Nieuws:
Home » Artikelen (VPN, privacy en internetveiligheid) » Vijf gratis VPN services (2017)

Vijf gratis VPN services (2017)

probeer_gratisVirtuele particuliere netwerken (VPNs) zijn speciaal ontworpen om computers met elkaar te verbinden via een beveiligde verbinding. Aan de basis van VPN-netwerken liggen encryptie, tunnelprotocollen en andere afschermingsmechanismen om online veiligheid en privacy te bewerkstelligen. In het algemeen zijn er maar weinig gratis VPN diensten en VPN servers van fatsoenlijke kwaliteit. Sommige aanbieders bieden een gratis basisapplicatie aan met de optie (én intentie) om deze gratis applicatie vervolgens te upgraden naar een betaalde en meer complete versie. In dit artikel bespreken we welke gratis VPN services er zijn en geven we aan welke mogelijkheden en beperkingen ze hebben.

Ondanks dat sommige gratis VPN aanbieders best goed zijn, adviseren wij over het algemeen toch om voor een betaalde VPN account te gaan. Gratis VPN diensten kennen vaak de nodige beperkingen en frustraties, zoals datalimieten, snelheidslimieten, downloadbeperkingen, advertenties en wachttijden. Omdat we tegenwoordig met zijn allen eigenlijk continu online zijn (via onze smartphones, tablets, smartTVs, laptops etc.) is het de moeite waard om daarbij een goede en betrouwbare VPN dienst te gebruiken. Gelukkig zijn VPN-abonnementen inmiddels vrij goedkoop! Betaalde VPN diensten zullen over het algemeen ook meer oog voor jouw privacy hebben. Om een overzicht te krijgen van de beste, betaalbare VPN diensten verwijzen we je graag naar onze VPN review sectie en naar ons overzicht van de beste VPN-aanbieders van 2017. Echter, voor casual internetgebruikers die gewoon op zoek zijn naar een beetje extra privacy of die sporadisch toegang willen tot een door geolocatie geblokkeerde website kunnen gratis VPN versies soms volstaan. Dus mocht je interesse uitgaan naar een gratis VPN, dan zijn de hieronder besproken aanbieders interessant voor jou!

CyberGhost

CyberGhost heeft een clean installatie en de interface ziet er prima uit. Er worden geen beperkingen gesteld aan de hoeveelheid data (bandbreedte) je mag gebruiken. Zodra je een instelling wil wijzigen in het programma, dan krijg je een pop-up venster waarna je moet gaan betalen. De snelheid van Cyberghost is iets hoger dan die van de andere gratis diensten die hier genoemd worden, maar ze hebben het P2P-verkeer (torrents) beperkt. Dit heeft geen invloed op video- en audio-streaming diensten, maar als je anoniem wilt downloaden (bv torrents) dan is deze gratis dienst niet geschikt. Ze hebben de uitgebreidste lijst met opties als het gaat om IP-selectie met virtuele locaties in Duitsland, Spanje, Roemenië, Luxemburg, Frankrijk, Italië, naast de gebruikelijke Amerikaanse en Britse locaties. CyberGhost is beschikbaar voor Windows, Mac, Android, iOS en Linux (met wat werk).

Bezoek Cyberghost

 TunnelBear

TunnelBear is een sterke speler in de wereld van de gratis VPN’s. De interface is netjes en eenvoudig in gebruik, de installatie is snel en makkelijk. Wij waren in staat om alle online streamingdiensten die wij probeerden – Hulu, BBC iPlayer, en YouTube – te gebruiken. De snelheid was wel ontoereikend en er is een 500 MB datalimiet per maand, maar je kunt dat verhogen tot 1,5 GB met een tweet. Je kunt kiezen voor virtuele locaties in de VS, het VK, Canada, Duitsland, Japan, Nederland en Italië. TunnelBear is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

Bezoek Tunnelbear

SurfEasy

SurfEasy is een ander gratis VPN alternatief. De snelheid die wordt geboden is goed, de installatie is eenvoudig, de encryptie is van zogenaamd “banke klasse” en ze geven duidelijk  aan geen online activiteiten te loggen. Je kunt regio’s selecteren met servers in Brazilië, de VS, Singapore, Groot-Brittannië, Duitsland en Canada. De grootste dealbreaker is dat hun IP-adressen op de zwarte lijst staan van sommige streamingdiensten. Er is ook een maandelijkse dataverkeer limiet van 500MB voor gratis accounts en BitTorrent-verkeer wordt niet ondersteund (je kan dus niet downloaden met torrents). SurfEasy is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS nadat je je registreert voor een account.

Bezoek SurfEasy

Hotspot Shield

Hotspot Shield is waarschijnlijk de meest bekende en gebruikte gratis VPN-dienst die er is. HotSpot Shield bevat alle basic functies en terwijl de snelheid gemiddeld is, is het bijna goed genoeg voor het streamen van Hulu video’s bij gemiddelde resolutie. Alle communicatie is versleuteld en er is geen sprake van een datalimiet. Echter, je zult advertenties moeten tolereren tijdens het surfen (wat toch bepaalde privacy- en beveiligingsrisico’s met zich mee kan brengen). Pas tijdens de installatie op dat je de optie uitzet die je homepage verandert. Hotspot Shield is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

Bezoek HotSpotShield

Spotflux

Spotflux is een ander bedrijf dat gratis gratis te gebruiken VPN aanbiedt. Ook deze VPN verbinding komt met advertenties en zonder bandbreedtelimieten. De te verwachten internetsnelheid is min of meer op gelijke voet met Hotspot Shield – dat wil zeggen dat het niet de snelste van het stel is- maar naast het versleutelen van uw internetverkeer beloven ze ook bescherming tegen kwaadaardige online advertenties, cookies en malware. De cliënt is vrij eenvoudig vrijwel zonder instellingen te gebruiken. Hun IP-adressen lijken in de VS te zijn gebaseerd zodat je dus geen diensten uit andere landen kunt gebruiken. Het is ook het vermelden waard dat ze op het moment van schrijven op de zwarte lijst van Hulu staan. Spotflux is beschikbaar voor Windows,Mac, Android en iOS.

Bezoek Spotflux

 

Één reactie

  1. Hide My IP moeten worden vermeld 🙁 Ik gebruik tunnelbear, sufeasy en Cyberghost maar geen van hen werken met Netflix Je moet beter geven Hide My IP proberen en zien het enorme verschil;).

Geef een reactie