Beste VPN voor Roku: stream al je favoriete content wereldwijd

Beste VPN voor Roku uitgelicht
Lees hier een korte samenvatting van dit artikel
Samenvatting: De beste VPN voor Roku

Wanneer je Roku in combinatie met een VPN gebruikt gaat er een wereld van streamingmogelijkheden voor je open. Je krijgt ineens toegang tot tientallen streamingdiensten en kunt geografische blokkades omzeilen, wat betekent dat je álle films en series kunt kijken op de platformen die Roku ondersteunt – waar je ook woont.

Hoewel CyberGhost en NordVPN prima VPN’s zijn om met Roku te gebruiken, is ExpressVPN de beste keuze. Deze VPN biedt je namelijk:

 • gespecialiseerde servers voor streaming
 • een groot servernetwerk waarmee je vrijwel elke geografische restrictie omzeilt
 • een stabiele en betrouwbare verbinding waardoor bufferen en wachttijden minimaal zijn
 • een makkelijk installatieproces

Wil je meer over het gebruik van VPN’s met Roku te weten komen? Lees dan het volledige artikel hieronder.

Roku logoRoku maakt en verkoopt apparaten die ervoor zorgen dat jouw Tv toegang krijgt tot tientallen streamingplatformen. Een handig apparaat dat je de mogelijkheid geeft om alle content van Netflix, Disney+, Hulu, en Peacock te verzamelen én kijken. Sterker nog: ook oudere Tv’s kunnen hierdoor gebruikt worden om content te streamen.

Helaas is het gebruik van een dergelijk appraat en het aanmaken van een Roku-account niet genoeg om je ongelimiteerde toegang te geven tot alle films en series op bovengenoemde paltformen. Je bent namelijk nog steeds onderworpen aan geografische restricties en inhoudsbeperkingen. In dit artikel leggen we uit welke VPN’s je kunt gebruiken om deze restricties en blokkades te omzeilen.

De beste VPN’s voor Roku

Streamen met Roku is een slimme en vooral kostenefficiënte manier om van platforms als Netflix, BBC iPlayer, en Peacock series en films te streamen – ongeacht de hardware die je gebruikt. Voor een kleine $30 kun jij jouw oude (non Smart-)TV transformeren tot een volwaardig entertainment systeem waar je duizenden films en series op kunt streamen.

Maar er zitten wel limieten verbonden aan de standaard mogelijkheden van Roku. De geografische blokkades zorgen er namelijk voor dat je nog steeds tegen beperkingen en blokkades aanloopt – en hierdoor niet alle content kunt bekijken. Door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken kun je dit soort blokkades omzeilen en content van waar ook ter wereld streamen. Zo kun je zonder problemen die nieuwe Netflix-serie kijken die alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. Let wel op: je moet voor ieder land waar je toegang tot wilt een apart Roku account aanmaken. 

Laten we beginnen met een lijst met de beste VPN’s die ervoor zorgen dat je ongelimiteerde toegang hebt tot alles dat Roku te bieden heeft.

Top 3 podium met beste VPN's voor Roku met ExpressVPN op 1, CyberGhost op 2 en NordVPN op 3

ExpressVPN: de beste allround keuze

ExpressVPN is een uitstekende keuze wanneer het om streamen gaat, gezien het consistent snelle verbindingen levert. Met servers in bijna 100 verschillende landen, kun jij jouw favoriete content vanuit iedere hoek van de wereld streamen. Daarnaast heeft ExpressVPN nog een makkelijke en gebruiksvriendelijke interface ook.

En dat is niet alles. ExpressVPN heeft zelfs speciale servers die volledig ingericht zijn op streamen. Zo blijft Netflix proberen om gebruikers met een VPN geen toegang te geven tot hun content. En laat ExpressVPN nu net één van de weinige VPN-aanbieders zijn die dit soort blokkades weet te omzeilen zodat jij gewoon toegang blijft houden tot alle Netflix-inhoud.

De laatste reden dat ExpressVPN onze eerste keuze is wanneer het om het gebruik van Roku gaat, is het feit dat het ontzettend makkelijk te installeren is. Je kunt de VPN installeren op zowel je Wi-Fi router als jouw computer (als je jouw PC gebruikt als virtuele virtuele router). En dat kost je bijna geen moeite: ExpressVPN is de meest makkelijk te installeren VPN voor ieder apparaat. Maar, gezien deze aanbieder iets duurder is dan de concurrentie, kijken we ook even naar mogelijke alternatieven.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.47
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost: een budgetvriendelijk alternatief

CyberGhost is een andere VPN-aanbieder die ontzettend goed werkt wanneer het om streamen gaat. De protocollen en verbindingssnelheden ondersteunen betrouwbare HD-streaming voor inhoud vanaf ieder denkbaar streamingplatform. Net als ExpressVPN heeft CyberGhost gespecialiseerde streaming functies en een uitgebreid netwerk aan servers. Hoewel het niet zo snel is als ExpressVPN, en niet zo gemakkelijk te installeren, is en blijft het een goede keuze.

Laten we namelijk niet vergeten dat CyberGhost naast de goede streamingmogelijkheden, met meer voordelen komt. Het is één van de meest goedkope VPN’s en heeft een gebruiksvriendelijke, strakke interface wat het gebruik ontzettend makkelijk maakt: ook als je geen ervaring hebt met het gebruik van VPN’s.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

NordVPN: betrouwbare verbindingen

Als je het niet zo ziet zitten om extra te betalen voor ExpressVPN en op zoek bent naar een alternatief voor CyberGhost, dan is NordVPN een goede keuze. Deze VPN-aanbieder is niet te duur, heeft betrouwbare verbindingen, een groot aanbod aan servers (zeker in de USA) en gespecialiseerde streamingfuncties.

NordVPN komt met vele instructies op de website waarin uitgelegd wordt hoe je de VPN op je router installeert. Hoewel het niet zo makkelijk is als met ExpressVPN (waar je alleen maar op een knop hoeft te klikken), blijft het makkelijk genoeg voor Roku-gebruikers en komt deze VPN met betrouwbare resultaten.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Waar je op moet letten wanneer je een VPN zoekt voor Roku

Mocht onze top 3 niet bij je passen, dan kun je natuurlijk ook andere opties proberen. Kijk om te beginnen eens naar onze lijst met de beste VPNs. Kies je er liever eentje op basis van je eigen onderzoek, zorg dan dat je een aantal aspecten sterk in overweging neemt. Een goede VPN voor Roku zou aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

 • Betrouwbare verbindingssnelheden. Met stabiele en betrouwbare verbindingssnelheden kun je constant bufferen of geheel uitval van je verbinding voorkomen. De beste manier om dit te testen is door verschillende VPN’s te gebruiken, en te kijken welke het beste voor je werkt. De verbindingssnelheden variëren namelijk per VPN en per locatie. Een goede manier om de VPN’s gratis te proberen is door de niet-goed-geld-terug garantie te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar het artikel “Hoe kun je CyberGhost gratis proberen” om te ontdekken hoe je CyberGhost gratis kunt proberen.
 • De juiste serverlocaties. Het netwerk van een VPN is ontzettend belangrijk, gezien dit bepaald welke blokkades je wel en niet kunt omzeilen. Hoe meer servers in verschillende landen, hoe beter. Dat is bijvoorbeeld de reden dat NordVPN in onze top 3 eindigde: het heeft ontzettend veel servers in de Verenigde Staten. Mocht er één server geblokkeerd worden, kun je direct een andere gebruiken.
 • Gespecialiseerde streamingfuncties. Functies die de VPN-blokkades van bijvoorbeeld Netflix kunnen omzeilen zijn een echte must-have wanneer het om het gebruik van Roku gaat. Aanbieders zoals ExpressVPN, CyberGhost en NordVPN hebben stuk voor stuk gespecialiseerde streaming servers en handige tools die ervoor zorgen dat dit soort blokkades omzeild worden.
 • Een makkelijk installatieproces. Je kunt een VPN niet direct op je Roku-apparaat installeren. Het kiezen van een VPN die je makkelijk op je router kunt installeren is dus erg belangrijk wanneer het om gebruik voor Roku gaat!

Een VPN levert je natuurlijk meer op dan alleen het opheffen van streamingblokkades. Het is een ontzettend handige tool die je helpt om veilig en anoniem gebruik te maken van het internet. Om die reden is het verstandig om een VPN-aanbieder ook te kiezen op basis van het logbeleid, het niveau van codering, het gebruiksgemak en het bijbehorende prijskaartje.

Waarom zou je een VPN gebruiken met Roku?

VPN op schildOm dieper in te gaan op de behoefte aan een VPN, moeten we eerst de streamingservices even onder de loep nemen. Aanbieders zoals Netflix, Amazon Prime en HBO Max zijn internationale distributeurs van digitale media die gebonden zijn aan auteursrechtwetten. Woon je bijvoorbeeld in Frankrijk en klik je op de play-knop van een Netflix show, dan distribueert Netflix die inhoud rechtstreeks naar Frankrijk. Ten minste, zo wordt dit gezien binnen het kader van de wet.

Dit betekent dat Netflix in deze situatie een licentie nodig heeft om deze content te tonen in Frankrijk. En zo’n licentie kost geld. Wanneer een streamingplatform denkt dat er niet voldoende interesse is voor een specifieke film of serie in een specifiek land, dan zullen ze geen licentie aanschaffen om die content in dat specifieke land aan te bieden.

Een VPN verandert je IP-adres, waardoor het lijkt alsof je vanuit een andere locatie browset. Op deze manier kun je geblokkeerde content gewoon bekijken – waar je ook woont. Wil je vanuit Frankrijk een serie kijken die alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is? Dan maak je verbinding met een server in de Verenigde Staten, en kun je de inhoud bekijken alsof je op dat moment zelf in de Verenigde Staten bent.

Kan ik een gratis VPN voor Roku gebruiken?

Over het algemeen is een gratis VPN niet de beste keuze wanneer het om het omzeilen van geografische blokkades, of het beschermen van je privacy gaat. Want hoewel gratis VPNs je niets kosten, hebben ze doorgaans geen hoogstaande beveiligingsprotocollen, geen snelle verbindingen, geen groot serveraanbod en zijn ze daarnaast niet zo makkelijk te gebruiken.

Zeker wanneer het om Roku gaat kan het ontzettend moeilijk zijn om geblokkeerde content met een gratis VPN te bekijken. Om te beginnen hebben gratis VPN’s meestal een klein serveraanbod. Dit betekent dat je blokkades niet vanuit iedere locatie kunt omzeilen, waardoor je al minder keuze hebt wat de inhoud van je Roku bibliotheek betreft.

Wanneer een VPN maar een klein aantal servers heeft, kunnen deze servers ook sneller opgemerkt en geblokkeerd worden door streamingplatformen, waardoor je uiteindelijk helemaal geen mogelijkheden meer hebt om blokkades te omzeilen. Immers, als veel gebruikers op één VPN-server een streamingdienst bezoeken merkt een streamingdienst dit vaak al snel op, en wordt het IP-adres van deze server meestal snel geblokkeerd.

Zelfs wanneer je een gratis VPN vindt die je toegang geeft tot streamingservices als Netflix en HBO Max, zal het lastig zijn om van je films en series te genieten. Gratis VPN’s bieden vaak namelijk beperkte bandbreedte, waardoor je regelmatig tegen buffering en verbroken verbindingen aan zult lopen. Zowel de maximale snelheid als de hoeveelheid data die je kunt gebruiken zijn namelijk beperkt bij deze VPN’s.

Premium VPN’s hebben daarentegen:

 • een groter aantal servers in verschillende landen;
 • de bandbreedte die nodig is om snelle en ononderbroken verbindingen mogelijk te maken;
 • de mogelijkheid om VPN- en geografische blokkades van streamingservices te omzeilen;
 • verbeterde beveiligingstechnologie en protocollen, waardoor je altijd anoniem blijft en beschermd bent in het geval van datalekken.

Hoe installeer je een VPN voor Roku

Virtuele Router InstellenWanneer je een VPN gevonden hebt, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk installeren. Maar je kunt de VPN niet direct op het apparaat waar Roku op staat installeren. Je zult deze op je router moeten installeren, of op een computer die functioneert als router (een virtuele router).

Beide opties worden met een stapsgewijze handleiding gedetailleerd uitgelegd in onze handleidingen betreffende routers en virtuele routers. Maar we nemen de belangrijkste punten graag even met je door.

Onthoud ten eerste dat een VPN je IP-adres verandert, maar je Roku account zich hier niet op aanpast. Het IP-adres dat je gebruikte wanneer je jouw Roku account aanmaakte, blijft het IP-adres dat Roku herkent.

De oplossing is makkelijk: heb je een nieuwe locatie en dus een nieuw IP-adres geselecteerd? Maak dan een nieuw Roku account aan vanuit deze “virtuele locatie”. Wil je toegang tot inhoud van verschillende landen, dan herhaal je deze stap voor ieder land waar je regelmatig verbinding mee wilt maken.

Maar daarvoor moet je natuurlijk eerst de VPN installeren op je router (als je dit verkiest boven een virtuele router). Dit doe je als volgt:

 1. Download de aangepaste firmware die VPN-installatie op fysieke routers ondersteunt. DD-WRT is het meest bekend en werkt met bijna alle VPN-aanbieders. Download alleen de versie van deze firmware die bij jouw router past. Hoe je weet welke versie dat is, zie je hier.
 2. Lees de handleiding van je router door om te zien hoe je de firmware erop kunt flashen.
 3. Log in op je router met je eigen IP-adres.
 4. Ga naar ‘instellingen’, selecteer ‘standaard instellingen’ en ga vervolgens naar ‘netwerk adres server setting’. De naam van deze opties is afhankelijk van je router. Het zou er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien:
 5. Basis router netwerk instellingen
 6. Schakel IPv6 uit.
 7. Selecteer ‘services’, kies de optie ‘VPN’ en vervolgens ‘Open VPN’.
 8. Vul hier de gegevens van je VPN-aanbieder in.

Wanneer je deze stappen doorlopen hebt, kun je de interface van de VPN zelf gebruiken om je verbinding te wijzigen. Zodra je vanaf de gewenste server browset, meld je jezelf aan voor een Roku-account en kun je zonder geografische blokkades streamen!

Klinkt dit allemaal wat te ingewikkeld? Je kunt het volledige proces én veelgestelde vragen terugvinden in ons artikel “Hoe stel je een VPN in op je router?”.

Conclusie

Roku is een handig apparaat om je favoriete films en series op TV te kunnen kijken zonder hier een SmartTV voor aan te hoeven schaffen.

Wil je daarentegen optimaal kunnen genieten van het streamen, dan zul je een VPN moeten installeren om toegang tot het volledige aanbod van services als Netflix en Hulu te krijgen. Dit is de enige manier om geografische blokkades te omzeilen en álle content te kunnen streamen. Let wel op: maak een apart Roku account aan voor ieder land waarvan je de streamingbibliotheken wilt kunnen bekijken.

De beste VPN voor Roku: veelgestelde vragen

Het vinden van de juiste VPN voor Roku kan een tijdrovend proces zijn – zeker wanneer je alles in overweging wilt nemen. We hopen dat deze antwoorden op veelgestelde vragen je wat op weg kunnen helpen.

ExpressVPN is de beste VPN voor Roku. ExpressVPN heeft namelijk ingebouwde streaming opties (zoals speciale streaming servers), stabiele verbindingen en tientallen servers om uit te kiezen. Het is ook nog eens makkelijk op je (virtuele) router te installeren, een proces dat sowieso nodig is wanneer je Roku met een VPN wilt gebruiken. Wil je meer weten? Je vindt hier onze ExpressVPN review en De beste VPN’s voor Roku.

Roku geeft je de mogelijkheid om films en series van platformen als Netflix, Hulu, Disney+, en Peacock op je TV te streamen. Maar wanneer je Roku aanschaft, ben je wel gelimiteerd tot het aanbod dat op jouw locatie beschikbaar is. Een VPN verandert je IP-adres, waardoor het lijkt alsof je vanuit een andere locatie browset. Dit zorgt ervoor dat content die normaliter geblokkeerd zou zijn in jouw land, ineens beschikbaar is. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel over de beste VPN voor Roku.

Om Roku met een VPN te gebruiken, moet je de VPN op je (virtuele) router installeren voordat je verbinding maakt met je Roku apparaat. Bij VPN-aanbieders zoals ExpressVPN is dit proces erg eenvoudig. Vind je dit toch lastig, of staat jouw router geen VPN-verbindingen toe? Dan kun je jouw computer gebruiken als virtuele router.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen