Tour de France kijken in het buitenland

Vrouw kijkt Tour de France terwijl ze op hometrainer zit
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
De Tour de France 2022 live kijken in het buitenland? Volg deze simpele 5 stappen!

Wil jij de Tour kijken, maar krijg je een foutmelding omdat je in het buitenland zit? Maak je geen zorgen. Dit los je snel op met een VPN. Hieronder lees je hoe je in vijf simpele stappen wereldwijd de Tour de France en andere wielrenwedstrijden volgt. Wij raden hiervoor NPO Start aan, omdat dit een betrouwbare en gratis streamingwebsite is.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan. Deze provider heeft namelijk zeer snelle servers, wat erg belangrijk is voor streaming. Daarnaast heeft NordVPN Nederlandse servers. Dit is essentieel om de Tour te volgen via NPO Start.
 2. Download en installeer de NordVPN-software op jouw apparaat. Dit wijst zich vanzelf en is eenvoudig. De software van NordVPN is erg gebruiksvriendelijk.
 3. Open de VPN-app en selecteer een Nederlandse server. Selecteer hiervoor simpelweg ‘Nederland’ uit de serverlijst. NordVPN heeft in Nederland meerdere serverlocaties, dus je kunt kiezen welke je wilt gebruiken.
 4. Ga naar de website van NPO Start of naar de NPO-app en navigeer naar de stream van de etappe die op dat moment plaatsvindt.
 5. Geniet van de Tour!

Lees het volledige artikel voor meer informatie over de Tour de France en waar je het kunt kijken.

Voor menig wielrenliefhebber is de Tour de France het absolute hoogtepunt van het jaar. Het ruim 100 jaar oude, meest prestigieuze wielrentoernooi ter wereld gaat dit jaar op vrijdag 1 juli 2022 van start in Kopenhagen. De Tour zou eigenlijk in 2021 al in Denemarken van start gaan, maar dit werd uitgesteld door COVID-19 en het EK voetbal. Op 24 juli zullen de renners traditiegetrouw de Champs-Élysées over sjezen tijdens de finish in Parijs.

Maar wat als je nu net in die periode op vakantie bent? Of op zakenreis? Dan zou jouw kans om de ronde van Frankrijk te volgen zomaar in de soep kunnen lopen.

Gelukkig zijn er wel degelijk manieren om alle etappes van de Tour de France in het buitenland te volgen. Wij helpen je hieronder op weg, zodat jij via een livestream naar keuze kunt genieten van de Tour.

Waar vind ik een livestream van de Tour de France 2022?

Le Tour de France LogoEr zijn verschillende manieren om live de Tour de France te kijken. Ook dit jaar doet de NOS live verslag van alle etappes van de Tour. Via de NOS-website of app, en NPO start kun je in Nederland iedere rit live volgen.

Ook de zender Eurosport heeft een contract om alle etappes van begin tot eind uit te mogen zenden op televisie en via de livestream Eurosport Player. Zowel op Eurosport 1 als op Eurosport 2 zijn er etappes te zien. Met ingang van 2022 is de Tour de France per livestream te bekijken op Discovery+, dat eigendom is van hetzelfde moederbedrijf als Eurosport.

Daarnaast zijn er Touretappes te zien op het Belgische Sporza. Ook het Global Cycling Network (GCN) biedt een livestream aan.

De internationale Nederlandse zender BVN zendt (evenals de NOS) dit jaar dagelijks het NOS-programma ‘De AvondEtappe’ uit. Bij BVN is ook het Vlaamse ‘Vive le Vélo’ te zien. Dit kan een manier zijn om toch op de hoogte te blijven van het laatste Tour-nieuws.

De uitzendingen op televisie en via de livestreams zijn helaas niet overal ter wereld beschikbaar. Je kunt de uitzendingen ook online volgen via Ziggo Go, iTV van KPN, of NLZIET, als je hier abonnementen op hebt. Toch zijn ook deze streams vaak niet toegankelijk buiten de EU. NPO Start kun je vaak niet eens buiten Nederland kijken.

Om zeker te weten dat je van het begin tot de finish elke etappe kunt streamen kan het verstandig zijn om gewoon gebruik te maken van je gebruikelijke kanalen of abonnementen. Dit kan in het buitenland eenvoudig met een VPN. Een VPN kan er namelijk voor zorgen dat jij toegang hebt tot het internet zoals je dat thuis in Nederland ook gewend bent. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Tour de France planning 2022

De 109de editie van de Tour begint op vrijdag 1 juli. Hieronder lees je welke parcours er wanneer gereden zullen worden. De wielrenners krijgen dit jaar al in de eerste week een kasseienrit te verduren. In week 2 trekken de renners de Alpen in, en in de slotweek volgen de Pyreneeën. Het beloven prachtige etappes te worden. De Ronde van Frankrijk wil je dit jaar dus echt niet missen.

EtappeDatumType ritStartFinishAfstand
11 juli 2022TijdritKopenhagenKopenhagen13 km
22 juli 2022HeuvelsRoskildeNyborg199 km
33 juli 2022VlakVejleSønderborg182 km
4 juli 2022Rustdag
45 juli 2022HeuvelsDuinkerkeCalais172 km
56 juli 2022KasseienLilleArenberg155 km
67 juli 2022HeuvelsBincheLongwy220 km
78 juli 2022BergenTomblaineLa Planche des Belles Filles176 km
89 juli 2022HeuvelsDoleLausanne184 km
910 juli 2022BergenAigleChâtel183 km
11 juli 2022Rustdag
1012 juli 2022HeuvelsMorzineMegève148 km
1113 juli 2022BergenAlbertvilleCol du Granon149 km
1214 juli 2022BergenBriançonAlpe d’Huez166 km
1315 juli 2022HeuvelsBourg d’OisansSaint-Étienne193 km
1416 juli 2022HeuvelsSaint-ÉtienneMende195 km
1517 juli 2022VlakRodezCarcassonne200 km
18 juli 2022Rustdag
1619 juli 2022HeuvelsCarcassonneFoix179 km
1720 juli 2022BergenSaint-GaudensPeyragudes130 km
1821 juli 2022BergenLourdesHautacam143 km
1922 juli 2022VlakCastelnau-MagnoacCahors189 km
2023 juli 2022TijdritLacapelle-MarivalRocamadour40 km
2124 juli 2022VlakThoiryParijs112 km

Waarom kan ik geen Tour de France kijken in het buitenland?

Soms zijn Nederlandse streams niet beschikbaar in het buitenland. Dit heeft alles te maken met uitzendrechten. Zenders en streamingdiensten betalen over het algemeen meer als ze een programma in meer dan één land willen laten zien. Dit is de reden dat je de Tour de France alleen bij NOS en NPO Start kunt volgen in Nederland en niet daarbuiten.

Bij betaalde streamingdiensten werkt het iets anders. Deze diensten moeten volgens EU-regels in de hele Europese Unie beschikbaar zijn voor betalende gebruikers. Daarom zijn NLZIET en Ziggo bijvoorbeeld in de hele EU beschikbaar. Daarbuiten is het echter een heel ander verhaal.

Daarom heb je in het buitenland dus vaak een VPN nodig om de Tour de France te kijken. Hieronder geven we meer uitleg over de Tour de France kijken met een VPN.

De Tour de France live kijken met een VPN

Een VPN, of Virtueel Privé Netwerk, is een programma dat jouw dataverkeer versleutelt en omleidt via een externe server. Deze VPN-servers kunnen zich over de hele wereld bevinden. Door deze omleiding verandert jouw IP-adres in het IP-adres van de VPN-server.

Veel websites en streamingservices gebruiken jouw IP-adres om jouw locatie te bepalen. Als een Nederlandse streamingdienst ziet dat jij in het buitenland bent krijg je mogelijk geen toegang. Een VPN kan je een Nederlands IP-adres geven als je in het buitenland bent. Hierdoor lijkt het alsof jij in Nederland bent en krijg je toch toegang tot de livestream van de Tour.

Je kunt bijvoorbeeld vanuit jouw hotel in Turkije verbinding maken met een Nederlandse VPN-server. NPO Start zal denken dat jij in Nederland bent en geeft jou gewoon toegang, ook al is NPO Start normaal geblokkeerd buiten Nederland.

Unblocking met een VPN

Bovenstaande betekent dat je in principe de Tour kunt volgen met elke VPN die servers in Nederland aanbiedt. Hier moet je dus altijd goed op letten, al hebben de meeste goede VPN-providers voldoende servers in Nederland. Soms heb je aan servers in een ander EU-land ook genoeg, als je bijvoorbeeld Ziggo of NLZIET gebruikt om de Tour de France te volgen.

Stappenplan: Tour de France en wielrennen kijken in het buitenland

De Tour de France en andere wielrenwedstrijden volgen in het buitenland is erg eenvoudig met een VPN. In het onderstaande korte stappenplan leggen we uit hoe dit werkt.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider, zoals NordVPN. NordVPN biedt zowel Nederlandse servers als uitstekende streamingsnelheden. Perfect om de Tour de France mee te kijken dus.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.99
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Installeer de VPN-software op het apparaat waarmee je de livestream wilt kijken. Meestal wijst dit zich vanzelf en is dit zeer eenvoudig.
 4. Open de VPN-software en kies een Nederlandse server (of een andere EU-server afhankelijk van je streamingdienst).
 5. Ga naar de website of app van je streamingdienst. Als je niet weet welke streamingdienst je moet gebruiken, raden wij NPO Start aan. Je kunt hier de Tour de France live kijken. Je kunt zelfs afleveringen terugkijken vanuit het buitenland. Het is wel belangrijk dat je verbonden bent met een Nederlandse VPN-server.
 6. Geniet van de livestream van de Tour met Nederlands commentaar.

Disclaimer: bekijk de gebruikersovereenkomst

Het gebruik van een VPN is in de meeste landen, waaronder Nederland, volkomen legaal. Zodoende is het gebruik van een VPN een uitstekende manier om je online vrijheid en anonimiteit te vergroten. Een VPN is ook erg geschikt om vanuit het buitenland te genieten van sportwedstrijden zoals Formule 1 en Tour de France.

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo zijn sommige streamingdiensten tegen het gebruik van een VPN. Deze diensten hebben dit soms ook in hun gebruikersovereenkomst opgenomen. Daarom raden we aan deze goed te raadplegen en te bekijken wat wel en niet mag.

Waarom zou ik een VPN gebruiken?

Je snapt ondertussen wel dat een VPN uitkomst kan bieden als je wielrennen, in het bijzonder de Tour de France, wilt kijken in het buitenland. In het algemeen kun je met een VPN namelijk geo-restricties omzeilen. Dit is erg handig als je Nederlandse tv-programma’s of sportwedstrijden wilt kijken vanuit het buitenland, of juist in Nederland. Ook krijg je op deze manier toegang tot content van de Amerikaanse Netflix of de BBC iPlayer in Nederland.

Naast het omzeilen van geo-restricties biedt een VPN nog veel meer voordelen. Lees ons uitgebreide artikel over de voordelen van een VPN om erachter te komen hoe je hier het meeste uithaalt.

De beste VPN’s voor wielrennen

Wielrenner op de fietsJe vraagt je vast af wat de beste VPN is om de Tour de France mee te kijken. Logisch, want de ene VPN is de andere niet. Je kunt niet met elke VPN de Tour de France in het buitenland volgen. Dit komt omdat niet elke VPN de juiste servers aanbiedt en goede streamingsnelheden kan leveren. Het is belangrijk dat de VPN servers in Nederland/Europa heeft.

Wij helpen je graag op weg met het selecteren van de beste VPN om wielrennen te kijken. Hieronder geven we drie uitstekende VPN-opties om de Tour de France mee te streamen, waar je ook bent.

NordVPN: fietst door de berg heen in plaats van eroverheen

NordVPN is een zeer goede VPN om wielrennen en elke andere sport mee te volgen. Deze provider biedt namelijk een aantal opties die jou helpen mogelijke VPN-blokkades te omzeilen.

NordVPN heeft een enorm aantal servers. NordVPN heeft op dit moment meer dan 5.400 serves verspreid over 59 landen (waaronder Nederland en andere EU-landen). Als één van de servers is geblokkeerd, dan kun je gewoon een andere server proberen. Grote kans dat dit je probleem al oplost.

NordVPN is met een groot aantal snelle servers en deze extra opties perfect voor het streamen van de Tour de France. Probeer NordVPN nu gratis uit!

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

CyberGhost: volg de Tour de France wereldwijd zeer voordelig

Als je op zoek bent naar een goedkope en uitstekende manier om de Tour de France te volgen, is CyberGhost een goede keuze. CyberGhost biedt namelijk snelle servers die zeer geschikt zijn voor streaming. Daarbij heeft CyberGhost veel servers in Nederland en een groot aantal andere EU-landen. Welke streamingdienst/website je dus ook gebruikt om de Tour de France live te kijken, met CyberGhost zit je goed. En dit alles kan CyberGhost bieden voor iets minder dan twee euro per maand!

Daarbij zijn de beveiliging en privacygarantie van CyberGhost van zeer hoge kwaliteit en vergroot de provider je internetvrijheid ook op andere manieren.

Ook bij CyberGhost kun je gebruikmaken van een proefperiode!

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

PIA: veilig wielrennen streamen

Private Internet Access (PIA) staat in de VPN-wereld vooral bekend om de uitstekende privacy en veiligheid. Ook over de snelheid van deze VPN zijn wij tevreden. Daarbij biedt PIA bescherming van het hoogste niveau en een zeer uitgebreid aanbod servers in 84 verschillende landen. Dit betekent dat je vrijwel altijd een server zult vinden die je in staat stelt om de Tour de France (live) te kijken, zelfs als jouw streamingdienst één of meerdere PIA-servers blokkeert.

Een ander voordeel van PIA is dat je tien apparaten tegelijk kunt gebruiken met slechts één abonnement. Dit betekent dat ieder gezinslid op zijn eigen apparaat van wielrennen kan genieten met PIA.

PIA uitproberen? Hier lees je hoe je gebruik maakt van een proefabonnement bij PIA!

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.85
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Kan ik de Tour de France live kijken met een gratis VPN?

We snappen het verlangen van wielrenliefhebbers om de Tour te volgen met een gratis VPN. Voor streaming in het algemeen raden wij gratis VPN’s echter af. De reden is simpel: gratis VPN’s hebben te vaak beperkingen in hoeveel data je kunt gebruiken of in snelheid. Dit is natuurlijk een probleem als je de Tour de France op hebt staan. Je wilt niet hebben dat de etappe voor jou eerder eindigt omdat je door je data heen bent. Of stel je voor dat je stream constant moet laden omdat de verbinding te langzaam is. Dan is de lol er ook snel vanaf.

Wil je toch niet meteen betalen voor een VPN omdat je nog niet precies weet of het iets voor jou is? De meeste premium VPN-providers kun je eenvoudig uitproberen door gebruik te maken van hun testperiodes. Hoe je dat aanpakt kunt je lezen in onze VPN-trials artikelen. Kies een VPN uit die je wat lijkt, en probeer ‘m gratis uit!

Conclusie: Tour de France live kijken in het buitenland

De Tour de France is natuurlijk het meest bijzondere moment van het jaar voor veel wielrenfans. Het is dan ook zonde om een etappe te moeten missen omdat je toevallig net in het buitenland bent. Gelukkig hoeft dit ook niet. Met de juiste VPN kun je namelijk gemakkelijk de Tour de France volgen in het buitenland. Via NPO Start, Ziggo of NLZIET: het kan allemaal.

Het is simpelweg een kwestie van een goede VPN kiezen, zoals NordVPN, CyberGhost of PIA. Verbind met een Nederlandse server en je hebt toegang tot al je programma’s, series en sportuitzendingen. Zo kijk je de Tour de France waar je ook bent!

Tour de France kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Tour de France die je snel beantwoord wilt hebben? Bekijk dan onze FAQ hieronder.

Dit heeft te maken met uitzendrechten. Websites en streamingdiensten hebben voor sportevenementen vaak alleen de rechten om het in een bepaald land uit te zenden. Om dit te controleren checken ze jouw IP-adres om te bepalen in welk land jij je bevindt. Als je niet in het goede land bent, wordt jou de toegang ontzegd. Betaal je voor een service, dan moet je deze volgens EU-regels wel overal binnen de EU kunnen kijken.

Dit is gelukkig erg eenvoudig. Je hebt simpelweg een goede VPN met snelle servers in Nederland nodig, zoals NordVPN, CyberGhost of PIA. Als je vervolgens een Nederlandse VPN-server kiest, dan zal het voor de streamingwebsite of -dienst die je gebruikt lijken alsof je in Nederland bent. Je kunt in veel gevallen, bijvoorbeeld als je Ziggo of NLZIET gebruikt om de Tour te volgen, ook een server in een ander EU-land kiezen. Als je stap voor stap wilt weten hoe het werkt, lees dan ons artikel over het kijken van de Tour de France in het buitenland.

Als je de Tour de France of wielrennen in het algemeen in het buitenland wilt volgen, met Nederlands commentaar, moet jouw VPN in ieder geval aan twee belangrijke voorwaarden voldoen: de VPN moet servers hebben in Nederland (of een ander EU-land afhankelijk van welke streamingdienst je gebruikt) en de VPN moet goede snelheden bieden. Drie VPN’s die aan al deze voorwaarden en meer voldoen en die wij sterk aanraden om de Tour te volgen, zijn NordVPN, CyberGhost en PIA.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen