WindScribe PNG Logo

Windscribe Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Heeft een handige gratis versie
 • Zeer snelle servers
 • Mooie, overzichtelijke interface
Score
7.6

Onze Windscribe score

 • Snelheid
  9.0
 • Veiligheid
  6.0
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Servers
  8.5

Windscribe review (2021) – Biedt deze gratis VPN kwaliteit?

Windscribe wint aan populariteit in Nederland. In deze Windscribe review lees je onze eerste indrukken met deze VPN-dienst. Wat we al wel kunnen prijsgeven, is dat Windscribe imponeert met de snelheid van haar servers. Je kan ook downloaden met deze VPN, dit gaat allemaal zeer rap door de snelle servers. Ook is de interface prettig en clean. Wel hadden we enkele malen problemen met het verbinden met de servers. Dit is iets waar Windscribe wellicht nog even naar moet kijken. En Netflix kregen wij niet werkend. Maar over het algemeen vinden wij Windscribe een redelijk solide VPN die haar gebruikers zeker veel te bieden heeft, ook al zijn ze ietwat aan de prijzige kant. Gelukkig zijn er geregeld leuke acties.

Specificaties Windscribe
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
 • ,
 • Linux
Gelijktijdige verbindingen
 • Geen limiet
Torrents
 • Torrents toegestaan
Netflix
 • Werkt met Netflix
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • Wireguard
Betaalmethoden
 • iDeal
 • ,
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
 • ,
 • Bitcoin
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Netflix
 • Torrent

Prijzen Windscribe

Windscribe hanteert een duidelijk tariefmodel. Wij testten de gratis versie uit, waarmee je een datalimiet hebt van 10 GB per maand. We zijn altijd wat huiverig voor datalimieten bij VPN-providers, omdat het enige vorm van logging impliceert. Er wordt immers bijgehouden hoeveel data je verbruikt; een 100% no-logs claim wordt dan al direct ontkracht. Naast de gratis versie is er een Windscribe Pro abonnement waarmee je geen datalimiet hebt. Dit kost $9 per maand, of $3,70 per maand als je voor een jaarabonnement gaat. Hiermee is Windscribe scherp geprijsd voor de kwaliteit die je krijgt. Met het Windscribe Pro abonnement van $4,08 per maand kun je een jaar lang profiteren van onbeperkt surfen, downloaden en streamen in volledige anonimiteit. Er geldt een 3 dagen geld terug garantie.

Windscribe prijzen


De VPN-service van Windscribe

Het gratis 10 GB pakket van Windscribe is erg krap; zeker als je geregeld streamt (bijvoorbeeld via Youtube of Spotify) of bestanden downloadt zal je hier niet mee uitkomen. De functionaliteiten van het free VPN abonnement zijn net als bij andere gratis VPN aanbieders enigszins beperkt in vergelijking met het betaalde pakket. Met het gratis pakket heb je slechts toegang tot een klein aantal servers, maar gelukkig is je verbindingssnelheid wel gelijk aan de verbindingssnelheid van de betaalde Windscribe-versie. We zullen hieronder enkele features van Windscribe in meer detail bespreken.


Windscribe interface

Windscribe heeft een duidelijke interface zonder gedoe. Je kan een server selecteren en direct verbinding maken.

Windscribe interface

Bij de instellingen kan je kiezen tussen de protocollen UDP, TCP en stealth, en je kan ook een proxy-verbinding instellen. Veel gebruikers zullen echter al deze instellingen niet nodig hebben en gewoon kunnen verbinden om hun internetverbinding te beveiligen. Windscribe instellingen


Windscribe serveraanbod

Wij konden verbinding maken met een mooie selectie aan servers. Elk werelddeel lijkt vertegenwoordigd in het aanbod. Windscribe heeft op moment van schrijven meer dan 300 servers staan in de volgende landen:

Verenigde Staten (west, centraal, oost), Canada (west, oost), Oostenrijk, België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Letland, Luxemburg, Maleisië, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden, Zwitserland , Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Azerbaijan, Egypte, India, Rusland, Zuid Afrika, Thailand, Turkije, Australië, Nieuw Zeeland, Hong Kong, Japan, Singapore, Zuid Korea, Vietnam, Brazilië, Mexico.

Windscribe biedt overigens vanwege privacy redenen geen dedicated IP-adressen aan. IP-adressen van de provider worden dus altijd door meerdere mensen tegelijkertijd gedeeld.


Snelheid: Enkele speedtests

We hebben enkele snelheidstests gedraaid met Windscribe VPN. We gebruikten hiervoor het UDP protocol, en testten onze verbindingssnelheid eerst zonder VPN. Daarna maakten we verbinding met Windscribe servers in Nederland en Amerika. We waren onder de indruk van de connectiesnelheid. Zie de resultaten van de speedtests in de volgende afbeelding.

Windscribe snelheidstests


Downloadtest

Ook de downloadtest heeft Windscribe doorstaan. Na verbonden te zijn met een Nederlandse Windscribe server hebben wij geprobeerd torrents te downloaden. Dit werkte opzich goed, al fluctueerde onze downloadsnelheid wel gedurende het downloadprocess (ging op een neer tussen 300 kb/s en 1,7 Mb/s). Maar voor downloaden is Windscribe dus zeker een valide optie. Maar ook hier geldt dat 10GB per maand erg krap is, en mensen die willen downloaden kunnen beter voor het ongelimiteerde (betaalde) Windscribe pakket gaan.


Netflix USA

Netflix USA kregen wij helaas niet werkend. We kregen de beruchte foutmelding dat Netflix een proxy of unblocker detecteerde. Jammer, maar Windscribe is zeker niet de enige dienst die de strijd tegen Netflix op heeft moeten geven. Netfix heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op het blokkeren van VPN-aanbieders, en er zijn maar een paar VPN-providers die actief blijven in het omzeilen van de Netflix-blokkade.

Netflix detecteert een VPN of proxy


Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van Windscribe is prima. Het was erg simpel om een account aan te maken en van start te gaan met het gebruik van Windscribe. Mensen met een gebrekkige ICT-kennis zullen in ieder geval ook met Windscribe uit de voeten kunnen. Zelf lagen we wel enkele keren overhoop met de software van Windscribe en kregen we foutmeldingen bij het verbinden toen we gebruik maakten van het Stealth-protocol. Alleen door Windscribe af te sluiten konden we weer op normale wijze gebruik maken van het internet. Bij navraag blijkt dat het stealth-protocol alleen gebruikt dient te worden als er problemen zijn met UDP en TCP omdat de internetprovider het dataverkeer afknijpt. Dus ga voor UDP of TCP als je daar kans toe ziet en je hebt een perfecte VPN aan Windscribe. Dan werkt het allemaal namelijk zeer soepel.


Privacy en veiligheid

In eerste instantie lijkt de veiligheid van Windscribe dik in orde te zijn. Als we echter naar hun privacy beleid kijken zien we dat Windscribe sommige dingen lijkt te loggen. Zo houden ze bij hoeveel data je verbruikt in een periode van 30 dagen, en houden ze timestamps bij van wanneer je met hun netwerk verbindt. Hoewel het hier gaat om geanonimiseerde gegevens is het erg jammer dat deze gegevens worden bijgehouden.


Conclusie

Windscribe is ons over het algemeen goed bevallen. De servers zijn uitermate snel voor VPN-servers. Gecombineerd met het feit dat anoniem downloaden via P2P-netwerken (torrents) toegestaan is maken Windscribe een leuke optie. De interface is ook zeer duidelijk en makkelijk in gebruik.

Er zijn wat opmerkingen die we bij Windscribe dienen te maken. Zo is de dienst niet te gebruiken in combinatie met Netflix, maar dit kunnen we de dienst vergeven. We hadden wel moeite met het adequaat verbinden met de servers toen we gebruik probeerden te maken van het Stealth protocol. Toen we schakelden naar het UDP-protocol leek alles weer goed te werken. Dus UDP is het protocol wat wij voor alledaags gebruik ook aanraden. Wellicht ligt het ook aan onze wijze van gebruik en de manier waarop we de dienst instelden. Daarnaast vinden we de prijs ietwat aan de hoge kant. Maar houdt Windscribe in de gaten, want er zijn soms hele leuke kortingsacties.

Al met al vinden we Windscribe een hele goede VPN-dienst en het overwegen waard. Het gratis pakket is krap qua data, en je zult al snel uitkomen bij een betaald abonnement. Mocht er een leuke kortingsactie zijn, houd Windscribe dan zeker in gedachten. Want het is zeker een van de betere VPN-aanbieders.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Windscribe is een van de betere gratis VPN-services op de markt. Erg snelle servers voor een free VPN.”
Onze score
7.6
4
Reacties
Plaats een reactie
 1. Mijn gratis versie van windscribe geeft me 50GB per maand. Misschien dat je daar een kleine actie voor moest uitvoeren maar niets groots want dan had ik het niet gedaan.

  • Hallo Aezeal,

   Wij hebben hier even naar gekeken en het blijkt inderdaad dat Windscribe een actie heeft gehad waarbij je een vouchercode kon invoeren om gratis 50GB te krijgen per maand. Of dit altijd zal werken is echter de vraag. Misschien dat Windscribe momenteel wel andere acties heeft lopen om gratis GB’s per maand extra te krijgen.

   • Ja die zijn er. Als je anderen aanmeldt, krijg je meer GB ‘s.

 2. Windscribe heeft nu 2 aparte Netflix servers (onder de naam windflix) waar de USA en UK versie prima op werken. Op de UK server werkt ook de BBC I player.

Een reactie plaatsen

Bezoek Windscribe