Friends kijken in Nederland en het buitenland

Een serie die lijkt op Friends op een computerscherm met daarnaast een Nederlandse vlag en een afspeelknop
Klik hier voor een korte samenvatting
Friends kijken overal vandaan: zo doe je dat

De serie Friends is beschikbaar op meerdere platformen, waaronder Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video en TVNZ. Het aanbod van deze platforms is echter niet in ieder land hetzelfde. Zo is Friends niet meer beschikbaar op de Nederlandse Netflix, maar bijvoorbeeld wel op de Australische. Nog beter: als je in Nieuw-Zeeland bent, kijk je Friends helemaal gratis via TVNZ! Ben je niet in Nieuw-Zeeland of is Friends niet beschikbaar bij een streamingdienst in jouw land? Volg dan de volgende stappen:

 1. Neem een abonnement op een VPN-provider. Wij raden voor het streamen van Friends NordVPN aan. Deze provider is erg snel en heeft veel servers.
 2. Download en installeer de VPN-software.
 3. Open de app en log in met de gegevens van je VPN-account.
 4. Maak verbinding met een server in Nieuw-Zeeland voor TVNZ, of met een server in een land waar Friends op een bepaalde streamingdienst zoals Netflix staat.
 5. Ga naar de streamingdienst waar jij Friends op wilt en kunt kijken.
 6. Dat was alles, veel kijkplezier!

Wil je meer weten over hoe je de serie kijkt op verschillende platformen? Lees dan het volledige artikel hieronder.

Klaar om een bezoekje te brengen aan Monica, Chandler, Rachel, Ross, Joey en Phoebe in Central Perk?

Friends is een van de meest geliefde tv-series van de jaren ’90. Nog altijd is de show enorm populair, waardoor het gelukkig op veel streamingdiensten beschikbaar is. Bij onder meer Netflix, HBO Max, TVNZ en Amazon Prime Video zit de serie in het aanbod.

Helaas is de beschikbaarheid van series zoals Friends afhankelijk van het land waar je momenteel in verblijft. Zo is Friends in Nederland beschikbaar op HBO Max, maar is het uit het Netflix-aanbod verwijderd. Op de Britse Netflix is de serie wél te zien. Ondanks de populariteit van de serie is het dus niet in iedere regio op iedere streamingdienst beschikbaar. Dit betekent gelukkig niet dat je naar een andere streamingdienst hoeft over te stappen: je kunt eenvoudig toegang krijgen tot het buitenlandse aanbod van een streamingdienst.

In dit artikel bespreken we hoe je Friends kunt streamen waar ter wereld je ook bent met een eenvoudige tool: een VPN.

Waar kun je Friends online kijken?

De exclusieve rechten van Friends zijn in handen van Warner Bros. Television. Toch is de show nog steeds beschikbaar via andere diensten. Op dit moment kun je Friends kijken op de onderstaande platforms:

 • Netflix – de beschikbaarheid verschilt per land. Momenteel is Friends in Nederland niet beschikbaar op Netflix.
 • HBO Max – alleen beschikbaar in bepaalde landen. In Nederland kun je op dit moment Friends kijken via HBO Max.
 • Amazon Prime Video – de beschikbaarheid en kosten verschillen per land.
 • TVNZ – deze dienst is alleen in Nieuw-Zeeland beschikbaar. Hier kun je Friends gratis kijken.

Friends en veel andere shows zijn niet altijd beschikbaar in het land waar je bent vanwege geografische beperkingen, ook wel bekend als geoblokkades. Om deze beperkingen te omzeilen, heb je een VPN (Virtual Private Network) nodig.

Friends kijken met een VPN

Een VPN kan het doen lijken alsof je een streamingwebsite bezoekt vanuit een ander land. De VPN doet dit door je internetverbinding om te leiden via een server die zich in een land naar jouw keuze bevindt.

Een voorbeeld: je wilt vanuit Nederland Friends streamen op Netflix. Dit gaat helaas niet, omdat de serie niet op de Nederlandse Netflix staat. In het Verenigd Koninkrijk is Friends wel via Netflix te zien. Als je verbinding maakt met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk, zien alle websites die je opent een Brits IP-adres in plaats van je echte Nederlandse IP-adres. Hierdoor lijkt het alsof je daadwerkelijk in het Verenigd Koninkrijk bent. Op deze manier krijg je toch toegang tot de Britse Netflix – en dus Friends! Let er wel op dat er vaak geen Nederlandstalige ondertiteling beschikbaar is wanneer je Friends via een buitenlandse dienst kijkt. Wel kun je Engelstalige ondertiteling inschakelen.

Er zijn verschillende providers waarmee je de VPN-detectie van een streamingdienst kan omzeilen. Wij raden NordVPN aan voor het streamen van shows en films. Deze VPN heeft een groot serveraanbod in veel landen en biedt topsnelheden. Hierdoor heb je vrijwel altijd een server waarmee je geografische blokkades van streamingdiensten kunt omzeilen.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Zo kijk je Friends op Netflix

Friends op Netflix

Copyright: Friends/netflix.com

De toonaangevende streamingdienst Netflix was jarenlang de thuisbasis van Friends. Sinds Warner Bros. Television de rechten op de serie heeft gekregen, is het aantal landen waar Friends beschikbaar is op Netflix veel beperkter geworden.

Friends kijken op Netflix kan eenvoudig met een VPN. We leggen je stap-voor-stap uit hoe je dit doet. Let op: je hebt hiervoor een werkend Netflix-account nodig.

 1. Neem een abonnement op een VPN. Voor het streamen van Netflix raden we NordVPN aan.
 2. Download en installeer de VPN-software.
 3. Log in bij je VPN-account.
 4. Verbind met een server in een land waar Friends beschikbaar is op Netflix. Voorbeelden zijn momenteel het Verenigd Koninkrijk, Australië, Japan en Zuid-Korea.
 5. Open Netflix op het apparaat waarop je de VPN hebt geïnstalleerd. Dit kan zowel via de Netflix-app als via de browser.
 6. Typ ‘Friends’ in bij de zoekbalk van Netflix.
 7. Nu hoef je alleen nog op ‘afspelen’ te klikken. Veel plezier!

Zo kijk je Friends op HBO Max

Friends op HBO Max

Copyright: Friends/hbomax.com

HBO Max was lange tijd alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Sinds maart 2022 is de dienst ook in Nederland beschikbaar. Dit kwam net op tijd voor veel Friends-liefhebbers. De serie verdween in december 2021 van Netflix. Overstappers naar HBO Max hebben dus niet lang zonder Monica, Chandler, Ross, Rachel, Phoebe en Joey hoeven doen. Friends is namelijk gewoon op de Nederlandse HBO Max beschikbaar!

Ook hier heb je weer een abonnement op de streamingdienst nodig om de serie te zien. Als je in het buitenland bent, kun je de volgende stappen volgen om Friends via de Nederlandse HBO Max te kijken:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider. Ook voor HBO Max raden we NordVPN aan.
 2. Download en installeer de VPN-app.
 3. Verbind met een server in Nederland. Zo krijg je toegang tot HBO Max en dus tot Friends.
 4. Log in bij HBO Max.
 5. Zoek naar Friends.
 6. Veel kijkplezier!

Friends is in meerdere landen op HBO Max beschikbaar, waaronder de Verenigde Staten. Je kunt dus ook met een Amerikaanse VPN-server verbinden om Friends op HBO Max te kijken.

Zo kijk je Friends op Amazon Prime Video

Friends op Amazon Prime

Copyright: Friends/amazon.com

Ook op Prime kun je Friends kijken. Je hebt ook hier weer een betaald account voor nodig. Momenteel is Friends niet beschikbaar op Amazon Prime Video. Wel kun je ieder seizoen of losse aflevering kopen. Hoewel dit prijzig is, kun je op deze manier de serie via Amazon Prime Video kijken.

Als de streamingdienst niet beschikbaar is in jouw land, kun je via een VPN toegang krijgen. Ook voor het streamen van Amazon Prime Video raden we NordVPN aan.

Friends gratis kijken via TVNZ

Friends op TVNZ

Copyright: Friends/tvnz.co.nz

Friends is beschikbaar op Television New Zealand (TVNZ). Dit is een televisienetwerk dat uitzendt in Nieuw-Zeeland en delen van de Pacifische regio. Zolang je in Nieuw-Zeeland bent, kun je de show gratis streamen.

Als je niet in Nieuw-Zeeland bent, kun je gelukkig ook toegang krijgen met een VPN:

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN-provider. NordVPN heeft veel servers in Nieuw-Zeeland en je krijgt hiermee toegang tot TVNZ. Wanneer je gebruikmaakt van de gratis proefperiode van NordVPN, kun je de VPN een maand lang gratis gebruiken. Hoewel dit waarschijnlijk te kort is voor het streamen van alle seizoenen van Friends, kan het je wel geld besparen.
 2. Download en installeer de VPN.
 3. Verbind met een server in Nieuw-Zeeland.
 4. Maak een account aan bij TVNZ. Dit kan geheel gratis. Voor het aanmaken van een account moet je een e-mailadres, wachtwoord, voor- en achternaam, geboortejaar en geslacht opgeven.
 5. Zoek naar Friends in het aanbod van TVNZ.
 6. Nu kun je de serie streamen – helemaal gratis! Heel veel kijkplezier!

Waar gaat Friends over?

Friends is een van populairste series aller tijden. Het verhaal volgt Rachel (Jennifer Aniston), Ross (David Schwimmer), Monica (Courteney Cox), Chandler (Matthew Perry), Joey (Matt LeBlanc) en Phoebe (Lisa Kudrow) terwijl ze wonen en leven in New York City.

De vriendengroep maakt van alles mee, van liefde tot liefdesverdriet, en alles daartussenin. De gehele serie bestaat uit maar liefst tien seizoenen. In mei 2021 kwam daar nog eens een langverwachte reünie bij.

Tot slot

Friends-liefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken als de serie plots van hun favoriete streamingdienst is verdwenen. Online Friends kijken is erg eenvoudig. Met een VPN kijk je de serie overal vandaan en zelfs gratis via TVNZ. Ook kun je Friends via het buitenlandse aanbod van andere streamingdiensten kijken. Hier heb je dan alsnog een abonnement op de desbetreffende streamingdienst voor nodig.

Wil je meer series of films volgen? Neem dan een kijkje bij onze volgende aanraders:

Zo kijk je Friends online: veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het online kijken van Friends? Neem dan een kijkje bij onderstaande vragen. Misschien zit jouw vraag er wel tussen.

Momenteel is Friends beschikbaar op meerdere streamingdiensten. De serie is niet op iedere variant te bekijken. Zo staat Friends bijvoorbeeld wel op de Britse Netflix, maar niet op de Nederlandse. In Nederland kun je de serie kijken via HBO Max, of met een VPN via andere streamingdiensten. Lees het volledige artikel over Friends online kijken voor meer informatie.

Friends is momenteel niet gratis beschikbaar op Amazon Prime Video. Wel kun je de serie via de streamingdienst kopen. Voor meer informatie over waar je Friends online kunt kijken, lees je het volledige artikel.

Als je een Netflix-abonnement hebt, kun je Friends kijken. De serie is niet op iedere versie van Netflix beschikbaar. Dit los je eenvoudig op met een VPN. Zo unblock je de Netflixbibliotheken van landen waar de serie wél op te zien is. Lees het volledige artikel over Friends online kijken voor een stappenplan.

Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen