De beste antivirus software van 2022: onze top 5

Computer met Antivirus-schild houdt virussen tegen
Klik hier voor een korte samenvatting
De beste antivirus van 2022: een samenvatting

Ben je op zoek naar de beste antivirussoftware van 2022? Voor jou hebben we de beste vijf op een rijtje gezet:

 1. Norton. Dit is all-round de beste virusscanner.
 2. Bitdefender. Voor als je op zoek bent naar goede beveiliging met extra features.
 3. Intego. De beste antivirus voor macOS.
 4. Surfshark One Antivirus. Voor als je op zoek bent naar all-in-one online beveiliging.
 5. Malwarebytes. De snelste antivirusprovider.

Niet iedereen heeft dezelfde wensen. Wat de perfecte antivirus voor jou is, hangt hier natuurlijk vanaf. Lees het hele artikel om meer te weten te komen over de top 5 virusscanners en vind degene die bij jou past.

Antivirus software zorgt ervoor dat je computer beveiligd is tegen virussen en allerlei soorten malware. Er zijn veel verschillende programma’s die allemaal zeggen de beste opties voor antivirus aan te bieden, maar hoe weet je nu welke software je het beste kunt kiezen?

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste antivirussoftware van 2022 en testten daarbij verschillende hoogstaande virusscanners. We keken naar de verschillende opties die worden aangeboden en na diepgaand onderzoek hebben wij bepaald wat de allerbeste antivirus software van dit moment is.

De beste virusscanners van 2022

Hieronder zie je de beste virusscanners van 2022. Alle functies en opties van deze vijf toppers worden in de onderstaande tabel kort vergeleken. Vraag je je af wat je moet met al deze informatie? Lees dan verderop in dit artikel hoe je zelf kunt bepalen welk antivirusprogramma het beste voor jou is.

SpecificatieNortonBitdefenderIntegoSurfsharkKaspersky
WebsiteNortonBitdefenderIntegoSurfsharkKaspersky
Prijs (per jaar, goedkoopste)€14,99€29,99€39,99€26,28€29,95
BesturingssystemenWindows, macOS, Android, iOSWindows, macOS, Android, iOSmacOS, Windows, iOSWindows, macOS, AndroidWindows, macOS, Android, iOS
Aantal apparaten1-53-151-551-10
Gratis versie?
AV-Comparatives protectie score (percentage geblokkeerde malware)100%100%96,8%Geen data99,6%
Real-time virus- en malwarebescherming*
Virusscanfunctie
Firewall*
Veilig online bankieren***
Phishing-bescherming*
Bescherming tegen ransomware**
Ouderlijk toezicht***
Wachtwoordbeheer**
Back-ups**
Adblocker**
Software updater**
Anti-tracking**
Computer clean-up**
Webcambeveiliging**

 

De beste opties voor antivirus om je te beschermen tegen malware in 2022 worden hieronder kort omschreven. Wil je gelijk aan de slag? Dan kun je via de links in de tabel direct naar de website van de virusscanner van jouw keuze om de beste deal te sluiten.


1. Norton 360: de beste antivirus

Norton Antivirus Logo

Norton 360, de antivirus van NortonLifeLock, is een bekend product in de cybersecurity wereld. De software is beschikbaar op alle grote besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Android en iOS. Vooral over het meest uitgebreide pakket, Norton 360 Deluxe, zijn we zeer te spreken.

 • Norton biedt goede extra veiligheidsfeatures en heeft een 100% malware detectie score.
 • De software is makkelijk te installeren en te gebruiken.
 • Er is een kundige klantenservice met live chat.

Wat doet Norton 360 goed?

In maart en april 2022 heeft Norton nog de keurmerken ‘Advanced+ Malware Protection‘ en ‘Advanced+ Performance‘ gekregen van AV-Comparatives. De virusscanner beschermde tijdens de tests tegen 100% van de dreigingen. Norton 360 biedt bovendien vele hoogstaande beveiligingsfeatures, waaronder real-time beveiliging, veilige browserextensies en identiteitsfraude monitoring.

Norton 360 is niet alleen een virusscanner, het heeft ook een ingebouwde slimme firewall. Deze firewall controleert al het internetverkeer dat binnenkomt en blokkeert eventuele virussen en andere malware. Hij werkt met behulp van machine learning-technieken, waardoor je zelfs tegen geavanceerde malware en zero day malware beschermd blijft.

Daarnaast kan Norton je computer scannen op mogelijke kwetsbaarheden in je systeem. Denk hierbij aan software die nog moet worden geüpdatet, hackpogingen op je webcam of zwakke wachtwoorden. Om je specifiek met de wachtwoorden te helpen krijg je bij Norton 360 ook een wachtwoordmanager.

Norton is niet alleen een goede antivirus, zijn software is ook nog gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Op mobiele devices hoef je alleen maar naar de appstore te gaan en de Norton Antivirus-app te downloaden bijvoorbeeld. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan is er altijd een medewerker beschikbaar aan wie je vragen kunt stellen via de 24/7 live chat.

Wat mist Norton 360?

Norton 360 heeft drie scanopties: volledige scan, snelle scan en bestandsscan. Als het aankomt op de snelheid van deze scans, is er ruimte voor verbetering. Een volledige scan duurt namelijk zo’n 40 minuten en gebruikt rond de 20% CPU. Dat gezegd hebbende, dit is nog steeds een goede prestatie in vergelijking met andere virusscanners.

Ook verzamelt Norton redelijk wat gegevens over zijn gebruikers. Er zijn antivirusprogramma’s die veel meer gegevens loggen, maar als we kijken naar bijvoorbeeld Surfshark, blijkt dat ook Norton minder moet kunnen loggen. Wel zorgt Norton voor extra privacy van zijn gebruiker door de Norton Secure VPN en dark web monitor.

Conclusie over Norton 360

Norton biedt een uitermate goede beveiliging. Ook krijg je toegang tot vele handige extra’s, waaronder een wachtwoordmanager en een VPN. Wat ons betreft is dit echt de beste antivirus van dit moment.

Wil je meer weten, lees dan onze volledige Norton review. Wil je de service direct zelf uitproberen, klik dan op deze knop:

Bezoek Norton

2. Bitdefender: makkelijke anti-malware bescherming

Bitdefender Banner

Bitdefender is een populaire antivirus die door miljoenen mensen gebruikt wordt. De software heeft alle functionaliteiten die je mag verwachten en beschermt je dus tegen allerlei soorten malware, waaronder spyware en adware.

 • De software is gemakkelijk in gebruik.
 • Het privacybeleid is duidelijk.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Veel extra opties om je veiligheid en privacy te vergroten.

Wat doet Bitdefender goed?

Bitdefender heeft twee cybersecurity producten: Bitdefender Internet Security en Bitdefender Total Security. Wij raden de meeste mensen Bitdefender Total Security aan, waarmee je een heel jaar beschermd bent voor slechts 34,99 euro. Je kunt ook kiezen voor een familie-abonnement, waarmee je meer apparaten beschermt.

Voor dit geld krijg je niet alleen een goede virusscanner, maar ook een firewall en ouderlijk toezicht-functionaliteiten. Je krijgt zelfs een wachtwoordmanager, anti-tracker en een premium VPN om je privacy te beschermen.

Met de veiligheid van Bitdefender Antivirus zit het ook goed. Op AV-Comparatives scoort de antivirus 97,8% op detectie en 99,99% op beveiliging. Zo blijf je dus beschermd tegen allerlei malware. Bovendien voer je zelfs full scans al binnen 25 minuten uit.

Wat mist Bitdefender?

Bitdefender Total Security wordt ondersteund door alle grote besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Android en iOS. Bitdefender Internet Security werkt echter alleen op Windows. Smartphone- en MacBook-gebruikers kunnen dit goedkopere pakket dus niet gebruiken.

Conclusie over Bitdefender

Bitdefender is een erg goede virusscanner met een top prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt de service zelfs een maand lang gratis testen met de 30 dagen geld-terug-garantie.

Wil je meer weten over dit antivirusprogramma? Lees dan onze volledige review over Bitdefender. Als je direct een abonnement wilt afsluiten, klik dan op deze button.

Bezoek Bitdefender

3. Intego: uitstekende bescherming op macOS

Intego Antivirus Logo

Intego bestaat al sinds 1997. Deze ervaring maakt de bescherming die de provider biedt uitstekend. Wat deze antivirus speciaal maakt, is dat het is ontwikkeld met macOS aan de basis. Wel is de software ook te gebruiken op Windows.

 • Betrouwbare virusscanner.
 • Ingebouwde firewall.
 • VPN is los verkrijgbaar.
 • Uitstekende klantenservice.

Wat doet Intego goed?

Intego scoorde tijdens de laatste tests van AV-Test (juni 2021) 100% wat betreft malwaredetectie. Ook scoorde het maximaal op performance en gebruiksvriendelijkheid. Tijdens de meer recente tests van AV-Comparatives scoorde Intego ook erg goed op macOS: 96,8% bescherming tegen en 100% detectie van malware.

Naast de antivirussoftware biedt Intego handige browserextensies aan voor Chrome, Firefox en Safari. Ook heeft het een ingebouwde firewall, waardoor je internetverkeer constant gescand wordt op bedreigingen.

In de lange tijd dat het bedrijf bestaat – meer dan 20 jaar! – heeft het bovendien geen enkel privacyschandaal gehad. Er zijn geen datalekken geweest en Intego heeft niet stiekem gebruikersdata doorverkocht. Daar komt bij dat de klantenservice erg goed is. Via de live chat kregen we kundige medewerkers te spreken die snel antwoord gaven op onze vragen.

Wat mist Intego?

Intego Antivirus heeft een groot nadeel: het is relatief duur. Het beste abonnement, Mac Premium Bundle X9, kost bijna 70 euro per jaar. Daarmee is Intego duurder dan alle andere services op deze lijst.

Daar komt bij dat je extra moet betalen voor de VPN-service. Bij andere antivirusproviders is deze inbegrepen bij het uitgebreide pakket. Aangezien Intego gebruikmaakt van het servernetwerk van Private Internet Access (PIA), zou je dus voordeliger uit zijn om je via deze provider te abonneren. PIA is wel een goede VPN-aanbieder die niet voor niets in onze top 5 VPN’s staat.

Conclusie over Intego

Als je een MacBook of ander macOS-device gebruikt, kan het lastig zijn om een goed antivirusprogramma te vinden. Intego biedt hierbij de uitkomst. Het biedt goede beveiliging met extra opties.

Meer informatie over deze provider vind je in onze uitgebreide review van Intego. Mocht je de service direct willen uitproberen, klik dan op deze knop:

Bezoek Intego

4. Surfshark One Antivirus: solide bescherming, ook voor je privacy

Surfshark Banner

De meeste mensen zullen Surfshark kennen als VPN-aanbieder. Surfshark One is echter een volledige security suite inclusief antivirus. Surfshark One Antivirus is nieuw, maar veelbelovend. Dit zijn de belangrijkste punten van deze service:

 • Je krijgt toegang tot de top-VPN van Surfshark.
 • Het bedrijf gaat goed om met je privacy.
 • Niet zo veel extra features.
 • Inclusief anti-tracking en identity monitoring.

Wat doet Surfshark One Antivirus goed?

Wat betreft privacybescherming is Surfsharks Antivirus de beste op de markt. Voor nog geen 27 euro heb je een jaar lang Surfshark One waarbij je niet alleen van de virusscanner geniet, maar ook van de premium VPN-dienst, Surfshark Search (anonieme zoekmachine) en Surfshark Alert (identity monitoring).

Het is bovendien de enige antivirusdienst die geen onnodige persoonsgegevens van je logt. Zo slaat het alleen deze zaken op:

 • Je e-mailadres en wachtwoord (versleuteld).
 • Datum van registratie.
 • Op hoeveel apparaten je de service gebruikt.
 • Welk abonnement je hebt.

Een ander groot pluspunt van Surfshark is de klantenservice. Vaak is het lastig om een medewerker te spreken bij een groot antivirusbedrijf. Bij Surfshark chat je gewoon met een medewerker die weet waar hij het over heeft.

Wat mist Surfshark One Antivirus?

Surfshark One Antivirus staat nog in zijn kinderschoenen. Zo mist het nog een aantal belangrijke features, zoals een firewall en anti-spam filter. Ook zou het fijn zijn als je de antivirussoftware los kunt kopen van de VPN. Zo zou de service goedkoper worden voor mensen die geen VPN gebruiken (al raden we dat af).

Een ander nadeel van Surfshark One Antivirus is dat je maar één mogelijkheid hebt om met bedreigingen om te gaan: het bestand verwijderen. Als je een false positive tegenkomt, een legitiem bestand dat voor malware wordt aangezien, kun je dit bestand of programma dus niet meer gebruiken.

Conclusie over Surfshark One Antivirus

Surfshark One Antivirus is een goede keuze voor iedereen die om zijn online privacy geeft. Hoewel het nu nog enkele features mist, verwachten we dat het product snel verbetert.

Wil je meer weten over Surfsharks antivirus? Lees dan onze volledige review van Surfshark One. Je kunt de service ook direct zelf uittesten door op de button hieronder te klikken.

Bezoek Surfshark

5. Kaspersky: uitstekende virusbescherming

Kaspersky Banner

Misschien vraag je je af waarom een Russisch bedrijf in de top 5 staat. Kaspersky heeft echter vooralsnog niet toegegeven aan overheidsverzoeken en heeft ook geen datalekken gehad. De zorgen rondom Rusland maakt dat we de antivirusprovider niet de beste vinden, maar de beveiliging die je ervan krijgt, is nog steeds erg goed.

 • Goede beveiliging met extra uitgebreide firewall.
 • Extra features, waaronder Kaspersky VPN.
 • Het privacybeleid kan beter.
 • 30 dagen geld-terug-garantie.

Wat doet Kaspersky goed?

Kaspersky biedt een erg goede real-time bescherming. De software heeft een ingebouwde firewall die niet alleen binnenkomend verkeer scant, maar ook tegenhoudt als het onveilig is. Dit doet Kaspersky niet alleen voor internetverkeer, ook data van andere bronnen, zoals USB’s worden gescand. Tevens controleert het constant dat je reeds geïnstalleerde programma’s geen schadelijke acties uitvoeren.

Het is niet voor niets dat AV-Comparatives Kaspersky een beschermingsscore van 99,6% gaf tijdens de real-world protection test februari – juni 2022. De andere grote antivirustestorganisatie, AV-Test, waardeerde Kaspersky zelfs met een 100% score op bescherming in april 2022.

Je kunt niet alleen de Kaspersky antivirus aanschaffen. Het bedrijf biedt ook twee pakketten aan waarbij je gebruikmaakt van veel extra features. Denk aan een VPN, adblocker, webcambeveiliging, ouderlijk toezicht en een wachtwoordmanager.

Wat mist Kaspersky?

Het grootste nadeel van Kaspersky is dat de basic antivirus alleen beschikbaar is voor Windows-gebruikers. Wil je de virusscanner op macOS, Android of iOS gebruiken? Dan moet je een uitgebreider – en duurder – abonnement aanschaffen. Het zou dus fijn zijn als de goedkope optie, van ongeveer 30 euro per jaar, ook voor andere devices beschikbaar werd gesteld.

Daarnaast kan Kaspersky zijn privacybeleid verbeteren. Het bedrijf vermeldt namelijk in het privacybeleid en end-user license agreement (EULA) andere zaken die de software over je verzamelt. Sowieso verzamelt de software erg veel gegevens over de gebruiker, waaronder het hele wifinetwerk in je regio. Dit is onnodig om te loggen en we zouden graag zien dat het bedrijf hiermee stopt.

Conclusie over Kaspersky

Kaspersky biedt een erg goede beveiliging, al lever je op privacygebied in ten opzichte van de andere providers in deze top 5. Dat gezegd hebbende, andere antivirusproviders gaan nog minder goed met je privacy om. Denk aan McAfee die alle persoonlijke data ook nog eens met andere partijen deelt.

Als je meer wilt weten over Kaspersky, lees dan onze volledige Kaspersky-review. Wil je Kaspersky zelf uitproberen? Klik dan op onderstaande button. Je kunt de dienst een maand lang gratis uittesten, als je gebruikmaakt van de 30 dagen geld-terug-garantie.

Bezoek Kaspersky

Bonus: de beste gratis antivirus: Avast Free Antivirus

Avast Banner

Ben je op zoek naar de beste gratis antivirus? Dan raden wij je Avast Free Antivirus aan. De gratis versie van Avast werkt op Windows, macOS, Android en iOS. Het biedt niet alleen een virusscanner, maar ook real-time bescherming, ransomwarebescherming en wifi-beveiliging.

Als je kiest voor een premium versie van Avast Antivirus, krijg je hier nog bescherming tegen phishing bij. Ook krijg je dan toegang tot Avast SecureLine VPN, anti-trackersoftware en een live klantenservice.

Dat Avast Premium niet in onze top 5 beste antivirus staat, komt doordat het bedrijf enkele jaren geleden een groot privacyschandaal heeft gehad. Avast bleek toen gebruikersgegevens door te hebben verkocht. Sindsdien heeft het bedrijf zijn privacybeleid sterk verbeterd, maar we vertrouwen het nog niet 100 procent.

Toch is de beveiliging van Avast de beste als het gaat om gratis virusscanners. Wil je de software direct installeren? Klik dan op deze button.

Bezoek Avast

De beste antivirussoftware testen: hoe bepalen wij onze top 5?

Virus-schild omringd door schildjes met vinkjesWij hebben verschillende antivirusprogramma’s getest op allerlei factoren. Door alle geteste virusscanners zorgvuldig te gebruiken en te onderzoeken, zijn wij uiteindelijk tot de bovenstaande top 5 gekomen. Wij letten daarbij op de bescherming, snelheid en systeembelasting, het gebruiksgemak, de privacy, klantenservice en de verschillende functies die een virusscanner biedt.

Gedetailleerd antivirus onderzoek

Het overgrote deel van deze tests wordt door onze cybersecurity-analisten gedaan. Zij installeren de software en gebruiken deze voor langere perioden om te bepalen of deze gebruiksvriendelijk is. Hierbij wordt onder andere het gebruik van de website, het installatieproces en de software zelf aan de kaak gesteld. Ook wordt er contact met de klantenservice opgenomen om te kijken hoe behulpzaam deze is.

Wij runnen onze eigen snelheidstests en bekijken onder andere de veranderingen in het CPU-gebruik tijdens verschillende scans van de virusscanner. Bovendien proberen we de verschillende functies van iedere scanner uit om een beeld te krijgen van de opties die je als gebruiker hebt. Ook nemen wij het privacybeleid van elke aanbieder onder de loep en nemen we een kijkje in het verleden van de verschillende bedrijven om te checken of er eventuele schandalen zijn voorgekomen.

Onze conclusies met betrekking tot de beveiliging die de verschillende virusscanners bieden, is gebaseerd op de tests van AV-comparatives en andere betrouwbare platform die regelmatig uitgebreid onderzoek doen naar de effectiviteit van verschillende virusscanners.

Up-to-date en constant in ontwikkeling

Wij zijn constant bezig nieuwe producten te testen, of het nu gaat om virusscanners, VPN’s of andere software die je veilig houdt tijdens het internetten. Onze top 5 van beste virusscanners zal dan ook constant worden aangepast aan de hand van onze laatste tests en resultaten en de meest recente onderzoeken van AV-comparatives. Zo weet je zeker dat je altijd een gedegen beslissing kunt maken en de beste bescherming op jouw apparaat kunt installeren.

Hoe kies je de beste virusscanner?

Iedereen die regelmatig een pc, laptop, smartphone of ander apparaat met toegang tot het internet gebruikt, heeft antivirus nodig. Het internet zit namelijk vol met virussen en andere malware. Constant zijn cybercriminelen erop uit om jouw gegevens te stelen of geld van je af te troggelen. Een goede virusscanner kan de perfecte bescherming bieden.

Wellicht vraag je je af: maar waar moet ik dan op letten als ik op zoek ben naar de beste antivirus voor mij? Hier zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je overweegt een antivirusprogramma aan te schaffen.

Welke functies heeft de virusscanner?

5 voorbeelden van premium functies van antivirus software met icoontjes

Naast basisbescherming hebben veel virusscanners extra functies, zoals mogelijkheden voor ouderlijk toezicht, anti-phishing, webcambescherming en bescherming tijdens het online bankieren. Al deze extra’s tellen mee. De beste virusscanner voor jou is het programma dat de functies heeft die jij nodig hebt.

Biedt de antivirus goede bescherming?

Een virusscanner is niets waard als het slechts 50% van alle virussen tegenhoudt. Om je apparaten te beschermen, heb je dus antivirussoftware nodig die in staat is zowel de ‘bekende’ als de nieuwere virussen en malwarebestanden tegen te houden.

Hoeveel kost de antivirus software?

Het prijskaartje speelt uiteraard een rol. Idealiter zou je de best mogelijke bescherming voor de laagst mogelijke prijs willen hebben. Om deze reden is het ook belangrijk te kijken hoeveel geld je kwijt bent aan een virusscanner.

Op welke apparaten werkt het?

Niet alle software werkt op al je apparaten. Zowel op je pc als op je smartphone is het verstandig antivirus te installeren. Afhankelijk van je besturingssysteem (Windows, macOS, Android, iOS of iets anders) kan het zijn dat je opties voor het vinden van een goede virusscanner iets worden ingeperkt. Controleer dus altijd of jouw gekozen software werkt op jouw apparaat.

Hoe gaat de virusscanner om met mijn privacy?

Lijst met een vergrootglas en schildNaast bescherming tegen virussen, moet een virusscanner ook zelf goed omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Je vertrouwt een deel van je persoonlijke data aan de antivirussoftware toe. Dit kunnen de bedrijven erachter voor hun eigen gewin gebruiken. Daarom is het ook belangrijk te weten wat er in het privacybeleid van je antivirus staat.

Is de software gebruiksvriendelijk?

Gebruiksvriendelijke software is een must voor veel gebruikers. Dit betekent dat het dashboard overzichtelijk is en het programma gemakkelijk te installeren is, maar ook dat er andere hulpmiddelen zijn. Een goede klantenservice helpt je snel en effectief met problemen. Is er een niet-goed-geld-terug-garantie? Een 30 dagen geld-terug-garantie geeft je bijvoorbeeld de kans de software eerst een maand uit te proberen voordat je vastzit aan een abonnement.

Hoe is de snelheid en de belasting van de antivirus?

Computerscherm met daarop een snelheidsmeterVirusscanners scannen je systeem op malware. Daarom is het belangrijk dat antivirus software deze scans snel kan uitvoeren, zonder je systeem ernstig te vertragen. Zo kan de software constant op de achtergrond draaien terwijl jij ongestoord kunt internetten. Niet alle vormen van antivirus zijn echter zo snel en efficiënt. Het effect van een antivirusprogramma op jouw systeem speelt dan ook een grote rol in het bepalen van de beste virusscanner.


Conclusie: beste antivirus 2022

Virusscanners helpen je computer of smartphone beschermen tegen malware en virussen. Helaas zijn niet alle antivirusprogramma’s even goed. Als je op zoek bent naar de beste virusscanner van 2022, hebben wij vijf opties voor je die stuk voor stuk uitblinken op het gebied van digitale bescherming. Hier zijn de vijf veiligste virusscanners nog een keer voor je samengevat in een tabel:

AntivirusScoreWebsite
Norton8.6Norton
Bitdefender8.2Bitdefender
Intego8.1Intego
Surfshark One Antivirus7.8Surfshark
Kaspersky7.4Kaspersky

Wil je de beste gratis virusscanner op jouw apparaat? Dan raden wij het gebruik maken van Avast Free Antivirus aan.

De beste virusscanner van 2022: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze top 5 of over antivirus in het algemeen? Hieronder behandelen we de vragen die wij het vaakst tegenkomen over dit onderwerp. Staat je vraag ertussen? Klik er dan op om het antwoord te lezen.

De beste antivirus software van 2022 is Norton 360. De belangrijkste voordelen zijn:

 • 100 % malware detectie.
 • Extra veiligheidsfeatures.
 • Makkelijk te installeren en te gebruiken.
 • Live chat met medewerkers die weten waar ze het over hebben.

Onze volledige top 5 beste antivirusprogramma’s zie je hier.

Als je op zoek bent naar een gratis antivirusprogramma, raden wij Avast Free Antivirus aan. Naast een virusscanner heb je dan:

 • Real-time beveiliging.
 • Ransomwarebescherming.
 • Wifi-beveiliging.

Lees alles over Avast in onze uitgebreide Avast Antivirus-review.

De beste virusscanner voor Windows krijg je van Norton. Je krijgt hier niet alleen goede real-time beveiliging en handmatige virusscanner. Ook extra features, zoals een wachtwoordmanager en webcambeveiliging zijn inbegrepen.

Lees alles over deze antivirus in onze uitgebreide Norton-review.

Voor macOS-apparaten raden we Intego Antivirus aan. De software van deze antivirusprovider is ontworpen met macOS aan de basis en daarom uitermate geschikt voor dit besturingssysteem.

Het beveiligt je goed tegen allerlei soorten malware en heeft zelfs een firewall. Dit is voor macOS-software erg bijzonder. Lees er alles over in onze Intego-review.

Aangezien Kaspersky een Russisch bedrijf is, hebben veel mensen twijfels over de antivirussoftware. Het is echter nog steeds een van de beste en veiligste producten op de markt.

Wil je alles weten over de controverse en echte veiligheid van Kaspersky? Lees dan onze Kaspersky-review.

Als je online privacy belangrijk vindt, kun je het beste kiezen voor Surfshark One Antivirus. Deze antivirus logt de minste gegevens over zijn gebruikers, waardoor je anoniem blijft. Andere virusscanners staan er juist om bekend dat ze veel gegevens over je verzamelen.

Meer weten over deze antivirus? Lees dan onze volledige Surfshark One-review.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Ik gebruik McAfee Security, ben ik voldoende beschermd

  • McAfee’s antivirussoftware scoort bij ons een 8 op veiligheid. Ook bij andere gerenommeerde virusscanner-tests komt McAfee als veilig uit de bus. Alleen als het gaat om je privacy, dan vinden we deze dienst zeker niet de beste.
   Dus ja, McAfee beschermt je goed tegen malware, maar het is niet de beste antivirus met het zicht op privacy.

Een reactie plaatsen