Beste VPN voor Reddit

Laptop met Reddit op het scherm en VPN-trofee ernaast
Klik hier voor een korte samenvatting
In het kort: de top 3 beste VPN's voor Reddit

De meeste van de 430 miljoen Redditors beveiligen hun account niet. Ben jij je wel bewust van de (privacy)risico’s die het platform en het internet in het algemeen bieden? Dan wil je vast een VPN gebruiken om je online veiligheid, anonimiteit en internetvrijheid te vergroten.

Dit zijn de drie beste providers die wij aanraden voor Reddit:

 1. CyberGhost: betaalbaar met een grote hoeveelheid servers
 2. ExpressVPN: beste overall VPN
 3. Surfshark: voor onbeperkte verbindingen

Voor iedereen met een beperkt budget raden we CyberGhost aan. Deze provider is gebruiksvriendelijk en biedt top-notch beveiliging.

Wil je meer weten over hoe een VPN jouw veiligheid op Reddit verbetert? Heb je tips nodig over welke VPN je moet kiezen en hoe je deze installeert? Lees dan de rest van dit artikel.

Reddit Logo

Het internet is niet meer een plek waar je onbezorgd rond surft. Hackers proberen constant jouw data te stelen, websites gebruiken deze data ‘legaal’ en spyware trackt je activiteiten. Je anonimiteit bewaren online is lastig tegenwoordig, zeker op Reddit. Om dit toch mogelijk te maken gebruik je een Virtual Private Network (VPN).

Zoals (bijna) alle social media websites verzamelt en verkoopt Reddit jouw gegevens. Wanneer je een VPN gebruikt, worden jouw gegevens voorzien van encryptie. Oftewel, jouw gegevens worden versleuteld en zijn niet meer toegankelijk voor vreemden. Zo kun jij actief zijn op Reddit zonder bang te zijn dat je bespioneerd wordt. Later in dit artikel vertellen we je meer over waarom je eigenlijk een VPN wilt gebruiken voor Reddit.

Een VPN gebruiken om veilig op Reddit te zitten is een must, maar welke moet je kiezen? Er zijn ontelbaar veel providers en ze allemaal vergelijken kost je maanden. Daarom hebben wij een top 3 samengesteld.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN voor Reddit?

VPN op schild

Als je een VPN wilt om Reddit te gebruiken, wil je waarschijnlijk niet al te veel poespas. Wel wil je dat je veiligheid gegarandeerd wordt en je internet snel blijft. Tijdens onze zoektocht naar de beste VPN voor Reddit hebben we dan ook rekening gehouden met de volgende punten:

 • Beveiliging. Om in onze top te komen, eisen we een military-grade encryptie (AES-256). Daarbij verwachten we betrouwbare verbindingsprotocollen en een kill-switch. Ook belangrijk zijn het hebben van een ‘no log’-beleid en een geschiedenis zonder datalekken.
 • Snelheid. We zochten een VPN die foto’s en video’s kon laden zonder lag of eindeloze buffering. Een groot netwerk aan servers is dan ook cruciaal, evenals de afwezigheid van snelheidslimieten vanuit de provider.
 • Gebruiksgemak. Het programma moet zo simpel mogelijk vormgegeven zijn en perfect functioneren.
 • Prijs-kwaliteitverhouding. Niemand wil veel geld uitgeven, dus een betaalbare VPN is wel gewenst. De service moet natuurlijk wel nog steeds van topkwaliteit zijn.

Geen enkele VPN-dienst scoort een 10 op alle punten. Wanneer je er een kiest, zul je dus concessies moeten maken. Het komt neer op wat jouw prioriteit is. Wil je een simpelere app of meer veiligheid? Of misschien wil je nu meer snelheid of juist wat geld besparen.

In de volgende sectie bespreken we onze top 3. Wil je nu meer informatie over de individuele providers, lees dan onze aparte reviews. Zo maak jij de juiste keuze voor jouw situatie.

Beste VPN voor Reddit: onze top 3

Reddit-gebruikers staan er om bekend extensief onderzoek te doen. Over welk onderwerp het ook gaat, ze halen de onderste steen boven. Natuurlijk hebben ze ook een subreddit over VPN-diensten, maar wij baseren onze top 3 niet puur op deze thread. Alle VPN’s die we aanraden hebben wij zelf getest.

Waar we op gelet hebben zijn aspecten die voor een gemiddelde Reddit-gebruiker nodig zijn: snelheid, veiligheid en gebruiksgemak. Daarbij is het ook altijd fijn als je geoblokkades en censuur kunt omzeilen met je VPN. De conclusie van onze test leidde tot een top 3 VPN-services voor Reddit. Hieronder kun je alles over deze providers te weten komen.

1. CyberGhost: betaalbaar en gebruiksvriendelijk

CyberGhost is een van de VPN-providers met de meeste servers, namelijk meer dan 7400 verdeeld over 90 landen. Deze dienst staat bovendien bekend om zijn sterke beveiliging en ‘no logs’-beleid. Nog beter: CyberGhost heeft nog nooit een privacylek gehad.

Een fijne bijkomstigheid van deze VPN is dat de app erg gebruiksvriendelijk is. Dit is ideaal voor mensen die net beginnen met VPN-gebruik. De servers zijn bovendien geoptimaliseerd voor torrenting, maar ondersteunen veel verschillende platformen, waaronder Reddit. Jij gebruikt deze VPN waarschijnlijk binnen jouw Chrome- of Firefox-browser, dus het kan bijna niet gemakkelijker.

Als Reddit-gebruiker ben je daarnaast waarschijnlijk blij met het feit dat CyberGhost ook een adblocker heeft. Zo heb je geen last van vervelende reclame en pop-ups tijdens het lezen van je threads.

Hoewel CyberGhost al relatief goedkoop is, bieden ze nog meer voordelen. Je kunt namelijk gebruik maken van een gratis proefperiode van wel 45 dagen. Dit is tijd genoeg om uit te testen of dit dé VPN voor jou is.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

2. ExpressVPN: supersnel met veel beveiliging

ExpressVPN komt bij ons als beste uit de test wat betreft een all-round VPN. Met de helft van de servers die CyberGhost heeft, komt deze dienst toch als snelste naar voren. Daarnaast zijn de verbindingen stabiel en biedt de VPN ijzersterke beveiliging.

ExpressVPN’s vermogen om geoblokkades te omzeilen is ook uitstekend. De dienst heeft namelijk servers in meer dan 100 landen. Voor Redditors in landen als China is dit helemaal fijn, mocht het land Reddit weer verbannen. Ook het feit dat deze VPN werkt op verschillende browser extensies is natuurlijk handig. Zo kun jij je thread volgen in Firefox én in Edge.

Als je de snelheid en het gebruikersgemak combineert met de beveiliging die ze bieden, inclusief kill-switch, en hun ‘no log’-beleid, snap je vast waarom ExpressVPN op nummer 1 staat in onze lijst met beste VPN-services.

Waarom staat CyberGhost dan op nummer 1 voor Reddit-gebruikers? Dat komt doordat ExpressVPN wel prijzig is. Ook is de ‘free trial’-periode korter, namelijk 30 dagen.

ExpressVPN
Actie:
3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
Vanaf
€6.91
8.9
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 95 landen
Bezoek ExpressVPN

3. Surfshark: onbeperkt verbinden

Surfshark is verschrikkelijk snel, maar toch betaalbaar. Deze dienst heeft minder servers dan de twee providers hierboven, maar wat betreft beveiliging doet hij niet voor ze onder. Ook Surfshark heeft een strikt ‘no log’-beleid en een smetteloze geschiedenis zonder datalekken.

Door de VPN’s indrukwekkende snelheid beschouwen de meeste mensen Surfshark als een streaming VPN. Hij heeft echter zo veel meer te bieden dan bufferloos film kijken. Wat deze provider echt op de markt zet, is de mogelijkheid om een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd te verbinden. Zelfs ExpressVPN staat dat niet toe.

Surfshark heeft daarnaast een handige functie genaamd ‘CleanWeb’. Deze functie blokkeert reclames, malware en trackers. Meer dan genoeg redenen dus om deze VPN te proberen, denken wij. Zeker aangezien een abonnement met een 30-dagen-geld-teruggarantie komt. Je kunt dus een hele maand gratis gebruik maken van Surfsharks diensten.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Hoe installeer ik een VPN om te gebruiken voor Reddit?

De exacte stappen die je moet zetten om je VPN te starten hangen af van je gekozen provider en het apparaat waarop je de software installeert. Een VPN installeren op een Windows computer is bijvoorbeeld heel anders dan dezelfde dienst op je smart TV installeren.

Over het algemeen zet je de volgende stappen bij het starten van een VPN-abonnement:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

 1. Maak een account aan op de website van de VPN-dienst. Normaal gesproken vind je de knop om je aan te melden rechtsboven in beeld.
 2. Download de VPN-software. De meeste VPN-providers brengen je na het abonneren automatisch naar de downloadpagina. Let er wel op dat je de juiste download kiest voor jouw apparaat.
 3. Installeer de VPN-software. Dit is een kwestie van op “install” klikken.
 4. Log in. Gebruik de inloggegevens die je hebt aangemaakt op de website om je in te loggen bij het programma.
 5. Open de serverlijst en kies een server om mee te verbinden.
 6. Klik op de knop “connect” om je VPN te starten. Binnen enkele seconden wordt jouw internetverkeer via de gekozen server geleid.

Als je meer hulp nodig hebt bij het installeren, kun je onze gedetailleerde instelhandleidingen per provider bekijken.

Kan ik een gratis VPN gebruiken voor Reddit?

Je kunt in principe een gratis VPN gebruiken voor Reddit. Het is dan wel van belang goed op te letten. Gratis VPN’s zijn namelijk onder te verdelen in twee type services:

 • De gratis variant van een premium VPN. Dit is dezelfde dienst, maar met gelimiteerde services.
 • De uitbuitende gratis VPN’s die eigenlijk alleen in naam VPN’s zijn.

Gratis variant van premium VPN’s

Sommige premium VPN’s, zoals PrivadoVPN en ProtonVPN, bieden je een compleet gratis, maar gelimiteerde versie van hun software aan. Beperkingen die de gratis varianten kunnen opleggen zijn onder andere een limiet op snelheid en toegang tot minder servers. PrivadoVPN geeft jou bijvoorbeeld een maandelijks limiet van 10GB en ProtonVPN’s gratis variant geeft toegang tot slechts drie servers. Wel zijn dit legitieme providers die jou adequate beveiliging bieden.

Om de gratis service aan te kunnen bieden, tonen de onbetaalde versies van premium VPN’s vaak reclames. Naast de beperkingen en reclames functioneren deze services echter zoals de betaalde varianten. Ze zijn dan ook ideaal om VPN-providers uit te testen voor je er een koopt. Wil je echter niet dealen met de nadelen, dan kun je beter een abonnement kopen.

De gevaarlijke gratis VPN’s

De gratis variant van premium VPN’s hebben wat beperkingen, maar zijn wel veilig. Je hebt echter ook providers die alleen in naam een VPN zijn. Deze diensten bieden namelijk nauwelijks tot geen beveiliging en zijn vaak alleen fronts voor crypto-mining. Ze maken je dan onderdeel van hun P2P-netwerk en gebruiken jouw systeem om cryptovaluta te minen.

Een andere mogelijkheid is dat het bedrijven zijn die jouw data willen stelen om ze door te verkopen. Ze slaan onbeschaamd jouw data op en verkopen deze door aan de hoogste bieder. De data die ze van je verzamelen bevat onder andere je activiteiten logs, dus een precieze beschrijving van wanneer je welke websites hebt bezocht en wat je op deze sites deed. Een voorbeeld van zo’n gevaarlijke VPN is Hola VPN. Laat je overigens niet misleiden door hun ‘premium’ abonnement.

Mocht je een klein budget hebben, zijn er wel gratis VPN’s die we aanraden. Al deze providers beschermen jouw online activiteiten, waaronder je gebruik van Reddit. Je wordt misschien gelimiteerd in je mogelijkheden ten opzichte van premium VPN-abonnementen, maar je gegevens blijven wel veilig. Dit is niet het geval bij veel andere gratis diensten.

Waarom zou ik een VPN gebruiken voor Reddit?

Er zijn veel verschillende redenen om een VPN te installeren als Reddit-gebruiker. We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rij:

Veilige Wifi in het openbaar

 • Je online veiligheid vergroten. Een VPN-server encrypt jouw data en blokkeert de toegang voor kwaadwillige anderen. Hackers, je internetprovider en Reddit zelf kunnen immers niet misbruiken wat ze niet zien. Wanneer je geen VPN gebruikt, ligt veel van je data op straat. Dit is zeker het geval als je onbeveiligde wifinetwerken gebruikt. Met een VPN blijf jij dus veilig en anoniem op Reddit.
 • Je privacy vergroten. Een VPN-server verandert jouw IP-adres in dat van de server. Wat jij doet op Reddit kan dus niet herleid worden naar jouw persoon. Je eigen IP-adres geeft jouw locatie weer en opent de mogelijkheid tot allerlei cyberaanvallen. Met een gemaskeerd adres ben je veilig voor dit soort aanvallen. Onthoud wel om je Reddit profiel zelf ook zo anoniem mogelijk te houden als je jouw privacy wilt waarborgen. Hier valt ook het gebruik van een anoniem e-mailadres bij het inloggen onder.
 • Geoblokkades omzeilen. Jouw IP-adres bevat ook informatie over jouw locatie. Wanneer je deze maskeert met een VPN, weten websites dus niet waar jij bent. Dit is ideaal als je een video op Reddit wilt bekijken die alleen toegankelijk is voor kijkers uit een specifiek land. Ook is het ideaal als je in een land woont dat er om bekend staat Reddit tijdelijk te verbannen, zoals Rusland.
 • IP-bans omzeilen. Als je wordt verbannen van Reddit, zet de website jouw IP-adres op een zwarte lijst en niet alleen dat ene account. Een VPN is natuurlijk ideaal om deze ban te omzeilen. Dat gezegd hebbende, we raden je wel aan om je gewoon aan Reddits gebruikersvoorwaarden te houden.

Conclusie

Een VPN helpt je de Reddit website veilig en anoniem te bezoeken. Het zorgt er bovendien voor dat je geen last hebt van geoblokkades en dat je (oneerlijke) accountbans kunt omzeilen.

De provider die wij aanraden is CyberGhost. Heb je echter een groter budget, ga dan voor ExpressVPN. Mocht je meerdere apparaten tegelijkertijd willen verbinden aan je VPN, neem dan een abonnement op Surfshark, zo bescherm je ook je kinderen gemakkelijk. Als je nog meer opties wilt, kijk dan eens naar onze lijst van beste VPN-services van dit jaar.

De beste VPN voor Reddit: veelgestelde vragen

Zit je nog met onbeantwoorde vragen over de beste VPN’s voor Reddit, kijk dan eens naar de antwoorden op de meestgestelde vragen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, stel hem dan in de reacties.

CyberGhost komt als beste uit de test als het gaat om VPN-providers voor Reddit. Deze dienst heeft een groot netwerk aan snelwerkende servers en biedt ijzersterke beveiliging. Een mooie bijkomstigheid is dat CyberGhost betaalbaar is. Mocht je meer info en opties willen, bekijk dan ook onze top VPN’s voor Reddit.

PrivadoVPN en ProtonVPN zijn prima gratis providers, maar komen met beperkingen in snelheid, servers en bandbreedte. Let echter wel op met gratis VPN’s, want er zitten providers tussen die jouw data wél opslaan en doorverkopen. Voor een lijst met beste gratis VPN-providers, kun je hier terecht.

Simpel gezegd: je wilt niet dat anderen weten wat je online doet. Op het internet zijn jouw identiteit en activiteiten constant openbaar. Organisaties kunnen jouw data bijvoorbeeld verkopen en ook Reddit doet dit. Een VPN versleutelt jouw data, waardoor het niet meer te lezen is door derden. Bovendien maskeert een VPN jouw IP-adres, waardoor je activiteiten niet te herleiden zijn naar jouw persoon.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen