Tour de France kijken in het buitenland

Vrouw kijkt Tour de France terwijl ze op hometrainer zit
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
De Tour de France live kijken in het buitenland? Volg deze simpele 5 stappen!

Wil jij de Tour kijken, maar krijg je een foutmelding omdat je in het buitenland zit? Vrees niet! Dis los je snel op met een VPN. Hieronder lees je hoe je in vijf simpele stappen wereldwijd de Tour de France en andere wielrenwedstrijden volgt. Wij raden hiervoor NPO Start aan, omdat dit een betrouwbare en gratis streamingwebsite is.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden Surfshark aan. Deze provider heeft namelijk zeer snelle servers, wat erg belangrijk is voor streaming. Daarnaast heeft Surfshark Nederlandse servers. Dit is essentieel om de Tour te volgen via NPO Start.
 2. Download en installeer de Surfshark software op jouw apparaat. Dit wijst zich vanzelf en is doodeenvoudig, omdat Surfshark hoog scoort qua gebruiksvriendelijkheid. Wil je hier toch wat hulp bij? Dan verwijzen we je naar onze uitgebreidere uitleg hierover.
 3. Open de VPN-app en selecteer een Nederlandse server. Selecteer hiervoor simpelweg “Netherlands” uit de serverlijst. Surfshark heeft in Nederland maar één serverlocatie, dus je kiest gewoon Nederland en dan kiest Surfshark automatisch de snelste server.
 4. Ga naar de website van NPO Start of naar de NPO-app en navigeer naar de stream van de etappe die op dat moment plaatsvindt.
 5. Geniet van de Tour!

Voor menig wielrenliefhebber is de Tour de France het absolute hoogtepunt van het jaar. Het ruim honderd jaar oude, meest prestigieuze wielrentoernooi ter wereld vindt dit jaar later plaats dan gepland vanwege de coronapandemie. Zodoende valt deze net buiten de zomervakantie. Maar wat nou als je dit jaar gekozen hebt voor een mooie vakantie aan het einde van de zomer? Of als je net op zakenreis bent of om een andere reden tijdens (de hele) tour in het buitenland bent, ondanks de coronapandemie. Dan zou jouw kans om dit spannende tornooi te volgen zomaar in de soep kunnen lopen.

Le Tour de France LogoGelukkig zijn er wel degelijk manieren om de Tour de France in het buitenland te volgen. Het probleem is alleen dat niet al deze methodes volledig betrouwbaar zijn. Via de website “tourdefrancelive.info” kun je bijvoorbeeld de Tour de France volgen via livestreams en audioverslagen. Maar zoals de website zelf aangeeft, werken deze streams soms niet in bepaalde landen. Ze dragen als oplossing hiervoor de internationale Nederlandse TV stream van BVN aan. Echter, er kan natuurlijk altijd iets mis zijn met deze website, waardoor je misschien op NPO start of een andere stream aangewezen bent. Of misschien kijk je liever de Tour de France via de snelle Ziggo of NLZIET app (als je een abonnement hebt). Deze streams zijn vaak niet beschikbaar buiten de EU – NPO Start is niet eens beschikbaar buiten Nederland.

Gelukkig is er een manier om vanuit het buitenland de Tour de France te kijken zonder afhankelijk te zijn van één specifieke website/stream waar van alles mis mee kan gaan: het gebruik van een VPN.

Waarom kan ik geen Tour de France kijken in het buitenland?

Dit heeft alles te maken met uitzendrechten. Zenders en streamingdiensten betalen over het algemeen meer als ze een programma in meer dan één land willen laten zien. Dit is de reden dat je de Tour de France alleen op NPO1 en NPO Start kunt volgen in Nederland en niet daarbuiten. Bij betaalde streamingdiensten werkt het iets anders, omdat die volgens EU-regels in de hele EU beschikbaar moeten zijn voor betalende gebruikers. Daarom zijn NLZIET en Ziggo bijvoorbeeld (in theorie) in de hele EU beschikbaar. Daarbuiten is het echter een heel ander verhaal. Daarom heb je in het buitenland dus vaak een VPN nodig om de Tour de France te kijken. Maar vrees niet. Hieronder leggen we je precies uit hoe de Tour de France kijken met een VPN in zijn werk gaat.

De Tour de France live kijken met een VPN

Een VPN, of Virtueel Privé Netwerk, is een programma dat jouw dataverkeer versleutelt en omleidt via een externe server die zich op zo’n beetje elke plek kan bevinden, zelfs in het buitenland. Door deze omleiding verandert jouw IP-adres in het IP-adres van de VPN-server. Veel websites en streaming services gebruiken jouw IP-adres om jouw locatie te bepalen. Met andere woorden: Stel jij wilt de Tour de France vanuit jouw hotel in Turkije bekijken op NPO Start en je verbindt met een Nederlandse VPN-server, dan denkt NPO Start dat je in Nederland zit en krijg je dus gewoon toegang, ook al is NPO start normaal geblokkeerd buiten Nederland.

Unblocking met een VPN

Bovenstaande betekent dat je in principe de Tour kunt volgen met elke VPN die servers in Nederland aanbiedt. Hier moet je dus altijd goed op letten. Soms heb je aan servers in een ander EU-land ook genoeg, als je bijvoorbeeld Ziggo of NLZIET gebruikt om de Tour de France te volgen. Daarnaast zijn er ook andere zaken om op te letten bij het kiezen van een VPN voor streaming, maar hier komen we later op terug.

Behalve de Tour de France volgen vanuit het buitenland, biedt een VPN nog veel meer voordelen. Zo kun je met een goede VPN met Amerikaanse servers bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix kijken, en zelfs Hulu. Wil je meer weten over wat een VPN jou kan bieden? Lees dan ons artikel over VPN’s.

Disclaimer: bekijk de gebruikersovereenkomst

Het gebruik van een VPN is in de meeste landen, waaronder Nederland, volkomen legaal. Zodoende is het gebruik van een VPN een uitstekende manier om je online vrijheid en anonimiteit te vergroten en wielrennen en de Tour de France te volgen. Echter, er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo zijn sommige streamingdiensten tegen het gebruik van een VPN. Deze diensten hebben dit soms ook in hun gebruikersovereenkomst opgenomen.

Wat je hier in de praktijk van kunt merken is dat je soms tegen een “VPN-blokkade” aan kunt lopen. Je krijgt dan vaak een melding die lijkt op de onderstaande. Deze screenshot komt van Netflix.

Netflix error code VPN or proxy

In een dergelijke situatie registreert een streamingservice dat er een hoop verkeer komt van een bepaald IP-adres. Vervolgens concludeert de streamingdienst dat dit het IP-adres is van een VPN- of proxyserver en blokkeert dit IP-adres. Tegenwoordig zijn er echter veel VPN-providers die allerlei manieren hebben gevonden om deze VPN-blokkades te omzeilen. Vaak is dit proces zo simpel als het selecteren van een andere server.

Het is echter wel van belang om in overeenstemming te handelen met de gebruikersovereenkomst van jouw streamingdienst. Daarom raden we aan deze goed te raadplegen en te bekijken wat wel en niet mag.

Stappenplan: Tour de France en wielrennen kijken in het buitenland

De Tour de France en andere wielrenwedstrijden volgen in het buitenland is doodeenvoudig met een VPN. In het onderstaande korte stappenplan leggen we uit hoe dit werkt.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider, zoals Surfshark. Surfhark biedt zowel Nederlandse servers als uitstekende streamingsnelheden. En dat alles voor een zeer lage prijs. Perfect om de Tour de France mee te kijken dus.
  Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2,04 per maand
  Vanaf
  €2.04
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 2. Installeer de VPN-software op je apparaat. Meestal wijst dit zich vanzelf en is dit zeer eenvoudig. Wil je hier echter toch wat hulp bij voor Surfshark of een andere provider? Bekijk dan onze Surfshark review of een andere VPN review.
 3. Open de VPN-software en kies een Nederlandse server (of een andere EU-server afhankelijk van je streamingdienst).
 4. Ga naar de website of app van je streamingdienst. Als je niet weet welke streamingdienst je moet gebruiken, raden wij NPO Start aan. Je kunt hier de Tour de France live kijken en zelfs afleveringen terugkijken vanuit het buitenland, als je maar met een Nederlandse VPN-server verbonden bent.
 5. Geniet van de etappe!

Waarom zou ik een VPN gebruiken?

Je snapt ondertussen wel dat een VPN uitkomst kan bieden als je wielrennen, in het bijzonder de Tour de France, wilt kijken in het buitenland. In het algemeen kun je met een VPN namelijk geo-restricties omzeilen. Dit is ook erg handig als je Nederlandse Tv-programma’s wilt kijken in het buitenland bijvoorbeeld. Of juist als je toegang wilt krijgen tot de BBC iPlayer vanuit Nederland.

Echter, het omzeilen van geo-restricties is niet het enige waar een VPN goed voor is. VPN’s zijn oorspronkelijk uitgevonden om anoniem en veilig internetgebruik mogelijk te maken. Doordat een VPN je IP verandert, wordt het voor (kwaadwillende) partijen namelijk moeilijker om jouw internetverkeer te herleiden tot jou als internetgebruiker. Dit vergroot uiteraard je online privacy.

Daarbij versleutelt een VPN ook jouw dataverkeer, d.m.v. een zogenoemd encryptie-protocol. Hierdoor wordt het voor hackers en andere cybercriminelen bijvoorbeeld veel lastiger om jouw gegevens te stelen en hier misbruik van te maken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je in het buitenland op de camping of in je hotel wielrennen wilt kijken en daarvoor een openbaar wifi-netwerk gebruikt. Het is voor een hacker op zo’n openbaar netwerk vaak een koud kunstje om de data van de netwerkgebruikers te stelen. Dankzij de encryptie van een VPN kan zo’n hacker, mocht deze jouw gegevens onderscheppen, niks met jouw gegevens omdat deze onleesbaar zijn door de versleuteling. Zodoende biedt een VPN, behalve meer online privacy en vrijheid, ook veel meer veiligheid.

De beste VPN’s voor wielrennen

Wielrenner op de fietsJe vraagt je vast af wat de beste VPN is om de Tour de France mee te kijken. Logisch, want de ene VPN is de andere niet. Je kunt niet met elke VPN (even goed) de Tour de France in het buitenland volgen. Dit komt omdat niet elke VPN de juiste servers (servers in Nederland/de EU) aanbiedt en goede streamingsnelheden kan leveren. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillen die de geschiktheid om wielrennen te kijken beïnvloeden. Maar maak je geen zorgen. Wij maken het lekker simpel voor je en geven hieronder drie uitstekende VPN-opties om de Tour de France mee te streamen, waar je ook bent.

ExpressVPN: streamt sneller dan de snelste wielrenner

ExpressVPN staat in de VPN-wereld vooral bekend om zijn uitstekende (streaming)snelheden. Dit is natuurlijk ideaal, want je wilt niet dat jouw Tour de France stream steeds moet bufferen en daardoor onderbroken wordt. Daarbij biedt ExpressVPN bescherming van het hoogste niveau en meer dan 3000 servers in 94 verschillende landen. Dit betekent dat je vrijwel altijd een server zult vinden die je in staat stelt om de Tour de France (live) te kijken, zelfs als jouw streamingdienst één of meerdere ExpressVPN servers blokkeert.

Een ander voordeel van ExpressVPN is dat je maximaal vijf apparaten tegelijk kunt gebruiken met slechts één abonnement. Dit betekent dat het hele gezin op hun eigen apparaat van wielrennen kan genieten met ExpressVPN.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.47
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN: fietst door de berg heen in plaats van eroverheen

NordVPN is een zeer goede VPN om wielrennen (en elke andere sport) mee te volgen. Deze provider biedt namelijk een aantal opties die jou helpen VPN-blokkades, als deze zich voordoen, te omzeilen.

Ten eerste biedt NordVPN een enorm aantal servers, zelfs in vergelijking met ExpressVPN bijvoorbeeld: meer dan 5000 in 59 landen (waaronder Nederland en andere EU-landen). Ofwel, als één van de servers is geblokkeerd, probeer je gewoon een andere. Grote kans dat dit je probleem al oplost.

Ten tweede biedt NordVPN in Nederland en een aantal andere EU-landen zogenoemde “obfuscated servers“. Het voordeel van deze servers is dat ze als het ware verbergen dat je een VPN-server gebruikt. Hierdoor is het lastiger voor websites en streamingdiensten om te detecteren dat je een VPN gebruikt en dus om je te blokkeren.

Tot slot, als je echt zeker wilt zijn dat geen enkele streamingdienst je zal blokkeren, biedt NordVPN nog de mogelijkheid om een dedicated IP-adres te verkrijgen (tegen een kleine meerprijs) in Nederland of enkele andere EU-landen. Een dedicated IP-adres is een uniek IP-adres dat alleen jij kunt gebruiken. Dit in tegenstelling tot de IP-adressen die normaal door VPN-providers worden aangeboden. Deze corresponderen met de VPN-servers en die worden natuurlijk door (enorm) veel gebruikers gedeeld. Als je een dedicated IP gebruikt, ziet een streamingdienst dus niet heel veel gebruikers die allemaal jouw IP gebruiken (omdat jij de enige bent) en zodoende zul je niet worden geblokkeerd. Een dedicated IP biedt nog een aantal andere voordelen. Deze lees je hier.

Naast al deze voordelen, biedt NordVPN een groot aantal snelle servers, waaronder tientallen in Nederland, die perfect zijn voor het streamen van de Tour de France.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.97 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.97
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: volg de Tour de France wereldwijd zeer voordelig

Als je op zoek bent naar een zeer goedkope, doch uitstekende manier om de Tour de France te volgen, is Surfshark een excellente keuze. Surfshark biedt namelijk snelle servers die zeer geschikt zijn voor streaming. Daarbij heeft Surfshark servers in Nederland en een groot aantal andere EU-landen. Welke streamingdienst/website je dus ook gebruikt om de Tour de France live te kijken, met Surfshark zit je goed! En dit alles kan Surfshark bieden voor een prijs die steevast onder de twee euro per maand ligt.

Daarbij zijn de beveiliging en privacy garantie van Surfshark van zeer hoge kwaliteit en vergroot de provider je internetvrijheid ook op andere manieren. Met de Amerikaanse servers van Surfshark krijg je bijvoorbeeld toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,04 per maand
Vanaf
€2.04
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Kan ik de Tour de France live kijken met een gratis VPN?

We snappen het verlangen van wielrenliefhebbers om de Tour te volgen met een gratis VPN. Echter, voor streaming in het algemeen raden wij gratis VPN’s af. De reden is simpel: gratis VPN’s hebben te vaak beperkingen in hoeveel data je kunt gebruiken of in snelheid. Dit is natuurlijk een probleem als je de Tour de France op hebt staan. Je wilt niet hebben dat de etappe voor jou eerder eindigt omdat je door je data heen bent. Of stel je voor dat je stream constant moet laden omdat de verbinding te langzaam is. Dan is de lol er ook snel vanaf.

Dit betekent overigens niet dat alle gratis VPN’s slecht zijn. Er zijn zeer zeker een aantal degelijke gratis VPN’s op de markt, zoals ProtonVPN. Echter, zelfs bij deze VPN’s heb je vaak dat er in praktijk toch een snelheidsbeperking is. De provider hanteert dan weliswaar niet expliciet een snelheidslimiet, maar door het beperkte aantal servers dat ze in de praktijk hebben, is de snelheid toch vrij laag. Dit zie je bijvoorbeeld als je de gratis versie van ProtonVPN vergelijkt met de betaalde.

Kortom, er zijn best gratis VPN’s die de moeite waard zijn. Echter, om de Tour de France live in het buitenland te volgen is een betaalde VPN (vooral één van de bovengenoemde drie) een betere keuze.

Conclusie: Tour de France kijken in het buitenland

De Tour de France is natuurlijk het meest bijzondere moment van het jaar voor veel wielrenfans. Het is dan ook zonde om een etappe te moeten missen omdat je op vakantie of anderszins in het buitenland bent. Gelukkig hoeft dit ook niet. Met de juiste VPN kun je namelijk, welke streamingdienst je ook gebruikt, makkelijk de Tour de France volgen in het buitenland. Via NPO Start, Ziggo of NLZIET, het kan allemaal.

Het is gewoon een kwestie van een goede VPN kiezen, zoals ExpressVPN, NordVPN of Surfshark. Kies een Nederlandse server en je hebt toegang tot al je programma’s, series en sportuitzendingen. Zo kijk je de Tour de France waar je ook bent!

Tour de France kijken in het buitenland: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Tour de France die je snel beantwoord wilt hebben? Bekijk dan onze FAQ hieronder.

Dit heeft te maken met uitzendrechten. Websites en streamingdiensten moeten meestal betalen per land waar ze een bepaald programma willen laten zien. Zodoende gebruiken ze een soort truc om te voorkomen dat jij vanuit het buitenland toch toegang krijgt tot de content: aan de hand van jouw IP-adres bepalen ze in welk land jij je bevindt en als je niet in het goede land bent wordt de toegang jou ontzegd. Dit is een beknopte uitleg van hoe het zit en tegenwoordig niet helemaal accuraat meer door nieuwe EU-wetgeving. Wil je een uitgebreider antwoord en precies weten hoe het zit? Lees dan dit artikel.

Dit is gelukkig hartstikke eenvoudig. Je hebt simpelweg een goede VPN met snelle servers in Nederland nodig, zoals ExpressVPN, NordVPN of Surfshark. Als je vervolgens een Nederlandse VPN-server kiest, dan zal het lijken voor de streamingwebsite- of dienst die je gebruikt alsof je in Nederland bent. Je kunt in veel gevallen, bijvoorbeeld als je Ziggo of NLZIET gebruikt om de Tour te volgen, ook een server in een ander EU-land kiezen. Als je precies stap voor stap wilt lezen hoe het werkt, lees dan ons artikel hierover.

Als je de Tour de France of wielrennen in het algemeen in het buitenland wilt volgen, met Nederlands commentaar, moet jouw VPN in ieder geval aan twee belangrijke voorwaarden voldoen: de VPN moet servers hebben in Nederland (of een ander EU-land afhankelijk van welke streamingdienst je gebruikt) en de VPN moet goede snelheden bieden. Drie VPN’s die aan al deze voorwaarden en meer voldoen en die wij sterk aanraden om de Tour te volgen, zijn Surfshark, ExpressVPN en NordVPN.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen