Home - Apparaten - Alles wat je moeten weten over VPN voor Google Chromecast

Alles wat je moeten weten over VPN voor Google Chromecast

Chromecast FotoGoogle Chromecast is een handige mediaplayer waarmee je gemakkelijk films, series, muziek en andere online content kan streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop naar je tv. Heb je een Chromecast dongle en wil je hier nog meer voordeel uit halen, dan kan dat door middel van een VPN. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het gebruik van een VPN in combinatie met Google Chromecast, van de voordelen tot hoe je deze kan instellen en wat de beste VPN providers zijn bij het gebruik van Chromecast.

Waarom Google Chromecast over VPN?

Met Chromecast kun je gemakkelijk media streamen naar jouw tv. Door dit te combineren met een VPN heb je nog meer mogelijkheden. Zo kun je met een VPN toegang krijgen tot geografische geblokkeerde content en ben je beschermd tegen anderen die uit zijn op je data zoals internetproviders, overheden, hackers en bedrijven. Hieronder lichten we toe hoe dit precies werkt.

Geografische blokkades omzeilen met Chromecast VPN

De belangrijkste reden waarom mensen een VPN gebruiken in combinatie met Google Chromecast is het omzeilen van geografische blokkades. Het komt vaker voor dat je op YouTube zit en dat je een video niet mag kijken vanwege je locatie, maar wist je ook dat de Amerikaanse Netflix een veel uitgebreider aanbod heeft dan de Nederlandse en dat je daar met behulp van een VPN toegang tot kan krijgen? Door het gebruik van een VPN kun je dit soort geografische blokkades en restricties omzeilen. Hierdoor krijg je toegang tot de Amerikaanse Netflix, BBC iPlayer, HULU en meer.

Naast het feit dat je toegang kunt krijgen tot films en series uit andere landen is een VPN ook handig als je juist Nederlandse televisie wil kijken vanuit het buitenland juist. Je kunt je Chromecast namelijk makkelijk meenemen op vakantie of als je een tijdje in het buitenland gaat studeren, maar helaas krijg je dan alsnog geen toegang tot Ziggo Go of NPO Start (de nieuwe NPO app, voorheen Uitzending Gemist). Met een VPN kun je toch je favoriete series kijken door een VPN tunnel in Nederland te selecteren.

Chromecast Geografische Blokkades

Online veilig met Chromecast VPN

Een VPN versleutelt je dataverkeer, beveiligt je verbinding en zorgt ervoor dat je online anoniem bent. Hierdoor kunnen overheden, hackers, adverteerders, internetproviders en bedrijven niet meer meekijken met wat je doet. Zo kunnen ze geen persoonlijk profiel van je opbouwen aan de hand van je surfgedrag en krijg je je online privacy weer terug. Ook met Google Chromecast is dit handig, aangezien bedrijven en overheden veel kunnen afleiden uit de films en series die je kijkt.

Veilig Kodi gebruiken

Kodi ChromecastKodi is een populaire, open-source streamingdienst. Kodi geeft je toegang tot een hoop content zoals sportwedstrijden, maar het kan zijn dat je op basis van je geografische locatie wordt geblokkeerd. Als je een VPN instelt op je Chromecast en een locatie kiest in een ander land zul je hier geen last van hebben. Zo kan je toch die Amerikaanse sportwedstrijd kijken waar je zo naartoe leeft. De meeste content op Kodi is legaal om te streamen, in tegenstelling tot Popcorn Time, maar dat betekent niet dat er geen veiligheidsrisico’s aan verbonden zitten. Wil je zeker weten dat je veilig bent met het gebruik van Kodi, zorg er dan voor dat je een VPN gebruikt. Zo blijf je anoniem en is je privacy gewaarborgd.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN voor Google Chromecast

Net als bij andere hardware zoals je Smart TV of de Amazon Fire TV Stick is het meest belangrijke aan een VPN provider dat de snelheid hoog is. Je hebt er namelijk niets aan als je een film wil kijken, maar deze constant hapert. Hierdoor vallen gratis VPN diensten al snel af. Een gratis VPN dienst is wel ideaal om uit te proberen of een VPN iets voor jou is, maar voor serieus en regelmatig gebruik zijn de betaalde opties in vrijwel alle opzichten beter.

Naast de snelheid moet je er ook op letten dat de VPN provider toegang geeft tot de geografische locatie die jij wil. Wil je bijvoorbeeld Duitse streams kijken maar heeft jouw VPN provider geen servers in Duitsland, dan is dit helaas niet mogelijk. Tot slot is de prijs-kwaliteit verhouding ook zeer belangrijk. Je wil namelijk niet teveel moeten betalen voor een goede VPN. Op basis van deze drie belangrijke criteria raden we je de volgende VPN’s aan.

De beste VPN’s voor Google Chromecast

Na onze uitgebreide tests met VPN’s voor Chromecast zijn we op de volgende drie providers gekomen die wat ons betreft het beste zijn.

ExpressVPN voor Chromecast

logo-expressvpn-vierkantExpressVPN is momenteel één van de beste VPN providers. Het team achter ExpressVPN zorgt er elke dag voor dat je toegang hebt tot meer dan 1700 servers in 94 landen. Hierdoor zul je vrijwel nooit last hebben van geografische blokkades. Daarnaast heeft ExpressVPN een uitstekende klantenservice en hebben ze op hun site meerdere handleidingen voor hoe je hun VPN kunt instellen op verschillende apparaten. Daarbovenop heeft ExpressVPN een goede 256-bit encryptie en worden er geen logs bijgehouden van jouw activiteit. Al met al maakt dat ExpressVPN een fantastische VPN voor een relatief scherpe prijs.

Bezoek ExpressVPN


ExpressVPN Logo Liggend
Beste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

Goose VPN voor Chromecast

GOOSE VPNGoose VPN is een goede VPN dienst van eigen bodem. Naast hoge snelheden en een sterke encryptie heb je hierdoor toegang tot een Nederlandse klantenservice. Dit is handig als je behoefte hebt aan ondersteuning. Doordat Goose VPN Nederlands is hebben ze, bovenop hun servers in het buitenland, veel servers in Nederland. Fijn dus als je vanuit het buitenland Nederlandse televisie wil kijken. Goose VPN is redelijk geprijsd met een prijs van €4,99 p/m voor unlimited data en €2,99 voor een datalimiet van 50GB per maand. Als je veel streamt zul je al snel merken dat je aan je limiet van 50GB zit, let er dus op dat je het pakket kiest dat het beste bij je past.

Bezoek GOOSE VPN


Goose VPN horizontal
Goede Nederlandse VPN. Betrouwbaar, snel en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Krijg 30% korting op de Unlimited Pakketten door bij het aanmelden de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken.

NordVPN voor Chromecast

NordVPNEen uiterst goedkoop VPN alternatief is NordVPN. NordVPN staat bekend om zijn sterke beveiligingsopties, maar is daarmee net iets minder snel dan sommige andere VPN diensten. Desalniettemin is NordVPN een prima VPN voor streams. Met name het lage prijskaartje van $2,75 per maand voor een abonnement van 3 jaar maakt NordVPN een uiterst interessante optie voor diegenen die wat minder te besteden hebben.

Bezoek NordVPN


nordvpn
Extreem veilige VPN. Betrouwbaar, prima prestaties en goedkoop.

VPN Instellen op Chromecast

Er zijn meerdere methoden om een VPN te installeren op je Chromecast. Het is helaas niet mogelijk om een VPN direct op je Chromecast te installeren. Wel kun je via je Chromecast gemakkelijk verbinding maken met een VPN router of een virtuele router in de vorm van een hotspot op je Windows PC Of Mac. In onze uitgebreide handleiding kun je de verschillende manieren vinden waarop je een VPN kan instellen op je Chromecast: Instellen van een VPN op Google Chromecast.

Chromecast VPN Instellen Internet

Conclusie

Als je je Chromecast verbindt via een VPN verbinding kan je zonder problemen streams uit het buitenland kijken. Daarbovenop blijven je browsegegevens beschermd en loop je geen risico bij gebruik van streamingdiensten als Kodi. Ondanks dat Chromecast het niet mogelijk maakt om direct een VPN te installeren op je device is een VPN instellen relatief makkelijk. Ook zijn er genoeg goede opties voor Chromecast VPN’s waaronder ExpressVPN, Goose VPN en NordVPN. Kortom: met een VPN kun je dus gemakkelijk nog meer plezier halen uit je Google Chromecast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *