Legaal films en series kijken: Zó vind je wat je zoekt

Gezin in Bioscoop
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Film.nl: bekijk snel en legaal de beste films en series

Met Film.nl zie je in één overzicht precies waar jij je favoriete film of serie kunt bekijken. Vul simpelweg de titel van de film of serie in en Film.nl geeft je alle opties die je in Nederland hebt om legaal van dit entertainment te genieten.

Film.nl houdt bij welke content er beschikbaar is op talloze platformen, waaronder:

 • Netflix
 • Videoland
 • Bol.com
 • Bioscoopagenda’s
 • Pathé Thuis
 • Live televisie

Daarnaast geeft de website precies aan naar welke pagina je moet gaan om jouw film of serie te kunnen kijken. Met één klik ben je op het juiste adres en kun je aan de slag. Veel kijkplezier!

Staat jouw favoriete film op een streamingdienst die op jouw locatie niet beschikbaar is? Gebruik dan een VPN. Wij raden Surfshark aan.

Liever eerst meer weten? Lees dan hieronder verder.

Legaal online films kijken wordt steeds gemakkelijker. Er zijn verschillende streamingdiensten met een groot aanbod aan series en films. Ook kun je online kaartjes voor de bioscoop kopen of dvd’s op Bol.com bestellen. Illegaal downloaden en streamen is daardoor veel minder populair geworden. Dit is maar goed ook. Als je illegaal downloadt, loop je namelijk kans op een boete.

Ondanks alle legale alternatieven, kan het soms knap lastig zijn om de serie of film te vinden waar je naar op zoek bent. Er zijn zo veel platformen, streamingdiensten en winkels waar entertainment wordt aangeboden. Hoe weet je waar je moet zoeken? Gelukkig is er nu een legale oplossing voor dit luxeprobleem, een nieuw online platform dat je precies laat zien waar je een film of serie kunt vinden: Film.nl.

Wat is Film.nl?

Film.nl is een zoekmachine die je vertelt waar je een film of serie legaal kunt kijken. Het platform houdt bij wat er in de bioscoop en op televisie te zien is, waar je de dvd-box van jouw favoriete serie kunt kopen en welke online platformen bepaalde content streamen. Misschien komt je favoriete serie wel wekelijks op tv zonder dat je het door hebt. Film.nl somt al deze mogelijkheden netjes voor je op in één overzicht.

De website is opgericht met de medewerking van verschillende partijen uit de Nederlandse filmindustrie en de goedkeuring van meerdere Nederlandse ministeries. Het gebeurt dus allemaal op een eerlijke manier. Het platform is bovendien helemaal aangepast aan gebruik in Nederland. Dit betekent dat je je niet meer hoeft af te vragen of de show die je wilt kijken wel echt op de Nederlandse Netflix staat, of alleen op de Amerikaanse Netflix terug te vinden is.

Welke aanbieders verschijnen op Film.nl?

De films en series van een grote groep aanbieders zijn terug te vinden op de website van Film.nl. Zo vind je er het aanbod van:

Soms kan het even duren voordat Film.nl het aanbod heeft geüpdatet. Het kan zijn dat een film pas net op Netflix beschikbaar is en deze nog niet als optie op Film.nl verschijnt. Ook geeft Film.nl aan dat enkel het aanbod van Bol.com zelf wordt weergegeven. Partners van Bol.com die hun producten op de site aanbieden, worden niet opgenomen in de database.

Film.nl laat niet het aanbod van alle streamingdiensten zien. Zo lijkt bijvoorbeeld Shudder op het moment nog te missen, hoewel Film.nl veel horrorfilms toont. Je zult dus soms niet al je opties terugvinden op Film.nl, al is het overzicht een goede plek om te beginnen.

Hoe werkt Film.nl?

Naast zijn website heeft Film.nl ook een app voor Android en iOS. De app en de website werken op dezelfde manier: je typt de naam van een film of serie in de zoekbalk in en drukt op enter. Vervolgens geeft Film.nl je een overzicht van bronnen waar je deze film of serie kunt kijken.

Film.nl Breaking Bad

Het kan zijn dat je een dvd of blu-ray via bijvoorbeeld Bol.com of MediaMarkt moet aanschaffen. Soms heb je een abonnement bij een streamingdienst zoals Netflix nodig. Ook kun je online films kopen of huren op platformen zoals Pathé Thuis, iTunes en Google Play.

Film.nl geeft je dus een handig overzicht van alle plekken waar je jouw film of serie kunt vinden. Dat is echter niet alles: met een simpele muisklik ben je namelijk precies waar je zijn moet. Je kunt via Film.nl direct een bestelling bij een webshop plaatsen of de website van een streamingdienst bezoeken. Als de film die je zoekt nog in de bioscoop draait, kun je direct online een kaartje kopen.

Of je nu op zoek bent naar Nederlandse films, films met Engelse ondertiteling of gratis films; via Film.nl vind je eenvoudig de film en de dienst die bij jou past. Heb je het tegenovergestelde probleem en zit je bijvoorbeeld op Netflix maar weet je niet wat je moet kijken? Wellicht kan onze lijst met de 30 beste Netflix-series je helpen.

Legaal kijken vaak beter dan torrents

Er zijn vandaag de dag talloze plekken waar je legaal vrijwel alle films en series kunt kijken. Nu Film.nl dit aanbod ook nog eens overzichtelijk en bereikbaar heeft gemaakt, kun je er eigenlijk niet meer omheen: legaal kijken is in veel gevallen sneller en handiger dan illegaal downloaden of streamen. Bovendien is het ook veel veiliger om legaal te kijken. Illegale torrents en andere downloads bevatten namelijk vaak allerlei soorten computervirussen en andere malware. Met Film.nl blijf je dus veilig, terwijl je bovendien de filmindustrie steunt.

Verschil in aanbod op streamingdiensten

VPN op schildAls je een programma op een service zoals Netflix wilt kijken, heb je allereerst een abonnement bij die service nodig. Alsnog kan het zijn dat je daar niet de content te zien krijgt die je verwachtte. Dit komt doordat het aanbod van sommige streamingdiensten, zoals Netflix, deels afhangt van je locatie. Hierdoor is er een verschil tussen de Nederlandse en de Amerikaanse versie van Netflix.

Als je in het buitenland bent en via Film.nl te weten bent gekomen dat een bepaalde film op de Nederlandse versie van Netflix te vinden is, kun je die alsnog bekijken. Dit kan zelfs als deze film niet op jouw lokale versie van Netflix staat; namelijk met een VPN.

Overigens werkt dit ook andersom. Als je bijvoorbeeld een film of serie wilt kijken die beschikbaar is op een gratis platform zoals Peacock of Pluto TV, kun je met een VPN toegang krijgen tot deze platformen. Peacock, Pluto TV en andere streamingdiensten zijn vaak bijvoorbeeld alleen bereikbaar in de Verenigde Staten. Met een VPN geniet je alsnog gratis – en legaal – van de content op deze platformen. We leggen hieronder uit hoe dit werkt.

Legaal streamen met een VPN

Een VPN is een beveiligde verbinding tussen jou en het internet die het mogelijk maakt om je virtuele locatie te veranderen. Daardoor lijkt het voor websites en online diensten alsof jij je op een andere plek bevindt dan waar je echt bent. Door een Nederlandse server bij een goede VPN te kiezen, krijg je vervolgens toegang tot films op de Nederlandse versie van Netflix. Ook de Amerikaanse, uitgebreidere, versie van Netflix is zo te bereiken, als je de juiste Amerikaanse server gebruikt.

Let op: Mocht je online willen streamen via een VPN, zorg dan altijd dat je je goed houdt aan de gebruiksvoorwaarden van de dienst waarmee je kijkt!

Stappenplan: streamen met een VPN

Ben je op zoek naar een goede VPN die werkt met Netflix en talloze andere platformen? Dan raden wij Surfshark aan. Volg onderstaande stappen voor het streamen van films en series met een VPN.

 1. Neem een abonnement op Surfshark of een andere betrouwbare VPN-provider.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
  Vanaf
  €2.21
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN-software en volg de installatieprocedure.
 4. Open de app en log in met de gegevens die je bij het aanmaken van je account hebt ingevoerd.
 5. Maak verbinding met een server naar keuze. Wil je de Amerikaanse Netflix kijken? Verbind dan met een server in de Verenigde Staten.
 6. Ga naar het platform waar jij van wilt streamen.
 7. Geniet van je favoriete films en series!
Legaal films en series kijken: veelgestelde vragen

Vraag je je af hoe je snel en gemakkelijk legaal films kunt kijken? Of heb je andere vragen die met dit onderwerp te maken hebben? Bekijk onze FAQ hieronder voor de antwoorden op onze meest gestelde vragen.

Er zijn talloze opties om online én offline film te kijken. Netflix, de bioscoop, Videoland, live televisie – er is keuze genoeg. Als je niet zo goed weet hoe of waar je een bepaalde film of serie kunt kijken, raden wij je Film.nl aan. Op deze website zie je gemakkelijk in één overzicht waar je de film kunt bekijken. Lees meer over dit platform in ons artikel over waar je films en series kunt vinden.

Het aanbod van Netflix is deels afhankelijk van je locatie. Zo staan er op de Amerikaanse Netflix veel films en series die je op de Nederlandse Netflix niet terug zult vinden. Als je je afvraagt waar je de film of serie die je zoekt dan wél kunt kijken, is Film.nl een goed platform. Deze website vertelt je precies hoe en waar je jouw gewenste content kunt bekijken.

Film.nl is een Nederlands platform opgezet door meerdere partijen uit de Nederlandse filmindustrie. Het is een overzicht van de verschillende platformen waar je (zowel online als offline) bepaalde films en series kunt kijken. Vul simpelweg de titel in van de film die je wilt kijken en Film.nl laat je weten waar deze beschikbaar is.

Film.nl is een Nederlands initiatief dat is gericht op de Nederlandse bezoeker. Als je in het buitenland bent, kan dit lastig zijn. Zo zegt Film.nl misschien dat je een film op Netflix terug kunt vinden, terwijl dat bij jou niet het geval is. Met de juiste VPN kun je alsnog toegang krijgen tot deze films, waar je ook bent.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen