Telefoon WhatsApp met Kruis Erdoorheen Wereldkaart

WhatsApp restricties op reis. Hoe krijg je toegang tot WhatsApp?

Laatst bijgewerkt: 13 maart 2019
Leestijd: 3 minuten, 37 seconden

WhatsApp messenger logoWhatsapp geblokkeerd op reis? Dit is een bekend fenomeen. In bepaalde landen, onder meer in China, Turkije en enkele Arabische landen, worden diensten als Whatsapp ingeperkt door de autoriteiten. Met name de voice call en video call functionaliteiten worden vaak geblokkeerd. Net als bij Skype, valt dit namelijk onder VOIP (Voice over IP).

Internetaanbieders in dergelijke landen belemmeren het gebruik van dit soort diensten, omdat ze inkomsten mis denken te lopen als mensen goedkoop via internet kunnen bellen. In plaats daarvan proberen ze mensen te bewegen met het telefoonnetwerk te bellen, wat vele malen duurder is (en resulteert in meer winst voor de aanbieders). Vaak heeft de staat een financieel belang in deze telecombedrijven en internetaanbieders. Hierdoor blijft het systeem in stand. Een tweede reden voor het blokkeren van diensten als WhatsApp is overheidscensuur.


Hoe krijg je WhatsApp werkend in het buitenland?

Als je toegang wil tot WhatsApp als je reist, en WhatsApp blijkt niet te werken, dan is daar een oplossing voor. Met een VPN-verbinding kan je je internetverbinding laten lopen via een ander land. Vanuit het buitenland maak je bijvoorbeeld verbinding met een VPN-server in Nederland. Al jouw internetverkeer wordt nu via Nederland omgeleid, inclusief WhatsApp. Omdat WhatsApp in Nederland niet geblokkeerd is, wordt jouw WhatsApp blokkade opgeheven. Ook als je dus in een land zit waar WhatsApp eigenlijk niet toegankelijk is.

Een VPN leidt dus je verbinding om via een externe server. Daarnaast beveiligt een VPN al je dataverkeer en geeft je complete anonimiteit in de vorm van een nieuw IP-adres. Niemand kan op deze manier zien wat jij doet op het internet, of jouw data onderscheppen. Een VPN geeft je dus toegang tot WhatsApp in het buitenland, maar heeft nog meer voordelen. Een VPN is ideaal om veilig op openbare wifi-netwerken te surfen bijvoorbeeld. Of om naar de Amerikaanse versie van Netflix te kijken. Ook kan je toegang te krijgen tot Youtube-content wereldwijd. Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden om je IP-adres te verbergen met een VPN.


Drie goede VPN’s voor WhatsApp op reis

Veel VPN-diensten zijn geschikt om toegang tot Whatsapp op reis te bewerkstelligen. We zullen 3 aanbieders voorstellen die in onze ogen excellent zijn, maar voor een nog completer overzicht is dit artikel ook interessant. Enkele van de beste VPN’s voor WhatsApp:


Oplossing 1.  WhatsApp werkend met PureVPN

PureVPN is perfect om WhatsApp werkend te krijgen, waar ook ter wereld. PureVPN heeft ontzettend veel servers en een grote userbase, van meer dan één miljoen gebruikers. PureVPN werkt erg simpel, is goedkoop en ondersteunt alle functies die je van een VPN verwacht (volledige anonimiteit en vrijheid op het internet). De volledige review van PureVPN lees je hier. PureVPN werkt op vrijwel alle besturingssystemen en devices (iPhone, Android, Windows etc.). Er is nu tijdelijk kortingsactie met een zeer aantrekkelijk actietarief.

PureVPN
6.8
 • Groot serveraanbod
 • Hoge snelheden
 • Netflix niet altijd werkend
Bezoek PureVPN

Oplossing 2. WhatsApp werkend met NordVPN

NordVPN biedt een mooi totaalpakket aan. Veel servers over de hele wereld, en zeer zware encryptie. Als anonimiteit en bescherming van je data van groot belang zijn, dan is NordVPN de perfecte keuze. Deze zware encryptie kan soms wat op de snelheid drukken, maar voor WhatsApp is NordVPN een perfecte VPN keuze. Bekijk de volledige NordVPN review om te zien welke voordelen NordVPN allemaal nog meer te bieden heeft. NordVPN is een van de populairste VPN’s ter wereld, en geschikt voor elk besturingssysteem. Momenteel zijn er ook bij NordVPN mooie kortingen via deze speciale link.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Oplossing 3. WhatsApp werkend met HideMyAss

HideMyAss heeft een mooie simpele client en is al jarenlang een bekende VPN-aanbieder. HideMyAss houdt logs bij, en is wellicht niet geschikt voor mensen die met supergevoelige informatie werken. Voor het gebruik van WhatsApp op vakantie of op reis is HideMyAss echter een goede optie. De volledige HideMyAss review staat hier.

Hide My Ass
6.8
 • Uitzonderlijk veel IP-adressen mogelijk
 • Grote hoeveelheid stabiele servers
 • Logs worden bijgehouden
Bezoek Hide My Ass

Conclusie

Met bovenstaande VPN-diensten ben je in staat om probleemloos WhatsApp-blokkades in het buitenland te omzeilen. Een VPN werkt heel eenvoudig, en je merkt er tijdens het surfen of WhatsAppen niets van dat je een VPN gebruikt. Behalve dan dat je nu wél toegang hebt tot bepaalde diensten! Het VPN-programma draait op de achtergrond en jij kan in alle vrijheid WhatsAppen op reis. Dus als WhatsApp voice call en WhatsApp video call niet werken in het buitenland, weet je nu de oplossing!

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Censuur’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
2
Reacties
 1. Ik geraak niet op Whatsapp

  • Heb je wellicht wat meer informatie voor ons? Dan kunnen we kijken of we je hiermee kunnen helpen. Als het gaat om geografische blokkades dan zou een VPN uitkomst kunnen bieden.

Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past