De 30 beste series op HBO Max

Trofee staat naast een computerscherm waar een persoon series op bekijkt op HBO Max
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Samenvatting: de 30 beste series en films op HBO Max

Inspiratie nodig voor een spannende serie? Wij hebben een lijst opgesteld met de 30 beste series en films op HBO Max. Hieronder zie je alvast de top 10.

 1. Band of brothers
 2. Big Little Lies
 3. Boardwalk Empire
 4. Chernobyl
 5. Euphoria
 6. Friends
 7. Game of Thrones
 8. Generation Kill
 9. Girls
 10. Gossip Girl

Lees het volledige artikel hieronder om de volledige top 30 beste series op HBO Max te zien.

Eindelijk is het zover, HBO Max is verkrijgbaar in Nederland! Met meer dan 13.000 uur entertainment biedt de streamingdienst voor elk wat wils. Ben je overweldigd door het grote aanbod van series? Wij geven een aantal HBO Max kijktips. Bekijk hieronder onze zorgvuldige samengestelde top 30 beste series op HBO Max. Ben je liever van de films? Ook hier hebben we een lijstje voor gemaakt.

De 30 beste series op HBO Max

HBO Max LogoHet enorme aanbod op HBO Max kan ervoor zorgen dat je niet weet welke serie je als eerste moet gaan kijken. Wat is de beste serie om te bingewatchen bijvoorbeeld? Bekijk onze kijktips van HBO Max hieronder. In het overzicht vind je een aantal klassiekers, maar ook bekroonde miniseries en veelgeprezen HBO-originals. We hebben de lijst met beste series op alfabetische volgorde gezet.


1. Band of Brothers

Band of Brother banner op HBO Max met bron

De tiendelige serie Band of Brothers gaat over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse parachutisten van Easy Company. De soldaten worden klaargestoomd voor hun missie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose en op waargebeurde verhalen. De oorlogsserie is geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg en is een van de meest prestigieuze TV producties aller tijden.

Op zoek naar een indrukwekkende oorlogsserie? Dan is dit de miniserie die je moet bingen!

SpecificatiesToelichting
Genre:Oorlog
Cast:Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Ron Livingston,
Matthew Settle, David Schwimmer
Beschikbare seizoenen: seizoen 1

2. Big Little Lies

Big Little Lies banner op HBO Max met bron

De serie Big Little Lies laat zien dat kleine leugens grote gevolgen kunnen hebben. De dramaserie won meerdere Emmy’s en Golden Globes en heeft een indrukwekkende sterrencast. Onder andere Reese Whiterspoon, Nicole Kidman en Zoë Kravitz schitteren in deze serie. In het tweede seizoen is ook een rol weggelegd voor Meryl Streep.

Het is een serie vol sterke vrouwenrollen. Belangrijke onderwerpen als seksueel misbruik en huiselijk geweld komen aan bod.

Een kijktip voor iedereen die van drama en intriges houdt.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 2

3. Boardwalk Empire

Boardwalk Empire banner op HBO Max met bron

Boardwalk Empire speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw in Atlantic city. De misdaadserie is op waarheid gebaseerd en gaat over de drooglegging in 1920. Het verbod op alcohol zorgde in die tijd voor opkomende criminaliteit. De serie volgt gangster en politicus Nucky Thumpson in een stad waar corruptie, gokken en prositutie aan de orde van de dag is. De hoofdrol van Nucky wordt gespeeld door Steve Buscemi. Zijn uitstekende acteerprestaties in deze serie leverde hem een Golden Globe op. Boardwalk Empire won daarnaast ook een Golden Globe voor beste serie.

Houd je van spannende misdaadseries? Dan is Boardwalk Empire een aanrader voor jou. Met maar liefst vijf seizoenen hoef jij je voorlopig niet te vervelen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/Misdaad
Cast:Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Stephen Graham, Michael Pitt
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

4. Chernobyl

Chernobyl banner op HBO Max met bron

In de Amerikaans-Britse miniserie Chernobyl wordt de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl op bijzondere wijze verteld. In de serie is te zien hoe de ramp tot stand kwam en wat de heftige gevolgen waren. Deze indrukwekkende serie met ijzersterk acteerwerk is geen luchtige kost. Chernobyl won een Emmy voor de beste miniserie.

Een serie voor iedereen die meer wil weten over de kernramp in Tsjernobyl en houdt van sterke drama series.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/historisch
Cast:Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

5. Euphoria

Euphoria banner op HBO Max met bron

Euphoria is een veelgeprezen HBO-serie die de belevenissen van een groep middelbare scholieren vertelt. Euphoria is veel meer dan een high school-drama en behandelt maatschappelijke thema’s als drugs, seks, sociale media en trauma’s. De serie draait om hoofdrolspeelster Rue, een 17-jarig meisje die met haar trauma omgaat door drugs te gebruiken. Ze is net afgekickt en doet haar best om clean te blijven. Dit jaar kwam HBO met het tweede seizoen dat wederom een groot succes is.

Hoewel Euphoria zich afspeelt op een middelbare school is de serie niet echt geschikt voor een jong publiek in verband met het groffe taalgebruik, het (sexuele) geweld en de heftige onderwerpen. De aanbevolen leeftijd is 17 jaar en ouder.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Zendaya, Maude Apatow, Nina King, Hunter Schafer, Eric Dane
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 2

6. Friends (inclusief reünie)

Friends banner op HBO Max met bron

De klassieker Friends blijft ongekend populair en wordt door veel fans gezien als een van de beste series aller tijden. De sitcom draait om het leven van een groep vrienden: Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey  en Phoebe. Het zestal woont en werkt in Manhattan, New York. De vrienden delen lief en leed in het New York van de jaren 90. Op HBO Max herbeleef je alle avonturen van de bekende vriendengroep.

In 2021 kwamen de zes acteurs samen voor een reünie. Deze speciale aflevering van Friends: the reunion is ook te bekijken op HBO Max.

Friends blijft een heerlijke serie met maar liefst 10 seizoenen die je goed kunt bingen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Sitcom
Cast:Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 10 (inclusief reünie)

7. Game of Thrones

Game of Thrones banner op HBO Max met bron

Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld en is gebaseerd op de fictieve boekenreeks van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin: a Song of Ice and Fire. Deze middeleeuwse fantasieserie speelt zich af op het fictieve continent Westeros en gaat over een machtsstrijd om de ijzeren troon tussen verschillende adellijke families. In Game of Thrones zien we een combinatie van fantastische elementen en menselijke drama’s en intriges. Game of Thrones is volgens velen één van de beste series ooit.

Ondanks het teleurstellende laatste seizoen is de serie het voor liefhebbers van fantasy zeker waard. Wil je oude seizoenen van Game of Thrones terugkijken? Je vindt seizoen 1 t/m 8 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Fantasy
Cast:Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 8

8. Generation Kill

Generation Kill banner op HBO Max met bron

Generation Kill is een rauwe miniserie die is gebaseerd op de invasie van Irak in 2003. Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van oorlogscorrespondent Evan Wright. Hij sloot zich aan bij de mariniers van het First Recon Bataljon die Irak binnenvielen. In de serie zien we de heftige belevenissen tijdens zijn verblijf in Irak. De serie is niet alleen maar drama, maar laat vooral in de dialogen ook humor zien. De ooglogsserie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Even Wright schreef. Deze HBO-orginal uit 2008 verdiend nog altijd een plekje in deze lijst.

Als je van oorlogsfilms houdt met een vleugje komedie, dan is Gerenation Kill een aanrader voor jou.

SpecificatiesToelichting
Genre:Oorlog, drama
Cast:Alexander Skarsgård, James Ransone, Lee Tergesen, Billy Lush, Rey Valentin, Jon Huertas, Kellan Lutz, Pawel Szajda, Stefan Otto
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

9. Girls

Girls banner op HBO Max met bron

Girls is een populaire HBO-comedy over vier jonge vrouwen die in New York wonen en werken. De serie werd bedacht door actrice Lena Dunham, die ook de hoofdrol van Hannah speelt. De semi-autobiografische serie bevat korte verhaallijnen over vriendschappen, relaties en het leven in het algemeen. De veelgeprezen serie won diverse Golden Globes, DGA awards en Emmy’s.

Het rauwe realisme van de serie was destijds een frisse wind die door vele zeer werd gewaardeerd.

Ben jij op zoek naar een leuke feministische serie om te bingen? Dan is Girls een aanrader. Er staan maar liefst zes seizoenen op HBO MAX. Girls wordt door velen omschreven als de realistische variant van Sex and the City.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie/drama
Cast:Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6

10. Gossip Girl (inclusief reboot)

Gossip Girl banner op HBO Max met bron

Gossip Girl is een dramaserie over een groepje rijke tieners die in de Upper East Side van New York wonen. De serie voor tiener en jongvolwassenen wordt verteld door de alwetende blogger “Gossip Girl” die als missie heeft om elk schandaal naar buiten te brengen.

Naast de oude afleveringen kijk je op HBO Max ook de Max Original reboot van Gossip Girl. In deze spin-off maakt een nieuwe generatie tieners in de Upper East Side kennis met Gossip Girl en de sociale controle.

Wellicht is deze serie geen hoogdravend drama, maar het kijkt gemakkelijk weg en is een favoriet onder fans van high school dramaseries. Er staan maar liefst zes seizoenen op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen, Ed Westwick, Jessica Szohr
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6

11. Last Week Tonight with John Oliver

Last week tonight with John Oliver banner op HBO Max met bron

Last Week Tonight with John Oliver is een Amerikaans satirisch nieuwsprogramma dat wordt gepresenteerd door de Amerikaanse komiek John Oliver. Hij heeft de talkshow ook ontwikkeld. In de talkshow kaart hij de actualiteit in Amerika en in de rest van de wereld aan. Hij komt tot de kern van sociale en politieke problemen, en dat alles met een lach.

Liefhebbers van satire kunnen maar liefst 9 seizoenen van deze show kijken op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie/Nieuws/Satire
Cast:John Oliver
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 9

12. Mare of Easttown

Mareof Easttown banner op HBO Max met bron

Mare of Easttown speelt zich af in het kleine stadje Easttown in Pennsylvania waar iedereen elkaar kent. Dit maakt het voor Kate Winslet die een politierechercheur speelt soms lastig om haar werk te doen. Zij onderzoekt de moord op een tienermeisje terwijl ze ook worstelt met problemen in haar privéleven. De indrukwekkende acteerpresentaties van Kate Winslet zorgen ervoor dat deze serie je tot het einde blijft boeien.

Liefhebbers van misdaad/drama kunnen genieten van seizoen 1 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Misdaad-drama
Cast:Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, Evan Peters
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

13. One Tree Hill

One Tree Hill banner op HBO Max met bron

One Tree Hill speelt zich af in het kleine Amerikaanse stadje Tree Hill. De serie volgt twee broers Nathan en Lucas die veel van elkaar verschillen. De enige overeenkomst is hun liefde voor basketbal en het geheim dat ze beiden dezelfde vader hebben. De broers groeien op in dezelfde stad, maar hebben geen contact met elkaar. Door de seizoenen zie je de tieners uit Tree Hill opgroeien. Deze serie bevat naast veel drama ook de nodige romantiek.

One Tree Hill is een leuke serie voor tieners om te bingen. Op HBO Max staan 9 seizoenen van de Amerikaanse dramaserie.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/romantiek
Cast:Chad Michael Murray, Hilarie Burton, Sophia Bush, James Lafferty, Paul Johansson, Bethany Joy Lenz
Beschikbare seizoenen: seizoen 1 t/m 9

14. Rick & Morty

Rick and Morty banner op HBO Max met bron

Rick & Morty is een komische animatieserie over een briljante maar gestoorde wetenschapper Rick en zijn naieve kleinzoon Morty. De twee beleven samen de gekste avonturen in andere universums. De vreemde onderwerpen en situaties blijven de kijkers verrassen. In de serie worden ook taboes doorbroken met een knipoog. De serie is grof en gewelddadig, maar laat je ook lachen en nadenken.

Rick & Morty is perfect voor liefhebbers van animatie en komedie. Er staan maar liefst 5 seizoenen op HBO Max, dus dat wordt bingen!

SpecificatiesToelichting
Genre:Animatie/Komedie/Sciencefiction
Cast:Ingesproken door: Justin Roiland, Chris Parnell
Sarah Chalke, Spencer Grammer
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

15. Scenes from a Marriage

Scenes From a Marriage banner op HBO Max met bron

Scenes from a Marriage is een verfilming van de gelijknamige Zweedse serie uit 1973. De nieuwe bewerking is in een eigentijds jasje gestoken en behandelt onderwerpen als liefde, monogamie, haat, echtscheiding en huwelijk. De dialogen zijn een belangrijk onderdeel van de serie.

Ben je op zoek naar een luchtige serie en ben je geïntereseerd in relaties, dan is Scenes from a Marriage perfect voor jou.

SpecificatiesToelichting
Genre:Arthouse, drama
Cast:Oscar Isaac, Jessica Chastain, Sophia Kopera
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

16. Sex and the City

Sex and the City banner op HBO Max met bron

De iconische hitserie Sex and the city (SATC) uit 1998 mag niet ontbreken in dit lijstje. SATC gaat over het leven van de vier vriendinnen Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha in New York. De serie heeft meerdere verhaallijnen over romantiek, seksualiteit en vriendschappen.

Sex and the City is de ultieme vrouwenserie die velen jaren geleden met plezier hebben gekeken. Ben je in een nostalgische bui? Dan kun je alle zes seizoenen terugkijken op HBO Max. De reboot van de serie “And Just Like That” is ook te zien op HBO Max. Ook de SATC films, Sex and the City en Sex and the City 2 kijk je op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Comedy, romantiek
Cast:Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Cattrall
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6 & Reboot “And Just Like That

17. Six Feet Under

Six Feet Under banner op HBO Max met bron

Six Feet Under is een Amerikaanse televisieserie die is geproduceerd door HBO. De serie volgt een familie van begrafenisondernemers in Los Angeles. Het hoofd van de familie Nathaniel Fisher verongelukt in de eerste aflevering. De vijf  aansluitende seizoenen volgen de perikelen van de overgebleven familieleden.

Deze serie wordt vooral geprezen om het onconventionele thema dood, dat centraal staat in de serie. Elke aflevering van Six Feet Under begint met een overlijden. Ook thema’s als homoseksualiteit, religie en overspel komen aan bod in de HBO-original. De veelgeprezen dramaserie won meerdere prijzen, waaronder negen Emmy Awards en drie Golden Globe Awards.

Houd jij van tragikomedie? Dan kun je genieten van vijf seizoenen Six Feet Under.

SpecificatiesToelichting
Genre:Komedie, drama
Cast:Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodríguez
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

18. Smallville

Smallville banner op HBO Max met bron

Smallville is een dramaserie over het jonge leven van Clark Kent (de latere Superman). De eerste seizoenen is de middelbare schooltijd van Clark te zien, voordat hij Superman wordt. Naarmate de serie vordert krijgt de tiener Clark zijn superkrachten en komt hij voor diverse uitdagingen te staan. Later in de serie komt ook de verslaggeefster Lois Lane in het leven van Superman.

Maar bij Smallville houdt het niet op want op HBO Max kijk je ook de serie Superman & Louis en alle oude Superman films met Christopher Reeve. Ook Superman Returns uit 2006 is op het platform te vinden net als alle nieuwe films met Henry Cavill in de hoofdrol, want ook Man of Steel, Batman vs Superman: Dawn of Justice en Justice League staan op HBO Max.

Supermanfans kunnen bij HBO Max dus naar hartenlust doorstreamen.

SpecificatiesToelichting
Genre:Actie, avontuur
Cast:Tom Welling, Allison Mack, Sam Jones III, Michael Rosenbaum, Kristin Kreuk, John Glover
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 10

19. Succession

Succession banner op HBO Max met bron

Succession is erg populair op HBO Max. Deze serie neemt je mee in het familieleven van de dysfunctionele familie Roy die het grootste mediabedrijf ter wereld bezit. In het eerste seizoen strijden de kinderen om de macht binnen het bedrijf. Deze bingewaardige dramaserie bevat een mix van drama en humor. Kun jij deze combinatie wel waarderen? Dan is Succession een aanrader. Er staan drie seizoenen voor jou te wachten op HBO Max voor uren kijkplezier.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama/komedie
Cast:Hiam Abbass, Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, Peter Friedman, Natalie Gold
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 3

20. Supernatural

Supernatural banner op HBO Max met bron

Supernatural draait om de broers Sam en Dean Winchester. Samen bestrijden zij het bovennatuurlijke kwaad. Zij hebben deze taak overgenomen van hun vader. Hij begon hier mee om de dood van zijn vrouw te wreken. De broers lossen iedere aflevering een mysterie op door af te rekenen met hun tegenstanders. Supernatural is perfect voor mensen die van series met bovennatuurlijke wezens houden. Bovendien heeft de serie ook een komische noot en neemt het zelfs regelmatig zichzelf op de hak. Er staan maar liefst 15 seizoenen op HBO Max, dus je kunt wel even vooruit!

SpecificatiesToelichting
Genre:drama/mysterie
Cast:Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins, Alexander Calvert, Mark A. Sheppard
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 15

21. The Big Bang Theory

The Big Bang Theory banner op HBO Max met bron

The Big Bang Theory is een populaire komische televisieserie over vier vrienden. Het zijn alle vier echte nerds, ze hebben een hoog IQ en houden van wiskunde en fysica. Deze bollebozen kunnen op sociaal vlak nog het een en ander leren. Knappe buurvrouw Penny leert de jongens meer over het leven.

Deze razend populaire komedie-serie heeft inmiddels al 12 seizoenen en deze kun je allemaal streamen op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Sitcom
Cast:Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch
Beschikbare seizoenen: seizoen 1 t/m 12

22. The Flight Attendant

The Flight Attendant banner op HBO Max met bron

The Flight Attendant is een HBO Max Original die goed scoort. Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft een glansrol in de thrillerserie. Michiel speelt de rol van Alex, die tijdens een vlucht in aanraking komt met de stewardess Cassie. De rol van Cassie wordt vertolkt door actrice Kaley Cuoco, bekend van The Big Bang Theory. Nadat Cassie de nacht met Alex heeft doorgebracht treft ze hem dood aan. Ze kan zich niets meer herinneren….

Ben je op zoek naar een spannende dramaserie met een vleugje zwarte humor? Dan is the Flight Attendant echt iets voor jou. Je kijkt seizoen 1 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Zwarte comedy/thriller
Cast:Kaley Cuoco, Zosia Mamet, Michalle Gomez, Michiel Huisman, Rosie Perez, Nolan Gerard Funk
Beschikbare seizoenen: seizoen 1

23. The Gilded Age

The Gilded Age banner op HBO Max met bron

The Gilded Age is een Amerikaanse historische dramaserie die zich afspeelt in het New York van 1882. In de Amerikaanse opvolger van Downtown Abbey zien we romantische intriges en rijke families die een cultuuroolog uitvechten. Het oude en het nieuwe geld schrijden in deze serie om het meeste aanzien. The Gilded Age gaat over rijkdom, armoede, macht, vriendschap en liefde.

Liefhebbers van kostuumdrama’s zullen deze serie met prachtige kostuums zeker kunnen waarderen. Seizoen 1 is te bekijken op HBO Max. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen van start gaat.

SpecificatiesToelichting
Genre:Historisch drama
Cast:Carrie Coon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1

24. The Sopranos

The Sopranos banner op HBO Max met bron

De serie Sopranos draait om het leven van Maffiabaas Tony Soprano. Hij staat aan het hoofd van de DiMeo familie. Deze criminele organisatie heeft een thuisbasis in Newark, New Jersey. Naast het maffialeven met illegale gokpraktijken en afpersing laat de serie ook het persoonlijke leven van Tony zien. De HBO-klassieker gaat namelijk niet alleen over maffia maar ook over familie, over het huwelijke tussen Tony en zijn vrouw en de therapiesessies die Tony volgt. The Sopranos biedt een goede mix van drama en humor.

Voor de echter liefhebber staat ook de recente prequelfilm The Many Saints of Newark op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama, crime
Cast:James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 6

25. The Wire

The Wire banner op HBO Max met bron

The Wire gaat over politieagent Jimmy McNulty. De politiemisdaadserie speelt zich af in de stad Baltimore, Maryland. Jimmy komt in aanraking met verschillende criminele zaken. De serie gaat over de drugsscene in de binnenstad en behandelt thema’s als macht, ras en sociale klasse. De manier waarop deze thema’s en het leven in Amerika worden weergegeven zorgen ervoor dat veel experts dit de beste tv-serie aller tijden noemen.

Voor liefhebbers van Amerikaanse politieserie is the Wire absoluut een aanrader. Je kijkt seizoen 1 t/m 5 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Dominic West, Sonja Sohn, Lance Reddick, Wendell Pierce, Deirdre Lovejoy, Clarke Peters, Reg E. Cathey, Domenick Lombardozzi,
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 5

26. True Blood

True Blood banner op HBO Max met bron

True Blood is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. In de serie wordt de wereld in een nabije toekomst getoond waarin vampiers deel uitmaken van de samenleving. Sinds de uitkomst van synthetisch bloed hebben vampiers geen bloed meer nodig om te overleven, maar niet alle wezens zijn het hier mee eens.

Deze vampierserie die zich afspeelt in het zuiden van America was niet voor niks een grote hit. De serie werd in 2009 en 2010 genomineerd voor de Golden Globe voor beste drameserie.

True Blood is een mustsee voor fans van vampierenseries en heeft maar liefst zeven seizoenen!

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama
Cast:Anna Paquin, Bill Compton, Sam Merlotte,  Jason Stackhouse, Tara Thornton, Eric Northman
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 7

27. True Detective

True Detective banner op HBO Max met bron

True Detective is een Amerikaanse anthologieserie. Het alom geprezen HBO drama draait steeds om een opvallende moordzaak en politieonderzoek. In de tv-serie reeks schitteren in elk seizoen andere acteurs. In elk seizoen wordt een andere zaak belicht. De populaire serie werd bekroond met maar liefst vijf Emmy Awards.

Liefhebbers van detective-series zullen True Detective zeker kunnen waarderen. Op HBO Max staan drie seizoenen. Ieder seizoen neemt je mee in een nieuw mysterieus politieonderzoek.

SpecificatiesToelichting
Genre:Detective
Cast:Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts (seizoen 1)
Beschikbare seizoenen: seizoen 1 t/m 3

28. Vampire Diaries

Vampire Diaries banner op HBO Max met bron

De serie Vampire Diaries volgt het leven van Elena Gilbert en speelt zich voornamelijk af in Mystic Falls, Virigina. In dit kleine stadje wonen bovennatuurlijke wezens tussen de bewoners. Twee vampierbroers zijn allebei verliefd op Elena en strijden om haar.

Bevalt deze serie, dan kun je rustig verder streamen met the Originals. Deze serie volgt het verhaal van de originele vampierfamilie die ook al in Vampire Diaries tegenkomt. Daarnaast kijk je op HBO Max ook Legacies een serie die verder gaat waar Vampire Diaries ophoudt, over jongeren met bovennatuurlijke krachten.

Op zoek naar een spannende serie over Vampieren? Dan is the Vampire Diaries iets voor jou. Heb je de serie jaren geleden al gekeken en wil je de afleveringen terugkijken? Je vindt seizoen 1 t/m 8 op HBO Max.

SpecificatiesToelichting
Genre:Drama, horror
Cast:Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Steven R. McQueen, Sara Canning, Katerina Graham
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 8

29. Veep

Veep banner op HBO Max met bron

Veep is een Amerikaanse komedieserie die draait om het leven van Amerikaanse vicepresident Selina Meyer. De serie gaat over haar persoonlijke leven en haar carrière als vicepresident. Selina leeft op gespannen voet met de president. Ze wordt buiten belangrijke vergaderingen gehouden en krijgt de schuld van alles wat mis gaat.

Veep is een parodie op de Amerikaanse politiek. De serie heeft maar liefst zeventien Emmy’s gewonnen en is daarom ook zeker een aanrader.

Liefhebbers van satire kunnen genieten van maar liefst zeven seizoenen van Veep.

SpecificatiesToelichting
Genre:Satire/komedie
Cast:Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Matt Walsh, Reid Scott
Beschikbare seizoenen: Seizoenen 1 t/m 7

30. Westworld

Westworld banner op HBO Max met bron

De Amerikaanse televisieserie Westworld is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. De serie gaat over het futuristische themapark Westworld. In dit fictieve western themapark wonen hosts. De hosts zijn robots, maar weten dit zelf niet. Bezoekers kunnen in het park hun wildste fantasieën beleven. Dit resulteert bijvoorbeeld in het plegen van moorden of het jagen op bandieten.

De complexe HBO serie biedt een perfecte mix van sciencefiction en western. Is dit een genre waar jij van houdt? Dan is Westworld echt iets voor jou. Op HBO Max vind je drie seizoenen die jou meenemen op ontdekkingsreis door het kunstmatige bewustzijn en de evolutie van de zonde.

SpecificatiesToelichting
Genre:Sciencefiction, drama
Cast:Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden, Ingrid Bolsø Berdal, Luke Hemsworth
Beschikbare seizoenen: Seizoen 1 t/m 3

HBO Max kijken in het buitenland (met VPN)

Als je op vakantie bent in het buitenland dan kan het gebeuren dat HBO Max niet meer goed werkt. Mogelijk krijg je ook een andere mediabibliotheek. Dit komt omdat je geen Nederlands IP-adres meer hebt. Door gebruik te maken van een VPN kun je een Nederlands IP-adres krijgen en overal ter wereld genieten van je favoriete series en films. Dit werkt erg eenvoudig:

 1. Sluit een online abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider.
 2. Download de VPN-software. Wij raden NordVPN aan vanwege de gebruiksvriendelijkheid en hoge streamingsnelheden.
 3. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 4. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server om een Nederland IP-adres te krijgen.
 5. Log in op HBO MAX en geniet van je favoriete series

Tot slot

Met bovenstaand lijstje ben je wel even zoet. Staat er in het lijstje met beste series niets voor jou? Neem dan eens een kijkje in ons overzicht van de 30 beste series op Netflix. Wil je genieten van een groter Netflix-aanbod? Hier lees je hoe je naar het uitgebreide aanbod van de Amerikaanse Netflix kunt kijken.

Veelgestelde vragen: de beste series op HBO Max

Ben je op zoek naar een goede HBO-serie? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder!

De misdaadserie The Wire is door experts uitgeroepen als de beste serie van de 21e eeuw. De rauwe en realistische HBO-serie gaat over een politieagent in de Amerikaanse stad Baltimore. De intrigerende verhaallijn en het uitstekende acteerwerk maken deze serie erg populair.

Voor meer tip kun je onze lijst van de 30 beste series op HBO Max raadplegen.

True Detective met Matthew McConaughey en Woody Harrelson is volgens velen de beste HBO-original. De eigen detective serie van HBO, die gaat over twee detectives die een rituele moord onderzoeken, wordt alom geprezen.

Meer kijktips op HBO Max vind je hier.

Het familiedrama Succession van HBO vol inktzwarte humor, intriges en heerlijke dialogen is zeer verslavend en bingebaar.

Maar op HBO Max staat nog veel meer series die je wilt blijven kijken!

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
1
Reacties
Plaats een reactie
 1. De beste serie is banshee….die zie ik er niet tussen staan.

Een reactie plaatsen