De top 12 beste gratis streamingdiensten voor sport

Beste Gratis Sport Streamingdiensten
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: De 12 Beste Gratis Sport-streamingdiensten

We snappen dat je niet per se nog een abonnement af wil sluiten voor een streamingdienst, omdat je waarschijnlijk al een aantal abonnementen hebt. Als het om sport gaat zijn er een aantal gratis opties waar je uit kunt kiezen. Dat scheelt weer in de portemonnee!

Voor het geval je geen tijd hebt om het hele artikel te lezen vind je hieronder een lijst met de – volgens ons – beste streamingsites voor sport:

Wat als een aantal van deze websites niet werken in Nederland?

Sommige van deze websites zijn niet beschikbaar in Nederland, maar je kunt wel een VPN gebruiken om toch toegang te verkrijgen tot deze diensten. Met behulp van een VPN maak je verbinding met een server in een ander land, waardoor het net lijkt alsof je je daar bevindt. Zo kun je dus toch de sport kijken die je graag wil zien.

Bovenop de toegang tot buitenlandse streamingdiensten zorgt een VPN er ook voor dat je online anoniem en veilig blijft.

Een goede VPN om sport mee te streamen is NordVPN. Deze dienst is snel, gebruiksvriendelijk en ze bieden een niet-goed-geld-terug garantie binnen 30 dagen. Dus waarom zou je het niet proberen?

Om meer te weten te komen over de beste streamingsites voor sport kun je onderstaand artikel doornemen.

Het wordt steeds eenvoudiger om online sport te streamen, omdat er een aantal websites zijn die precies daarvoor de wereld in geroepen zijn. Maar we begrijpen dat je niet meteen zit te wachten op nog een abonnement, zeker niet als je daar het budget niet voor hebt. Als dat het geval is, is dit hét artikel voor jou.

Een belangrijke disclaimer voordat je de websites in dit artikel gaat gebruiken: het is misschien niet helemaal legaal om bepaalde wedstrijden gratis te bekijken. Er zit auteursrecht op dit materiaal en mag dus niet zomaar door iedereen worden uitgezonden en bekeken.

Ook zullen een aantal websites in dit artikel je doorsturen naar illegale streamingbronnen. Het is niet illegaal om naar deze sites te gaan, maar een aantal van de streams die je tegen zult komen zijn niet wellicht niet helemaal legaal. Hier moet je wel even van op de hoogte zijn.

Een wedstrijd streamen vanaf een website is misschien niet illegaal, maar het downloaden of peer-to-peer streamen van een wedstrijd kan wel in overtreding zijn van copyright wetten. Van deze kleine verschillen moet je je bewust zijn als je thuis gaat streamen.

Nu dat duidelijk is kunnen we in de lijst van de beste sport-streamingsites duiken, zodat jij alle wedstrijden kunt zien die je wil kijken.

De 12 beste sport-streamingsites

Wij hebben deze lijst in willekeurige volgorde opgesteld en raden aan om gewoon eens naar de verschillende websites te gaan om te kijken welke voor jou werkt. Wij zullen een korte samenvatting geven van de sites en zullen ook een aantal voor- en nadelen benoemen.

Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk meer dan één website nodig hebt om toegang te krijgen tot alles dat je wil zien. We zullen in de beschrijvingen ook even stilstaan bij de doelgroep van de sites, zodat jij weet of het überhaupt de moeite waard is voor jou.

Live Soccer TV

Live Soccer TV logo

Live Soccer TV is een sport-streamingsite waar je voetbal, NFL, cricket en rugby kunt kijken van over de hele wereld. De website heeft een interface die makkelijk te gebruiken is en er zijn verschillende secties voor wedstrijden, competities, teams, kanalen, nieuws, cafés en sporten. Je kunt ook de uitslagen van voorgaande wedstrijden bekijken en het is makkelijk om op de homepage live-wedstrijden en het nieuws te vinden.

Naast de browserversie van deze site, is het ook mogelijk om een Android of iOS app te downloaden. In de apps heb je gratis toegang tot alle links. Welke manier je ook kiest, je blijft altijd up-to-date door de alerts en real-time updates van de wedstrijden. De uitzendingen komen van veel verschillende bronnen, zoals NBCSN, Telemundo, NBCSports.com en fuboTV.

Het grootste nadeel van Live Soccer TV is dat sommige links alleen beschikbaar zijn in bepaalde landen. Dit ligt aan welke link je kiest. Sommige links zijn misschien alleen beschikbaar in de VS en andere alleen in Groot-Brittannië. Je kunt deze restricties omzeilen door een VPN te gebruiken waarmee je je internetverbinding kunt omleiden via een ander land. Als je verbindt met een Amerikaanse server, kun je dus wel de streams op een Amerikaanse site bekijken.

VoordelenNadelen
Makkelijk te gebruiken interfaceSommige links alleen beschikbaar met een VPN
Mobielvriendelijk design
Betrouwbare gratis streaminglinks
Notificaties voor aankomende wedstrijden
Real-Time updates van wedstrijden

Cricfree

Cricfree is een gratis sport-streamingsite die gespecialiseerd is in cricket. De website beheert zijn links goed, wat ervoor zorgt dat de links die ze beschikbaar stellen werken wanneer je een wedstrijd wil kijken. Cricfree heeft ook een interface die makkelijk te gebruiken is, en is zo ingericht dat de streams van een bepaalde sport bij elkaar staan. Naast cricket vind je er ook links voor basketbal, honkbal, American football, voetbal, rugby, boxen, tennis en motorracen.

Naast de webversie van de streamingdienst, kun je er ook voor kiezen om de Android of iOS app te gebruiken, zodat je niks mist van je favoriete sporten.

Zoals met de meeste websites in deze lijst, biedt Cricfree ook voornamelijk links aan naar streams op andere websites. Het nadeel hiervan is dat je wellicht wordt doorgestuurd naar een website die niet beschikbaar is in Nederland, en dat je waarschijnlijk op websites terecht komt die veelvuldig gebruik maken van pop-up advertenties.

VoordelenNadelen
Makkelijk te gebruiken interfacePop-ups zijn afleidend
Uitgebreid cricket aanbodSommige links zijn niet beschikbaar in Nederland
Internationale live-sportkanalen beschikbaar

Sony Liv

Sony Liv LogoAls je op zoek bent naar een streamingdienst om voetbal te kijken, dan is Sony Liv een van de betere opties. Deze website is onderdeel van Sony, en biedt daarom streams aan met een hoge beeldkwaliteit. Je kunt via deze site ook tennis, cricket, UFC, MotoGP, WWE en de NBA volgen. De site is niet beschikbaar in Nederland, aangezien dit een Indiase website is, maar met behulp van een VPN kun je toch gebruik maken van deze website.

Naast het sportaanbod kun je bij Sony Liv ook abonnementen afsluiten voor, onder andere, filmzenders. Je kunt ook gebruik maken van het platform via de Android en iOS apps.

Het grootste nadeel aan Sony Liv is dat de meeste content uit India stamt en dat dat voor een taalbarrière kan zorgen.

VoordelenNadelen
Makkelijk te gebruiken interfaceNiet beschikbaar in Nederland
Android en iOS apps beschikbaarVoornamelijk Indiase content zonder ondertiteling
Live scorebord

Fox Sports

Fox Sports LogoFox Sports werd in 2013 opgezet voor de Amerikaanse markt. Het was bedoeld voor bestaande klanten van Fox, zodat zij ook sport konden kijken als ze weg waren van hun televisie. Je kunt dus ook alleen maar gebruik maken van de dienst als je een abonnement hebt waar Fox onderdeel van is. Vanaf 2019 biedt Fox sport alleen nog maar regionale Amerikaanse sport aan, naast Fox Sports Midwest, YES Network en Prime ticket. Via de Fox Sports app krijg je toegang tot Big Ten Networks, Fox Deportes, FOX, regionale College Sports kanalen, FS1 en FS2.

Fox Sports is voornamelijk gericht op de Amerikaanse markt en is dus alleen beschikbaar in Nederland via een VPN. Maar de zender heeft ook een aantal kanalen in andere delen van de wereld, zoals in Azië, Australië, Brazilië en Latijns-Amerika. Ook in Nederland is Fox sports actief geweest, maar is ondertussen vervangen door ESPN.

De dienst die Fox Sports aanbiedt is gratis, maar je kunt er wel alleen maar gebruik van maken als je een tv-abonnement hebt waar FOX onderdeel van is. Als je geen tv-abonnement hebt waar Fox Sports onderdeel van is, is dit misschien niet de ideale streamingdienst voor jou. Je kunt wellicht wel een kijkje nemen bij ESPN, waar je in elk geval de eredivisie kunt volgen.

VoordelenNadelen
Je kunt vier wedstrijden tegelijk kijkenAdvertenties kunnen vervelend zijn
Makkelijk wisselen van apparaatJe moet een abonnement hebben bij een tv-provider
Makkelijk te gebruiken interfaceGeen gratis proefperiode
Geen download- of opnamemogelijkheid
Niet beschikbaar in Nederland

Facebook Watch

Facebook Watch LogoFacebook Watch is een fijn platform om te gebruiken voor streams van allerlei verschillende sporten – en waarschijnlijk heb je toch al een account bij Facebook. Er zijn niet veel officiële sport streams op Facebook, maar gebruikers kunnen natuurlijk wel wedstrijden streamen die dan weer bekeken kunnen worden door anderen.

Als je een honkbal fan bent dan kun je wekelijks één wedstrijd kijken tijdens het lopende seizoen. Dit kost je niets als je een Facebookaccount hebt, en je hebt ook geen last van pop-up advertenties.

Wat moet je doen om sport te kunnen kijken op Facebook? Ga naar Facebook.com/watch, typ “sport” of “sports” in de zoekbalk aan de linkerkant van het scherm, en kies de “live” filter-optie. Als je op zoek bent naar een specifieke wedstrijd, dan is het beter om op de naam van het team te zoeken in plaats van de algemene term “sport”.

Een voordeel van deze streaming-optie is dat je tijdens de wedstrijden kunt chatten over de wedstrijd met andere fans. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over pop-ups, schermen die je ineens ergens ander naartoe sturen, of proefperiodes waar je je voor moet inschrijven.

Het nadeel is dat de kwaliteit van de streams vaak minder goed is dan andere streams die je online kunt vinden. Je moet ook uitkijken voor streams die misschien verkeerd gelabeld zijn en eigenlijk iets heel anders laten zien dan ze zeggen. Deze streams laten wellicht ook illegaal materiaal zien.

VoordelenNadelen
Makkelijke streamenJe kunt maar één MLB-wedstrijd per week kijken
Live-chat met andere fansDe kwaliteit van de stream is niet altijd goed
Veel verschillende wedstrijden beschikbaarSommige streams zullen geen beelden van de wedstrijd laten zien

BBC iPlayer

BBC iPlayer Logo Klein

BBC iPlayer is een website waar je Britse wedstrijden kunt kijken. Je krijgt in Nederland toegang tot deze website met een VPN. Als je eenmaal verbonden bent, kun je via de website live sport kijken.

In de iPlayer kun je kijken naar voetbal, golf, cricket, wielrennen, basketbal en voetbal. Er worden ook een aantal toernooien uitgezonden via de dienst, en je vindt er highlight shows en andere speciale uitzendingen. De uitzendingen worden allemaal gecategoriseerd met een aantal filters.

Alle content is te streamen in HD als het ook is gefilmd in die kwaliteit. Soms kun je ook kijken in 4K kwaliteit, maar dit is niet mogelijk voor alle streams in de iPlayer. Er zijn wel klachten te vinden van gebruikers die spreken van een slechte streamkwaliteit zo gauw hun internetverbinding wat verslechterd. Ze kunnen daardoor niet altijd in HD-kwaliteit kijken.

VoordelenNadelen
Streamen zonder reclamesAlleen beschikbaar met een VPN
Beschikbaar op een aantal
verschillende platforms
Kwaliteit van stream heeft moeite om hoog
te blijven bij slechte internetverbinding

BuffStreams

Buffstreams is een website dat gratis sport-streams aanbiedt. De website heeft zich gefocust op gebruiksgemak en betrouwbaarheid, en het is daarom erg makkelijk om te vinden wat je zoekt.

Je vindt op de website onder andere basketbal, voetbal, American Football, hockey, honkbal, racen, UFC, WWE, boxen, tennis, golf, rugby, darten en Australian Football. Je vindt op de homepage van BuffStreams ook een aantal knoppen waarmee je snel streams kunt vinden.

Alle streams zijn gratis beschikbaar in Standard Definition. Je kunt streams ook in HD-kwaliteit bekijken, maar in sommige gevallen moet je dan een account aanmaken om te kunnen streamen. Ervan uitgaande dat je internetverbinding oké is zal je geen problemen ervaren met het streamen in je browser. Je kunt ook chatten met mensen die dezelfde stream aan het kijken zijn.

VoordelenNadelen
Betrouwbare links van sport-streamsReclames tijdens de streams
Kwaliteit van de streams is goed, hoeft niet te bufferenVoor sommige streams heb je een account nodig
Overzichtelijke website is makkelijk te gebruikenJe kunt geen video’s downloaden om later te bekijken
De chat-functie is een leuke toevoeging

Reddit

Reddit LogoReddit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je sport wil kijken, maar het is een goede bron om op zoek te gaan naar streams. Via subreddits kun je contact zoeken met andere sportfans en kun je links delen naar wedstrijden.

Er zijn verschillende subreddits gewijd aan streams voor de meeste professionele sporten, waaronder American football, honkbal, voetbal, hockey en basketbal. De gebruikers van Reddit zoeken live-links voor deze sporten, waardoor je zelf eigenlijk vrij weinig meer hoeft te doen.

Reddit maakt gebruik van “upvotes” en “downvotes”, die handig zijn om een link te beoordelen. Als een link net is gepost en vrij weinig mensen hebben erop geklikt, dan is het waarschijnlijk geen link waar je gebruik van wil maken. Meer informatie over hoe dit platform werkt, lees je in de handleiding die we hebben geschreven voor ouders om hun kind te beschermen op Reddit.

Het grootste risico van het klikken op links waarvan je niet weet waar ze naar leiden, is dat er altijd de mogelijkheid is dat je spyware, virussen of andere programma’s op je computer download. Je kunt ook doorverwezen worden naar schadelijke, illegale, of gevaarlijke streams.

Een aantal populaire subreddits voor gratis sport streams zijn r/puckstreams voor hockey, r/MLBstreams voor honkbal, en r/NCAAbbstreams voor ‘college’ basketbal.

VoordelenNadelen
Upvotes en downvotes helpen als je een stream moet kiezenSommige links kunnen schadelijk zijn
Toegewijde subreddit-communitiesJe kunt geen streams op de website kijken, maar je wordt doorgelinkt
Elke sport heeft zijn eigen subreddit-threads

BossCast

Het aanbod van BossCast bestaat uit sport-streams van kanalen zoals NBA TV, ESPN, TSN, Eurosport, enzovoort. De website maakt het ook makkelijk om wedstrijden en evenementen rechtstreeks op de website te kijken, waardoor je alles nog beter kunt vinden.

Net zoals andere streamingdiensten, heeft BossCast een chatdienst waar je tijdens de wedstrijden kunt chatten met andere sportfans. Ook is het mogelijk om de tijdszone aan te passen op de website, waardoor je ook meer lokaal aanbod kunt vinden.

BossCast heeft ook een aantal nadelen die jouw gebruikservaring kunnen beïnvloeden. Een van de minpunten van deze website zijn de vervelende pop-up advertenties die verschijnen tijdens de streams. Een andere reden waarom je misschien liever een andere streamingdienst zou kiezen, is dat sommige links een nieuw venster openen en je naar een andere website brengen. Al deze doorverwijzingen kunnen voor nogal wat hoofdpijn zorgen, terwijl jij alleen maar een wedstrijd wil kijken.

VoordelenNadelen
Je kunt populaire sportkanalen kijkenPop-ups en reclames zijn vervelend
Makkelijk in gebruikLinks die nieuwe vensters openen zijn irritant
De live-chat is een leuke toevoeging

Sportrar.tv

Sportrar.tv heeft een simpele interface waar je onder andere honkbal, basketbal, tennis, voetbal, golf, hockey en wielrennen kunt streamen. Je hoeft geen account aan te maken om de streams op de website te kunnen bekijken, wat het platform makkelijk maakt in gebruik.

Je kunt ook de aankomende wedstrijden voor iedere sport bekijken, door de datum bovenaan de homepage te wijzigen. Ook is het mogelijk om jouw eigen tijdszone in te stellen. Daarnaast heeft de website ook Bet365 geïntegreerd, zodat jij jouw kansen kunt bekijken als je een gokje wil wagen.

Het enige nadeel van Sportrar.tv is dat de streams op de website alleen beschikbaar zijn via externe links, wat betekent dat je de streams alleen kunt kijken via Tv-kanalen of officiële streams. Deze links vind je op de profielpagina van de wedstrijd.

VoordelenNadelen
De overzichtelijke interface is makkelijk in gebruikStreams beschikbaar op de website
Extra informatie over afgelopen wedstrijden is een leuke toevoeging
Optie om wedstrijden te kiezen die je wil kijken geven een goed overzicht

StreamSports

Op StreamSports kun je voetbal, basketbal, American football, tennis, honkbal, hockey, en motorsport streamen. Het is een website zonder advertenties, waar wedstrijden en evenementen in HD-kwaliteit worden gestreamd. Ook kun je er wedstrijdanalyses terugvinden, wat dit een goede keus maakt als je graag die extra content wil zien.

Je kunt een account aanmaken bij StreamSports, waardoor je een overzicht krijgt van de aankomende wedstrijden van jouw favoriete teams. Zo hoef je dus niks meer te missen. Ook kun je in je account aangeven welke sporten je niet interessant vindt, zodat je daar geen updates meer over ontvangt.

Het grootste nadeel van StreamSports is dat het niet wereldwijd beschikbaar is. Dat betekent dat je in Nederland gebruik moet maken van een VPN, om op de website te kunnen streamen. De site is beschikbaar in de V.S., India, Rusland, Australië en het V.K.

VoordelenNadelen
Extra content is een leuke toevoegingAlleen beschikbaar met een VPN
Reclamevrij platform
Opbouw website is makkelijk in gebruik

Stream2Watch

Stream2Watch biedt naast live sport ook live tv aan. Je moet wel een gratis account aanmaken om toegang te krijgen tot de streams, maar de betrouwbaarheid van de streams maakt dat zeker de moeite waard. Het aanbod op de site bestaat uit onder andere boxen, basketbal, honkbal, voetbal, tennis en cricket.

De website host niet zijn eigen content maar verzamelt links van andere sites, zodat jij er toegang tot hebt. Dit is wellicht ook meteen een nadeel van het platform; omdat sommige links misschien niet werken naar behoren moet je soms meerdere links proberen. Houd er ook rekening mee dat sommige links misschien niet legaal zijn in Nederland, dus denk even na voordat je klikt.

Stream2Watch werkt op alle apparaten die de flash player kunnen uitvoeren – dus naast je browser ook op Android en iOS apparaten. Je krijgt misschien wel te maken met irritante advertenties en links die niet werken, maar de mogelijkheid om sporten van over de hele wereld te kunnen streamen maakt het zeker de moeite waard.

VoordelenNadelen
Beschikbaar voor Android en iOSJe moet een account aanmaken
Wereldwijde sportevenementen gratis beschikbaarAdvertenties kunnen irritant zijn
Een overzichtelijke website die makkelijk is in gebruikSommige links werken niet

Waarom je een VPN zou moeten gebruiken als je live-sport wil streamen

Het streamen van sport is een van de meest populaire redenen om een VPN te gebruiken, aangezien je daarmee toegang krijgt tot content die anders niet beschikbaar is in Nederland. Door verbinding te maken met een server in een ander land met een betrouwbare VPN kun je overal ter wereld de content streamen die jij wil zien. Met een VPN kun je bijvoorbeeld ook live het EK kijken vanuit het buitenland.

Houd er wel rekening mee dat wanneer je verbindt met een server in een ander land er nog steeds sprake is van een tijdsverschil. Zorg er dus voor dat je jouw stream niet mist.

Een andere reden om gebruik te maken van een VPN wanneer je sport streamt, is dat het ook bescherming biedt tegen schadelijke links en trackers van derden. Op veel streamingsites vind je links waar je beter niet op kunt klikken zonder dat je bepaalde voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Naast het gebruik van een VPN, is een goed antivirusprogramma aan te raden en is een pop-up blokkering ook geen overbodige luxe.

Conclusie

Er zijn heel veel goede online opties wanneer je op zoek bent naar een gratis stream voor sport. Sommige van de opties zijn misschien niet beschikbaar in Nederland, maar met behulp van een VPN is dit probleem makkelijk opgelost.

Je moet er ook rekening mee houden dat het streamen van links via deze platforms misschien niet helemaal legaal is. Check dus even wat wel en niet mag voordat je een wedstrijd gaat streamen.

Denk eraan dat wanneer je op zoek gaat naar een link voor een stream je een beetje voorzichtig te werk moet gaan. Er zijn namelijk veel websites waar schadelijke links en trackers van derden te vinden zijn. Daarom is het belangrijk dat je een VPN en een antivirusprogramma gebruikt, zodat je jezelf beschermt. Ook als content wel gewoon beschikbaar is in Nederland is het nog steeds verstandig om een VPN te gebruiken als bescherming van jouw persoonlijke gegevens. Hetzelfde geldt wanneer je populaire streamingapps gebruikt, zoals Kodi, voor het streamen van sport.

De beste gratis sport-streamingsites – Veel gestelde vragen

Wil je het antwoord op een van de veel gestelde vragen over sport-streamingwebsites? Kijk dan eens hieronder of laat een reactie achter.

Er zijn een aantal goede websites waar je live-sport kunt streamen. Een aantal voorbeelden zijn: Fox Sports, Facebook Watch, BBC iPlayer, BuffStreams, Reddit, BossCast, Sportrar.tv, StreamSports en Stream2Watch. Wij raden deze websites aan omdat ze het meest betrouwbaar zijn als het gaat om live-streamlinks in HD-kwaliteit.

Het ligt een beetje aan de site die je wil gebruiken – en of deze beschikbaar is in Nederland – of je een VPN nodig hebt. Maar wij raden het aan om altijd een VPN te gebruiken wanneer je online gaat streamen, ook als content wel gewoon beschikbaar is in Nederland. Een VPN beschermt je namelijk tegen trackers van derden. Je hebt zeker een VPN nodig als een website niet beschikbaar is in Nederland en je toch toegang wil tot de content op de site. Fox Spots en de BBC iPlayer zijn hier voorbeelden van.

Je kunt live sport kijken op Amazon Prime als je een abonnement neemt voor sportkanalen. Deze kosten wat extra bovenop je normale abonnementskosten. Je moet er ook rekening mee houden dat deze content niet overal ter wereld beschikbaar is, dus als je bijvoorbeeld een NBA League Pass wil aanschaffen, zul je dit met een VPN moeten doen omdat dit in Nederland niet beschikbaar is.

Een aantal van de beste streamingdiensten voor sport zijn Hulu Live, Fubo TV, Dazn, ESPN+, Sling TV, en CBS All Access. Houd er wel rekening meer dat deze diensten niet allemaal beschikbaar zijn in Nederland, en je dus een VPN zult moeten gebruiken om toegang te krijgen tot deze content.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen