De beste streamingdiensten: onze top 12

Trofee en blije dame bij een laptop met streamingdiensten
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: de top 12 beste streamingsdiensten

Het streamen van films en series heeft de manier waarop we media consumeren ontzettend veranderd. Vorige generaties moesten bepaalde programma’s op specifieke tijden en dagen kijken, omdat er geen andere optie was. Tegenwoordig kunnen we niet alleen kiezen wat we willen kijken, maar ook hoe en wanneer we het kijken. Deze verschuiving is ontstaan door streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland.

De volgende streamingsdiensten horen volgens ons bij de beste 12:

 • Netflix
 • Disney+
 • Amazon Prime
 • HBO (Max)
 • Videoland
 • NPO Start Plus
 • NLZIET
 • Viaplay
 • Hulu
 • Peacock
 • Shudder
 • Crunchyroll

Helaas zijn niet al deze streamingsdiensten beschikbaar in Nederland, maar met een VPN kun je hier toch gebruik van maken. Een VPN-provider die je hiervoor zou kunnen gebruiken, is NordVPN.

Voor meer informatie over de streamingdiensten, en algemene informatie over streamen, lees je ons volledige artikel hieronder.

Heb jij ook genoeg van al die hoge kosten voor digitale televisie of kabel? Of misschien probeer je de abonnementen die je hebt afgesloten bij verschillende platforms eens kritisch te bekijken. Wat de situatie ook is, wij zijn er om je te helpen bepalen waar jij het beste tv en films kunt kijken. Hier is onze ranglijst met de beste streamingdiensten van dit moment.

We hebben gekeken naar nationale en internationale betaalde platforms, zodat jij de opties kunt kiezen die het beste bij jouw wensen passen. We zullen het ook hebben over de voor- en nadelen van elk platform. Niet alle streamingdiensten die we noemen zijn standaard in Nederland beschikbaar. Deze mogelijke beperkingen los je op met een VPN tijdens het streamen. Hier komen we later op terug.

Laten we eerst beginnen met onze lijst van de 12 beste streamingdiensten, want de keuze is tegenwoordig enorm!

Live streamen versus on-demand diensten

Je kunt video-streamingdiensten onderverdelen in twee categorieën: live streamen en on-demand streamen.

Live streamen is vergelijkbaar met digitale televisie of kabel, behalve dat dit via het internet gaat. Live streamingdiensten gebruiken een app voor hun diensten in plaats van een box die je moet aansluiten op je televisie. Als je gaat voor live streamen, kun je bepaalde content alleen bekijken op een specifiek tijdstip en kanaal.

On-demand streamen is waar veel mensen aan denken als je het hebt over streamingdiensten. Hieronder vallen bijvoorbeeld diensten zoals Netflix, Disney+, Prime Video en Videoland. On-demand streamen betekent dat je kunt kijken wat je wilt, wanneer je dat wilt. Zolang het programma dat je wilt zien maar beschikbaar is bij de dienst.

Om aan te geven welke van de onderstaande diensten live streamingdiensten zijn en welke on-demand, hebben we dit bovenaan steeds benoemd om verwarring te voorkomen. Ook is een aantal van de diensten (nog) niet beschikbaar in Nederland, waardoor ze alleen toegankelijk zijn met een VPN. Ook dit zal bovenaan benoemd worden. Mocht je een VPN nodig hebben, dan raden wij NordVPN aan.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

De top 12 beste streamingdiensten

We bespreken een aantal platformen die wereldwijd beschikbaar zijn, enkele goede opties die in het buitenland populair zijn en de beste streamingdiensten van Nederland. Smaken verschillen, dus we laten verder aan jou welke van deze opties het allerbeste is!


Netflix – Beste streamingdienst algemeen

On-demand streamingdienst vanaf €7,99 per maand.

Netflix logo

Netflix is de grootste streamingdienst op de Nederlandse markt. Met een uitgebreide selectie van originele content en een constant groeiend aanbod is Netflix één van de populairste streamingdiensten. De dienst verandert zijn aanbod regelmatig. Dit kan betekenen dat iets dat je van plan was te kijken, ineens weg is. Je kunt echter ook vaak nieuwe dingen ontdekken.

Je kunt op bijna ieder apparaat Netflix kijken. De dienst heeft drie verschillende abonnementsvormen die variëren in prijs, beeldkwaliteit en resolutie.

Netflix investeert flink in gebruiksgemak. De aanbevelingen van de service zijn een goede manier om nieuwe programma’s en films te vinden. Je kunt ook verschillende profielen aanmaken op een account, zodat het algoritme per persoon aanbevelingen kan maken.

Een nadeel is dat het maandelijks best veel geld kost als je goede kwaliteit wilt. Ook is niet alle content overal ter wereld beschikbaar, maar alleen in bepaalde landen. En vanwege het algoritme zullen er altijd films en series zijn waarvan je niet weet dat ze op Netflix staan, omdat ze nooit worden aanbevolen. Gelukkig kun je met geheime Netflix-codes eenvoudig genres van films en series vinden.

VoordelenNadelen
Grote keuze aan films en tv-programma’sVergeleken met andere diensten zijn de kosten hoog
Makkelijk te gebruiken interface op alle apparatenHet aanbod wordt continu aangepast, dus content verdwijnt soms
Verschillende abonnement-optiesMoeilijk om content te vinden buiten je aanbevelingen
Goed algoritme voor aanbevelingen
Tot vijf verschillende profielen op één account

Disney+ – Beste optie voor families met jonge kinderen

On-demand streamingdienst vanaf €8,99 per maand.

Disney Plus logoDisney+ is een redelijk nieuwe streamingdienst en beschikt over een collectie klassieke Disney-films en tv-programma’s. De dienst biedt ook een aantal exclusieve titels en nieuwe shows aan, voornamelijk voor kinderen en families. Je hebt bij Disney+ toegang tot zes verschillende categorieën, namelijk Pixar, Disney, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star. Deze diversiteit maakt het platform ook aantrekkelijk voor mensen die niet alleen maar traditionele Disney-content willen kijken.

Je kunt content downloaden, zodat je het later offline kunt kijken. Disney+ is bovendien beschikbaar op apparaten zoals Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Chromecast, en smart-tv’s. Je kunt de service ook bekijken via je browser, smartphone, tablet en een aantal spelcomputers.

De beperkingen van Disney+ zijn onder andere te vinden in de gaten die het aanbod achterlaat, zoals een aantal Hollywood-films. Het maandelijks abonnement van Disney Plus kost €8,99, een abonnement voor een jaar kost €89,90.

VoordelenNadelen
Grote selectie klassiekersEr lijken wat bekende films te missen in het aanbod
Veel programma’s die geschikt zijn voor alle leeftijden

Amazon Prime Video – Veel aanbod voor weinig geld bij Amazon Prime

On-demand streamingdienst vanaf €2,99 per maand.

Prime Video logo

In Nederland komt een abonnement op Amazon Prime Video standaard als onderdeel van een Amazon Prime-account. Dat betekent dat je naast toegang tot de video content ook gratis snelle bezorging van je bestellingen bij Amazon krijgt. De eerste 30 dagen van je Prime-account zijn gratis, daarna betaal je slechts €2,99 per maand.

Je kunt Prime Video op verschillende apparaten gebruiken, zoals je computer of smartphone, maar slechts op drie apparaten tegelijkertijd. Ook bij deze streamingdienst kun je meerdere profielen aanmaken.

Er is bij Amazon Prime Video enorm veel keuze aan populaire films en buitenlandse series. De originele content die wordt aangeboden, is ook goed en is een enorm pluspunt voor het platform. Helaas is er behoorlijk veel extra content geblokkeerd. Hierdoor moet je alsnog verschillende films huren, ondanks je betaalde abonnement.

VoordelenNadelen
Goede originele contentDe extra content en kanalen kosten meer
Grote keuze aan films en seriesJe kunt slechts op drie apparaten tegelijk kijken
Erg goedkoop bij een Amazon Prime-abonnementNiet beschikbaar op alle apparaten

HBO (Max) – De beste plek voor exclusieve HBO-content

On-demand streamingdienst voor €5,99 per maand.

HBO Max LogoSinds maart 2022 is HBO Max in Nederland beschikbaar. De dienst heeft veel exclusieve films (Max originals), maar ook de beste films van andere studio’s zoals CNN, Boomerang, Cartoon Network en Sony Pictures. Ook kun je bij HBO Max veel tv-series kijken, zoals Friends en South Park. Naast deze bekende series zijn ook de laatste films van Warner Media en vele andere films beschikbaar bij de dienst.

HBO Max werkt op erg veel apparaten, waaronder Apple en Android telefoons, smart-tv’s en spelcomputers zoals de Xbox One en de PlayStation 4. Je kunt ook een Chromecast gebruiken om de content te casten op jouw televisie.

Het Basic-abonnement kost €5,99 per maand. Deze kun je streamen op één scherm tegelijk. Het Standaard-abonnement voor €7,99 per maand kun je op drie schermen tegelijk streamen.

VoordelenNadelen
Groot aanbod aan films en seriesJe kunt slechts op drie apparaten tegelijk films kijken
Originele content van hoge kwaliteit
Geeft toegang tot alle HBO-shows

Videoland – De populairste Nederlandse streamingdienst

On-demand streamingdienst voor €4,99 per maand.

Videoland LogoVideoland was ooit de grootste videotheek van Nederland, maar dat voelt ondertussen als een ver verleden. Tegenwoordig staat de naam meer bekend als één van de grootste Nederlandse streamingdiensten. Videoland heeft veel Nederlandse films en Nederlandse tv-programma’s, dus als je hier fan van bent, is dit dé streamingdienst voor jou.

Het RTL-platform produceert veel eigen programma’s, zoals Temptation Island Vips en Mocro Maffia. Dat wil niet zeggen dat er geen internationaal aanbod te vinden is op het platform. Je hoeft bij Videoland bovendien niet te wachten tot een programma op tv is geweest: je kunt namelijk vooruitkijken.

Videoland is na Netflix de grootste on-demand aanbieder in Nederland. Voor €4,99 per maand kun je op vier schermen genieten van het aanbod. De dienst biedt bovendien een gratis proefperiode van 14 dagen. Er is een app beschikbaar voor Android, iOS en AppleTV, maar je kunt het platform natuurlijk ook in je browser bekijken. Omdat Videoland een Nederlandse aanbieder is, is deze buiten de Europese Unie alleen beschikbaar met een VPN.

VoordelenNadelen
Kijken op meerdere schermenVoornamelijk aanbod van eigen bodem
Originele content beschikbaarWeinig exclusieve internationale content
Fantastisch voor fans van Nederlandse content

NPO Start Plus – Het beste van de publieke omroep

On-demand streamingdienst voor €2,95 per maand.

NPO Logo KleinBij NPO kun je genieten van de programma’s van de publieke omroep. Wanneer je een abonnement afsluit, kun je NPO series alvast vooruitkijken wanneer je wilt. Je zit dan dus ook niet meer vast aan het feit dat afleveringen een week na de uitzending zijn verdwenen. Ook kun je eerdere seizoenen bekijken. Het aanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandse titels, maar bevat ook internationale toppers zoals Homeland. Ook zijn er veel Europese detectives te zien bij NPO Plus. Veel van deze detectives zijn niet beschikbaar bij andere streamingdiensten.

De app is beschikbaar voor je tablet, smartphone, computer en smart-tv. Het platform ververst de content dagelijks. Wanneer je de Nederlandse streamingdiensten met elkaar vergelijkt, is NPO Start Plus bovendien de goedkoopste betaalde optie.

VoordelenNadelen
Je kunt series vooruitkijkenHet filmaanbod is beperkt
Bevat alle content van de publieke omroepVoornamelijk Nederlandse titels
Groot aantal documentaires beschikbaarAlleen aanbod van de NPO

NLZIET – Beste vervanging voor Nederlandse televisie

On-demand streamingdienst voor €7,95 per maand.

NLZIET LogoNLZIET kan een breder alternatief zijn voor NPO Start Plus. Bij deze dienst kijk je namelijk alle programma’s van de Nederlandse televisie, dus van NPO, maar ook van commerciële omroepen zoals RTL en SBS. Je kunt het dus een beetje beschouwen als een vervanging voor een Nederlands televisie-abonnement.

Je kunt bij NLZIET live tv kijken, maar ook programma’s terugkijken; zelfs als die een jaar geleden op tv zijn geweest. Je kunt bij NLZIET, net als bij Videoland, eveneens programma’s vooruitkijken.

De app kan gebruikt worden op veel verschillende apparaten. Natuurlijk kun je het platform via je desktop bereiken, maar de app is ook beschikbaar op Android en iPhone, je smart-tv, Apple TV, Amazon Fire TV en op de PlayStation 4. Je kunt met deze dienst op vijf verschillende apparaten inloggen en op twee schermen tegelijk kijken.

VoordelenNadelen
Goede vervanging voor je tv-abonnementHeeft geen groot filmaanbod
Materiaal beschikbaar in HD-kwaliteitNauwelijks buitenlands aanbod
Ook aanbod van een jaar geleden is te bekijken

Viaplay – Beste streamingdienst voor sport en meer

On-demand streamingdienst voor €13,99 per maand.

Viaplay LogoViaplay is een nieuwe streamingdienst in Nederland die zich vooral richt op sport. De dienst kwam vaak in het nieuws vanwege de uitzendrechten van de Formule 1. Toch heeft Viaplay ook een gevarieerd aanbod aan films, series en kinderprogramma’s. Vanwege uitzendrechten die bij overige streamingdiensten liggen, is het aanbod van films en series bij Viaplay in Nederland momenteel nog beperkt. De verwachting is dat dit nog flink gaat uitbreiden.

Viaplay produceert veel unieke content, met name Nordic Noir; Scandinavische werken. Viaplay is op twee schermen tegelijkertijd te kijken. In Zweden, waar Viaplay is opgericht, heeft de dienst meerdere abonnementsvormen. Het kan zijn dat dit in Nederland ook nog komt. Viaplay kost over het algemeen €13,99 per maand. Klanten van Ziggo en KPN kunnen goedkoper een abonnement afsluiten.

VoordelenNadelen
Prima streamingdienst voor sportRedelijk prijzig
Veel unieke (Scandinavische) contentWeinig aanbod buiten sport
Goedkoper te krijgen via bepaalde tv-providers

Hulu – Het platform voor Amerikaanse televisie

On-demand streamingdienst vanaf $6,99 per maand.
Live TV met on-demand streamen – inclusief Disney+ en ESPN+ – voor $69,99 per maand.
Alleen beschikbaar met een VPN. 

Hulu Logo Klein

Als je graag Amerikaanse televisie kijkt, is Hulu zeker het overwegen waard. Je kunt bij deze streamingdienst niet alleen on-demand streamen, maar ook live tv kijken. Met dit abonnement krijg je toegang tot meer dan 75 zenders, waaronder sport-, entertainment- en nieuwszenders.

Hulu is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten (en Japan), wat betekent dat je vanuit Nederland een VPN nodig hebt. Vandaar dat we de prijzen van deze streamingdienst in dollars noemen. Lees eerst de gebruiksvoorwaarden van de dienst voordat je deze met een VPN gebruikt.

Het goedkoopste abonnement van Hulu kost zeven dollar, maar als je een reclamevrije variant wilt, betaal je dertien dollar. Je kunt er ook voor kiezen om bundels te nemen met een combinatie van Hulu, Disney+ en ESPN+. Ook hier heb je keuze uit pakketten mét of zonder reclame. Je kunt Hulu installeren op een onbeperkt aantal apparaten, maar je kunt maar op twee apparaten tegelijk streamen.

VoordelenNadelen
Betaalbaar on-demand streamenVerplicht naar reclames kijken
Groot aanbod tv-programma’sLive tv is redelijk prijzig
Series die midden in een seizoen zitten, zijn ook beschikbaarSlechts op twee apparaten tegelijk te streamen

Peacock – Beste gratis streamingdienst voor programma’s van NBC

On-demand streamingdienst met een gratis abonnement.
Alleen beschikbaar met een VPN. 

Peacock TV LogoJe kunt bij Peacock kiezen uit drie verschillende abonnementen. De eerste optie is gratis, geeft toegang tot zo’n 40.000 uur aan aanbod en heeft reclames. De tweede optie, de ‘Premium’-optie (voor $4,99 per maand), heeft ook reclames maar beschikt over zo’n 60.000 uur aan aanbod en geeft je de optie een aantal sporten live te kijken. De laatste optie is ‘Plus’, waarbij je alles hebt van de premium-optie, maar dan zonder reclames. Ook kun je bij dit abonnement titels downloaden en offline kijken. Plus kost $9,99 per maand.

Je kunt Peacock kijken in de app op Android en iOS-apparaten, maar ook op spelcomputers en via verschillende mediaspelers. Ook kun je Peacock kijken op je desktop, via smart-tv’s, Fire TV, Roku en nog meer.

Peacock is opgezet door het Amerikaanse NBC en is nog redelijk nieuw. Er zijn verschillende opties voor abonnementen zodat jij kunt kiezen wat bij jou past. Er is ook een mogelijkheid tot ouderlijk toezicht, wat de dienst erg aantrekkelijk maakt voor gezinnen met jonge kinderen.

Toch zijn er ook een aantal beperkingen. Zo zijn er wat gaten in het aanbod te vinden bij de gratis versie. Het kan zijn dat je niet alle afleveringen van een seizoen kunt kijken zonder te upgraden naar een betaald abonnement.

VoordelenNadelen
Drie abonnementen om uit te kiezen, waaronder een gratis abonnementGaten in het aanbod bij het gratis abonnement
Mogelijkheid tot ouderlijk toezichtNiet veel eigen aanbod
Populaire NBC-programma’s zoals Parks and Recreation en King of QueensAlleen beschikbaar met een VPN

Shudder – Beste streamingdienst voor horror

On-demand streamingdienst vanaf $4,75 per maand.
Alleen beschikbaar met een VPN.

Shudder TV logoShudder is de ideale streamingdienst voor horrorfans. De premiumdienst heeft naar eigen zeggen de beste selectie van horror, thriller en supernatural films en series – van Hollywood films en cultklassiekers tot originele series en veelgeprezen nieuwe films die je nergens anders vindt.

Hoewel Shudder veel overlap heeft met diensten als Netflix en Amazon Prime Video, is meer dan een derde van het aanbod van Shudder exclusief. Dit wil zeggen dat alleen Shudder de rechten in handen heeft, of dat de dienst de content zelf heeft gecreëerd.

Shudder heeft één abonnementsvorm. Wel is er de keuze tussen een maandabonnement voor $5,99 en een jaarabonnement, wat neerkomt op $4,75 per maand. De dienst heeft een proefperiode van zeven dagen. Je kunt Shudder op slechts één apparaat tegelijk streamen. Shudder is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk of Ierland, wat betekent dat je vanuit Nederland een VPN nodig hebt om de dienst te gebruiken.

VoordelenNadelen
Uitstekende streamingdienst voor horrorfansGeen verschillende abonnementen
Veel exclusieve contentSlechts op één apparaat tegelijk te gebruiken
Redelijk goedkoop vergeleken met andere dienstenAlleen beschikbaar met een VPN

Crunchyroll – Beste streamingdienst voor anime

Gratis on-demand streamingdienst met betaalde opties.

Crunchyroll LogoFans van anime zullen zich helemaal thuis voelen bij het aanbod van Crunchyroll. Met een bibliotheek van meer dan 1200 opties is het dé plek voor series zoals Attack on Titan, One-Punch Man en Hunter X Hunter. Het platform biedt eveneens wat originele content aan.

Je kunt een deel van de content bekijken met een gratis account, maar dan heb je geen volledige toegang. De goedkoopste mogelijkheid tot een account in Nederland kost €4,99 per maand. Je bent dan af van de reclames en hebt toegang tot alle content. Voor €1,50 extra kun je ook een ‘mega fan’-account afsluiten, wat betekent dat je op vier schermen tegelijk kunt kijken en je content kunt downloaden zodat het later offline beschikbaar is. Dit abonnement is ook voor een jaar af te sluiten, wat goedkoper is. Crunchyroll is nog goedkoper met een VPN.

Je kunt het platform bereiken via je browser, maar ook op je smartphone of spelcomputer. De interface is een beetje gedateerd, dus het is soms lastig om iets te vinden.

VoordelenNadelen
Fantastisch voor anime fansReclames als je niet voor een account betaalt
Originele content beschikbaarAlleen offline downloads bij de ‘mega fan’-optie
Twee abonnement-optiesGedateerde interface die niet gebruiksvriendelijk is

Hoe kies je de juiste streamingdienst?

Je moet op een aantal dingen letten wanneer je een streamingdienst gaat uitkiezen. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, zijn hoe vaak je gebruik gaat maken van een dienst, wat je precies wilt kunnen kijken (met de rest van het huishouden in je achterhoofd) en hoeveel geld je ervoor over hebt. Ben je bijvoorbeeld een echte horror-fan? Dan is Shudder voor jou misschien een betere optie dan bijvoorbeeld Netflix, die meerdere genres aanbiedt.

Als je niet van plan bent de dienst vaak te gebruiken, is het waarschijnlijk verstandiger om voor een gratis optie te kiezen. Je kunt natuurlijk ook slim omgaan met niet-goed-geld-terug-garanties of gratis proefperiodes, zodat je zeker weet dat de dienst biedt wat jij nodig hebt.

Je moet ook rekening houden met het aantal mensen waarvoor je de dienst aanschaft. Als meerdere mensen één abonnement zullen gebruiken, is het wellicht verstandig om een duurder abonnement af te sluiten zodat jullie tegelijkertijd kunnen kijken.

Een aspect dat ook meegenomen kan worden in de overweging, zijn extra bonussen die je krijgt bij sommige diensten. Bij Amazon Prime Video krijg je bijvoorbeeld een Amazon Prime-account, zodat pakketten sneller en goedkoper bij jou bezorgd worden.

Streamen met een VPN

Eén van de voornaamste redenen dat mensen een VPN gebruiken, is om content in andere landen ook in Nederland beschikbaar te maken. Veel websites hebben content voor gebruikers buiten hun landsgrenzen namelijk geblokkeerd. Met behulp van een VPN kun je deze blokkades omzeilen.

Je hebt om te beginnen natuurlijk wel een VPN-account nodig. Hiermee kun je alle content bekijken die door geoblokkades normaal gesproken niet beschikbaar is. Als je juist op vakantie bent, volg je met een VPN je favoriete Nederlandse series.

Natuurlijk is dit niet de enige reden om een VPN te gebruiken. Een VPN beschermt ook je persoonlijke data, maakt je online veiliger en geeft je meer online vrijheid.

Stappenplan: zo stream je films en series met een VPN

Is het video-on-demand-platform van jouw keuze niet beschikbaar in je land? Of wil je sowieso graag films en series met een VPN kijken? In dit stappenplan leggen we je uit hoe je dat doet:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider. Wij raden NordVPN aan voor het streamen van films en series, omdat de dienst erg snel is en veel servers heeft. Zo vind je altijd een geschikte server in het land van jouw streamingdienst.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN-app van de website en installeer deze op je apparaat. Zorg dat je de app installeert op het apparaat waarop je wilt gaan streamen.
 4. Open de app en log in met de gegevens die je bij het aanmaken van je account hebt ingevoerd.
 5. Maak verbinding met een server in het land waar jouw favoriete streamingdienst beschikbaar is. Verbinden met een server is bij veel VPN-providers eenvoudig. Vaak kun je dit met een druk op de knop al doen.
 6. Laat de VPN op de achtergrond draaien en ga naar de streamingdienst. Als het goed is, is alle content nu voor jou beschikbaar.
 7. Lees eerst de gebruiksvoorwaarden van de streamingdienst door om te kijken of je volgens deze overeenkomst handelt.
 8. Veel kijkplezier!

Wat als je een trage verbinding hebt als je streamt met een VPN?

Er is niks vervelender dan een bufferende stream wanneer je lekker op de bank zit, klaar voor je film. Dit is een van de voornaamste zorgen van mensen die overwegen een VPN te nemen: ze zijn bang dat hun internet langzamer wordt en ze dus niet langer series kunnen bingen.

Er zijn een aantal redenen waarom dit zou kunnen gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen jou en de gekozen server, de drukte bij de server en de snelheid van je eigen internetverbinding.

Als traag internet het probleem is, is het een goed idee om eens contact op te nemen met je provider. Misschien hebben zij een oplossing waardoor de verbinding sneller wordt.

Ligt het toch echt aan de VPN-verbinding? Probeer dan een andere server of zelfs een andere VPN-provider. Niet elke VPN-server en provider is namelijk even snel. Het is belangrijk dat je dus goed bedenkt welke VPN-aanbieder past bij jouw wensen, want de kwaliteit van de dienst heeft zeker invloed op hoe goed en snel jij kunt streamen.

Conclusie

Er zijn nooit eerder zoveel opties geweest om te streamen. Ondertussen kijken steeds minder mensen regelmatig reguliere televisie, dus het aanbod van en op streamingdiensten zal waarschijnlijk alleen maar groter worden. Dit is goed nieuws voor jou, want jij kunt precies de diensten kiezen met het juiste aanbod voor jouw wensen.

Top 12 beste streamingdiensten - Veelgestelde vragen

Als je nog steeds vragen hebt over streamingdiensten, neem dan even een kijkje bij de onderstaande vragen. Wie weet vind je het antwoord op jouw vraag wel terug. Mocht dat niet zo zijn, voel je dan vrij om een reactie achter te laten.

Crunchyroll, Peacock, Amazon Prime, Netflix, HBO Max en Hulu bieden allemaal een gratis proefperiode aan, zodat je kunt kijken of de dienst wel echt iets voor jou is.

Crunchyroll, Netflix and Amazon Prime hebben een proefperiode van 30 dagen. Peacock, HBO Max en Hulu bieden een proefperiode van 7 dagen aan.

Als je toegang wilt tot content die niet beschikbaar is in Nederland, zal je een VPN moeten gebruiken. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat mensen een VPN aanschaffen. Geografische restricties op specifieke video’s, zoals geblokkeerde video’s op YouTube, kun je ook omzeilen met een VPN. Met een VPN heb je de mogelijkheid te verbinden met een server in een ander land waar de video wel beschikbaar is. Zo krijg je alsnog toegang.

Netflix is momenteel de populairste streamingdienst, maar de concurrentie wordt langzaam groter. Andere grote spelers zijn onder andere Amazon Prime Video en Disney+, maar ook Nederlandse diensten zoals Videoland zijn erg populair.

Mensen willen ook steeds meer gebruikmaken van diensten waar ze niet voor hoeven te betalen. Tubi en Crackle zijn voorbeelden van deze gratis diensten, al zijn deze alleen te gebruiken met een VPN. NPO Start heeft ook veel gratis aanbod, naast hun betaalde optie.

Als je geen smart-tv hebt, wil dat niet zeggen dat je niet kunt streamen op je televisie. Er zijn verschillende opties om toch op je tv te kunnen kijken, in plaats van op het kleine laptopscherm. De eerste en simpelste optie is natuurlijk om een HDMI-kabel te gebruiken en je laptop aan je tv aan te sluiten.

Als je liever een draadloze optie hebt, kun je een Amazon Fire Stick of Roku Media Streamer aanschaffen. Met deze mediaboxen kun je gemakkelijk streamen op je tv. Een derde optie is om Google ChromeCast te gebruiken. Je kunt dan de app van de streamingdiensten casten naar je televisie. Ook een ChromeCast moet je aansluiten via de HDMI-aansluiting van je tv.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens. Meer over David.
5
Reacties
Plaats een reactie
 1. Kunt u mijn vertellen hoe ik kan casten naar de smarttv als de VPN aanstaat? Deze blokkeert dit namelijk, en ik heb nog geen instelling gevonden die dit mogelijk maakt.
  Samsung android

  • Toevoeging is de melding dat er geen gebruik gemaakt wordt van hetzelfde netwerk bij vpn gebruik, als ik deze uitzet werkt het prima

  • Het scherm van je smartphone casten naar je smart-tv werkt helaas vaak alleen op hetzelfde netwerk. Aangezien een VPN je internetverkeer omleidt, herkent je smart-tv niet dat je hetzelfde wifi-netwerk gebruikt met je smartphone. Om dit probleem te omzeilen kun je enkele dingen doen:
   1. Zoals je zelf al aangeeft, je VPN uitschakelen en zo toch series en films naar je smart-tv casten.
   2. De VPN installeren op je smart-tv of chromecast (of andere mediabox, als dit gaat).
   3. De VPN installeren op je router. Zowel je tv als je smartphone maken hier dan gebruik van hetzelfde netwerk. Dit kun je ook doen door een virtuele router (hotspot) op te zetten vanaf je computer. Hoe dat werkt leggen we je uit voor zowel macOS als Windows.

 2. beste kan maar ze zijn wel niet gratis hei?

  • Helaas zijn niet alle streamingdiensten in deze lijst gratis. Wel zijn er enkele waar je gratis gebruik van kunt maken, zoals Peacock, Crackle en Tubi.

Een reactie plaatsen