Proton gaat producten samenvoegen in nieuwe abonnementen

Man houdt smartphone vast en opent ProtonMail

Proton gaat al zijn diensten samenvoegen voor “uniforme bescherming”. In het nieuwe ecosysteem is privacy by default de standaard en ligt privacy voor iedereen binnen handbereik. Verder krijgen de diensten een nieuw design, verbeterde functionaliteit en betere productintegratie. De veranderingen worden de komende dagen en weken geleidelijk wereldwijd uitgerold.

Dat schrijft Proton in een e-mail aan gebruikers. In een blog legt Andy Yen, de oprichter en CEO van Proton, meer uit over de aanstaande veranderingen.

Proton introduceert gecentraliseerde hub

Proton is een e-mailprovider waar veiligheid en privacy bovenaan staan. Alle berichten die je met de dienst verstuurt en ontvangt, worden beschermd door end-to-end encryptie. Mocht een veiligheidsdienst bij Proton aankloppen en inzage eisen in de berichten van een individuele gebruiker, dan kan het bedrijf daar geen gehoor aan geven. Proton verkoopt geen privégegevens aan adverteerders en overspoelt je ook niet met gepersonaliseerde advertenties.

De komende tijd gaat er het een en ander veranderen bij Proton. Om te beginnen komt het bedrijf met een nieuwe huisstijl. Op de vernieuwde website proton.me is dat duidelijk te zien. De site dient als een gecentraliseerde hub voor alle diensten die het bedrijf aanbiedt. Dan moet je denken aan Proton Mail, ProtonVPN, Proton Calendar en Proton Drive.

Gratis gebruikers krijgen twee keer zoveel opslagruimte

Inloggen op je Proton Mail doe je binnenkort niet meer via protonmail.com, maar via proton.me. Geen zorgen: je e-mailadres blijft hetzelfde. Protonmail.com verwijst bezoekers door mail.proton.me. Dat geldt ook voor andere diensten en applicaties: bezoekers van calendar.protonmail.com komen straks automatisch terecht op calendar.proton.me.

Wie nu een e-mailadres bij Proton heeft, heeft een account dat eindigt op @protonmail.com. Met het nieuwe ecosysteem introduceert het bedrijf @proton.me e-mailaccounts. Deze kun je aan je bestaande account toevoegen. Dit is een extra e-mailadres en vervangt niet je bestaande mailadres.

Proton biedt gebruikers een gratis e-mailadres. In het basispakket mag je één e-mailadres aanmaken en maximaal 150 berichten per dag verzenden en ontvangen. Aanvankelijk kreeg je 500 MB om je berichten op te slaan. Met de komst van het vernieuwde ecosysteem verdubbelt Proton de opslagcapaciteit naar 1 GB.

Nieuwe abonnementen voegen diensten samen

Er zijn twee betaalde pakketten: Mail Plus en Proton Unlimited. De eerste kost 4 euro per maand als je een jaarabonnement neemt. Je krijgt dan 15 GB aan opslagruimte voor je berichten, maximaal 10 e-mailadressen en e-mailondersteuning voor één domeinnaam. Tevens krijg je toegang tot Proton Calendar.

Proton Unlimited kost 10 euro per maand en biedt 500 GB aan opslag, 15 e-mailadressen en ondersteuning voor drie domeinnamen. Tevens mag je dan eindeloos gebruikmaken van Proton Calendar, ProtonVPN en Proton Drive.

Alle diensten hebben een likje verf gekregen. “Door logo’s te gebruiken die sterk op elkaar lijken, communiceren de nieuwe apps visueel dat ze allemaal deel uitmaken van hetzelfde privacy by default ecosysteem”, zo vertelt Andy Yen.

‘Vechten voor open standaarden’

De CEO en oprichter van Proton zegt ook in de toekomst te blijven bouwen aan “een beter internet waar privacy de standaard is”. Yen: “Proton zal altijd open source zijn en vechten voor open standaarden, en we zullen volledig onafhankelijk, neutraal en community-first blijven. De nieuwe versie van Proton is nog maar het begin, en we kijken ernaar uit om u in de nabije toekomst nog veel meer diensten en functies te bieden.”

Techredacteur
Techliefhebber pur sang: Anton is gek op alles wat met technologie en internet te maken heeft. Cybersecurity, privacy en internetcensuur hebben dan ook zijn volle aandacht. Meer over Anton.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen