De beste streamingdiensten: onze top 12

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: de top 12 beste streamingsdiensten

Het streamen van films en series heeft de manier waarop we media consumeren ontzettend veranderd. Vorige generaties moesten bepaalde programma’s op specifieke tijden en dagen kijken, omdat er geen andere optie was. Tegenwoordig kunnen we niet alleen kiezen wat we willen kijken, maar ook hoe en wanneer we het kijken. Deze verschuiving is ontstaan door streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland.

De volgende streamingsdiensten horen volgens ons bij de beste 12:

 • Netflix
 • Disney+
 • Amazon Prime
 • HBO (Max)
 • Hulu
 • Crackle
 • Peacock
 • Tubi
 • Crunchyroll
 • Videoland
 • NPO Start (plus)
 • NL Ziet

Helaas zijn niet al deze streamingsdiensten beschikbaar in Nederland, maar met een VPN kun je hier toch gebruik van maken. Een VPN-provider die je hiervoor zou kunnen gebruiken, is ExpressVPN.

Voor meer informatie over de streamingsdiensten, en algemene informatie over streamen, kun je ons volledige artikel hieronder lezen.

Heb jij ook genoeg van al die hoge kosten voor digitale televisie of kabel? Of misschien probeer je de abonnementen dat je hebt afgesloten bij verschillende platforms eens kritisch te bekijken. Wat de situatie ook is, wij zijn er om je te helpen bepalen waar jij het beste tv en films kunt kijken. Hier is onze ranglijst met de beste streamingdiensten van dit moment.

We hebben gekeken naar zowel betaalde als gratis platforms, zodat jij de opties kunt kiezen die het beste bij jouw wensen passen. We zullen het ook hebben over de voor- en nadelen van elk platform. Niet alle genoemde streamingdiensten die we hebben genoemd, zijn standaard in Nederland beschikbaar. Deze mogelijke beperkingen zou je op kunnen lossen met een VPN tijdens het streamen. Hier komen we later op terug.

Laten we eerst beginnen met onze lijst van de 12 beste streamingdiensten, want de keuze is tegenwoordig reuze!

Live streamen versus on-demand diensten

Je kunt video streamingdiensten onderverdelen in twee categorieën: live streamen en on-demand streamen.

Live streamen is eigenlijk vergelijkbaar met wat je hebt met digitale televisie of kabel, behalve dat dit dan via het internet gaat. Live streamingdiensten gebruiken een app voor hun diensten in plaats van een box die je aan moet sluiten op je televisie. Als je gaat voor live streamen, dan kun je bepaalde content alleen bekijken op een specifiek tijdstip en kanaal.

On-demand streamen is waar veel mensen aan denken als je het hebt over streamingdiensten. Hieronder vallen bijvoorbeeld diensten zoals Netflix, Disney+, Prime Video en Videoland. On-demand streamen betekent dat je kunt kijken wat je wilt, wanneer je dat wilt. Zo lang het programma dat je wilt zien maar beschikbaar is bij de dienst.

Om aan te geven welke van de onderstaande diensten live streamingdiensten zijn en welke on-demand, hebben we dit bovenaan steeds benoemd om verwarring te voorkomen. Ook zijn een aantal van de diensten (nog) niet beschikbaar in Nederland, waardoor ze alleen toegankelijk zijn met een VPN. Ook dit zal bovenaan benoemd worden.

De top 12 beste streamingdiensten

Onderstaande lijst is in willekeurige volgorde weergegeven. We bespreken een aantal platformen die wereldwijd beschikbaar zijn, enkele goede opties die in het buitenland populair zijn en de beste streamingdiensten van Nederland. Smaken verschillen, dus we laten het verder aan jou welke van deze opties het allerbeste is!


Netflix – Beste streamingdienst algemeen

On-demand streamingdienst vanaf €7,99 per maand.

Netflix logo

Netflix is de streamingdienst die heeft veranderd hoe wij tv en films kijken. Met een uitgebreide selectie van originele content en een constant groeiend aanbod is Netflix één van de populairste streamingdiensten. De dienst verandert zijn aanbod regelmatig, wat helaas kan betekenen dat iets dat je van plan was te kijken, ineens weg is. Maar je kunt ook vaak nieuwe dingen ontdekken.

Je kunt op bijna ieder apparaat Netflix kijken, wat betekent dat je de dienst eigenlijk altijd bij de hand hebt. Dit geldt niet voor alle platforms. De verschillende abonnement-opties zorgen er ook voor dat er bijna altijd wel een optie is voor jouw budget en behoeftes.

De aanbevelingen die de service doet, zijn onovertroffen door andere platforms en kunnen een goede manier zijn om nieuwe programma’s en films te vinden. Je kunt ook verschillende profielen aanmaken op een account, zodat het algoritme niet ineens dingen gaat aanbevelen die je moeder graag zou willen kijken.

Een nadeel is dat het maandelijks best veel geld kost, helemaal als je er niet genoeg gebruik van maakt. Ook is niet alle content overal ter wereld beschikbaar, maar alleen in bepaalde landen. En vanwege het algoritme zullen er altijd films en series zijn waarvan je niet weet dat ze op Netflix staan, omdat ze nooit worden aanbevolen.

VoordelenNadelen
Grote keuze aan films en tv-programma’sVergeleken met andere diensten zijn de kosten hoog
Makkelijk te gebruiken interface op alle apparatenHet aanbod wordt continue aangepast, dus content verdwijnt soms
Verschillende abonnement-optiesMoeilijk om content te vinden buiten je aanbevelingen
Goed algoritme voor aanbevelingen
Tot vijf verschillende profielen op één account

Disney+ – Beste optie voor families met jonge kinderen

On-demand streamingdienst vanaf €6.99 per maand.

Disney Plus logoDisney+ is een van de nieuwere streamingdiensten en beschikt over een collectie klassieke Disney films en tv-programma’s. De dienst biedt ook een aantal nieuwe shows aan, voornamelijk voor kinderen en families. Je hebt bij Disney+ toegang tot vijf verschillende categorieën, namelijk Pixar, Disney, Marvel, Star Wars en National Geographic. Deze diversiteit maakt het platform ook aantrekkelijk voor mensen die niet alleen maar traditionele Disney-content willen kijken, zeker aangezien er ook Fox-programma’s zoals The Simpsons te vinden zijn.

Je kunt content downloaden, zodat je het later offline kunt kijken. Disney+ is bovendien beschikbaar op apparaten zoals Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Chromecast, en smart TV’s. Je kunt de service ook bekijken via je browser, smartphone, tablet en een aantal spelcomputers.

De beperkingen van Disney+ zijn onder andere te vinden in de gaten die het aanbod achterlaat. Het is ons ook opgevallen dat sommige programma’s in de verkeerde volgorde worden weergegeven (zoals bijvoorbeeld de nieuwe DuckTales).

VoordelenNadelen
Niet heel duur vergeleken met andere dienstenEr lijken wat bekende films te missen in het aanbod
Veel programma’s die geschikt zijn voor alle leeftijdenSommige afleveringen staan in de verkeerde volgorde
Grote selectie klassiekers

Prime Video – Veel aanbod voor weinig geld bij Amazon Prime

On-demand streamingdienst vanaf €2,99 per maand.

Prime Video logo

In Nederland komt een abonnement op Prime Video standaard als onderdeel van een Amazon Prime-account. Dat betekent dat je naast toegang tot de video content ook gratis snelle bezorging van je bestellingen bij Amazon krijgt. De eerste 30 dagen van je Prime-account zijn gratis, daarna betaal je slechts €2,99 per maand.

Je kunt Prime Video op verschillende apparaten gebruiken, zoals je computer of smartphone. Ze hebben onlangs profielen toegevoegd, zodat je jouw account kunt personaliseren en je alleen aanbevelingen gebaseerd op jouw kijkgedrag te zien krijgt.

De interface van Prime Video is niet fantastisch, maar ze hebben wel enorm veel keuze aan films en series. De originele content die wordt aangeboden, is ook enorm goed en is een enorm pluspunt voor het platform.

Een aantal nadelen van de streamingdienst zijn de bugs in de browserversie, waardoor het iets minder gebruiksvriendelijk is. Ook laat Amazon reclames zien voor hun programma’s voordat je film of serie begint. Ook is er behoorlijk veel extra content geblokkeerd, omdat je eerst een aanvullend abonnement moet afsluiten.

VoordelenNadelen
Goede originele contentGedateerde interface met bugs
Grote keuze aan films en seriesDe extra content en kanalen kosten meer
Erg goedkoop bij een Amazon Prime lidmaatschapNiet beschikbaar op alle apparaten

HBO (Max) – De beste plek voor exclusieve HBO content

On-demand streamingdienst voor €11,95 per maand.
HBO Max tot nu toe alleen beschikbaar met een VPN. 

HBO Max Logo

HBO is een geval apart in Nederland. Deze streamingdienst is alleen beschikbaar voor klanten van Ziggo en Vodafone. Klanten van deze bedrijven kunnen een extra pakket afsluiten om toegang te krijgen tot HBO.

In het voorjaar heeft HBO een nieuw platform gelanceerd, genaamd HBO Max. Dit platform is tot nu toe alleen nog maar beschikbaar in de VS, maar de geruchten gaan dat Nederland een van de eerste Europese landen gaat zijn waar het platform gelanceerd wordt (zoals ook het geval was met Disney+). Naar verwachting gaat een abonnement €14,99 kosten en zal het niet meer alleen beschikbaar zijn voor klanten van Ziggo en Vodafone.

Bij HBO Max vind je veel hoogwaardige programma’s die vaak ook in de prijzen zijn gevallen. Een aantal van hun shows zijn: Curb Your Enthusiasm, Barry, Six Feet Under, The Sopranos, The Wire, Silicon Valley, Watchmen en Veep. Ook Friends, South Park, Rick and Morty en The Big Bang Theory zijn beschikbaar bij HBO. Naast deze series, zijn ook de laatste films van WarnerMedia en vele andere films beschikbaar bij de dienst.

HBO Max kan al worden gestreamd in Nederland met behulp van een VPN. Het werkt op Apple en Android telefoons, smart tv’s en spelcomputers zoals de Xbox One en de PlayStation 4. Je kunt ook een Chromecast gebruiken om de content te casten op jouw televisie. Helaas is het platform niet te gebruiken op Roku-apparaten of Amazon Fire TV. Ook is het belangrijk om te melden dat 4K-kwaliteit nog niet beschikbaar is.

VoordelenNadelen
Groot aanbod aan films en seriesAlleen beschikbaar voor Ziggo (en Vodafone) klanten
Originele content van hoge kwaliteitHBO Max nog niet beschikbaar in Nederland
Geeft toegang tot alle HBO-showsDuurder dan andere opties

Hulu – Het platform voor Amerikaanse televisie

On-demand streamingdienst vanaf €5,- per maand.
Live TV met on-demand streamen voor €46,- per maand.
Alleen beschikbaar met een VPN. 

Hulu Logo Klein

Als je graag Amerikaanse televisie kijkt, is Hulu zeker het overwegen waard. Je kunt bij deze streamingdienst niet alleen on-demand streamen, maar ook live tv kijken. Met dit abonnement krijg je toegang tot meer dan 60 zenders, waaronder sport-, entertainment- en nieuwszenders.

Het goedkoopste abonnement kost zo’n €5, maar als je een reclamevrije variant wilt, betaal je ongeveer €10. Je kunt er ook voor kiezen om extra opslagruimte en een “unlimited screens”-pakket te kopen. Je betaald zo’n €16,- voor beide of €12,50 voor één van de twee. Andere extra mogelijkheden zijn Live TV voor €46, HBO voor €12,50 en Showtime voor €7,50.

Het grootste nadeel van deze streamingdienst is dat je bij het goedkoopste pakket te maken krijgt met reclames. Ook hebben we vastgesteld dat een aantal oudere series niet helemaal volledig zijn en soms een seizoen missen.

VoordelenNadelen
Betaalbaar on-demand streamenVerplicht naar reclames kijken
Groot aanbod tv-programma’sOuder aanbod is wellicht niet volledig
Series die midden in een seizoen zitten, zijn ook beschikbaarLive tv is redelijk prijzig

Crackle – Beste gratis streamingdienst voor series en films

Gratis on-demand streamingdienst.
Alleen beschikbaar met een VPN.

Crackle logoCrackle is een gratis streamingdienst met een bibliotheek met series en films. Zoals bij veel andere diensten, verandert ook het aanbod bij Crackle regelmatig. Je zult wel moeten wennen aan de reclames tijdens het kijken van films en series, want dat is nou eenmaal hoe het platform geld verdient.

Je hebt toegang tot het platform op mobiele telefoons, in browsers, op spelcomputers en op een aantal tv’s. Alle content op Crackle is beschikbaar in 720p.

Aangezien het gratis is, is er eigenlijk geen reden om niet eens een kijkje te nemen. Er zijn verassend veel programma’s beschikbaar en er is zelfs wat originele content die je kunt kijken.

Naast de reclames, is het grootste nadeel van Crackle dat de interface wat gedateerd is. Er zijn weinig aanbevelingen en maar een aantal categorieën waar de content in is onderverdeeld.

VoordelenNadelen
Gratis streamingdienstJe komt niet onder reclames uit
Gevarieerd aanbodSnel wisselende catalogus
Originele contentNiet beschikbaar zonder VPN.

Peacock – Beste gratis streamingdienst voor programma’s van NBC

On-demand streamingdienst met een gratis abonnement.
Alleen beschikbaar met een VPN. 

Peacock TV LogoJe kunt bij Peacock kiezen uit drie verschillende abonnementen. De eerste optie is gratis, geeft toegang tot zo’n 13.000 uur aan aanbod en heeft reclames. De tweede optie, de “Premium”-optie, heeft ook reclames maar beschikt over zo’n 20.000 uur aan aanbod en geeft je de optie een aantal sporten live te kijken. De laatste optie is “Premium Plus”, waarbij je alles hebt van de premium-optie, maar dan zonder reclames.

Je kunt Peacock kijken in de app op Android en iOS-apparaten, maar ook op spelcomputers en via verschillende mediaspelers. Momenteel is het niet mogelijk om Peacock te kijken via Amazon Fire TV of Roku, maar dat zou in de toekomst zomaar kunnen veranderen.

Peacock is opgezet door het Amerikaanse NBC en is nog redelijk nieuw. Ze bieden verschillende opties voor abonnementen zodat jij kunt kiezen wat bij jou past. Er is ook een mogelijkheid tot ouderlijk toezicht, wat de dienst erg aantrekkelijk maakt voor gezinnen met jonge kinderen.

Er zijn ook een aantal beperkingen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om programma’s te downloaden om op een later moment offline te kijken. Ook kun je niet streamen in 4K-kwaliteit. Ook zijn er wat gaten in het aanbod te vinden.

VoordelenNadelen
Mogelijkheid tot ouderlijk toezichtGaten in het aanbod (Friends, Seinfeld en The Office)
Drie abonnementen om uit te kiezenNiet veel eigen aanbod
Live sportNiet mogelijk om in 4K te streamen
Populaire NBC programma’s zoals Parks and Recreation en King of QueensGeen downloadoptie
Alleen beschikbaar met een VPN

Tubi – Beste gratis streamingdienst voor films

Gratis on-demand streamingdienst.
Alleen beschikbaar met een VPN. 

Tubi LogoTubi is nog een gratis streamingdienst waar je on-demand films en series kunt kijken. Ook op dit platform krijg je te maken met reclames. Bij deze dienst worden een aantal populaire films aangeboden, maar je vindt hier ook tv-series. De interface ziet er eenvoudig uit en is gemakkelijk in gebruik. Ook is er een zoekbalk waarmee je snel kunt vinden waar je naar op zoek bent.

Je kunt Tubi streamen op mobiele apparaten en in je browser. Als je een ChromeCast hebt, kun je Tubi eenvoudig casten naar je TV. Ook andere mediaspelers, zoals Roku, Apple TV en Android TV, werken met het platform. Op een smart TV en op spelcomputers kun je de app ook gebruiken.

Net als met Crackle is er eigenlijk geen reden om Tubi niet uit te proberen, aangezien het niks kost. Het aanbod aan series is niet heel groot, maar er zijn behoorlijk wat films beschikbaar om te streamen. Je hebt bij het platform ook de mogelijkheid tot ouderlijk toezicht en het aanbod blijft veranderen.

Nadelen zijn dat je geen content kunt downloaden zodat je het later offline kunt kijken. Ook kun je niet streamen in een resolutie hoger dan 720p. Maar als er een specifieke film is waar je naar op zoek bent, is Tubi zeker een goede gratis optie om te overwegen.

VoordelenNadelen
Gratis streamingdienstBeperkt aanbod in series
Groot aanbod aan filmsStreamingresolutie is maximaal 720p
Makkelijk te gebruikenGeen downloadoptie
Ouderlijk toezicht is mogelijk

Crunchyroll – Beste streamingdienst voor anime

Gratis on-demand streamingdienst met betaalde opties.

Crunchyroll LogoFans van Anime zullen zich helemaal thuis voelen met het aanbod van Crunchyroll. Met een bibliotheek van meer dan 1200 opties is het dé plek voor series zoals Attack on Titan, One-Punch Man en Hunter X Hunter. Het platform biedt eveneens wat originele content aan.

Je kunt een deel van de content bekijken zonder een account aan te maken, maar dan heb je geen volledige toegang. De goedkoopste mogelijkheid tot een account kost €6,70 per maand. Je bent dan af van de reclames en hebt toegang tot alle content. Voor €2 extra kun je ook een “mega fan”-account afsluiten, wat betekent dat je op vier schermen tegelijk kunt kijken en je content kunt downloaden zodat het later offline beschikbaar is.

Je kunt het platform bereiken via je browser, maar ook op je smartphone of spelcomputer. De interface is wel een beetje gedateerd, dus het is soms lastig om iets te vinden.

VoordelenNadelen
Fantastisch voor anime fansReclames als je niet voor een account betaalt
Originele content beschikbaarAlleen offline downloads bij de “mega fan”-optie
Twee abonnement-optiesGedateerde interface die niet gebruiksvriendelijk is

Videoland – De populairste Nederlandse streamingdienst

On-demand streamingdienst voor €8,99 per maand.

Videoland LogoVideoland was ooit de grootste videotheek van Nederland, maar dat voelt ondertussen als een ver verleden. Tegenwoordig staat de naam meer bekend als één van de grootste Nederlandse streamingdiensten. Videoland heeft veel aanbod van Nederlandse bodem, dus als je fan bent van Nederlandse series en films, is dit hét platform voor jou. Het RTL-platform produceert ook eigen programma’s, zoals Temptation Island Vips en Mocro Maffia. Dat wil niet zeggen dat er geen internationaal aanbod te vinden is op het platform. Je hoeft bij Videoland bovendien niet te wachten tot een programma op TV is geweest: je kunt namelijk vooruit kijken.

Videoland is na Netflix de grootste on-demand aanbieder in Nederland. Voor €8,99 per maand kun je onbeperkt op meerdere schermen genieten van het aanbod. Er is een app beschikbaar voor Android, iOS en AppleTV, maar je kunt het platform natuurlijk ook in je browser bekijken. Omdat Videoland een Nederlandse aanbieder is, is deze buiten de EU alleen beschikbaar met een VPN.

VoordelenNadelen
Kijken op meerdere schermenVoornamelijk aanbod van eigen bodem
Originele content beschikbaarWeinig exclusieve internationale content
Fantastisch voor fans van Nederlandse contentAlleen content van RTL beschikbaar

NPO Start Plus – Het beste van de publieke omroep

On-demand streamingdienst voor €2,95 per maand.

NPO Logo KleinBij NPO kun je genieten van de programma’s van de publieke omroep. Wanneer je een abonnement afsluit, kun je NPO series alvast vooruit kijken wanneer je wilt. Je zit dan dus ook niet meer vast aan het feit dat afleveringen een week na de uitzending zijn verdwenen. Ook kun je eerdere seizoenen bekijken. Het aanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandse titels, maar bevat ook internationale toppers zoals Homeland. Ook zijn er veel Europese detectives te zien bij NPO Plus. Veel van deze detectives zijn niet beschikbaar bij andere streamingdiensten.

De app is beschikbaar voor je tablet, smartphone, computer en smart TV. Het platform ververst de content dagelijks. Wanneer je de Nederlandse streamingdiensten met elkaar vergelijkt, is NPO Start Plus bovendien de goedkoopste betaalde optie.

VoordelenNadelen
Je kunt series vooruit kijkenHet filmaanbod is beperkt
Bevat alle content van de publieke omroepVoornamelijk Nederlandse titels
Redelijk aantal documentaires beschikbaarAlleen aanbod van de NPO

NLZIET – Beste vervanging voor Nederlandse televisie

On-demand streamingdienst voor €7,95 per maand .

NLZIET LogoNLZIET kan een breder alternatief zijn voor NPO Start Plus. Bij deze dienst kijk je namelijk alle programma’s van RTL, NPO en Talpa. Je kunt het dus een beetje beschouwen als een vervanging voor een Nederlands televisie-abonnement. Je kunt bij NLZIET live tv kijken, maar ook programma’s terug kijken. Dan hebben we het niet alleen over programma’s die momenteel worden uitgezonden op TV, maar ook over content van jaren geleden, inclusief een aantal films die toen op TV zijn geweest. Je kunt bij NLZIET, net als bij Videoland, eveneens programma’s vooruit kijken.

De app kan gebruikt worden op veel verschillende apparaten. Natuurlijk kun je het platform via je desktop bereiken. Maar de app is ook beschikbaar op Android en iPhone, je smart TV, Apple TV, Amazon Fire TV en op de PlayStation 4. Je kunt met deze dienst op vijf verschillende apparaten inloggen en op twee schermen tegelijk kijken.

VoordelenNadelen
Goede vervanging voor je tv-abonnementHeeft geen groot filmaanbod
Materiaal beschikbaar in HD-kwaliteitNauwelijks buitenlands aanbod
Ook aanbod van jaren terug is te bekijken

Hoe kies je de juiste streamingdienst?

Je moet op een aantal dingen letten wanneer je een streamingdienst gaat uitkiezen. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, zijn hoe vaak je gebruik gaat maken van een dienst, wat je precies wilt kunnen kijken (met de rest van het huishouden in je achterhoofd) en hoeveel geld je ervoor over hebt. Ben je bijvoorbeeld een echte horror-fan? Dan is Shudder voor jou misschien een betere optie dan bijvoorbeeld Netflix, die meerdere genres aanbiedt.

Als je niet van plan bent de dienst vaak te gebruiken, is het waarschijnlijk verstandiger om voor een gratis optie te kiezen. Je kunt natuurlijk ook slim omgaan met niet-goed-geld-terug-garanties, zodat je zeker weet dat de dienst biedt wat jij nodig hebt.

Je moet ook rekening houden met het aantal mensen waarvoor je de dienst aanschaft. Als meerdere mensen één abonnement zullen gebruiken, is het wellicht verstandig om een duurder abonnement af te sluiten zodat jullie tegelijkertijd kunnen kijken.

Een aspect dat ook meegenomen kan worden in de overweging, zijn extra bonussen die je krijgt bij sommige diensten. Bij Prime Video krijg je bijvoorbeeld een Amazon Prime-account, zodat pakketten sneller en goedkoper bij jou bezorgd worden.

Streamen met een VPN

Eén van de voornaamste redenen waarom mensen een VPN gebruiken, is om content in andere landen ook in Nederland beschikbaar te maken. Veel websites hebben content voor gebruikers buiten hun landsgrenzen namelijk geblokkeerd. Met behulp van een VPN kun je deze blokkades omzeilen.

Je hebt om te beginnen natuurlijk wel een VPN-account nodig. Als je een account hebt aangemaakt, hoef je alleen nog maar het land te selecteren waarin de serie die jij wilt kijken wel beschikbaar is. Je wordt dan meteen verbonden met een server in dat land. Een goede VPN provider om mee te streamen is ExpressVPN.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.33
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Als je eenmaal verbonden bent met een buitenlandse server, kun je als het goed is alle content bekijken die in dat land beschikbaar is. Als je juist op vakantie bent, volg je met een VPN je favoriete Nederlandse series.

Natuurlijk is dit niet de enige reden om een VPN te gebruiken. Een VPN beschermt ook je persoonlijke data, maakt je online veiliger en (ook als je niet in Nederland bent) kun je het gebruiken om alsnog naar Nederlandse content te bekijken.

Wat als je een trage verbinding hebt als je streamt met een VPN?

Er is niks vervelender dan wanneer je lekker op de bank zit, klaar voor je film, en je merkt dat je stream constant moet bufferen of zelfs helemaal niet wil verbinden. Dit is een van de voornaamste zorgen van mensen die overwegen een VPN te nemen: ze zijn bang dat hun internet langzamer wordt en ze dus niet langer series kunnen bingen.

Er zijn een aantal redenen waarom dit zou kunnen gebeuren. Misschien is je internetverbinding aan de trage kant, maar ook de afstand tussen jou en de gekozen server, en de drukte bij de gekozen server, kunnen van invloed zijn.

Als traag internet het probleem is, is het misschien een goed idee om eens contact op te nemen met je provider. Misschien hebben zij een oplossing waardoor de verbinding sneller wordt.

Ligt het toch echt aan de VPN-verbinding? Dan kan dit aan je gekozen VPN-provider liggen. Niet elke VPN-server en provider is namelijk even snel. Je krijgt meestal waar je voor betaalt als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is belangrijk dat je dus goed bedenkt welke VPN-aanbieder past bij jouw wensen, want de kwaliteit van de dienst heeft zeker invloed op hoe goed en snel jij kunt streamen.

Conclusie

Er zijn nooit eerder zoveel opties geweest om te streamen. Ondertussen kijken steeds minder mensen regelmatig reguliere televisie, dus het aanbod van en op streamingdiensten zal waarschijnlijk alleen maar groter worden. Dit is goed nieuws voor jou, want jij kunt precies de diensten kiezen met het juiste aanbod voor jouw wensen.

Top 12 beste streamingdiensten - veelgestelde vragen

Als je nog steeds vragen hebt over streamingdiensten, neem dan even een kijkje bij de onderstaande vragen. Wie weet vindt je het antwoord op jouw vraag wel terug. Mocht dat niet zo zijn, voel je dan vrij om een reactie achter te laten.

Crunchyroll, Peacock, Amazon Prime, Netflix, HBO Max en Hulu bieden allemaal een gratis proefperiode aan, zodat je kunt kijken of de dienst wel echt iets voor jou is.

Crunchyroll, Netflix and Amazon Prime hebben een proefperiode van 30 dagen. Peacock, HBO Max en Hulu bieden een proefperiode van 7 dagen aan.

Als je toegang wilt tot content die niet beschikbaar is in Nederland, zal je een VPN moeten gebruiken. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen waarom mensen een VPN aanschaffen. Geografische restricties op specifieke video’s, zoals geblokkeerde video’s op YouTube, kun je ook omzeilen met een VPN. Met een VPN heb je de mogelijkheid te verbinden met een server in een ander land waar de video wel beschikbaar is. Zo krijg je alsnog toegang.

Netflix is momenteel de populairste streamingdienst, maar de concurrentie wordt langzaam groter. Andere grote spelers zijn onder andere Prime Video en Disney +, maar ook Nederlandse diensten zoals Videoland zijn erg populair. Mensen willen ook steeds meer gebruik maken van diensten waar ze niet voor hoeven te betalen. Tubi en Crackle zijn voorbeelden van deze gratis diensten, al zijn deze alleen te gebruiken met een VPN. NPO Start heeft ook veel gratis aanbod, naast hun betaalde optie.

Als je geen smart TV hebt, wil dat niet zeggen dat je niet kunt streamen op je televisie. Er zijn verschillende opties om toch op je tv te kunnen kijken, in plaats van op de kleine laptop scherm. De eerste en simpelste optie is natuurlijk om een HDMI-kabel te gebruiken en je laptop aan je tv aan te sluiten. Als je liever een draadloze optie hebt, kun je een Amazon Fire Stick of Roku Media Streamer aanschaffen. Met deze mediaboxen kun je gemakkelijk streamen op je tv. Een derde optie is om Google ChromeCast te gebruiken. Je kunt dan de app van de streamingdiensten casten naar je televisie. Ook een ChromeCast moet je aansluiten via de HDMI-aansluiting van je TV.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. beste kan maar ze zijn wel niet gratis hei?

  • Helaas zijn niet alle streamingdiensten in deze lijst gratis. Wel zijn er enkele waar je gratis gebruik van kunt maken, zoals Peacock, Crackle en Tubi.

Een reactie plaatsen