HideMe PNG Logo

Hide.me Review 2020

Laatst bijgewerkt: 8 april 2020
Hoogtepunten
 • Gratis abonnement mogelijk met servers in Nederland, Canada en Singapore
 • Torrents mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke software en apps
7.4

Onze score

 • Snelheid
  8.5
 • Veiligheid
  6.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Servers
  7.0

Hide.me review 2020 – Een snelle en gebruiksvriendelijke VPN

Hide.me big logoHide.me is een relatief nieuwe VPN-aanbieder. Ze richten zich met name op een veilige en snelle VPN-service. Hide.me is van oorsprong een Duitse VPN-aanbieder en is opgericht in 2013 (voorheen Hide.io). Ze bevinden zich in Maleisië vanwege de juridische voordelen. Hide.me is een relatief bekende VPN-aanbieder en ze hebben ongeveer 5 miljoen gebruikers wereldwijd.

Hide.me is opgericht met de wens om een Virtual Private Network (VPN) te bieden dat gebruiksvriendelijk en veilig is. De laatste tijd pretenderen ze ook de snelste VPN te zijn. Ze zijn als een van de weinige gecertificeerd log-vrij en leggen daar graag de nadruk op (of dit werkelijk zo is lees je later in deze review).

Hide.me heeft een sterke encryptie en is een snelle VPN. Deze VPN valt wel in het iets duurdere segment vergeleken met andere VPN-aanbieders. Gelukkig kun je Hide.me gratis uitproberen met hun 30 dagen niet-tevreden-geld-terug garantie. Ze bieden zelfs een gratis VPN-service aan, daar zit dan wel een datalimiet aan. Het installeren van Hide.me is eenvoudig en je kunt zelfs 10 apparaten tegelijk verbinden (met premium). Dit is natuurlijk handig als je al je apparaten tegelijk beveiligd wil hebben.

Specificaties Hide.me
 • Gelijktijdige verbindingen: 10
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, PPTP, L2TP/IPsec, IKEv2, IKEv1, SoftEther
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 1560 servers op 60 locaties
 • Prijs: Vanaf €4,99 per maand
 • Geld-terug-garantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is Hide.me?

Snelheid is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een VPN. Het zou vervelend zijn als je video-stream hapert of je download langzaam is. En omdat snelheid zo belangrijk is hebben we Hide.me uitvoerig getest. We gebruiken hiervoor speedtests en bekijken de prestaties tijdens dagelijks gebruik. De resultaten vindt je hieronder.

Speedtest resultaten Hide.me

Hier zie je de speedtest resultaten van onze internetverbinding via de verschillende servers van Hide.me. De resultaten zijn van april 2018 vanuit Nederland. Hou er rekening mee dat dit een momentopname is en daarnaast kun je in verschillende landen andere resultaten verwachten.

Zonder VPN (speedtest.net)

Hide.me speedtest zonder VPN

Hierboven zie je de resultaten van onze internetsnelheid zonder het gebruik van een VPN.

Server NL (speedtest.net)

Hide.me speedtest VPN NL

Hier zie je de resultaten van onze internetsnelheid wanneer we verbonden zijn met een Nederlandse server (Haarlem). Zoals je ziet zijn de resultaten nagenoeg gelijk gebleven en dit is erg uitzonderlijk voor een VPN. Zelfs de ping is slechts minimaal toegenomen. De uploadsnelheid is ook relatief weinig afgenomen.

Server USA (speedtest.net)

Hide.me speedtest met VPN VS

Dit zijn de resultaten voor een test met een server in de Verenigde Staten. Deze resultaten zijn belangrijk als je Amerikaanse content wil bekijken vanuit Nederland. Met een VPN kun je namelijk ook geografische blokkades omzeilen, maar dan moet de snelheid natuurlijk wel hoog genoeg zijn. Dit is hierboven met Hide.me dus wel het geval. Verder is het opmerkelijk dat de upload snelheid van een server in de VS zelfs sneller is dan die van een Nederlandse server.

Snelheid in alledaags gebruik

In het dagelijks gebruik is de snelheid van Hide.me uitstekend. We hebben deze VPN getest bij meerdere onderdelen van dagelijks gebruik. Zo hebben we met verschillende browsers op het internet gesurft en allerlei websites getest. Ook hebben we geprobeerd om video’s te streamen, torrents te downloaden en online te gamen.

Bij het regulier internetten maakte het geen verschil of de VPN aanstond of niet, ook niet wat betreft laadtijden. Met deze VPN heb je gewoon toegang tot al je accounts zoals Mail, Google of Facebook. Het downloaden van bijlagen en bestanden van websites ging ook goed en er was geen verschil in snelheid.

Zoals vermeld hebben we verschillende stream-diensten geprobeerd te gebruiken in combinatie met de Hide.me VPN. Bij het gebruik van YouTube en Spotify ondervonden we geen problemen. Hide.me is dus goed te gebruiken voor het streamen van video’s. Dus in principe zou je deze VPN kunnen gebruiken om sport in het buitenland te kijken. Helaas geldt dit niet voor Netflix. Deze streaming service wordt namelijk wel geblokkeerd, hier gaan we later in deze review verder op in.

Conclusie snelheid Hide.me

Onze conclusies betreft de snelheid van Hide.me zijn als volgt:

 • Een VPN met zeer goede snelheid.
 • De speedtests tonen weinig verschil in download- en upload snelheid tussen gebruik met of zonder VPN.
 • We merkten geen verschil bij regulier internetten, downloaden of streamen (m.u.v. Netflix).

Veiligheid – Hoe veilig is Hide.me

Hide.me is een VPN-aanbieder die prioriteit stelt op veiligheid en privacy. Dit is geen verassing want dit is een van de belangrijkere aspecten van een VPN. Je wil natuurlijk niet dat derden je gegevens kunnen achterhalen. Verder kun je lezen over het log-beleid van deze VPN. Want als dit niet goed is zou deze VPN jouw gegevens alsnog kunnen doorgeven aan overheids- of auteursrechten instanties. Dit is door sommige VPN-aanbieders in het verleden wel gedaan (bijv. HideMyAss). Daarnaast lees je hier welke gegevens je moet opgeven om Hide.me te gebruiken en hoe vertrouwelijk zij omgaan met deze gegevens. Reden genoeg om de veiligheid van deze VPN eens onder de loep te nemen.

Protocollen

Hide.me beschikt over een uitstekende beveiliging en maakt gebruik van een AES 256-bit encryptie. Dit is algemeen geaccepteerd als een goed niveau van encryptie. Bovendien ondersteunt Hide.me veel soorten protocollen. Ze beschikken onder meer over OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP, IPsec, IKEv2, IKEv1 en zelfs SoftEther. Helaas worden niet alle protocollen ondersteunt door de app, dit komt later in deze review aan bod.

De website van Hide.me toont een mooi overzicht van de verschillende protocollen. Hierbij geven ze ook de sterke en zwakke punten aan per protocol. Erg handig, want ze maken meteen inzichtelijk of een protocol compatible is met jouw besturingssysteem. Hieronder zie je een voorbeeld van het OpenVPN protocol.

Hide.me OpenVPN protocol

Logbeleid en Privacy

Hide.me stelt een strikt ‘no-logs’ beleid te voeren. Ze houden dus geen gegevens van jou bij wanneer je hun VPN gebruikt. Deze VPN-aanbieder hoeft geen logs bij te houden omdat ze in Maleisië gevestigd zijn. Daardoor hoeven ze volgens de lokale wetgeving niks bij te houden.

Hier maken ze gebruik van door geen user-logs bij te houden, maar er is wel een kanttekening. Er worden namelijk wel connection-logs bijgehouden. Dit betekend dat ze zien wanneer jij verbonden bent met hun VPN. Gelukkig houden ze deze logs maar enkele uren vast, daarna worden ze permanent verwijdert.

Hide.me houdt deze connection-logs bij om zo hun diensten te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld om te kijken of sommige servers overbelast kunnen raken of om te zien wanneer de meeste mensen gebruik maken van hun dienst. Deze gegevens zijn wel volledig geanonimiseerd. Verder worden er door Hide.me geen IP-adressen bijgehouden (maar dit is natuurlijk bijna vanzelfsprekend).

Bij gebruik van de app op een Mac OS kregen wij wel enkele opmerkelijke meldingen. Zo vroeg de app meerdere malen om toegang tot ‘Keychain’. Dit is het programma waar alle wachtwoorden van je computer in staan. Dit is gevoelige informatie waarvan je je af kan vragen wat Hide.me daar mee wil. Hieronder zie je de melding:

Hide.me MacOS warning

Welke gegevens heeft Hide.me nodig?

Voor het aanmaken van een account heeft Hide.me in ieder geval een email adres nodig. Vervolgens moet je met dit email adres een accountnaam aanmaken en een wachtwoord. Als je anoniem wil blijven moet je zorgen dat zowel je accountnaam als wachtwoord niet tot jou te herleiden zijn.

Wanneer je besluit een betaald abonnement te nemen, dan moet je ook betaalgegevens opgeven. Afhankelijk van welke betaalmethode je kiest zal je aanvullende informatie moeten afgeven. Hide.me maakt gebruik van meerdere externe partijen om de betalingen af te handelen. Deze externe partijen zullen volgens Hide.me jouw ware IP-adres en identiteit niet zien. Je zult een betaal nummer krijgen welke niet te koppelen is aan jouw identiteit. Bovendien wordt dit betaalnummer meteen na voltooiing van de betaling vernietigd. Daarmee kun je dus ook geheel anoniem betalen bij Hide.me.

Conclusie veiligheid Hide.me

Aan de hand van onze tests en onderzoek naar de veiligheid van Hide.me trekken we de volgende conclusies:

 • Hide.me is een gedegen en veilige VPN.
 • Er wordt gebruik gemaakt van een sterke AES 256-bit encryptie.
 • Ze delen geen gegevens met overheden of derden, ook niet als ze daarom gevraagd wordt.
 • Je hebt bij Hide.me keuze tussen verschillende protocollen
 • Ze houden wel ‘connection-logs’ bij voor enkele uren.

De gebruiksvriendelijkheid van Hide.me

Hide.me is erg gebruiksvriendelijk. Dit maakt Hide.me ook toegankelijk voor onervaren VPN-gebruikers. Deze VPN-provider biedt twee mogelijkheden om hun service te gebruiken. Je kunt de app downloaden óf je kunt zelf een bepaald protocol installeren op je computer. Verder gaan we in op de website, klantenservice, uitstraling, betaalmogelijkheden en installatieprocedure van Hide.me.

De Hide.me website

De website van Hide.me is overzichtelijk en geeft eigenlijk alle informatie die je mag verwachten van een VPN-aanbieder. Op de homepage vindt je informatie over Hide.me, waarom je een VPN nodig hebt en recensies over Hide.me. De website is in veel verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Nederlands. De rest van de website bevat extra informatie over het server-netwerk en de protocollen die Hide.me ondersteunt. De website heeft verder een tabblad met software downloads en een tabblad met de mogelijke abonnementen. Hieronder vindt je een impressie van de website:Hide.me websiteDe website beschikt helaas niet over een zoek-functie, dit maakt het soms lastig om bepaalde informatie te vinden. Verder is het ons opgevallen dat de site minder geoptimaliseerd is voor weergave op kleinere schermen. Sommige menu’s vallen hierdoor weg of werken niet naar behoren.

Wanneer je inlogt op je Hide.me account krijg je een overzicht met accountinstellingen, aankoopgeschiedenis en de klantenservice. Op deze accountpagina kun je ook handleidingen vinden. Deze handleidingen zijn makkelijk te begrijpen en geven per apparaat stap voor stap instructies. Deze handleidingen beschrijven hoe je de software en protocollen kunt installeren.

Installatieprocedure

Het installatieproces van Hide.me is erg eenvoudig. Je kunt ervoor kiezen om de app te installeren of om aparte software te downloaden als je een specifiek protocol wil gebruiken. De eerste optie is het makkelijkst. De app van Hide.me kan gedownload worden uit de Appstore of Playstore. Wanneer de app geïnstalleerd is hoef je alleen nog maar je accountgegevens in te vullen en je bent klaar.

Hide.me-appstore2

Hierboven zie je de Hide.me app in de Appstore. De app maakt automatisch gebruik van het meest geschikte protocol voor jouw besturingssysteem. Voor Windows zijn dat IKEv2,OpenVPN, SoftEtherVPN, SSTP en PPTP. De Mac OS app ondersteunt IPsec, IKEv2 en IKEv1. De Mac OS-app biedt dus geen ondersteuning voor OpenVPN. Dit is jammer want OpenVPN is het meest veilige protocol.

Als de app geïnstalleerd is kun je eenvoudig aan de slag. Je hoeft alleen nog inloggegevens in te vullen zoals hieronder te zien is:

Hide.me inlogscherm

 

Hide.me protocol detailsDe tweede optie is iets lastiger, maar geeft je wel meer vrijheid in protocollen om uit te kiezen. Als je inlogt op je account-pagina van Hide.me kun je bij de instellingen een overzicht vinden van de verschillende protocollen per besturingssysteem.

Bij elke keuze krijg je een uitgebreide handleiding hoe je dit protocol en bijbehorende software kunt installeren. Verder toont dit overzicht de karaktereigenschappen van elk VPN protocol, hiernaast zie je de eigenschappen van OpenVPN:

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid Hide.me

Het gebruiksgemak van Hide.me is groot en daarmee is het een uitstekende keuze voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met VPN’s. De app is erg eenvoudig, je hebt een knop om te verbinden en een om de server locatie te kiezen. Zo eenvoudig kan het zijn. De software ziet er ook professioneel uit en alle opties en functies werken naar behoren. Daarnaast wordt de app aangeboden in veel verschillende talen, inclusief Nederlands.

Hide.me app homescreen

Deze zeer eenvoudige app heeft echter wel nadelen. Zo kun je binnen de app eigenlijk helemaal geen instellingen aanpassen. Dus ook niet de gebruikte protocollen. Dit betekent dat je verplicht gebruik moet maken van de standaard protocollen in deze app. Dit maakt de app minder geschikt voor een gebruiker die graag zelf zijn protocol kiest.

De app biedt misschien weinig instellingen om aan te passen, maar hij beschikt wel over een aantal handige functies. Zo heeft de app ‘Auto reconnect’, ‘kill switch’, ‘IP-leak bescherming’ en ‘DNS-leak bescherming’. Al deze functies hebben als doel dat je niet per ongeluk onbeveiligd het internet op gaat. Of dat jouw computer per ongeluk gegevens deelt buitenom de beveiligde verbinding. Zo zorgt de Hide.me app er in een keer voor dat je optimaal beschermd bent. Het is duidelijk dat Hide.me focus legt op de gebruiksvriendelijkheid. De app is erg geschikt voor alledaags gebruik.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Hide.me is een wat duurdere VPN maar ze bieden wel veel verschillende abonnementen aan. Alle betaalde abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Verder kun je met elke account ook gebruik maken van de app. Hide.me heeft verschillende soorten abonnementen. Ten eerste bieden ze een gratis abonnement aan. Hierbij krijg je ieder maand 10GB tot je beschikking. Omdat de betaalde abonnementen meer servers hebben, zijn die waarschijnlijk sneller. Verder kun je met de gratis versie slechts met 1 apparaat tegelijk online.

Daarnaast kun je hun Premium pakket voor verschillende tijdsduur afsluiten. Het goedkoopste abonnement is voor twee jaar en kost €4,99 per maand. Daarbij krijg je nu zelfs 2 maanden gratis. Verder hebben ze ook een pakket voor een jaar dat €8,33 per maand kost en kun je ook gaan voor een maand abonnement maar die kost wel €12,99.

Hide.me prijzen

Hide.me heeft ook een 30 dagen geld-terug-garantie op alle betaalde abonnementen. Met deze garantie en het gratis abonnement geeft Hide.me de mogelijkheid om hun VPN eens rustig te proberen. Je kunt bij Hide.me betalen met creditcard, PayPal, SEPA Direct Debit, of Bitcoin. Voorheen kon je ook met iDeal betalen, maar deze optie hebben ze helaas verwijderd.

Klantenservice

Hide.me biedt tal van manieren om jouw vragen te beantwoorden. Ze hebben een uitgebreide FAQ-pagina en je kunt je vraag meteen stellen met een email. Ze staan je bij de klantenservice alleen te woord in het Engels, wat voor sommige mensen misschien lastig kan zijn. Daarnaast bestaat er een groot Hide.me forum, waarin je vragen kunt stellen aan andere gebruikers. Ook heeft Hide.me een blog waarin ze updates en nieuws publiceren over hun VPN-service.

Om een beter beeld te krijgen van de klantvriendelijkheid hebben we contact opgenomen met de klantenservice. Wanneer je een mail naar Hide.me verstuurd krijg je een email terug met daarin inloggegevens. Als je hiermee inlogt krijg je een uniek klantenservice ID, zodat de medewerkers direct weten wat je probleem is. Helaas werkte de klantenservice via de email niet, toen we probeerden in te loggen kregen we een foutmelding.

Gelukkig kregen we hierna al gauw een email van Hide.me waarin alsnog erg uitgebreid antwoord werd gegeven op onze vraag. Hierbij gebruiken ze afbeeldingen en screenshots om het extra duidelijk te maken. Vanzelfsprekend namen wij vooral contact op met Hide.me om te kijken wat de responsietijd was, of we vriendelijk te woord werden gestaan en of we goed geholpen werden. De responsietijd bedroeg ongeveer 2 uur. We kregen een uitgebreide reactie en deze reactie beantwoordde onze vraag volledig. Hieronder zie je een gedeelte van het antwoord van Hide.me:

Hide.me klantenservice

De klantenservice werkt dus goed en je wordt effectief geholpen met je vragen. Hide.me beschikt ook over een zogenaamde live chat, waar je rechtstreeks vragen kunt stellen. Je kunt pas live chatten als je een klantenservice ticket hebt. Helaas werkt het inloggen met de gegevens in de email niet. Dit betekent dus dat je niet kunt live chatten met de klantenservice. Dit laat wat te wensen over.

Conclusie gebruiksgemak Hide.me

Aan de hand van onze gebruikerservaring met Hide.me zijn we tot de volgende conclusies gekomen wat betreft Hide.me en gebruiksvriendelijkheid:

 • De app is gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief
 • De Hide.me website is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik
 • Het installatieproces is voor alle besturingssystemen eenvoudig
 • De app heeft beperkte instellingsmogelijkheden
 • Bij Hide.me kun je betalen met cryptocurrency, creditcard, of PayPal
 • De software beschikt over vele talen waaronder ook Nederlands
 • De klantenservice is goed, maar ze beschikken niet over een werkende live chat

Servernetwerk Hide.me

Het servernetwerk van Hide.me is in de afgelopen jaren aardig gegroeid. Ze ze beschikken nu over 1560 servers verspreid over 60 verschillende locaties. De nadruk ligt hierbij nog altijd op Europa en de Verenigde staten. Dit is ook logisch want hier bevinden de meeste klanten van Hide.me zich. Tot slot lees je over de dedicated-IP mogelijkheden van Hide.me.

Aantal servers en locaties

Met 1560 servers in 38 verschillende landen heeft Hide.me relatief weinig mogelijkheden, vergeleken met andere VPN-aanbieders. Zoals hierboven vermeld richt Hide.me op de Europese en Amerikaanse markt. Ze hebben 9 serverlocaties in de VS en 2 serverlocaties in Nederland. Verder beschikken ze over servers in veel Europese landen waaronder Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De reden dat Hide.me niet heel veel servers heeft is omdat ze al hun servers in eigen beheer hebben. Ze stellen hoge eisen aan hun servers om zo de optimale veiligheid te waarborgen. Nadeel hiervan is dat ze hun netwerk niet snel uitbreiden. Mocht je toch gebruik willen maken van veel verschillende server locaties, dan is het misschien toch verstandig om een andere VPN te kiezen. Wil je weten welke VPN-aanbieder veel servers heeft? Vergelijk dan het server netwerk van de beste VPN-providers.

Dedicated IP-adres

Met Hide.me is het niet mogelijk om een dedicated IP-adres te krijgen. Elk IP-adres van Hide.me wordt dus gedeeld met andere Hide.me gebruikers. Ze bieden wel de optie om te kiezen voor een ‘static-IP’. Dit betekent dat je wel elke keer verbonden kan worden met hetzelfde IP-adres. Helaas helpt dit weinig want dit IP-adres wordt dus nog altijd gedeeld met anderen. Dat je geen dedicated IP-adres kunt kiezen heeft een aantal gevolgen. Je kunt daardoor geen Netflix kijken, maar ook zullen sommige websites extra veiligheidsmaatregelen nemen omdat je vaak van IP-adres wisselt. Hierbij kun je denken aan banken, overheidsdiensten en games. Overigens kun je het laatstgenoemde probleem wel oplossen met een ‘static-IP’.

Conclusie servernetwerk en locaties

We kunnen de volgende conclusies trekken over de servers van Hide.me:

 • Hide.me heeft een redelijk aantal servers en een snel servernetwerk
 • Hide.me biedt helaas geen dedicated IP-adressen

Mogelijkheden Hide.me

Hide.me beschikt over alle functies van een normale VPN, maar het biedt ook een aantal extra functies. Zo heeft hun app een ingebouwde kill switch. Hiermee wordt al je internetverkeer volledig afgesloten wanneer je verbinding met de server verliest. Dit voorkomt dat je gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Wees niet bang dat je telkens je VPN weer handmatig moet aanzetten, want Hide.me biedt ook ingebouwde ‘auto reconnect’. Hiermee wordt de verbinding elke keer automatisch hersteld met de VPN-server.

Met het premium abonnement krijg je nog een extra functie. Dit abonnement biedt namelijk ‘Dynamic Port Forwarding’ hiermee kun je bepaalde firewalls omzeilen die je internettoegang beperken. Tot slot beschikken het Premium- en PLUS-abonnement over SoftEther. Dit is een veel sneller protocol dan het veel gebruikte OpenVPN. OpenVPN heeft een max. Snelheid van ongeveer 100MB/sec terwijl SoftEther snelheden kan halen van 900MB/sec.

Hide.me en Netflix

Netflix error notificationZoals met steeds meer VPN’s is de toegang tot Netflix geblokkeerd. Dit komt doordat Netflix actief VPN IP-adressen probeert te blokkeren. Hide.me ontkomt hier ook niet aan, omdat zij hun IP-adressen in de VS niet snel genoeg verversen. Hierdoor komen hun IP-adressen snel bij Netflix bekend te staan als VPN IP-adres. Mocht je nou toch Amerikaanse content van Netflix willen zien, dan kun je terecht bij onze pagina: Netflix kijken in Nederland.

Hide.me en torrents

Tot slot hebben we het downloaden van torrents met Hide.me geprobeerd. Dit ging vlekkeloos en snel. Zo hebben we bijvoorbeeld een bestand van 1,2GB in minder dan vijf minuten gedownload. En zoals eerder beschreven, ondersteund Hide.me ook Peer-to-Peer netwerken. Bijna alle servers van Hide.me ondersteunen het downloaden via P2P-netwerken. Alleen de servers in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië ondersteunen dit downloaden via P2P niet. De servers in Nederland ondersteunen dit in ieder geval wel.

Conclusies – Onze ervaring met Hide.me

Hide.me is een snelle en gebruiksvriendelijke VPN. Deze VPN is uitermate geschikt voor de beginnende VPN-gebruiker vanwege de intuïtieve interface. Verder is Hide.me voorzien van een goede beveiliging en houdt deze geen enkele (gebruikers) logs bij. Deze VPN beschikt over razendsnelle servers, maar deze zijn niet echt verspreid over veel landen. Veel van hun servers bieden ook de mogelijkheid om torrents te downloaden. Hide.me is volgens ons een echte aanrader voor mensen die nog niet zo bekend zijn met VPN’s. Wil je simpelweg een snelle, veilige en gemakkelijk werkende VPN, dan is Hide.me een goede keuze!

PluspuntenMinpunten
Makkelijk in het gebruikGeen dedicated-IP
Makkelijk te installerenWeinig instellingen in de app
Snelle serversGeen Netflix
Gratis abonnementGeen werkende live chat
Torrents mogelijk
30 dagen geld-terug-garantie
Ruime keuze uit protocollen
Mogelijkheid voor SoftEther

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

Onze score
7.4
Hide.me is de favoriete gratis VPN van enkele van onze redactieleden. Uiteraard kent de gratis versie beperkingen, maar je kan altijd overwegen te upgraden naar de betaalde versie.
Bezoek Hide.me Website
Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Hide.me