Maak verbinding met een VPN-server in het juiste land. De meeste VPN’s laten een lijst met locaties binnen hun software zien. Wil je een Nederlandse stream kijken? Kies dan een Nederlandse server. Voor andere FIFA-livestreams kun je een andere passende server kiezen. Onderaan dit artikel vind je een lijst met streams die werken in Nederland en het buitenland.
 6. Zet de VPN aan door op ‘Verbinden’ te klikken. Sommige VPN’s maken automatisch verbinding zodra je een VPN-server hebt gekozen. Open je favoriete streamingapplicatie of website, zoals NPO, NOS of de Ziggo GO-app. Je hebt nu overal ter wereld toegang, omdat je internetverkeer wordt omgeleid via Nederland. Veel plezier!

Met de VPN’s die in dit artikel worden voorgesteld, zou je geen problemen moeten ondervinden, zolang je de juiste serverlocatie kiest. Werkt het toch niet? Probeer dan verbinding te maken met een andere server op dezelfde locatie en verwijder de cookies van je browser.

De beste VPN-aanbieders voor het WK voetbal

In ons stappenplan hebben we je al een goede VPN-dienst aangeraden. Natuurlijk zijn er nog veel meer uitstekende VPN-aanbieders. Als je zelf op zoek gaat naar een provider, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Voor het kijken van WK-wedstrijden wil je een VPN met:

 • Servers in het land waar jouw stream wordt uitgezonden (dus Nederlandse servers voor een stream met Nederlands commentaar).
 • Een snelle en stabiele verbinding om ervoor te zorgen dat je stream niet constant moet bufferen.
 • Een goedkoop abonnement, zodat het niet te veel kost. We hebben een lijst van een aantal degelijke gratis VPN-diensten, maar helaas werken deze vaak niet goed voor streaming. Gelukkig zijn er ook genoeg goedkope VPN-providers.

Op basis van bovenstaande factoren hebben we drie suggesties voor je. Als je het ons vraagt, zijn dit de allerbeste VPN-providers om te gebruiken voor het streamen van het WK voetbal. Natuurlijk kun je deze suggesties ook gebruiken om andere belangrijke voetbalwedstrijden zoals de Champions League of het EK voetbal te kijken.

1. NordVPN: Stabiel en veilig WK voetbal streamen

NordVPN is één van de populairste VPN’s ter wereld, en dat is niet voor niets. Deze VPN biedt snelle servers, stabiele verbindingen en geweldige opties voor streaming. Met een servernetwerk dat zich uitstrekt over talloze landen wereldwijd, is er voor bijna elke WK-stream wel een goede serverlocatie te vinden. Ook in Nederland heeft deze provider meer dan genoeg servers.

Daar komt nog bij dat NordVPN eenvoudig te gebruiken is, ook voor beginnende VPN-gebruikers. Als je wilt, kun je NordVPN zelfs gebruiken op je PlayStation, Xbox One of Nintendo Switch door het op je router te installeren, zodat je ook op die apparaten gemakkelijk elke WK-wedstrijd kunt bekijken.

NordVPN heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding, waardoor wij het de beste VPN voor het WK voetbal vinden. Als je de service graag eerst uitprobeert, kun je de 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie gebruiken.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

2. Surfshark: Snel en goedkoop live voetbal kijken

Een van onze favorieten is Surfshark. Deze provider heeft servers over de hele wereld, inclusief meerdere serverlocaties in Nederland. Zo kijk je het WK vanuit vrijwel ieder land ter wereld! Een punt waarop Surfshark echt uitblinkt is snelheid. Uit onze speedtests komt Surfshark als een van de snelste VPN-providers uit de bus. Met deze dienst heb je dus niet snel last van haperende streams!

De software van Surfshark werkt op vrijwel alle populaire apparaten en besturingssystemen. Extra fijn is dat je de dienst op een onbeperkt aantal apparaten tegelijk mag gebruiken. Dit is vrij uitzonderlijk voor een VPN, en dus echt een pluspunt voor Surfshark.

Daarnaast is Surfshark erg voordelig. Je hebt al een abonnement voor een paar euro per maand. Uiteraard heeft ook deze provider een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

3. CyberGhost: Voordelig live het WK kijken

Net als onze nummers één en twee is CyberGhost een geweldige VPN-provider die je snel zal helpen bij het streamen van WK-wedstrijden. Deze provider heeft duizenden servers over de hele wereld, inclusief een locatie in Nederland, en erg goede verbindingssnelheden. CyberGhost is een goede keuze als je wilt gaan voor gebruiksvriendelijkheid: de stijl en opzet van de software zijn aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen. Net als NordVPN heeft ook CyberGhost speciale opties voor streaming, wat handig is als je voetbal wilt kijken.

Het grootste voordeel van CyberGhost is de lage prijs: het is de goedkoopste optie in onze top drie. Hoewel deze VPN misschien niet altijd even stabiel is als andere premium VPN-diensten, is het nog steeds een fantastische keuze die je helpt de beste wedstrijden te bekijken. CyberGhost biedt eveneens een niet-goed-geld-terug-garantie en blinkt hierin uit: je kunt de dienst maar liefst 45 dagen gratis uitproberen.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Disclaimer: controleer altijd de gebruikersovereenkomst

Voordat je je VPN aanzet en gebruikt om je favoriete WK-stream te kijken, is het belangrijk om altijd de gebruikersovereenkomst te controleren. Sommige online streams zeggen namelijk iets over VPN-gebruik in hun algemene voorwaarden. Ze kunnen bijvoorbeeld voorschrijven dat hun service niet gebruikt mag worden in combinatie met een VPN-verbinding.

Hoewel VPN-gebruik volkomen legaal is in Nederland en het gebruik zelfs wordt aangemoedigd door veel instanties, beslist de gebruikersovereenkomst hoe je een dienst mag gebruiken. Als een dienst streaming met een VPN afraadt of zelfs verbiedt en je toch een VPN gebruikt, kan het zijn dat je geen toegang meer krijgt tot de dienst. Daarom is het altijd belangrijk om het officiële beleid van een streamingdienst te controleren en daarnaar te handelen.

Hoe werken VPN’s?

Een VPN helpt je geografische beperkingen te omzeilen, zodat je overal ter wereld WK-wedstrijden kunt kijken. Of je nu je Nederlandse stream op vakantie wilt kijken, of een buitenlandse stream wilt zien vanuit thuis – een VPN maakt het mogelijk. Een VPN geeft je een versleutelde verbinding met het internet. Dit betekent dat je meer online vrijheid, privacy en veiligheid hebt.

Wil je meer weten over hoe een VPN-verbinding werkt en wat de voordelen zijn? Dan verwijzen we je door naar onze informatie-sectie.

Voetbalzenders en websites om live het WK voetbal te kijken

voetbal op computerschermHieronder vind je een overzicht van de Nederlandse zenders en websites waarop voetbal wordt uitgezonden. Sommige van deze opties zijn gratis, maar er zijn ook platformen waar je een abonnement voor nodig hebt. Heb je een betaald abonnement voor bijvoorbeeld Ziggo Sport of NLZIET? Dan kun je binnen de hele EU WK-wedstrijden bekijken.

Internationale WK-streams

Wil je juist geen Nederlandse stream bekijken of heb je geen toegang tot de bovenstaande streams? Dan kun je een platform uit het buitenland gebruiken. Er zijn veel sportkanalen over de hele wereld die het WK voetbal uitzenden. Hier volgen een aantal bekende streams, inclusief gratis opties, die Engelstalig commentaar verzorgen.

LandStreamingplatform
AustraliëSBS
CanadaBell Media
Verenigd KoninkrijkBBC iPlayer (gratis), ITV Hub
Verenigde StatenFox, ook te zien bij: HULU + Live TV (één week gratis uitproberen), YouTubeTV (twee weken gratis uitproberen), FuboTV

Natuurlijk zijn er nog veel meer streams die gratis of betaald toegang bieden tot de wedstrijden. Als je een WK-wedstrijd met commentaar in een specifieke taal wilt bekijken zijn er lokale mogelijkheden die wereldwijd beschikbaar worden wanneer je een VPN gebruikt. Zoek gewoon de stream, maak verbinding met een VPN-server in het land waar die stream beschikbaar is, en begin met streamen.

WK voetbal kalender en speelschema Nederland

De officiële FIFA World Cup begint eind 2022. Het toernooi vindt plaats van 20 november tot 18 december. Dan zullen de beste teams in Qatar tegen elkaar strijden. Het volledige speelschema vind je hieronder:

WK voetbal 2022Datum
Groepsfase20 november – 2 december 2022
Ronde van 163 – 6 december 2022
Kwartfinale9 – 10 december 2022
Halve finale13 – 14 december 2022
Play-off voor derde plaats17 december 2022
Finale18 december 2022

Het Nederlands elftal is geloot in poule A samen met Senegal, Ecuador en gastland Qatar. In eerste instantie zou Nederland de openingswedstrijd van het WK spelen tegen Senegal. Gastland Qatar had verzocht om op een later tijdstip te spelen. Uiteindelijk is de wedstrijd van Qatar tegen Ecuador een dag naar voren gehaald, waardoor het gastland het WK 2022 alsnog kan openen. Voor de poulefase is dit het speelschema van Oranje:

DatumWedstrijdTijd
Maandag 21 novemberSenegal – Nederland17:00 uur
Vrijdag 25 novemberNederland – Ecuador17:00 uur
Dinsdag 29 novemberNederland – Qatar16:00 uur

Wil je de gaten in je kijkschema opvullen? Dan zijn er gelukkig genoeg andere voetbalevenementen om van te genieten. Zo kijk je ondertussen bijvoorbeeld de Champions League en de Eredivisie.

Wereldwijd online het WK voetbal kijken: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken van FIFA-bekerwedstrijden? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over dit onderwerp verzameld. Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Het WK voetbal 2022 wordt uitgezonden op verschillende kanalen en streams in Nederland en over de hele wereld. In Nederland kun je de wedstrijden bijvoorbeeld volgen via NPO of NLZIET. Ook in het buitenland zijn er veel livestreams en kanalen beschikbaar die het WK uitzenden. Sommige online streams zijn zelfs gratis. Als je een VPN gebruikt, krijg je toegang tot al deze streams, of je nu in Nederland of op vakantie in het buitenland bent.

De zenders en websites die licenties hebben gekocht om FIFA 2022-wedstrijden uit te zenden, werken meestal alleen in specifieke landen. Dit betekent dat je gebruikelijke Nederlandse stream niet meer werkt als je in het buitenland (buiten de EU) bent. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dit te omzeilen. Gebruik gewoon een lokaal alternatief of bekijk je Nederlandse stream met een VPN.

Ja, er zijn verschillende online livestreams die wedstrijden gratis uitzenden. NPO is er daar één van. Ook zijn er platformen die gratis proefperiodes aanbieden, waarmee je het WK voetbal kunt kijken. Je leest hier meer over verschillende online WK-streams en hoe je er toegang tot krijgt in ons artikel over het WK voetbal 2022.

NordVPN is één van de beste VPN’s om voetbal mee te kijken. Dit geldt voor de FIFA World Cup, maar ook voor andere internationale competities, zoals de Champions League. NordVPN staat bekend om zijn stabiele verbindingen en vele mogelijkheden voor streamen en deblokkeren. Je kunt er bijna elke stream mee bekijken, of je nu in Nederland of in het buitenland bent.

Het volgende WK voetbal vindt plaats in 2022. De finale staat gepland voor 18 december 2022, en de groepsfase begint een maand eerder op 21 november. Op deze dag opent Nederland het WK 2022 in Qatar met een wedstrijd tegen Senegal.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen