Beste gratis VPN voor Fortnite: omzeil de IP-ban

VPN-schild met een "Gratis"-label naas een trofee en laptop met Fortnite
Klik hier voor een korte samenvatting
Dit zijn de beste gratis Fortnite VPN's

Wil je IP-bans omzeilen op Fortnite? Een Virtual Private Network (VPN) helpt je hierbij. Deze VPN’s zijn helemaal gratis en werken goed met online games, waaronder Fortnite:

In de rest van dit artikel lees je meer uitgebreid over deze gratis VPN’s voor Fortnite. Hoewel ze goed zijn, zijn er nog betere VPN’s. Hier moet je wel een klein prijsje voor betalen. Kies Private Internet Access (PIA) voor de beste service voor de laagste prijs.

Lees snel verder voor meer info over de gratis VPN’s en de voordelen van VPN’s bij het spelen van Fortnite.

Fortnite staat erom bekend dat het spelers onterecht banned uit de game. Je mag dan niet meer spelen via een device met jouw IP-adres. Met een VPN verander je je IP en omzeil je de ban. Dit is dus de ideale oplossing.

Helemaal fijn zou het zijn als je een gratis VPN kunt gebruiken, zonder allemaal reclame te zien, in te leveren op je snelheid of een limiet te hebben op je dagelijkse internetgebruik. Daarom hebben we speciaal voor jou de top 3 beste gratis VPN-services voor Fortnite samengesteld.

Top 3 beste free VPN’s voor Fortnite

VPN-schild met een label waarop "Gratis" staatGratis VPN’s zijn vaak geen succes voor gamers. Veel hebben data- en snelheidslimieten. Andere gratis VPN-aanbieders (denk aan Hola VPN en UrbanVPN) hebben niet eens eigen VPN-servers, maar gebruiken de computers van andere gebruikers om je online te laten gaan. Dat betekent dat jij via je buurman Fortnite kunt spelen, maar dat je buurman via jouw pc het dark web op kan gaan. Niet ideaal!

Er zijn wel een aantal goede free VPN’s. Speciaal voor online games, waaronder Fortnite, zijn dit de beste:

 • ProtonVPN
 • PrivadoVPN
 • Atlas VPN

ProtonVPN: unlimited gamen zonder reclame

Proton VPN logo icoonProtonVPN is de enige goede gratis VPN die geen datalimiet heeft. Je kunt dus zoveel gamen als je wilt. Je kunt gebruikmaken van elf servers in Nederland, waardoor je in ieder geval geen last hebt van veel lag.

Ook fijn is dat ProtonVPN zijn geld verdient door premium abonnementen te verkopen. De gratis versie laat je dus geen reclames zien in de app om toch geld aan je te verdienen. En misschien wel het mooiste? ProtonVPN kun je op je router installeren. Dat betekent dat je ook op je Xbox of PlayStation van de VPN gebruik kunt maken. Als dat niet unlimited gamen is!

Bezoek ProtonVPN

PrivadoVPN: als je naast gamen ook wilt Netflixen

Bij PrivadoVPN krijg je geen onbeperkte data die je mag gebruiken. Met de gratis 10 GB per maand kom je echter een heel eind. Een uur Fortnite spelen kost je namelijk 100 MB. Oftewel, met PrivadoVPN kun je wel 100 uur per maand Fortnite spelen!

Waarschijnlijk speel je het spel niet 24/7. Misschien wil je tussendoor ook even een serie bingen. Met PrivadoVPN heb je dan geluk. Dit is de enige free VPN die werkt met Netflix! Speciaal voor mensen die zich via onze website aanmelden zorgt PrivadoVPN dat je zelfs toegang krijgt tot de Amerikaanse Netflix.

Bezoek PrivadoVPN

Atlas VPN: ideaal voor Fortnite Battle Royale op je smartphone

AtlasVPN logo Beeldmerk kleinAls je vooral Fortnite speelt op je smartphone, is Atlas VPN de beste keuze. Sowieso krijg je bij Atlas VPN Free toegang tot drie serverlocaties en 10 GB data om te gebruiken per maand. Daarnaast heeft het een zogenaamde split-tunneling functie op iPhone en andere telefoons. Hiermee zorg je ervoor dat alleen Fortnite via de VPN loopt en je niet onnodig VPN-data opsnoept via YouTube.

Atlas VPN is niet alleen beschikbaar op smartphones. Je gebruikt hetzelfde abonnement ook gewoon op je pc of laptop. De snelheden die je met het gratis abonnement bereikt, worden bovendien niet gelimiteerd waardoor deze vrij hoog blijven.

Bezoek Atlas VPN

Extra tip: beste goedkope VPN voor Fortnite

Private Internet Access IcoonHoe goed de gratis VPN’s ook zijn, ze hebben allemaal limieten. De een is nooit supersnel, de ander heeft een maximale hoeveelheid data die je mag gebruiken en allemaal hebben maar een beperkt aantal servers. Voor een klein prijsje kun je echter al deze limieten omzeilen en gebruikmaken van een top VPN.

Kijk bijvoorbeeld naar Private Internet Access (PIA). Deze dienst heeft wereldwijd snelle servers waarvan je onbeperkt gebruik kunt maken. De app en website zijn bovendien in het Nederlands, waardoor je makkelijk snapt wat je doet. De service kost je nog geen 2 euro per maand en je kunt het zelfs helemaal gratis uitproberen door de geld-terug-garantie. Vraag je je geld binnen dertig dagen terug, dan regelt PIA dat voor je.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.85
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Waarom een VPN gebruiken voor Fortnite?

Wi-Fi symbool met de tekst "IP" onder een stolpDe belangrijkste reden om een VPN te gebruiken voor Fortnite is om van de vervelende IP-ban af te komen. Afhankelijk van de reden die de game geeft voor de ban, kun je dan namelijk een hele tijd niet op de Fortnite-servers.

Een andere reden om een VPN te gebruiken tijdens het spelen van Fortnite, of online games in het algemeen, is anonimiteit. Zonder VPN is je IP-adres niet verborgen en andere spelers zouden hier misbruik van kunnen maken.

Denk aan DDoS-aanvallen van je tegenstander. Door allemaal data naar jouw IP-adres te versturen, krijg jij last van heel traag internet. Dat zorgt voor lag en vermindert de kans op winst in de game. Een VPN verbergt je IP, waardoor sore losers deze aanval niet op jou kunnen uitoefenen.

Unbanned van Fortnite door een VPN

Bij een ban op Fortnite gaat het meestal om een IP-ban. Aangezien een VPN je IP-adres verandert, omzeil je de ban. Dit doe je zo:

 1. Download de VPN-app. Ga bijvoorbeeld naar ProtonVPN’s website en installeer de app op je pc.
 2. Selecteer een server die dichtbij je huidige locatie staat voor de beste snelheden. Je kunt ook op ‘Quick Connect‘ klikken om de beste server automatisch te krijgen.
 3. Log weer in bij Fortnite en begin die Battle Royale.

Mag ik een VPN gebruiken op Fortnite?

Vrouwe Justitia die een zwaard vasthoudtMisschien heb je al ooit Fortnite gespeeld en kreeg je deze melding:

You were removed from the match due to internet lag, your IP or machine, VPN usage, for cheating, or being on an untrusted platform. We recommend not utilizing VPN or proxy services while attempting to play Fortnite“.

Het lijkt dus alsof Epic Games VPN-gebruik verbiedt. Dit is echter helemaal niet waar! Nergens in de community guidelines of Terms of Service staat dat je geen VPN mag gebruiken. En binnen Nederland – en de meeste andere landen – is een VPN gebruiken volkomen legaal.

Overigens is ook het streamen van video’s, films en series met een VPN legaal, zolang je de copyrightwetgeving niet overtreedt. Zolang je verbindt met een Nederlandse VPN-server hoef je hier echter niet bang voor te zijn.

Conclusie: de beste VPN voor online gaming

Een VPN voor Fortnite is dus handig. Er zijn zelfs goede gratis VPN’s waarmee je zeker een hele tijd kunt gamen. De beste gratis VPN’s voor de game zijn ProtonVPN, PrivadoVPN en Atlas VPN.

We hebben ook een lijst van de beste gaming VPN’s. Je loopt dan tegen geen enkel limiet aan. Niemand die jou dan nog tegenhoudt om de Battle Royale te winnen. Wil je weten welke VPN’s het beste zijn voor gamers? Lees dan het ‘Beste gaming VPN’-artikel.

Beste Fortnite VPN: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Kijk dan in onze FAQ. Als jouw vraag er niet tussen staat, stel hem dan in de reacties.

Nergens in de community guidelines of in de Terms of Service staat dat je geen VPN mag gebruiken voor Fortnite. VPN-gebruik is volkomen legaal en dus ook tijdens het gamen.

Een VPN voor Fortnite moet snel zijn en je moet veel data kunnen gebruiken. Wij hebben een lijstje samengesteld met de beste gratis VPN’s voor Fortnite. Een klein maandbedrag laat je echter onbeperkt gamen met Private Internet Access: de beste goedkope Fortnite VPN.

Epic Games, en dus ook Fortnite, herkennen dat bepaalde IP-adressen van een VPN-dienst zijn. Fortnite herkent dus tot op zekere hoogte dat je een VPN gebruikt. In de Terms of Service zegt de game echter niets over dat VPN-gebruik verboden zou zijn. Je kunt dus een (gratis) VPN gebruiken om Fortnite te spelen.

Ja, er zijn goede gratis VPN’s voor Fortnite. Om te gamen met een VPN wil je zo min mogelijk beperkingen in snelheid en hoeveelheid data. Zo kwamen wij uit op de top 3 beste gratis Fortnite VPN’s:

 • ProtonVPN
 • PrivadoVPN
 • Atlas VPN

Ja, Fortnite is gratis om te spelen. Wel zijn er Battle Passes waarmee je direct een hogere tier bereikt waarvoor je moet betalen. Ook kun je skins of dansjes kopen.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen