PureVPN Logo

PureVPN Review 2019

Laatst bijgewerkt: 26 maart 2019
Hoogtepunten
 • Groot serveraanbod
 • Hoge snelheden
 • Er worden logs bijgehouden
6.8

Onze score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  3.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Servers
  8.0

PureVPN review (2019) – Snel, eenvoudig in gebruik

In deze review bespreken we de VPN-provider PureVPN. PureVPN is een van bekendste VPN providers met servers over de hele wereld. Met deze VPN dienst wordt je internetverkeer versleuteld, verborgen, en geanonimiseerd terwijl eventuele internetblokkades worden omzeild. PureVPN staat bekend als degelijk en betrouwbaar, beschikt over snelle servers en je kunt er de Amerikaanse Netflix mee bekijken. Ook kan je met PureVPN restricties op internet omzeilen, zoals censuur in landen als China, Turkije of Rusland. En het is met PureVPN mogelijk om compleet anoniem series en films te downloaden via torrents.

Specificaties PureVPN
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Logbeleid: Netwerk-logs
 • Servers: 2000+ servers in 140+ landen
 • Prijs: Vanaf $2,88 per maand
 • Geld-terug-garantie: 31 dagen

PureVPN features

Hieronder hebben wij de belangrijkste features van PureVPN op een rij gezet:

 • Open VPN, PPTP, L2TP, IKEv2 en SSTP verbindingen en 256-bit encryptie
 • Onbeperkte bandbreedte en server switches
 • Speciale modi: streaming (o.a USA Netflix, Hulu en BBC iPlayer), Censuur omzeilen, privacy/security, P2P, dedicated IP (voor $ 1,99 extra per maand)
 • 1Gbps verbinding snelheid
 • Sessie logs worden bijgehouden
 • Tot 5 gelijktijdige verbindingen op één account
 • Geavanceerde functies: Port forwaring, NAT / non-NAT, Split tunneling
 • Aangeven of bepaalde data niet via de VPN verbinding moet lopen (Split tunneling)
 • Gratis software en apps voor Windows, Mac, iOS, Android, OSx (MAC) en Linux
 • Virtuele router functie: hiermee kun je je windows laptop of computer omtoveren in een Router met VPN waarop je 10 apparaten kunt aansluiten (VPN hotspot)
 • Compatibel met DD-WRT routers, smartTV, Chromecast, Amazon Fire TV Stick en Roku
 • 24/7 live chat support met efficiënt en vriendelijk personeel
 • Flexibele betalingsmogelijkheden (o.a. iDeal, bitcoin en Paypal)
 • 31-dagen niet-goed-geld-terug garantie

PureVPN gebruiken: Installatie en Configuratie

PureVPN biedt eigen software waarmee je gebruik kunt maken van hun servers. Deze software is beschikbaar voor Windows, OSx (apple macbook of imac), iOS (iPad of iPhone), Android, Linux en DD-WRT routers. In deze review bespreken we de Windows en iOS versie van de PureVPN software.


PureVPN voor Windows

De PureVPN applicatie voor Windows is recent volledig vernieuwd. Om de Windows app te installeren moet je hem eerst downloaden. Vervolgens moet je de simpele setup doorlopen, deze spreekt voor zich. Tijdens de installatie krijg je een melding van Windows met de vraag of je een nieuwe internetadapter wilt installeren, deze vraag moet je bevestigen (met ja beantwoorden).

Zodra je de PureVPN app voor het eerst start en inlogt met je gegevens krijg je de vraag voor welk doel je de VPN verbinding wilt gebruiken. Deze keus zorgt ervoor dat je direct met de meest optimale server verbinding kunt maken. Deze instelling is uiteraard later weer te wijzigen.

VPN modus wijzigen

 

Het dashboard van de PureVPN app geeft je de mogelijkheid om gedetailleerd aan te geven wat je wilt bereiken met de VPN-verbinding (de keuze bestaat op het moment van schrijven uit: VPN voor China, ABC TV streamen, BBC iPlayer streamen, CW TV streamen, Entertainmentkanalen sneller streamen, ESPN streamen, HBO Now, HULU, iTV, Amazon Prime, BeIN sports, sportkanalen, online gaming, RTE Player, Sky TV, Sport 1, TVCatchup, VoIP, WWE Network, Zattoo kijken).

Hierna kun je kiezen vanuit welk land je dit wilt doen. Daarnaast kun je ook puur op basis van regio, land of stad een keuze maken voor een VPN server. Hiervoor is ook een zoekoptie beschikbaar.

PureVPN Server Selecteren Screenshot

In de Windows App zijn er ook een aantal andere instellingen te wijzigen waaronder: automatisch verbinding maken als de VPN verbinding wegvalt, protocol selectie (pptp, l2tp, sstp, ikev, tcp, udp, automatisch), 265 bit encryptie aan of uitzetten, veilige DNS inschakelen, IPv6-lekkage bescherming, Internet Kill Switch (alle internetverbindingen automatisch uitzetten als de VPN verbinding wegvalt), Split tunneling (programma’s excluderen van de VPN verbinding).

Pure VPN Instellingen Screenshot


PureVPN iOS

Op iOS werkt PureVPN ook netjes. De iOS app is overzichtelijk en werkt intuïtief. Het is belangrijk om je te realiseren dat je je locatie-diensten op je telefoon moet uitschakelen mocht je meer privacy willen.

Tijdens het eerste gebruik moet je de app toestemming geven om een VPN configuratie toe te voegen. Hierna zal de app deze beheren. Tijdens het gebruik crashte de app bij ons aanvankelijk twee keer. Dit was tijdens het eerste gebruik, hierna kwam dit niet meer voor en de app werkt nog altijd soepel.

PureVPN op iOS


PureVPN en Netflix

Netflix is de laatste tijd een stevige strijd aangegaan met VPN (en proxy) gebruikers. Dit zijn met name mensen die van buiten Amerika gebruik willen maken van van Netflix alsof ze in Amerika zijn. Je hebt dan immers toegang tot een stuk meer films en series.

Gelukkig heeft PureVPN hier een oplossing voor. Ze creëren om de zoveel tijd weer nieuwe Amerikaanse IP-adressen die ze zo lang mogelijk buiten de Netflix-blokkades proberen te houden.

Om gebruik te maken van deze servers moet je als modus dedicated IP-adres kiezen en als VPN server: abc1.ptoserver.com gebruiken. Mocht dat niet werken, neem dan contact op met de klantenservice en zij vertellen je precies welke server je op dat moment het beste kan selecteren voor Netflix.

Tijdens onze test werkte Netflix erg goed. De eerste minuut was de kwaliteit van de stream matig, maar na een minuut konden wij vanuit Nederland in HD kwaliteit de Amerikaanse Netflix kijken zonder haperingen of wachttijden om te laden (zie ook de snelheden die worden bereikt). Naast dat je er de Amerikaanse Netflix buiten Amerika (in Nederland) mee kan kijken, heb je bijvoorbeeld ook toegang tot Nederlands voetbal op vakantie in het buitenland.

Netflix USA Nederland Screenshot Serie


Snelheid van de servers

De PureVPN software ziet er goed uit en werkt fijn, maar zijn de snelheden ook van goede kwaliteit?

De snelheid die je met een VPN verbinding haalt is afhankelijk van een aantal factoren. Belangrijk hierbij zijn de snelheid van je eigen verbinding, het type encryptie dat je gebruikt, de locatie van de VPN server en jouw eigen locatie en afstand tot de server.

De internetverbinding waarmee wij getest hebben is een 150mbit verbinding. Met servers in Nederland werden snelheden van rond de 100mbit gehaald. Hetzelfde geldt voor de meeste andere landen in Europa. De snelheden naar Amerika lagen ronde 70mbit. Al met al waren we blij met de gehaalde snelheden en verwachten wij dat deze voor de meeste gebruiken zullen voldoen. In de praktijk konden we zonder merkbare vertraging browsen, YouTube kijken, Netflix kijken en downloaden.


PureVPN prijs

PureVPN biedt een aantal pakketten. Het tarief is alleen afhankelijk van de duur waarvoor je een abonnement afsluit. Hoe langer de contractperiode, des te goedkoper het maandbedrag wordt.

PureVPN biedt een 31 dagen niet-goed-geld-terug garantie op alle pakketten. PureVPN heeft met enige regelmaat kortingsacties, zoals tijdens de kerstperiode, evenementen als het WK voetbal en voor nieuwe klanten. Bekijk hier de huidige tarieven en acties.


PureVPN security en privacy

PureVPN heeft een aantal sterke beveiligingsfuncties. Een van de belangrijkste is de ondersteuning voor diverse VPN encryptieprotocollen waaronder een aantal erg sterke: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP, en IKEv2. Wij zouden persoonlijk OpenVPN adviseren met 256-bit AES-encryptie en SHA-1 voor data-verificatie aangezien deze aanzienlijk veiliger is dan de andere opties. Om meer over het verschil tussen deze protocollen te lezen kun je hier klikken.

Ook biedt PureVPN oplossingen tegen DNS leaks en IPv6 leaks. Hiermee bewijzen zij op het gebied van beveiliging de zaakjes goed voor elkaar te hebben.

Met betrekking tot logging, moeten we concluderen dat PureVPN diverse logs bijhoudt. Het betreft informatie als naam, e-mailadres, telefoonnummer (alleen van gebruikers in bepaalde landen), en sessie-logs. Sessie-logs registreren het moment waarop een verbinding werd gemaakt en het dataverbruik, geen activiteit logs. Zeker als je gebruikmaakt van de shared-IP servers zal het erg moeilijk worden om enige activiteit naar je terug te leiden, al zijn wij natuurlijk voorstander van totaal geen logs. In het verleden heeft PureVPN al eens sessielogs verstrekt aan de Amerikaanse autoriteiten om een verdachte te identificeren.

Het hoofdkwartier van PureVPN gelokaliseerd in Hong Kong. In principe gelden hier geen dataretentiewetten waardoor PureVPN dus geen gebruikersdata hoeft te verzamelen en op te slaan. Echter, er wordt dus toch wel iets gelogd.


PureVPN serverlocaties

PureVPN biedt servers in tal van landen. Per land zijn er vaak meerdere servers beschikbaar; er zijn meer dan 2200+ servers in meer dan 140 landen beschikbaar. Een kleine greep uit de landen waar PureVPN servers heeft gestationeerd:

VS, VK, Australië, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, China, Costa Rica, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Hong Kong, Hongarije, Ierland, Indonesië, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Panama, Roemenië, Rusland, Singapore, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Tsjechië, Polen, Argentinië, België, Denemarken, Mexico, Noorwegen, Filipijnen, Vietnam, IJsland, Venezuela.

pureVPN server locaties


PureVPN klantenservice

De customer support van PureVPN is de laatste tijd ook sterk verbeterd. Op dit moment bieden ze naast Tickets en email support ook 24/7 chat-support. Wij testten deze chatsupport uit met een aantal moeilijk en technische vragen, deze werden allemaal binnen een minuut correct beantwoord. Wat betreft klantenservice doet PureVPN het dus erg goed.


Conclusie

Qua functionaliteiten gezien isPureVPN, zonder twijfel, een van de beste VPN-oplossingen die we hebben gezien. Alles lijkt goed doordacht, zoals de goed ontworpen en duidelijk software met screen-shot-based “how to” gidsen. PureVPN biedt een groot aantal snelle servers met stabiele verbindingen. PureVPN is niet de goedkoopste dienst die we hebben beoordeeld, maar je betaalt voor kwaliteit en wat dat betreft is PureVPN zeker niet duur. En met een beetje geluk gelden er mooie kortingsacties.

Het feit dat wij zonder problemen de Amerikaanse Netflix konden kijken zal velen ook over de streep weten te trekken om een PureVPN abonnement te nemen. Daarnaast is het ook fijn dat je kan downloaden met PureVPN. Het feit dat er sessielogs bijgehouden worden is echter een minpunt waar we PureVPN vrij zwaar op afrekenen. Vandaar de geringe score voor veiligheid; logging brengt privacyrisico’s met zich mee!

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

Onze score
6.8
PureVPN heeft veel en snelle servers. Daarnaast is deze VPN simpel in het gebruik. De sessielogs vinden wij jammer met het oog op privacy.
Bezoek PureVPN website
Reacties
Plaats een reactie
16
Reacties
 1. Ik las op hun website dat ze wel een zero-logging ‘policy’ hebben.

 2. Heb je ook het OpenVPN protocol van PureVPN getest?

 3. In Turkije zijn alleen de websites van PKK en 18+ websites niet toegankelijk. Waarom wordt er zo een ramp van gemaakt?

  • We trachten aan te geven dat er verschillen zijn tussen landen in hoe vrij het internet is. Nu heeft ieder land daar zijn redenen voor, met het oog op de politieke situatie en de heersende waarden en normen. Probleem is wel dat internetcensuur vaak wordt ingegeven door de waarden en normen zoals die worden opgedrongen door de regering. Censuur vindt trouwens ook in het westen plaats, in Duitsland worden bijvoorbeeld met enige regelmaat websites en pagina’s van extreem rechtse bewegingen geblokkeerd. De vraag is in hoeverre dat een probleem is; het is altijd een balans vinden tussen ‘vrijheid’ en het bewaken van de morele en ethische normen van wat acceptabel is (maar die normen liggen dus voor iedereen anders). Maar om terug te komen op Turkije, zonder een waardeoordeel te vellen over de legitimiteit van desbetreffende blokkades, zijn er zijn de afgelopen jaren wel enkele geweest:

   Maart 2015: Turkije blokkeert website Charlie Hebdo
   Juli 2015: Turkije blokkeert verscheidene nieuwssites
   November 2016: Turkije blokkeert Facebook, Twitter, YouTube en WhatsApp
   December 2016: Turkije blokkeert NOS.nl
   Maart 2017: Turkije blokkeert Booking.com

 4. Zeer slechte support en ik vind het duur voor een maandje proberen. Meestal moet je honderd keer contacteren voordat er fatsoenlijk beantwoord word.

  • Niet onze ervaring maar we zullen het meenemen bij toekomstige evaluaties. Vervelend dat je bij PureVPN geen goede ervaring hebt.

 5. Als privacy echt belangrijk voor je is moet je niet bij PureVPN gaan. Zie ook de zaak van de cyberstalker die de FBI heeft weten te traceren mede dankzij logs van PureVPN.

  • Hier is inderdaad onlangs wat nieuws over naar buiten gekomen, wij gaan de situatie met PureVPN nader onderzoeken (hoor en wederhoor)

 6. Mensen vertrouw deze VPN niet. Er wordt zeker gelogd. Afgelopen week hebben ze alle logbestanden aan de FBI overhandigd.

  • Wij onderzoeken momenteel de aantijgingen omtrent PureVPN. Het is eerder HideMyAss al eens gebeurd dat ze negatieve publiciteit hebben gekregen voor het overhandigen van gebruikersgegevens. Er is een kans dat PureVPN een andere ranking krijgt als wij ons onderzoek hebben afgerond; we gaan hieromtrent eerst met verscheidene partijen in gesprek, maar we waarderen het dat jullie je ervaringen en zorgen delen.

 7. PureVPN is waardeloos! Port forwarding werkt niet en de NAT firewall moet je er dan los bijkopen voor 5 dollar per maand waardoor het ineens wel erg prijzig wordt.
  Ook is er geen ondersteuning of app voor Libre elec alleen voor Open elec maar daar heb ik dus niets aan. De snelheid is wel goed maar door een gebrek aan functionaliteit is het voor mij een reden om de volgende keer voor een andere aanbieder te kiezen. Leuk voor een basis internetgebruiker maar meer niet helaas.

 8. Deze VPN is zeer traag als je KPN hebt of als je via je 4G+ wilt testen. Vaak snelheden onder de 5Mbit/s, helaas zit ik er nu 5 jaar aan vast, nooit weer. Slechtste VPN ever.

 9. Problemen met de VPN software van PureVPN. Zodra je deze installeert op een windows 10 machine kan je alleen internet met een VPN verbinding.

  • Wellicht dat de kill-switch aanstaat? PureVPN heeft een optie waarbij de kill switch ook wordt geactiveerd als je de verbinding met de VPN-server handmatig stopt. Bij instellingen kun je dit uitzetten. Mocht dit je probleem niet oplossen kun je het beste even contact opnemen met de support van PureVPN zelf.

 10. Ik heb net contact gehad met PureVPN en gevraagd voor uitleg. Zij zeggen dat er geen logs worden bijgehouden dus ik vraag mij af of VPNgids dit wel bij het rechte eind heeft.

Een reactie plaatsen

Bezoek PureVPN