Nieuws:
Home » VPN reviews » Review: Goose VPN (2017) – Nederlands, Amerikaanse Netflix, Snel, makkelijk

Review: Goose VPN (2017) – Nederlands, Amerikaanse Netflix, Snel, makkelijk

GooseVPN logoEen nieuwkomer binnen het huidige aanbod aan VPN diensten is GOOSE VPN. Het unieke aan deze dienst is dat het een Nederlands product betreft; de eerste echte Nederlandse VPN dus. Op basis van chauvinisme en vaderlandsliefde alleen kunnen we natuurlijk nog niet meteen concluderen dat we hier te maken hebben met een topproduct, maar we zijn wél erg benieuwd naar deze nieuwe speler en we vinden het leuk dat een enthousiaste groep Nederlandse ondernemers een dergelijk project heeft opgestart. We hebben de VPN-diensten van GOOSE uitgebreid aan de tand gevoeld en onze bevindingen lees je in deze review.

Samenvatting GooseVPN:

Review GooseVPN

Snelheid - 85%
Servers - 70%
Netflix - 90%
Prijs - 77%
Support - 85%

81%

Goed!

Nederlandse VPN-dienst, Netflix werkt prima en je maakt razendsnel verbinding met de servers

User Rating: 4.57 ( 3 votes)

Wat is GOOSE VPN

Bezoek GooseVPN

GOOSE VPN is een zogeheten Virtual Private Network. Het is een dienst die jou als online gebruiker toegang biedt tot een speciaal netwerk zodat je op veilige wijze gebruik kunt maken van het internet. De data die er namelijk over en weer gaat, dus van jouw computer naar het internet en omgekeerd, is versleuteld.

Maak je bijvoorbeeld op normale wijze gebruik van een gratis WIFI-spot, dan zijn persoonlijke gegevens met een beetje handigheid zo door derden te onderscheppen. Afname van een VPN dienst voorkomt dit. Middels de afgifte van een ander IP-adres voor de duur van de verbinding ben je tevens ook anoniem.

Het IP-adres dat je normaliter van je internetprovider krijgt wordt bij een Virtual Private Network vervangen zodat er niet meer te traceren valt bij welke persoon het IP-adres hoort. Op deze wijze is veiligheid en privacy voor een groot deel gewaarborgd bij VPN gebruik.

GOOSE VPN abonnementsvormen en prijskaartje

GOOSE VPN kent helemaal geen complexe abonnementen met allerlei toeters en bellen waar je vaak als normale gebruiker helemaal niets wijzer uit wordt. Het is gewoon simpel gehouden: er zijn maar twee pakketen waar je uit kunt kiezen (eigenlijk zijn er drie indien je het 30 dagen proefpakket mee-rekent).

Je hebt namelijk de mogelijkheid om het product eerst voor 30 dagen gratis uit te proberen zonder enige verplichting. Ben je echter zo onder de indruk van de specificaties van GOOSE VPN, dan kun je direct een abonnement afsluiten voor slechts € 2,99 per maand.

Het eerst abonnement is op het eerste gezicht, met een prijs van € 2,99, zeer gunstig geprijsd, maar als we even onder de motorkap van het abonnement kijken, dan zien we dat er wel een limiet van 50 GB per maand aan dataverbruik geldt. Voor de zware gebruiker (waaronder downloaders of mensen die veel netflix kijken) is dat wel iets om over na te denken. Bij het gratis abonnement ofwel de proefperiode is hetzelfde limiet van toepassing.

Overschrijd je de datalimiet, dan kost dat geld. Stapsgewijs kun je telkens 5 GB aanschaffen voor € 0,49. Middels de website of de cliënt app kun je de extra data aanschaffen. Betaling kan middels iDEAL, creditcard of PayPal geschieden. Onbegrensd gebruikmaken van het netwerk is dus alleen mogelijk zolang je door blijft betalen bij overschrijding van de datalimiet.

Naast dit pakket is er ook een unlimited pakket waarmee je onbeperkt datagebruik hebt, geen logs en de eerste maand gratis is. De prijs van dit abonnement is6.99 euro per maand

Restricties aan het aantal apparaten in gebruik is niet van toepassing op alle abonnementsvormen. Maar hoe meer apparaten je gebruikt des te meer je de kans loopt dat je over de datalimiet heen komt, wat dus extra geld kan gaan kosten afhankelijk van het GooseVPN abonnement.

Bevalt GOOSE VPN je in de proefperiode, dan hoef je helemaal niet te wachten totdat de 30 dagen voorbij zijn, je kunt op elk gewenst moment het pakket upgraden.

Op het moment dat jij je aanmeldt voor een gratis proefperiode dien je je naam en achternaam op te geven of je kunt inloggen met je facebook account. Om daarna gebruik te maken van een maand gratis VPN, moet je bankrekening geverifieerd worden en daarom dien je € 0,02 te betalen. Een beetje scheef bij het aanbieden van een gratis proefperiode. Immers, je wilt nog nergens aan gebonden zijn binnen die termijn, dus waarom nu al gevoelige informatie verstrekken.

Bezoek GooseVPN

GOOSE VPN features (Netflix werkend!)

De reden dat je kiest voor een VPN dienst is vanwege de veiligheid die je wordt aangeboden als je onder andere van het internet gebruikmaakt. Adequate versleuteling van dataverkeer is daarom van zeer groot belang. GOOSE VPN maakt gebruik van een 256-bit encryptietechnologie. Dit is ruim voldoende om je te beschermen tegen kwaadwillige individuen en pottenkijkers die willen weten wat je aan het doen bent.

GOOSE VPN ondersteunt het P2P-protocol. In de cliënt app wordt dit bij een server met “download” aangegeven. Als de server geen P2P-protocol ondersteunt, dan staat er “no download” bij de naam en is torrent gebruik niet mogelijk.

Bij GOOSE VPN maakt men gebruik van twee protocollen om een virtueel privé netwerk op te zetten. Er kan namelijk gekozen worden tussen het OpenVPN protocol en het IKEv2 protocol. OpenVPN heeft als voordeel dat het is gebaseerd op OpenSSL waardoor het gebruik kan maken van diverse versleutelingstechnieken van dat protocol. Daarnaast is het open source waardoor er constant beveiligingsupdates uitkomen. Voordeel van het IKEv2 protocol is snelheid en eenvoud wat betreft gebruik.

De snelheid van de servers van GooseVPN is goed. Tijdens onze tests waren de Nederlandse server prima in gebruik. Ook de Amerikaanse Netflix via de Amerikaanse servers van GooseVPN waren goed beschikbaar. Let op dat je OpenVPN als VPN protocol kiest, anders werkt Netflix niet. De snelheid van het VPN netwerk van GOOSE is natuurlijk ook afhankelijk van de provider waar je voor je internettoegang op aangesloten bent en de routers die er worden gebruikt voor deze toegang.

Installatie en setup van GOOSE VPN

Voor het daadwerkelijk gebruikmaken van de VPN dienst van GOOSE is er een cliënt app vereist. Dit is een speciale programma dat kan communiceren met de servers van de VPN provider. Elk besturingssysteem heeft een eigen specifieke cliënt nodig en GOOSE VPN biedt dan ook voor Windows, OS X, iOS en Android besturingssystemen cliënts aan. Ondersteuning voor Linux ontbreekt er helaas.

Ongeacht het medium dat je gebruikt, zolang het met één van de aangegeven besturingssystemen is uitgerust, kun je GOOSE VPN gebruiken.

Voordat je het product in gebruik kunt nemen dien je je eerst te registeren, daarna dien je de cliënt te downloaden en te installeren. Het enige dat dan nog rest is klikken op verbinden en je bent van een VPN voorzien.

Interface GOOSE VPN

Met de cliënt kun je niet alleen een verbinding opzetten met je favoriete server. Het geeft ook praktische info weer.

Zoals eerder aangegeven wordt er per server aangegeven of er torrent downloads en uploads mogelijk zijn.
Er wordt inzicht verschaft in de mate van verbruik en of je al tegen de grens aanloopt van je huidige datalimiet.
Je kunt je favoriete protocol kiezen.
Mogelijkheid om een favoriete server in te stellen en automatisch connectie maken.
Overschrijdt je het limiet van 50 GB dan kun je vanuit de applicatie direct 5 GB extra aan dataruimte aanschaffen, voor het onbeperkte abonnement geldt dit uiteraard niet.

GooseVPN Windows programma interface

Servers GOOSEVPN

Bezoek GooseVPN

Bij dit alles wordt er gebruikgemaakt van servers over bijna de hele wereld. Het aanbod op dit moment telt achttien stuks en de lijst wordt constant aangevuld daar waar mogelijk. Wil je ergens specifiek over een server kunnen beschikken, dan kun je dit aan GOOSE VPN kenbaar maken en wellicht dat het bij de volgende update wordt meegenomen.

Hieronder vind je een lijst met de servers van dit moment (software versie 3.1.3):

 • Duitsland, Frankfurt
 • Duitsland, Frankfurt 1
 • Romenie, Craiova
 • United Kingdom, London
 • Nederland, Amsterdam
 • Nederland, Pijnacker
 • Finland, Helsinki
 • Moldavie, Chisinau (Download)
 • Denemarken, Kopenhagen
 • Noorwegen, Oslo (Download)
 • USA, Fremont
 • USA, Fremont 1
 • USA, Pilot Mountain
 • USA, Houston
 • USA, Dallas
 • Rusland, Moscow
 • Singapore, Singapore
 • Oekraïne, Kiev (Download)

Je kunt dus elk willekeurige IP-locatie kiezen met een daarbij behorend IP-adres.

In de cliënt app van GOOSE wordt het kenbaar gemaakt als er een update aanwezig is. Op deze wijze kun je altijd zien of je lijst met servers actueel is. Updaten is een kwestie van downloaden en installeren.

Privacy en veiligheid

GOOSE VPN geeft aan dat er geen logbestanden worden opgeslagen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de VPN dienst. Internetactiviteiten zoals bijvoorbeeld websites die je bezoekt, het verzenden, ontvangen en opslaan van e-mails en ingevoerde gegevens worden allemaal niet opgeslagen. GOOSE VPN houdt wel bij hoeveel je aan bandbreedte per account verbruikt. Je IP-adres wordt hierbij niet opgeslagen.

Maar hoe zit het nu met het feit wanneer je de website van GOOSE VPN zelf bezoekt, ook daar is privacy van belang. Op dat moment is namelijk je huidige IP-adres gewoon te zien. In het privacy beleid geeft GOOSE aan dat dit gegeven ook niet wordt opgeslagen.

Neem je contact op met de helpdesk, dan wordt alleen jouw e-mailadres opgeslagen en wel op een beveiligde server. Hetzelfde geldt indien jij een trial op het product afneemt of gaat voor een betaalde dienst. Een opgegeven e-mailadres wordt nooit automatisch opgenomen in een mailbestand wanneer je gebruikmaakt van de helpdesk. Dit is wel het geval als je je aanmeldt voor een trial of betaalde dienst. Om daar vanaf te komen dien je de optie uit te vinken. Je overige accountgegevens worden ook opgeslagen op een beveiligde server waarbij het IP-adres niet wordt geregistreerd.

De website van GOOSE maakt gebruik van Google Analytics, maar de gegevens die hier verzameld worden zijn niet te herleiden naar een specifiek persoon. De gegevens worden voor dertig dagen opgeslagen in logbestanden en worden niet aan persoonlijke gegevens gekoppeld.

GOOSE VPN maakt ook gebruik van cookies en pixeltags, deze worden opgeslagen. Het doel van de cookies volgens GOOSE is, om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor het optimaal laten functioneren van de website zijn deze cookies namelijk nodig. Cookies worden niet gebruikt op de servers van het VPN netwerk zelf.

De servers van het VPN netwerk van GOOSE gebruiken Linux als onderliggend besturingssysteem met 256-bit encryptietechnologie waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van firewalls en software om spam, virussen en DDOS-aanvallen te voorkomen. Alle gegevens die GOOSE VPN over jou verzamelt worden niet aan derden doorgespeeld.

Torrenting met GooseVPN

In de lijst van beschikbare servers die in de software van GOOSE VPN staat zie je duidelijk op welke servers p2p (en dus torrent downloaden) is toegestaan.

Het is uiteraard aan te raden om het unlimited account te gebruiken indien je wil gaan downloaden met gooseVPN.

Geografische blokkades omzeilen

Veel mensen gebruiken een vpn service zodat ze bepaalde content kunnen bekijken in andere landen. Denk bijvoorbeeld aan RTL XL op vakantie kijken of Youtube filmpjes bekijken waarvan de inhoud niet beschikbaar is in een bepaald land. Wanneer je bijvoorbeeld connectie maaktmet een Nederlandse VPN server van GooseVPN dan kan je ook vanuit het buitenland NPO en uitzending gemist kijken, opties die normaal gesproken alleen in Nederland beschikbaar zijn.

Dit geldt dus ook voor video’s die normaal gesproken bijvoorbeeld alleen in de Verenigde Staten gekeken kunnen worden, waaronder de Amerikaanse versie van Netflix. Met de service van GOOSE VPN kan je dit ook bekijken wanneer je in Nederland of een andere land dan Amerika bent.

Support

Voor het oplossen van problemen betreffende de werking van de VPN dienst van GOOSE kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met de support afdeling. Je probleem kun je voorleggen middels het invullen van een formulier op de website zelf, het sturen van een e-mail of gebruikmaken van Facebook of Twitter. Een chatfunctie is niet aanwezig.

Eindoordeel GooseVPN

GOOSE VPN is makkelijk in gebruik, de cliënt is overzichtelijk en geeft alleen de nodige informatie en instellingen weer. Echter is er ook een maar. Zo is er geen apart programma beschikbaar voor Linux en zijn het aantal servers op dit moment nog vrij beperkt. Al valt te betwijfelen hoe vaak je echt keuze uit 100-en servers nodig hebt. De Amerikaanse Netflix is op het moment van schrijven zonder problemen vanuit Nederland te bekijken via de Amerikaase GooseVPN servers. Een grote pré.

Je geld terugkrijgen bij afname van een nieuwe VPN dienst van GOOSE is alleen mogelijk indien je minder dan 100 MB aan data hebt verbruikt binnen 30 dagen. Heb je vooruitbetaald en de 100 MB overschreden, dan vindt restitutie niet plaats.

Tevens, de informatie over GOOSE VPN zelf op de website is summier. Sommige links op de support pagina werken niet en een downloadbare handleiding ontbreekt.

Kortom, voor € 2,99 per maand is GOOSE VPN een goede VPN kandidaat, maar de meeste gebruikers zullen al snel terugvallen op het unlimited abonnement van € 6,99.

Bezoek GooseVPN

Geef een reactie