Intego Antivirus review (2022): bescherming voor Mac en Windows

Intego logo met een vergrootglas en een ster met daarin de score 8,1

Sinds 1997 is Intego een van de beste antivirussoftwares voor macOS. Terwijl de meeste antivirusaanbieders zich richten op het Windows-besturingssysteem, is Intego Antivirus in eerste instantie ontworpen voor Apple’s desktopbesturingssysteem. Pas in 2021 kwam er ondersteuning voor Windows-apparaten.

Maar hoe goed is Intego Antivirus eigenlijk? In dit artikel beantwoorden we deze vraag en kijken we ook uitgebreid naar de functies, voordelen, nadelen en meer van Intego voor zowel Mac- als Windows-apparaten. We hebben de software op een MacBook Air getest. Dit zijn onze scores voor de Intego Antivirus review:

Scores van de Intego antivirus review op het gebied van veiligheid, privacy, snelheid & performance, gebruiksgemak

Intego Antivirus: in het kort

VoordelenNadelen
Heeft een ingebouwde firewall voor MacBiedt geen bescherming voor veilig surfen
Real-time virusscannerDe functies zijn verdeeld over verschillende apps
Is in staat om Windows- en Linux-malware te detecterenVPN-abonnement afzonderlijk verkrijgbaar
Biedt een gratis proefperiode van 7 dagen

Intego Antivirus bestaat niet voor niets al meer dan twintig jaar. Met uitgebreide en goed ontwikkelde functies, zorgt de dienst voor een goede bescherming van jouw apparaat. Bovendien zijn de prestaties niet zwaar voor je CPU.

Zeker voor Mac is Intego Antivirus een van de beste antivirussen. Ook is Intego relatief betaalbaar. Aangezien het programma voor Windows nog relatief nieuw is, zijn er voor Windows minder functies beschikbaar dan voor Mac. We raden Windows-gebruikers daarom aan om een kijkje te nemen bij de beste antivirussoftware voor Windows-computers.

Wil je snel Intego ontdekken? Druk dan op de button hieronder:

Bezoek Intego Antivirus

Lees dit artikel verder voor een diepgaande kijk op de functies van Intego en hoe wij deze beoordelen.

Pakketten en prijzen van Intego

Het meest uitgebreide pakket van Intego is het ‘Mac Premium Bundle X9’-abonnement. Deze bundel kozen wij dan ook bij het schrijven van deze Intego-review, zodat we iedere functie konden testen en beoordelen. In de tabel hieronder vind je een vergelijking van de pakketten van Intego.

FeatureMac Internet Security X9Mac Premium Bundle X9ContentBarrier Secure X9Mac Washing Machine Secure X9Intego Antivirus voor Windows
PrijzenVanaf €39,99 (het eerste jaar)Vanaf €69,99 (het eerste jaar)Vanaf €59,99 (het eerste jaar)Vanaf €55,99 (het eerste jaar)Vanaf €26,99 (het eerste jaar)
Real-Time Antivirus
Anti-Phishing
Performance Optimization
Adult Content Blocker
Screen-Time Management
Browser History Logs
Keystroke Logs
Firewall
Download LinkNeem Mac Internet Security X9Neem Mac Premium Bundle X9Neem ContentBarrier Secure X9Neem Mac Washing Machine Secure X9Neem Antivirus voor Windows

* Is alleen als extra product bij te kopen.

Beveiliging: hoe goed beschermt Intego Antivirus je computer?

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Bij iedere antivirus is het belangrijk om te kijken of de beveiliging wel op orde is. In het geval van Intego zijn we onder de indruk van het beschermingsniveau. Dit zijn in het kort onze conclusies:

 • De malwarescanner van Intego, VirusBarrier, is eenvoudig te gebruiken en biedt zowel on-demand als ingeplande virusscans. De scanner gebruikt niet veel bronnen en vertraagt daarom je apparaat niet. Ook is het prima in staat om malware, spyware, adware en andere schadelijke programma’s op je apparaat te detecteren.
 • Wat betreft bescherming voor veilig browsen biedt Intego niet veel spectaculairs. De functie ‘Safe Browsing’ controleert alleen of je browsers hun antiphishing-functies gebruiken. Dit werkt met de meest populaire browsers, maar ondersteunt Microsoft Edge niet.
 • Tot op heden hebben we geen beveiligingslekken bij Intego Antivirus kunnen ontdekken.

We beoordelen de beveiliging van Intego daarom met een 9.

Beveiligingstests: hoe goed doet Intego Antivirus het?

De malwarescanner van Intego heet VirusBarrier en deze is gemakkelijk om te gebruiken. De gebruikersinterface is goed geoptimaliseerd. Je hebt met VirusBarrier toegang tot een ad hoc-antivirusscanner, ingeplande virusscans, gerichte malwareverwijdering en realtime antiviruscontroles.

Intego antivirus scherm "VirusBarrier" dashboard

In juni 2021 gaf AV-test Intego de hoogste score voor ‘Bescherming’, ‘Prestaties’ en ‘Bruikbaarheid’. Ook de voorgaande vijf jaar is die score niet veel veranderd. Met een algehele score van 6 staat Intego op gelijke hoogte met andere bekende aanbieders. Maar hoe vertaalt zich dat in de bescherming van jouw apparaat? We duiken dieper in enkele antivirusfuncties van Intego.

Real-time beveiliging Intego

VirusBarrier biedt zowel ad hoc-virusscans als ingeplande scans. Als je zelf een scan wilt starten, kun je kiezen tussen een ‘Quick Scan’ of een ‘Full Scan’. De laatste optie is het best geschikt als je je apparaat een tijdje niet hoeft te gebruiken.

Intego Logs

De eerste scan kan even duren, maar je zult merken dat het de keren daarna sneller gaat. Zodra een bestand is gescand, als veilig is beoordeeld en in de cache is opgeslagen, zal de antivirus het bij volgende scans overslaan.

Ingeplande scans

Je kunt scans inplannen op momenten dat het jou uitkomt. Je kunt kiezen om de scans dagelijks of wekelijks op een bepaald tijdstip te plannen. De gebruikersinterface voor deze tool ziet er ietwat karig uit.

Als je klikt op ‘Advanced’ kun je ervoor kiezen om bepaalde mappen te scannen. Ook kun je afzonderlijk bestanden scannen bij ‘Other’.

Intego antivirus scherm "VirusBarrier" met daarin ingeplande scans

iOS-apparaten en externe media scannen

Met VirusBarrier kun je ook virusscans uitvoeren op alle aangesloten iOS-apparaten of externe media. Dit omvat USB-apparaten en externe harde schijven. Zodra je deze devices op je apparaat hebt aangesloten, kun je een scan inplannen voor dat specifieke apparaat.

Open de functie ‘Scheduled Scans‘ en zoek het apparaat in het menu, zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding.

Veilig browsen

Er is weliswaar een Safe Browsing-optie ingebouwd in de gebruikersinterface van de VirusBarrier, maar deze is meer voor informatieve doeleinden. Wanneer je klikt op ‘Check Now‘, weet je zeker dat de internetbrowser-software die op je computer is geïnstalleerd in de gaten wordt gehouden.

Als je een groen vinkje naast de browser ziet, betekent dit dat VirusBarrier’s Safe Browsing-modus is ingeschakeld voor die browser. Op dit moment worden Safari, Chrome en Firefox ondersteund, Edge nog niet.

Intego antivirus scherm "VirusBarrier" met daarin de "Safe Browsing" opties

Echter, het enige wat VirusBarrier doet, is ervoor zorgen dat je browsers de ingebouwde anti-phishingtools gebruiken. In Intego’s gebruiksaanwijzing staat het volgende: “De juiste browserinstellingen kunnen helpen voorkomen dat je frauduleuze websites bezoekt. VirusBarrier X9 kan detecteren of je webbrowsers Safe Browsing ingeschakeld hebben staan en je waarschuwen als deze functie is uitgeschakeld.”

De Safe Browsing-modus doet verder niets, waardoor het aanvoelt als een enigszins onafgewerkte functie. Het kan zijn dat Intego deze functie in de toekomst verder uitwerkt, maar aangezien het al een tijdje bestaat, rekenen wij daar niet op.

Quarantaine en vertrouwde bestanden

Bovenaan de gebruikersinterface vind je twee tabbladen: ‘Quarantine‘ en ‘Trusted Files‘. Onder ‘Quarantine’ worden mogelijk schadelijke bestanden, zoals bestanden met virussen, vergrendeld en in quarantaine geplaatst. Zo wordt voorkomen dat ze vrij spel krijgen op je apparaat, of toegang krijgen tot het internet.

Intego probeert alle schadelijk bevonden bestanden te repareren, maar dit lukt niet altijd. Als het mislukt, wordt het bestand vergrendeld totdat je het opnieuw bekijkt. Dan krijg je de optie om het volledig te verwijderen. Onder ‘Trusted Files’ kun je bestanden selecteren die je liever niet meeneemt in toekomstige virusscans.

Intego NetBarrier X9

NetBarrier X9 van Intego is de ingebouwde Intego-firewall die je netwerk en aangesloten apparaten beschermt tegen malware en andere online bedreigingen. Je kunt dit dashboard gebruiken om softwaretoepassingen toegang tot het internet te geven of juist te ontzeggen. Zo heb je meer controle over je netwerk.

Er is ook een functie die je helpt om op een veilige manier gebruik te maken van onbeveiligde openbare wifinetwerken.

Intego antivirus scherm "NetBarrier" dashboard

Intego ContentBarrier X9

Goed nieuws voor ouders: ContentBarrier geeft je controle over de online functies en inhoud die toegankelijk zijn voor jongeren. Met dit dashboard voor ouderlijk toezicht kun je online content beperken en logbestanden van berichten vastleggen.

Er is zelfs een ingebouwde keylogger, en de software bevat kunstmatige intelligentie die de chatgeschiedenis van je kinderen afspeurt op zoek naar gevallen van cyberpesten. Zorg dat je een eventuele keylogger alleen in overleg met je kind gebruikt om te voorkomen dat je inbreuk maakt op zijn/haar privacy.

Intego antivirus scherm "ContentBarrier"

Intego Washing Machine X9

De Intego Washing Machine X9 is een opschoonprogramma waarmee je de prestaties van je apparaat kunt optimaliseren. Deze functie komt niet vaak voor bij antivirussoftware, maar het is een handig hulpmiddel dat de prestaties van je CPU kan versnellen en je bestanden beter kan organiseren.

Intego antivirus scherm "Washing Machine"

Privacy: hoe gaat Intego om met jouw gegevens?

Scorebalk die de score "8/10" laat zien

Over het algemeen waren wij onder de indruk van de privacy van Intego. Intego is al meer dan twee decennia actief en we hebben nog nooit gehoord van een datalek of ander soort veiligheidsprobleem. Er zijn nog meer pluspunten aan Intego’s privacy:

 • Intego biedt een VPN (Virtual Private Network) aan onder de naam Privacy Protection. Met deze VPN heb je meer anonimiteit en privacy online. Dit is echter niet standaard inbegrepen bij de antivirussoftware. Je moet extra voor deze functie betalen.
 • Het privacybeleid van Intego Antivirus lijkt vrij standaard te zijn. Het bedrijf belooft alleen basisinformatie vast te leggen, waaronder je naam, e-mailadres en betalingsinformatie.

We geven Intego een 8 voor zijn privacy.

Privacy Protection (VPN)

Intego Antivirus biedt een VPN met de toepasselijke naam Privacy Protection. Net als iedere VPN zorgt Privacy Protection voor meer privacy en anonimiteit online. Deze VPN is echter niet inbegrepen in de pakketten van Intego. Je zult een apart abonnement moeten afsluiten voor deze dienst.

Vaak zijn de VPN’s die bij antivirussoftware zijn inbegrepen van lage kwaliteit. Dit is niet het geval bij Privacy Protection. Deze VPN is afgeleid van – en maakt gebruik van dezelfde servers als – Private Internet Access (PIA); een van de beste VPN’s op de markt. Dit komt doordat Intego in 2018 werd overgenomen door Kape Technologies, het bedrijf dat ook eigenaar is van PIA en CyberGhost.

Dit betekent dat je veel van dezelfde functies krijgt die PIA heeft, waaronder zero-logging, VPN-servers in meer dan 75 landen, en 256-bit encryptie.

Intego’s privacybeleid

Het privacybeleid van Intego is te vinden op de website. Net als de meeste antivirusbedrijven, verzamelt Intego persoonlijke gegevens zoals je naam, e-mailadres en betalingsgegevens. Ook je IP-adres en activiteiten op de website van Intego zullen worden geregistreerd.

Je kunt je afmelden voor het verzamelen van gegevens voor marketingdoeleinden. Je IP-adres kun je verbergen met een VPN.

De gegevens die Intego over je verzamelt, deelt het bedrijf alleen met derden als dit noodzakelijk is. Denk hierbij aan het delen van je betalingsgegevens met betalingsverwerkers, zodat je abonnement in rekening kan worden gebracht. Dit is vrij standaard en gebeurt ook bij andere antivirussoftware.

Er zijn tot nu toe geen privacyschandalen rond Intego en haar diensten aan het licht gekomen. Dit kan te maken hebben met het feit dat Macs als zeer veilig worden beschouwd en niet vatbaar zijn voor hetzelfde soort malware als andere besturingssystemen. Intego is zoals gezegd gericht op macOS.

Gebruiksgemak: hoe gebruiksvriendelijk is Intego Antivirus?

Scorebalk die de score "7/10" laat zien

Intego Antivirus heeft een uitstekende gebruikersinterface, die eenvoudig te bedienen is. Je weet direct waar je moet zijn voor een malware-scan of ingeplande scan. We concluderen het volgende over de gebruiksvriendelijkheid van Intego:

 • De gebruikersinterface ziet er mooi en aantrekkelijk uit.
 • Wij hadden liever alle onderdelen op één plaats gezien. Iedere Intego-app dient afzonderlijk te worden geopend uit een map.
 • Het ontwerp is bij iedere app hetzelfde, en de VPN is gebaseerd op de software van Private Internet Access (PIA).

Mede vanwege de aparte onderdelen geven we Intego een score van 7 voor gebruiksgemak.

Hoe installeer ik Intego Antivirus?

Wij hebben Intego Antivirus op een Mac geïnstalleerd. Dit proces is iets ingewikkelder dan de installatie op Windows-pc’s. Je moet je systeem opnieuw opstarten voordat je gebruik kunt maken van functies zoals de VirusBarrier en anti-malware scanner. We leggen stap voor stap uit hoe de installatie van Intego Antivirus op Mac verloopt:

 1. Download Intego van de officiële website. Zo weet je zeker dat je een veilig bestand downloadt dat geen malware bevat.
 2. Kies het pakket dat jij wilt downloaden. Wij gebruikten Mac Premium Bundle X9.
 3. Volg de stappen op het scherm en doorloop de betalingsprocedure.
 4. Download de Intego-software volgens de aanwijzingen op de website.
 5. Als je download voltooid is, vind je het installatiebestand in je Downloads-map. Voer dit bestand uit om Intego op je apparaat te installeren.
 6. Start je Mac opnieuw op om de installatie te voltooien.
 7. Sta specifieke apps toe om door NetBarrier te laten gaan. Zo wordt geverifieerd of de apps veilig zijn. Klik op ‘Ja’ als je de software of app herkent en de online functies ervan wilt gebruiken.
 8. Nu is Intego Antivirus klaar voor gebruik. Iedere functie heeft een aparte app. Deze apps zijn allemaal opgeslagen in een map met de naam ‘Intego’.

Intego antivirus scherm "Intego NetBarrier" waarin de Microsoft Update Assistant wil verbinden met het internet

Software Intego

De software van Intego is intuïtief. Wij konden eenvoudig alle functies vinden. Ook ziet de app er volgens ons mooi en aantrekkelijk uit. Het grootste nadeel van Intego’s software is dat iedere functie een aparte applicatie heeft. Dit is erg onhandig en werkt niet fijn. Wel zijn alle functies in dezelfde map opgeslagen, en heeft iedere functie hetzelfde design.

De VPN van Intego is gebaseerd op Private Internet Access (PIA). Dit is tevens een aangenaam ontwerp.

Intego folder op Mac

Hoe eenvoudig is het om je Intego-abonnement op te zeggen?

Het opzeggen van je abonnement gaat bij Intego gelukkig eenvoudig. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Open de ‘Renewal’-pagina van Intego op de website. Je hebt het serienummer van je software nodig.
 2. Voer in het vak onder ‘Renew Your Intego Software’ je serienummer in en klik op ‘Renew‘ (vernieuwen).
 3. Intego website pagina "Software Renewal"
 4. Als het goed is, staat je abonnement ingesteld op automatische verlenging. In dat geval zie je een rode foutmelding met een blauwe link: ‘Click here’. Klik op deze link om een e-mail te ontvangen met een link waarmee je je abonnement kunt opzeggen.
 5. Klik vervolgens op de annuleringslink in je e-mail om je abonnement stop te zetten. Je hebt nog steeds toegang tot de software, tot het moment waarop je betaalde maand afloopt.

Klantenservice Intego

We zijn redelijk tevreden met de klantenservice van Intego. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Intego via de live chat. Ook kun je een support-verzoek indienen via de website voor een reactie per e-mail. Daarnaast heeft Intego de optie om vragen te stellen binnen de ‘community‘, en vind je op de website uitgebreide FAQ’s. Ook is er de mogelijkheid tot telefonisch contact. Hiervoor moet je wonen in de VS, Australië, Europa, Afrika of Japan.

We hebben contact opgenomen met Intego via de live chat-functie op de website om de klantenservice te testen. Nadat we een vraag stelden over Safe Browsing, werden we direct in de wachtrij geplaatst en kregen we binnen een minuut antwoord.

De klantenondersteuning van Intego biedt dus vrij snel hulp. Je kunt support krijgen in het Engels, Frans of Japans.

Chat met de klantenservice van Intego

Snelheid en systeembelasting Intego

Scorebalk die de score "7/10" laat zien

Sommige antivirussoftwares vertragen je apparaat, wat erg vervelend kan zijn. We onderzochten of dit het geval was bij Intego. Hiervoor keken we naar een ‘Quick Scan’ en een ‘Full Scan’. Dit zijn onze resultaten:

 • De Quick Scan analyseerde meer dan 300.000 bestanden in minder dan 30 seconden. De volledige scan nam meer dan een uur in beslag om ongeveer twee miljoen bestanden te doorzoeken.
 • De Quick Scan was systeemintensiever dan de Full Scan, maar geen van beide vertraagde onze Mac aanzienlijk.

We geven Intego een 7 voor de snelheid en systeembelasting. We vatten samen hoe we tot de conclusie zijn gekomen dat Intego Antivirus je systeem niet vertraagt.

Hoelang duurt een scan?

Je hebt twee opties voor het uitvoeren van een virusscan op je Mac: een Quick Scan en een Full Scan. Wij voerden beide scans uit. De Quick Scan duurde bij ons minder dan dertig seconden. In deze periode had Intego meer dan 300.000 bestanden gescand. De Full Scan duurde iets meer dan een uur. Hierbij scande de virusscanner net iets minder dan twee miljoen bestanden.

De tijd die in scan in beslag neemt, kan sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld:

 • De harde schijf, CPU-prestaties en RAM (computergeheugen) van je apparaat.
 • Het aantal bestanden dat op je computer is opgeslagen.
 • Het type bestanden dat wordt gescand.
 • Eventuele aanpassingen die je bij VirusBarrier hebt gemaakt, zoals Low Priority (lage prioriteit), Archived Files (gearchiveerde bestanden), Windows Malware en Selective Scans (selectieve scans).

We lichten het laatste punt verder toe.

Low Priority

Iedere antivirussoftware gebruikt een aantal bronnen op je apparaat, wat je computer onvermijdelijk kan vertragen. Hoewel Intego een minimale invloed heeft op de systeemprestaties, kun je bij problemen de modus Low Priority inschakelen.

Bij deze instellingen zal de software zo min mogelijk systeembronnen gebruiken om te voorkomen dat andere apps en activiteiten worden vertraagd.

Intego antivirus scherm "Scanner" met daarin de optie "Scan with low priority" uitgelicht

Archived Files

In de meeste gevallen scannen antivirussoftwares gearchiveerde bestanden niet. Bij de standaardinstellingen van Intego doet de dienst dit wel. Je kunt de scan versnellen door deze instelling uit te schakelen. Zo verminder je het aantal bestanden dat de antivirus zal scannen.

Intego antivirus scherm "Scanner" met daarin de optie "Scan archives" uitgelicht

Windows Malware

Deze functie is beschikbaar op Mac, ondanks het feit dat Windows-specifieke malware je geen kwaad kan doen als je macOS gebruikt. Wel kun je nog steeds bestanden opslaan die schadelijk zijn voor Windows-computers.

Het uitschakelen van deze optie kan je scans versnellen. Wees in dit geval extra voorzichtig met het delen van bestanden met Windows-gebruikers.

Intego antivirus scherm "Scanner" met daarin de optie "Windows malware" uitgelicht

Selective Scans

Intego biedt de mogelijkheid om externe iOS-apparaten en harde schijven te scannen. Als je dit doet, duurt een scan uiteraard langer. Wanneer je apparaten hebt aangesloten, maar je wilt alsnog snel scannen, kun je ieder apparaat apart scannen.

Om dit te doen klik je op het menu naast de drive op het hoofdpaneel van je VirusBarrier. Vervolgens selecteer je ‘Scan‘. Houd er rekening mee dat dit menu alleen zichtbaar is wanneer je externe apparaten hebt aangesloten.

Welke invloed heeft Intego op mijn CPU?

Tijdens het testen van Intego Antivirus hebben wij geen significante invloed gezien op de prestaties van ons apparaat. We testten de software op Mac, dus dit kan andere resultaten geven wanneer je de software op een Windows-pc gebruikt. In het bijzonder testten wij Intego Antivirus op een laptop met de volgende kenmerken: MacBook Air (13 inch, 2017) een 1.8 GHz Dual-Core Intel Core i5 processor, en 8 GB 1600 Mhz DDR3 onboard RAM (computergeheugen).

Eerst keken we naar VirusBarrier’s CPU-gebruik als percentage in ruststand. Dit varieerde tussen ongeveer 0,3-0,8% van de totale CPU-kracht.

CPU gebruik van de Intego VirusBarrier op Mac

Vervolgens bekeken we het CPU-gebruik nogmaals wanneer VirusBarrier actief was, zowel tijdens de Quick Scan als tijdens de Full Scan:

 • Bij het uitvoeren van een Quick Scan steeg het CPU-gebruik tot 8,8%. Gemiddeld schommelde het rond de 3,3-5,3%.
 • Tijdens een volledige scan was het CPU-gebruik gemiddeld rond de 2,7-3%. Er zaten uitschieters bij van maximaal 5,8%.

Dit zijn interessante resultaten, aangezien de Quick Scan zwaarder voor de systeembronnen blijkt te zijn dan de Full Scan.

Eindoordeel: is Intego Antivirus een goede virusscanner?

Nadat we Intego een tijdje hebben getest, kunnen we concluderen dat het een krachtige antivirus is met minimale privacygerelateerde problemen. Hoewel we het jammer vinden dat de dienst afzonderlijke apps heeft, is Intego volgens ons een betrouwbare cyberbeveiligingstool die je apparaat helpt te beschermen.

Hieronder staan de scores voor Intego per onderdeel:

 • Beveiliging: 9.0 (weging 0.4)
 • Privacy: 8.0 (weging 0.3)
 • Gebruiksgemak: 7.0 (weging 0.2)
 • Snelheid en systeembelasting: 7.0 (weging 0.1)

Daarmee komen we uit op een eindcijfer van 8.1.

Ben je geïnteresseerd in het uitproberen van Intego? Of is er nog specifieke informatie waar je naar op zoek bent? Klik dan op de knop hieronder om naar de site van Intego te gaan:

Bezoek Intego Antivirus

Dit is onze mening over de Mac-versie van Intego. Als je een Windows-gebruiker bent, raden we je aan naar andere aanbieders te kijken, zoals Avira, Bitdefender en AVG. Dat wil niet zeggen dat Intego een slechte keuze is voor antivirus op Windows-pc’s; de dienst is simpelweg te nieuw om te concurreren met de grote spelers in de Windows-antiviruswereld.

Intego review: veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over Intego? Neem een kijkje bij onze FAQ-sectie hieronder. Klik simpelweg op een vraag om het antwoord te lezen.

Na onze uitgebreide tests kunnen we concluderen dat Intego een goede antivirus is. Bij zowel een Quick Scan als een Full Scan leverden onze tests goede resultaten op die de prestaties van je systeem niet zullen beïnvloeden.

Intego heeft bovendien een ingebouwde firewall en VPN. Voor de VPN heb je een apart abonnement nodig. Wil je meer weten over Intego Antivirus? Bekijk dan onze volledige Intego-review.

Intego vertraagt je Mac niet. Tijdens het testen van de dienst ontdekten we dat het CPU-gebruik zelden boven de 5% uitkwam. Je vindt meer informatie over de scans van VirusBarrier en hun prestaties in onze volledige review van Intego.

Ja, het is verstandig om een antivirus te nemen voor je Mac. Mac-apparaten zijn vatbaar voor allerlei soorten virussen, waaronder schadelijke bestanden zoals ransomware. Als je op zoek bent naar een geschikt antivirusprogramma voor Mac, raden wij Intego Antivirus aan.

In onze Intego Antivirus-review testten we de Mac Premium Bundle X9. Dit abonnement kost €69,99 per jaar en bevat alle functies.

Voor €39,99 per jaar heb je de VirusBarrier antivirus en een ingebouwde firewall. De Windows-versie van Intego kost €26,99 per jaar. Deze biedt minder mogelijkheden en is relatief nieuw.

Het uitschakelen van de Intego antivirussoftware is erg eenvoudig. Open het hoofddashboard van de software en selecteer de functies die je wilt uitschakelen; real-time bescherming, webbeveiliging of de preventiefunctie.

Als je Intego actief gebruikt, raden wij het af om de functies uit te schakelen. Dit maakt je computer kwetsbaarder. Lees meer over Intego Antivirus in onze uitgebreide review.

Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen