Skype geblokkeerd: Hoe je Skype werkend krijgt in het buitenland

Skype Niet Werkend Wereldkaart
Klik hier voor de samenvatting van het artikel
Skype blokkade in het buitenland omzeilen

Het kan voorkomen dat Skype in het buitenland niet werkt en is geblokkeerd. Hoe kun je een Skype-blokkade omzeilen tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland?

 • Om Skype weer werkend te krijgen kan je een VPN-verbinding gebruiken en je internetverkeer omleiden via een VPN-server in een ander land. Dit werkt heel simpel door online een abonnement af te sluiten en de app te downloaden.
 • Als je vanuit het buitenland verbinding maakt met een Nederlandse VPN-server, wordt je internetverkeer omgeleid via Nederland en krijg je een Nederlands IP-adres. Hierdoor kun je het internet gebruiken alsof je vanuit Nederland online bent.
 • Omdat Skype vanuit Nederland gewoon werkt, is Skype nu ook voor jou toegankelijk, ook al zit je in het buitenland. Naast Skype kun je ook toegang krijgen tot andere diensten die mogelijk zijn geblokkeerd door het land waar je verblijft, zoals WhatsApp.

We raden NordVPN aan voor het Skypen in het buitenland. NordVPN is een betrouwbare en snelle VPN-provider die privacy hoog in het vaandel heeft staan. Ook werkt NordVPN op al je devices (iPhone, Android, Windows en Mac).

Meer informatie over het omzeilen van Skype-blokkades lees je in de rest van het artikel.

In sommige landen werkt Skype niet. Vaak heeft dit te maken met een nationale blokkade van Skype. En als Skype geblokkeerd is zijn meestal ook andere VOIP-diensten niet toegankelijk. VOIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit betekent dat het internet wordt gebruikt om gesproken tekst te transporteren. Skype is een goed voorbeeld van VOIP, maar bijvoorbeeld ook voice calls/video calls via WhatsApp vallen onder de categorie ‘VOIP’. Als je ondervindt dat Skype niet werkt of geblokkeerd wordt in het buitenland, hebben wij mogelijk een oplossing voor je!

Waarom wordt Skype eigenlijk geblokkeerd?

Skype werkt niet op reis

Skype wordt in sommige landen geblokkeerd. De redenen hiervoor lopen uiteen. Vaak heeft dit te maken met beperkingen door telecombedrijven en overheidscensuur.

Beperkingen door telecombedrijven

In een aantal landen wordt Skype geblokkeerd door telecom- en internetproviders, omdat het bellen met Skype ten koste gaat van hun inkomsten. Als mensen niet kunnen bellen met Skype, zijn ze gedwongen om te bellen via het telefoonnetwerk. Dit netwerk wordt veelal beheerd door dezelfde providers die Skype dus blokkeren. Dit is veel duurder voor de mensen die willen bellen,  en dit betekent meer winst voor de telecomproviders.

Dit geldt met name  voor Zuid- en Midden-Amerika, waar hetzelfde bedrijf vaak telefoon- en internettoegang verzorgt. Skype wordt ondere andere geblokkeerd door telecomproviders in Belize, Brazilië en Venezuela om gebruikers te dwingen om telefonisch te communiceren of de eigen VOIP-dienst van het telecombedrijf te gebruiken. Het gebrek aan telecommunicatieconcurrentie in deze landen maakt het probleem alleen maar groter. In Belize is Belize Telemedia Limited, dat eigendom is van de overheid, de enige telecomaanbieder. Ze blokkeren het gebruik van Skype om hun telefooninkomsten te beschermen en om hun eigen VOIP-dienst te promoten.

Overheidscensuur

Ook zijn er overheden die Skype blokkeren. Deze overheden laten alleen door hen goedgekeurde VOIP-diensten toe. Vaak zijn deze diensten zo ontwikkeld dat ze gebruikers kunnen monitoren. Met name in China en in een aantal andere landen in het Midden-Oosten,  legt de regering beperkingen op voor Skype en andere VOIP-diensten.  Je kan daar bijvoorbeeld wel Skype downloaden, maar dit is een aangepaste versie met spyware. Deze Chinese versie van Skype monitort bijvoorbeeld je chats, op zoek naar verboden of politiek geladen woorden. Overheidscensuur en spionage dus. De Egyptische regering heeft zelfs een officieel beleid om services te blokkeren die ze niet kunnen controleren, waaronder Skype.

Regelgevende beperkingen

In bepaalde landen hebben VOIP-services zoals Skype een licentie nodig om te kunnen werken. Een voorbeeld hiervan zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die voor VOIP-diensten een vergunning van hun Telecommunication Regulatory Authority nodig hebben. Skype is momenteel niet beschikbaar in de VAE omdat ze niet de juiste licentie hebben verkregen.

Skype in het buitenland: Dé oplossing om Skype werkend te krijgen

Als Skype geblokkeerd is op je vakantie, tijdens het reizen of tijdens het verblijf in een ander land, is er vaak een simpele oplossing. Om Skype weer werkend te krijgen kan je een VPN gebruiken (lees ook: hoe werkt een VPN). Een VPN is een manier om je internetverkeer om te leiden via een externe server. Deze VPN-servers staan vaak over de hele wereld. Zodra je met een VPN-server verbonden bent, wordt je internetverkeer omgeleid via het land waar de VPN-server staat. Ook krijg je het IP-adres toegewezen van de VPN-server. Dus door bijvoorbeeld vanuit China verbinding te maken met een Nederlandse VPN-server, wordt je internetverkeer omgeleid via Nederland en krijg je een Nederlands ip-adres. Hierdoor kan je het internet gebruiken net alsof je vanuit Nederland online bent. Skype zal dus ook gewoon werken, net als andere websites en online diensten die in Nederland vrij toegankelijk zijn.

Andere voordelen van een VPN zijn dat al je internetverkeer versleuteld en beveiligd wordt. Overheden, hackers, de beheerder van het wifi-netwerk; niemand kan nog zien wat jij doet op het internet. Volledige anonimiteit dus met surfen, streamen en downloaden. Ook kan je met een VPN andere geografische blokkades omzeilen. Niet alleen kan je toegang krijgen tot Skype, maar ook tot andere diensten die wellicht geblokkeerd zijn doordat je in het verkeerde land bent. Wat dacht je van Nederlandse voetbal of Uitzending Gemist vanaf je vakantieadres? Of de Amerikaanse versie van Netflix, vanuit Nederland? Met een VPN kan het allemaal.

Oplossing 1. NordVPN

Wil je Skypen in het buitenland, probeer dan eens NordVPN. NordVPN geeft je de keuze om verbinding te maken met servers in 59 landen. Op het moment dat je verbonden bent met een server in een ander land, verwerf je ook de vrijheden van dat land. Digitaal gezien bevindt jij je vanaf dat moment namelijk in dat andere land, je hebt immers een bijbehorend IP-adres. Als Skype toegestaan is in het land waar de VPN-server staat, kan jij nu dus ook op Skype met de hulp van NordVPN. NordVPN helpt je ook om anoniem te downloaden, te surfen en te streamen. NordVPN staat bekend als een betrouwbare en snelle VPN-provider die privacy hoog in het vaandel heeft staan. Ook werkt NordVPN op al je devices (iPhone, Android, Windows en Mac).

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Oplossing 2. GOOSE VPN

GOOSE VPN helpt je ook om weer op Skype te kunnen. GOOSE VPN is snel, simpel, effectief en goedkoop. Daarnaast heeft GOOSE VPN nog veel meer voordelen te bieden. Ons inziens een van de betere VPN-diensten van dit moment, en gerund door Nederlanders. Dit betekent ook dat er een Nederlandse website en Nederlandstalige helpdesk is, altijd prettig. GOOSE VPN is geschikt voor iOS, Mac OS, Windows en Android.

Nog meer goede VPN-diensten vind je hier. Al deze diensten zijn geschikt om toegang te krijgen tot Skype, waar je ook bent.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
Vanaf
€2.99
7.8
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Waar wordt Skype allemaal geblokkeerd?

We hebben geprobeerd een zo volledig mogelijk lijst op te stellen met landen waar Skype niet werkt (of niet goed). We kunnen niet garanderen dat deze lijst 100 % accuraat is. De redenen dat Skype is geblokkeerd zijn uiteenlopend. In landen waar Skype niet werkt, zie je vaak dat andere VOIP-diensten ook geblokkeerd zijn. Dikwijls hebben deze landen ook restricties op social mediagebruik.

Landen waar Skype momenteel niet werkt, of waar het Skype-verkeer recentelijk beperkt is geweest:

 • Belize – Skype wordt momenteel geblokkeerd door Belize Telemedia Limited, de enige telecomprovider van Belize, die hun eigen VOIP-service aanbiedt.
 • Brazilië – Brazilië’s grootste telecomprovider, Brazilië Telecom, blokkeert Skype maar staat VoIP-bellen via hun eigen service toe.
 • Caribische eilanden – LIME, de dominante telecomprovider op de Caribische eilanden  blokkeert Skype.
 • China – Alle VOIP-services zijn geblokkeerd, behalve die van China Unicom en China Telecom. Ook websites zoals Facebook en YouTube worden geblokkeerd.
 • Cuba – Skype is beschikbaar in Cuba, maar de extreem lage internetsnelheden beperken het gebruik ervan. Ook zijn de kosten erg hoog.
 • Egypte – De Egyptische regering verstoort of blokkeert regelmatig alle VoIP-diensten die niet direct kunnen worden gecontroleerd.
 • Guyana – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Iran – Skype lijkt wel beschikbaar te zijn, maar de verbinding is erg slecht en daardoor niet bruikbaar.
 • Jordanië – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Koeweit – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Libië – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Myanmar – Toegang tot Skype is beperkt.
 • Noord Korea – Alle VOIP-services zoals Skype zijn om veiligheidsredenen  volledig geblokkeerd.
 • Oman – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Pakistan – Skype gesprekken worden gemonitariseerd.
 • Panama – heft een belastig van 12% op alle VOIP-gesprekken.
 • Paraguay – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Qatar – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Saudi Arabië – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Syrië – Toegang tot Skype is beperkt.
 • Venezuela – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Verenigde Arabische Emiraten – Skype is volledig geblokkeerd.
 • Vietnam – Toegang tot Skype is beperkt.

Conclusie

Met een VPN-verbinding kun je eenvoudig Skype-blokkades in het buitenland omzeilen. Zodra je met een VPN-server verbonden bent, wordt je internetverkeer omgeleid via het land waar de VPN-server staat. Ook krijg je het IP-adres toegewezen van de VPN-server. Dus door vanuit het land dat Skype blokkeert verbinding te maken met een Nederlandse VPN-server, wordt je internetverkeer omgeleid via Nederland.  Hierdoor kan je het internet gebruiken net alsof je vanuit Nederland online bent. Skype zal dan ook gewoon werken.
Om jou te helpen bij het kiezen van een VPN-provider hebben we een lijst samengesteld met de beste VPN-providers die er zijn.

Skype geblokkeerd: veelgestelde vragen

Wil jij snel meer informatie over het gebruik van Skype in het buitenland en het omzeilen van blokkades? Wij helpen je graag. Klik op onderstaande vragen en het antwoord verschijnt in beeld.

In sommige landen blokkeren de telecom- en internetproviders Skype omdat het bellen met Skype ten koste gaat van hun inkomsten. Als mensen niet kunnen bellen met Skype, zijn ze gedwongen het normale telefoonnetwerk te gebruiken.
Het blokkeren van Skype kan ook het werk zijn van de overheid.

Om Skype weer werkend te krijgen, kan je een VPN-verbinding gebruiken. Op het moment dat je verbonden bent met een server in een ander land, verwerf je ook de vrijheden van dat land. Je krijgt een bijbehorend IP-adres en digitaal gezien bevind jij je vanaf dat moment in dat andere land. Als je verbonden bent met een server in een land waar het toegestaan is om Skype te gebruiken, dan kun jij ook van deze dienst gebruik maken.

Landen waar het Skype-verkeer recentelijk beperkt is of geheel niet werkt:

 • Belize
 • Brazilië
 • Caribische eilanden
 • China
 • Cuba
 • Egypte
 • Guyana
 • Iran
 • Jordanië
 • Koeweit
 • Libië
 • Myanmar
 • Noord Korea
 • Oman
 • Pakistan
 • Panama
 • Paraguay
 • Qatar
 • Saudi Arabië
 • Syrië
 • Venezuela
 • Verenigde Arabische Emiraten
 • Vietnam
Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik zit in Frankrijk op de camping en krijg geen verbinding. Wat te doen

  • We hebben meerdere meldingen gekregen dat Skype rond 16 en 17 mei niet werkte vanuit Frankrijk. Wij kunnen zelf echter geen verdere informatie vinden over dit probleem. Hopelijk is het ondertussen opgelost. Zo niet, dan kun je het beste even contact opnemen met de supportdesk van Skype zelf.
   Het kan natuurlijk ook dat een van onze andere bezoekers het antwoord voor je heeft.

 2. Vanuit Frankrijk zou Skype gewoon moeten werken. Echter Skype is wel te ontvangen vanuit Nederland maar terug is niet mogelijk. Geen Beeld geen Geluid. Wat wel werkt is de E-mail in mijn geval GMAIL op hetzelfde net. Wat kan het zijn dat Skype geen beeld en geluid verzend uit Frankrijk naar Nederland maar wel andersom.
  M.v.G. Robert.

  • Hallo Robert,
   We hebben meerdere meldingen gekregen dat Skype rond 16 en 17 mei niet werkte vanuit Frankrijk. Wij kunnen zelf echter geen verdere informatie vinden over dit probleem. Hopelijk is het ondertussen opgelost. Zo niet, dan kun je het beste even contact opnemen met de supportdesk van Skype zelf.
   Het kan natuurlijk ook dat een van onze andere bezoekers het antwoord voor je heeft.
   Vriendelijke groet, Quinten

Een reactie plaatsen