EK voetbal online kijken in het buitenland

Laptop met daarop een voetbalstream naast een voetbalschoen, VPN-schild en een voetbal
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
EK kijken in het buitenland: meteen aan de slag!

Met een VPN (Virtueel Privé Netwerk) omzeil je gemakkelijk geografische blokkades van streamingdiensten. Dit betekent dat je met een VPN overal ter wereld het EK kunt volgen. Een VPN die wij hiervoor aanraden is NordVPN. Dit is een uitstekende VPN met hoge streamingsnelheden.

Wil je vanuit het buitenland snel het EK bekijken met Nederlands commentaar?

 • Sluit in 5 minuten een NordVPN-abonnement af (Tip: je kunt NordVPN het gehele EK gratis gebruiken simpelweg door gebruik te maken van de uitgebreide 30 dagen geld-terug-garantie)
 • Start de VPN-app op je computer, tablet of smartphone
 • Selecteer een Nederlandse VPN-server binnen de app. Al je internetverkeer wordt dan omgeleid via Nederland.
 • Open de gewenste streamingdienst (bijvoorbeeld NPO Start of NL Ziet)
 • Geniet van de wedstrijd!

Een VPN installeren en gebruiken om het EK mee te volgen is eenvoudig. Wil je weten hoe het precies werkt? Lees dan het stappenplan in dit artikel.

voetbal op computerschermHet EK voetbal is één van de grootste toernooien waar voetbalfans naar uitkijken. Nederland was tijdens het Europees Kampioenschap 2021 eindelijk weer van de partij, al kwam Oranje niet verder dan de achtste finales.

In 2024 kan de EK-vreugde weer losbarsten. Het EK 2024 zal gespeeld worden in Duitsland. Het EK voetbal begint op 14 juni 2024. Voetbalfans moeten dus nog even geduld hebben!

Het zou natuurlijk jammer zijn als je deze spannende voetbalwedstrijden moet missen omdat je toevallig op vakantie bent. In dit artikel leggen we uit hoe je het EK kunt kijken in het buitenland. De oplossing is namelijk erg simpel: met een VPN kun je online het EK voetbal kijken, waar je ook bent.

Simpel stappenplan: Live EK voetbal streamen van over de hele wereld

Laptop met een voetbal en een trofeeHieronder vind je een stappenplan om het EK live te streamen met een VPN. Binnen vijf minuten kun je de EK-wedstrijden live kijken, waar ter wereld je ook bent.

Als je daarna nog meer informatie wilt over hoe VPN’s precies werken, kun je gewoon verder lezen uiteraard.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan. Voor het streamen van het EK en andere video’s is een snelle verbinding heel belangrijk. De meeste VPN’s vertragen je internetverbinding enigszins, maar NordVPN beschikt over stabiele en snelle verbindingen. Hierdoor zul je dit verschil vrijwel niet merken, ook niet tijdens het streamen.
 2. Installeer de software of app van je gekozen VPN-provider op het apparaat waar je het EK op wilt streamen. Bij veel providers is dit erg eenvoudig en wijst het zichzelf uit. Heb je toch wat extra hulp nodig bij het installeren van NordVPN? Lees dan onze NordVPN review voor een korte uitleg. Mocht je voor een andere provider hebben gekozen en hulp nodig hebben bij het installeren, kijk dan op onze review pagina. Hier vind je o.a. meer informatie over de installatieprocedure van veel bekende VPN-providers.
 3. Zet de VPN-software aan en verbind met een Nederlandse server. Afhankelijk van de streamingdienst die je gebruikt, kun je ook een server in een ander EU-land kiezen. Een algemene regel die je aan kunt nemen is de volgende: kijk je via een gratis Nederlandse stream? Dan heb je een Nederlandse server nodig. Heb je een betaald account? Dan volstaat een server in een EU-land.
 4. Ga naar de streamingdienst waarmee je het EK voetbal wilt kijken (bijvoorbeeld NPO Start), log eventueel in en navigeer naar de uitzending van de wedstrijd. De stream zou nu moeten werken. Veel kijkplezier!
NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

EK voetbal kijken in het buitenland vaak niet mogelijk – In welke situaties heb je een VPN nodig?

Waarom heb je het stappenplan hierboven en een VPN eigenlijk nodig om in het buitenland het EK te kijken? Hieronder lees je een aantal situaties waarin je een VPN nodig hebt om EK voetbal te kijken:

 • Je bent buiten Nederland en wil het EK kijken via NPO Start (zonder VPN werkt dit niet in het buitenland).
 • Je  bent buiten Europa in een land waar ze niet beschikken over de uitzendrechten van het EK – zij doen immers niet mee aan dit kampioenschap.
 • Je wilt het EK kijken met Nederlands commentaar terwijl je in het buitenland bent. De wedstrijden worden in andere (Europese) landen vaak met commentaar in de eigen taal uitgezonden. Het kan dus zijn dat je niks van het commentaar begrijpt.

Om bovenstaande problemen te voorkomen, hebben veel mensen tegenwoordig bijvoorbeeld een Ziggo of NLZIET-abonnement. Dit zijn streamingdiensten waarmee je Nederlandse programma’s online kunt volgen en terugkijken. Echter, Ziggo, NLZIET en andere betaalde Nederlandse streamingdiensten werken alleen binnen de EU.

Legale gratis streamingdiensten werken vaak zelfs alleen in Nederland. Zo werkt NPO Start (de gratis versie, dus niet Plus), waarop het EK voetbal wordt uitgezonden, alleen binnen de grenzen van Nederland. Erg onhandig als je tijdens het voetbalseizoen niet in Nederland bent. Gelukkig is er een makkelijke oplossing waarmee je, waar je ook bent, het EK kunt volgen: een VPN (Virtueel Privé Netwerk).

EK kijken in het buitenland met een VPN

Een VPN maakt het mogelijk om overal ter wereld de wedstrijden van het Nederlands elftal te volgen. Met een VPN kun je namelijk zogenoemde geografische blokkades omzeilen en je internetvrijheid vergroten. Zoals we al aangaven, blokkeren veel streamingdiensten hun aanbod voor gebruikers buiten een bepaald gebied, bijvoorbeeld buiten de landgrenzen van Nederland. Dit is een geografische blokkade: je locatie bepaalt of je toegang krijgt of niet.

Unblocking met een VPN

Als je een VPN gebruikt, ga je het internet op via een externe server. Deze server staat op een andere locatie dan waar jij daadwerkelijk bent. Dit betekent dat je bijvoorbeeld in Turkije van de Mediterraanse zon kunt genieten, terwijl je verbonden bent met een Nederlandse VPN-server.

Het mooie is dat je hierdoor ook een Nederlands IP-adres toegeschreven krijgt en veel websites en apps hierdoor “denken” dat je in Nederland bent. Op deze manier krijg je toegang tot content die normaal gesproken buiten Nederland of Europa geblokkeerd is. Dit is precies hoe je dit jaar op vakantie zowel van de zon als van het EK voetbal kunt genieten, of tijdens die belangrijke zakenreis toch het Nederlands elftal in actie kunt zien!

Waarom zou ik een VPN gebruiken (behalve om EK live stream te kijken)?

Voetballer trapt tegen balWellicht vraag je je af waarom je überhaupt een VPN zou gebruiken. Het helpt je om het EK in het buitenland te kijken, maar dat is niet het enige waar een VPN goed voor is. Hieronder lees je nog meer voordelen van een VPN:

 • Een VPN helpt jouw internetvrijheid, privacy en online veiligheid te waarborgen.
 • Een VPN versleutelt jouw dataverkeer (alle data die jij via het internet verstuurt en ontvangt) met een encryptieprotocol. Dit betekent dat anderen niet zomaar kunnen zien wat jij online doet.
 • Een VPN leidt jouw internetverkeer via een veilige VPN-tunnel om naar een externe server voordat je het reguliere web opgaat. Hierdoor blijf je tot op zekere hoogte anoniem.

Je krijgt met een VPN dus niet alleen toegang tot content en websites die normaal op jouw locatie geblokkeerd zijn, maar bent ook veel anoniemer en veiliger online, vooral in het buitenland. Misschien zie je dit nu nog als overbodige luxe, maar dat is het zeker niet!

Veel mensen die online het EK voetbal volgen, doen dit bijvoorbeeld via een openbaar wifi-netwerk. Hier liggen altijd gevaren op de loer: veel mensen maken gebruik van hetzelfde netwerk en je weet nooit wat voor figuren daar tussen zitten. Je wilt natuurlijk niet dat jouw onbeveiligde internetverkeer bijvoorbeeld in handen komt van een hacker op zo’n openbaar wifi-netwerk.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook online, en er kan altijd iets mis gaan. Toch maak je deze kans met een VPN een stuk kleiner. Een VPN zorgt ervoor dat jouw dataverkeer, als deze toch in handen van een malafide partij, zoals een hacker, komt, vele malen moeilijker te ontcijferen is. Dit komt door de encryptie die een VPN biedt. Op dit moment doet zelfs de beste kwantumcomputer die er bestaat nog erg lang over het kraken van zeer goede encryptie.

Je hoort het al: niet alleen voor je internetvrijheid, maar ook voor je online privacy en veiligheid is een VPN een goede investering.

Kan ik het EK voetbal kijken met een gratis VPN?

VPN-schild met een "Gratis!" label en een voetbalDit is een logische vraag: gratis is één van de mooiste woorden uit de Nederlandse taal. Zoals bij vrijwel alle producten, kunnen gratis VPN’s meestal echter niet op tegen betaalde providers. Hieronder lees je waarom gratis VPN’s vaak niet geschikt zijn om een EK livestream te kijken:

 • Veel gratis VPN-providers hebben een data- of snelheidslimiet.
 • Gratis VPN’s stellen vaak een relatief klein aantal servers beschikbaar voor een groot aantal gebruikers. Deze servers raken daardoor snel overbelast, waardoor de snelheid omlaag schiet. Gratis VPN’s zijn hierdoor vaak een stuk stuk langzamer dan goede betaalde diensten (zeker in vergelijking met ExpressVPN).
 • Gratis VPN’s verzamelen informatie over jouw online gedrag. Terwijl jij met een gratis VPN geniet van de EK livestream, offer jij je privacy op.

De bovenstaande gebreken van veel gratis VPN’s zijn vooral problematisch als je online wilt streamen, bijvoorbeeld om het EK voetbal live te kijken. Voor het afspelen van video’s heb je namelijk grote hoeveelheden data (of breedband) en goede snelheden nodig. Hier schieten gratis VPN’s over het algemeen tekort.

Als je geld wilt besparen op een VPN om het Europees Kampioenschap voetbal mee te kijken, dan raden wij aan een goedkope VPN te overwegen. Hier zul je uiteindelijk veel meer aan hebben. In dit geval is het handig te weten wat de beste goedkope VPN’s van dit moment zijn. Hieronder volgt er alvast één.

Bonus tip: Surfshark – een uitstekende VPN voor een uitstekende prijs!

Ben je op zoek naar een VPN die uitstekende kwaliteit en een lage prijs met elkaar weet te combineren? Dan raden wij Surfshark aan. Dit is een gebruiksvriendelijke VPN-provider met snelle servers en tal van extra opties. Surfshark is bovendien erg goedkoop en kost slechts een paar euro per maand.

Surfshark biedt daarnaast nog een ander voordeel. Het is één van de weinige providers waar je met slechts één abonnement de VPN kunt gebruiken op zoveel apparaten als je wilt. Kortom, als je dit EK geen doelpunt wilt missen, maar ook niet teveel geld uit wilt geven, dan zit je bij Surfshark goed!

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Waar kan ik het EK voetbal live kijken?

De NOS beschikt over de uitzendrechten van het EK voetbal 2024. Dit geldt overigens voor alle wedstrijden die Oranje speelt. Je kunt de EK-wedstrijden (van Nederland) dus live op televisie volgen op NPO1 of NPO3. Online streamen – dit is in het buitenland vaak de eerste keus – kun je via NPO Start (Plus), Ziggo en NLZIET. Al deze streamingdiensten bieden toegang tot content van NPO1 en NPO3, zodat je ook online EK voetbal kunt kijken als je geen televisie (bij je) hebt.

EK-wedstrijden kalender

Met bovenstaande tips en een goede VPN zit je binnen een mum van tijd veilig de EK-wedstrijden te kijken, of je je nu in Nederland of in het buitenland bevindt.

Het EK 2021 is inmiddels voorbij. Italië is de nieuw Europees kampioen. Op zondag 11 juli 2021 heeft het Italiaans team het Engelse team verslagen na strafschoppen. Het speelschema voor het EK 2024 is nog niet bekend.

Waar wordt het EK voetbal 2024 gespeeld?

Ben je benieuwd naar de EK stadions van 2024? De wedstrijden zullen worden gespeeld verspreid over tien speelsteden in Duitsland.

Hieronder volgt een overzicht van de speelsteden en stadions van het EK 2024:

 • Berlijn, Olympiastadion
 • München, Allianz Arena
 • Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena
 • Stuttgart, Mercedes-Benz Arena
 • Keulen, RheinEnergieStadion
 • Hamburg, Volksparkstadion
 • Leipzig, Red Bull Arena Leipzig
 • Dortmund, Signal Iduna Park
 • Gelsenkirchen, Veltins-Arena
 • Frankfurt, Deutsche Bank Park

De finale van het EK 2024 zal waarschijnlijk gespeeld worden in het Olympiastadion in Berlijn.

EK voetbal kijken in het buitenland - Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je snel een antwoord nodig hebt, zonder eerst het hele artikel door te ploegen? Kijk dan hieronder en misschien is je probleem in een paar seconden opgelost.

Met name als je je buiten Europa bevindt, kan het lastig zijn om het EK voetbal te volgen. Dit is enerzijds het geval doordat landen buiten Europa niet over de uitzendrechten van het EK beschikken – zij doen immers niet mee. Als er wel uitzendingen zijn, worden de wedstrijden natuurlijk vaak met commentaar in de eigen taal uitgezonden. Als je het EK dus bijvoorbeeld in een kroeg gaat volgen kan het zijn dat het commentaar niet verstaat.

Met een VPN kun je in het buitenland gewoon het EK voetbal kijken. Als je een VPN gebruikt, verbind je met het internet via een externe server. Dit betekent dat je je bij wijze van spreken op de Bahama’s kunt bevinden, terwijl je verbonden bent met een VPN-server die zich in Nederland bevindt. Daardoor krijg je een Nederlands IP-adres toegeschreven, waardoor je je voor veel websites en apps in Nederland bevindt.

Het gebruik van een VPN is in de meeste westerse landen volledig legaal. Er zijn echter wel landen waar dit niet het geval is, denk aan regimes als China of Noord-Korea. Wees dus altijd voorzichtig en check de wet- en regelgeving van het land waar je je bevindt. Lees voor meer informatie ons artikel over de legaliteit van VPN-diensten.

De VPN die wij aanraden voor het EK is NordVPN. Deze provider is uitstekend op meerdere vlakken. Hoge streamingsnelheden, goede veiligheid en er worden geen logs bijgehouden over gebruikers. Als je dus het EK gewoon met Nederlands commentaar wilt kijken in het buitenland, installeer dan zeker deze VPN.

Het EK Voetbal start op 14 juni 2024 in Duitsland en loopt tot 14 juli 2024.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen