Nieuws:
Home » Artikelen (VPN, privacy en internetveiligheid) » Uitzending gemist in het buitenland kijken (PC, macbook, tablet)

Uitzending gemist in het buitenland kijken (PC, macbook, tablet)

uitzending-gemist-logoUitzending gemist vanuit het buitenland kijken. Uitzending gemist is een prachtige dienst waarmee je televisie uitzendingen online terug kunt kijken. Helaas zijn een deel van de uitzendingen alleen beschikbaar in Nederland. Op vakantie lekker je favoriete tv programma’s volgen of terugkijken zit er dus vaak niet in. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, welke ik in dit artikel behandel.

Uitzending gemist (ook RTL gemist en NPO plus) maken gebruik van geolocatie techniek. Hierdoor kunnen zij bepalen in welk land een bezoeker zich bevindt en op basis daarvan een selectief aanbod van hun tv programma’s beschikbaar maken. Dit heeft te maken met uitzendrechten die soms alleen voor Nederland gekocht zijn. Dit is uiteraard vervelend als je op vakantie bent, en in feite heb je ook recht op het programma omdat je als Nederlandse belastingbetaler hebt meebetaald aan het programma.

Hoe werkt de geolocatie

NPO en RTL (uitzending-gemist) bepalen op basis van je IP-adres waar jij je bevindt. Als je je computer / tablet dus aansluit op internet op je vakantieadres en uitzendinggemist opvraagt dan wordt jij aangemerkt als buitenlandse bezoeker, wat helaas zijn beperkingen met zich meebrengt.

Hoe kun je de geolocatie omzeilen

Om ervoor te zorgen dat je in het buitenland uitzending-gemist (of RTL gemist of NPO plus) kunt kijken is er voor zorgen dat het lijkt alsof je je in Nederland bevindt. Je moet dus vanaf een Nederlands IP-adres de aanvraag voor de aflevering doen. Er zijn verschillende manieren om je IP-adres te faken. De meest bruikbare is via een VPN verbinding (wij adviseren HideMyAss hiervoor, kost nog geen 7 euro per maand)

De keuze om het via een VPN-verbinding te doen is vanwege de volgende redenen. Om een online video (zonder proberen) te kijken heb je een stabiele verbinding nodig én bij voorkeur een snelle verbinding. Een VPN abonnement bij een betrouwbare provider (zie ook onze VPN reviews) verzekert je van een stabiele snelle verbinding. Je hebt vaak de keuze uit meerdere Nederlandse servers, waardoor de snelheid vrijwel gegarandeerd is.

Een tweede optie is een Nederlandse proxyserver. Helaas zijn er vrij weinig Nederlandse proxyservers en de servers die er zijn, zijn vaak traag én laten geen flash (videobestanden) door.

Waarom niet via het TOR netwerk

Helaas kun je bij het TOR netwerk niet kiezen via welk land al je internet verkeer moet lopen. Hierdoor is de kans nihil dat je verkeer via Nederland loopt, laat staan dat al je verkeer via Nederland loopt (vereiste), waardoor het kijken van uizendinggemist via het TOR netwerk niet werk.

Geef een reactie