Planet VPN Logo

Planet VPN Review 2022

Update: 9 juni 2022
Hoogtepunten
 • Gratis variant beschikbaar
 • Werkt niet met de Amerikaanse Netflix
 • Wisselende snelheden
Score
6.9

Onze Planet VPN score

 • Snelheid
  6.0
 • Veiligheid
  7.5
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Servers
  7.0

Planet VPN Review (2022)

RUSVPN is in 2017 opgericht en het hoofdkantoor bevindt zich op Dominica, een klein eiland in de Caribische zee. RUSVPN heeft een zeer internationaal team van medewerkers uit Spanje, Turkije, Rusland, Egypte en andere landen.

De naam RUSVPN is misschien een beetje verwarrend, gezien het feit dat RUSVPN geen Russische VPN-dienst is. Naar eigen zeggen begon RUSVPN wel met een focus op de Russische markt. Om de associatie met Rusland voor eens en altijd de wereld uit te helpen, is RUSVPN van naam veranderd. Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen heet deze provider voortaan Planet Free VPN.

In het verleden vermeldde de provider erg weinig informatie over zichzelf op zijn website. Tegenwoordig is dit beter. Of het de claim “The Fastest and Most Secure VPN Service” waarmaakt, moet nog blijken.

Planet Free VPN review in het kort

We hebben de Windows en Android app en de browserextensies getest en die waren allemaal eenvoudig en overzichtelijk. Voor slechts 1,79 euro per maand maak je bovendien tien gelijktijdige verbindingen. Hiermee is het een relatief goedkope service, vergelijkbaar met CyberGhost en Surfshark.

Op vele andere aspecten, zoals de snelheid en veiligheidsfuncties, kan Planet Free VPN niet op tegen deze concurrenten. Kort samengevat, kunnen we de volgende voor- en nadelen van het voormalig RUSVPN benoemen:

PluspuntenMinpunten
Zowel op Nederlandse als Amerikaanse servers kun je met Free VPN Planet prima gamen.Planet Free VPN heeft wisselende browse- en streamingsnelheden
Er is een kill switch.Torrents downloaden met Planet Free VPN duurt erg lang.
Houdt geen (inhoudelijke) browserlogs bij.Planet Free VPN is vooralsnog niet beschikbaar in het Nederlands
De app is erg overzichtelijk en simpel.De klantenservice is niet 24/7 bereikbaar, hoewel de provider dit wel beweert
Er is een gratis app en “freemium” (deels gratis) browserextensie.Planet Free VPN werkt niet met de Amerikaanse Netflix
De software is erg makkelijk te installeren.Planet Free VPN biedt beduidend minder mogelijkheden dan veel VPN’s in dezelfde of zelfs lagere prijsklassen
Planet VPN
Vanaf

€1.76

6.9
 • Gratis variant beschikbaar
 • Werkt niet met de Amerikaanse Netflix
 • Wisselende snelheden

Bezoek Planet VPN

Snelheid: hoe snel is Planet Free VPN?

Snelheid is natuurlijk een zeer belangrijk aspect van een VPN. Het is nou eenmaal een feit dat elke (veilige) VPN in ieder geval op papier je snelheid tot op zekere hoogte vermindert. Je wilt natuurlijk niet dat dit een negatief effect heeft op je surf-, stream-. download- en andere internetactiviteiten.

Als je op Planet VPNs website afgaat, zou je denken dat dit wel goed zit. De provider vermeldt namelijk: “Other VPNs may slow down your Internet connection slightly, but with RUSVPN you will not be able to notice a difference!” Om te kijken of dit inderdaad het geval is, hebben wij RUSVPN, net als alle andere VPN’s die wij testen, uiteraard aan uitgebreide snelheidstesten onderworpen. De resultaten van deze testen vind je hieronder.

Naar aanleiding van onze testen, zijn onze conclusies omtrent Planet VPNs snelheid als volgt:

 • Vooral de downloadsnelheid gaan op papier flink achteruit bij gebruik van Planet VPN.
 • Planet VPNs browse- en streamingsnelheden hebben ons, in het licht van onze speedtest, positief verrast.
 • (Torrents) downloaden met Planet VPN gaat erg langzaam.
 • Planet VPNis een prima VPN om af en toe online mee te gamen.
 • De snelheid is erg instabiel.
 • Soms duurt het erg lang om verbinding te maken met Planet VPN. Vooral als je een server kiest die verder weg ligt, bijvoorbeeld in de VS of Hongkong.

Speedtest resultaten Planet Free VPN

Hieronder zie je de resultaten van de verschillende snelheidstests die we hebben uitgevoerd met Planet Free VPN. We hebben voor deze snelheidstesten gebruik gemaakt van speedtest.net. De tests zijn uitgevoerd vanuit Nederland.

VerbindingPingDownloadsnelheidUploadsnelheid
Geen VPN1191,95 Mb/s29,95 Mb/s
Nederlandse server174,88 Mb/s, 50,57 Mb/s, 78,00 Mb/s27,71 Mb/s
Amerikaanse server1483,89 Mb/s, 72,48 Mb/s27,53 Mb/s

Zoals je ziet, schommelt de downloadsnelheid bij een verbinding met een Planet Free VPN-server sterk. We behaalden de ene keer slechts rond de vier Mb per seconde en de andere keer gingen we over de zeventig heen. Dit betekent dat je tijdens het browsen soms lange tijd moet wachten tot een pagina laadt, terwijl je op andere momenten nauwelijks merkt dat je verbinding hebt met een VPN.

Snelheid in alledaags gebruik

Ook als het gaat om alledaags gebruik, moeten we concluderen dat Planet Free VPNs claims over ‘superieure snelheden’ op zijn zachtst gezegd te veelbelovende uitingen zijn. Zoals we al konden voorspellen aan de hand van de speedtests, varieerde onze internetsnelheid sterk. Dit gold voor zowel de Nederlandse als Amerikaanse servers.

Zeker een groot aantal pagina’s openen in een korte tijd ging niet helemaal lekker. We kunnen ons dan ook voorstellen dat iemand die erg ‘klik-graag’ is en wil dat alles waar die op klikt razendsnel opent, Planet Free VPN iets te langzaam vindt. Ook als je gesteld bent op een stabiele internetverbinding, kun je beter kiezen voor een andere provider.

Wat betreft streamen moet wel gezegd worden dat Planet Free VPN beter presteert dan de speedtest resultaten doen verwachten. Sterker nog, wij merkten bij verbinding met een Nederlandse server nagenoeg geen verschil bij het streamen van video’s op zowel YouTube als Netflix.

Door Planet Free VPNs gamesnelheden waren wij positief verrast. Gamen ging namelijk erg soepel en snel. We merkten geen vertraging op tijdens het gamen.

Veiligheid & Privacy: hoe veilig is Planet Free VPN?

Veiligheid en privacy zijn wellicht de meest belangrijke aspecten van een VPN. Velen nemen een VPN vanwege de veiligheid en privacy die goede encryptie en een veranderd IP-adres bieden. Daarom testen wij alle VPN-providers op onze website uitvoerig op veiligheid en privacy. Hieronder vind je onze bevindingen omtrent de privacy en veiligheid van Planet VPN.

Planet Free VPN zegt ’the most secure VPN service’ te zijn. Toch straalt het niet zo veel veiligheid en privacy uit als bijvoorbeeld NordVPN, ExpressVPN of PIA. Planet Free VPN biedt bijvoorbeeld weinig zichtbare beveiligingsfeatures aan in hun app naast een kill switch. De VPN heeft geen anti-malware toepassingen zoals NordVPN bijvoorbeeld, of een extra firewall, of een anti-ad tracker zoals PIA.

Aan de hand van onze analyse van de privacy en veiligheid van Planet VPN, concluderen we het volgende:

 • Planet VPN gebruikt OpenVPN en IKEv2 als VPN-protocollen. Daarnaast ondersteunt het ook PPTP en L2TP/IPSec.
 • Naast een kill switch, biedt Planet VPN eigenlijk geen extra veiligheidsopties, zoals een anti-ad tracker of anti-malware functie bijvoorbeeld.
 • Planet VPN houdt geen browserlogs bij, maar wel tijdelijke connectielogs.
 • Om een Planet VPN-account te maken, hoef je alleen een e-mailadres door te geven en een wachtwoord aan te maken.
 • Je kunt bij Planet VPN betalen met Bitcoin. Dit is een erg anonieme betaalmethode.

Planet Free VPNs encryptieprotocollen

Toen de aanbieder nog RUSVPN heette, bleef het vaag over de protocollen die het gebruikte om je data te versleutelen. Zelfs toen we de customer support hiernaar vroegen, omdat het op de website niet stond omschreven, vertelde deze slechts dat de app automatisch kiest tussen OpenVPN (TCP of UDP), L2TP/IPSec en PPTP.

Tegenwoordig vermeldt de site dat de provider OpenVPN en IKEv2 protocollen gebruikt. Daarnaast support het ook PPTP en L2TP/IPSec verbindingen. In de Windows app kun je dan ook handmatig selecteren of je OpenVPN TCP, UDP of IKEv2 wilt gebruiken. Wat het verschil is tussen deze protocollen leggen we je uit in ons artikel over VPN-protocollen.

Bovendien zegt Planet Free VPN op zijn website dat het een ingebouwde DNS-lekpreventie heeft. Het probleem dat we in het verleden ervaarden, dat onze locatie nog steeds zichtbaar was voor anderen, is hiermee verholpen.

Planet Free VPN logbeleid

Volgens het privacybeleid van de provider, houdt Planet Free VPN alleen tijdelijke connectielogs bij. Dit doet de provider om technische problemen te kunnen verhelpen. Volgens Planet Free VPN worden deze elke paar uur verwijderd.

Dat Planet Free VPN geen browserlogs bijhoudt, dus wat gebruikers allemaal doen terwijl ze verbonden zijn met de VPN, is inderdaad aannemelijk. De provider is namelijk officieel gevestigd op het eiland Dominica. Dit eiland kent een gunstige privacywetgeving en zodoende is Planet Free VPN niet wettelijk verplicht om internetlogs van zijn gebruikers bij te houden. Een ander privacyvoordeel is dat Dominica geen 5, 9, of 14-eyes land is.

Welke gegevens heeft Planet Free VPN nodig?

Planet Free VPN vraagt gebruikers om een zeer minimale hoeveelheid informatie als ze een abonnement af willen sluiten: alleen een e-mailadres. Je e-mailadres wordt gebruikt om de bevestiging van je accountactivatie naartoe te sturen en bijvoorbeeld voor wachtwoordwijzigingen. Om op je account in te loggen, moet je uiteraard ook zelf een wachtwoord aanmaken. Om extra anonimiteit te behouden kun je het best een e-mailadres en wachtwoord gebruiken die op geen enkele manier naar jou verwijzen.

Uiteraard moet je ook betaalgegevens invullen bij het afsluiten van een abonnement, maar je kunt er bij Planet Free VPN voor kiezen om met Bitcoin te betalen. Dit wordt beschouwd als een zeer veilig en anoniem betaalmiddel. Wij raden ook aan hiervan gebruik te maken om zo anoniem mogelijk te blijven bij het afsluiten van een Planet Free VPN abonnement, of elk ander VPN-abonnement.

Als je via creditcard betaalt, worden deze gegevens verwerkt door Decta Limited. Dit bedrijf krijgt dan wel je creditcardgegevens in handen. Planet Free VPN zelf bewaart deze informatie echter niet.

De gebruiksvriendelijkheid van Planet Free VPN

Planet VPN is wat betreft gebruiksvriendelijkheid net een blad: het heeft 2 kanten. Enerzijds is de app minimalistisch en daardoor erg overzichtelijk. Dit is iets dat we best kunnen waarderen. Aan de andere kant biedt het niet de handige extra features die andere moderne VPN-providers wel bieden. Vooral beginnende VPN-gebruikers zullen dit waarderen, verwachten wij.

Op basis van onze ervaring met Planet VPN zijn dit onze conclusies wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van de provider:

 • De app en de website van Planet VPN zijn minimalistisch, overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. Wel heeft het wat technische mankementen.
 • De installatieprocedure van Planet VPN is erg gemakkelijk en snel.
 • Planet VPN is vrij voordelig geprijsd, in ieder geval bij een abonnement van drie jaar, en accepteert veel betaalmethoden, waaronder Bitcoin.
 • De service biedt een gratis app en gratis browserextensie voor Google Chrome en Mozilla Firefox.
 • Planet VPN is vooralsnog helaas niet beschikbaar in het Nederlands.

De Planet Free VPN website

De Planet Free VPN website ziet eruit als de meeste andere VPN websites. Je vindt er de serverlocaties, abonnementsvormen, enkele features en voordelen van VPN-gebruik. Dit laatste brengt ons bij een onderscheidende factor van Planet Free VPN.

De website geeft namelijk niet duidelijk aan waar potentiële klanten de voordelen van Planet Free VPN vinden en welke informatie over VPN’s in het algemeen gaat. Het lijkt alsof de marketing van Planet Free VPN op de eigen website teveel gemengd is met voordelen van VPN’s in het algemeen, waardoor het gebruikers niet snel duidelijk zal worden wat nou echt de voordelen zijn van Planet Free VPN ten opzichte van concurrenten.

Planet VPN website homepage

Ook heeft de website een paar technische mankementen. Zo stelt de website beschikbaar te zijn in 18 talen, maar werken meer dan de helft van de talen niet. Dat wil zeggen, als je bijvoorbeeld op Portugees, Italiaans, Japans of Nederlands klikt, kom je gewoon bij de Engelse versie terecht. Dit zal voor de meeste mensen misschien geen ramp zijn, maar het laat toch zien dat de kwaliteit van de Planet Free VPN website nog wat kan verbeteren.

Het laatste betekent dus dat de website van Planet Free VPN vooralsnog niet in het Nederlands beschikbaar is. Dit geldt ook voor de software en browserextensies van Planet Free VPN. Op het moment zijn die alleen nog maar in het Engels beschikbaar.

Installatieprocedure Planet Free VPN

De installatieprocedure van Planet Free VPN is super eenvoudig en zeer snel. Door de volgende stappen te volgen kun je binnen no-time aan de slag met Planet Free VPN.

 1. Ga naar Planet Free VPN website.
 2. Scrol naar beneden en klik op ‘Hide your data’.
 3. Planet VPN homepage sectie "Hide your data"
 4. Selecteer je abonnement, vul je e-mailadres in, kies je betaalmethode en betaal.
 5. RUSVPN mogelijke betaalmethoden
 6. Je krijgt een e-mail waarin je jouw betaling moet bevestigen. Je wordt hiermee automatisch doorgestuurd naar je profielpagina op Planet Free VPN, het voormalige RUSVPN.
 7. RUSVPN email "Thank you for signing up"
 8. Selecteer onder het tabblad ‘Download‘ de software die je wilt installeren op jouw device.
 9. Download het installatiebestand en doorloop het proces binnen de wizard. Het kan zijn dat je de computer hierbij opnieuw moet opstarten.
 10. Log in met je e-mail en zelf aangemaakte wachtwoord.
 11. Planet VPN app inlogscherm
 12. Selecteer een server door op de landsnaam te klikken of verbindt direct door middel van de knop ‘Connect‘.
 13. Planet VPN app waarbij de knop "Connect" is uitgelicht

Je bent nu via Planet Free VPN verbonden met het internet.

Gebruiksvriendelijkheid Planet Free VPN app en browserextensie

Zoals reeds benadrukt, beschikt Planet Free VPN over een zeer minimalistische en gebruiksvriendelijke app. De app mist de vele extra features die veel premium VPN-providers tegenwoordig bieden. Velen, waaronder wijzelf, waarderen het dat Planet Free VPN de noodzakelijke features aanbiedt in een klein, overzichtelijk pakket.

Planet VPN app

Zo beschikt de app over een klein uitklapbaar venster, waar je jouw gewenste VPN-server kunt selecteren, een aan/uit knop en een kill switch in het opties-menu. Bovendien kun je hier kiezen welk encryptieprotocol je wilt gebruiken.

Planet VPN app settings

Planet Free VPN heeft naast een app ook een zeer handige browserextensie voor zowel Chrome als Firefox. De browserextensie is in principe gratis, maar zonder Planet Free VPN abonnement heb je slechts toegang tot een zeer beperkt aantal servers in Canada, Nederland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

Met een premium abonnement krijg je ook via de browserextensie toegang tot alle servers. Het gaat bij deze extensie om een proxy-service. Je data wordt dus niet versleuteld.

Wat wel opvallend is, is dat je doorgestuurd wordt naar de Russische variant van de Planet Free VPN website, wanneer je de browserextensie downloadt. Zo blijft de associatie met Rusland die RUSVPN wilde verminderen natuurlijk wel bestaan.

Planet VPN browserextensie

Prijzen en betaalmogelijkheden

Ondanks wat de naam doet vermoeden, is Planet Free VPN niet gratis. Het is redelijk geprijsd en biedt verschillende abonnementen van verschillende duur en kosten. Een los maandabonnement bij Planet Free VPN kost $9,99. Dit komt neer op ongeveer 8,84 euro. Voor een jaarabonnement betaal je $2,49 per maand, oftewel 2,35 euro. Het voordeligste premium-abonnement van Planet Free VPN is een 3-jarig abonnement, voor $1,99 per maand. Je betaalt hiervoor dus ongeveer 1,76 euro per maand. Planet Free VPN biedt ook een gratis versie aan van de app.

Planet VPN prijzen

Zoals je hierboven kunt zien, biedt Planet Free VPN tevens een 30-dagen geld-terug-garantie. Je kunt echter alleen gebruikmaken van deze geld-terug-garantie, als je niet meer dan 1000MB aan data hebt verstuurd via de VPN-verbinding. Ook ben je verplicht duidelijk aan te geven waarom je afziet van het abonnement. Anders zal de provider je aanvraag niet in behandeling nemen.

Ook kun je gebruikmaken van een gratis browserextensie, hoewel je met de gratis extensie maar een paar servers kunt gebruiken.

Je kunt bij Planet Free VPN kiezen uit de volgende betaalmethoden:

 • Creditcard
 • Webmoney
 • Bitcoin

Klantenservice

De klantenservice van Planet Free VPN is relatief goed te bereiken. Op de website is er bijvoorbeeld een live chat. Deze is alleen beschikbaar voor klanten van de premium service. Als er daadwerkelijk een medewerker online is, krijg je binnen een paar minuten antwoord. We hebben echter nog geen patroon weten te ontdekken in de werkuren van de klantenservice. Dat deze 24/7 beschikbaar is, zoals de dienst op zijn website zegt, is dus niet waar.

Je kunt Planet Free VPN ook een mail sturen. Hierop kregen we binnen een dag reactie. Ook nadat we reageerden op de mail, kregen we binnen een uur weer reactie. Het contact verliep dus niet zo snel als een live chat, maar zeker niet zo langzaam als regulier mailverkeer.

We merkten wel dat de medewerkers niet vloeiend Engels spraken. Hierdoor kunnen de reacties wat onbeleefd overkomen, al nemen we niet aan dat dit de bedoeling is. De antwoorden zijn wel zakelijk en kundig.

Servernetwerk Planet Free VPN

Op de website vermeldt Planet VPN meer dan 1200 servers te hebben verdeeld over meer dan 50 landen. In het verleden is gebleken dat de provider hierin klanten misleidde. Toen het nog slechts 53 servers had, vermeldde het immers 350 servers. De klantenservice vertelde toen dat die 300 servers nog in ontwikkeling en in de testfase waren.

We kunnen zelf niet valideren of de VPN-dienst daadwerkelijk meer dan 1200 servers heeft. In de app kun je namelijk niet zelf een server kiezen, alleen een locatie. Het gaat in dit geval om de volgende locaties:

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenIsraël, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, China, Indonesië, Japan, Singapore
EuropaAlbanië, Belarus, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Letland, Litouwen, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaArgentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Mexico, Peru

Planet Free VPN heeft dus een aardig servernetwerk. Als je echter op zoek bent naar een unblocking VPN, met een zeer groot aantal servers in een heleboel verschillende landen, dan raden wij toch NordVPN aan.

Dedicated IP

Planet Free VPN biedt helaas geen dedicated IP-adres. Dedicated IP-adressen kunnen soms erg handig zijn, omdat sommige websites en apps, zoals Netflix en Ziggo, VPN-gebruikers blokkeren. Als je een dedicated IP-adres gebruikt is het moeilijker voor websites om te zien dat je een VPN gebruikt. Hierdoor heb je dus een kleinere kans dat je geblokkeerd wordt met een dedicated IP.

Als je op zoek bent naar een goede VPN-provider die dedicated IP-adressen biedt en erg geschikt is voor unblocking, kunnen wij NordVPN aanraden.

Mogelijkheden van Planet Free VPN

Op basis van ons onderzoek van de mogelijkheden en opties van Planet VPN, concluderen wij het volgende:

 • Wat betreft extra opties, biedt Free VPN eigenlijk alleen een kill switch.
 • Planet VPN is (nog) niet in staat om de Amerikaanse Netflix te unblocken. Het lijkt erop dat het unblocken van (populaire) streamingdiensten in het algemeen een probleem is.
 • Je kunt torrents downloaden met Planet VPN. Dit ging naar onze ervaring echter dermate langzaam dat wij deze dienst hiervoor niet aan kunnen raden.

Extra opties

Zoals reeds besproken, houdt Planet Free VPN het erg basaal als het op opties en mogelijkheden aankomt. In principe biedt Planet Free VPN, naast wat opstart-tweaks, waaronder de optie om de app automatisch op te laten starten bij het aanzetten van je pc, eigenlijk maar drie functionaliteiten: een server kunnen kiezen, de VPN-verbinding aan of uit kunnen zetten en een kill switch. In essentie zou je kunnen zeggen dat dit alles is dat een VPN écht moet kunnen.

Het zou echter mooi zijn als Planet Free VPN wat extra opties zou bieden. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Ivacy, een VPN-provider die toch iets goedkoper is dan Planet Free VPN, biedt deze veel meer opties en functies dan Planet Free VPN. Zo biedt Ivacy bijvoorbeeld een Nat-firewall, dedicated IP-adressen en split-tunneling.

Planet Free VPN en Netflix

Planet Free VPN werkt helaas niet met de Amerikaanse Netflix. Dat wil zeggen, zelfs al ben je verbonden met een Amerikaanse Planet Free VPN-server, dan kom je gewoon terecht bij de Nederlandse versie van Netflix. We merkten ditzelfde probleem toen we via een Britse Planet Free VPN-server toegang probeerden te krijgen tot de BBC iPlayer.

We hebben het ook voor de zekerheid met de Japanse versie van Netflix geprobeerd. Ook deze was Planet Free VPN niet in staat om te unblocken. Het lijkt er dus op dat Planet Free VPN geen geschikte VPN is voor unblocking, in ieder geval niet van populaire streamingdiensten. Dat is natuurlijk jammer, want dit is voor veel mensen juist een belangrijke reden om een VPN te nemen.

Als je een VPN aan wilt schaffen om Netflix te kijken, kun je dus beter een van de beste VPN’s voor Netflix gebruiken.

Planet Free VPN en torrents

Je kunt Planet Free VPN gebruiken om torrents te downloaden, maar wees je er bewust van dat dit vaak erg langzaam gaat. Tijdens onze pogingen om diverse torrents te downloaden, kwamen we bijvoorbeeld nooit boven de 500 kb/s. Dit betekent dat zelfs een download van slechts 500 MB meestal langer dan een kwartier zal duren.

Laten we als voorbeeld nemen het downloaden van 150 GB aan bestanden. Dit zou zo’n 61 uur, oftewel tweeënhalve dag, duren met de Planet Free VPN servers die wij hebben getest. Hier is natuurlijk geen beginnen aan.

Het is dus in principe mogelijk te torrenten met Planet Free VPN. Het is echter niet de beste aanbieder als je daadwerkelijk snel wilt downloaden. Dan kun je beter een van deze VPN-providers gebruiken.

Planet VPN conclusie

Aan de hand van onze testen en onderzoek, moeten we helaas concluderen dat Planet Free VPN – voorheen RUSVPN – vrijwel overal punten laat liggen, ten opzichte van concurrenten in dezelfde of zelfs lagere prijsklassen (zoals Surfshark, Ivacy en CyberGhost). Zo zijn Planet Free VPNs browse en stream snelheden redelijk goed, maar erg onstabiel, en biedt de provider aanzienlijk minder features dan concurrenten.

De voornaamste redenen die we ons kunnen bedenken om een Planet Free VPN-abonnement af te sluiten zijn de zeer overzichtelijke en minimalistische interface. Aan de andere kant betekent deze minimalistische interface ook een gebrek aan opties en mogelijkheden. De veiligheid en privacy die Planet Free VPN biedt is eveneens minder indrukwekkend dan die van concurrenten als NordVPN, PIA of CyberGhost.

Vooralsnog moeten wij dus concluderen dat er op dit moment zeker betere VPN-alternatieven zijn in deze prijsklasse. Als je wilt weten welke VPN-providers dit zijn, kijk dan gerust naar onze top 5 VPN-providers of naar ons review overzicht van populaire VPN’s.

Free VPN Planet review: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Kijk dan in onze FAQ of stel hem in de reacties hieronder.

Ja, RUSVPN bestaat nog onder de naam Planet Free VPN. Het bedrijf heeft zijn naam gewijzigd om niet meer met Rusland geassocieerd te worden. Lees onze Planet Free VPN review voor meer informatie over de VPN.

Ja, Planet Free VPN heeft een gratis abonnement. Ook heeft het diverse premium abonnementen, waarbij de goedkoopste optie 1,76 euro per maand kost. Ook kun je gebruik maken van een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Planet Free VPN biedt ook een gratis trial van een week aan voor Android-gebruikers.

Daarnaast heeft Planet Free VPN een fremium browserextensie.

Nee, wij kregen de Amerikaanse Netflix niet aan de praat met Planet Free VPN. Wel konden we in Nederland prima streamen. Als je op zoek bent naar een goede VPN voor Netflix, raden we je aan een kijkje te nemen bij het artikel ‘Beste VPN’s voor Netflix‘.

In principe is het mogelijk torrents te downloaden met Planet Free VPN. De downloadsnelheden zijn echter erg laag, waardoor het dagen kan duren voor je een spel hebt gedownload. Wij raden daarom andere VPN’s aan als het gaat om veilig en anoniem torrenten.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Planet VPN is een gebruiksvriendelijke VPN, maar laat wel op veel vlakken punten liggen en biedt aanzienlijk minder opties dan veel VPN's in dezelfde en zelfs lagere prijsklassen.”
Onze score
6.9
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Planet VPN