Beste VPN’s voor Kodi

Kodi is zonder twijfel een van de beste streamingdiensten van dit moment. Kodi is gratis, open-source en je kan er toegang mee krijgen tot een waanzinnig aanbod aan films, series en sportwedstrijden. Daarnaast heeft Kodi applicaties voor Windows, MacOS, Linux, Android, iOS en Rapsberry Pi. Ook worden AppleTV, Google Nexus Player en Nvidia Shield ondersteund.

Het is mogelijk Kodi te gebruiken in combinatie met een VPN, met alle bijkomende voordelen: je streamingsverkeer is anoniem, geo-restricties worden omzeild zodat je toegang hebt tot meer content en je internetbeveiliging wordt beveiligd tegen externe dreigingen. Het gebruik van een VPN voor Kodi wordt daarom ten zeerste aangeraden. Maar wat is de beste VPN om te streamen met Kodi? We zullen in dit artikel eerst enkele kwalitatieve VPN diensten bespreken alvorens in te gaan op hoe je ze het beste kunt gebruiken in combinatie met Kodi.

Welke VPN’s werken goed in combinatie met Kodi?

Hieronder volgt een overzicht van VPN diensten die stuk voor stuk geschikt zijn voor gebruik met Kodi. Al deze diensten garanderen een veilige en volledig anonieme verbinding.

1. ExpressVPN

Bezoek ExpressVPN

Goede klantenondersteuning, een ruim serveraanbod en de mogelijkheid om met drie mensen tegelijk gebruik te maken van VPN op verschillende devices. ExpressVPN is goed beveiligd en over het algemeen een goede keus in combinatie met Kodi. Nu moet gezegd worden dat in sommige externe speedtesten ExpressVPN wat minder goed leek te presteren, maar onze eigen ervaring is anders. Prijzen beginnen net boven de $6,67 per maand. Bekijk de volledige review van ExpressVPN hier.Beste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

2. GooseVPN

GooseVPN logo

Bezoek GooseVPN

GooseVPN is de eerste Nederlandse VPN-aanbieder. De dienst is relatief jong maar maakt reeds furore en begint een goede naam op te bouwen. Er zijn 2 abonnementsvormen beschikbaar. Het basispakket heeft een limiet van 50GB per maand en kost maandelijks €2,99; overschrijd je deze datalimiet, dan kost dat €0,49 per 5GB. Er is ook een abonnement met ongelimiteerd dataverkeer voor €12,99 per maand of 4,99 per maand bij een looptijd van een jaar. Let er wel op dat wanneer je gaat streamen, je al gauw veel data verbruikt. Daarom wordt het Unlimited abonnement aangeraden. Bekijk de volledige review van GooseVPN hier.Prima Nederlandse VPN. Betrouwbaar en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Krijg 30% korting op de Unlimited Pakketten door bij het aanmelden de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken.

3. IPVanish

Bezoek IPVanish

IPvanish heeft naar onze ervaring de snelste VPN-verbindingen op de markt. IPVanish heeft verder een duidelijke uitleg op haar forum staan over hoe je de dienst het beste kan instellen voor gebruik met Kodi. Voor mensen die graag streamen is de anonimiteit, veiligheid en snelheid die IPVanish te bieden heeft een ideale combinatie. Prijzen beginnen bij ongeveer $6,49 per maand, maar geregeld zijn er kortingsacties die op de site vermeld worden. Bekijk de volledige review van IPVanish hier.

4. VyprVPN

Bezoek VyprVPN

VyprVPN heeft een zeer snel netwerk, dat bovendien geheel zelfstandig door het bedrijf beheerd wordt (inclusief de servers). VyprVPN is onderdeel van het internetconglomeraat Goldenfrog, en heeft zodoende ontzettend veel middelen beschikbaar om haar diensten te optimaliseren. Abonnementsprijzen beginnen bij zo’n $60 per jaar. Bekijk de volledige review van VyprVPN hier.

5. NordVPN

Bezoek NordVPN

NordVPN heeft een gigantisch serveraanbod in meer dan 50 landen wereldwijd. NordVPN houdt geen logs bij, en in onze tests waren de behaalde internetsnelheden prima in orde, iets dat erg belangrijk is bij het streamen van series en films. Daarnaast kan je met één abonnement met maar liefst 6 verschillende apparaten tegelijk gebruik maken van NordVPN. Prijzen beginnen momenteel bij $2,75 per maand. Bekijk de volledige review van NordVPN hier.

VPN instellen voor Kodi

Meestel hoef je geen complexe stappen te ondernemen om middels een VPN-verbinding te streamen met Kodi. Zolang je een VPN-dienst tot je beschikking hebt en je verbonden bent met een externe server, wordt ook je streamingverkeer omgeleid via deze beveiligde VPN-verbinding. Dus als je streamt via je computer, tablet of smartphone, zorg ervoor dat je je VPN geactiveerd hebt en al je netwerkverkeer wordt automatisch omgeleid. Dit geldt ook voor mensen die gebruik maken van de Kodi applicatie voor Android. Zorg er voor dat je eerst verbinding maakt met de VPN server, start daarna de Kodi applicatie voor Android en je bent klaar om veilig te streamen.

VPN instellen over de router

Het kan ook zijn dat je Kodi wilt gebruiken via een smart-TV of in combinatie met een mediaspeler (zoals Google Chromecast of Amazon Fire TV Stick). In dat geval is het soms mogelijk om de VPN-verbinding via de router te laten verlopen, zodat alle apparaten die met de router verbonden zijn kunnen profiteren van de VPN-connectie. Je moet dan wel over een router beschikken die een VPN-verbinding ondersteunt. In dit artikel lees je meer over het instellen van een VPN-verbinding op je router.

Samenvattend

Kodi is fantastische software voor het streamen van films en series op je laptop, computer, telefoon of televisie. Met een VPN weet je zeker dat je internetverbinding veilig is, ook in combinatie met Kodi. Door gebruik te maken van een van de bovenstaande VPN-diensten in combinatie met Kodi zit je dus altijd goed. Een VPN in combinatie met Kodi stelt je in staat om geografische restricties te omzeilen en bijvoorbeeld toegang te krijgen tot het Netflixaanbod van een ander land. Ook als je in alle anonimiteit gebruik wenst te maken van bepaalde repositories binnen Kodi, zoals Exodus, dan is een VPN-verbinding hier uitermate geschikt voor.

 

2 reacties

  1. Jammer ik gebruik een addon voor kodi ( vpn manager ) mijn vpn pia en ik moet zeggen redelijk goed van de 200 mb krijg ik 70 mb snelheid kan er iemand iets meer zeggen over ExpressVPN snelheid , Goose staat niet in vpn manage maar een NLl vpn zal ik niet zo snel nemen

    • David Janssen - VPNgids.nl

      ExpressVPN is erg snel. Wij hebben zelf tientallen VPN’s om uit te kiezen voor dagelijks gebruik (we hebben overal testaccounts namelijk), en standaard gebruik ik op mijn eigen telefoon ExpressVPN. Ook op desktop gebruik ik de browserextensie van ExpressVPN. Het feit dat ik uit alle VPN’s die ik tot mijn beschikking heb doorgaans ExpressVPN gebruik geeft mogelijk een indicatie hoe deze VPN zich verhoudt tot de rest. Nu blijft dit een persoonlijke voorkeur, maar ook als professioneel reviewer kan ik ExpressVPN aanbevelen. PIA is doorgaans ook erg goed, maar qua snelheid loopt PIA iets achter op ExpressVPN. Eerlijkheidshalve is ExpressVPN ook een stukje duurder dan PIA, al krijg je via de links/buttons op onze sites extra korting op ExpressVPN mocht je daar geïnteresseerd in zijn (3 maanden gratis bij een jaarabonnement).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *