Norton 360 review (2022): hoe goed werkt deze antivirus?

Norton 360 logo met een vergrootglas en een ster met daarin de score 8,3
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Norton 360 review: een samenvatting

Norton Antivirus staat bekend onder verschillende namen, zoals Norton Security Suite en Norton 360. Het biedt vier pakketten aan met verschillende functies die jou beschermen tegen malware, virussen, spyware, hackers en andere online bedreigingen. Enkele belangrijke features zijn:

 • Real-time bescherming
 • Smart firewall
 • Wachtwoordmanager
 • Cloud backup
 • Secure VPN
 • Ouderlijk toezicht

We hebben deze functies getest met Windows en Mac om een uitgebreide review van Norton 360 te maken. Uit onze tests bleek dat Norton Antivirus een goede beveiligingsmethode biedt die gemakkelijk te gebruiken is voor iedereen. Daarnaast heeft ze apps voor iOS en Android en een betrouwbare klantenservice die je goed kan helpen.

Bekijk Norton 360 zelf, door op de button hieronder te klikken:

Bezoek Norton 360

Meer weten over veiligheid en privacy van Norton Antivirus? Lees de volledige review hieronder.

Norton is een gevestigde naam in de antiviruswereld. Het bedrijf is van Symantec Corporation, die in 1991 de eerste Norton Antivirus voor pc’s uitbracht. Vandaag de dag is Symantec bekend onder de naam NortonLifeLock, is het bedrijf gegroeid en biedt het verschillende producten aan.

Norton staat bekend onder verschillende namen, zoals Norton 360 en Norton Security Suite. De software is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

We hebben de Norton Security Suite getest om te zien of het het geld waard is. Hieronder vind je een volledige review van de Norton Antivirus, inclusief informatie over verschillende functies, prijzen, en gebruiksgemak.

Abonnementen en prijzen: hoe duur is Norton Antivirus?

Norton heeft vier verschillende abonnementen. De beste optie voor de meeste gebruikers is de Norton 360 Deluxe. Het Deluxe abonnement kan op vijf verschillende apparaten worden geïnstalleerd en biedt een boel extra functies. Bij het abonnement zitten 50GB aan cloudoplag, een veilige VPN-service, dark web monitoring, opties voor ouderlijk toezicht, een wachtwoordmanager en meer.

Hieronder zie je de verschillende abonnement opties:

Screenshot van de prijzen en abonnementen van Norton 360

Hoewel Norton hier adverteert met vrij lage jaarlijkse abonnementskosten, is het goed om in de gaten te houden dat deze prijzen na het eerste jaar omhooggaan. Hierdoor is Norton een wat prijzigere virusscanner, zeker wanneer je het vergelijkt met de antivirusprogramma’s van Kaspersky of AVG.

Na het eerste jaar zijn de prijzen van Norton 360 als volgt:

 • Norton AntiVirus Plus: € 34,99/jaar
 • Norton 360 Standard: € 74,99/jaar
 • Norton 360 Deluxe: € 94,99/jaar
 • Norton 360 Premium: € 104,99/jaar

Alle abonnementen hebben dezelfde basisfuncties, namelijk: real-time beveiliging tegen virussen en malware, een smart firewall en een wachtwoordmanager.

De duurdere pakketten hebben extra functies zoals cloud storage, de Norton Secure VPN-service, dark web monitoring en meer.

In de tabel hieronder kun je zien welke functies ieder pakket biedt.

NORTON ANTIVIRUS PLUSNORTON 360 STANDARDNORTON 360 DELUXENORTON 360 PREMIUM
1 pc of Mac1 pc, Max, smartphone of tablet5 apparaten10 apparaten
Real-time Threat ProtectionReal-time Threat ProtectionReal-time Threat ProtectionReal-time Threat Protection
WachtwoordbeheerWachtwoordbeheerWachtwoordbeheerWachtwoordbeheer
Firewall voor pc en MacFirewall voor pc en MacFirewall voor pc en MacFirewall voor pc en Mac
100% Virus Protection Promise100% Virus Protection Promise100% Virus Protection Promise100% Virus Protection Promise
2 GB Cloudopslag10 GB Cloudopslag50 GB Cloudopslag75 GB Cloudopslag
Secure VPNSecure VPNSecure VPN
SafeCamSafeCamSafeCam
Ouderlijk toezichtOuderlijk toezicht
SchooltijdSchooltijd
Dark Web MonitoringDark Web Monitoring

Wil je Norton gratis uitproberen? Dat kan met de proefversie van 14 dagen.

Daarnaast biedt Norton ook een ruime 60 dagen geld-terug-garantie, dus mocht je toch niet tevreden zijn over het antivirusprogramma dan kun je je geld terug krijgen.

Wil je meteen Norton 360 uitproberen? Ga naar de website door op de button hieronder te klikken.

Bezoek Norton 360

Veiligheid: hoe goed beschermt Norton 360 je computer?

Norton heeft een lange staat van dienst als het gaat om het beschermen van computers tegen virussen, malware, phishing en andere bedreigingen. Het haalde zelfs een perfecte score in de AV tests van juni 2021, waar het als beste antivirussoftware voor Windows uit te bus kwam.

Screenshot van de AV Tests score van Norton 360

Uit onze tests bleek dat Norton 360 ook voor MacOS erg goed werkt, waardoor het net hoger scoort dan concurrent McAfee. Laten we eens kijken naar de belangrijkste veiligheidsfuncties van Norton 360.

Real-time beveiliging

Screenshot van de Norton 360 Account Overzichtspagina

Realtime bescherming is misschien wel het meest essentiële aspect van elke antivirus – en Norton 360 maakt het waar. Naast een lijst van malwaretypes maakt het gebruik van heuristics en machine learning om online bedreigingen in de gaten te houden en je apparaten te beschermen tegen allerlei soorten malware, virussen en ransomware.

Heuristics analyseert nieuwe bestanden en vergelijkt ze met de code van bekende malware, waarbij bestanden met vergelijkbare code worden gemarkeerd als potentieel onveilig.

Machine learning inspecteert het gedrag van bestanden en identificeert acties en broncodes die vergelijkbaar zijn met bekende malwarebestanden. Hiermee kan Norton 360 een malwarebestand blokkeren of markeren dat probeert binnen te dringen in je basis bestanden, je systeembestanden probeert te versleutelen, verbinding probeert te maken met je wifi-netwerk, enz. Op deze manier is Norton 360 in staat om zelfs zero-day-bedreigingen op te sporen die nog niet opgenomen zijn in lijsten van bekende malware.

Verder kun je ervoor kiezen om de Norton Safe Web-extensie te gebruiken in Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Apple’s Safari-browsers. We raden je aan deze browserextensie toe te voegen, omdat deze je beschermt tijdens het browsen, winkelen of online zoeken. Het maakt je browse-ervaring veiliger door als volgt gekleurde pictogrammen naast elk zoekresultaat te plaatsen:

 • Groen: om aan te geven dat een site volkomen veilig is om te bezoeken.
 • Grijs: deze URL is nog niet bekend voor het systeem.
 • Geel: deze site vormt mogelijk een risico voor je online veiligheid.
 • Rood: deze site is gevaarlijk.

Schildje met een bug daarop bovenop een laptopschermJe kunt zelfs op het pictogram klikken voor meer informatie over de site. Wat we het handigst vonden, is dat dit systeem werkt voor Facebook, Twitter en webgebaseerde e-mails. Dat wil zeggen, de extensie markeert alle risicovolle links in het rood om je te waarschuwen. Dit gebeurt op een niet-opdringerige manier zodat het je gebruikerservaring niet belemmert.

Bovendien heeft de Safe Web-extensie ook de isolatiemodus van Norton 360. Hiermee kun je veilig een potentieel risicovolle site bezoeken door de webpagina op de server van Norton weer te geven. De pagina wordt hier ontdaan van gevaarlijke inhoud. Bovendien voorkomt Norton 360 dat je gevoelige informatie met de website deelt. Om kwetsbaarheden verder te voorkomen, worden alle financiële sites geopend in de isolatiemodus om je gegevens te beschermen.

Norton 360 virus scans

Zoals de meeste antivirus oplossingen, biedt Norton 360 drie verschillende virusscans aan:

 • Snelle scan om snel de probleemgebieden in je systeem te checken op eigenaardigheden.
 • Volledige systeemscan om je hele systeem op kwetsbaarheden te controleren.
 • Aangepaste scan om een specifiek bestand of een specifieke map te controleren.

Screenshot van de verschillende opties voor scannen met Norton 360

Je kunt ook scans inplannen zodat Norton 360 je systeem regelmatig checkt.

Een snelle scan duurt vaak niet langer dan vijf minuten, terwijl een volledige systeemscan wel bijna een uur kan duren. Natuurlijk hangt dit ook af van je systeem en hoe vol je opslag is.

Screenshot van de "Snelle Scan" functie van Norton 360

Norton Slimme Firewall

Norton’s Slimme Firewall bewaakt het verzonden en ontvangen netwerkverkeer op je computer om het te beschermen tegen ongewenste communicatie. Het biedt vier hoofdopties, namelijk app-blokkering, verbindingsblokkering, kwetsbaarheidsbescherming en locatiebewustzijn. Deze helpen je systeem te beschermen tegen cyberaanvallen.

Screenshot van de "Slimme Firewall" van Norton 360

Afhankelijk van je instellingen zal Norton 360 je waarschuwen en toestemming vragen om bepaalde apps of processen toe te staan.

Hier is een voorbeeld van een waarschuwing die we kregen toen app-blokkering was ingeschakeld in de firewall-instellingen op onze MacBook Pro:

Screenshot van een Norton 360 melding op Mac

De kwetsbaarheidsbeoordelingsfunctie is met name het vermelden waard. Het identificeert eventuele zwakke punten in je systeem waar cybercriminelen misbruik van kunnen maken, zoals een verouderd besturingssysteem; verdachte apps op je computer; of zwakke wachtwoorden. Het biedt ook aanbevelingen om de problemen op te lossen, zodat je je veiligheid kunt maximaliseren en alert kunt blijven.

Uit onze tests bleek dat de firewall van Norton 360 goed presteert en doet wat het zegt op zowel Windows als Mac.

Norton Password Manager

Dit is een andere handige functie in de Norton 360-beveiligingssuite. Een wachtwoordbeheerder biedt gemoedsrust en gemak omdat je slechts één wachtwoord hoeft te onthouden om toegang te krijgen tot al je online accounts. Bovendien helpt het je om veiligere wachtwoorden in te stellen die hackers kunnen afweren. Het beoordeelt je wachtwoorden en begeleid je bij het instellen van sterkere wachtwoorden wanneer dat nodig is.

De Norton Password Manager werkt als een web-extensie op je computer en als een app op iOS en Android. Het mooie is dat het een gratis tool is, dus je kunt het zelfs gebruiken zonder je te abonneren op een Norton 360-abonnement.

Uit onze tests van Norton Password Manager bleek dat het redelijk goed werkt. De software maakt het een fluitje van een cent om snel inloggegevens op internet in te vullen, nieuwe wachtwoorden op te slaan in je beveiligde kluis en deze te synchroniseren op je Windows-, Mac-, iOS- en Android-apparaten.

Naast inloggegevens kun je de wachtwoordbeheerder gebruiken om creditcardgegevens, adressen die je veilig wilt bewaren en privénotities op te slaan.

Screenshot van de Norton Password Manager

Norton Secure VPN

Een Virtual Private Network (VPN) is essentieel om anoniem op internet te surfen en te voorkomen dat bedrijven, websites en overheden je kunnen volgen. Het versleutelt ook je gegevens om je minder kwetsbaar te maken voor aanvallen van hackers en andere cybercriminelen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om geografische blokkades te omzeilen.

Norton’s Secure VPN vereist geen extra downloads en is gemakkelijk toegankelijk vanuit het startscherm van de Norton-app op Windows of Mac. Wanneer je het inschakelt, maakt het automatisch verbinding met de snelste beschikbare server.

Je kunt natuurlijk ook handmatig een server selecteren. Dit is handig wanneer je toegang wilt krijgen tot inhoud die beperkt is tot een bepaald land. Wij hebben bijvoorbeeld verbinding gemaakt met een Amerikaanse server om toegang te krijgen tot Amerikaanse Netflix. De VPN bood behoorlijke snelheden en we ondervonden geen problemen bij het streamen.

Screenshot van de VPN functie in de Norton software

Als bonus blokkeert het ook advertenties om je browse-ervaring te verbeteren. Wel mist de VPN een kill switch, waardoor je niet beschermd bent wanneer de verbinding tijdelijk wegvalt. Hierdoor kan je informatie, zoals je IP-adres, tijdelijk zichtbaar zijn waardoor je privacy in het geding komt.

Als je daarom op zoek bent naar robuuste bescherming en beveiliging, raden we je aan om voor een aparte premium VPN-provider te gaan die wel een kill switch biedt, zoals ExpressVPN of NordVPN.

Cloudback-up (voor pc)

Laptop met download icoonDit is een van de unieke kenmerken van Norton Antivirus, aangezien veel providers geen cloudopslag in hun pakketten opnemen. Je kunt al je belangrijke documenten en bestanden veilig opslaan – en ze vervolgens openen vanaf elk apparaat, en ze herstellen voor het geval er iets met je computer gebeurt.

Norton Cloud Backup is momenteel alleen beschikbaar voor pc, en er is nog geen nieuws over wanneer het voor Mac beschikbaar komt. De functie is een goede maatregel om je bestanden te beschermen tegen ransomware. Hackers gebruiken ransomware om je bestanden op afstand te versleutelen en vervolgens eisen ze betaling voordat ze je gegevens herstellen. Het maken van back-ups in de cloud is dus essentieel om beschermd te blijven tegen ransomware-bedreigingen.

Deze functie is eenvoudig in te stellen en je kunt selecteren van welke bestanden of mappen je een back-up wilt maken. Je kunt ook back-ups plannen om handmatige inspanningen te verminderen. Deze geplande, automatische back-ups vinden plaats wanneer je je computer niet gebruikt, zodat het proces je systeem niet vertraagt ​​terwijl jij bijvoorbeeld aan het werk bent.

Naast cloudback-up hadden we graag een optie gezien voor bestandsversleuteling om een ​​beveiligingslaag toe te voegen aan gevoelige documenten. Bovendien biedt Norton ook geen bestandsvernietiger aan, wat zijn aantrekkingskracht als complete beveiligingssuite zou vergroten.

SafeCam (voor pc)

Laptop met oogDe webcam op je computer kan een potentieel veiligheidsrisico vormen, omdat cybercriminelen spyware kunnen gebruiken om zonder je medeweten foto’s en video’s van je te maken. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt om je te chanteren.

Norton’s SafeCam is een handige functie om deze dreiging te bestrijden. Het blokkeert ongeautoriseerde toegang tot je webcam door je te waarschuwen wanneer een app toegang probeert te krijgen tot de camera. Het is echter alleen beschikbaar op Windows en niet op Mac.

We stellen het op prijs dat deze functie slim en onopvallend is, omdat veilige apps, zoals apps voor videoconferenties, automatisch toegang krijgen tot de camera wanneer dat nodig is. Hierdoor word je niet lastiggevallen met onnodige waarschuwingen en hoef je niet steeds opnieuw toegang te verlenen.

Privacymonitor

De privacymonitor van Norton 360 controleert of je privégegevens, zoals telefoonnummer, geboortedatum, adres, enz., gemakkelijk online beschikbaar zijn. Het scant veelvoorkomende sites om je informatie te vinden en helpt je je waar mogelijk af te melden. Dit is belangrijk voor beveiliging en bescherming tegen identiteitsdiefstal.

Je kunt bijvoorbeeld informatie zoals je geboortedatum of de naam van je partner gebruiken als onderdeel van je wachtwoorden. Als dergelijke informatie gemakkelijk online beschikbaar is, wordt het voor hackers gemakkelijker om in te loggen op je online accounts. Bovendien kunnen fraudeurs openbaar beschikbare informatie over je gebruiken om identiteitsdiefstal te plegen.

Daarom biedt Norton’s Privacy Monitor inzicht in hoe je je openbaar beschikbare informatie kunt verwijderen en je identiteit online kunt beschermen.

Dark web monitoring

anonymous maskerNet als de Privacy Monitor waarschuwt Norton’s Dark Web Monitoring-functie je als je gegevens, zoals bankrekeningnummers, creditcardgegevens, telefoonnummers en adressen op het dark web terecht gekomen zijn. Als dit het geval is kun je er op wachten tot hackers je gegevens proberen te misbruiken. Wanneer je weet dat je gegevens op het dark web te vinden zijn kun je je beter beveiligen door bijvoorbeeld je wachtwoorden aan te passen.

Je moet je aanmelden bij het Dark Web Monitoring-gedeelte van de Norton-website met je Deluxe- of Premium-account. De tool zoekt terug tot 2008 om je te vertellen of je gegevens worden gebruikt op dark web websites of forums.

Ouderlijk toezicht en schooltijd

Norton Antivirus is een geweldige keuze voor gezinnen omdat het een behoorlijk goed ouderlijk toezicht biedt via de Norton Family-app. Om dit in te stellen, moet je inloggen op je account op de Norton-website en het gedeelte ‘Ouderlijk toezicht’ selecteren.

Screenshot van de "Norton Family" pagina op de Norton website

Hier kun je je kinderen toevoegen en voor elk kind andere regels opstellen. Er zijn vier niveaus van beperkingen om uit te kiezen op basis van verschillende leeftijdsgroepen.

Je moet dan de Norton Family-app op de apparaten van je kinderen installeren, waarna je wordt gewaarschuwd wanneer ongepaste websites worden bezocht.

Bovendien heeft Norton onlangs de functie School Tijd toegevoegd om je kind te helpen zich te concentreren op leren door alleen tijdens bepaalde uren toegang te verlenen tot websites en categorieën op de witte lijst. Dit is een handige functie die helpt bij leren op afstand.

We hebben Norton Family getest en het heeft met succes de toegang tot websites voor volwassenen beperkt. Het verhinderde ook dat inhoud voor volwassenen werd weergegeven in de zoekresultaten van Google.

100% virusbeschermingsbelofte

Wanneer je kiest voor een automatisch verlengend Norton-abonnement, profiteer je van de Virus Protection Promise.

Dit betekent dat als een Norton-expert een virus niet van je apparaat kan verwijderen, je mogelijk in aanmerking komt voor een terugbetaling op basis van de werkelijke prijs die is betaald voor de huidige looptijd van je kwalificerende abonnement. Op deze garantie zijn enkele voorwaarden van toepassing, maar het is een behoorlijk geruststellend voordeel.

Door al deze extra features krijgt Norton 360 antivirus van ons een 8,5 voor beveiliging.

Norton Secure VPN-privacy: hoe gaat Norton met je gegevens om?

Norton heeft een uitgebreid gedeelte op zijn website waarin hun privacybeleid wordt uitgelegd en waar ze toelichten hoe gebruikersgegevens worden verwerkt. We hebben er doorheen gekeken en het meeste lijkt vrij standaard. Norton verzamelt informatie over jou, maar deelt deze niet met derden zonder je toestemming.

Enkele van de soorten verzamelde gegevens zijn:

 • Je naam en contactgegevens.
 • Je creditcard- en betalingsgegevens.
 • Je burgerservicenummer en andere door de overheid uitgegeven documenten om je identiteit te verifiëren en te beschermen.
 • Je locatiegegevens.

Het kan ook meer gegevens over je krijgen van derden, waaronder informatie over bedreigingsinformatie die wordt gebruikt om bedreigingen te analyseren en je te beschermen. Dit is acceptabel, aangezien Norton beveiligingssoftware is en dergelijke gegevens nodig heeft om je veiligheid te waarborgen.

Privacy is des te belangrijker bij het overwegen van Norton’s Secure VPN. Gelukkig stelt de NortonLifeLock Global Privacy Statement dat de VPN alleen gebruikersinformatie verzamelt voor communicatiedoeleinden, gegevens van mobiele apparaten en het totale bandbreedtegebruik. Het registreert geen informatie over je online activiteit. We geven Norton 360 daarom een 8,0 voor privacy.

Gebruiksgemak: hoe gebruiksvriendelijk is Norton 360?

Antivirussoftware moet gebruiksvriendelijk en goed ontworpen zijn om ervoor te zorgen dat je het meeste uit de functies kunt halen en begrijpt hoe je ermee kunt werken. Norton 360 doet het redelijk goed op dit gebied. Lees de details hieronder.

Norton Antivirus-website

De website van Norton is rustig en duidelijk opgezet. Je kunt alles wat je nodig hebt vrij snel vinden. Klik op de startpagina op de knop ‘Meer informatie’ om de verschillende abonnementsopties te bekijken, of scrol omlaag om meer te lezen over Norton en zijn producten.

Screenshot van de Norton 360 homepage

Nadat je een abonnement of een gratis proefperiode hebt geselecteerd, word je gevraagd je account aan te maken en je betalingsgegevens in te voeren. Na het voltooien van je betaling, word je begeleid bij het downloaden en installeren van de app op je apparaat.

Screenshot van de Norton installatie-instructies

Je kunt ook op de Norton-website inloggen op je account om op elk gewenst moment een overzicht te krijgen van je beveiliging en abonnement. Bovendien kun je de ruimte gebruiken om verschillende functies in te stellen, zoals ouderlijk toezicht en een wachtwoordmanager.

Screenshot van de Account Pagina van Norton

Norton Antivirus installeren

Het installatieproces duurt slechts een paar minuten, maar je moet je computer opnieuw opstarten om het te voltooien. Houd er rekening mee dat er een paar extra stappen nodig zijn op macOS, omdat je de Norton-app machtigingen moet verlenen om volledig toegang te krijgen tot je systeem.

Je krijgt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen en we vonden het proces vrij eenvoudig. Het kostte ons ongeveer 15 minuten om Norton 360 op een Mac in te stellen, en het proces was veel sneller op een pc.

Norton 360 gebruiksgemak

Norton 360 werkt redelijk intuïtief en is eenvoudig te gebruiken. Het kan echter een beetje verwarrend lijken omdat er zo veel verschillende functies zijn. Het mooie is dat de app je een korte rondleiding biedt nadat je hem hebt geïnstalleerd.

Screenshot van het welkomstbericht van Norton 360

De standaardweergave wanneer je de app opstart, is het scherm ‘Mijn Norton’. Hier kun je een overzicht van je beveiliging bekijken en specifieke secties openen.

Screenshot van de Norton 360 Software

Alle opties worden duidelijk op het scherm weergegeven en zijn gemakkelijk te vinden. Wanneer je op een optie klikt, wordt deze in een nieuw venster geopend. Dit kan in het begin een beetje moeilijk zijn om te navigeren, maar het is niet echt een probleem als je er eenmaal aan gewend bent.

Al met al is Norton eenvoudig te gebruiken en daarom krijgt deze antivirus van ons een 8,0 voor gebruiksgemak.

Klantenservice

De Norton 360-app bevat een link naar de ondersteuningswebsite van het bedrijf. Hier vind je een scala aan bronnen, zoals instructievideo’s en een community forum om je problemen op te lossen.

Maar voor het geval je een medewerker van de klantenservice moet spreken, is er een 24/7 live online chat. Als alternatief kun je op werkdagen tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de ondersteuning via de sociale mediakanalen van Norton, namelijk Facebook en Twitter.

We konden de Norton-klantenservice vrij snel bereiken en kregen tijdig hulp. Het ondersteunend personeel was deskundig en beleefd. Norton zorgt dus redelijk goed voor klanten en je zult gemakkelijk hulp vinden als je die nodig hebt.

Bovendien biedt het bedrijf een extra Ultimate Help Desk-service voor snelle toegang tot technici; afstemmingssessies voor je computer; en andere technische hulp die niet beperkt is tot alleen Norton-producten. Dit is een abonnementsservice die $150 per jaar kost (voor één pc of Mac) of $20 per maand (voor maximaal drie systemen). Je kunt ook kiezen voor eenmalige hulp voor $70 als je ooit vast komt te zitten met een vervelend technisch probleem.

De klantenservice van Norton krijgt van ons een mooie 8,0.

Norton 360 Antivirus snelheid en prestaties

Norton 360 verbruikt het grootste gedeelte van de tijd maar een minimale hoeveelheid energie en systeemruimte wanneer het op de achtergrond wordt uitgevoerd, maar dit stijgt drastisch tijdens actieve scans.

Een volledige scan nam bijna een uur in beslag en verbruikte ongeveer 30-35 procent CPU-gebruik. Ons systeem werd ook enigszins warm tijdens een volledige scan, dus het is het beste om deze uit te voeren buiten kantooruren wanneer je je computer niet voor andere taken gebruikt.

Aan de andere kant nam een snelle scan ongeveer 15-20 procent van de rekenkracht in beslag en was binnen vijf minuten voorbij. Dus snelle scans onderbreken je workflow niet zo veel en belemmeren de prestaties van andere apps op je computer niet.

Als je computer of je Norton 360-antivirussoftware echter verouderd is, kun je problemen ondervinden met vertraging en verhitting. Houd dingen up-to-date om ze soepel te laten verlopen.

Al met al biedt Norton goede snelheden waardoor we de antivirus een 8,0 geven voor snelheid en systeembelasting.

Norton 360 review conclusie: hoe goed is Norton Antivirus?

Om onze beoordeling samen te vatten kunnen we zeggen dat Norton 360 een van de beste antivirussoftwares is voor zowel Windows als Mac. Het biedt robuuste beveiliging en privacy, plus een reeks aanvullende beveiligingshulpmiddelen zoals een wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht en de Safe Web-browserextensie. Het is ook gebruiksvriendelijk en betrouwbaar, zij het aan de duurdere kant.

Voor onze eindbeoordeling hebben we Norton’s beoordelingen gecombineerd van beveiliging (weging van 0,5), snelheid en systeembelasting (weging van 0,2), privacy (weging van 0,1), gebruiksgemak (weging van 0,1) en klantenservice (weging van 0,1). Onze resultaten zijn als volgt:

Beveiliging: 8.5
Snelheid en systeembelasting: 8
Privacy: 8
Gebruiksgemak: 8
Klantenservice: 8
Eindscore: 8,3

Ga naar de Norton 360 website door op de onderstaande knop te klikken.

Bezoek Norton 360

Zijn we iets vergeten mee te nemen in onze Norton Antivirus review? Laat het ons weten in de reacties onderaan de pagina.

VOORDELENNADELEN
Uitgebreide beveiligingssuite voor Windows en MacEnigszins prijzig
Veel extra functies, zoals een wachtwoordbeheerder en VPNGeen bestandscodering of bestandsvernietiging
Eersteklas bescherming tegen malware
Goede gebruikersinterface
Inclusief cloudopslag voor pc
Heeft uitstekende mobiele apps voor zowel iOS als Android
Uitstekende klantenondersteuning
Norton 360 Antivirus: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Norton Antivirus? We helpen je graag. Bekijk de veelgestelde vragen hieronder om te zien of jouw vraag er tussen staat.

Ja, Norton Antivirus is een degelijke beveiligingsoptie die je beschermt tegen allerlei soorten malware en andere dreigingen. Ze hebben goede functies voor Windows en Mac en duidelijke apps voor iOS en Android. Lees hier een volledige review van de Norton antivirussoftware.

Uit onze tests blijkt dat Norton een betere antivirus oplossing is dan McAfee omdat het gebruiksvriendelijker is en zeer betrouwbaar. Daarnaast werkt McAfee niet zo goed met Mac terwijl Norton dat wel doet.

Nee, Norton is aardig efficiënt en tijdens onze tests leek het niet veel invloed te hebben op het functioneren van ons systeem. Een volledige scan neemt ongeveer 30% CPU in beslag, maar dat is normaal voor een goed antivirusprogramma.
Mocht je je zorgen maken, kun je een full scan ook inplannen wanneer je geen gebruik maakt van je apparaat of alleen gebruik maken van de quick scan.

Ja, Norton heeft veel beveiligingsfeatures die hackers en andere cybercriminelen buiten de deur houden. Zo houdt hun firewall in de gaten of je systeem geen zwakke plekken heeft en laat de real-time beveiliging het je weten wanneer er een vreemd of zelfs gevaarlijk bestand of programma is aangetroffen op je computer. Zo kun je de juiste stappen zetten om jezelf online beter te beveiligen. Hoewel Norton zeker helpt in de beveiliging, bestaat een volledige bescherming tegen hackers helaas niet.

Norton Security en Norton 360 zijn dezelfde software. De huidige naam is Norton 360 en dit omvat antivirusbescherming in combinatie met andere tools zoals ouderlijk toezicht, privacy monitoring, cloudopslag en nog veel meer.

Nee, Norton heeft alleen een premium antivirusprogramma en biedt al een basispakket aan voor € 14,99 per jaar. Na het eerste jaar kost het abonnement € 34,99. Wel kun je gebruik maken van een gratis proefperiode van 14 dagen om eens te kijken of Norton iets voor jou is.

Techredacteur
Tove is al een aantal jaar actief bij VPNgids als techredacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat. Meer over Tove.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen