Home - VPN reviews - GOOSE VPN review (2018) – Nederlands, Amerikaanse Netflix, Snel en Makkelijk

GOOSE VPN review (2018) – Nederlands, Amerikaanse Netflix, Snel en Makkelijk

GOOSE VPN review

Een nieuwkomer binnen het huidige aanbod aan VPN diensten is GOOSE VPN. Het unieke aan deze dienst is dat het een Nederlands product betreft; de eerste echte Nederlandse VPN dus. Op basis van chauvinisme en vaderlandsliefde alleen kunnen we natuurlijk nog niet meteen concluderen dat we hier te maken hebben met een topproduct, maar we zijn wél erg benieuwd naar deze nieuwe speler en we vinden het leuk dat een enthousiaste groep Nederlandse ondernemers een dergelijk project heeft opgestart. We hebben de VPN-diensten van GOOSE uitgebreid aan de tand gevoeld en onze bevindingen en ervaringen met GOOSE VPN lees je in deze review.
GOOSE VPN discount code

Bezoek GOOSE VPN

Wat is GOOSE VPN

GOOSE VPN is een zogeheten Virtual Private Network. Het is een dienst die jou als online gebruiker toegang biedt tot een speciaal netwerk zodat je op veilige wijze gebruik kunt maken van het internet. De data die er namelijk over en weer gaat, dus van jouw computer naar het internet en omgekeerd, is versleuteld.

Maak je bijvoorbeeld op normale wijze gebruik van een openbare WIFI-spot, dan zijn persoonlijke gegevens met een beetje handigheid zo door derden te onderscheppen. Het gebruik van een VPN-dienst voorkomt dit. Doordat je met een VPN-verbinding een ander IP-adres toegewezen krijgt ben je tevens ook anoniem (want jouw echte IP-adres blijft verborgen voor de websites die je bezoekt). Het IP-adres dat je normaliter van je internetprovider krijgt wordt bij een Virtual Private Network vervangen zodat er niet meer te traceren valt bij welke persoon het IP-adres hoort. Op deze wijze is veiligheid en privacy voor een groot deel gewaarborgd bij VPN-gebruik.

GOOSE VPN abonnementsvormen en prijskaartje

GOOSE VPN kiest voor een toegankelijke, laagdrempelige aanpak met betrekking tot de abonnementen. Dus geen abonnementen met allerlei toeters en bellen waar je vaak als normale gebruiker helemaal niets wijzer van wordt. Het is gewoon simpel gehouden: er zijn maar twee pakketten waar je uit kunt kiezen. Je hebt het basispakket van €2,99 per maand, en het Unlimited Pakket van €12,99 per maand (al krijg je wat korting als je je gelijk voor een jaar inschrijft). Je kan bij GOOSE betalen middels iDEAL, creditcard, PayPal of GiroPay. Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om het product eerst voor 30 dagen gratis uit te proberen zonder enige verplichting, al geldt er wel een datalimiet van 100 MB wil je in aanmerking komen voor een volledige refund.

Basisabonnement

Van de twee abonnementsvormen is het basisabonnement met een prijs van € 2,99, zeer gunstig geprijsd, maar als we even onder de motorkap van het abonnement kijken, dan zien we dat er wel een limiet van 50 GB per maand aan dataverbruik geldt. Voor de lichte internetgebruiker is dit wellicht voldoende, maar voor mensen die regelmatig op internet zitten en daarbij Youtube gebruiken, series downloaden of streamingdiensten gebruiken als Kodi en Netflix, is de limiet van 50GB krap. Je bent dan namelijk vrij snel door je data heen. Overschrijd je bij het basisabonnement de datalimiet van 50GB, dan kost dat geld. Stapsgewijs kun je telkens 5 GB aanschaffen voor € 0,49. Middels de website of de cliënt applicatie kun je de extra data aanschaffen en direct betalen met iDEAL, creditcard of PayPal.

Unlimited abonnement

Naast het basispakket is er ook een Unlimited Pakket met onbeperkt datagebruik en P2P-ondersteuning. Je kan met dit abonnement dus onbezorgd streamen, downloaden en surfen en hoeft je geen zorgen te maken om eventuele limieten, en je kan de dienst met het hele gezin gebruiken. De prijs van dit abonnement komt op €12,99 per maand, of €4,99 per maand als je direct inschrijft voor een jaar. Met de speciale promotiecode PRIVACY krijg je momenteel 30% korting op de Unlimited abonnementen.
GOOSE korting

Een abonnement afsluiten

Op het moment dat jij je aanmeldt voor een abonnement kun je op de website van GooseVPN je gegevens invullen of direct inloggen middels je Facebook-account. Voor activatie van je abonnement vraagt GooseVPN om een eenmalige betaling van €0,45 ter verificatie van je betaalgegevens. Deze betaling kan je direct voldoen via Ideal, Creditcard, Paypal of GiroPay. Op dat moment gaat je gratis proefmaand in. Mocht je in die eerste maand toch niet tevreden zijn over GOOSE VPN dan kan je contact opnemen met het supportteam. Je krijgt je €0,45 verificatiekosten dan terug en je zit verder nergens aan vast.

GOOSE VPN features (Netflix werkend, P2P en torrents mogelijk)

Ten behoeve van je anonimiteit en ter bescherming van je persoonsgegevens is adequate versleuteling van dataverkeer van zeer groot belang. GOOSE VPN maakt gebruik van een 256-bit encryptietechnologie. Dit is ruim voldoende om je te beschermen tegen eventuele kwaadwillende individuen en instanties die proberen te achterhalen wat je aan het doen bent op het internet.

GOOSE VPN ondersteunt het P2P-protocol op een deel van haar servers. In de cliënt-applicatie wordt dit bij een server met “P2P (download)” aangegeven. Dit betekent dat je door verbinding te maken met deze servers probleemloos en anoniem kan downloaden via sites als bijvoorbeeld ThePirateBay (torrent-sites). Als de server geen P2P-protocol ondersteunt, dan staat er “No P2P (no download)” bij de server en is er geen torrent-verkeer mogelijk.

Goose VPN p2p and torrents

Bij GOOSE VPN maakt men gebruik van twee protocollen om een virtueel privé netwerk op te zetten. Er kan gekozen worden tussen het OpenVPN protocol en het IKEv2 protocol. OpenVPN heeft als voordeel dat het is gebaseerd op OpenSSL waardoor het gebruik kan maken van de diverse versleutelingstechnieken van dat protocol. Daarnaast is het open source waardoor er constant beveiligingsupdates uitkomen. Voordeel van het IKEv2 protocol is de hogere snelheid en eenvoud wat betreft gebruik.

De snelheid van de servers van GooseVPN is zeer goed te noemen. Tijdens onze tests waren de snelheden via de Nederlandse servers prima. Ook hadden we toegang tot de Amerikaanse Netflix via de Amerikaanse servers van GooseVPN. We konden probleemloos streamen in mooie kwaliteit, en zonder haperingen. In principe moet je voor de Amerikaanse Netflix OpenVPN als VPN protocol kiezen, omdat Netflix anders mogelijk niet werkt. Maar tijdens onze test werkte het zelfs met het snellere IKEv2 protocol! Dit was een onverwachte maar aangename verrassing.  De snelheid van het VPN netwerk van GOOSE is verder afhankelijk van de snelheid van je eigen internetprovider en de routers waarmee je op het netwerk zit. Maar wij hadden geen klachten over de snelheid van de servers van GOOSE zelf. Zie hieronder enkele speedtests die wij hebben uitgevoerd met het IKEv2 protocol.

Connectiesnelheden Goose VPN

Daarnaast viel het ons nog op hoe snel de verbinding met de servers tot stand komt als je op verbinden klikt. Vanuit Nederland waren wij binnen één seconde verbonden met de Nederlandse servers, terwijl verbindingen met buitenlandse servers in 1 tot 3 seconden tot stand werden gebracht. Wij hebben reeds veel VPN-diensten getest, maar er zijn er maar weinig die zo simpel en snel een verbinding maken als GOOSE VPN.

Installatie en setup van GOOSE VPN

Als je gebruik wilt maken van de VPN dienst van GOOSE is er een cliënt-applicatie vereist. Dit is een speciaal programma dat kan communiceren met de servers van de VPN provider. Elk besturingssysteem heeft een eigen specifieke cliënt nodig en GOOSE VPN biedt dan ook cliënt-applicaties aan voor de besturingssystemen Windows, Mac OS X, iOS en Android. Zelfs ondersteuning voor Linux is er sinds kort!

Voordat je het product in gebruik kunt nemen dien je je eerst te registeren, daarna dien je de cliënt te downloaden en te installeren. Dit installatieproces is kinderlijk eenvoudig en wijst zich vanzelf. Het enige dat dan nog resteert is klikken op ‘verbinden’ en je bent online met je nieuwe VPN.

GOOSE VPN is geschikt voor alle devices

Interface GOOSE VPN

De interface van de GOOSE VPN cliënt wordt vooral gekenmerkt door eenvoud en overzichtelijkheid. Doorgewinterde VPN-gebruikers wensen wellicht wat meer instellingen en opties, maar veel gebruikers zullen ook waarde hechten aan de simpliciteit en het gebruiksgemak dat GOOSE VPN te bieden heeft.

In de interface kan je het serveraanbod zien en tevens welke servers P2P/torrents ondersteunen. Bij het basisabonnement kan je tevens zien hoeveel data je hebt verbruikt en hoe dicht je tegen de grens aanloopt van je datalimiet. Indien nodig kan je middels de cliënt direct data bijkopen. Voor het Unlimited Abonnement geldt dit uiteraard niet, aangezien je daarbij geen datalimieten hebt.
GooseVPN interface
Je kunt met de cliënt ook je favoriete protocol kiezen, en instellen dat eventueel je automatisch verbinding wil maken met ofwel je favoriete server of de dichtstbijzijnde server gebaseerd op je locatie. Tevens heb je de mogelijkheid om de taalinstellingen te veranderen van Nederlands naar Engels, en je kan in de cliënt-applicatie zien of er updates beschikbaar zijn en deze direct downloaden.

Servers GOOSE VPN

GooseVPN heeft servers in Europa, Azië, Afrika en Amerika. Het aanbod op dit moment telt 42 stuks; het serveraanbod is daarmee kleiner dan bij enkele andere grote VPN diensten het geval is, maar dat is ook te verklaren vanuit het feit dat GOOSE VPN een jonge provider is die nog in ontwikkeling is. Het aantal servers is in elk geval groeiende. Wil je ergens specifiek over een server kunnen beschikken, dan kun je dit aan GOOSE VPN kenbaar maken en wellicht dat het bij de volgende update wordt meegenomen.

Hieronder vind je een lijst met de beschikbare servers op dit moment (laatste update 11 maart 2017). We geven het tevens aan als er P2P-ondersteuning is op een server, wat betekent dat je de server kan gebruiken om anoniem en veilig te downloaden. Het is uiteraard aan te raden om een Unlimited Account te gebruiken indien je wil gaan downloaden met GOOSE VPN:

 • Australië, Sidney
 • Oostenrijk, Wenen (P2P)
 • België, Brussel (P2P)
 • België, Brussel 2 (P2P)
 • Canada, Ontario
 • Canada, Toronto
 • Denemarken, Kopenhagen
 • Egypte, Caïro (P2P)
 • Frankrijk, Parijs
 • Finland, Helsinki
 • Duitsland, Frankfurt 1
 • Duitsland, Frankfurt 2
 • Duitsland, Haina (P2P)
 • Hong Kong, Hong Kong
 • India, Bengaluru
 • Israël, Gaza
 • Italië, Milaan
 • Luxemburg, Luxemburg (P2P)
 • Luxemburg, Luxemburg 2 (P2P)
 • Moldavië, Chisinau (P2P)
 • Nederland, Amsterdam 1
 • Nederland, Amsterdam 2
 • Nederland, Amsterdam 3
 • Nederland, Amsterdam 4
 • Nederland, Amsterdam 5 (P2P)
 • Nederland, Amsterdam 6 (P2P)
 • Noorwegen, Oslo (P2P)
 • Roemenië, Boekarest (P2P)
 • Rusland, Moskou 1
 • Rusland, Moskou 2 (P2P)
 • Spanje, Madrid
 • Singapore, Singapore
 • Zweden, Stockholm (P2P)
 • Zwitserland, Luzern (P2P)
 • Oekraïne, Kiev (P2P)
 • United Kingdom, London 1
 • United Kingdom, London 2
 • USA, Fremont 1
 • USA, Fremont 2
 • USA, Pilot Mountain
 • USA, Houston
 • USA, Dallas

Privacy en veiligheid

GOOSE VPN geeft aan dat er geen logbestanden worden opgeslagen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de VPN-dienst. Je laat dus geen enkel digitaal spoor achter van je internetactiviteiten. Hierdoor kan je bijvoorbeeld ook niet in de problemen komen voor het downloaden via torrentnetwerken. GOOSE VPN houdt wel bij hoeveel je aan bandbreedte per account verbruikt, maar je IP-adres wordt hierbij niet opgeslagen.

De servers van het VPN netwerk van GOOSE gebruiken Linux als onderliggend besturingssysteem met 256-bit encryptietechnologie waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van firewalls en software om spam, virussen en DDOS-aanvallen te voorkomen. Op het moment dat jij verbonden bent met de servers van GOOSE, dan gelden deze beveiligingsmaatregelen dus ook voor jouw verbinding. Qua privacy en veiligheid scoort deze VPN-dienst dus gewoon goed.

Geografische blokkades omzeilen

Veel mensen gebruiken een VPN-service zodat ze bepaalde content kunnen bekijken in andere landen. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van RTL XL of Uitzending Gemist op vakantie, of het bekijken van YouTube-filmpjes waarvan de inhoud niet beschikbaar is in een bepaald land. Wanneer je connectie maakt met een Nederlandse VPN-server van GOOSE VPN dan kan je ook vanuit het buitenland NPO en uitzending gemist kijken, opties die normaal gesproken alleen in Nederland beschikbaar zijn.

Dit geldt dus ook voor video’s die normaal gesproken bijvoorbeeld alleen in de Verenigde Staten gekeken kunnen worden, waaronder de Amerikaanse versie van Netflix. Met de service van GOOSE VPN kan je dit ook bekijken wanneer je in Nederland of een andere land dan Amerika bent.

Support

Voor het oplossen van eventuele problemen kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week contact opnemen met de supportafdeling van GOOSE VPN. Bijkomend voordeel voor ons Nederlanders is dat GOOSE een Nederlandse provider is, en je dus ook in het Nederlandse geholpen kan worden door de helpdesk. Als je problemen ondervindt kun je deze voorleggen middels het invullen van een formulier op de website zelf, het sturen van een e-mail of door gebruik te maken van Facebook of Twitter. Een directe chatfunctie is niet aanwezig op de site zelf.

Eindoordeel GOOSE VPN

GOOSE VPN is makkelijk in gebruik; de cliënt-interface is overzichtelijk en geeft alleen de nodige informatie en instellingen weer. De servers zijn snel genoeg en je kan torrents downloaden op enkele servers (en er komen steeds meer P2P server bij). De Amerikaanse Netflix is op het moment van schrijven zonder problemen vanuit Nederland te bekijken via de Amerikaase GooseVPN servers. Een grote pré.

Wat we ook top vinden is dat je de service een maand gratis kan gebruiken. Je betaalt slechts eenmalig €0,45 verificatiekosten, en kan vervolgens een maand lang onbezorgd online met GOOSE. Mocht je niet tevreden zijn dan kan je zelfs gewoon je €0,45 inschrijfgeld terugkrijgen indien je minder dan 100 MB aan data hebt verbruikt die eerste maand. GOOSE VPN biedt ons inziens een zeer kwalitatieve service, en wij verwachten dat de meeste gebruikers tevreden zullen zijn over hun abonnement.

Wij denken dat GOOSE VPN bij uitstek een geschikte optie is voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en overzichtelijke VPN dienst zonder te veel complexe menu’s en instellingen. De dienst biedt een perfecte oplossing om veilig en anoniem te internetten. Abonnementen beginnen bij € 2,99 per maand, maar de meeste gebruikers zullen al snel terugvallen op het complete Unlimited abonnement van € 12,99 (en vergeet niet de coupon code PRIVACY in te vullen voor 30% korting).

Bezoek GOOSE VPN

Duitse versie

71 reacties

 1. Hoi,

  Werkt VPN ook via je 4G netwerk op je mobiele telefoon? Gaat dat niet via de server van je provider?

  Alvast bedankt!

  • David Janssen

   Hoi Amber,

   VPN werkt in principe gewoon via 4G op je mobiele telefoon, geen probleem! Het dataverkeer loopt deels via de provider, maar wordt vervolgens omgeleid via de VPN-server. Je telecomprovider zal ook geen inzicht meer hebben in jouw internetgedrag en dataverkeer als je verbonden bent met een VPN via 4G.

   • Ik krijg via 4G en VPN de melding dat de uitzending niet beschikbaar is buiten Nederland. Wat moet of kan ik anders doen

    • Hoi Ruud, gebeurt dit ook als je verbonden bent met specifiek de Nederlandse servers van Goose? Sluit de uitzending geheel af (of het programma/website waarmee je de uitzending kijkt). Verbind vervolgens pas met een Nederlandse VPN server, en probeer de uitzending opnieuw op te zoeken. Hopelijk werkt dat.

 2. Harry Elbers

  Kan ik op mijn Androids de beveiligingpakketten blijven gebruiken zoals Dr. Web, KPN-veilig, en op mijn pc’s de beveiligingpakketten VIPRE en Malwarebytes? Bijt dat elkaar? Of gaat VPN hier omheen? Sorry, ben een newbie.

 3. Hallo

  ik kan op twee(?) manieren op mijn mac VPN gebruiken, nml de gooseVPN inlog methode waar ik het omgeleide IP adres kan zien en de GooseQtX in de balk waar ik niets zie.
  welke is nu de beste oftewel is dit normaal?
  en welke manier geniet de voorkeur of is het veiligste?

 4. kan je op verschillende providers vpn gebruiken,bvb mijn kinderen zijn thuis aan het surfen en ik ben op mijn werk kan je dan deze vpn account op het zelfde moment gebruiken?

 5. Heb vanavond een abonnement genomen op Goose VPN. Nooit gerealiseerd dat WIFI gebruik in buitenlandse hotels niet zo veilig is (overigens ook nooit problemen mee gehad). Maar nu ik de wilde verhalen las, toch maar een abonnement bij GOOSE VPN genomen. Wat ook het probleem oplost met de blokkades bij bijvoorbeeld Uitzending gemist en RTL XL vanuit het buitenland.

  Installatie op mijn laptop verliep goed, maar over de Android app heb ik een vraag…. Ik kan de instellingen (settings) nergens terugvinden. Verwacht het in het menu onder de drie puntjes, rechtsboven, maar daarin zie ik alleen: Verbruikstatus, FAQ/support, Upgrade now!, Nodig vrienden uit en Uitloggen.

  Waar vind ik de “instellingen”? Begin aan me zelf te twijfelen 🙂

 6. Hoe zit het met de bewaarplicht van ISP’s en moet Goose daar ook niet aan voldoen?

 7. Kan ik met GooseVPN het streamverbod in Duitsland omzeilen? BvD

 8. Is het zo dat je met Goose VPN beveiligd bent tegen een sleepnet tussen je modem en de buitenwereld, bijvoorbeeld wanneer je een email verstuurt, dus dat niemand behalve de ontvanger de inhoud kan lezen, ook al zou iemand een sleepnet rechtstreeks op je kabel zetten waar die het huis uit komt?

  • De software van GOOSE VPN staat op je computer/smartphone/tablet, daar begint de versleuteling al. Dus in dit geval is je verbinding inderdaad al beveiligd.

 9. Ik wil graag een ding toevoegen over GOOSE VPN, dat het niet echt gratis uitproberen is, als je niet echt een legitieme reden hebt om te stoppen of binnen de 30 dagen meer dan 100mb hebt verbruikt dan zit je mooi aan vast. Daarnaast wordt er wel 0,45 cent van de rekening afgeschreven om te verifiëren? No logs policy? Dit vind ik wel de grootste reden om hier geen account te maken.
  Beetje jammer dat jullie dit niet hebben gemeld hier en er is geen rekening mee gehouden bij het oordeel, is er misschien een bepaalde reden voor het verzwijgen?
  Dus mensen, trap er niet in en ga naar een betrouwbare provider (Nord, PIA, Express, Cyberghost) waar je ECHT trial krijgt zonder dat er geld van je rekening afgehaald word door dergelijke shady praktijken.

  • Hier willen we even op inhaken. Het is inderdaad zo dat er €0,45 wordt afgeschreven voor de eerste maand, dit vermelden wij ook in het artikel. Ga je de eerste maand over de 100 mb data heen, dan is het niet mogelijk die €0,45 terug te krijgen, zoals vermeld in het slotoordeel. Bij het afsluiten van een abonnement op de site van GOOSE VPN wordt ook helder melding gemaakt van de €0,45 verificatiekosten voor de eerste maand. Wij verwachten niet dat veel mensen hier een probleem mee hebben. Wij hebben begrip voor jouw ervaringen, maar niet alle insinuaties zijn ons insziens terecht. De andere aanbieders die je noemt schrijven doorgaans ook geld van je rekening af, en je kan het geld dan terugkrijgen via een refund-regeling. Mocht je iets anders zoeken dan GOOSE VPN, dan zijn de andere aanbieders die je noemt zeker goede opties.

 10. Leuk hier, als je een vraag stelt of opmerking hebt over Goose dat het niet geplaatst wordt.
  Beetje jammer dat het niet echt objectieve is hier en lijkt er op dat jullie gewoon samenwerken met de aanbieders en negatieve reviews of vragen weghalen. Gelukkig is er ook nog zoiets als facebook, twitter en tweakers.

  • Hoi Tex, we laten reacties doorgaans door tenzij het taalgebruik ongepast is (fulmineren) of het weinig constructieve, ongefundeerde aantijgingen betreft. Maar we zijn doorgaans zo transparant mogelijk.

 11. op hoeveel apparaten kan ik het gelijktijdig draaien?

  • Hier zit geen limiet aan bij Goose VPN, zolang je je aan de fair use policy houdt. Je kan met meerdere apparaten online en Goose VPN zonder problemen met je hele gezin gebruiken. Als je met een complete woonwijk één abonnement deelt dan komen er mogelijk wel vragen vanuit Goose VPN.

 12. Als ik een email verstuur vanuit bijvoorbeeld gmail kan de ontvanger dan mijn ip adres zien of achterhalen?

  Of moet ik dan eerst een anoniem gmail account aanmaken terwijl de VPN verbinding ingeschakeld Is?

  Of zijn er betere opties om anoniem te emailen?

  Groeten, Robert

  • Of de ontvanger kan zien van wie de mail komt hangt niet samen met VPN. Wil je anoniem een mail versturen, zorg dat dat je een anoniem emailadres gebruikt. In principe zou de ontvanger niet moeten kunnen traceren vanuit welk IP-adres jouw email verzonden is.

 13. Op de MAC werkt GooseVPN beter als op windows 10 of iOS. Vooral bij Windows 10 en ook bij de iPad is er vaak geen WiFi verbinding om dat Goose dit blokkeert of uitschakelt. Zodra je dan de GOOSEVPN verbreekt werkt alles perfect weer.
  Soms moet je ook in een 5 uur tijd vaak switchen van de ene VPN toegangs punt naar de andere binnen GooseVPN omdat het anders niet werkt!

  Op WIndows 10 krijg je ook heel vaak te zien: “API fout opgetreden”, wanneer je GOOSE VPN om een oplossing vraag ligt het altijd bij de klant……!

  • Bedankt voor het delen van je ervaringen. Zelf gebruiken wij GOOSE VPN op Windows 10 en op Android / iOS, en de zaken die je beschrijft zijn nieuw voor ons. Via de WiFI hebben we geen problemen om verbonden te zijn met GOOSE VPN. Heb je GOOSE VPN toegestaan om de Firewall te omzeilen? (Bij installatie vraagt GOOSE VPN of je een uitzondering will maken omtrent de Windows Firewall, zodat deze GOOSE VPN niet blokkeert).

 14. kan ik goose vpn ook installeren op een synology nas?

 15. Sorry hoor maar dit is a joke. Heb net goose vpn uitgeprobeerd en de downloadsnelheid gaat van 20 mbps (zonder goose) naar 0.3 mbps (met goose) als ik verbind naar amsterdam/netherland1.

  • Het kan altijd voorkomen dat bepaalde servers overbelast zijn, dat er onderhoud plaatsvindt of dat er een netwerkstoring is. Vrijwel elke VPN-aanbieder kampt wel eens met snelheidsproblemen op een server. Over het algemeen valt dit op te lossen door een andere server te kiezen. Zelf hebben wij veelvuldig gebruik gemaakt van Goose VPN, en ons advies zou zijn eens een andere server te selecteren en waarschijnlijk loopt alles weer als een zonnetje.

 16. Mijn dochter woont in plaats X en ik woon in plaats Y. Idem voor mijn zoon.

  Kunnen zei mijn Goose account gebruiken zonder problemen.

 17. Beste mensen ik ben helemaal een leek op dit gebied.
  Wj hebben 2 iPads, 1 MacBook en een iMac.
  We hebben een Ziggo abonnement en kijken regelmatig naar
  Popcorn Time. Als ik nu een abonnement aanschaf bij Goose vpn ben ik dan
  safe? Laatste vraag: hoe installeer ik alles hebben jullie een
  soort van handleiding?

 18. Hoi Goosers. Ik heb een vraag. Heb een iPhone, iPad, Windows 10 laptop en een Raspberry 3 mediaplayer. De eerste 3 zal geen probleem zijn. Hebben jullie ook een programma en handleiding voor de Raspberry met Linux?

  Als ik een jaarabonnement afsluit en het bevalt niet na bijvoorbeeld een maand, krijg ikdan mijn geld terug?

  Gr. Tom.

  • Je kan het jaarabonnement opzeggen geduren de eerste maand, dat zou geen probleem moeten zijn! Goose valt in te stellen op Raspberry, geen probleem. Is dat inmiddels gelukt?

 19. Als ik dat maandabonnement neem van 2,99 Euro, wordt dat dan na die maand verlengd?
  En als ik wil opzeggen, kan dat ook gewoon per maand?

 20. Is het mogelijk een netwerkje te creëren tussen bijv. een 3-tal laptops op verschillende locaties met dezelfde vpn-client

  • Dit is eigenlijk de essentie van een VPN-netwerk! Vreemd genoeg zijn er vrijwel geen commerciële partijen die dit aanbieden voor consumenten. Je ziet deze constructie vaker bij bedrijfsnetwerken.

 21. Is het ook iedere maand opzegbaar?

  • De maandpakketten zijn in ieder geval iedere maand opzegbaar. Het jaarpakket is de eerste maand opzegbaar en loopt dan voor een jaar door.

 22. Hallo GOOSE team,

  Flauw hoor, om mijn serieuze vraag te wissen, maar ik wil er toch een antwoord op hebben, al stuurt u me maar een mailtje (die kent U), wel zo netjes, want ik wil graag uw service uitproberen, maar dan moet ik me wel veilig voelen dat er geen gegevens naar een overheid gaan. dus nogmaals de vraag:

  U schrijft in uw gebruikersvoorwaarden ” Artikel 5 Verplichtingen van de gebruiker
  5.1 De gebruiker zal geen wettelijk regels overtreden.
  5.2 De gebruiker onthoudt zich van gedrag waarbij of waardoor overige internetgebruikers hinder (kunnen) ondervinden, of rechten van derden worden geschonden. ”

  dit is dan toch in strijd met de Nederlandse wet? Uw bedrijf is toch Nederlands.? Hoe zit dat dan met b.v. log gegevens?? Zijn wij downloaders wel veilig genoeg??

  heel graag een serieus antwoord van uw zijde..

  met groet , Rene

  • Beste René,

   Om eerst even duidelijkheid te scheppen: wij zijn niet van Goose VPN. Wij zijn een onafhankelijk platform dat de verschillende VPN-aanbieders test. Het is daarnaast niet vreemd dat VPN-aanbieders zich juridisch indekken met dergelijke gebruiksvoorwaarden. Dit is veelal een formaliteit en aanbieders includeren dergelijke passages om zelf geen juridische problemen te krijgen. De waarheid is dat veel VPN-aanbieders in de praktijk helemaal niet willen weten wat hun gebruikers doen op het internet. Dit is namelijk de dienst die ze aanbieden; veiligheid én anonimiteit. Zodra ze logs bijhouden en die eventueel moeten overhandigen, kan dit onherstelbare schade aan het imago opleveren omdat het de privacy van gebruikers op het spel zet. Daarom kiezen betrouwbare VPN-aanbieders er doorgaans voor geen logs bij te houden. Als iemand iets discutabels doet online en daarbij gebruik maakt van GOOSE VPN, dan kunnen de autoriteiten dit zeker herleiden tot GOOSE VPN zelf. Maar GOOSE VPN houdt geen logs bij, en kan vervolgens oprecht zeggen “Wij hebben geen idee wie dit gedaan kan hebben, en kunnen dit ook niet achterhalen want we monitoren niet wat onze gebruikers doen”. Daarnaast kan GOOSE zich dan tegenover de autoriteiten verdedigen door te verwijzen naar de gebruiksvoorwaarden, waarbij ze gebruikers hebben gewezen op het feit dat er niets onwettigs uitgevoerd mag worden wanneer men gebruik maakt van GOOSE VPN.

 23. Heeft het gebruik maken van (Goose) VPN invloed op het gebruik van mailprogramma’s, bijv. Outlook.

  Vraag Marc Duin dd. 1-11-2017:
  Is het mogelijk een netwerkje te creëren tussen bijv. een 3-tal laptops op verschillende locaties met dezelfde vpn-client

  Beantwoorden
  David Janssen 11 november 2017 at 17:39
  “Dit is eigenlijk de essentie van een VPN-netwerk! Vreemd genoeg zijn er vrijwel geen commerciële partijen die dit aanbieden voor consumenten. Je ziet deze constructie vaker bij bedrijfsnetwerken.”

  Mijn vraag hoe dit te realiseren.

 24. Hoe werkt het precies met een smarttv? Waar zet ik dan de client op?

 25. Tevens kon ik meer channels/kanalen in Amerika bereiken in Plex, dan zelfs met expressVPN. Dus GOOSE is tot nu toe echt behoorlijk goed, zeker voor de prijs.

 26. Hallo vraagje wil films streamen met mijn iPhone naar mijn cromecast dat gaat via WiFi , als ik dus een app van goose installeer op mijn iPhone , ben ik dan veilig ?

  • Het internetverkeer van je iPhone is beveiligd en geanonimiseerd, dus ook je streamingverkeer. In dat opzicht ben je dus inderdaad veilig.

 27. Geen verificatie link gekregen voor proefperiode

 28. L.S., heb ergens gelezen dat je VPN ook direct (en alleen) op je modem/router kunt installeren, met als voordeel dat alle apparaten die je via je thuisnetwerk gebruikt daar meteen van profiteren. Klopt dat, en kan dat ook met Goose? En moet je tenslotte dan voor de apparaten die je ook buitenshuis gebruikt Goose ook op dat apparaat zelf installeren indien je buitenshuis ook wilt profiteren van vpn ?

 29. Ik heb een NAS en daar zitten o.a. 2 beveiligingscam’s op aangesloten.
  Kan ik de data op de NAS en de camera’s vanaf intern en extern aanspreken/bereiken wanneer ik GOOSE gebruik?

  • Ja, dat zou mogelijk moeten zijn. Wij ondervinden zelf geen probleem met toegang tot de NAS als we met VPN verbonden zijn.

   • Nog een vraag over het bereiken van de NAS, Nu wordt via buiten middels mijn telefoon de NAS aangesproken via mijn public IP-adres van mijn provider (waar ook ter Wereld) als mijn IP-adres is verborgen door middel van VPN met welk IP-adres moet ik dan van buitenshuis in mijn NAS komen? voor dat ik een VPN account neem wil ik graag weten waar ik betreft de bereikbaarheid van de NAS tegen aan loop. Moeten er ook instellingen gewijzigd worden in mijn NAS of router, telefoon enz. (ik kan op Internet er niets over vinden).

 30. Misschien niet alleen specifiek m.b.t. Goose, maar als ik mijn Iphone als hotspot wil gebruiken – om met mijn windows laptop te internetten via mijn mobiele databundel – moet ik Goose (of andere VPN) dan installeren op mijn laptop of op mijn Iphone (of op beiden)?

  • David Janssen - VPNgids.nl

   Uit veiligheidsoverwegingen zeg ik laptop; op die wijze wordt de data versleuteld op je laptop, vervolgens (versleuteld) met wifi naar je telefoon gestuurd, dan via 4g naar je internetprovider, dan naar de VPN-server en dan naar de bestemingspagina/server. Al het internetverkeer tussen de laptop en de VPN-server is hierbij beveiligd en versleuteld.

 31. Hallo VPNteam,

  Allereerst bedankt voor de vele informatie en uitleg.
  In veel reacties lees ik dat het af en toe toch problemen geeft om netflix (de Nederlandse)
  in het buitenland te kijken.
  Zelf woon ik in Frankrijk en zou graag de Nederlandse netflix willen kijken, dat is eigenlijk mijn enige reden om een vpn aan te schaffen.
  Ik ben een leek op dit gebied en zou graag de zekerheid willen hebben dat dit lukt, streamend naar de smart-tv. Heb ik daarvoor dan eventueel ook een chromecast voor nodig?

  Cordialement Bert
  Cordialement

 32. Hallo, kun je per apparaat instellen welke server je kiest, of Is dat per account? Dus stel dat ik mijn account met mijn vriend deel en ik wil de Amerikaanse Netflix kijken en hij bv de Duitse, kunnen we dit dan onafhankelijk van elkaar op onze eigen apparaten instellen, of moet dat dan om de beurt?
  Verder heb ik al een Netflix account, en Nederlandse dus, als ik nu via vpn en server in het buitenland kies, kom ik dan automatisch op de Netflix van dat land, of moet ik dat dan nog iets speciaals voor doen?
  Ik twijfel momenteel tussen Nord en Goose en heb geen ervaring met vpn servers, welke raden jullie aan? Voor mij een mijn vriend moet de vpn op minimaal 5 apparaten gedeeld kunnen worden, maar ik overweeg om het met andere familieleden te delen, dat spreekt in het voordeel van goose, daarnaast zou het dus heel fijn zijn als per apparaat een eigen server gekozen kan worden.

  • Quinten - VPNgids.nl

   Beste Amber,

   Je kunt gewoon per apparaat instellen welke server je kiest. Je zou dus op jouw apparaat kunnen selecteren dat je wil verbinden met een Amerikaanse server (voor Netflix) en je vriend zou op zijn beurt weer kunnen selecteren dat hij verbinding wil maken met een Duitse server om Duitse tv te kijken.
   Wat betreft je Netflix account kun je in principe gewoon selecteren dat je verbinding wil maken met een Amerikaanse server (mits jouw VPN Amerikaanse servers heeft die niet door Netflix worden geblokkeerd) en dan kom je ook op de Amerikaanse versie van Netflix, zelfs met je Nederlandse account.
   Goose ondersteunt de Nederlandse en Amerikaanse versie van Netflix en is in onze ervaring de wat snellere VPN-dienst. In dit geval zouden we je dus Goose aanraden.

 33. Kan je Goose VPN ook gebruiken in China. Werkt hij hier?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo Rene,

   Als het goed is zou Goose gewoon moeten werken in China. Wij zitten niet zelf in China dus kunnen het niet met 100% zekerheid zeggen maar we hebben contact gehad met Goose en die geven aan dat dit mogelijk is.

 34. Na het installeren van Goose VPN heb ik problemen met het versturen van e-mails. het duurt lang, lukt dikwijls niet. Als ik Goose uitschakel gaat het perfect.
  Hoe kan dit?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo Reesink,
   het kan gebeuren dat Goose een port gebruikt die wordt geblokkeerd door je internetprovider of misschien niet goed ingesteld staat. Hierdoor treden er problemen op bij het versturen van e-mails. In dit soort gevallen kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Goose via hun website. Zij kennen dit soort problemen en helpen je hier graag mee verder.

 35. G van der poel

  Ik kan al drie dagen geen ziggo meer gebruiken in Portugal heel vervelend!

  Hoe lossen we dit op?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo G,
   Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over. Meer informatie hierover kun je vinden in ons Ziggo Go artikel: Ziggo Go kijken in het buitenland

 36. Werkt het ook andersom? Ik heb een Mexicaanse (zeg maar) interactieve KPN. Die kan ik in principe niet buiten Mexico kijken. Zou dat dan wel kunnen met GooseVPN als ik weer in NL ben?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo Ron,
   Ik vrees dat dit niet mogelijk is op dit moment aangezien GOOSE VPN geen servers in Mexico heeft staan. GOOSE VPN geeft wel aan dat als je als klant vraagt om een server in een bepaald land dat ze hun best doen om daar een server te realiseren. Een aanbieder die momenteel wel al een goede server in Mexico heeft is ExpressVPN (bekijk hier de website van ExpressVPN).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *