Home - Geografische blokkade - Streaming en tv - Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Veel mensen willen de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland kunnen bekijken omdat het aanbod aan films en series bij de Amerikaanse versie veel groter is dan in Nederland. De Amerikaanse versie van Netflix geeft momenteel namelijk toegang tot meer dan 7000 films en series. Abonnees zijn steeds op zoek naar manieren om de Amerikaanse Netflix buiten de Verenigde Staten te kunnen kijken. Netflix probeert dit actief te blokkeren, maar gelukkig zijn er werkende oplossingen voor dit probleem.

Er zijn momenteel twee goede methoden waarmee vanuit Nederland naar Netflix USA gekeken kan worden. Met een VPN of alternatieve DNS service heb je vanuit Nederland in een handomdraai toegang tot het Amerikaanse aanbod.

Netflix Verenigde Staten

Methode 1: Amerikaanse Netflix via VPN

Op dit moment is het gebruik van een VPN waarschijnlijk de beste en makkelijkste manier om de Amerikaanse versie van Netflix te kijken in Nederland. Een VPN-verbinding versleutelt je internetverkeer, leidt je internetverkeer om via een externe server en verbergt je locatie (IP-adres). Door via VPN verbinding te maken met een server in Amerika, wordt jouw dataverkeer omgeleid via de Verenigde Staten. Nu lijkt het voor Netflix net alsof jij je op Amerikaanse bodem bevindt. En daardoor wordt het volledige aanbod van de Amerikaanse Netflix beschikbaar.

*Klik hier voor een gedetailleerde stap-voor-stap uitleg met plaatjes*

Helaas kent Netflix deze methode ook en zijn zij begonnen met het identificeren en blokkeren van VPN-servers. In de tussentijd proberen VPN-aanbieders hun servers uit het vizier van Netflix te houden zodat Netflix toegankelijk blijft voor gebruikers. Als Netflix opmerkt dat je middels een geblokkeerde VPN-server toegang wilt tot het aanbod, zul je een foutmelding krijgen over het gebruik van proxies en unblockers. Dit is verder niet erg, maar Netflix werkt dan gewoon niet.

Wij hebben uitgezocht welke VPN-providers momenteel servers hebben waarmee je de Amerikaanse Netflix in Nederland wél kunt bekijken. Met een VPN-server kun je overigens ook de Netflix versie van andere landen bekijken. Een VPN heeft daarnaast nog meer voordelen, zoals anoniem downloaden, Nederlandse televisie kijken vanuit het buitenland, veilig surfen op openbare wifi en internetcensuur omzeilen.

Welke VPN servers werken met de Amerikaanse Netflix in 2018?

Om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland te kunnen kijken moet de Amerikaanse VPN server niet geblokkeerd zijn door Netflix. Ook moet de VPN-server snel genoeg zijn om het beeld vloeiend te laten verlopen (streamen moet goed, stabiel en snel gaan).

Wij hebben verschillende aanbieders getest en geven hieronder een overzicht van de beste VPN providers om de Amerikaanse Netflix in Nederland te kijken:

1. Amerikaanse Netflix met ExpressVPN kijken

ExpressVPN en Netflix VSExpressVPN werkt uitermate goed voor Netflix, onder meer door de hoge verbindingssnelheden. Bij streamen een groot pluspunt, zodat je serie of film niet continu hoeft te bufferen. ExpressVPN heeft een groot serveraanbod, goede customersupport en al jaren een goede reputatie als betrouwbare VPN voor Netflix.

ExpressVPN is zeker niet de goedkoopste optie op de markt, maar de kwaliteit van deze dienst is ongeëvenaard. In ons overzicht van beste VPN-diensten belandt Express de afgelopen jaren steeds in de top 3. En het is onze favoriete VPN voor Macbook. Ben je geïnteresseerd in ExpressVPN, bekijk dan eventueel ook de volledige ExpressVPN review.

Bezoek ExpressVPNBeste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

 

2. Amerikaanse Netflix kijken met GOOSE VPN

GooseVPN logoHet Nederlandse GOOSE VPN biedt een uitstekende VPN-oplossing om vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix te kijken. Het enige wat je moet doen is verbinding maken met een van de servers in de Verenigde Staten. Als je vervolgens naar Netflix.com navigeert, wordt je automatisch doorverwezen naar het Amerikaanse aanbod. Andersom werkt het ook; je kan vanuit het buitenland naar de Nederlandse versie van Netflix kijken.

In onze test werkte Netflix USA perfect in combinatie met GOOSE. De eerste 10 seconden was het beeld van lage resolutie, waarschijnlijk omdat Netflix nog aan het bufferen was. Maar vanaf dat moment werd het beeld haarscherp en dat bleef het ook. Een erg prettige en gebruiksvriendelijke VPN om Netflix Amerika mee te kijken. Ook fijn is dat ze een Nederlandse klantenservice hebben, en dat zowel Android, Windows, Mac, Linux en iPhone ondersteund worden.

Ons advies is om voor het Unlimited GOOSE abonnement te gaan. Dan heb je namelijk onbeperkt dataverkeer, en streamen via Netflix verbruikt nogal wat data. Je mag het daarbij de eerste maand gratis uitproberen en als het niet bevalt kan je gewoon opzeggen. Lees ook de volledige GOOSE VPN review.

Bezoek GOOSE VPNPrima Nederlandse VPN. Betrouwbaar en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Met de speciale promotiecode PRIVACY krijg je nu 30% korting op de Unlimited GOOSE pakketten.

3. Amerikaanse Netflix kijken met PureVPN

PureVPN en NetflixPureVPN creëert doorlopend nieuwe Amerikaanse IP-adressen met de intentie deze zo lang mogelijk buiten de Netflix-blokkades te houden. En PureVPN slaagt hier zeer goed in! Om gebruik te maken van deze speciale servers moet je als modus ‘dedicated IP-adres’ kiezen en als VPN server: abcgo.pointtoserver.com (met het L2TP protocol). Dit werkt heel simpel en eenvoudig, en wijst zich vanzelf. Mocht het toch niet lukken, dan helpt de klantendesk je via live chat met het instellen.

Tijdens onze recente tests werkte deze methode uitstekend. We waren in staat om in HD kwaliteit de Amerikaanse Netflix te bekijken vanuit Nederland. Dit gebeurde zonder haperingen of wachttijden voor het bufferen. Dit maakt PureVPN een van onze favoriete VPN-aanbieders voor Netflix. En niet alleen wij zijn positief over PureVPN, want meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd gebruiken PureVPN. Er is VPN-ondersteuning voor iPhone, Android, Mac en Windows. PureVPN accepteert o.a. iDEAL (‘paymentwall’), creditcard en PayPal.

Bezoek PureVPN

 

4. Amerikaanse Netflix kijken met NordVPN

NordVPN

NordVPN is een geliefde VPN provider, met name door het ruime serveraanbod. Ook werkt hun service op Android, iPhone, Windows en Mac. NordVPN werkt actief aan het in stand houden van toegang tot Netflix met hun servers. Daarnaast hebben zij een speciale Smart Play feature gericht op Netflix kijken. Vanuit Nederland is NordVPN wel ietwat traag om soepel te streamen met Netflix.

De Smartplay-technologie (een zogenaamde versleutelde SMART-dns functie) zorgt ervoor dat het lijkt alsof je je in een ander land begeeft. Het internetverkeer wordt nadat er verbinding is gelegd met de Amerikaanse Netflix servers niet meer omgeleid waardoor het mogelijke snelheidsverlies door VPN-gebruik niet op zal treden. Ook voor Netflix schijnt het moeilijker te zijn om deze techniek te blokkeren. Bovendien kan je bij NordVPN ook een dedicated IP-adres bestellen om de Amerikaanse Netflix blokkade te omzeilen. Bij NordVPN kan je betalen met o.a. creditcard, PayPal en iDEAL (‘paymentwall’). Je betaalt nu tijdelijk maar $3,29 per maand.

Bezoek NordVPN

 

Methode 2: Amerikaanse Netflix via alternatieve DNS-server

Als alternatief voor een VPN, kan je een DNS gebruiken. Een alternatieve DNS service verandert de DNS servers waarmee je internetadressen opvraagt. Een DNS server is een soort adressenboek waarmee je computer kan “navigeren “ over het internet.  Via een dergelijke dienst kun je de locatie van je computer ook vervalsen en daardoor geo-blokkades zoals die van Netflix, NPO, uitzending gemist en Hulu omzeilen. In onze tests werkten diverse Smart DNS aanbieders goed in het deblokkeren van de Amerikaanse Netflix.

Houd in gedachten dat een Smart DNS-service niet een volledige vervanging voor een VPN service biedt. Het versleutelt je internetverkeer niet en leidt ook niet al je verkeer om. Je internetverkeer is dus niet beveiligd en versleuteld, en je bent niet anoniem. Als je enige doel is om Netflix USA te kijken, en je niet geïnteresseerd bent in de andere voordelen van een VPN, is een Smart DNS een optie.

 

Amerikaanse Netflix via ibDNS van ibVPN kijken

Invisible browsing vpnibDNS is een DNS service van Invisible Browsing VPN. Het is een aanvullende DNS-dienst die ze aanbieden naast hun reguliere VPN-pakketten. ibDNS verbergt dus niet jouw echte IP-adres en versleutelt je verbinding niet. Het is dus niet geschikt om je privacy te beschermen, maar wel om toegang te krijgen tot bepaalde televisiekanalen en radioprogramma’s.

Bezoek ibVPN

 

Amerikaanse Netflix via Smart Play van NordVPN kijken

NordVPN

De Smartplay-functie (DNS) is hedendaags geïntegreerd in de VPN-servers van NordVPN. Het is geen aparte feature die je manueel in kan stellen. Wij stelden NordVPN de vraag hoe je nu vanuit Nederland het beste de Amerikaanse versie van Netflix kijkt. Hun antwoord zie je in bijgevoegde screenshot.

Het komt erop neer dat je verbinding kan maken met een server in de VS om toegang te krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Echter, ze zeggen dat ook servers in andere landen toegang geven tot de Amerikaanse Netflix. In theorie betekent dit dat je verbinding kan maken met een Nederlandse NordVPN server, en hierdoor automatisch toegang krijgt tot de Amerikaanse Netflix. Door de Smart DNS functie wordt de Nederlandse VPN server van NordVPN namelijk aangemerkt als ‘Amerikaans’ zodra je Netflix opvraagt.

Bezoek NordVPN

In principe verbindt elke server van NordVPN je met Netflix USA, al zijn er een paar uitzonderingen. Enkele servers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, India en Zweden verwijzen je naar de Netflix-variant van die landen, zoals terug te lezen valt in het chatbericht.

NordVPN chat over Smart DNS
Onze chat met NordVPN over Netflix USA

 

Amerikaanse Netflix via een Proxy of Tor kijken

Soms worden proxy-servers of TOR geopperd als manieren om de Amerikaanse Neflix te kijken. Onze ervaring is dat proxy-servers vaker geblokkeerd worden door Netflix en de meeste proxy-servers ook te traag zijn om een film of serie mee te kijken.

TOR werkt door het internetverkeer random via verschillende servers over de hele wereld te versturen. Elke server biedt een andere ‘laag’ van anonimiteit. Omdat data door zo veel verschillende netwerken en servers gaat kan Tor nogal traag zijn. Daarnaast ben je er niet zeker van dat de laatste servers allemaal in Amerika staan. Ook vereist het streamen van video (Netflix) nogal wat datasnelheid. Om deze redenen is Tor niet geschikt om de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland te kijken.

Conclusie

Het is mogelijk om vanuit Nederland, of waar dan ook ter wereld, de Amerikaanse versie van Netflix te kijken. Hierdoor heb je altijd toegang tot het nieuwste aanbod van series en films. De makkelijkste manier om dit te bewerkstelligen is via een VPN-verbinding. Hiervoor raden wij GOOSE VPNPureVPN, NordVPN en ExpressVPN aan. Deze aanbieders scoren allemaal ook erg goed in ons algemene overzicht met de beste VPN providers van dit moment.

Als alternatieven heb je DNS-servers, die tegenwoordig soms zijn geïntegreerd in de VPN-applicatie, zoals bij NordVPN. Ook is er de TOR Browser, maar aangezien streamen een snelle en stabiele verbinding vergt geniet een VPN vaak de voorkeur.

Duitse versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *