Skype geblokkeerd: hoe je Skype werkend krijgt in het buitenland

Skype Niet Werkend Wereldkaart
Klik hier voor de samenvatting van het artikel
Skype blokkade in het buitenland omzeilen

Het kan voorkomen dat Skype in het buitenland niet werkt en is geblokkeerd. Je omzeilt deze blokkade gemakkelijk met behulp van een VPN. Dit is hoe je dat doet:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider met servers in een land waar Skype wel is toegestaan. Wij raden NordVPN, ExpressVPN of Goose VPN hiervoor aan.
 2. Download de VPN-software en log in.
 3. Maak verbinding met bijvoorbeeld een Nederlandse server.
 4. Skype werkt weer voor jou, ook vanuit het buitenland.

Meer informatie over het omzeilen van Skype-blokkades lees je in de rest van het artikel. Ook zie je een overzicht van landen waar deze dienst niet beschikbaar is.

Skype Logo NieuwIn sommige landen werkt Skype niet. Vaak heeft dit te maken met een nationale blokkade van Skype. Als Skype geblokkeerd is, zijn bovendien andere VoIP-diensten meestal niet toegankelijk.

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit betekent dat het internet wordt gebruikt om gesproken berichten te transporteren. Skype is een goed voorbeeld van VoIP. Daarnaast vallen voice en video calls via WhatsApp onder de categorie ‘VoIP’.

Als je merkt dat Skype niet werkt of geblokkeerd wordt in het buitenland, hebben wij mogelijk een oplossing voor je! We leggen je bovendien uit waarom Skype en andere VoIP-diensten soms geblokkeerd worden.

Skype in het buitenland: dé oplossing om Skype werkend te krijgen

Er is vaak een simpele oplossing om een blokkade op Skype te omzeilen tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland. De makkelijkste methode is om een Virtual Private Network, afgekort VPN, te gebruiken.

Een VPN is een manier om je internetverkeer om te leiden via een externe server. Deze VPN-servers staan vaak over de hele wereld. Zodra je met een VPN-server verbonden bent, wordt je internetverkeer omgeleid via het land waar de VPN-server staat. Zo krijg je het IP-adres toegewezen van de VPN-server.

Dus als je bijvoorbeeld vanuit China verbinding maakt met een Nederlandse VPN-server, dan wordt je internetverkeer omgeleid via Nederland. Je krijgt dan een Nederlands IP-adres. Hierdoor gebruik je het internet net alsof je vanuit Nederland online bent. Skype zal dus ook gewoon werken, net als andere websites en online diensten die in Nederland vrij toegankelijk zijn.Hoe Werkt een VPN Illustratie

Andere voordelen van een VPN zijn dat het al je internetverkeer versleutelt en beveiligt. Overheden, hackers, de beheerder van het wifi-netwerk; niemand kan nog zien wat jij doet op het internet. Volledige anonimiteit dus met surfen, streamen en downloaden.

Ook kun je met een VPN andere geografische blokkades omzeilen. Je krijgt zo niet alleen toegang tot Skype, maar ook tot andere diensten die geblokkeerd zijn in het land waar je je bevindt. Wat dacht je van Nederlands voetbal of Uitzending Gemist vanaf je vakantieadres? Of de Amerikaanse versie van Netflix, vanuit Nederland? Met een VPN kan het allemaal.

Oplossing 1. NordVPN

Wil je Skypen in het buitenland, probeer dan eens NordVPN. NordVPN geeft je de keuze om verbinding te maken met servers in 59 landen. Een van deze landen is Nederland. Je kunt dus sowieso een met een server verbinden in een land waar Skype gewoon toegestaan is.

Daarnaast helpt NordVPN helpt je om anoniem te downloaden, te surfen en te streamen. NordVPN staat bekend als een betrouwbare en snelle VPN-provider. Het heeft je privacy hoog in het vaandel heeft staan. Ook werkt NordVPN op al je devices, waaronder iPhone, Android, Windows en Mac.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Oplossing 2. ExpressVPN

ExpressVPN is echt een all-round topper op het gebied van unblocking. De provider heeft servers in wel 94 landen. Daarmee kun je altijd wel een server vinden waarmee je Skype kunt gebruiken. Bovendien behoort ExpressVPN consistent bij de snelste VPN’s uit onze tests. Je Skype-verbinding zal daardoor niet haperen.

Mocht de prijs je afschrikken, wees dan toch gerust. Je test de dienst een maand lang gratis uit via de geld-terug-garantie. Mocht je dan toch niet overtuigd zijn, krijg je gewoon je geld terug.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.91
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

Oplossing 3. GOOSE VPN

Ook GOOSE VPN helpt je om weer op Skype te kunnen. GOOSE VPN is snel, simpel, effectief en goedkoop. Daarnaast heeft GOOSE VPN nog veel meer voordelen te bieden.

Met een abonnement op GOOSE VPN steun je bovendien Nederlandse ondernemers. Het is namelijk een Nederlands bedrijf. Dit betekent ook dat er een Nederlandse website en Nederlandstalige helpdesk is. Dit is altijd prettig. GOOSE VPN is geschikt voor iOS, Mac OS, Windows en Android.

GOOSE VPN
Actie:
Nederlandse VPN tegen een scherpe prijs
Vanaf
€1.80
6.6
 • Nederlandstalige software, apps en klantondersteuning
 • Heel makkelijk te bedienen op alle devices
 • Klantenservice reageert snel
Bezoek GOOSE VPN

Al deze diensten zijn geschikt om toegang te krijgen tot Skype, waar je ook bent. Heb je hulp nodig bij het instellen van je VPN? Dan verwijzen we je graag naar een van onze handleidingen.

Waarom wordt Skype eigenlijk geblokkeerd?

Skype werkt niet op reisSkype wordt in sommige landen geblokkeerd. De redenen hiervoor lopen uiteen. Vaak heeft dit te maken met beperkingen door telecombedrijven en overheidscensuur.

Beperkingen door telecombedrijven

In een aantal landen wordt Skype geblokkeerd door telecom- en internetproviders. Deze providers lopen immers inkomsten mis, als mensen bellen via Skype. Als mensen niet kunnen bellen met Skype, zijn ze gedwongen om te bellen via het telefoonnetwerk. Dit netwerk wordt veelal beheerd door dezelfde providers die Skype dus blokkeren. Bellen via het telefoonnetwerk is duurder dan Skypen. Dit zorgt ervoor dat de telecomproviders meer winst genereren.

Dit geldt met name  voor Zuid- en Midden-Amerika. Hier verzorgt hetzelfde bedrijf vaak telefoon- én internettoegang. Skype wordt onder andere geblokkeerd door telecomproviders in Belize, Brazilië en Venezuela om gebruikers te dwingen om telefonisch te communiceren of de eigen VoIP-dienst van het telecombedrijf te gebruiken.

Het gebrek aan concurrentie in telecommunicatie in deze landen maakt het probleem alleen maar groter. In Belize is Belize Telemedia Limited, dat eigendom is van de overheid, de enige telecomaanbieder. Het blokkeert het gebruik van Skype en promoot zijn eigen VoIP-dienst om zijn inkomsten te beschermen.

Regelgevende beperkingen

In bepaalde landen hebben VoIP-services zoals Skype een licentie nodig om te kunnen werken. Een voorbeeld hiervan zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hier hebben VoIP-diensten een vergunning van de Telecommunication Regulatory Authority nodig. Skype is momenteel niet beschikbaar in de VAE, omdat het niet de juiste licentie heeft.

Overheidscensuur

Ook zijn er overheden die Skype blokkeren. Deze overheden laten alleen door hen goedgekeurde VoIP-diensten toe. Vaak zijn deze diensten zo ontwikkeld dat ze gebruikers kunnen monitoren.

Laptop SpionageMet name in China en in een aantal landen in het Midden-Oosten legt de regering beperkingen op voor Skype en andere VoIP-diensten. Als je Skype daar wel kunt downloaden, zoals in China, dan is dit vaak een aangepaste versie met spyware.

Deze Chinese versie van Skype monitort bijvoorbeeld je chats. Hierbij controleert het programma op verboden of politiek geladen woorden. Overheidscensuur en spionage dus. De Egyptische regering heeft zelfs een officieel beleid om services te blokkeren die ze niet kan controleren. Hier valt ook Skype onder.

Waar wordt Skype allemaal geblokkeerd?

We hebben geprobeerd een zo volledig mogelijk lijst op te stellen met landen waar Skype niet (goed) werkt. We kunnen echter niet garanderen dat deze lijst 100 % accuraat is. De redenen dat Skype is geblokkeerd lopen sterk uiteen, zoals je hierboven al kon lezen.

In landen waar Skype niet werkt, zie je bovendien vaak dat andere VoIP-diensten ook geblokkeerd zijn. Denk maar aan de belfunctie van WhatsApp. Dikwijls hebben deze landen ook restricties op social mediagebruik.

Landen met Skype restricties

Landen waar Skype momenteel niet werkt, of waar het Skype-verkeer beperkt is (geweest):

 • Bangladesh. Bangladesh blokkeerde Skype, nadat het gebruikt zou zijn voor interviews door de Bengaalse Nationalistische Partij.
 • Belize. Hier wordt Skype momenteel geblokkeerd door Belize Telemedia Limited. Dit is de enige telecomprovider van Belize. Deze biedt een eigen VOIP-service aan.
 • Brazilië. Brazilië’s grootste telecomprovider, Brazilië Telecom, blokkeert Skype. Het staat VoIP-bellen via zijn wel eigen service toe.
 • Caribische eilanden. LIME, de dominante telecomprovider op de Caribische eilanden blokkeert Skype.
 • China. Hier zijn alle VOIP-services geblokkeerd, behalve die van China Unicom en China Telecom. Ook websites zoals Facebook en YouTube worden geblokkeerd.
 • Cuba. In principe is Skype beschikbaar in Cuba. De extreem lage internetsnelheden beperken het gebruik er echter van. Ook zijn de kosten voor internet erg hoog.
 • Egypte. De Egyptische regering verstoort of blokkeert regelmatig alle VoIP-diensten die ze niet direct kan controleren.
 • Guyana. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Iran. Skype lijkt hier wel beschikbaar te zijn, maar de verbinding is erg slecht en daardoor niet bruikbaar.
 • Jordanië. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Koeweit. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Libië. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Marokko. Meerdere telecomproviders blokkeren Skype.
 • Myanmar. De toegang tot Skype is beperkt.
 • Noord-Korea. Alle VOIP-services zijn om ‘veiligheidsredenen’ volledig geblokkeerd. De overheid wil immers geen vrije in- en uitvoer van informatie.
 • Oezbekistan. In 2021 stelde de overheid het voor buitenlandse bedrijven wettelijk verplicht gegevens op Oezbeeks grondgebied op te slaan. Diensten die hier niet aan voldoen, waaronder Skype, zijn geblokkeerd.
 • Oman. Skype was volledig geblokkeerd. In 2020 is deze blokkade opgeheven wegens de coronapandemie.
 • Pakistan. De VoIP-dienst is in 2020 tijdelijk geblokkeerd geweest. ‘Om terrorisme tegen te gaan’ gaf de overheid als reden. Momenteel lijkt Skype wel weer te werken.
 • Panama. Dit land heft een belasting van 12% op alle VOIP-gesprekken. Skype is hier dus niet gratis, zoals in Nederland.
 • Paraguay. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Qatar. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Saudi-Arabië. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Syrië. Toegang tot Skype is beperkt.
 • Venezuela. Skype is volledig geblokkeerd.
 • Verenigde Arabische Emiraten. Skype is volledig geblokkeerd, omdat het geen geldige licentie zou hebben.
 • Vietnam. Toegang tot Skype is beperkt.

Conclusie

Hoewel diverse landen Skype en andere VoIP-diensten blokkeren, kun je deze blokkade omzeilen met een VPN. Je maakt eenvoudigweg verbinding met een server in een land waar Skype wel is toegestaan, zoals Nederland. Je maakt dan gebruik van het internet alsof je in Nederland bent. Skype zal hierdoor gewoon werken.

De VPN-providers die wij aanraden om Skype te unblocken zijn NordVPN, ExpressVPN en GOOSE VPN. Je kunt uiteraard ook zelf onderzoek doen. Neem dan eens een kijkje bij de beste VPN-providers van dit moment of lees een van onze vele andere reviews.

Skype geblokkeerd: veelgestelde vragen

Wil jij snel meer informatie over het gebruik van Skype in het buitenland en het omzeilen van blokkades? Wij helpen je graag. Klik op een van de onderstaande vragen en het antwoord verschijnt in beeld.

In sommige landen blokkeren de telecom- en internetproviders Skype, omdat het bellen met Skype ten koste gaat van hun inkomsten. Als mensen niet kunnen bellen met Skype, zijn ze gedwongen het normale telefoonnetwerk te gebruiken. Het blokkeren van Skype kan ook het werk zijn van de overheid.

Gelukkig zijn er manieren om deze blokkade te omzeilen. Handig als je op vakantie bent in bijvoorbeeld Qatar.

Om Skype weer werkend te krijgen, kan je een VPN-verbinding gebruiken. Op het moment dat je verbonden bent met een server in een ander land, verwerf je ook de vrijheden van dat land. Je krijgt een bijbehorend IP-adres en digitaal gezien bevind jij je vanaf dat moment in dat andere land. Als je verbonden bent met een server in een land waar het toegestaan is om Skype te gebruiken, dan kun jij ook van deze dienst gebruikmaken.

Landen waar het Skype-verkeer recentelijk beperkt is of geheel niet werkt:

 • Belize
 • Brazilië
 • Caribische eilanden
 • China
 • Cuba
 • Egypte
 • Guyana
 • Iran
 • Jordanië
 • Koeweit
 • Libië
 • Myanmar
 • Noord Korea
 • Oman
 • Pakistan
 • Panama
 • Paraguay
 • Qatar
 • Saudi Arabië
 • Syrië
 • Venezuela
 • Verenigde Arabische Emiraten
 • Vietnam

Meer landen én de mogelijkheid om de blokkade te omzeilen lees je in ‘Hoe je Skype werkend krijgt in het buitenland‘.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik zit in Frankrijk op de camping en krijg geen verbinding. Wat te doen

  • We hebben meerdere meldingen gekregen dat Skype rond 16 en 17 mei niet werkte vanuit Frankrijk. Wij kunnen zelf echter geen verdere informatie vinden over dit probleem. Hopelijk is het ondertussen opgelost. Zo niet, dan kun je het beste even contact opnemen met de supportdesk van Skype zelf.
   Het kan natuurlijk ook dat een van onze andere bezoekers het antwoord voor je heeft.

 2. Vanuit Frankrijk zou Skype gewoon moeten werken. Echter Skype is wel te ontvangen vanuit Nederland maar terug is niet mogelijk. Geen Beeld geen Geluid. Wat wel werkt is de E-mail in mijn geval GMAIL op hetzelfde net. Wat kan het zijn dat Skype geen beeld en geluid verzend uit Frankrijk naar Nederland maar wel andersom.
  M.v.G. Robert.

  • Hallo Robert,
   We hebben meerdere meldingen gekregen dat Skype rond 16 en 17 mei niet werkte vanuit Frankrijk. Wij kunnen zelf echter geen verdere informatie vinden over dit probleem. Hopelijk is het ondertussen opgelost. Zo niet, dan kun je het beste even contact opnemen met de supportdesk van Skype zelf.
   Het kan natuurlijk ook dat een van onze andere bezoekers het antwoord voor je heeft.
   Vriendelijke groet, Quinten

Een reactie plaatsen