Zo kijk je Pluto TV in Nederland

Pluto TV Logo op scherm naast een Nederlandse vlag en een persoon die naar zijn telefoon kijkt
Samenvatting: Pluto TV kijken in Nederland
Pluto TV in Nederland kijken: een korte samenvatting

Ooit van Pluto TV gehoord? Pluto TV is een gratis streamingdienst waar je veel nostalgische films en series kunt kijken. Pluto TV is op dit moment helaas nog niet beschikbaar in Nederland.

Wél kun je de streamingdienst deblokkeren met behulp van een VPN. Dat doe je zo:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare en snelle VPN-service zoals NordVPN.
 2. Download de VPN-software en log in met je account.
 3. Selecteer een server in de VS en zet je VPN-verbinding aan.
 4. Ga naar Pluto.tv en geniet!

Wanneer je deze simpele stappen volgt, kun je in Nederland, maar ook in andere landen toegang krijgen tot Pluto TV. Wil je direct aan de slag? Sluit dan meteen een abonnement op NordVPN af door op de onderstaande link te klikken!

Meer weten over Pluto TV? Je leest alle ins en outs in dit artikel.

Logo Pluto TVBen je een groot fan van klassieke films, maar heb je nog nooit van Pluto TV gehoord? Dan hebben we goed nieuws! Pluto TV’s uitgebreide bibliotheek met on-demand inhoud met klassieke films en shows kan al het verlangen naar vintage films bevredigen. En dat allemaal gratis! Daarnaast heeft het hier en daar een moderne serie. Wat Pluto TV apart maakt is dat je zowel on-demand kunt kijken, zoals op een streamingdienst als Netflix, als naar een soort klassieke televisie, zoals in de Ziggo Go-app.

Helaas is Pluto TV niet voor iedereen beschikbaar. Er zijn namelijk flink wat geografische beperkingen. Je kunt geen gebruik van de streamingdienst maken wanneer je niet in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada of Australië bent. Dat wilt zeggen: niet officieel. Je kunt namelijk een VPN gebruiken om deze geografische beperkingen te omzeilen. Hoe dat precies zit leggen we in dit artikel uit.

Waarom kan ik geen Pluto TV kijken in Nederland?

De geografische beperkingen die Pluto TV niet beschikbaar maken in Nederland, hebben veel te maken met distributierechten en regionale auteursrechteigenaren van verschillende filmproducten. Juridisch gezien worden streamingdiensten zoals Pluto TV, Netflix en HBO Max als distributeurs gezien. Dit betekent dat de streamingdiensten plaatselijke licentierechten moeten krijgen voor alle landen waar ze hun service beschikbaar willen maken. Ze hebben deze rechten nodig voor alle films en shows die ze in die landen aan willen bieden.

Net als andere streamingdiensten, draait het ook bij Pluto TV om de cijfers. Verwachten ze niet genoeg kijkers in Nederland te trekken om het geld dat aan regionale licenties wordt besteed de moeite waard te maken? Dan zullen ze niet uitbreiden.

Licentierechten al in handen van een ander

Dit is niet het hele verhaal. Het kan namelijk ook zo zijn dat Pluto TV geen uitzendrechten kan kopen voor bepaalde films, omdat een andere dienst de de exclusieve rechten heeft gekocht.

Dit is bijvoorbeeld de reden dat Pluto TV een kleiner aanbod heeft in Canada. De bedrijven die de lokale licentierechten voor Canada op dit moment bezitten, willen ze simpelweg niet verkopen.

De combinatie van deze twee factoren maakt dat Pluto TV op dit moment niet beschikbaar is in Nederland.

Waar kan ik Pluto TV gratis kijken?

Vlaggen van landen waar Pluto TV momenteel beschikbaar is

Pluto TV is alleen beschikbaar in de volgende landen:

 • Australië
 • Canada (in beperkte mate)
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Italië
 • Noorwegen
 • Oostenrijk
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Zwitserland
 • Zweden

In andere regio’s krijg je een variant van de onderstaande boodschap te zien wanneer je de website bezoekt. Wij zagen zelf dit bericht niet, toen we vanuit Nederland Pluto TV bezochten. De website wees ons gewoon door naar verschillende app stores waar we de Pluto TV-app zouden kunnen downloaden. Deze app was alleen niet beschikbaar.

Pluto TV "Coming soon" screenshot

Dit betekent echter niet dat je deze beperkingen niet kunt omzeilen. Er zijn namelijk manieren om geografisch geblokkeerde inhoud ook in Nederland te kunnen streamen.

Hoe kijk ik in Nederland naar Pluto TV?

Om ook in Nederland Pluto TV te kunnen kijken, moet je een VPN (Virtual Private Network) gebruiken. Een VPN leidt je internetverbinding om via servers in specifieke landen, waardoor je IP-adres ergens anders vandaan lijkt te komen. Als je verbinding maakt met een Amerikaanse VPN-server, krijg je bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres. Pluto TV denkt dan dat je vanuit Amerika de streamingdienst bezoekt.

Gebruik je al een VPN? Probeer je IP-adres dan eens aan te passen naar een server in de VS, het VK of Australië, en kijk of je op die manier toegang kunt krijgen tot de streamingdienst. Heb je (nog) geen VPN, of helpt je huidige VPN niet om Pluto TV te kunnen kijken? Lees dan vooral verder!

In 5 stappen Pluto TV kijken

Of je nu in Nederland bent of op vakantie: volg deze 6 stappen om waar dan ook Pluto TV te kunnen kijken.

NordVPN VPN Installeren Stappenplan Desktop

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN. We raden het gebruik van een gratis VPN af (we vertellen je straks waarom). Een dienst die ons sowieso toegang gaf tot de streamingservice is NordVPN.
 2. Download de VPN-software van de oorspronkelijke website.
 3. Installeer de VPN-app.
 4. Log in met de gegevens die je bij je aanmelding gebruikt hebt.
 5. Kies een server uit de VS, het VK of Australië.
 6. Surf naar Pluto.tv en genieten maar!

Kies een VPN om Pluto TV te streamen

Vier VPN-schildjes met een vergrootglasAlle VPN’s die wij op deze site aanraden zorgen ervoor dat je privacy gewaarborgd blijft online. Sommige diensten focussen zich echter extra op beveiliging door extra sterke encryptie bijvoorbeeld. Dit gaat in sommige gevallen ten koste van de bandbreedte, waardoor niet alle VPN’s geschikt zijn voor streaming.

Andere belangrijke aspecten van een VPN om rekening mee te houden bij je keuze zijn de prijzen, ondersteuning, interface, service en het aantal servers. We waarschuwen je echter om je niet te laten verleiden door gratis VPN’s. De prijs van deze diensten is immers wel fijn, maar je loopt tijdens het streamen al snel tegen problemen aan.

Veel gratis VPN’s hebben namelijk een data- of snelheidslimiet. Daardoor ben je vaak binnen de kortste keren door je data heen en kun je soms niet eens een film afkijken. Snelheidslimieten kunnen er ook voor zorgen dat de stream constant hapert of moet laden. Mocht je toch eerst een gratis VPN willen proberen, dan kun je het beste voor een van deze free opties kiezen om je veiligheid te waarborgen.

Hieronder noemen we de beste drie opties om Pluto TV te streamen. Hierbij hebben we rekening gehouden met de snelheid van de internetverbinding en de mogelijkheid om geografisch geblokkeerde inhoud te deblokkeren. Bovendien kun je alle drie deze diensten gratis testen door gebruik te maken van een proefperiode of geld-terug-garantie.

NordVPN: duizenden servers voor wereldwijde content

NordVPN staat met een reden bovenaan onze lijst beste VPN-providers. Met de meer dan 5000 servers over de hele wereld kun je alle content unblocken die je wilt. Ook Pluto TV werkt perfect met NordVPN.

Twee mooie bijkomstigheden van deze provider is dat het obfuscated servers heeft en dedicated IP-adressen. Obfuscated servers zijn VPN-servers die extra verborgen blijven. Dus websites zien niet dat je via een VPN online gaat. Dit is heel handig op bijvoorbeeld Netflix die VPN-gebruik probeert tegen te werken. Met een dedicated IP heb je bovendien een eigen IP-adres via een externe server. Hierdoor is de kans groter dat je toch toegang krijgt tot streamingdiensten die VPN-gebruik proberen tegen te gaan.

Een dedicated IP kost iets meer geld, maar de rest van de service van NordVPN kost je slechts enkele euro’s per maand. De eerste dertig dagen zijn bovendien helemaal gratis, als je besluit dat de service toch niets voor jou is. Als je binnen deze periode besluit te cancelen, krijg je gewoon je geld terug.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: top streaming voor een bodem prijs

Ook Surfshark is een goede keuze. Het een solide VPN voor streaming, want het is een van de snelste VPN’s van dit moment. Daarnaast is de service erg betrouwbaar en goedkoop.

In vergelijking met andere VPN’s kun je Surfshark op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken. Dit is een groot pluspunt voor grote huishoudens. Ook niet onbelangrijk: Surfshark komt met een 30 dagen geld-terug-garantie die je kunt gebruiken als gratis proefversie om te kijken of de service je bevalt.

Wil je met een beperkt budget een VPN gebruiken om Pluto TV te kunnen kijken, kies dan voor Surfshark.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Private Internet Access: perfect voor anoniem streamen

Private Internet Access, in de volksmond ook wel PIA genoemd, is een erg goede VPN. Zoals de naam al zegt, focust deze VPN-aanbieder zich voornamelijk op jouw online veiligheid en privacy. Het doet echter helemaal niet onder voor de andere aanbieders als het aankomt op snelheid.

Voor een klein prijsje beschermt PIA je online identiteit én geeft het je toegang tot Pluto TV en andere streamingdiensten. Zo geniet je helemaal anoniem van je favoriete films, ook van je guilty pleasures. Een leuke bijkomstigheid is dat PIA ook goed werkt met de Amerikaanse HBO Max.

Bovendien test je ook PIA helemaal gratis uit door gebruik te maken van de 30 dagen geld-terug-garantie.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Wat kun je kijken op Pluto TV?

TV-programma dat lijkt op Doctor Who op een beeldschermPluto TV, opgericht in 2013 en gefinancierd door Viacom CBS, heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend aanbod opgebouwd. Een VPN downloaden om zo Pluto TV te kijken is dus zeker de moeite waard. Zo kun je er beroemde, oudere shows zoals Apocalypto en Shaft kijken. Daarnaast vind je er speciale Britse shows en klassiekers zoals:

 • Doc Martin
 • Shameless (de Britse versie)
 • Classic Doctor Who
 • Midsomer Murders

Pluto TV heeft twee secties, waardoor je jouw favoriete series en films erg gemakkelijk kunt vinden. Aan de ene kant heeft het een on-demand sectie. Hier kun je series bingen, zoals je dat ook op Netflix zou doen. Daarnaast heeft Pluto TV tv-kanalen, zodat je op gezette tijden specifieke programma’s kunt kijken.

Pluto TV-zenders

Als je weet dat je een specifiek genre wilt kijken, maar je hebt geen idee welke specifieke film je wilt zien, dan kun je gemakkelijk naar een tv-kanaal zappen. Bepaalde series, films en shows zijn namelijk gekoppeld aan hun eigen kanaal. Denk aan:

 • Star Trek. Dit kanaal spreekt voor zich, toch?
 • Verhalen van AMC met AMC-fan favorieten, zoals The Walking Dead.
 • CSI. Hier vind je de klassiekers van Crime Scene Investigation, waaronder CSI New York als CSI Miami.
 • Nick Junior. Een zender speciaal voor huishoudens met kleine kinderen, waarop onder andere Blues Clues wordt uitgezonden.

En daarnaast nog meer dan genoeg andere Pluto tv-kanalen; onderverdeeld in 16 overkoepelende categorieën. Denk aan een categorie als ‘DIY’, waar je kook- en woonshows kijkt, of ‘En Español’ waar je jouw Spaans kunt oefenen. Is een film of show vintage? Dan is de kans sowieso groot dat je deze terugziet op Pluto TV.

Conclusie: Pluto TV in Nederland kijken

Pluto TV biedt een breed scala films, series en shows die niet altijd via Nederlandse tv-kanalen te bekijken zijn. Wil je Pluto TV kijken, maar ben je niet op een van de geografisch ondersteunde locaties? Dan heb je een VPN nodig om van de collectie vintage en moderne shows op Pluto te genieten.
Dit is gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld. Met een goede streaming-VPN, zoals NordVPN, Surfshark of PIA geniet je al snel van je favoriete film. We hopen dan ook dat wat je zojuist gelezen hebt je alle informatie geeft die je nodig hebt om een VPN af te sluiten en heerlijk ontspannen Pluto TV te kunnen kijken!

Bekijk Pluto TV in Nederland: veelgestelde vragen

Zit je nog met vragen over Pluto TV? Misschien vind je jouw antwoord hier wel terug!

Ja, Pluto TV is gratis. Het verdient geld met advertenties, die erg lijken op wat je zou zien als je naar de echte tv kijkt. Het feit dat je de advertenties op geen enkele manier kunt uitschakelen, is voor sommigen een nadeel, maar dat laten we je helemaal zelf beslissen.

Normaal kun je Pluto TV in Nederland niet kijken. Er is echter een manier om deze blokkade te omzeilen.

Met een VPN kan dat zeker. Bekijk onze lijst met de beste VPN’s om Pluto TV te streamen om te zien welke VPN het beste bij je past.

Ja dat kan. Pluto TV biedt een aantal shows voor Canadezen en je hebt geen VPN nodig om toegang te krijgen tot de website. Het aanbod van Pluto TV in Canada is echter kleiner dan dat in de VS, dus als je er het beste van wilt maken, heb je een VPN nodig die je verkeer via een Amerikaanse server leidt.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Wat als je een fire stick hebt met voorgeprogrammeerde apps zoals pluto tv maar staat steeds unavailable naast het mandje ook als je via vpn site gaat?

  • Als het goed is zou de app moeten werken zolang je een VPN hebt geïnstalleerd op je Amazon Fire TV Stick. Mocht je dat nog niet hebben geprobeerd kun je dit artikel raadplegen om te kijken hoe je dat doet. Mocht dat niet werken, wellicht dat één van onze lezers dan het antwoord voor je paraat heeft.

Een reactie plaatsen