VPN instellen op Google Chromecast

VPN-schild en Casting-icoon op smartphone voor een televisie met daarop een film
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Snel en gemakkelijk een VPN instellen op Google Chromecast: een samenvatting

Wil je je Google Chromecast via een VPN met het internet laten verbinden? Bijvoorbeeld zodat je de Amerikaanse Netflix kunt kijken, of gewoon om je verbinding te beveiligen? Dan zul je de VPN moeten instellen op je router of op een virtuele router. Op je router werkt dit als volgt:

 1. Zorg dat je een router hebt die werkt met een VPN.
 2. Flash je router (indien nodig) en installeer je VPN op de router.
 3. Verbind je Chromecast met het wifi-netwerk van de router.

Wil je je Chromecast via een virtuele router of hotspot verbinden? Dat kan heel gemakkelijk:

 1. Kies een VPN om te installeren op je computer.
 2. Stel een wifi-hotspot of virtuele router in op dit apparaat.
 3. Verbind je Chromecast met het wifi-netwerk van de virtuele router/hotspot.

Ben je nog op zoek naar een goede VPN die werkt op Chromecast? Wij raden Surfshark aan:

Voor een uitgebreidere uitleg over het gebruiken van een VPN op je Google Chromecast, kun je de rest van ons artikel hieronder lezen.

Met een Google Chromecast kun je gemakkelijk streamen van bijvoorbeeld je mobiele apparaat naar je tv. Op deze manier heb je dan ook geen smart tv nodig om toch apps te kunnen gebruiken op je televisie. Het is een populaire manier om toch je films en series op groot scherm te kunnen zien.

Om je Chromecast veilig en anoniem te gebruiken, is het verstandig om gebruik te maken van een VPN. Een VPN biedt je meer vrijheid en daarmee nog meer streamplezier. Hieronder leggen we uit hoe je op verschillende manieren een Chromecast kunt beschermen met een VPN.

Hoe stel ik een VPN in voor Google Chromecast

Het is helaas niet mogelijk om direct een VPN app op de Chromecast dongle te installeren. Mocht je toch je Chromecast van een VPN-verbinding willen voorzien dan kun je:

 • een VPN op je router installeren
 • een VPN instellen op een virtuele router op PC of MAC

Wil je eerst meer weten over de voordelen van een VPN op je Chromecast? Lees dan ons uitgebreide artikel: Alles wat je moet weten over VPN voor Chromecast.VPN Instellen op Google Chromecast Illustratie

Het instellen van een VPN client op je router

Een VPN instellen op je router is een uitstekende manier om alle apparaten bij jou thuis te beveiligen met een VPN-verbinding. Let hierbij wel goed op of je router geschikt is. Het is namelijk nodig om de firmware van je router te veranderen (‘flashen’) en dit is niet mogelijk op elke router. Als je op zoek bent naar een geschikte VPN-router en niet weet waar je moet beginnen, kun je terecht bij ons artikel: VPN-router – een gemakkelijk overzicht om snel de beste VPN router te vinden.

VPN Router

Als je een geschikte router hebt en klaar bent om deze te flashen, moet je goed opletten dat je dit zorgvuldig doet. Het flashen van een router is namelijk niet zonder risico’s. Als het verkeerd gaat kan je router namelijk beschadigd raken.

Om je hierbij te helpen hebben we een uitgebreide handleiding geschreven over het installeren van een VPN op je router. In deze handleiding staat ook hoe je vervolgens een VPN op deze router installeert.

Is de router geschikt, heb je de firmware aangepast en heb je een VPN geïnstalleerd? Dan ben je klaar om je Chromecast met deze router te laten verbinden. Dit werkt hetzelfde als je Chromecast verbinden met een regulier netwerk.

VPN instellen op je router, stap voor stap:

 1. Controleer of je een geschikte router hebt om te ‘flashen’. Mocht je hier niet uitkomen, kijk dan naar ons artikel over VPN routers.
 2. Pas de firmware van je router aan en installeer je VPN op deze router volgens ons uitgebreide stappenplan.
 3. Verbind je Chromecast (en eventueel andere apparaten) met het wifi-netwerk van de geflashte router.

Het instellen van een VPN door middel van een virtuele router op PC of Mac

Virtuele Router InstellenIs het niet mogelijk om de firmware van je router aan te passen, of wil je dit niet? Dan kun je ook een wifi-hotspot opzetten op je Windows PC of Mac. Vervolgens kun je je Chromecast daarmee laten verbinden. Als je deze verbinding op je PC of Mac dan beveiligd hebt via een VPN is je Chromecast veilig aangesloten. Zo ben je binnen no-time beveiligd op je Chromecast en ben je er klaar voor om geografische blokkades te omzeilen.

VPN instellen op een virtuele router, stap voor stap:

 1. Installeer een VPN op je PC of Mac. Veel aanbieders hebben hier een app voor, maar mocht je er niet uitkomen, lees dan onze handleidingen om de VPN te installeren:
  1. Handleiding voor het instellen van een VPN op Windows
  2. Handleiding voor het instellen van een VPN op Mac
 2. Zet een wifi-hotspot op op je PC of Mac. De exacte stappen die je hierbij moet volgen zijn afhankelijk van je device.
 3. Verbind je Chromecast met het middels VPN beveiligde netwerk van je PC of Mac.

De beste VPN voor Google Chromecast

We hebben meerdere VPN-aanbieders getest voor Google Chromecast. Op basis van snelheid, serverlocaties en prijs-kwaliteit verhouding hebben we de volgende aanbieders gekozen die ideaal zijn om te gebruiken in combinatie met de Chromecast dongle. Mocht je op zoek zijn naar een andere VPN kun je terecht op onze overzichtspagina met beste VPN-apps. Ook een gratis VPN behoort tot de opties, maar met het oog op de streamsnelheid zouden wij dit niet aanraden.

Surfshark voor Google Chromecast: snel streamen

Surfshark is een populaire VPN-provider. Het is ideaal dat Surfshark geen limiet heeft op het aantal personen dat tegelijk van een abonnement gebruik kan maken. Deze VPN is daarnaast erg gebruiksvriendelijk en daarmee ook geschikt voor beginnende VPN-gebruikers. Surfshark biedt bovendien een 30 dagen geld-terug-garantie aan. Als je niet tevreden bent over deze VPN, dan krijg je je geld terug.

Surfshark heeft snelle servers over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt streamen. Een ander voordeel van de vele servers is dat je content uit veel verschillende landen kunt kijken. Tot slot is Surfshark ook nog eens een van de goedkoopste VPN-providers van het moment.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

NordVPN voor Google Chromecast: veilig streamen

NordVPN is wat betreft prijs-kwaliteit verhouding een uitstekende VPN. Met zijn relatief lage prijs en prima prestaties zal NordVPN een goed alternatief zijn, wat je VPN-doel ook is. Hoewel de snelheid soms minder hoog is dan andere concurrerende diensten, onderscheidt NordVPN zich door zijn sterke beveiligingsopties. Koppel dat aan het vriendelijke prijskaartje en je hebt een uitstekende VPN. Probeer de VPN eerst uit en maak gebruik van de 30 dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

PIA voor Google Chromecast: perfect voor streamen

Private Internet Access is een uitstekende VPN. Met duizenden servers in meer dan 80 landen en een professioneel team van ontwikkelaars, is PIA in korte tijd uitgegroeid tot een grote speler op de VPN-markt. Het ruime aanbod van servers zorgt er bovendien voor dat het omzeilen van geografische blokkades geen probleem is. Zo kun je met behulp van PIA bijvoorbeeld genieten van de Amerikaanse Netflix.

Het strenge ‘no-log’-beleid, de focus op privacy en goede streamingsnelheden maken PIA een uitstekende VPN-dienst voor Chromecast.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Conclusie: VPN instellen op Google Chromecast

Het installeren van een VPN voor Chromecast is niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld een VPN installeren voor Windows, Mac, Android, of iOS. Dit komt omdat je de VPN-software niet direct op het apparaat zelf kan installeren. Maar wil je nu toch je Chromecast beveiligen met een VPN, dan zijn er twee methodes om dat te realiseren.

Ten eerste kun je een VPN installeren op je router, om zo jouw Chromecast en alle andere apparaten in je huis van een VPN-verbinding te laten genieten. De tweede manier is het opzetten van een virtuele router op je PC of Mac, om die vervolgens te beschermen met een VPN. Zo kun je de voordelen van een VPN toch op je Chromecast krijgen. Dan kun je veilig en ongelimiteerd genieten van al je favoriete films en series.

VPN instellen op Chromecast: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het instellen van een VPN op je Chromecast? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder om het antwoord te zien!

Als je een VPN op een Google Chromecast wilt gebruiken, zul je dat via je (virtuele) router moeten doen. Dit betekent dat je de VPN op je (virtuele) router moet installeren en vervolgens je Chromecast via deze verbinding het internet op moet laten gaan. Je kunt hier lezen hoe je een VPN instelt op Chromecast.

Een VPN gebruiken op je Chromecast heeft meerdere voordelen. Je kunt er geografische blokkades mee omzeilen, waardoor je bijvoorbeeld toegang krijgt tot de Amerikaanse Netflix. Ook zorgt een VPN voor een beveiligde verbinding, zodat jij zonder zorgen veilig online kunt streamen en bijvoorbeeld veilig Kodi kunt gebruiken.

Een VPN die goed werkt voor Chromecast is Surfshark. Deze VPN is erg snel en werkt vrijwel altijd naar behoren. Ook is het een van de goedkoopste opties. Andere VPN-providers die wij aanraden voor Chromecast zijn NordVPN en PIA.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Bedankt voor de goede info.
  Echter ik zit Momenteel voor een jaar ( studie ) in de UK .
  Het woon complex heeft een algemene centrale wifi , ik heb dus geen router in de kamer en dus ook geen toegang tot een router.
  Ziggo Casten naar Chroom-cast lukt niet , het blokkeert andere dingen casten lukt prima .
  enig idee hoe dit op te lossen?
  Gebruik nu NordVpn op de telefoon en ontvang Ziggo to go hierop prima

  Dick

  • Hallo Dick,
   Je zou nog kunnen proberen je Chromecast te verbinden met een virtuele router. Dit betekent dat je jouw computer als een soort router laat werken. Hoe je dit doet leggen we je hier stap voor stap uit: https://www.vpngids.nl/instellen/vpn-instellen-virtuele-router-windows/

   Een andere optie is natuurlijk door een HDMI-kabeltje te gebruiken vanuit je computer. Dit is de simpelere oplossing uiteraard.

 2. Ik gebruik een 4G router maar krijg de indruk dat mijn 4G sim nu ook denkt dat ik elders ben en daarvoor dus andere tarieven gaat rekenen. Klopt dit?

  • Het werkt zo dat de site die je bezoekt denkt dat je vanaf een andere server komt (namelijk vanaf de VPN-server). Ook zal je service provider zien dat je vanaf jouw IP-adres versleutelde data stuurt naar het IP-adres van de VPN-server. De site die je bezoekt ziet dus niet jouw IP-adres, maar dat van de VPN-server. Je internet service provider of mobiel internet-aanbieder ziet dat je vanaf jouw Ip-adres verbinding maakt met het IP-adres van de VPN-server. Hierdoor ben je anoniem, maar je internetprovider zal niet zomaar denken dat je in een ander land zit. Dit zal voor de gevraagde tarieven dus niks moeten uitmaken. Wel zou, door de versleuteling van de VPN, je dataverbruik ietsje kunnen toenemen (maar met een paar procent) omdat het versleutelen van de oorspronkelijke data net iets meer data vergt. Dit zou kunnen zorgen voor een iets hoger verbruik.

Een reactie plaatsen