Olympische Winterspelen 2022 kijken in het buitenland

Icoontjes van verschillende wintersporten naast een laptop met daarop de Olympische ringen
Klik hier voor een korte samenvatting
De Olympische Winterspelen 2022 kijken: een stappenplan

Ze zijn er weer, de Olympische Winterspelen! Jij wilt natuurlijk niets missen van deze 2022 editie in China. Maar waar kijk je live naar je favoriete sport als je niet in Nederland bent? Misschien wil je ook wel iets anders kijken dan wat de NPO uitzendt. Niet getreurd, het is mogelijk en zelfs heel gemakkelijk:

 1. Kies een betrouwbare VPN-provider en maak een account aan op de officiële website. Voor het live kijken van de Olympische Spelen raden we NordVPN aan. Met de geld-terug-garantie pak je zelfs de hele Spelen gratis mee!
 2. Download en installeer de software van de website van de VPN.
 3. Open de VPN-app en log in.
 4. Maak verbinding met een server in het land waar de stream wordt uitgezonden.
 5. Open je streamingapp of website naar keuze en geniet van de Olympische Spelen.

Wil je meer weten over de verschillende streamingservices die de Olympische Winterspelen 2022 uitzenden? Welke zijn bijvoorbeeld gratis? Lees dan snel verder! We geven je bovendien een overzicht van alle sporten waaraan Nederlanders mee doen.

Olympische Winterspelen Beijing 2022 LogoTrek maar wat warms aan, want de Olympische Winterspelen van 2022 staan voor de deur! Ondanks de voortslepende coronaproblematiek staan onze atleten voor 7 sporten aan de startlijn. Als we alle disciplines tellen, dan doen de Nederlanders mee aan 15 disciplines.

VPNGids.nl staat ook in de startblokken om ervoor te zorgen dat jullie live mee kunnen kijken als TeamNL in actie komt, waar ter wereld je ook bent.

Wanneer beginnen de Winterspelen van 2022 in Peking?

De Olympische Winterspelen van 2022 beginnen officieel op 4 februari 2022 en vinden plaats in Beijing (Peking) in China. Beijing ligt natuurlijk niet om de hoek, dus er is een tijdsverschil om rekening meer te houden. In Beijing is het 7 uur later dan in Nederland.

Waar kijk ik alle wedstrijden van de Olympische Winterspelen in Beijing?

Als je aan de Olympische Spelen denkt, denk je waarschijnlijk aan uitzendingen op de NOS. De Nederlandse televisiezender NPO zendt echter niet alle wedstrijden uit. We willen je een handje helpen met het volgen van Olympische wedstrijden, zodat je niet een hele zoektocht naar deze streams op touw hoeft te zetten.

Streamingservices die de Winterspelen live uitzenden

We kwamen uit op deze lijst van websites waarop je alles van de 2022 Olympische Winterspelen in Peking kunt kijken. Sommige van deze streams zijn zelfs geheel gratis te bekijken! In sommige gevallen heb je wel een buitenlands IP adres nodig. Dat regel je eenvoudig via een VPN! Verderop leggen we precies uit hoe je dat doet.

StreamLandOpmerkingen
NPO StartNederlandDe NOS zendt sowieso alle schaatswedstrijden tijdens de Olympische Spelen 2022 uit. Via NPO Start of NLZIET kun je online naar deze streams kijken. Helaas zendt de Nederlandse zender maar één stream tegelijkertijd uit en alleen voor kijkers uit Nederland. Ben je in het buitenland of wil je net naar een andere sport kijken? Dan moet je een andere website proberen.
Eurosport PlayerEuropaEurosport heeft de rechten om alle Olympische wedstrijden uit te zenden in Europa. Als je een abonnement hebt, kun je op de website van Eurosport Player specifieke sporten aanklikken om live te volgen.
Discovery+WereldwijdDiscovery+ is normaal gesproken een onderdeel van Disney+. Speciaal voor de Olympische Winterspelen heeft de dienst een apart abonnement mogelijk gemaakt. Zo kun jij voor 5,99 euro per maand wereldwijd elke sport volgen.
BBC iPlayerVerenigd KoninkrijkEen gratis stream van de Olympische Winterspelen vind je op BBC iPlayer. Om toegang te krijgen heb je echter wel een Brits IP-adres nodig. Bovendien kan het nogal lastig zijn om een account aan te maken, omdat je moet verifiëren dat je in de VK woont.
7plusAustraliëAls je een VPN gebruikt, kun je live naar alle sportstreams kijken op het Australische 7plus. Je hoeft alleen maar een account aan te maken met je e-mailadres. Ook moet je een postcode opgeven van een Australische stad. Vul bijvoorbeeld ‘3000’ in als je verbinding maakt via een VPN-server in Melbourne.
PeacockVerenigde StatenWanneer je zorgt dat je een Amerikaans IP-adres hebt, kun je middels de gratis proefperiode van Peacock naar de Olympische Winterspelen kijken. Je krijgt tevens toegang tot de andere programma’s op deze Amerikaanse zender.
CBCCanadaOp deze Canadese website kijk je alle sporten van de Olympische Spelen 2022 live. Je hebt geen account nodig, maar uiteraard wel een Canadees IP-adres. Deze krijg je gemakkelijk via een VPN.

Waarom kan ik de Olympische Winterspelen niet kijken in het buitenland?

Ben je net in het buitenland tijdens de Winterspelen? Dan kun je de Nederlandse livestreams niet kijken. Dit komt omdat de uitzendrechten per land verschillen. Zo mag de NOS in Nederland de Olympische Spelen uitzenden. Maar zit je in het VK, dan liggen deze rechten bij de BBC.

Laptopscherm met daarop het icoontje van een skiërDaarom worden buitenlandse bezoekers door Nederlandse streamingdiensten geblokkeerd. Probeer je toch mee te spieken? Dan krijg je een foutmelding te zien, want streamingdiensten kunnen aan jouw IP-adres zien uit welk land jouw verbinding komt. Gelukkig is er tóch een manier om de Olympische Spelen en andere content waarbij geoblokkades een rol spelen te kijken: een VPN!

Wel zo handig als je TeamNL in actie wilt volgen en het commentaar in het Nederlands wilt volgen. De stream in het land waar jij je bevindt zal zich waarschijnlijk concentreren op de sporters uit dat land.

Zo kijk je de Olympische Winterspelen 2022 in het buitenland

Met een VPN, een Virtual Private Network, is het toch mogelijk om de Nederlandse stream van de Olympische Spelen te kijken. Met een VPN maak je namelijk verbinding met het internet via een server in een ander land, voordat je naar de stream navigeert. Hierdoor zien websites en streamingdiensten het IP-adres van de server in het land waarmee je verbonden bent.

Door met een Nederlandse server te verbinden lijkt het dus of je gewoon in Nederland bent. Vervolgens kijk je gewoon de livestream van de NOS!

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

Het is ook nog eens heel eenvoudig, want je bent in 6 stappen verbonden met een VPN.

 1. Kies een betrouwbare VPN-provider en maak een account aan op de website van de VPN. Voor live de Olympische Spelen kijken raden we NordVPN aan. Deze VPN is erg geschikt voor streaming en biedt bovendien een solide niet-goed-geld-terug-garantie. Hiermee kun je NordVPN dus een maand lang gratis proberen en de hele Winterspelen 2022 meepakken.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.99 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.99
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de software van de website van de VPN op een apparaat naar keuze en installeer deze. Bij de meeste VPN’s is dit een zeer intuïtief proces, dat zichzelf wijst door de stappen op je scherm te volgen.
 4. Open de VPN-app en log in met het account dat je eerder hebt aangemaakt.
 5. Maak verbinding met een Nederlandse server (of kies voor een server in een ander land naar keuze) en zet de VPN aan.
 6. Open de streamingapp of website en geniet van de Olympische Spelen.

Wil je toegang tot de Olympische Spelen vanuit een ander land? Ook dat is mogelijk. Selecteer simpelweg een VPN-server van het land naar keuze en maak verbinding.

Waarom zou ik een VPN gebruiken?

Een VPN helpt jou niet alleen met het kijken van de Olympische Spelen, maar biedt daarnaast nog veel meer voordelen:

De beste VPN’s voor de Winterspelen 2022

Er zijn verschillende VPN-diensten die het mogelijk maken de Winterspelen altijd en overal te kijken. Wij helpen je graag op weg om de VPN te kiezen die het beste bij jou past. Hieronder geven we een kort overzicht van een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Aantal servers. Zorg ervoor dat de VPN genoeg servers heeft in het land waar jij de stream wilt kijken.
 • De prijs. Voor een premium VPN betaal je vaak iets meer. Als je niet te veel wilt betalen voor een VPN, dan zijn er ook veel goede goedkope VPN’s.
 • Snelle en stabiele verbinding. Je zit natuurlijk niet te wachten op een stream van de Olympische Spelen die net voor de fotofinish moet bufferen.

Met bovenstaande kwaliteiten in het achterhoofd hebben we drie uitstekende VPN-providers geselecteerd. Deze VPN’s zijn bijzonder geschikt voor het streamen van de Olympische Spelen. Natuurlijk gebruik je deze VPN-providers ook om andere belangrijke sportevenementen te kijken zoals het EK, WK of de Tour de France.

Olympische Winterspelen kijken met NordVPN: stabiele verbindingen en veel servers

NordVPN is een snelle VPN met stabiele verbindingen. Deze populaire VPN is hierdoor erg geschikt voor het streamen van grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen.

NordVPN heeft in Nederland ruim voldoende servers. NordVPN is bovendien erg gebruiksvriendelijk en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bezoek NordVPN

Olympische Winterspelen kijken met Surfshark: gebruiksvriendelijk en goedkoop

Surfshark is een snelle VPN met een lage prijs. Wil je niet te veel geld betalen voor een VPN? Dan is deze VPN een betaalbaar alternatief voor andere premium VPN’s. Digitale privacy voor de prijs van een kopje koffie!

Surfshark is daarnaast erg gebruiksvriendelijk en heeft sterke veiligheidsopties. Surfshark werkt bovendien met veel streamingdiensten.

Bezoek Surfshark

Olympische Winterspelen kijken met CyberGhost: snel en sneaky

CyberGhost is een VPN die zijn naam eer aan doet. CyberGhost is namelijk bijzonder goed in het omzeilen van geoblokkades, zelfs wanneer een dienst als Netflix er alles aan doet om VPN’s te blokkeren. Daarnaast maakt CyberGhost ook gebruik van snelle, veilige protocollen voor een uitstekende gebruikservaring bij alledaags internetten.

Bezoek CyberGhost

Programma Olympische Winterspelen 2022

Bij de Winterspelen geniet je van de volgende sporten op wereldniveau:

SportTeam NLData
Schaatsen11 deelnemers5 t/m 8 februari

10 t/m 13 februari

15 februari

17 t/m 19 februari

Schaatsen – short track20 deelnemers5, 7, 9, 11, 13 en 16 februari
Snowboarden4 deelnemers5 t/m 12 februari

14 & 15 februari

Skeleton1 deelnemer10 t/m 12 februari
IJshockey3 t/m 20 februari
Kunstschaatsen1 deelnemer4 februari

6 t/m 8 februari

10 & 12 februari

14 & 15 februari

17 t/m 20 februari

Bobslee3 teams13 t/m 15 februari

18 t/m 20 februari

Curling2 t/m 20 februari
Biatlon5, 7 en 8 februari

11 t/m 13 februari

15, 16, 18 en 19 februari

Cross country skiën5, 6, en 8 februari

10 t/m 13 februari

16, 19 en 20 februari

Schansspringen5 t/m 7 februari

11, 12 en 14 februari

Freestyle skiën3 februari

5 t/m 10 februari

13 t/m 19 februari

Alpineskiën2 deelnemers6 t/m 11 februari

13 februari

15 t/m 17 februari

19 februari

Nordic combined9, 15 en 17 februari
Rodelen5 t/m 10 februari

Nederland op de Olympische Spelen 2022

Dit zijn de atleten die dit jaar voor team NL uitkomen. Over de loop van de Winterspelen updaten we deze tabel met Nederlandse medailles.

Medaillespiegel Nederland

GoudZilverBronsTotaal
85417

TeamNL – Schaatsen

De Winterspelen zouden de Winterspelen niet zijn zonder de Nederlandse schaatsers. Uiteraard zien we hier favorieten als Jutta Leerdam, Sven Kramer en Olympisch veteraan Ireen Wüst. Het schaatsen gaat van start op 5 februari en eindigt op 19 februari.

Even alle Nederlandse schaatsers die voorbij zullen komen op een rij:

Vrouwen

 • Carlijn Achtereekte 
 • Marijke Groenewoud
 • Sanne in ’t Hof
 • Antoinette de Jong (1x Brons)
 • Michelle de Jong
 • Femke Kok
 • Jutta Leerdam (1x Zilver)
 • Irene Schouten (3x Goud, Olympisch Record)
 • Ireen Wüst (1x Goud)
 • Merel Conijn (reserve)
 • Melissa Wijfje (reserve)

Brons voor Ireen Wüst, Marijke Groenewoud en Irene Schouten op de ploegenachtervolging. 

Mannen

 • Jorrit Bergsma
 • Marcel Bosker
 • Sven Kramer
 • Thomas Krol (1x Goud, 1x Zilver)
 • Kjeld Nuis (1x Goud, Olympisch Record)
 • Hein Otterspeer
 • Patrick Roest (2x Zilver)
 • Merijn Scheperkamp
 • Kai Verbij
 • Dai Dai N’Tab (reserve)
 • Beau Snellink (reserve)

TeamNL – Schaatsen – Shorttrack

Ook op de shorttrack is Nederland goed vertegenwoordigd met 10 deelnemers en twee reserverijders. Van de shorttrack kun je op 5, 7, 9, 11, 13 en 16 februari genieten. De volgende shorttrack-schaatsers komen deze Olympische Spelen uit voor Nederland:

Vrouwen

 • Yara van Kerkhof
 • Selma Poutsma
 • Suzanne Schulting (1x Goud, 1x Zilver, 1x Brons)
 • Xandra Velzeboer
 • Rianne de Vries
 • Georgie Dalrymple (reserve)

Mannen

 • Sjinkie Knegt
 • Itzhak de Laat
 • Sven Roes
 • Jens van ’t Wout
 • Dylan Hoogwerf
 • Bram Steenaart (reserve)

Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer veroverden goud op de relay!

TeamNL – Snowboarden

Een van de nieuwere en spectaculaire sporten op de Winterspelen: snowboarden! De Big Air discipline is altijd een aanrader als je graag een spectaculaire sport wilt kijken. Het snowboarden kijk je live  5 t/m 12 februari en 14 & 15 februari.

Deze Nederlanders kun je bij het snowboarden voorbij zien komen:

 • Glenn de Blois
 • Michelle Dekker
 • Melissa Peperkamp
 • Niek van der Velden

Team NL – Kunstschaatsen

Bij VPNGids.nl zijn we na een paar rondjes al duizelig, maar Lindsay van Zundert houdt haar hoofd koel voor een kans op een medaille! Kun jij ook niet wachten om Lindsay in actie te zien?

Team NL – Bobslee

De sportdiscipline bobsleeën staat al sinds 1924 op het programma van de Olympische Winterspelen, en blijft geweldig om naar te kijken. Dit jaar komen de volgende Nederlanders hierbij in actie:

 • Karlien Sleper
 • Ivo de Bruin
 • Janko Francic
 • Jelen Francic
 • Stephan Huis in ’t Veld
 • Dennis Veenker

Team NL – Skeleton

De Skeleton discipline bestaat uit Kimberley Bos die face first op een kleine slee een ijsbaan afracet. Wij doen het haar niet na!

Bos won brons; de eerste Nederlandse skeletonmedaille ooit!

Team NL – Skiën

Nederland heeft geen bergen, maar we hebben wel topskiërs! De volgende Nederlandse Alpineskieërs kun je deze Olympische Spelen in actie zien:

 • Adriana Jelinkova
 • Maarten Meiners
De Olympische Winterspelen - Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de Olympische Winterspelen? Check onze FAQ of stel je vraag direct in de comments.

De Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing beginnen met de openingsceremonie op 4 februari 2022.

De Olympische Winterspelen van 2022 spelen zich af in Beijing, de hoofdstad van China.

In Beijing is het 8 uur later dan in Nederland. In onze artikelen vermelden we altijd de Nederlandse tijd!

In 2022 geniet je op de Winterspelen van de volgende sporten:

 • Schaatsen
 • Schaatsen – short track
 • Snowboarden
 • Skeleton
 • IJshockey
 • Kunstschaatsen
 • Bobslee
 • Curling
 • Biathlon
 • Skiën – Cross country
 • Skiën – Springen
 • Skiën – Freestyle
 • Skiën – Alpine
 • Nordic combined
 • Rodelen
Techredacteur
Bas heeft jarenlange ervaring in de techsector als redacteur en reviewer. Hij schrijft graag uitgebreide reviews van beveiligingssoftware als VPN diensten, virusscanners en wachtwoordmanagers. Daarnaast blijft hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van cybercrime, crypto en unblocking. Meer over Bas.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen