Uitzending gemist in het buitenland kijken (PC, macbook, tablet) - VPNgids.nl

Uitzending gemist in het buitenland kijken (PC, macbook, tablet)

uitzending-gemist-logoUitzending gemist vanuit het buitenland kijken. Uitzending gemist is een prachtige dienst waarmee je televisie-uitzendingen online terug kunt kijken. Helaas is een deel van de uitzendingen alleen beschikbaar in Nederland. Op vakantie lekker je favoriete tv-programma’s volgen of terugkijken zit er dus vaak niet in. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, welke wij in dit artikel zullen behandelen.

Uitzending gemist (ook RTL gemist en NPO Plus) maken gebruik van geolocatie techniek. Hierdoor kunnen zij bepalen in welk land een bezoeker zich bevindt en op basis daarvan een selectief aanbod van hun tv programma’s beschikbaar maken. Dit heeft te maken met uitzendrechten die soms alleen voor Nederland gekocht zijn. Dit is uiteraard vervelend als je op vakantie bent, en in feite heb je ook recht op het programma omdat je als Nederlandse belastingbetaler hebt meebetaald aan het programma.

Hoe werkt de geolocatie

NPO en RTL (uitzending-gemist) bepalen op basis van je IP-adres waar jij je bevindt. Als je je computer of tablet dus aansluit op het internet van je vakantieadres en Uitzending Gemist opvraagt, dan wordt jij aangemerkt als buitenlandse bezoeker, wat helaas zijn beperkingen met zich meebrengt.

Hoe kun je de geolocatie omzeilen

Om ervoor te zorgen dat je in het buitenland Uitzending Gemist (of RTL gemist en NPO Plus) kunt kijken moet je er voor zorgen dat het lijkt alsof je je in Nederland bevindt. Je moet dus eigenlijk vanaf een Nederlands IP-adres online zijn. Er zijn verschillende manieren om je ip-adres te faken. De meest makkelijke optie is om dit via een VPN verbinding te doen. Met een VPN wordt jouw internetverkeer omgeleid via een externe server van de VPN provider. VPN-aanbieders hebben vaak servers over de hele wereld staan waarmee jij verbinding kunt maken. Dus als jij op je vakantieadres in het buitenland zit, kan kan je bijvoorbeeld kiezen om je verbinding te laten lopen via een van de Nederlandse servers van je VPN-provider. Jouw ip-adres wordt daarmee gelijk aan het ip-adres van deze Nederlandse server, waardoor Uitzending Gemist denkt dat jij vanuit Nederland de website bezoekt. En daarmee krijg je toegang tot je gebruikelijke programma’s. Met een VPN kan je op deze manier ook Nederlands voetbal kijken vanuit het buitenland. Zie ook ons recente overzicht van de beste VPN-aanbieders op de markt:

Beste VPN-aanbieders van 2017

Maar een VPN heeft nog meer voordelen. Met een goede provider kan je bijvoorbeeld ook vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix bezoeken, door met een Amerikaans ip-adres net te doen alsof je in Amerika zit. Daarnaast beveiligt en versleutelt een VPN je volledige internetverbinding, zodat niemand kan zien welke websites jij bezocht hebt en wat jouw echte ip-adres is. Zelf merk je hier helemaal niets van, je kan gewoon surfen op het internet als altijd. Maar je bent dus wel extra beschermd.

 

 

Over Justin

Justin begeeft zich al jaren in de wereld van digitale communicatie, websites, internet beveiliging en privacy en is vanuit deze interesse VPNgids.nl gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief 
Schrijf je in en maak kans op gratis VPN abonnementen 

Privacy, security en VPN nieuws

Geen SPAM! Wij delen je email adres met niemand, en sturen niet meer dan 1 email per week

Bedankt voor je inschrijving!

Bevestig je inschrijving via de email in je mailbox
(let op je spammap)