Kijk.nl in het buitenland kijken

Een TV scherm waar "Kijk.nl" op staat
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Snel toegang tot Kijk.nl in het buitenland? Geen probleem met een VPN

Als je dit artikel leest, heb je vast gemerkt of gehoord dat veel content op Kijk.nl in het buitenland is geblokkeerd. Gelukkig is er een makkelijke manier om deze geografische blokkade te omzeilen: het gebruik van een VPN. Met een VPN kun je met een Nederlandse VPN-server verbinden, ook als je in het buitenland bent. Je krijgt dan het IP-adres van deze server toegewezen, waardoor (streaming)sites en apps zullen denken dat je in Nederland bent. Zo kun je, waar je ook bent, toegang krijgen tot alle programma’s op Kijk.nl.

Deze manier om in het buitenland Kijk.nl te kijken is simpel en snel. Alles dat je hoeft te doen is het onderstaande makkelijke stappenplan volgen!

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden voor Kijk.nl in het buitenland Surfshark aan. Dit is namelijk een zeer voordelige provider met goede streamingsnelheden en Nederlandse servers.
 2. Download en installeer de VPN-software op het apparaat waar je Kijk.nl op wilt kijken.
 3. Open de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server.
 4. Ga naar Kijk.nl en navigeer naar de stream die je wilt bekijken.

De gratis Nederlandse streamingdienst Kijk.nl is tegenwoordig erg populair. Deze streamingservice van Talpa is begin 2013 opgericht en heeft ondertussen een mooi aanbod aan sport, series en films.  Je kunt op Kijk.nl live uitzendingen zien, of later programma’s terugkijken. Op Kijk.nl zit je goed voor zowel Nederlandse programma’s als buitenlandse sporten zoals Glory Kickboxing en UFC. En dat allemaal gratis! Het is dan ook niet voor niets dat veel Nederlanders Kijk.nl gebruiken.

Maar wat als je in het buitenland zit? Helaas zijn veel programma’s buiten Nederland niet beschikbaar. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem. Met behulp van een VPN kun je overal ter wereld genieten van Kijk.nl. In dit artikel lees je hoe dit precies werkt. Ook geven we tips voor de beste VPN’s voor Kijk.nl.

Waarom kan ik geen Kijk.nl in het buitenland kijken?

Kijk.nl geeft op zijn website aan dat de service alleen in Nederland en met een Nederlands IP-adres beschikbaar is.

kijk.nl screenshot antwoord klantenservice

Kijk.nl past net zoals veel andere Nederlandse streamingdiensten, zoals Ziggo GO en NLZIET, georestricties toe. Dit houdt in dat de content buiten Nederland niet beschikbaar is.

Omdat deze streamingdiensten betaald zijn, zijn ze volgens de Europese wetgeving echter verplicht om in de hele Europese Unie beschikbaar te zijn. Bij gratis streamingdiensten is dit niet het geval. Vandaar dat Kijk.nl ervoor kan kiezen zijn aanbod alleen in Nederland te laten werken. Als je net in het buitenland zit voor vakantie of zaken, is dat toch jammer. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing om toch Kijk.nl in het buitenland te kijken: het gebruiken van een VPN.

Wil je precies weten hoe je snel aan de slag gaat met een VPN, zodat je in een mum van tijd Kijk.nl in het buitenland kunt kijken? Lees dan het korte en simpele stappenplan hieronder.

Kort stappenplan: Kijk.nl in het buitenland kijken met een VPN

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider. Een voordelige VPN die wij erg aanraden vanwege de goede streamingsnelheden en Nederlandse servers, is Surfshark.
 2. Download en installeer de software of app van je gekozen VPN-provider op het apparaat waarmee je Kijk.nl wilt kijken.
 3. Open de VPN-software of app.
 4. Maak verbinding met een Nederlandse server.
 5. Ga naar Kijk.nl en navigeer naar de content die je wilt kijken.
 6. Veel kijkplezier!

Tegenwoordig is het installeren van een VPN vaak erg eenvoudig. Bij Surfhark bijvoorbeeld, sluit je simpelweg een abonnement af op de website, download je de juiste versie voor jouw besturingssysteem en doorloop je de installatieprocedure.

Wil je toch wat meer hulp met het installeren van Surfshark? Lees dan het deel hierover (onder het kopje: Installatieprocedure Surfshark) in onze Surfshark review. Heb je toch voor een andere provider gekozen en heb je hulp nodig bij de installatieprocedure? Geen probleem! Op onze review pagina vind je reviews met installatie-instructies voor de meeste populaire VPN-providers. Zoek je instructies voor jouw specifieke apparaat? Ga dan naar onze device-specifieke intallatiehandleidingen.

Heb ik echt een VPN nodig voor Kijk.nl in het buitenland?

Het kan goed zijn dat je merkt dat sommige content op Kijk.nl wél in het buitenland beschikbaar is, ook zonder VPN. Dit klopt. Wij vermoeden dat dit met de auteurs- en exploitatierechten te maken heeft. Het lastige is echter dat je nooit toegang zult hebben tot al het aanbod van Kijk.nl. Grote kans dat jouw favoriete serie of die wedstrijd die je graag wilde kijken alsnog achter een geoblokkade zit.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je live een Glory kickboksgala wilt volgen terwijl je op vakantie bent. Die pays-per-views zijn wel erg duur, dus kijk je het liefst, net als je normaal zou doen, via Kijk.nl. Je wilt er natuurlijk niet pas op het moment suprême, wanneer de wedstrijd net begint, achter komen dat je stream op Kijk.nl niet beschikbaar is in het buitenland. Daarom raden wij aan het zekere voor het onzekere te nemen en een goedkoop VPN-abonnement te nemen. Zo zorg je dat je altijd al je favoriete Kijk.nl programma’s kunt kijken.

Een zeer goede, snelle en voordelige VPN die wij hiervoor aanraden is Surfshark.

Specificaties Surfshark
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
 • ,
 • Linux
Gelijktijdige verbindingen
 • Geen limiet
Torrents
 • Torrents toegestaan
Netflix
 • Werkt met Netflix
Logbeleid
 • Zero logs
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
 • ,
 • Wireguard
Betaalmethoden
 • iDeal
 • ,
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
 • ,
 • Bitcoin
 • ,
 • Amazon Pay
 • ,
 • Sofort
Geld-terug-garantie
 • Ja

Hoe maakt een VPN Kijk.nl in het buitenland bereikbaar?

Je vraagt je vast af hoe een VPN programma’s op Kijk.nl ook vanuit het buitenland beschikbaar maakt. Het principe hierachter is simpel. Een goede VPN leidt al je internetverkeer om via een externe server. Hierna gaat je verkeer pas naar de webpagina die je wilt bezoeken.

Deze externe server zorgt ervoor dat je met een ander IP-adres online gaat dan het adres dat eigenlijk bij jouw verbinding hoort. De VPN-server kan ook in een heel ander land staan, waardoor je een buitenlands IP-adres krijgt. Websites en apps gebruiken (o.a.) je IP-adres om vast te stellen in welk land je je bevindt. Als je je IP-adres verandert in een buitenlands IP, zullen veel websites denken dat je in dat land bent. Niet alleen is dit goed voor je privacy, maar ook voor je internetvrijheid. Dit betekent namelijk dat je geografische streamingblokkades kunt omzeilen.

Unblocking met een VPN

Een voorbeeld: Stel je bent in Spanje of Turkije voor vakantie of zaken. Dan kun je met een Nederlandse VPN-server verbinden. Vervolgens krijg jij het IP-adres van die server toegeschreven, waardoor Kijk.nl zal denken dat je niet in Spanje of Turkije, maar in Nederland bent. Hierdoor kun je toch toegang krijgen tot het volledige aanbod van Kijk.nl.

De beste VPN’s voor Kijk.nl in het buitenland

Sommige VPN’s zijn beter dan anderen. Het is dan ook belangrijk dat je de goede aanbieder kiest. De VPN’s hieronder zijn (volgens ons) de beste VPN’s om Kijk.nl in het buitenland mee te kijken.

Kijk.nl kijken met Surfshark: de voordeligste optie

Surfshark is een uitstekende en voordelige optie om Kijk.nl mee te kijken, waar je ook bent. Surfshark geeft toegang tot meer dan 3000 snelle en stabiele VPN-servers, waaronder servers in Nederland. Daarnaast biedt Surfshark goede streamingsnelheden. We kunnen ons voorstellen dat je niet teveel geld wilt neertellen om een gratis service zoals Kijk.nl te kijken. Als je een klein budget hebt, maar toch een fijne streamingervaring wenst, is Surfshark zeker een goede optie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Kijk.nl kijken met ExpressVPN: voor de streamingperfectionist

Wil je echt de allerbeste streamingevaring? Misschien gebruik je Kijk.nl veel om live sport te kijken en vind je zelfs de kleinste hapering storend. In dat geval raden wij ExpressVPN aan. ExpressVPN is een razendsnelle VPN. Sterker nog, het is de snelste VPN die wij getest hebben. ExpressVPN biedt excellente streamingsnelheden. Dit betekent dat je al je favoriete programma’s en wedstrijden zonder enig probleem kunt streamen.

Daarnaast biedt ExpressVPN meer dan 3000 servers in 94 landen, waaronder in Nederland, zodat er altijd wel een goede server beschikbaar is. Tegenwoordig blokkeren steeds meer streamingdiensten, zoals Ziggo, VPN-gebruikers. Dankzij het grote serveraanbod van ExpressVPN heb je bij de meeste streamingdiensten, inclusief Kijk.nl, alsnog een grote kans dat je toch toegang krijgt tot de streamingdienst.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.59
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

Kijk.nl kijken zonder VPN-blokkades: NordVPN

Wil je er zeker van zijn dat je niet voor VPN-blokkades komt te staan? Dan raden wij het gebruik van NordVPN aan. Bij NordVPN kunnen klanten een dedicated IP-adres aanvragen. Een dedicated IP-adres is een VPN IP-adres dat alléén van jou is. Normaal deel je je IP-adres met alle andere gebruikers op dezelfde VPN-server. Hierdoor is het voor streamingservices erg gemakkelijk VPN-gebruikers te blokkeren. De streamingservice zal immers zien dat jouw IP-adres door heel veel mensen gebruikt wordt. Vervolgens blokkeert de streamingdienst alle gebruikers met dit IP-adres. Met een dedicated IP-adres heb je dit probleem niet, omdat jij de enige bent die dit IP-adres gebruikt. Als je wilt voorkomen dat je de toegang tot een website of stream wordt ontzegd, is NordVPN dus een uitstekende optie.

Daarnaast is NordVPN sowieso een goede optie voor het omzeilen van zowel geografische als VPN-blokkades. Zo werkt deze provider bijvoorbeeld erg goed voor het kijken van de Nederlandse versie van Netflix vanuit je vakantieadres. NordVPN beschikt namelijk over meerdere ‘obfuscated servers’. Dit zijn servers die het moeilijker maken voor websites en apps om te zien dat je een VPN gebruikt. Hierdoor wordt het ook moeilijker voor deze websites en apps om IP-adressen van VPN-servers te blokkeren.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Kijk.nl te kijken?

Sommige gratis VPN’s werken ook met Kijk.nl. Toch raden wij het gebruik van deze VPN’s voor streaming af. Gratis VPN’s hanteren meestal data- of snelheidslimieten. Dit betekent dat je maar een beperkt aantal MB’s met die VPN kunt beschermen, of dat je snelheid kunstmatig door de VPN wordt afgeknepen. Dit is erg nadelig voor een goede streamingervaring. Stel je voor dat je net helemaal in je serie, film of wedstrijd zit en je stream er opeens mee ophoudt omdat je aan je datalimiet zit. Ook een video die de hele tijd blijft haperen omdat je streamingsnelheid niet hoog genoeg is, is verre van ideaal.

Om dit soort problemen te voorkomen, raden wij voor het streamen van video’s op Kijk.nl in het buitenland, een betaalde VPN aan. Het mooie van een premium VPN, zoals ExpressVPN, NordVPN of Surfshark, is dat deze daarnaast nog veel meer voordelen biedt op het gebied van internetvrijheid, privacy en veiligheid.

Welke zenders kan ik kijken op Kijk.nl?

Benieuwd wat je allemaal kunt kijken op Kijk.nl? Kijkers kunnen bij de streamingdienst van Talpa terecht voor het volledige aanbod van Veronica, Net5, SBS6 en SBS9. Ook vind je op Kijk.nl content van Talpa zoals LINDA, Stuk TV en Gierige Gasten.

Daarnaast kun je via Kijk.nl ook naar diverse sportevenementen kijken, waarvan Talpa de uitzendrechten heeft. Via de streamingdienst kun je ook gratis films streamen. Het gaat om films die recent door de zenders van Talpa zijn uitgezonden en waarvan Kijk.nl op dat moment nog de online uitzendrechten voor Nederland heeft.

Conclusie: Kijk.nl kijken in het buitenland

Met behulp van een VPN kun jij Kijk.nl in het buitenland kijken. NordVPN en ExpressVPN werken erg goed met Kijk.nl. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een VPN? Surfshark is een voordelige VPN die erg hoog scoort in ons overzicht met de beste VPN’s. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze VPN-reviews en zelf op zoek gaan naar een VPN die voldoet aan al jouw wensen. Veel kijkplezier!

Kijk.nl in het buitenland kijken: veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Kijk.nl kijken in het buitenland? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder en klik op een vraag om het antwoord te zien.

Kijk.nl is een gratis streamingdienst en het aanbod is alleen in Nederland beschikbaar.  Kijk.nl blokkeert verbindingen uit het buitenland door te kijken naar het IP-adres. Je kunt een VPN gebruiken om een Nederlands IP-adres in het buitenland te krijgen. Op die manier krijg je toch toegang tot Kijk.nl tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland.

 

Kijk.nl is alleen beschikbaar voor Nederlandse IP-addressen. Met behulp van een VPN kun je verbinding maken met een Nederlandse server. Je krijgt dan een Nederlands IP-adres en kunt vanuit het buitenland toch genieten van je favoriete Nederlandse tv programma’s.

NordVPN en ExpressVPN zijn wat ons betreft de beste VPN-providers om Kijk.nl in het buitenland te kijken. Wil je een voordelige VPN? Dan is Surfshark ook een uitstekende optie.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen